• TeryPV

    Tak jsem dvojku zamknul, protože už je fakt dlouhá a načítá se dlouho i na PC.

    Budeme pokračovat zde. Tak dávejte sem své poznatky k pivům :)

    Anketa: Minipivovary nebo komerční europiva?

    85x
    84%
    7x
    7%
    • hawrda  

      Ten poslední řádek ankety je připravený pro Jiřího,že:).

      O víkendu se bude mlsat v Mníšku pod Brdy.

      https://www.facebook.com/…58625565767/?…

    • Delkim  

      já jsem spíše „vinař“, ale poslední dobou mi manželka vozí vzorky z různých pivovarů, všechno „čerstvá“, nepasterovaná a nefiltrovaná piva

      v tomhle stavu je to skutečně vitamínová nálož a tak si to občas za odměnu dám a musím uznat, že proti těm klasickým „plechovkám“ mám i já pivař_amatér pocit, že piju absolutně jiný nápoj…

      a jako fakt dobrý :)))

      naposledy jsem ochutnal něco z pivovaru Hendrych z Vrchlabí a super, jak ta 11 tak i ta 13

      Pivovar Hendrych

      přikládám fotky co mi teď aktuálně čeká k degustaci, mám na to pár týdnů, to bych mohl dát :)))

      • hawrda  

        Nezbyva nez poprat dobrou chut!

      • mastihuba  

        Jak se ten Vildenberk k vam dostal?

        • p@X  

          Byl i na Zelňáku na pivních slavnostech, ale došel. Budu se tam muset už konečně zastavit cestou z hokny…

        • Bubaaak  

          Minimálně v Praze mám kámošku, co prodává piva snad ze všech koutů ČR a co nemá, většinou sežene

          https://www.facebook.com/…ivaucernych/

          Ale Budvar tam nemá :(

          • wego1991  

            protože budvar není pivo :)

            • RomanH  

              :-)

            • Mr.Pavka  

              Jedno z mála komerčních velkoprodukčních piv, který nemá ve složení napsáno chmelové produkty, chmelový extrakt a nebo upravený chmel.

              • p@X  

                To budu muset zkontrolovat, takovou kuželku jsem snad neviděl…

                • p@X  

                  Konečně jsem zakoupil kuželku ležáku národního pivovaru k testu, složení žatecký hlávkový chmel, nikoliv produkty či extrakty, kupodivu mi nepřipadlo sladké a přišlo mi dokonce lepší než Pilsner, který mi připadá čím dál horší…

              • Infidel  

                Ale to co točili na Brutale v Jaroměři ani náznak obsahu chmele nemělo, tak asi proto. Ono to vlastně ani nechutnalo jako pivo. Takovou hrůzu jsem nikdy předtím v hubě neměl.

              • tromboonen  

                No ze tam nema neco napsany je jedna vec, co tam ve finale je je druha, ale ze z Budvaru boli hlava a bricho, to vi kazdej.. chut je sice subjektivni, ale podle me hrozna..

                • MirosPikos  

                  Při vší úctě :) Mám přístup k tomu, kolik které suroviny pivovarem projde včetně objemu vody. Když mi dáš etiketu ze sudu, vím kdy byl stočený a co přesně do něj z které varné dávky šlo. Takhle podrobná a snadno přístupná data mají pak už snad jen Bernard nebo Havlíčkův Brod (Rebel). V budoucnu ho bude mít zřejmě Strakonický Dudák nebo trio Holba-Zubr-Litovel. Budvar je poctivý český pivo, unikát mezi státními podniky, kterej se podařilo uchránit před tunelováním Bendla před cca 3 mi nebo kolika roky. Snad jedinej státní podnik, kterému fandím.

                  A, že někoho bolí z Budvaru břicho nebo hlava? No tak ať snad raději pije vodu. Hlava může bolet ze špatně upraveného piva (za což nemůže pivovar, ale hospodský potažmo zákazník, kterej k takovýmu hospodskýmu chodí…). Posereš se obyčejně z přechlazeného piva (šok pro žaludek a celkově pro zažívání). Tohle platí pro naprosto všechna piva. Drtivá většina piv u nás vychází z pivovaru dobrých, ale nejvíc se podělá v poslední fázi – čepování. Snad i proto si radši dám nepasterovaný lahvový než riskovat, že nějakej vypruzenej klouček nebo holčička natočí místo piva slitky.

                  Tak jaké mýty a pověsti tam máme dál?

                  • Delkim  

                    souhlas, za mne Budvar, co jsem slyšel nebo četl, jednoznačně top komerční pivo!

                    nedávno byla dvanáctka plechovka v Lidlu asi za 12–14 korun, lidi to tam brali snad po paletách

                    • Bubaaak  

                      12,90, přece to tam nenechám, když 10° pilsner stojí 28,– :D

                    • MirosPikos  

                      A já blbec si koupil jen jeden pack :) Příště koupím na celou sezonu. Ono se to neztratí ani nezkazí.

                      • tromboonen  

                        Tak me proste nechutna, brkam po nem… to muzxe mit v sobe co chce a pit jej nebudu… z komercnich muzu Plzen a Bakalar, ale radsi maly pivovary, tam clovek na neco vylozene hnusnyho nenarazi..

                        • Mr.Pavka  

                          Malý pivovary sou fajn.

                          Ale když hledáš někde k večeru basu piv zejtra na stavbu „teď hned“ tak se blbě blbě shání.

                          • mastihuba  

                            Tvl. To sou kecy. :) na dvou stavbach se to obeslo bez chlastu a kdyz je potreba pivo tak se v samosce koupi nejakej kompromis.

                          • Delkim  

                            v tom baráku bych nechtěl bydlet, když to stavíte pod vlivem několika bas…

                            to budou křivé stěny ála Pat a Mat

                            bezpečnost práce na vás

                            • Mr.Pavka  

                              2–4 piva za den třeba k míchačce když děláš beton do základů.

                              Nebo na spláchutí prachu při otloukání omítek, rozebírání starý kamenný stodoly, kopání 2,5m hluboký díry pro čističku…

                              Prostě když svépomocí opravuješ starou chalupu.

                              A můžu tě ubezpečit, že práce a přesnost jsou provedený mnohem pečlivějc než kdyby to dělala firma.

                              Kdo předělával dům pro sebe, tak ví že sám před sebou těžko něco ojebe.

                              • mastihuba  

                                tak zalezi jak se to pojme a co je k dispozici. Znamymu spadnul chlap do kontejneru i s kolečkem. :)

                              • Paja.V  

                                Když se rozebíral starý barák na valašských kotárech, tak se prach splachoval jedině domácí :-) Škoda že z nosu se musel obtížně dolovat šnuptychlem.

                              • MirosPikos  

                                Tohle těžko vysvětlíš někomu, kdo po jednom pivu padá z kola a myslí si, že umře :)

                  • Mr.Pavka  

                    A co je pravdy na tom, že od lidí slýchávám, že je rozdíl v Budvaru pro Českej trh a třeba pro Německej?

                    Že prej Budvar pro Německo chutná líp a je kvalitnější?

                  • Strakááč  

                    krásně řečeno… nechápu, jak ho (budvar) někdo může pomlouvat, vždyť za tu cenu to pivo nemůže mít konkurenci..

                    Co vím, tak chmelové produkty (granulovanej chmel) dávají jen do pardálu, kterej mi nechutná.. :) u nás se pije jedině Budvar někdy i Kroužek.. a mě z budvaru hlava nebolí nikdy.. :)

                    Ty tam děláš ? možná bys znal strejdu, co nějak namíchává, ředí a ladí stupňovitost piva či co.. :)

                    • Soreno  

                      Nedělá – dodávali tam software.

                    • Infidel  

                      Takže tvůj strejda má prsty v tom míchání sedmičkových patoků na fesťáky :-)

                      • Strakááč  

                        To jo no.. problem je ze ty sedmicky vznikaj ze strejdy namichanych desitek a vody kterou si tam pak jeste praskne prodejce :))

                        • Infidel  

                          No ten fesťák co myslím já byl zásobovanej přímo z tanků, myslím že při té výtoči co tam bývá by prodejce nebyl schopný to dolévat vodou. I když možný je všechno :) Každopádně to pivo bylo Xlet stejná sračka, letos naštěstí Budvar skončil.

                          • Strakááč  

                            Tys to vejs necetl asi co ? Kdyz jsi zvyklej na nepaster, tak se nediv

                            • Infidel  

                              Nejsem zvyklej na Budvar vůbec, ale poznám a nejen já, ale očividně i spousta jiných lidí, kdy je pivo jak voda a za pivo se prostě pokládat nedá. Smrad, pěna jak na žluté kombajnerce atd…

                              • TeryPV  

                                Kluci, tohle vlákno je o pivu, ne o sračkách ze Plzně, Budějovic a jim podobným, tak se prosím držte tématu :)

                                • Infidel  

                                  Pravda, omlouvám se… :-)

                                • Strakááč  

                                  Budvar nejni sracka.. ale uznavam ze jsou chutnejsi piva.. treba takova domaci 14tka nepaster, kvasnicak je jina lahudka, takovej medík :)h

                • Bubaaak  

                  Osobně to nevím, čím se to projevuje a kolik kousků musím vypít abych to pocítil? Za večer cca 4 hodiny jsem dával i 10 kousků 12° a tebou zmíněné přiznaky se neprojevovaly :) Byl to kroužek.

                  Možná to nechce navštěvovat hospody, kde na pivo prdí :) To pak je průjem i z kofoly :)

          • Mr.Dan  

            Dík za tip, už jsem byl nešťastnej, že na úplnym jihu Phy není k dostání žádnej točenej Ale, tak aspoň láhve, výběr jen dle toho horního obrázku více než dobrej. ;)

            • Bubaaak  

              Ale raději volej, má šílený pracovní doby někdy :)

              (má ještě normální zaměstnání a pivo má jako koníček)

              • Delkim  

                nevadí tomu pokojová teplota? vždyť to jsou nepasterovaná piva, ne? neměla by být v chladu?

                • Bubaaak  

                  V teple je nemá :) Je to starej barák

                  ale je to kámoška, tak přece na ní nemůžu házet špínu :) Pivo od ní mi většinou chutná, ačkoliv někdy najde slušný blafy… A snad nikdy jsem neměl střevní problémy, bolehlav to jo, když do mě jednou lila 18° já sekal zahradu a po druhým mi bylo divný že jsem na šrot :D

                • Mr.Dan  

                  Taky jsem si říkal, ale asi je to podobnej provoz jako BeerGeek shop ve Slavíkově, tam maj skoro všechny piva venku, ale je to chladnej barák, takže dejme tomu, plus pár kousků po lednicích (z nich si naberu k takřka okamžitý spotřebě).

        • Delkim  

          v Hradci Králové je nějaká pivní speciálka, kde mají obrovskou nabídku piv z celé republiky

      • jIrI___  

        Přeju silná a statečná střeva.

        • pepek  

          Zdá se, že taková mají všichni, kromě tebe :-)

        • RomanH  

          Zatim jsem se posral akorat z Ostravaru

          • Mr.Pavka  

            To nám točili první měsíc na vojně v přímači před přísahou v armě když ještě nikdo nemoch odejít z kasína.

            Po přísaze když už byly vycházky tam začali točit Gambrinus.

          • zet65  

            Tak to už jsme dva. Vynikající lék proti zácpě.

          • jIrI___  

            Tak Ostravar je kapitola sama pro sebe. Po několika letech v Brně podobně vzpomínám i na Starobrno nebo Vyškovské pivo :))

          • Cemik  

            proto ho tady v Ostrave nazyvame Otravar.

          • Cemik  

            .

      • Sunshine 29  

        Vypadá dobře…Ja mám v lednici jen Birell a po tomhle chuť. Tak tedy díky☺

    • Mr.Pavka  

      Je mi jedno co piju, hlavně že se motám.

      • Delkim  

        nech si napsat Neurol nebo Xanax, budeš to mít levnější

        • Mr.Pavka  

          Když celej den v horku předěláváš barák a kopeš třeba základy, tak je každý pivo dobrý.

          A stejně, výš jaký je nejhorší pivo?

          • goofy  

            Výš nevím? a jaké je níž?

          • Lišák  

            Nejhorší pivo je Bráník. Hned po něm Žádný pivo, pak Staropramen, kterýmu těsně šlape na paty Starobrno.

            • mastihuba  

              zapomínáš na zubra a jarošov :)

              • Normik  

                … léta tam stál, stát bude dál… :D

              • Tencovozikmin  

                A kdypak jsi pil zubra a jarosov cepovane naposledy? Coo!

              • Infidel  

                Když už na něco pliveš, nebylo by špatný napsat, co chutná tobě. Třeba si pak člověk udělá obrázek o recenzentovi :)

                • mastihuba  

                  Osobně jen tak něco nepoplivu, ale někdy prostě musím. :) Odkojenej jako každej brňák jsem na Starobrnu, jinak to někdy nejde, pokud jej nezkurví hospodskej tak to žádnou pachuť nemá, 12tky filtr i nefiltr jsou vpohodě. Co mi chutná z větších pivovarů tak Poutňas, Bernard, Šerák, Radegast, z menších Rohozec, Bratčice, Slavkov, Vildenberk, neuráží mne vyloženě žádnej malej pivovar, zmiňuju jen ty kde jsem se vyloženě spálil. Z plzně jsem poslední dobou dosranej, Staropramen, krušovice apd. prakticky nemám možnost ani ochutnat a lahváče nekupuju. Na zubra mám pifku, protože ten jsem měl špatnej 2× v jednom roku a 1× to mohl zprasit hospodskej a 1× jsme si to točili vlastním chlaďákem, kterej si ošetřujeme víc než pečlivě. :) v zásadě nejsem nijak náročnej.

                  • p@X  

                    Holba, Zubr, Litovel mají stejného vlastníka…

                    • mastihuba  

                      To by se mel zamyslet co se zubrem:)

                      • MirosPikos  

                        Oni toho mají víc společného, než jen vlastníka :)

                        • p@X  

                          Mi připadá, že Zubr a Litovel jsou jeden a ten samý patok a Holbu jsem měl kdysi dávno, ale nemyslím si, že by nějak vyčnívala z této trojky…

                          • mastihuba  

                            Tak hosi esli tam necejtite chutovej rozdil tak je nekde neco špatně. :)

                          • mirabike  

                            Zubra už jsem hodně dlouho neměl, tak nepamatuju, Litovel pamatuju, jako dobrý pivo (asi už dřív) a Holba je pro mě nahnědlá tekutina bez chuti a zápachu..

                          • Petr.T.M  

                            V současné době je Holba jednoznačně z těch tří nejhorší. Pro mne takřka nepitelná. Veze se setrvačností na dobrém jménu z minulosti. Šerák 11 před patnácti lety byl slušné pivo, teď je téměř nepoživatelný. CKT jedou naplno. Litovel jede celkem poctivě, bohužel opět setrvačností ztrácí na nepříliš dobrém jménu v dávné minulosti. V současné době z těch tří nejlepší. Zubr někde uprostřed. Jejich Extra Force 12,5 se jim celkem poved.

                            • TeryPV  

                              Kde to mám podepsat?

                              Holba je prostě nepitelná. Nedávno jsem byl v Ostružné, což je kousek od Hanušovic a to pivo bylo nepitelné (nevím zda dělat antireklamu hospě)

                              Litovel se zvedá, jméno má bohužel špatné z předešlých let.

                              Zubr má tak kolísavou kvalitu až to hezké není. Jednou super, jednou nepitelné, ale já to přikládám těm jejich experimentům. To je Gold, grand atd…

                              • MirosPikos  

                                Já to přikládám k nerozhodnosti majitelů a jejich chybějícímu software pivovarské výroby :) Ale naposledy mi ten jejich Gustav celkem chutnal. Pravda, už jsou to asi dva roky.

                                • TeryPV  

                                  Gustav je kapitola sama pro sebe. Přimo v pivovaru je to luxusní pivo, v pár hospodách taktez, ale tak kde je natažený a točí se sporadicky, což je ve většině hospodách, je to hrůza, bohužel… Ale zase teď nový Václav, což je dvanáctka je asi nejlepší průmyslová dvanáctka co jsem pil.

                                • Petr.T.M  

                                  Nepodceňoval bych taky úroveň hospod respektive jejich přístup k pivu – to k té proměnlivé kvalitě. Zubr Grand v bufetu na prvním nístupišti Přerovského nádraží mi přijde kvalitativně vyrovnaný.

                              • Zbyněk  

                                Řekl bych, že Holba Šerák se zase o něco zlepšila. Rok, dva zpátky to bylo pro mě nepitelné pivo. Jinak 12° Litovel je jedno z nejlepších piv a slušná je i Holba 12° akorát je na obě problém narazit (jediná hospoda o které vím, že mají dvanáctku Holbu je Kovárna v Malé Morávce). Jinak u nás teď začali vyrábět pivo Sternberg. Trochu nezvyklá chuť, ale zase změna a rozšíření obzoru :-). Pak jsem na Sv. Kopečku u Olomouce narazil na pivo Divočák (Břeclav?). Desítka, ale dobrá. Předčí i většinu jedenáctek.

                                • MirosPikos  

                                  Nejste vy ten… jsem poslední hrabě Šternberg ze Šternbergu.

                                • Petr.T.M  

                                  Ve Šternberku vznikly letos v létě hned dva pivovary. Oba ještě nevaří ve svém, zatím si pronajímají varny někde nevím kde, ale oba svorně tvrdí, že po novém roce budou vařit ve svém ve Šternberku. Blbá je zmatečnost názvů – jeden je „Sternberg“ pana Tvarůžka a druhý „SternBerger“ pana Rázka. Sternberg 11 byl dost slušný. Sternberger 10 a 11 světlé tuctovka, poctivé ale tuctovka, polotmavá 13 dost dobrá až výborná.

                                  • Zbyněk  

                                    O tom druhém vím taky, ale neměl jsem příležitost ho zkusit. Kde se čepuje?

                                    • Petr.T.M  

                                      Sternberger jsem měl jednak v Irish Pubu 5 Lišek a jednak ve Sportbaru 66 – to je tu: https://mapy.cz/s/18WlF -Vyšlapat 66 schodů do třetího patra po schodišti jak z nějakého hororu.

                                      • Zbyněk  

                                        V tom Sportbaru točí ten Sternberg. Byl jsem tam teď ve středu.

                                        • Petr.T.M  

                                          Jo, když jsem tam šel, šel jsem tam na Sternberg, pač ten klub patří panu Tvarůžkovi. Jenže přijda tam, ejhle, měli jen SternBerger a dáma za barem nevěděla proč a co a vůbec.

                                          • Zbyněk  

                                            Aha… každopádně ve středu tam jdu znovu, tak uvidím co mají na čepu a případně vyzkouším.

                                • TeryPV  

                                  Jjj desítka Divočák je vynikající. Je to pivo z Moravského Žižkova, z Břeclavi je Kanec. Skoro pokaždé, když jsem na jižní moravě, tak se v Žižkově stavuji na jídlo a pivko. Jen teď dvakrát co jsem byl neměli Mustanga, což je vynikající svrchně kvašené pivo :) Jen si nepamatuji zda je to APA nebo IPA :)

                              • Petr.T.M  

                                Podepisovat nemusíš, hlavně, že se shodnem. :-)

      • jIrI___  

        Avotomtoje!

    • tigermoth  

      Hej, Olomoučáci, něco z Beerfestu v Pevnůstce: Je tam stánek minipivovaru Raven, co jsem doteď neznal, kde mají super ipu a apu, dál stouta (jeden kelímek stačil:) a bock, fakt doporučuju.

    • l-e-t-o  

      Nedávno jsem se přestěhoval v rámci Prahy a díky přítelkyni jsem si oblíbil hospůdku, kterou mi ukázala a kterou máme za barákem.

      Tradičně na čepu na Koutskou desítku a 12° Rataj, plus ještě nějaké dvě další. Ale co, tak na páté pípě střídá speciály. Včera například měl IPU od Valáška, předtím IPU od Nachmelené Opice a podobné. Měl už i IPU z Beskydského pivovárku, takže jsem spokojený :)

      • TeryPV  

        Jooo Koutská desítka… ach jo, tu už k nám do Olomouce vozí málo kdy :( A hezky jsi vyjmenoval nejlepší IPy, které jsem kdy měl :) Chápu, že se Ti v hospůdce líbí :)

        • Mr.Dan  

          „U nás“ (rozuměj v Pze, kde přes týden makám) to, co se Koutského týče, jistí pivní stánek u hlavní cyklostezky na Zbraslavi. Mé cyklokroky po práci vedou vždy tam, většinou se mi povede porovnat aktuální kvalita 10° a 12°, většinou zvítězí dvanda, ale někdy je moc sladká a desina akorát vyladěná.

        • Petr.T.M  

          Občas snad jen U Kuděje. Nebo ještě někde jinde? Možná Bastardos?

          • tigermoth  

            U Kuděje bývá, nepravidelně.

          • TeryPV  

            U Kuděje mě poslední dobou štvou s kvalitou. Stejné pivo jednou super, jednou humus. Nevím zda jim ty sudy dlouho leží někde v teple, nebo špatné trubky, ale přes prázdniny to bylo hodně znatelné, že kvalita piva tam šla dolů. Ale minulý týden jsem si tam dal koutskou desítku a byla vynikající, teď v úterý beskydská IPA a luxusní.

            • Petr.T.M  

              No, ač nerad, pač jsem tam věrným štamgastem, to musím alespoň částečně potvrdit. Sudy tam moc dlouho nebývají, většinou max tak týden, možná dva? Ale to skladování je minimálně přes léto problém, v té zadní místnůstce moc chlad přes léto není. A v horkých dnech nestíhá chlaďák. Dále některá piva se berou z nějakého velkoskladu a vůbec se neví odkud a jakými cestami tam ty sudy cestovaly a jak dlouho v tom velkoskladu ležely. Další možnou příčinu kolísání kvality bych možná viděl v tom, že některé sudy po vyčepování leží v hospodě kdovíjak dlouho než se odvezou a kdovíco se v nich potom „urodí“ a kdovíjak jsou potom vymývány. Ale to je jen hypotéza. Ovšem hlavní příčina je zřejmě v tom, že pivo se tam žene vzduchem a je-li sud naražen třetí den, na tom pivu je to dost znát. Štamgasti si většinou mezi sebou dají echo co je čerstvé a dobré a co už tam leží pár od předvčerejška či ještě déle.

