Plazma Panasonic VIERA TH-42PX80E -dobrá volba?

59 nepřečtených
  • Nadešel čas na novou telku, mým favoritem je " Panasonic VIERA TH-42PX80E":http://www.videoexpert.cz/…2px80e-viera http://www.videoexpert.cz/…2px80e-viera Je tobrá volba nebo máte nějakej lepší tip za cenu do 28 tis. kč a uhlopříčka 106?

    0 0
    • dancar  

      Mám tu samou jen starší model 70E už to bude skoro rok a je s ní naprostá spokojenost. Myslím si, že v součastnosti se budeš těžko rozhodovat dle tech. parametrů, spíš je to o pocitu a ten je z Viery OK. Mám jen jeden záporný poznatek a to je automatické přepínání formátu obrazu, kdy si sama televize určí v jakém formátu obrazu bude vysílat. Je zajímavé, že to dělají jen některé programy, v součastnosti ČT4, kdy během jednoho pořadu několikrát přepíná formát zobrazení. Jiné programy to nedělají. Dodávám, že programy přijímám přes satelit, možná je problém tam. Dříve to dělala i nova, ale ta už přestala. Takže dobrý obraz a zvuk od Viery přeji.

      0 0
      • Mug  

        Dělá to i při pozemním digitálním signálu.

        0 0
    • stenli  

      Mám zato, že za podobnou cenu se dá sehnat již slušná full HD televize. Přeci nebudeš brát kompromis, když můžeš mít fulla :-)

      Ale nejsem zase tak velký odborník, jen mi to přijde jako lepší investice do budoucna.

      0 0
      •  

        Nějak mě FullHD nebere, neb Bluray neplánuju a televizi budu mít nejvýš pět let (kdoví-jaká bude potom technologie) a zatím obraz  klasického vysílání nebo DVD vypadá lépe na přístroji s nižším rozlišením tedy 1024×768 než na 1920×1080 (FullHD). Pochybuju, že v brzký době začnou satelitní stanice na DigiTV vysílat něco v FullHD. Takže zůstanu při zemi a dám na kladný reference tohodle Panasonika a zítra asi obědnám.

        0 0
        • kubad  

          stejný názor :-)

          mám ji asi 2 týdny doma

          0 0
        • JSt  

          tak tak. po prepoctu je to docela kentus. jinak bych sahl radej po bravii od sonyho. v primym porovnani je to o tridu lepsi obraz nez plazmova vierka.

          0 0
          • wert_1  

            Tak ten Sony byl muj šampion, ale číňani pro ně asi dělaj pomalu, páč 46W4000 LCD Sony prostě nejsou a budou tak za měsíc :-( Viděl jsem srovnatelný typy Sony a Pana vedle sebe v menších úhlopříčkách a věř, že tam rozdíllaik nepozná..

            0 0
            • JSt  

              to teda pozna a fest. lcd od sonyho je nesrovnatelne kontrastnejsi. normalne by mi to ani neprislo. ale videt to vedle sebe, tak vierka ma ty barvy takovy vyblity.

              0 0
    • pepko  

      mne pred par tyzdnami pribudol na stene samsung 37A559 … bral som LCD, pretoze to budem mat vacsinu casu pripojene k notebooku … full rozlisenie je genialne, stiahol som si par 8GB filmov z bluray a je to neskutocny zazitok, mozem si sadnut meter pre telku a mam pocit ako v kine … skoda ze pozemne vysielanie vo full hd najblizsich 20 rokov asi nebude … pri prepnuti vstupu z PC na standartne DVD alebo TV je to dost smutny navrat do reality … nastastie na internete je stale viac filmov v 1080 …

      0 0
      • wert_1  

        No a myslím, že přehrávač bluray bude rychle následovat :-)) Když už, tak už :-))) ať nemaj doma co jíst, ale za to pokoukání to asi stojí :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jako blue ray přehrávač bych si koupil playstation 3 :)) nejlevnější, a navíc má plno nadastandartních fcí :)))

          0 0
          • pepko  

            PS3 kupovat nebudem … mam wii, full hd to sice nema, ale na to co to umoznuje, ten obraz celkom staci …

            0 0
      • raceman  

        nechceš hodit nejaký fotky, jak na te telce vypadá obraz z Bluray a normálního dvd? ať můžem slintat závistí? :)

