Pimp my bike / Stavba dětského kola RB KID 240

304 nepřečtených
  • vpa007

    Ahoj všem,

    už tu jedno podobné téma mám, před pár lety jsem ladil klukovo pidikolo Author Cosmic 20. Překvapivě kluk roste a tak jsem mu loni k narozkám poskládal RB CRR K.I.D. (aktuálně přeznačeno na KID 260). No a Kosmika podědila holka. Jo, je to furt super kolo, ale… ale holka je o přecejen o fousek slabší a bojuje s řazením, nepřepere otočnou rukojeť. Sice náme inverzní hazku, takže do kopce si odřazuje sama, ale z kopce musíme zastavovat a házet jí tam těžší kvalty, což je otrava :-(.

    Takže jo, máme tu zástupnej problém, kterej mě nutí jít do novýho kola ;-). Jo, zima se blíží, bude to super projekt na dlouhý večery. Taky bude mít holka 6tý narozky a zaslouží si jen svůj bajk… zatím jen dědila a dědit bude i nejspíš dál. Paralelně, když letos na jaře RB vyrukovalo s fotkou prototypu malýho princess-kola na 24" ráfkách, tak jsem hned do RB psal, že vemu i prototyp, když nebude sériovka ;-).

    Karty jsou rozdány, šuplíky plný různě pokoupených komponent, set RB rám+vidla je doma, takže pomalu se připravuju na skládání… mám kupu nápadů, co teď udělat trochu jinak nebo lépe.Takže jdu opět s kůží na trh.. jednak se podělit o to, co jsem zjistil, druhák si vyslechnout, že jsem třeba šílenec, nebo jakoukoliv jinou kritiku či další nápady :-)

    Zbytek postupně, aby se to dalo číst, už jen přidám malou anketu pro pobavení :-)

    0 0
    • vpa007  

      DYZAJN:

      Nebude to překvapením, ale pro holku bude asi nejdůležitější, jak kolo bude vypadat. Když jsem začal o tom uvažovat, tak jsem měl v hlavě pár nápadů. Ty jsem pak nahodil do RB „konfigurátoru“ a zkoušel co to udělá. Dokonce jsem to dal i sem na B-F, a myslím, že to dost pomohlo. Minimálně mě to heclo a zeptal jsem se přímo holky, co chce. Původně to mělo být překvápko, ale když to má být kolo pro ni, a né na vánoce, tak zase proč ji k tomu nepřizvat. A nakonec to překvápko bylo, hlavně pro mě i pro ženu, neb každej jsme měli svýho favorita:

      1. táta: kombinace oranžovo-žlutá… někde jsem viděl On-One Bish Bash Bosh a úplně mě to nadchlo! Taky Kleiny, který teda můžu moc, tak ty v kombinaci těchto barev byly ;-)
      2. máma: ta je konzervativní, tak tátovu variantu zamítla a navrhla bílo-červenou… s čímž jsem neměl taky problém, kdysi se mi líbil jakejsi stříbrnej Author s tmavě červenou vidlí Mars (nevzpomene si někdo na model?). Dokonce jsem na to začal kupovat červený součástky (pedály, objímka, gripy, kotouče s červeným unašečem). Pak přišla změna, ale komponenty bez problému šly dál do světa ;-)
      3. princezna: … tak ta nám všem vypálila rybník, když na vytištěných papírech zapíchla prstík do modro-žluté kombinace a řekla svý „tatínku, takový kolo bych moc potřebovala“ O:-)… mno, proč by ne… pár dní předtím začaly chodit reporty z letošního Eurobiku a mezi tím byla fotka legendárního sjezdovýho Yetiho… wow… takže jo, kluk má miniEgoista, holka bude mít miniYetiho! :-)

      0 0
      • gerrard  

        Jak velke mas deti? Cekal bych, ze poslel kluka na neco vetsiho a 260 dostane holcicka. Ty kola me pripadnou velice podobne ba skoro redundantni. Nebo mas pocit, ze by ta 260 byla na holku moc? Celkem by me to zajimalo jak ses dopracoval k tomu ze 240 je ta spravna volba, kdyz predtim sels z 20" na 260.

