Poděkování za dobře svařenej rám

37 nepřečtených
  • kyprbikecamp

    Ahoj, rád bych tady vyjádřil vděčnost svářeči-firmě co mi svařila fakt hodně blbě zlomenej rám-přímo v čepu celopéra, trubka na dva kusy, na fotkách to není vidět ale i vylámanej matroš, fakt masakr a hlavně je doporučit. Chlapík mne sice prosil, ať už na tom rámu neskáču, já ale i na tom svařeným rámu pořád dávám bomby a furt to drží, takže to opravdu udělal maximálně. Rám už má asi 8 let, takže na zlomeninu měl nárok ale taky nebyl levnej, tak mi bylo líto se ho zbavit. Pro orientaci, stálo mne to 1500 kč, ale byl to asi z nejvyšších levelů. Takže Cyklo Adam, Praha. Díky! Dole fotky před a po.

    0 0
    • Smazaný účet  

      ono to stejne praskne kousek od svaru:))))

      0 0
    • zdenekhubner  

      Nechci Ti kazit radost, ale ten rám už není příliš bezpečný. Praskne to znovu a bude Tě to stát úraz. Měl bys mu raději dopřát klidný odpočinek.

      0 0
    • Cavendish  

      A necpat sem nenápadnou reklamu :D

      0 0
      • kyprbikecamp  

        Z toho jsem měl přesně strach, že to bude vypadat jako reklama ale Ti chlapíci tohle podle mne nemaj zapotřebí a já bych třeba ve fázi hledání byl rád, že vidím, jak to někdo umí svařit. Jinak vím, že rám má životnost za sebou, prostě rám stál dost kaček, já jsem na svoji značku zyklej a na novej teď hned prostě nemám, tak potřebuju aby ještě chvíli vydržel než ušetřím na novej. Že to může prdnout kdekoliv jinde je mi jasný. Ale ten svár je dobrej, páč na tom skáču a dropuju-kopce za barákem takže pořád-a drží to. Jakože na běžný ježdění 100%, u mýho to asi nebude dlouhý trvání ale do novýho rámu to snad vydrží.

        0 0
        • KOLOMECH  

          Vypadá to velmi dobře festovně, toto nevařil žádný jouda a možná tě to i přežije. Poděkování je tedy na místě, ještě kdybys i uvedl kdo, kde..

          0 0
          • KOLOMECH  

            Editovala jsem, ale nezměnilo se, takže u Adama.. :)

            0 0
          • oddie  

            Má to tam uvedené.

            0 0
          • parduba  

            Pokud ten rám po svaření neprošel tepelnou úpravou tak to jouda je a ne malej.

            0 0
            • Smazaný účet  

              S tepelnou upravou je ten problem, ze pokud jde o jety ram ktery uz neco zazil, tak se po „upraveni“ muze zkroutit jako vrata na stodole…

              0 0
              • Fran-tic  

                +1…tak starý rám bych se nepokoušel podobným stylem zachraňovat

                0 0
            • KOLOMECH  

              No on by se asi spíše měl svařovat ohřátý, tak mi to kdysi někdo vysvětloval.

              0 0
            • kycis  

              Vazne? Nez zacnes nekoho urazet, neco si o tom zjisti, pro zakladni orientaci staci treba http://www.columbustubi.com/eng/3_2.htm . Zalezi tedy na tom, z jakeho materialu ram je. Pokud ze 70×x, nevidel bych ve svareni zadnej problem.

              0 0
            • kyprbikecamp  

              Mno, takže. Přivezl jsem tam rám, myslel jsem, že mi řeknou že jsem se zbláznil ale to mi neřekli, prej chtěli bejt slušný. Předběžnou cenu napsali 1500 a termín do čtyř dnů. Na háku jim tam viselo dalších 5–6 podobnejch rámů. Vezl jsem to do Prahy 100 km. Za dvě hodiny mi volal ten chlapík co to svařoval, úplně nešťastnej, že to moc nevidí… Problém že je hlavně v tom, že ten lom je podél vložky pro čep(prostě tubička kterou prochází čep) a že se to musí nějak prohřát nebo co a že má silnou obavu, že se ta vložka teplem zkroutí, nešel by tam pak pochopitelně protáhnout čep, což by (nejen) u jednočepu byla celkem výrazná závada… Ale že on svařuje 15 let a teď to veze ještě za jiným svářečem, kterej svařuje ještě o deset let dýl a že mi ještě zavolá, jestli to nějak spolu nevymyslej. Že snad má i nějakou svářečku co svařuje za nižších teplot(ale jak to nakonec dělali nevím). Poprosil jsem ho, jestli bych to mohl vědět tak do hodiny, že bych si pro ten rám zase dojel zpátky, když to nepůjde, dokud jsem ještě v Praze. Slíbil že za pů hodiny zavolá. Za půl hodiny zavolal, už podstatně klidnější, že to půjde, že to udělá a že to bude fungovat, za tři dny si to mám vyzvednout a bude to stát těch 1500. A tak se i stalo.

              Ještě mne poučil, že dural „zraje“, že v podstatě po 5. letech už má ježděnej rám podstatně horší vlastnosti. Že svár bude držet ale že to může prdnout kdekoliv jinde. Ať na tom hlavně už neskáču. Já jsem si to, jestli tomu můžu věřit ověřil tím, že jsem hned jak jsem kolo postavil párkrát dropnul 2. metrovej drop co tu máme (vím, je tu mnoho jiných, kteří dropují mnohem víc a jsou prostě mnohem lepší bajkeři i lidé celkově)

              Chlapík se na to prostě nevykašlal a udělal co mohl. Já mám těžkej respekt.