              • TeryPV  

                Z druhé strany to, že je to hnané vzduchem je plus. Čerstvému pivu to neškodí. Jinak máš asi pravdu, že to bude tím, že není výtoč u některých piv a pak tam jsou dlouho. Jinak teď jsme objevili novou hospůdku Local Lokál na Masaryčce. Vozí tam vždy 2 – 3 druhy speciálů a berou jich většinou jen tolik, aby byly na čepu jeden den, takže se nestačí kazit, za což pochvala. Horší je, pro mě, že berou i z Chomouta ty jejich splašky :( Ale jinak doporučuju se tam stavit. A myslím, že na FB vždy dopoledne dávají, co bude daný den na čepu.

        • l-e-t-o  

          už musím použít minulý čas. V hospůdce se mi líbilo.

          Znova jsem se přestěhoval. A to zpátky pod most Nuselský. Naštěstí tady máme jeden bar, kde střídají Rohozec, Klášter, Svijany a Radegast a sem tam vezmou jeden sud od jiných pivovarů. Takže jsem si sice pohoršil, ale naštěstí ne na úplně dno.

          • Petr.T.M  

            No z podnuseláku to máš kousek na Synkáč do Zlých časů, ne? A k Bansethům. A do Kulového Blesku taky nedaleko.

            • l-e-t-o  

              to neříkám, že ne. Ve všech jsem byl několikrát. Akorát v blízké vzdálenosti do 150 metrů byl buď Rumlík u Jezerky, když jsem byl s přéítelkyní, nebo teď zase Brácha pod Nuselákem.

              • Petr.T.M  

                No jó, když je někdo línej udělat pár kroků navíc za dobrým pívem… :-) (nic ve zlým, chápu) Taky chdím za pivem 14 minut pěšky i když mám jednu hospu hned vedle a druhou o sto metrů dál. Ale jedna zakouřená a obě jen Holba. Radši se projdu. Aspoň spálím kalorie tak z půl piva.:-)

                • hekynen  

                  Nezakouřenou hospodu ti docela závidím… Jsem byl včera na „jednom“ a dnes je mi z toho nahuleno skoro až blbě… :-/

                  • Petr.T.M  

                    V Olomouci už to celkem jde, těch nezakouřených tu je už celkem dost. I když tam kde bydlím tak zrovna žádná s dobrým pivem není. Kuděj je holt jeden. Všecko ostatní je dál.

                    • hekynen  

                      V Havířově se hulí všude, v BV v rozumném dosahu nekuřácké jsou, dokonce i pivo by bylo slušné, ale jedna zavírá v devět a druhá v deset. Navíc je problém, kam tam s kolem. A ta druhá je spíše taková ta „take-away“ pizzérka (jsou zaměření na rozvoz), tak takže pět stolečků.

                      Mne už serou kuřáci dokonce i na zahrádce… :-)

                      • Petr.T.M  

                        No tak ostravsko a okolí je případ sám pro sebe – region razovity. Samotná Ostrava už trošku prý lepší – U skákavého poníka, Pikard Zámeček Zábřeh… ale taky zoufale málo. Z tohoto pohledu jsem si polepšil výměnou za Olomouc. :-)

                      • Zbyněk  

                        To jsme dva. :-)

                • Žíža  

                  jo pár kroků! Já si připadám v Kulovém Blesku jako doma, když volám kvůli rezervaci tak se už občas ani nemusím představovat

                  • Petr.T.M  

                    Tak z ValMezu to do Kulového Blesku pár kroků není, to uznávám.

                    • Žíža  

                      jo, je to krapet z ruky, ale ted prave sedim v regiojetu a na patre stale jeste tony prochutnanych piv

    • Esi  

      Loni na cyklo jizdě Podkrkonoším jsem dali s kamarádama pivní degustační kolečko novopackého pivovaru, Brouček 10° na žízeň je celkem fajn, 12°Krakonoš je taky dobrej ale ten zbytek nestojí teda za nic :-( tuším že dohromady dělají asi 8 různých piv

      • TeryPV  

        Krkonoš není z Novopackého pivovaru, ale z Trutnova :) Máš v tom hokej :) Pokud vím tak z Nových pak je dvanáctka Kumburák.

    • Pán z Dubu  

      Velmi mi chutnal 12° Lanýž z Perlové vody v Kostelci n. Ohří.

    • Bubaaak  

      Chutná vám Svijanský Máz?

    • Janouch  

      http://www.restaurantpivovarska.cz/

      kdo nezna mohu jen doporucit pivo skvele, ceny slusne a prostředí dokonalé

      Trosku hur dopadl Pocernicky pivovar kde je prostředi uchvatne ale pivo krom 12tky me nenadchlo jidlo velmi dobre ceny trochu vyssi

      http://www.pddp.cz/pddp_pivovar/

    • sparrow_cz  

      K bajku přece patří ejl :) Primátor IPA a Rebel (HavlBrod) IPA jsou lahváče se supr poměrem cena/kvalita a navíc je mívají i v marketu.

      • MirosPikos  

        Rebelu bych celkem věřil :) Primátor nedokáží držet kvalitu Weizen, proto jim moc nevěřím.

        • MirosPikos  

          Tam jsem to zkusil, klasickej hnus od Primátora. Mělo to šílenej ocas, jako jejich nepovedený Weizen. Nikdy více. Naproti tomu Chlumec IPA jednabáseň.

          • TeryPV  

            Hm, zajímavé, pro mě je zase Weizen od Primátora jediná pšenka co můžu :) Teď jsme ho nedávno měl prvně točené (čepované pro pražáky :) a bylo výborné :) Ale je možné, že kvalita kolísá a měl jsem štěstí, často se k němu nedostanu.

      • BlickM  

        … naopak k biku patří poctivej ležáček :-)

      • Soreno  

        Tak zrovna IPA od Primátoru je dost bídná. Z průmyslovejch se dá Flying Cloud IPA z Chlumce.

      • Petr.T.M  

        Nó, u nás vaří skvělá ejly pan Melichárek a pak taky pivovar Chomout mívá dost dobrý. Ale buď točený v některých hospodách a nebo v PET.

        • TeryPV  

          Melichárek se v roce 2016 hodně polepšil. Dřív mi ty jeho IPA a ALE vůbec nelezlo, ale leni to už vychytal a třeba takový Kazbek byl opravdu luxusní zážitek. Pak jsem tam zažil jednou vídeň, a ta byla taky parádní. Opravdu Melichárek za mě palec nahoru. S Chomoutem nesouhlas, tam mi pivo absolutně nechutná. Unifikovaná chuť jak ležáků, tak speciálů. Chomout se vyhýbám obloukem. Občas zkusím, zda se trochu nepolepšili, ale ne, nepolepšili.

          Jinak stréc začal vařit pivo, někdy půl roku zpět, a jde mu to víc než dobře, tak věřím, že to někdy rozjede ve větším, aby jste nebyli ochuzeni :)

    • p@X  

      Retro by Heineken SK

      • tromboonen  

        Ročník 73 sice nepamatuju, resp. jsem neochutnal, ale cca 86–90 se mi občas pod ruku dostal a nic moc teda.. ten marketing bude nejspis v tom, ze v roce 73 to fakt bylo jediny co se na Slovensku dalo pit, co jsem slysel… sorry, bratia, nejaky Sarise jsem kdysi ochutnal :)

    • Renda69  

      Sem na vojně pil Trnavan, někdy 1989 a zesral se jak alík. Nikdy víc!