        0 0
        • vpa007  

          Kluk má teď 8 a na RB KID 260 je rok. A bude mu tak ještě 1–2 roky… jenže KID 260 je vlastně rám čtyřiadvacítkovej s 26" velkýma kolama… v logice dnešná doby jakoby mini-devetadváca… šel na něj z Authora Cosmica 20".

          Holka bude mít za chvíli 6let a 20" kolo je jí akorát. Jenže nepřepere Gripshift a přehození na páčky by chtělo hrábnout do řazení (už jsem doma měl), ale i do brzdových pák, páč dětský nepasujou k páčkovýmu řazení :-(. A to se mi už nechce. RB KID 240 je defakto dvacítkový kolo, akorát s 24" kolama. Takže v podstatě jakoby pidi-devětadváca. Hádám, že by jí to kolo mohlo vydržet další 1–2 roky, protože je na stejným věku drobnější, než brácha.

          Víc napoví přiložená tabulka, kde jsou ve dvojicích srovnaný RB a Authory, vždy s podobně velkýma rámama… šedý hodnoty jsou buď mnou daný komponenty, nebou mnou naměřený orientační hodnoty. Zbytek vytahaný z webů výrobců.

          0 0
          • gerrard  

            Dik dobra tabulka. To pak nekdy musim videt nazivo vedle sebe, jak moc jsou ty kola rozdilne :). Celkem by me zajimalo do kolika cm vysky jde ta 260 pouzit, nez zacne byt ten 12" ram limit.

            0 0
            • vpa007  

              Jasan.. až to poskládám, tak to postavím všechno vedle sebe a vyfotím… KID260, KID240 i Cosmica 20.. taky sem zvědavej ;-).

              Jinak KID260 je psanej do 145cm… což je pro mě zatím jen imaginární číslo. Ale mám v plánu na 260 nasadit 80mm SIDa, kterej zvedne předek i střed, zbytek posedu poladím delším představcem a sedlovkou s offsetem… aspoň takovej je plán :-)

              0 0
              • gerrard  

                Na 11" Supu, kde pisi 155cm sem mel s klukem limit 140cm a to uz na tom byl jak medved na motorce a sedlovka byla delsi nez sedlova trubka. Delky podobna jako RB.

                0 0
                • vpa007  

                  Jasan… uvidím, jak poroste… až to bude neúnosný, tak koupím stejnej větší rám RB KID a prachsprostě mu na něj všechno přehážu ;-)

                  0 0
    • Al Stra  

      za tu dobu co to řešíš jsi mohl mít už vyděláno na zaplacení custom air brush, já se osobně kombinací těch základních barev na konfigurátoru nejsem schopen dostat k uspokojivému řešení..

      0 0
      • vpa007  

        Tak určitě! Ale každej máme jiný nároky, já jsem spokojenej se standardníma barvama a zatim jsem si vždy vybral…

        Nicméně že prvotní idea byla Brutal finish rám a tmavě rudá vidle (aka Manitou Mars nebo Skareb)… něco jako maj borci z Ryo Components s černou. Prostě minimalismus, brutalismus ;-). Ale pak jsem si říkal, že to není kolo pro mě, ale pro holku, proto sem barvy nechal na ni :-).

        Ale jednou, jednou až nebudu vůbec řešit prachy, tak si pro sebe vymyslím něco jako Klein Attitude „Sea&Sky“, a viděl bych na pevňáka CRR 290 ;-)

        0 0
        • kejda  

          Klein jamaican gold… mám ho doma a i po letech se pořád na tu kombinaci rád dívám :)

          0 0
          • vpa007  

            Přesně tak! Ta kombinace je epesní… i když modro-zelená (Gator) taky není k zahození ;-)

            0 0
    • zderes  

      No já myslím, že si to stejně uděláš podle svýho ( jako prckovi perfektně). Jen tu barvu bych nechal na princezně. Ani ty ani maminka na tom nebudete jezdit, leda že by to třeba ladilo mamince k teplákovce, tak to potom Jo :)

      Napadlo mě to co Gerrarda, ale chápu to a taky bych to takto udělal.