              0 0
        • Cavendish  

          Já to vážně nemyslel :) jen se objevila možnost si rejpnout

          0 0
        • Cavendish  

          Já to vážně nemyslel :) jen se objevila možnost si rejpnout

          0 0
          • Nikovlas  

            Mně to přišlo tak obecně – často tu lidi nadávají na reklamu v případech, kdy někdo pochválí nějakou firmu (obvykle prodejce) – přitom to je jeden ze smyslů fóra – předávání zkušeností…

            0 0
      • Nikovlas  

        To je zajímavý – můžete se tu do aleluja bavit o tom, jak je Shimano strašně dobrý nebo špatný, jakej je Sram, jaký je RB… ale když někdo napíše, že má dobrou zkušenost s Adamem, tak je to reklama. Ok – bavte se tu jen o tom, kdo dává větší skoky…

        0 0
    • roman 3D  

      co to znamená dávat svařenému rámu bomby?

      0 0
    • Seky  

      Zkazim ti radost, ale s Cyklo Adam mám špatnou zkušenost. A vařit tamrozhodně moc dobře neuměj. Zavaření rámu drahý jak sviň a do 3 měsícu mi to prasklo ve stejným místě. Takže do Cyklo Adam už vživotě nikdy. Nakonec jsem se to dal svařit místnímu šmudlovi co to za 2 kilča svařil TIGem a už to 5 let drží.

      0 0
      • kyprbikecamp  

        Chápu a na Tvým místě bych taky nebyl rád. To je podobný jako s jedním servisem v Praze, kterej nebudu jmenovat, kam jsem si dával foxe na repas a taky nejsem spokojenej. Zatímco všichni mi říkaj, jo v Praze je tamten dobrej servis (ten) a tam mi to udělaj vždycky dobře. Tak mně zrovna ne. A hlavně s tím svářením je to dost nevděčný. Mně konkrétně chlapík prosil, a´t už na tom neskáču. že to drží už dva měsíce je daleko nad očekáváním. A jinak 15 stovek jsem za zprovoznění rámu za 39 tisíc(ať mne nikdo nechytá za číslo :) )dal rád.

        A taky tvůj známej nemusí platit celej ten podnikatelskej ansábl, když ti to udělal nejspíš bez papíru atd.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Rekneme si narovinu, ze ten ram uz cenu 39 tKc nema. Uz hodne dlouho.

          Takze pocitejme s tim, ze ten ram mohl mit po 8 letech cenu trebaaa 5 tKc (podle toho, v jakem byl stavu). A ted si pripocti 1,5 tKc a zvyseni pravdepodobnosti utrzeni scrota.

          Vyraz Tebe v nemocnici – k nezaplaceni :D

          0 0
          • kyprbikecamp  

            Hele, já vím že na konci tohodle vlákna může bejt má dlouhá nepřítomnost ze zjevných příčin ale fakt jsem to sem dal jen proto, aby TEN KDO MÁ NEBO BUDE MÍT ZLOMENEJ RÁM měl inspiraci, kam to dát. Svůj rám neměřím penězma ale vztahem k němu. Na to jaká jsem na kole lama mne vytách z pořádnejch krp. Stačilo se pevně držet řidítek. Jinak si myslím, že to prasklo hlavně kvůli tý hovadský díře na blatník, zkrz kterou ten lom jde. Hlaváč je svařenej velmi velmi bytelně, u sedlovky taky problém nevidím. Čistě racionálně jsem došel k tomu, že by to snad ještě mohlo chvíli vydržet než koupím novej rám. Nemůžu za to, že pár trubek stojí takovej majlant, na kterej teď nemám. Když to držíš samotný v ruce, nechápeš, jak to může bejt tak drahý.

            0 0
            • Raytheon73  

              …ta díra je na blatník? Myslel jsem, že spíš na košík.

              0 0
            • mr.nikdo  

              Ale tys tam psal, ze 1,5 tKc je u ramu za 39 rozumna vec. Kdyby ten ram byl do 4 let, jeste bych o tom osobne uvazoval.

              Ale u 8 let stareho ramu. Cece, ja bych si to osobne nelajznul. Uz jen proto, ze jsi ted napsal, ze te vytahl z neskutecnych pekel. Tudiz ten ram sam musel zazit neskutecne.

              Proste bych mu neveril a sebe bych mu nesveril. Jestli ho miluji, na zed ho pribiji.

              0 0
    • Glum  

      Jo, stejná zkušenost: mně Adam vařil prasklý CrMo rám (Sector) – po opravě najezdil ještě 16 tis. km (pak praskl jinde). Udělal to perfektně a chtěl za to kafe…

      Takže taky díky.

      0 0
    • Kosta  

      všeho dočasu… tipuju, že příští zlom bude na místě mezi novým a starým svarem :)

      0 0
    • enregistree  

      Se svarovanim od Adama mam taky dobrou zkusenost. Slo o unavove praskliny – hlina mekne, nebo to nejak poddimenzovali :-)

      Kdyz nepocitam praskliny u navarku na srouby v zadni stavbe, tak se to varilo na trech mistech, predloni a loni, a vsechno drzi. Ram je de facto po smrti. Vyresil jsem to porizenim druheho bika, abych mel na cem jezdit, kdyz to vari nebo shanim novy ram,

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.