      • hawrda  

        Zdraví pražskou sekci a široké okolí,

        mám dotaz.Nebyl jste někdo poslední dobou v Zadní Třebáni na Bobrovi viz odkaz?Zajímala by mě kvalita piva.To že je ta místní hospůdka pajzlík vím.

        Na pár degustacích v okolí byl ten Bobr před pár lety celkem dobrý,teď nevím…

        Bobr

        • aymara70  

          Bobra jsem nepil,ale přidám se k dotazu pro Pražáky a okolí,spíše směr západ. Co Libocký pivovar ? http://www.nadsarkou.cz/ Jde to? Nebo se radši vyhnout ? Dík

          • hawrda  

            Tak to zase neznam ja.

            Bobra davam ted po prejezdu Brd, no ted mi asi bude chutnat vsechno.

          • lusk  

            Jsem byl v lete a pivo dobry.

            • aymara70  

              Dík . Půjdu to tam prubnout na vánoční večírek. Je třeba ochutnávat :-)

            • aymara70  

              Tak jsem to před vánoci prubnul a dobrý. Nejvíc mi asi chutnala 11-tka Šárka . Ostatní už na mě byli moc do sladka. Jídlo taky dobrý,porce slušná. Jen servírka se mohla trochu víc usmívat :-) Celkověm,ale určitě lze doporučit k návštěvě.

    • meris  

      V Branickém pivovaru se zase vaří pivo. Doufám, že brzo ochutnám.

      http://www.mouchapivo.cz/

      • hawrda  

        Mouchu mají v létě u stánku Na Spartě vedle loděnice.

        V pivovaru Branik jsem pracoval do roku 2007 než ho hajzlíci zavřeli.Jo to byly časy:).

        Moucha

    • plzakj  

      Preju vsem prijemnou druhou adventni nedeli (Tuborg 1L)

    • Renda69  

      Testoval jsem u zdrojů Gwern v Nupakách a Kounický minipivovar, obojí mi chutná. Včera v Říčanech test Votroka 11° z Havl Brodu a dost mi chutnalo.

    • raw 4  

      Tuto sobotu se bude otevirat v Malešovské tvrzi u Kutné hory pivovarek…Male­šov…mnam..

      • Renda69  

        Tam jsem vloni byl a pivo už měli, zřejmě jim ho někdo vařil? Tedy ne ve tvrzi ale v hospodě u návsi.

    • Renda69  

      Testoval jsem včera Olivův pivovar v Dolních Břežanech.

      Indian Ale je na mne moc aromatický, Metuzalem má trochu divnou chuť, Laser je docela pitelný. Cestou jsem dal ještě Bernarda v Nechánicích U Marušky a bohužel i Vídeňské ve štiřínském pivovaru – přesto, že jsem chtěl hořké, nebylo.

    • TeryPV  

      Všem hodně piv v novém roce :)

      Byl jsem teď nedávno v pivovaru Zlosin ve Velkých losinách a a i když mě jejich jedenáctka vyloženě zklamala, tak opačně polotmavá dvanáctka moc dobrá a IPA vynikající. Navíc příjemná paní provozní a mají i výborné jídlo, i když spíš jen meníčka. Doporučuji se zastavit.

      Nicméně jsme pak pokračovali dál a že zkusíme Bravůr v Loučné nad Desnou. Byli jsme Na staré poště, hned u pivovaru a to byla teda doslova močka. Pivo jsem regulerně nedopil, zaplatil a šel pryč. Byl jsem následně rád za další hospodu v dědině a dal si na spravení šeráka :D Jako Bravůr už nikdy, určitě ne Na staré poště. Do té hospody mě už nikdo nikdy nedostane.

      • p@X  

        Na můj vkus, kdy jsem naskočil na vlnu „malých“ pivců v brnisku imho od začátku (bývalá Zmije na Jugošce), se mi zdá ten boom až moc velký a mělo by nastat oddělování zrn od plev. Např. Tišnov, aby měl tři pivce…

        • TeryPV  

          Ty ale mě se nezdá moc velký. Opačně v tom vidím obrovský přínos. Když někam vyrazím, můžu ochutnat místní speciality, včetně piva. Gambáč, Budvar, Krušovice a podobné patoky si dáš na každém rohu. Minipivovary, obzvlášť, když jsou spojené například s tradicí v obci, s historií atd. mají své kouzlo a svoji jedinečnost. Ano jsou takové, které mají pivo unifikované, jsou založeny pro vydělávání peněz. Tyhle také moc nemusím, ale takové ty opravdu rodinné pivovary, kdy se prostě někdo rozhodl, že to pivo co si vařil pro sebe bude prodávat i ostatním a dělá ho s láskou a radostí, ty jsou prostě perfektní. Netvrdím, že všichni vaří super výborné pivo, někdo to třeba neumí. Nicméně tohle se mi stává spíše právě v těch „komerčních“ minipivovarech. Ono pokud někdo nedělá dobré pivo, na trhu se neudrží :)

          • p@X  

            Řekl bych, že Budvar je jeden z mála nešizených velkých, v posl. době mu v kuželkové podobě přicházím na chuť (pokud si mám vybrat z nabídky nejbližšího supermarketu:)

            • Infidel  

              Oni si to vyberou přes léto na festivalech. Tam se ty jejich sračky, tekoucí přímo z cisterny, nedají pit ani prdelí.

              • p@X  

                Se stejně domnívám, že pivce produkují na fesťáky speciélní, ještě víc ošizené, nízkoalkoholo­vé edice…

                • Lada,s  

                  Tomu bych i věřil. Loni na hrady.cz měli Staropramen, tusim za 38 kc, bylo to hnusný a snad i naředěný protože jsem jich za odpoledne vypil asi deset a ani jsem se nemotal :-) jenže na takových akcích většinou moc nemáš na výběr, když to má celé pod palcem jeden pivec :(

                • Infidel  

                  Tak Budvar na BA byl jasnej jak facka. To byla voda (sračka), že i cizáci nad tím kroutili hlavou.

            • goofy  

              Kdyby to nebylo sladké jak mamin cycek…

    • hekynen  

      Já bych ty minipivovary zakázal. Člověk je potom už příliš rozmlsaný, vyjede na čudr, dostane žízeň a musí lemtat Starobahno… :-/

    • hawrda  

      Již funguje pivovárek v v Kytine.

      Pro oblast mezi Příbrami a Prahou je to by výzva k naplánování poznávací akce v rámci MTB.

      Webovky jim už částečně fungují.

      Tak hlavně ať mají chutná pifka

      • nitraq  

        Napiš, až otestuješ. Jestli má smysl vážit cestu:)

        • hawrda  

          Příspěvek z 9.4. z mojí návštěvy je už tady.

          Určitě se tam zastav,stojí to za to.

    • TeryPV  

      dán to i sem, patři to tu :)

      Kamarádi pracující ve stejné firmě měli konverzaci. Jeden je BFU a druhý IT :)

    • MnemonicJ  

      osobně bych celkem doporučil pivovar v Letinech http://www.pivovarletiny.cz/ jídlo výborný, stejně tak pivo, doporučil bych nezdržovat se ochutnávkou desítky a jít rovnou do dvanáctky :D

      • TeryPV  

        Já bych ochutnal všechny pivovary, jen jsou některé z ruky, třeba právě Letiny :(

        mimochodem je mám aktuálně v kalendáři, na tento týden vychází právě Letiny :) Dobrá náhoda :)

    • Haddock  

      Už se těším na hostomickou desítku Fabían, který je výborný po letním švihu. Na cestě pak na všeradický světlý speciál, dnes by na to už bylo i počasí

      • hawrda  

        Konečně jsem našel čas dojet si do Krytina na pifko do nového pivovaru.

