• Tompson

    Ahoj, chtěl bych začít se silniční cyklistikou, tak vybírám z bazaru nějaký stroj do 30 tisíc. Co byste řekli na tuhle nabídku? Chystám se jezdit delší trasy (kolem 100km), občas nějaký bikepacking.

    https://www.cyklobazar.cz/…lo-cerny-mat

    Budu rád za kritiku a rady, na co si dát pozor, co je vidět už z fotek. Díky

    1 1
    • milan.v  

      Vybájené informace, resp. „příběh“ o neznámé kvalitní značce „asi“ z UK, mléko v duších, atd., toto ne…

      To jsou tam za ty peníze lepší kola – Bianchi,…

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • CzechJoker  

      Pro-Carbon mám, kolo je úplně v pohodě, mám na něm najetých pár desítek tisíc km a absolutně bez problémů. Kupoval jsem od nich jenom rámovou sadu. Za 30 mi to přijde drahé, je to minulá verze rámu, ale jestli je přístupný debatě, za 25k proč ne. Boty a historického Garmina bych mu nechal.

      Dnes bych možná koukal na Parduse, nový je sice dražší, ale podpořil bych našince.

      0 0
      • Tompson  

        Prodává ho za 26k.

        Ve středu se na něj jdu podívat.

        1 0
        • milan.v  

          Komu není radno…

          0 0
          • Tompson  

            Podívat, ne koupit. Nikdy jsem na silničce neseděl a tohle je nejblíž mému bydlišti.

            0 0
            • CzechJoker  

              Hele Milane, je to stejná Čína, jako to Bianchi, SUP, Author a další. Liší se akorát název, tyhle rámy dovezli borci ze Sheffieldu a dali na to jednu ze značek, které vlastní. Je to klasický rám bez pičičand a placatých trubek a jediné, co bych mu dnes vytnul je, že neumožňuje vnitřní vedení a byl by problém tam osadit elektrický šaltr. Mám pocit, že to jde až u té nové verze.

              Jinak se mi nezdá, že by to byl tak špatný kup, jak tady naznačuješ. Na rozdíl od tebe tuhle silničku mám a píšu to z vlastní zkušenosti. Viz můj profil.

              PS: neprodávám ji, inzerenta neznám.

              0 0
              • milan.v  

                Já vím moc dobře, co je PlanetX zač, rám je základ, vnější vedení, starší geometrie, upínáky,… to další je ale také stará škola, byť to samozřejmě bude sloužit svému účelu… Něco ale může sloužit lépe, například to MMR z odkazu…

                0 0
    • Vilém  

      Jak jsi vysoky?

      0 0
    • Tompson  

      Dobře, díky všem za reakci. Po jakém kole z cyklobazaru bych se měl tedy spíše dívat? Je Shimano Sora veliký špatný oproti třeba 105?

      Díky všem.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Veliký špatný asi ne, ale proč nesáhnout po lepším…Rozdíl je pár gramů v hmotnosti, trvanlivosti a ta 105 má dva převody navíc. Skoky na pastorcích kazety o dva zuby na rovině je určitě to, co nechceš

        0 0
        • Vilém  

          170cm vysky.

          0 0
        • Tompson  

          Děkuji za tipy, ale asi nic z toho mi nebude sedět kvůli mému trpasličímu vzrůstu :/

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak to pardon, nicméně ta Merida by díky „klasickému“ střihu geometrie by s kratším představcem a níž sedlovkou vypadala pořád dobře. A z vlastní zkušenosti můžu s klidným svědomím napsat, že tohle kolo fakt jede.

            0 0
          • cyklista86  

            Co tohle https://www.cyklobazar.cz/…no-105-10spd

            Na zacatek to nebude spatny..

            Pripadne neco drazsiho https://www.cyklobazar.cz/…s-izalco-105

            Ja bych bral urcite ten karbon.. Ma to i dost zvedlej predek, takze ikdyz otocis predstavec dolu a pod nim zadne podlozky abys vypadal jako profik, tak stale to bude pohodlny posed.. Kliky nic moc. Casem vymenis mozna i kola, ale ten zaklad ta ramova sada je dobra..

            0 0
            • cyklista86  

              Ale to je jen 5 minut hledani na bazaru. Urcite se tam najdou dalsi vhodne kousky.. Za 30–35 tisic uz se da sehnat fakt pekna klasicka karbon silnicka s rafkovyma brzdama. Hlavne se neunahlit. Ted uz stejne sezona konci. Mohlo by te mrzet koupit neco ted na rychlo a pak treba na podzim, v zime uvidet na bazaru mnohem lepsi kousky.. Ja uz bych rozhodne nekvaltoval. Butto koupit fakt neco levneho kolem tech 15 tisic, aby sis to ted jeste vyzkousel jestli te to bue bavit a nebo jestli jsi rozhodnut, ze chces fakt jezdit silnicku, tak pockat klidne do pristiho roku. Budes met i vic nasetreno..

              0 0
              • Tompson  

                Děkuji za názor. S tím unáhlením se máte určitě pravdu, jsem na to moc hrr, ale pro mě sezóna nekončí, hodlám na něm jezdit do práce, dokud nebude vloženě sra*ka na silnici. Ale nepotřebuju více šetřit, měl jsem MTB za 80k a nemám na kolo tolik času, abych využil jeho potenciál na 100%, tudíž by pro mě byla škoda mít doma drahé kolo. Opravdu těch 30, max 40k bude až až.

                A vždycky se najde na bazaru lepší kousek, než má člověk doma. To bych mohl čekat do nekonečna.

                0 0
                • cyklista86  

                  Tak to bych bral spis gravel/cyklokros kolo a muzes na nem jezdit defakto celou zimu.. Na klasicke silnicce s rafkovyma brzdama kde das mozna 28mm hladky plast to je v zime o hubu.. Tam staci k podklouznuti opravdu malo.. Jinak ano vzdycky pribude neco lepsiho na bazaru, ale nejvic se toho tam zacne ukazovat prave kdyz skonci sezona.. Kdyz uz nebudou dny s teplotama 20 a vic stupnu. Plno lidi zacne kola prodavat..

                  1 0
                  • CzechJoker  

                    To potvrzuju. Kdybych dnes zvažoval jedno univerzální kolo, byl by to karbonový gravel. Na silnici není o tolik pomalejší (kromě sjezdů…), v terénu se neztratí a je to tank. Akorát bych si pohlídal způsob uchycení blatníků, to může být kámen úrazu. (U mě je.)

                    0 0
      • CzechJoker  

        Šel bych minimálně do 105, což je rozumný standard. Sora je, pokud se nepletu, osmikvalt a Tiagra není kompatibilní s ostatními komponenty. Jako fungovat bude, ale pokud to myslíš vážně, stejně půjdeš do 105 nebo Ultegry a toto je finančně zbytečný mezikrok.

        0 0
    • Tuco  

      Tohle by mohlo padnou i cena bude cajk. :-)žiletka

      0 0
    • Jan D.  

      To už radši tohle nový. Mají poslední kus a je to S.

      Sice je to hliník, ale zase tam máš řádově lepší sadu a hydraulické kotoučovky.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce