Platil jste někdo pokutu v přírodě v zákazu vjezdu cyklistů ?

57 nepřečtených
  • vinca

    Za dobu existence B-F se už asi po čtvrtý ptám , zda jste někdo platil pokutu za porušení zákazu vjezdu někde v přírodě.

    Zatím se nikdo takový neozval. Maximálně to prý končilo dlouhým rozhovorem.

    Já od roku 1995 ( převážně Jizerky a Krkonoše ) jsem měl jen dva rozhovory s lidma, kterejm se mé chování nelíbilo. Ale to nebyla nikdy ani osoba , která by běla nějaké oprávnění k pokutování. Ale já porušuju zákazy tak nějak rozumně , když není provoz ( v týdnu v podvečer ) když není co ničit ( cesta není podmáčená ) a v podstatě v tom případě dávám chodcům absolutní přednost.

    Pokud jste pokutu dostali, tak to bylo rovnou, a bez diskuze ? Nebo až , když jste je vyprovokovali nějakou hádkou ? Nebo jste naopak pokutu usmlouvali na zanedbatelnou částku, či rovnou nulu ?

    Takové to : strýc má tchána, který jednou slyšel o někom … se nepočítá :-)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Páč se tim nikdo nechlubí.

      Zeptej se v ústeckym vlákně, schválně zda se pochlapí. :o)))

      0 0
    • Pavel  

      Strýc má tchána, který jednou slyšel o někom, kdo… :)

      0 0
    • AsiJura  

      Tak to mě zajímá, v Jeseníkách občas taky něco poruším (samozřejmě nevědomně) :)

      0 0
    • blaf  

      já porušuju zákazy tak nějak rozumně – jak se to dela? :D

      0 0
      • Milenius  

        To je jako autem – plná čára znamená předjížděj zvlášť opatrně, červená na semaforu značí, že se máš nejdříve rozhlédnout a zákaz zastavení, že tam nemáš stát hodinu.

        0 0
        • vsn  

          tak to já tu červenou beru teda rozumněji … když odbočuji do prava a je tam červená tak to objedu po chodníku a napojím se…

          0 0
    • Pavel  

      Taky se ti „neozvu“, protože to končilo dlouhým rozhovorem (Králický Sněžník, vpodvečer jednoho srpna před 2 – 3 roky). Vyloženě jet na kole mne neviděla, protože jsem zrovna dával čůrací. Ale paní byla velmi rozumná, nebyl to takový ten klasický zelený eko-fašo bezmozek, podařilo se mi jí přesvědčit, že tady se na kole ani jet nedá a že jsem to šel pěšky, tudíž jsem vlastně chodec atd atp. Bohužel mou úspěšnou snahu „prodat ji Karlštejn“ zhatil kamoš, který se přiřítil se skřípajícími brzdami a hlasitým halekáním „Taky jsi to sjel, p*čo?!?!“ :-DD Paní jen řekla „Aha…“ a mávla rukou, ať táhneme do pryč…

      0 0
    • WEGO  

      Na ,,přehledných STOPkách'' zásadně nezastavuji.

      A sem tam nějaké to vjetí do zákazu vjezdu cyklistům např. v Jistebníku u rybníků či v Hrabůvce/Hrabové sesednutí z kolo v podchodu, na přechodech a podobně ignoruji. Zatím bez jakýkoliv pokut.

      0 0
      • jIrI___  

        V Ostrave jsem platil univerzalni petikilco vecer kousek od Kotvy. Nemel jsem osvetleni, 2 na sobe nezavisle brzdy (jel jsem na singlu z profilu), navic jsem jel po chodniku a nasledne po prechodu pro chodce. Opravdu nevim, na co bych se vymluvil :-D

        0 0
        • hrajem  

          Kdyz me brali v Brnisku za chodnik a nesesednuti na prechodu (+ udajne ohrozovani chodcu trackstandem), snazili se me buzerovat za vsechno – odrazky ve vypletu(mel jsem trubicky na dratech), odrazky na pedalech, blikacku (mel jsem ji vyplou, protoze bylo svetlo). Ale to ze nemam brzdu si vubec nevsimli :)…

          Nakonec jsem ale stejne platil dve kilca za ten chodnik.