        0 0
        • wert_1  

          tak to bude pár dní trvat :-)) TV sice hraje ale bluray mi zatím žádný pane neříká :-(( teď řeším stejnej problém jakou TV, ale tady to bude asi jednodušší. Vezmu něco v základu od Sonyho, či Panasonika. Film za osmset je docela odrazující :-(( Tak ušetřit na bluray přehrávači, aby zbylo na originál kotoučky :-)

          0 0
          • raceman  

            si psal ze sis stáhnul nejake 8gb filmy z bluray, jetli to poustis z pc, nevadi…

            0 0
          • raceman  

            co me pletes? :) muj dotaz byl na pepka.. ne na tebe ;-)

            0 0
            • pepko  

              rozpravate sa so mnou alebo co ???

              akoze mozem telku odfotit, ale ci tam bude nieco vidiet … taketo porovnanie je v deme Experience Blu-ray Vol 1 1080p … mozes si ho stiahnut a vypocut si vsetky marketingove vyhody blu-ray …

              no ale vyskusam to odfotit …

              0 0
    • wert_1  

      Hmmm, nechtěl jsem tui zakládat takovýdle vlákno a je to půl hodiny, co jsem si ji dovezl .-)) sice TH-46PZ80E za víc, ale chtěl jsem se tu pozeptat rovněž, zda je to správná volba :-)

      0 0
      • stenli  

        Aspoň budeš ušetřen těch smutných návratů do reality, jak psal pepko :-)

        Rozhodně to není špatná volba pro tuto chvíli a kdoví, jak bude vypadat nabídka vysílání v 1080p během následujícíh pár let …

        0 0
      • wert_1  

        Tak televize naladěna :-) udělá si všechno sama takže člověk jen počká než se spustí :-) Za ten jeden poločas fotbalu si dovolím říct, že je to asi vážně dobrá volba. Koukám ze 4m a pro někoho by klidně myslím stačila i 106. Těch 117 už je fakt dost :-) Ale už v krámu, kde byly vedle sebe HD a FULL HD byl viditelný rozdíl. Takže těch peněz navíc nelituju a jsem rád za fulla :-) Mimochodem TV stála naprosto stejně jako můj full KTM :-)

        0 0
        • ceo  

          Chvíli počkej. Já mám 117cm FullHD LCD, na které koukám ze 3m a kupovat teď tak jdu zrovna do 125cm uhlopříčky. Velikosti není nikdy dost :). 

          U plazem může být zblízka problém že již bude rozeznatelný rastr a chvění (vnímají jen někteří), ale zase mají lepší černou.

          0 0
          • wert_1  

            Jj, třeba máš pravdu. Já měl klasiku 82 širokoúhlou a ten rozdíl téměř 40cm je fakt rozdíl :-) rozdíl mezi 117 a 125 u někoho, kdo kouká už dlouho na na 117 už nebude takovej skok :-))

            0 0
          • JSt  

            rastr na dvacet, osmnactka strop.

            0 0
          • kudlanka32  

            kamos ma LCD nejaky samsung nebo LG ted nevim…a rozliseni je super, fakt me to bavi…prohlizeni obrazku a PC monitor je to docela pouzitelnej. Az na dve veci – je to neprirozene cerveny a cerna neni cerna. Asi si pockam jeste rok az bude plasma 1920×1080 o chloupek levnejsi.

            Jinak pri nakupu se doporucuju zamerit na to jak se vyporadaj s ruznejma rychlostma a esli pri svencich necukaj. Preci jen ne kazda „socialni“ TV umi spravne vsechny rychlosti 24, 23.976. 25… :) Poznal jsem jediny bezproblemovy zarizeni a to multiformatovej HD monitor sony…kterej uz se bohuzel nevyrabi.

            Taky bacha kdyz si vezmes testovaci video do prodejny v notebooku, vetsina grafickych karet buhviproc neni schopna to video netrhane poslat do televize (i kdyz to je digitalne po HDMI). Spotrebni elektronika je proste jeden velkej nekompatibilni bordel.

            0 0
            • ceo  

              Problém s rychlostma je. Občas je to vidět i na DVB-T. Problém tedy mají i profi zařízení. 

               

              Co se panelů týče, osobně jednoznačně preferuji Sharp. Jeho obrovskou výhodou bylo (možná pořád je), že povrch potahoval tenkou vrstvou skla s antireflexem. To velmi příznivě ovlivňuje kontrast a celkově obraz působí ostřeji a komplexněji (není tam takový ten mat PC monitorů). 