        Aplikoval jsem 12tku světlou a chutnala.

        Ostatní piva na čepu nechám na příště, ať je důvod k další návštěvě 

    • hekynen  

      Kua, víkend na kolech (Žďár n. S – Břeclav) a.. Starobrno, Starobrno, Starobrno, Starobrno, Dalešice, Starobrno, Starobrno, Hradní (ex Hostan), Radegast (plech), Kozel, Starobrno, Frenkí. Dnes ráno průjem, skvělá věc na kole :-D. Vařím si čaj, ty jedny Dalešice a „Fanoušek“ to rozředit nedokázaly. :)

      • raw 4  

        Ve Žďáru je vynikajici pivovarek Revolta..vyzkou­sel jsi?

        • hekynen  

          Nevyzkoušel, nevěděl jsem a stejně nebyl čas, museli jsme hned po přijezdu vlakem vyrazit. Do deště. Ale díky za info, znamenám si. :-)

          • raw 4  

            Jo jo když jezdím do Žďárských vrchu tak se tam nakonec na jedno stavím…

      • TeryPV  

        Fuj, jen to čtu a udělalo se mi špatně :D

      • krabica  

        Máš se držet na severu… Beskydský pivovárek – u Bobra(jídlo) – Kohutka – u Koníčka – u Supa – u Balona, nebo Dřevěnka (v nouzi PHM) :-.)

        • goofy  

          Tak! :-)

        • hekynen  

          Jo, to je moc hezký rozvrh prací. :-D

          … no a samozřejmě ještě na konci základna! (U Mašinky) :-)

          No teď jsem tam přes velikonoce byl opět, tentokráte s mladým a pěšočundr. Jsem si raději koupil a tahl ssebou plechovky. :-D Ale i tak jsem se starobahnu nevyhnul…

        • Risanek  

          Uaaaauuuuu, tahle trasa mně ještě nenapadla:-D

          • hekynen  

            Má to dva drobné háčky: a) jak se dostat na Beskydský pivovárek b) jak se pak dostat k Bobrovi :)

            • krabica  
              1. lenoši vlakmo do Ostravice/ostatní zakončení nejaké pěkné hřebenovky – mozností nepočítaně/cy­klostezkou podél Ostravice
              2. přes Malenovice/přes Lysou/Masarykáčem

              Osobně jezdím často variantu bez Ostravice a je to fajn… :-)

            • Risanek  

              Vloni jsem to dal Masarykacem a jak píše Krabica, jede tam vlak nebo cyklostezka do Ostravice – je třeba oddělit MTB od pivní tour:-D. Nazval bych to aerobni vytočení nohou krasami beskyd s důrazem na kvalitní hydrataci:-D

    • Renda69  

      Testoval jsem Vítka z Prčice – místní pivovárek. 12° chutnala, polotmavá 13° taky. Když tam lidi couraj pěšky z Prahy, zase na kolo to není tak daleko…

    • meris  

      Jarní Muflon

    • p@X  

      Tak nějak začínám přicházet na chuť slabším pivům, včera mě dostala Jiskra z Radniční Jihlavy, přestože karamelák, hořkost jako sviň.

      • hawrda  

        Tak konečně jsem si udělil výlet do Podripskeho pivovaru.

        Davam velikonoční 12tku zelenou,a chutná.

        Z Prahy 4hodky po červené KČT přes Kralupy proti větru(bile vlny na rece),no mam dost.

        Žízeň je kvalitní,takže cajk.

        Doporučuji návštěvu

      • hawrda  

        Tak konečně jsem si udělil výlet do Podripskeho pivovaru.

        Davam velikonoční 12tku zelenou,a chutná.

        Z Prahy 4hodky po červené KČT přes Kralupy proti větru(bile vlny na rece),no mam dost.

        Žízeň je kvalitní,takže cajk.

        Doporučuji návštěvu

    • wego1991  

      Potřebuji radu od milovníku piva :)

      Sem v Rakousku v okolí hallstatu a vše zajímavé po okolí už jsme odjeli a zítra jedeme do Salzburgu (v plánu to nebylo, tak sem to nezjistoval). Pamětihodnosti sem si našel na internetu, ale známý (bohužel na něj nemám číslo, tak mu nemůžu zavolat) říkal, že pokud přeci jenom Salzburg navštívíme, že si určitě nemáme nechat ujít pivovar – jenže na netu vidím, že jich tam je plno..

      Takže otázka zní: Který pivovar je historicky a tak celkově nejzajímavější?

    • Renda69  

      Podleský pivovar u Příbrami, výborná desítka. Normálně bývá lepší ležák, ale tady to bylo vyrovnané. Ostatní bohužel nešlo ochutnat, bo měli rozbitou pípu a náhradní jen dva kohouty.

    • Morchella  

      MALÉ PIVO V OSTRAVĚ!!!

      V ostravské Radegastovně si moje žena objednala malé pivo (330ml) a dostala chlístnuto do půllitrového škopku trochu piva (VIZ FOTO!!!). Vousáč v kostkované košili, který nás obsluhoval, odpověděl na můj dotaz jestli je toto normální, že toto je nejlepší pivo na světě. Řekl jsem mu, že jeho subjektivní názor nezpochybňuji, ale že mi vadí takový nehezký způsob servírování piva. Na to mi pouze sdělil, že pivo ještě dojde. Já na to, že mi nejde o míru piva, i když ho bylo zjevně málo, ale o to, jak nápoj v půllitrové sklenici nevábně vypadá. On že prý to tak pijí všichni v Ostravě a že je to nejlepší pivo na světě (to ještě opakoval několikrát) a že mi změří míru. Odešel tedy pro prázdný půllitr a pro sklenici 0,33L s vodou, kterou přede mnou nalil do prázdného skla. Vody tam bylo asi o prst více, než v „malém pivu“, které na stole stálo již asi 5 minut. Na to dřevorubec prohlásil, že TO DOJDE!!! Závěr byl nakonec ten, že takto pijou malé pivo v Radegastovně všichni, a že je to nejlepší pivo na světě, i když ho bylo evidentně míň než 1/4 litru. Rozladěné manželce nakonec nepřidal ani můj názor, že nemá pít takový nesmysl, jako je malé pivo :-)

      Prolezli jsme vysoké pece, doly i haldu Emu a z výletu do Ostravy jsem nadšený. A Ostravar je stejně lepší, než Radegast.

      • TeryPV  

        Dobré hovado takový číšník. Jak pak asi musí vypadat trubky, když se takhle chová k zákazníkům. Já bych bez placení odešel a pivo mu tam nechal!!! HOVADO :(

        • hekynen  

          Dle profilu čtu „Praha“. Takže to je v cajku… :-))

          • TeryPV  

            Jo jako, že to přehání, to je možné :) Ale osobně, pokud to bylo jak popisuje, nemám takovéto jednání rád.

            • Morchella  

              Já jsem tu Prahu sice pochopil jinak, jako že to mám za to, ale nemám důvod přehánět. A rázovitého jednání výčepních jsem zažil víc, třeba v Koblově jsem měl 20 minut, než přijede autobus, tak jsem si skočil na jedno. Slečna, nebo paní postavila pohár na pult pod pípu a z výšky asi 1/2 metru nechala proudit pivo do sklenice. Pěnilo to tak, že na míru pivo nedošlo ani po čtvrt hodině. Nakonec mi manželka telefonovala, že již jede autobus, tak jsem to popad, exnul a ještě stihl doběhnout asi 100m ten autobus :-)

      • hawrda  

        Ty jo,taková dobrota, a k tomu kvalitně načepovaná v přiměřené sklenici.Taky bych si dal:D.