      Já držím palce při stavbě a těším se jak to dopadne.

      0 0
    • vpa007  

      Rám už doma mám pár dnů, ale konečně se mi jej podařilo vybalit a nafotit… i když v noci to nasvícení je na starou bačkoru :-/.

      • rám 1230g (s naraženým hlávkem)
      • vidle 750g (s naraženým ježkem a krkem 200mm)
      • hlávko 69g (zbytek)

      0 0
      • team_daddy  

        Prosím Tě, jaký to je odstín? Já si vybírám rám, zatím to vypadá na SID blue. Tak jen, jestli to není ona, protože to vypadá tmavší a já si to vysnil jinak. Tak mě uklidni, že to není ona :-)

        0 0
        • vpa007  

          Hele narovinu… je to SID Blue… ALE… je to úplně blbě vyfocený! Fotil jsem to v noci pod zářivkama v bytě telefonem bez vyvážené bílé, takže je to celkově tmavý. Mrkni ale sem, sem nebo sem.

          0 0
    • vpa007  

      ZADÁNÍ:

      Když jsem začal uvažovat nad kolem pro holku, tak mě napadaly různý možnosti i šílenosti ;-). Nakonec z toho ale vykrystalizovalo reálný zadání ve smyslu: lehký kolo za rozumnou cenu, s hydraulikama, pohonem 1×9 a s využitím dílů z domácí skládky či z bazaru. Takže žádnej karbon, ale Číně se nebráním.

      Díly mám už téměř doma (čekám jen na sedlovku). Co šlo mám převážený a nacpal do tabulky. Co nešlo jsem zkušeně odhadl (kurzívou)… a zatím to vypadá dobře, teoretická váha někde kolem 8,5kg ;-)

      0 0
      • gersa  

        Když tam dáš sedlo Vertu, dostaneš se o víc jak 100g níže :-)

        A ještě zaboduješ barvou

        0 0
        • vpa007  

          Si piš, že žlutý Vertu je už na cestě… ale jednak nemám dobrou zkušenost, že se číňani trefí do odstínu, druhák holčička je trochu háklivá na zadeček… ale zatím nemá cyklokraťáky, což hodlám taky pořešit. Tak proto mám v rukávu i pohodlnější variantu… né proto, aby tu někdo neřek, že jsem na svý děcka pes, že seděj na kusu plastu ;-)

          0 0
      • Emp14  

        Chápu tvoje zapálení pro stavbu, když jsem dokončil KIDa tak jsem měl krásnej pocit, ale už nebylo co stavět a ty děti rostou tak pomalu :-)

        Jinak pěkná barevná kombinace, jen proč ne kazeta 10s 11–46?

        0 0
        • vpa007  

          Desítku mám sice v šuplíku, ale půjde na kolo mý drahý, která zase daruje orgány (9tkovou sadu) na děckokolo… důvody jsou následující:

          • tajně doufám, že řazení z mámo-kola má už trochu „unavený“ pružiny a nebude princezně klást takovej odpor
          • 10 kvaltů princess nevyužije, kombinace 32:12–36 na 24" kolech musí stačit (teď má 32:14–34 a celkem to dává na 20tce)
          • a máma si zaslouží aspoň mini-upgrade, páč furt šlechtím kolo svý a děcek, tak aby neřekla ;-)
          0 0
          • gerrard  

            Mas vetsi kola, prevod bude tezsi. Ja mam pro 24" kola napocitane 30/40 jako ideal, ale na zacatku zkusim 30/36 co mam doma. Zalezi jak bude jezdit a kama, jestli vyuzije i lehci prevody.

            0 0
            • Motyll  

              My jezdili 32 × 11–36 a v pohodě. A to mladej je spíše chvístek než silový jezdec.

              0 0
              • gerrard  

                My to mame s VPAckem pro holcicky :) to je neco jineho. Kluk jezdil dokonce 22/34, ale to uz byl extrem. Zalezi hodne kde se jezdi ono muze stacit i tech 32/34.

