• Peopo

    jednim slovem je to porod – tohle jsem fakt necekal, zalezitost na 3–4hodiny

    0 0
    • kubad  

      nevím no já to mám za pár minut, a zkoušel sem to už na dost ráfků

      0 0
    • Bombík  

      Nepochopil jsem jestli na silnici nebo horaka. Kazdopadne na silnici jsem to nejdriv natahl na cele kolo a potom narval do vsech drazek. Prifoukl a srovnal, nafoukl..Vse behem nekolika minut.

      0 0
    • skier  

      První porod je vždycky těžký :-).Příště už to zvládneš za 3–4 minuty.Než to tam začneš dávat přišlápni to nohou a natáhni rukama.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Přesně. Jako galusky. A jako rezervní si na cesty ber nejlépe nějakou použitou, ať se s tím nemusíš někde ve škarpě prát.

        0 0
    • Bombík  

      Mavic Aksium 2012 a plastovka Tufo C S33 PRO. Pls, bude tam pasovat?

      0 0
    • 159753  

      je to sice mimo, ale něco jsem hledal, tak přihodím kousek do mlýna..plášťovku stačí pořádně natlakovat mimo kolo a nechat přes noc, ráno to tam pak dáte snáz..to je má zkušenost..

      0 0
      • vladaza  

        Stejně se to dělá i s klasickýma galuskama, tlakem se rovnoměrně trochu roztáhnou a jde to.

        0 0
    • javormartin  

      Nejlepší je jak už někdo psal, pořádně natáhnout. Tzn. přišlápnout, pak rukama pořádně zatáhnout, po celém obvodu několikrát opakovat, pak nafoukat nechat přes noc na tlaku aspoň 5 Bar. Druhý den to musí jít samo. Tento postup aplikuji na galuskách a jdou pak nasadit jedna báseň…

      0 0
      • vladaza  

        Já jsem to kdysi s tím natahováním rukama asi kapku přehnal, galda pak házela na výšku, tlakování mi přijde přirozenější.

        0 0
    • klobrch  

      Já jsem si také pořídil plášťovky Tufo C S3 Lite. Na přední i zadní ráfek jsem se s jejich nasazením mordoval skoro 3 hodiny. Předtím jsem je nafoukl na 5 atm a nechal je tak přes noc. No moc to nepomohlo. Jako prevenci při defektu jsem dovnitř použil tmel Slime. Zjistil jsem, že když přední nebo zadní kolo roztočím ve vzduchu, tak mi začne celé kolo vibrovat nahoru a dolů. U původních plášťů to nedělalo. Myslíte, že by to mohlo být tím tmelem uvnitř? Pokud se tmel přelévá z jednoho místa do druhého, tak pak ano, ale já si myslel, že se nalitý tmel rovnoměrně nanese po celém obvodu plášťovky.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nevím, co s tím 3 hodiny děláte? Nevěřím, že se tolik liší ráfky a verze plášťovek, protože CS 22/33 se i nové dají nasadit pohodlně cca do půl hodiny obě. Stačí trocha tekutého mýdla, grif a síla v rukou.

        (ráfky Remerx Alcyon-Rapid, Mavic Axium, Bayer…)

        0 0
        • bochov  

          Kolik km najedete na plastovkach mi odešly po 4t km špekulují jestlí přejít znovu na plaště což se mi zrovna nechce.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Ani po 7.500 km ještě nejsou ještě sjeté na plátno, ale moc jim nechybí. Obvykle mnohem dřív zajdou na neopravitelný defekt chmelovým drátem nebo jiným kusem železa na silnici, jednu jsem zdemoloval o ostrý kámen po přívalovém dešti.

            P.S. Teď jsem natahoval novou na ráfek synovi, čas pod 20s.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Teď jsem se u svého univerzálního guru P. Pravdy http://cestovani.idnes.cz/…na-kolo.aspx?… dočetl, že: ‚…Tréninkový plášť za cca 600 korun už má kevlarovou patku a směs ideální k polykání kilometrů. Najede kolem pěti tisíc kilometrů, což je hodně.‘

              Ještěže netrénuji a jenom se vozím.

              0 0
    • tele  

      Ahojte,

      chcel by som vyuzit tuto temu.

      Tiez nasadzujem 1. krat sam plastovky Tufo.

      Nejde mi to.

      Skusam vsetko co je napisane v tejto teme.

      Chcel by som nasadit plastovku, kora je uz dost rozrezana na bocnici, z tohto dovodu sa da nafukat len na 3 bar-neviem ci to bude dostatocne na pripadne roztiahnutie plastovky cez noc.

      Moje hlavne otazky:

      1. Existuje nejaka obruc s primerane mensim priemerom ako koleso na ktorom by

      sa galuska, resp. plastovka roztiahla.

      1. Ja mam problem [o ktorom som sa nikde nedocital ako ho vyriesit], ze mi

      plastovka dobre nezapada pri nasadzovani do rafika, co sposobuje, ze ked uz som na konci tak sa mi cast, ktora by uz mala byt nasadena vyzuje z rafika.

      Dakujem velmi pekne za odpovede.

      0 0
      • kubad  

        hlavně si umyj dobře ruce

        a plašťovka která jde nafoukat na 3atm je nahovno

        1-existuje

        2-je potřeba si umýt ruce

        0 0
    • romanse  

      Teď jsem to domordoval, pokud pláštovku máte rok složenou doporučuji nasadit na 1 stranu, ne však do žlábku ale oba hrbolky do ráfku, fouknout 12bar a po hodině úplně vypustit, hezky potáhnout a otočít přesně do žlábku mezi 2 hrbolky udělají se obě strany najednou, kolem ventilku vzít kreditku a ty 2cm hezky zacvaknout… 15 minut práce celkem.

      0 0
    • romanse  

      Teď jsem to domordoval, pokud pláštovku máte rok složenou doporučuji nasadit na 1 stranu, ne však do žlábku ale oba hrbolky do ráfku, fouknout 12bar a po hodině úplně vypustit, hezky potáhnout a otočít přesně do žlábku mezi 2 hrbolky udělají se obě strany najednou, kolem ventilku vzít kreditku a ty 2cm hezky zacvaknout… 15 minut práce celkem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.