        • TeryPV  

          Jak může někdo mezi dobrota a Radegast dát rovnítko, to nechápu teda :o

          • hawrda  

            Ironie samozřejmě:).

          • Morchella  

            Ono záleží na úhlu pohledu. Takhle z domova bych tam to rovnítko nikdy nedal, ale po celém dni na nohou a chození po městě mi Radegast na ŽÍZEŇ moc chutnal. Na co jsem ale opravdu alergickej je to, když si sednu do hospody a číšník mě zahltí nabídkou nesmyslnejch piv, jako Modrý Králíček 14°, Nachmelená Opice 16°, Zelený Jezevec 18° a podobně a já si chci prostě dát jen obyčejné výčepní pivo na žízeň, které tam notabene ani neměl! (ty názvy piv si už z výletu do Ostravy moc nepamatuju, tak jsem si to trochu vycucal z prstu) Výsledek takového počínání je ten, že jim pivo stojí asi ve čtrnácti různejch trubkách a nedá se pít ani jedno.

            Kde jsou ty časy, když jsem přišel do hospody, řekl jsem „jedno“ a bez dalších dotazů jsem dostal na stůl normální pivo. A zásadně mi vadí, když v regionu točí pivo úplně odjinud. Rád objevuju a zásadně piju místní piva, takže za mě Ostravar cajk :-)

            • goofy  

              Ostravar nemá s místním pivem už nic společného.

              Naopak ty malé pivovary jsou, světe div se, tady z regionu. A jaký rozdíl je si dát na žízeň Modrou Opici, než Fialový Ostravar?

              • Morchella  

                Piju desítku, vadí mi už i jedenáctka. Ležáky nepiju skoro vůbec. Nejde o chuť, ale o to že když v průběhu dne urazím 5–7 kousků, tak je pro mě velkej rozdíl, jak se potom cítím. Proto jsem psal o mé frustraci z úbytku výčepních piv.

                • goofy  

                  Tak desítka není pivo, takže to pak chápu, že jsi frustrovaný. My se tady ale bavíme o pivech a ne vodě. V průběhu dne 5–7 kousků je jedno, jestli je to nějaká ipa, nebo dvanáctka.

                  • Morchella  

                    Vzhledem k tomu, že jsme na bike fóru, mi ta desítka na kolo přijde vhodná. A zvyk je zvyk, Lil jsem to do sebe mnohem dříve, než jakékoliv minipivovary vůbec existovaly. Dříve byla navíc výhoda, že desítka obsahovala asi jen 2–2,5% alkoholu a já nestojím o to, abych byl nějak významně pod vlivem. Mám prostě celý život žízeň a piju každý den 3–4 litry tekutin a většinou tedy pouze čistou vodu. A k i když mi některá speciální piva moc chutnají, tak mi vůbec nedělají dobře a špatně se po nich cítím. A že desítka není pivo? Pche…

              • hawrda  

                Ostravar patří pod Pivovary Staropramen.

            • TeryPV  

              Tak ale to musíš vědět do jaké hospody lezeš :) Jít do hospody, kde se točí speciály, tak se nedá moc čekat, že si tam člověk dá vodu ve stylu gambáče. Ale ano souhlasím, že když má člověk žízeň, tak pít IPA či ALE a podobné se moc nehodí. Ale já na žízeň taky nechodím tam, kde tyhle piva mají. Pak jak někteří píší, že desítka není pivo, ale voda je taky nesmysl. Vždy se říkalo, a stále to platí, že dobrý sládek se pozná dle toho, jakou umí udělat desítku. Ono je to o tom, že z velkovýroben jsme zvyklí na desítku, která je sotva desítka. Stejně tak jako nám léta Plzeň cpala, že PU je dvanáctka, což dávno neplatí. Dnes je označována jen jako ležák, kam již nějakou dobu patří i jedenáctka, což je PU. V pivovarech, kde desítku umí, je desítka stupňovitostí skoro jako jedenáctka z velkovýroby. Je plná, chutná a není to voda. Typickým příkladem je například Koutská desítka z Koutu na Šumavě. Ta strčí do kapsy kde kterou jedenáctku, možná i dvanáctku. Stejně příklad je Žnec z pivovaru Jadrníček a spousty dalších. Takže i desítka je výborné pivo, ale musí se umět uvařit.

              Co se týče toho, že člověk řekl jedno a dostal prostě pivo bez dotazu… To si myslíš, že je správně ? Já jsem třeba rád, že je možnost volby. Že nemusím všude pít G/B/R a podobné srágory. Jen prostě to chce vědět jestli mám žizeň, nebo chuť a dle toho volit podnik. Sakra buďme rádi za to, že můžeme ochutnávat v každém kraji specifické pivo z různých pivovarů, vždyť tak je to správně a tak to má být :)

              • p@X  

                Kdys měl naposledy Budvar? Pořád si myslím, že to je trošku jiný případ než ostatní „prodané“ velkopivce.

                Slabá piva umí např. Holendr a Hendrych…

                • RomanH  

                  Ochutnej nekdy nefiltrovanou desitku Chomout z Olomouce. Soused dostal k narozkam becku darem a chutnala mi moc. Ale ta cena + dostupnost, kdyz to porovnam s Poutnasem / Polici, je uz horsi.

                  • TeryPV  

                    Eeee no… Chomout je zrovna jeden z těch monipivovarů, který má pochybnou kvalitu. Především je to pivovar postavený jen na výdělek, ne protože by to majitele bavilo a pivo je těžce unifikované a naprosto ničím není zajímavé. Něco jako například Kyjov, nebo Hodonín.

                    • RomanH  

                      Ja ho pil jen 1× (nekolik kousku), prave z te sousedovic becky. A ta desitka mi fakt chutnala. Pozadi samo neznam, ale kdyby byla dostupnejsi distribuce (treba pres Jaso / Maneo), klidne bych si jeden sud vzal na zkousku domu.

                      • TeryPV  

                        V pohodě, jen říkám jak se to jeví mě. No zrovna v Olomouckém kraji se Chomout cpe s petkama snad úplně všude…

                        Ale je pravda, že ta jejich desítka je celkem dobrá, ale zajímavé, že kdekoli jinde než u nich v pivovarské. Pil jsem jej v jiné hospodě a jak říkáš na bečce soukromé a špatné nebylo, ale v pivovarské prostě mě nic nechutná a to jsme jim dal již tolikrát šanci, ale prostě za mě ne!

                        • RomanH  

                          PETku nedam, snad jen v nouzi nejvyssi – pri bikepackingu, kdyz se chystam ulehnout v lese a nemam misto na plechovky, tak ano) :-)

                          Ja prave 10tky moc nepiju, a tato mi od zizne prisla dobra, proto jsem si ji zapamatoval.

                          Ale v podstate popisujes, co jsem tu psal kdysi – 90% dojmu z piva dela hospoda, a tech 10% je to tom, co Ti vice chutna (horke / sladke / …)

                          Kdyz se jeste vratim k te PET : Kdyz si nalijes z PETky do pullitru treba Starobrno, je okamzite pena pryc, ale chut je prakticky stejna jako u lahvace. Kdyz jsem si ale privezl domu v PETce Harracha (primo natoceno v pivovaru, takze cerstve), tak chut se s cepovanym vubec nedala srovnat, ale penilo to zase docela dost.