          (Pisu jako prase, protoze je to pohodlnejsi 8-))

          0 0
        • Frostty  

          Zkusil bych to uhrát na fotříka v zastupitelstvu :o)).

          0 0
        • Roman  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • metelesku  

          ze si ozraly jinak by si na to nesed :-D

          0 0
        • Endless  

          dobre ti tak, snad se to stane vic lidem, aby prestali ohrozovat ostatni na singlech =)

          0 0
          • jIrI___  

            Ano, jsem si vědom, že jsem ostatní ohrozil (i sám sebe, protože jsem si následně na schůdkách před bytem rozsekl koleno) a stalo se to poprvé a naposled :)

            0 0
      • bruco  

        Myslim, ze v prirode sa moc stopiek nevyskytuje a pokuty v prirode su to, o co autorovi ide.

        0 0
        • WEGO  

          já četl jen nadpis zbytek ne, po fitku jsem línej jako veš. A v přírodě jsem myslel právě ty zákazy vjezdu cyklistům v Chráněné krajné oblasti (či co to je) v Jistebníku.

          0 0
    • rainbowone  

      Já byl jen zjebán zeleným mozkem a to za údajný vstup do nějaké chráněné zóny. Byl jsem tam ovšem bez kola a nikde žadná cedule, no pána jsem poslal do sedínky a šel jsem pryč.

      Na mého kamaráda ovšem jeden takový vytahnul mačetu. Jel si po pěšině přes louku a nějaký magor na něj vyběhl s mačetou, že prý je na soukromém pozemku :O

      Nejlepší rada je na tyto lidi nereagovat, nepouštět se snimi do řeči a jet dál. Jedinej komu zastavuju je uniformovaný policista.

      0 0
      • newbie  

        :-) velkej king… nemá ponětí, kde může chodit/jezdit ani kdo ho může zastavovat a ještě se tím chlubí na netu

        0 0
        • metelesku  

          branit louku se zbrani v ruce neni povoleno ani v te nejmilitantnejsi zapadni zemi, ktera nas co do poctu zbrani na obyvatele predci…

          0 0
          • newbie  
            1. „údajný vstup do nějaké chráněné zóny, nikde žádná cedule“…

            kam člověk kvůli ochraně přírody pěšky nebo na kole nemůže, fakt není dáno cedulema u cest

            1. „nereagovat a jet dál, jediný, komu zastavuju, je uniformovaný

            policista“… chudák netuší nic o stráži přírody nebo lesní, rybářské a myslivecké stráži a jejích pravomocích

            prostě silácké kecy a tristní neznalost nebo ignorace zákonů s ježděním na bajku docela souvisejících

            příběh o kamarádovi a debilovi s mačetou je samozřejmě o něčem jiném

            0 0
            • Vhalasta  

              Tak třeba myslivecká na cyklistu nemá žádné pravomoci a rybářská jen na toho borce, co jezdil na kole pod vodou. :)

              Ale s lesní souhlas.

              0 0
              • newbie  

                :-) přece bys v lese nenechal chudáčka zajíčka, kterého jsi čirou náhodou objevil mezi dráty? nebo férově uštval? by ho tam něco mohlo sežrat…

                0 0
                • metelesku  

                  A co treba auroristi, kdyz se jim vystavi baterky pred koncem zivotnosti uz v polovine vyjizdky a budou vit na mesic, ze nevidi na cestu. To si je pak myslivecka muze splis se ztepilymi kojoty a to uz by na mozna mohla, ne?

                  0 0
    • pekoss  

      Tak na kole je vzdycky moznost ujet a priste si vzit jinou bundu :)

      0 0
    • jajin  

      Tak to mám asi kliku, že chodci dávají přednost mě. Asi raději uhnou, než abych je popostrčil :) Ale to je jenom na zpevněných cestách v lese, občas tam prosviští aji auto k nějaké chatě (nebo kam to vlastně jede).

      Jinak v lese na cestičkách na nikoho nenarazím, takže pohoda.