              0 0
            • Gorgov  

              s tim notebookem je to jednoduchy, vetsina GK totiz jeste nepodporuje akceleraci videa, to az ty nejnovejsi. Pak zalezi na procesoru a ten se v pripade HD videa pak dost zapoti a pokud neni fakt silnej, bude video trhany.

              0 0
              • ceo  

                MacBook Core 2 Duo 2,16GHz,  2GB Ram, grafika integrovaná 950 se sdílenou pamětí a 1080p/i přehrává přes DVI na TV bez problémů

                0 0
                • pepko  

                  ja mam hp nx9420 s grafikou ati x1600 a nema najmensi problem zobrazovat obraz na notebooku (1680×1050) aj na tv (1920×1080) … funguju aj rozne rezimy ako mirror, extended display, theater mode … bezproblemov mozem pozerat 1080p film na TV a sucasne na NB pracovat … kto nevyskusal full hd obraz ten nevie o co prichadza …

                  0 0
    • wert_1  

      Jo nevím odkud jsi, ale v Říčanech je kšeft, kde maj dost dobrý ceny, kamenej obchod a telek mají mraky, takže koukneš, zaplatíš a jedeš s ní domů :-) Tu co jsem kupoval měli o dva litry levnější než na tom webu co jsi dával odkaz..

      0 0
    • Smazaný účet  

      já bych šel do LCD Philips s Ambi Light, má ji známej a je to fakt bomba!!!!

      0 0
      • Smazaný účet  

        ale má taky kapánek dražší model než je tvůj rozpočet. Samozřejmě full HD a filmy pouští z blue ray PS 3 :)) i PS 3 hry jsou boží (např CoD 4…)

        0 0
      • martin7  

        já ji mám, můžu jen potvrdit. super

        0 0
    • Meedja  

      Mam doma 42PX70E a naprosta spokojenost. Do plasmy jsem sel kvuli kontrastu, podani barev a prekreslovani. Nekdo tu ve foru psal, ze Bravia ma paradni kontrast a ze Panasonic ma vyblite barvy. No, Panasonic ma prijemne podani barev, hlavne pletovky a ma pekne prechody odstinu. Vyhnat kontrast a barevnost nahoru lze samozrejme v menu. Bravia ma podle me brutalni podani barev, kdy se cervene odstiny slevaji v jeden flek a vubec maji podivne podani.

      Jinak podle me je celkem zbytecny jit do HD a nemit doma nejaky HD zdroj. :) Koupil jsem PS3 spolu s televizi a taky nelituju. Za par tisic navic prehrajes vsechno, na co si vzpomenes a rozdil klasicka versus HD je fakt masakrozni. :) Preju prijemne zazitky, za Vieru bych dal ruku do ohne.

      0 0
    • Ivan_em  

      Mám taktéž přes rok 42PV a je to dobrá volba. Barvy super, obraz veliký (-:))), není to full HD, ale co si na tom chceš pouštět v HD rozlišení ? TV  signál ani satelitní ještě dlouho nebude HD, DVD filmů taky není moc v tomto rozlišení..

      Když jsem vybíral, nejprve jsem si našel dle inetu favority a pak jsem jel obhlédnout elektoworld. Tam se to rozhodlo, v porovnání obrazů vedel sebe stojících TV nemá Panasonic konkurenci. Sony je sony, ale za dvojnásobnou cenu a divil jsem se, jak strašné je nap.ř LG ..

      Při volbě FHD_HD ready ještě jeden aspekt, na který přijdeš časem: spotřeba je 240W nebo 520W. Protože TV je hojně využívaná, spotřeba je poměrně dosti důležitý údaj.

       
      0 0
      • wert_1  

        Jakpak jsi přišel na to, že Sony je dvakrát dražší než Panasonic?? Troufám si říct, že jsou cenově srovnatelné.. Mám tedy Pana TH 46PZ80E, protože Sony 46W4000 neměli a přijít měla až za měsíc,( oba typy FullHD), kdyby byla skladem, byla za ty samý prachy kolem 45 000… V Sony kamenym kšeftě ale musíš říct, že už máš vybráno a že ji chceš za ty peníze, co mají na netu od nich :-) A pak ten rozdíl mezi cenovkou před TV a tou co zaplatíš je někdy docela znatelnej :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravim,

      kdyz uz tu to vlakno je tak ho vyuziju. Planuju koupi televizky, docela se mi zamlouva Panasonic VIERA TX-P42S30E

      a tak bych se chtel optat zda s ni nema nekdo zkusenost popripade tip na neco lepsiho v tehle cenove hladine a uhlopricce.