                    • Zbyněk  

                      Chomoutov mě taky tolik neoslovuje. Ta jejich chuť je dost specifická a každému asi nesedne. Když mám chuť na hodně hořké pivo, tak nějaký jejich speciál. Jinak desítkám obecně se taky spíš vyhýbám, ale třeba Bernard nefiltr je dobrý a v létě v horku mu i dávám přednos před dvanáctkou. Chutnal mi i Divočák 10° na Kopečku.

                • TeryPV  

                  Tak půl roku zpět jejich dvanáctku. Sladké pivo, velice pochybné chuti. Vodové, chybí mu jakákoli plnost. Ale asi máš pravdu, že o něco lepší než G a spol asi je.

                  • Zbyněk  

                    Mám podobný postřech akorát jsem ho pil naposledy před rok. Jinak k tomu Radegastu: v našem okolí ho nečepují, takže ho de facto nepiji, ale loni jsem měl příležitost dát si dvanáctku a byla dobrá, žádné europivo. Jestli to byla náhoda nebo standard ale netuším… A dnes večer si dám pár Sternbergů :-)

                • Žíža  

                  tak pod to se podepíšu. Desitka od Vlastíka (Holendr) je opravdu povedená. Já osobně od něj raději svrchnaky, ale na žízeň si jeho desítku dám rad.

                • o.unca  

                  Tak. A ještě Kout

              • Morchella  

                Kam lezu? Člověk je kolikrát rád, že vůbec najde otevřenou hospodu a ještě tam na něj začnou machrovat!

                Zbytek odstavce – zlatá slova člověče!

                A že se řeklo „jedno“? – Ano, jedna hospoda – jedno pivo, tak to většinou bylo :-)

                Závěrem bych si ještě posteskl, jak jsou dnes lidi zpovykaní a nejen s pivem. Musí být všude na výběr 100 sýrů, 500 jogurtů a čeho všeho ještě? Na to zajdem… A nebo kdyby ty hospody a piva alespoň neměli tak pitomé názvy :-)

                • p@X  

                  Tady někomu chybí komunismus :)

                • TeryPV  

                  Tak to už je pak ale na hospodě, zda zákazníkovi vysvětlí co který název znamená a co má od kterého piva čekat :) Ale je pravda, že takových hospod zatím moc není no :(

              • goofy  

                Ano. je sice fakt, že dobrý sládek se pozná podle toho, jakou umí desítku, ale co na plat, když ji nepiji. :-) Popravdě jsem už dobré desítky pil (zrovna ta z Koutu mi ale myslím moc nejela), ale když si pak na to dáš dvanáctku od stejného autora, tak je to prostě jiné pití. Nevím co by se muselo stát, abych si dobrovolně dával desítku, když je na čepu i dvanáctka, nebo dokonce nějaký speciálek. ;-)

            • o.unca  

              Také nevím, které si mám právě dát…-)

              • Infidel  

                Strawbery IPA – Whoow, to musí byt pecka!!

              • goofy  

                Doporučuji Atak Chmielu. Jestli se nepletu, tak to bylo moc dobré a hódně hořké pivko. ;-)

                • Infidel  

                  Kdo má rád hoodně hořké pivka, neměl by mu utéct Kroměřížský Sedlák.

                • o.unca  

                  Atak proběhl jako poslední protože po tak hořkým se už nebylo kam posunout…-)

          • hekynen  

            No třeba proti Starobrnu určitě…

    • TeryPV  

      Já to vlákno prostě nikdy nemůžu číst. Mám pak nutkání utéct z práce a jít si dát ze šest orosených :D

      • hekynen  

        Já ho právě čtu zásadně z práce. Abych nemohl zdrhnout na šest orosených… :-D

        • TeryPV  

          Ale víš jaká jsou to muka do odpoledne ? :D No nic, za chvíli to zabalím a zajdu na nějakou IPU/ALE ke Kudějovi :D

          • hekynen  

            Já se furt (marně) přemlouvám, že se před tím aspoň trochu projedu na kole. Jako svědomí a tak. :) Ale to počasí mi vůbec nepomáhá… :-D

            • hawrda  

              Domácí revír.Vinohradska 11, velmi chutná

              • hekynen  

                DĚTE KURVA VŠICHNI DO PRDELE!!

                Na kolo seru…

                :-))

                • hawrda  

                  Doufám,že ne doslova:-).

                  Tedy že na kolo seres…

                  • hekynen  

                    Néé. To jako že půjdu do hospody rovnou, vynechám to cyklo intermezzo… :)

                • goofy  

                  Serete mě všichni na druhou… Předělávám tu kraviny od jednoho pána architekta, vůbec se nedaří a na pivo se ani nedostanu. Přitom bych to nejraději hned zabalil a šel se ožrat… :-D

                  • p@X  

                    Tu práci při proklikávání na BF do vlákna pifo bych chtěl vidět ;) Vím, jak to vypadá u mě.

                    • hekynen  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                    • goofy  

                      Ty vydržíš se 10 hodin soustředit jenom na práci? Já si občas potřebuji aspoň na 5 minutek odfrknout, když už mi to leze mozkem. :-) Navíc když vím, že tu budu ještě minimálně do 11… :-D

                      • p@X  

                        Proč 10, můj život je krátký a strašně se zrychluje :) Jenže pokud problikávám BF a přemýšlím nad odpověďmi, tak pak nadělám spoustu chyb.

    • Strakááč  

      TeryPV ......... „Bez kola by byl můj život prázdný, nudný a o ničem:)

      Když to tu tak čtu, tak ti tam chybí něco o pivu… :))

      • TeryPV  

        To tam ale prostě napsat nemůžu, jsme na Bike Foru, ne na Beer Foru, i když BF jak BF :D

      • p@X  

        http://www.ceskatelevize.cz/…-sudove-pivo

        Tady ty degustace a soutěže po 1 loku nejsou vůbec směroplatné:) S vracející se oblibou desítek i národního pivovaru nemám problém :)

      • TeryPV  

        Tak to je jasný, že expert neřekne, že ten kdo ho platí má horší pivo, než Minipivovar, proti kterým velkovýroba bojuje :)

        Jinak jak píše p@x, jeden lok o pivu moc nenapoví. Další věc, je že na takovou akci velkovýroba navaří speciální várku, nejsem naivní, abych si myslel, že to co dodají na soutěž, je to co se valí do hospod. Na soutěž bude nepaster, nefiltr a určitě nebude vařeno HGB. A takové pivo se nikdy k zákazníkovi z velkovýroby nedostane. Takže test o ničem.

    • Renda69  

      Byl jsem v Kytíně u Mníšku. Pivo mírně přesycené, ALE 13°docela šla, ochutnal jsem světlá 12°, černá 12°, jídla málo výrazná. Neurazí to zcela, ale je to lehce podprůměr. Nažížu to jde, na větší ochutnávku nenadchne :-(

      • Janouch  

        kdy jsi tam byl? ja minuly patek a pivo(12) uchvatny a jidlo taky, prostředí dokonaly… ejla tam nemeli to me mrzelo…

        za me top minipivovar

    • Renda69  

      Tuhle sobotu. Bramborák s majoránkou, ale nebyl cítit česnek, málo ochucené. O pivu jsem psal. Třeba do V.P. jezdím na Kozla nefiltr 13°, ta je dobrá, ale 10°mi nejede, je sladká. Chutná mi Lobkowic ALE a Vévoda. Naposled jsem pil výbornou desítku v Podlesí u Příbrami. No, každý má jiné chutě – naštěstí!

Nová reakce na zakládající

Pro napsání příspěvku se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.