• -lukas-1

    Ahoj!

    Vybírám pláště a rozhoduju se co vybrat. Teď jsem měl Kellys COBRA 26×2.0 (byly ke kolu), což je na mě moc nízký, ale co – ošoupal jsem to a teď z toho je galuska :-)

    Jezdim nejradši lehčí terén (lesní/polní cesty, stezky, les) a silnici z nutnosti – odhad tak 60:40. Jsem spíš cykoturista – loni jsem dal 1500 km. Rozhoduju se mezi Smart Sam Sport a Maxxis Ranchero. Co byste vybrali vy?

    Jo a lama dotaz na závěr: Dát plášť 2.1 místo 2.0 asi problém neni, žejo? Myslim, že to je malý rozdíl v šířce, ale radši se ptám :-)

    Předem díky za odpovědi.

    Anketa: Jaký pláště byste vybrali vy?

    0 0
    • esorimmer  

      kdyz smart sam tak jen dozadu – dopredu radeji NN nebo alberta

      0 0
      • shurty  

        Si asi děláš prču, ne?? tohle na turistiku?????když už  tak ty Speedmaxy..já si na ně  nemůžu stěžovat

        0 0
    • keo  

      S tím rozměrem 2,1 to určitě půjde bez problémů.

      Mě se osvědčily Hutchinson python a ještě bych do výběru zařadil  WTB nanoraptory.

      0 0
    • Czertbiker  

      Zkusil bych třebas tohle, super valivý vzorek a slušně funkční i do terénu! http://www.specialized.cz/new/doplnek.php?…

      0 0
    • miche  

      Nemuzu si pomoct, cena vykon Hutchinson Bulldog (dobra vy­drz vzorku, ted na S­elovi se ukaza­lo ze to sou slus­ny gumy) v ekonomicke verzi nebo ted Iguana ..... ceny vykon slusny pneu

      0 0
      • borda  

        cetl jsi co jezdi? proc mu doporucujes plaste do tezkyho terenu? do bahna?

        0 0
        • pepek  

          Taky mně napadlo, že to tady snad všichni chtějí cykloturistovi řádně znechutit. Já bych poradil: jedině Nanoraptor

          0 0
          • borda  

            :-) tak nějak

            jinak k věci:

            ritchey speeedmax, maxiss wormdrive, poř univerzalnejsi a pohodlnejsi hutchinson python. ted se dela tusim nejaka ekonomicka verze, ktera je za solidni peniz a asi tam nebude tak mekka smes, takze vzorek by na silnici nemusel tak rychle mizet.

            0 0
    • felix.org  

      Dopředu Ignitor (2.1), dozadu Tomahawk (1.95), oboje Maxxis a nehledě na udávané rozměry jsou oba stejně široké i vysoké. Mám to tak a naprostá spokojenost. Maxxis má zvláštní značení a pláště, které značí 2.0 jsou celkem „balony“ oproti jiným Maxxisům 2.1.

      0 0
    • jonti  

      Ahoj,

      obe gumy su dost podobne, plny stredny vzor, celkom rychle, dost dlho vydrzia. Ja by som zvolil ranchero, ten podla mna podrzi v blate o trochu viac.

      0 0
    • Andrzej  

      ten maxis ma sice vzorek uprostred celkem souvisly, ale dost vystouply, takze odpor nebude az tak nizky. pokud nejezdis za mokra, tak bych se podival po necem s jemnejsim vzorkem, na lesni cesty bych ja osobne dal nedo jako maxxis wormdrive (ale nevim jestli se este vyrabi, tak kdyztak neco podobneho, taky ritchey speedmax atd…)

      0 0
    • ziki007  

      A co tohle? http://wtb.com/…rainasaurus/

      0 0
    • -lukas-1  

      Díky moc všem za odpovědi! Tak nakonec to vidim spíš na Maxxis Wormdrive nebo Ritchey Speedmax. Zdá se, že to bude na moje ježdění tak akorát. Sem tam nějký ty kořeny nebo něco drsnějšího to vydrží a ty moje lesní cesty a pěšiny to bude snad ideální :-)

      Ještě doplňující dotaz – je kevlar oproti drátu velkej rozdíl? :-) Ten kevlar je pevnější? Jede to samo? ;-) Nebo co je na tom lepšího? Nerejpu – fakt nevim.

      Díky!

      0 0
      • jonti  

        U maxxisov je ten rozdiel asi 200Kc a je jedine v hmotnosti a moznosti plast poskladat. Takze pre turistu nie az tak potrebne vlastnosti, aj ked tu hmotnost by som nepodcenoval, inde za 400 korut tolko gramov neusetris ani nahodou, vacsinou ani za 4000.

        U inych znaciek je casto kevlarova verzia odlisna aj gumovou zmesou, kordom, takze aj lepsie ide, rozdiel v cene je ale este vacsi.

        0 0
        • jonti  

          Ja som jazdieval, teda aj jazidm, plaste typu speedmax v kazdom pocasi, dost casto cestu, ak je v lese mokro tak idem pomalsie, a celkom som si aj vdaka nim zlepsil techniku jazdy.

          0 0
    • favorit.  

      porad tu cekam, az se dozvime, co vozi Turista :-))

      0 0
      • pepek  

        To přece každý už ví, že Turista je extrémista a vozí buď: Nanoraptor, nebo Weirwolf.

        0 0
        • favorit.  

          kdyz ten nazev threadu mi nedal spat a musel jsem se ozvat :-))

          0 0
          • Rychlej turista  

            Pepek má samozřejmě pravdu, že -lukas-ovi doporučit těžko něco jiného, než Nanoraptor. Na to co píše, že jezdí, je to ideální plášť. Pro turistiku jsem teď ale objevil a testuji Furious Fred EVO 2,0". Ten ovšem vyžaduje už jakous takous technickou vyježděnost a i tak žije velmi krátce.

            Ranchero bych úplně pustil z hlavy, jediné dvě jeho přednosti vidím v jeho nezničitelnosti a pohodlnosti. Když se hodně nafoukne, tak na asfaltu i jede, ale je nevyzpytatelný - plave. Aby byl k něčemu v terénu, musí se zase vypustit, aby nejel jen po tom vystouplém prostředku, a pak je to dřina neskutečná.

            Smart Sam jsem sice jen viděl, ale pro potřeby -lukas-e mi přijde docela zbytečný.

            0 0
    • -lukas-1  

      Díky všem – nakonec jsem si pořídil Ritchey SpeedMaxe, tak uvidim, jak to pojede. Oproti tý galusce, co mám teď to bude určitě lepší :-)

      0 0
    • Vsara  

      Jezdíš stejný terén jako já. Nejsem bůhví jak zkušená a hlavně mám trekové kolo. Ale jsem velmi spokojená s Rubena Skylla. V terénu se chovají docela dobře i na hraně. Brzdí dobře. Odpor při jízdě ujde. Životnost byla zhruba 1200 km na zadní pneumatice.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.