      0 0
    • vinca  

      Tak koukám , že je nakonec větší pravděpodobnost , že mne nechá Trautenberk zavřít do chlívka, nebo na mne Krakonoš sešle hromy a blesky, než že bych dostal pokutu :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        zkus párkrát v sobotu odpoledne projet červenou stezku kolem Pravčický brány. to by bylo aby nebylo.

        0 0
    • Milwa  

      Praha, Hlubočepy, ulice Na Zlíchově. Ve směru do centra je to lehce do kopce a uprostřed semafor před přechodem. No zmáčknul si to chodec uplně vlevo a padla červená, za mnou slyším dobržďovat auto. Ačkoli jsem vytrénovaný z přecházení přechodů na červenou a dycky se rozhlížím, jestli někde policie nenatáčí, na auto za sebou jsem se neotočil a červenou projel.

      Okamžitě se ozvala houkačka a jistě policejní vůz jede pomalu za mnou. Zůstávám ale klidný a neotáčím se. Ještě se uplně nalepím na krajnici a jakoby je pouším, pořád si šlapu těch svejch pětadvacet.

      Auto vytrvale houká a já vytrvale šlapu. Po nějakých tři sta metrech tohoto představení se dostáváme na vrcholek kopečku, policie mě předjíždí a zpomaluje. Na nic nečekám a jdu na předjětí. V tom okamžiku to ale strážníci vzdávají, vypínají houkačku a zmizí někam na Baranďák.

      Konec příběhu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      bacha na to, některým lesním hlídkám nemusí jít o peníze, ale o člověka, že…

      0 0
      • Martin  

        kill it before it lays eggs :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ježiš, neklikejte na to!!!

        0 0
      • Frostty  

        a do ******

        0 0
        • newbie  

          ani tam ne… tuhle jedině do toulce

          koukám, že nějakej skalpel už zasahoval, ale ještě je tam práce tak na měsíc pro celé oddělení estetické chirurgie… nebo snad raději transplantační

          0 0
    • vlasto  

      V r. 2002 me zastavil duchodce s prukazkou a v nejakem zelenem kabatku na trase z Chaty na Plani smerem na Chalupu na Rozcesti v Krkonosich( tenkrat jeste byl tudy zakaz) tesne pred krizovatkou u Chalupy na rozcesti. Chtel po mne 50,– Kc za to, ze kdyz pri jizde prohrabnu, vytvorim jamku, kterou pak vymele voda. Uz jsem tahal penize, kdyz tudy kolem projel nejaky chalupar s offroadem, ktereho duchodce uctive pozdravil, tak jsem duchodci rekl, ze se nemam vice o cem bavit a odjel jsem. Druhy pokus byl u pramenu Labe, kde uz z dalky ochranar maval prukazem a stavel se mi do cesty, byl jsem rozjetej, dal jsem mu na vyber:bud vydrzi a privodi si zraneni, nebo uskoci a projedu. Projel jsem, zavolal na mne policajty, ti vyjeli autem k Vosecke zrovna v okamziku, kdy jsem k ni prijizdel ja. Nez se otocili a rozjeli za mnou dolu do Harrachova, byl jsem uz ve meste. Takze opet nic.

      0 0
    • Karaya  

      V přírodě ne, ale Brně jsem před cca 15ti lety dostal litr flastr za vjetí do zákazu (rekonstrukce kolejí na Milady Horákové), navíc k tomu byla přednáška o škodlivosti cyklistů v městském provozu. Na tu dobu to nebylo málo, leč nezbylo než zaplatit. Od té doby se před každým zákazem rozhlédnu.

      0 0
      • metelesku  

        „o škodlivosti cyklistů v městském provozu“…

        takovy mamrdy platim ze svych dani? to je tak jeste na miste pochcat pri vypisovani blocku.

        0 0
    • Slavoš  

      200 Kč v Českém ráji pod Hrubou skálou,zelený mužíček vyskočil zpoza stromu,v cestě byli pěšáci a v závěsu dcera,nezbylo než zastavit.V podvečer jsme tama jeli s kámoši,pěšáci nebyli a tak jsme to prali s tím,že zeleného mužíčka zválcujeme,ale už tam nebyli,jo a auto měli zaparkovaný 70 m od místa kde nás s dcerou skásli.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.