pláště na fatbike - zkušenosti - doporučte (anketa)

16 nepřečtených
  • khonza

    mám na tlustokole pláště Vee Rubber Mission

    váha děsivých cca 1,85kg/ks v rozměru 26×4,0

    bral bych něco lehčího se vzorkem co i podrží (tady není vzorek ani z výroby)

    poradíte mi – kdo jezdíte fatbike – co mám obout?

    koupit nové nebo nechat Vee?

    přivítám i zkušenosti s plášti na fatbike.

    0 0
    • Lachtis  

      Sice nevlastnim fatbike, ale jezdil jsem maxxise a spesly. Ty maxxise nemaji vzorek a priserne tahaly do stran. Ty spesly byly jina liga. Maji vzorek a tolik do stran netahaly.

      Kdybych kupoval plaste, tak bych vahal mezi temi speslackymi a jeste bych zkusil jumbo jim…

      0 0
    • raf007  

      Po zkoušení Jumbo Jim, Maxxis, nějaká čína se opět vracím k Dillinger 5. Zatím nejlepší, co jsem měl…

      0 0
      • tomfree  

        Nezkoušel jsem toho tolik, ale taky jezdím Dillinger, jen s hroty, protože ty poslední zimy stojí za prd a ty gumy jedou i když je čistý led a je to hodně dolů.

        0 0
    • vlasto  

      ja jezdim Surly Nate. Samocistici profil, ktery bez problemu drzi i na zledovatelem snehu. Opotrebeni po 3000 km minimalni. Nevyhoda: asfalt. Diky ridsimu profilu se na asfaltovych sjezdech rozvibruje kolo tak, ze se clovek jde pochcat, jak to masiruje prostatu. Jakonahle se bajk dostane na sotku nebo trail, tak nemaj chybu.

      0 0
    •  

      Tem Jugernaut asi vychazi njlepe, tubeless ve verzi Pro je znat hodne. Taky jsem zapasil s hmotnosti fatbika. Byl to nerovny boj.

      0 0
    • 2. Bóďa  

      U Schwalbe se jim tradičně nedaří s váhou, 26×4,0 SS mají 1200 g, místo udávaných 1090 g.

      Nechci to vidět v rozměru 26×4,8… :/

      0 0
    • Petr L2  

      Máte někdo zkušenost z bezdušemi na fabriku? Včera jsem viděl obrázky jak Kulhavý na fatbike mění duši, tak mi vrtá hlavou, jestli ty bezduše vůbec jdou.

      0 0
      • Lachtis  

        Proč by nešly?! Na youtube máš miliony videí, jak udělat bezduše u fatbiku.

        Třeba tady si můžeš pokoukat na xx videí: https://www.youtube.com/results?…

        Osobně kdybych měl fatbike, tak bezduše by byla první úprava, kterou bych udělal.

        0 0
    • Anatol J.  

      Dobrý den,

      už jsme si i psali soukromě, pro ostatní – nedám dopustit na Specialized G.Control 4,6", drží suprovně, nevýhodou jsou o něco tvrdší boky, takže při hodně nízkém tlaku mají větší odpor a i v zimě se dá jezdit výborně. Ad Jumbo Jim – v diskuzích udávaná nízká váha je poznat. Ale mají jedno velké ALE – jedou hezky, ale musí být sucho a pevno. Takže tak jako na příjemné poježdění po běžných stezkách. Ale nesmíte po tom chtít jet v něčem mokrém a sypkém nebo po šutrech z Lysé. Ten extra řídký a mělký vzorek je v těchto případech o ničem, stejně jako mokré kořeny. Takže ano, výborný, ale jak na co (PS – pokud by někdo chtěl na vyzkoušení, nechám 2 používané kusy za 1500.-, nemaj u mně využití. A pokud něco od Vee, tak Snowshoe spike 4,8" – s hroty. Jedou krásně i na suchu (jako třeba teď. nahoře sníh, v údolí jaro). Missiony jsou tak do popelnice.....nebo děckám na osmykování...­....Jinak všechny 3 shora uváděné jsou ±2mm stejně široké i vysoké bez ohledu na značení. Jinak obecně jsem 4,0" na fatech nepochopil – buď všechno (čili max šířka) nebo klasické kolo na plus gumách, šířky 3,8… 4,0 mi přijdou že nejsou dobré na nic. Ale každý bude mít své cíle…(Možná ještě u toho full fata bych to pochopil)

      Každopádně úspěšné ježdění!

      0 0
    • Mufflon  

      Musím se zasmát, jak hodnotíte Vee Missiony, protože jsem to jezdil, chvíli a pořád se mi nezdálo, jak to kolo nejedete. Pak jsem to hodil na váhu a 1900 gr ! Cok tomu dodat. Nechápu, jak můžou vyrobit tak těžký plášť. Ale na druhou stranu, nikdy jsem nepíchl :-)

      A jak je na tom Juggernaout oproti Jumbo Jim na dobrých cestách ? Podle vzorku vypadá mnohem lépe než Jumbo, ale jak to je ve skutečnosti. A zkušenosti s propíchnutím ?

      0 0
    • cabitch  

      Osobně jsem jezdil Jumbo Jim 26×4,0 asi 2 roky. Dost lehké, v terénu i na silnici pohoda, za celou dobu 2 defekty(vždy moje chyba).

      0 0
    • Mufflon  

      Já měl i mamuta, který je má podobný vzorek jako vee, takový silniční. Vážil 1280 ve čtyřce. V lese když nebylo bláto celkem držel, když bylo měko, tak se musel sfouknout, jinak klouzal.

      cabitch – mohl bys JJ srovnat s něčím podobným, jestli máš zkušenosti ?

      0 0
    • jbl  

      Asi jsem to měl hodit také tady…

      https://www.bike-forum.cz/…-5-x-2-6-3-0#…

      0 0
    • jkcz  

      Nevite, to je novy trend, davat na faty 27.5" kola? Napr. Canyon CF Dude, Trek Farley?

      Nekteri vyrobci se ale stale drzi 26 – napr Kona Woo.

      0 0
      • Lachtis  

        Jj, ale uz to je trend poslednich par let. Spesl, Trek, Canyon, Salsa delaji 27,5. Kona se drzi 26. Mne se treba Trek s 27,5 a plasti 4,5 zamlouva, jen ta cena… Uvidime, co Rock machine, opet by meli vyjit s novym fatbikem

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.