• František Kováč

    Poradí mi prosím někdo jaký plášť koupit na přední a jaký na zadní kolo?raději bych kevlar a aby to neklouzalo na kořenech, většinou jezdím lesní cesty.velikost 29, děkuji

    0 0
    • Tydlii  

      https://www.bike-forum.cz/…laste-na-mtb

      tady si můžeš pročíst co kdo na čem vozí a proč, na jaké použití atd…

      pokud se ti nechce, tak aktuálně vozím:

      • předek: Schwalbe Rocket Ron 2.25 addix speed TLE
      • zadek: Continental RaceKing 2.2 ProTection

      Předek poddajnější plášť s výraznějším vzorkem, dobře drží → důležité na předku, ale přitom je lehký a relativně jede – potažmo to na předku nemá takový vliv.

      Zadek plášť s tvrdší kostrou, lepší ochranou proti defektu (na bočnicích – když do něčeho vletím, tak ho neříznu, zároveň víc drží tvar takže ani neprocvaknu) a přitom jemný vzorek, dobře jede → důležité na zadku.

      Z kombinací, které jsem vyzkoušel jsem zatím nejspokojenější. U schwalbe můžeš volit novější Racing Ray ve verzi speedgrip – měla by ještě líp držet.

      Všechny ty pláště stojí přes litr, toho se nelekej a nešetři na nich, pláště mají zásadní vliv na jízdní vlastnosti – nevyplatí se to.

      0 0
    • adam1  

      Za mě ty pláště za cca 1000 a výš jsou hodně podobný ,aby ti to dobře jelo po kořenech tak bezduše a malé/menší tlaky ,když budeš mít tlak velký tak ti to prostě ujede protože to je “tvrdé”,s duší malé tlaky znamenají že to dřív nebo později cvakneš no .

      Jinak jak píše kolega dopředu vzorek který vede a do zadu který jede:)

      Jinak tu je vlákno o mtb pláštích

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.