      Dekuji:)

      0 0
      • toram  

        Podle mě je lepší Samsung… Mě se na to kouká líp než na v¨věru

        0 0
      • Bat1  

        Děda a další dva známí maji Panasonic Vieru(každý teda jiný model). Děda ji má za 37k a když to srovnám s kamarádovou za 17k tak v tom moc velký rozdíl nevidím(kdyby byly vedle sebe tak možná ano). Viera obecně bych řekl že je super a těžko najdeš lepší. Obraz jako víno a hlavně dobrá kvalita a spolehlivost. Třeba LG bych nedoporučoval vůbec. Neříkám ž LG je špatný ale po zskušenostech bych už nechtěl, prakticky hned po záruc začla odcházet a to i v druhém případě.

        0 0
      • Mastr  

        mám toto SAMSUNG UE32C6000 a naprostá spokojenost. Do plazmy bych už asi nešel

        0 0
        • Smazaný účet  

          Proc ne plasmu?

          jinak skoda ze ma jenom 32":)

          0 0
          • Mastr  

            koukni na led TV najdeš jich více, plazma dost žere a ani ten obraz se mi moc nezdál. V současnosti má Samsung asi nejlepší obrazovky.

            0 0
            • Smazaný účet  

              spotrebu neresim, chcu hezky obraz a nechcu pri sledovani filmu fidet nehomogenni podsviceni v cernych pruzich nahore a dole…

              0 0
            • sudovec  

              Nemůžu si pomoct, ale lepší obraz než na dobré plazmě jsem zatím neviděl. A to platí hlavně u signálu s horší kvalitou (pozemní digitál). Obraz na většině LEDek mi přijde nepřirozený.

              0 0
        • Lister  

          Jak bys chtěl jít do plasmy u toho tvého přerostlého monitoru?

          0 0
      • goofy  

        Mame neco podobneho, ale ve vetsi uhlopricce (typ ted presne z hlavy nevim) a zatim naprosta spokojenost.. Obraz jak cumel, nejake svetlejsi nebo tmavsi pochy jsem nepostrehnul… Spotreba u neoPDP uz taky neni nijak obrovska, takze ja bych ji bral :o)

        Ovsem teda pokud ji nechces pouzivat jako obrazovku ke kompu. To u plazmy jaksik nejde (druha plocha na promitani filmu samozrejme neni problem)

        0 0
        • StuntJ  

          S30 nemá NeoPDP, jinak bych od Panáka volil G30 ale ta je cenově mimo

          0 0
          • goofy  

            Ach… V tom pripade ignorujte vse co jsem napsal :o)))

            0 0
            • StuntJ  

              ale jinak rozdíl mezi klasickým a NeoPDP je dost velký … O tom žádná :o)

              0 0
          • Lister  

            Nevím to jistě, ale S20 NeoPDP má, tak proč by ho neměla mít S30. IMHO to je fuk, šel bych bez rozmýšlení do G30 – nic lepšího za ty peníze není.

            0 0
        • Smazaný účet  

          ten druhy odstavec moc nechapu, proc by to moc neslo? Jinak ke kompu jenom na pousteni filmu…ono k nicemu jinemu asi ta telka doma ani moc nebude…

          o spotrebe nekdo na netu psal, ze dlouodobe kolem 120W coz este jde. Bracha mi vnucuje projektor a platno, ale tam mne odrazuje kontrast pri vyssim okolnim osvetleni…

          0 0
          • goofy  

            Pousteni filmu, obrazku vklidu, ale nejde to pouzit dlouhodobe jako plochu, kvuli vypalovani obrazu na plazme…

            0 0
            • camlost  

              o tom jsem už hodně četl, ale zatím jsem to nikdy neviděl, ani doma. asi mám holt smůlu na vadný kus.

              0 0
              • Ricci  

                Chod sa pozriet do obchodov, kde na plazmach dlhodobo ficia kanaly s pevne umiestennym logom TV stanice a pochopis,ako vyzera vypalovanie plazmy…

                0 0
            • Smazaný účet  

              Jo, jasne, tohle beru. Myslel jsem jeslti tam neni nejaky jiny zadrhel.. Na PC(NTB) mam monitor a navic kdo by tahal gabl pres cely obyvak:)

              0 0
            • Lister  

              Mám plasmu a HTPC, často používám jako monitor, bez problémů – krátkodobé vypálení se občas objeví, ale nic permanentního.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.