                0 0
                • vpa007  

                  Přesně tak… ale holka zatím vypadá, že to nohama utočí. V první fázi ji ale musím navyknout na páčkový řazení, pak budu řešit kopce. Převodník je každopádně šiška (ne Rotor, ale z Číny), kdyby to bylo málo, mám i 30z variantu. A až pak při nejhorším to pak přebagruju na 1×10 ;-)

                  0 0
                  • pocestny  

                    Vidím to takhle: Na poslední vyjíždce jsme dvakrát použili převod 32/42 na kratší úsek stoupání. Nebylo ani extra prudké, ale slabším nohám to pomohlo. I když to bude spíše výjimka, kdy tento převod použijeme, jsem rád, že tam je.

                    Odpovídá to mé představě, lehčí převod už tam snad být nemusí. Někdo tu nedávno někde psal, že použil na 24" dvojpřevodník (s 24z plackou) a nejlehčí převod tam měl lehčí. Nedal bych 46z kazetu, ta by IMHO už mohla vadit shimano hazce, musel bych tam řešit ramínko… to spíš už dát 30z placku.

                    0 0
                    • oddie  

                      Hm, já se na 24" Islu chystám dát dozadu 36z pastorek místo původního 32, převodník zůstane 32. To by zhruba mohlo odpovídat 32/32 na 20", co má teď…

                      0 0
                      • hompmo  

                        42 dozadu:-)

                        0 0
                        • oddie  

                          Na to nemám přehazku. Zůstane tam 1×8, na 10 nebo 11 to předělávat nebudu.

                          0 0
                          • hompmo  

                            škoda pro prcka, sice nevím, kde bajkujete..ale malá by u nás docela na 36 dřela:-)

                            0 0
                      • Le Corbusier  

                        dcera měla na 24" taky 32/36 a do kopců je to fak málo. Zkus si to přepočítat. Na lehčí terén bez kopců OK.

                        Dával jsem pak dopředu 30z.

                        0 0
                        • oddie  

                          My to máme spíš na lehčí kopce bez terénu, než na lehčí terén bez kopců :D

                          0 0
                          • Le Corbusier  

                            jsem ochoten tento převod připustit i do lehčího terénu s lehčíma kopcama, ale víc už neuhnu;)

                            0 0
          • lith  

            …10 kvaltů princess nevyužije, kombinace 32:12–36 na 24" kolech musí stačit (teď má 32:14–34 a celkem to dává na 20tce)…

            S 20" to nesrovnávej. To je úplně něco jiného. Propočítej si to…

            Holka má 24" 9-ku 32:11–36. Počet kvaltů je v pohodě. I ten rozsah se dá. Ale dítě, které jezdí hodně v kopcích anebo je menší, tak by stálo za úvahu rozsah navýšit.

            0 0
            • vpa007  

              Jo, máš pravdu… ale do desítky zatim fakt jít nechci, a i proto si v šuplíku schovávám 30z zálohu ;-)

              0 0
              • gerrard  

                Tech 30z nahod klidne hned. 30/11 je tak tezky prevod, ze ho stejne asi skoro nevyuzije.

                0 0
                • Le Corbusier  

                  +1

                  0 0
                • vpa007  

                  PŘEVODY

                  OK, ukecali jste mě :-). Ale v dobrým a to je taky ten důvod, proč jsem vlákno zakládal, abych se tu dozvěděl něco užitečnýho, né abych si tu čechral peříčka ;-)

                  Jelikož to sám spočítat neumím, tak jsem koukal po kalkulačkách. Co jsem používal gears.mtbcros­scountry.com, tak ten umí jen od 26". Ale našel jsem dneska pro mě novej http://www.gear-calculator.com a ten umí spočítat převody už od 16", jen člověk musí znát ETRTO (po chvilce gůglení žádnej problém).

                  A jo, máte recht chlapi, po srovnání s ostatníma kolama, co doma mám, uznávám, že 32t je moc. Byť by to byla šiška. Pak jsem zjistil, že z nějakýho pradávnýho nákupu doma musím mít 30t z číny (a taky 30t od SRAMu, ale ten je na děckokolo váhově overkill). Takže jo, rozhodnuto, na kolo poputuje převod 30:12–36 (9). Díky!

                  0 0
                  • Patar  

                    Na 24" kola i 26" kola ke kazetě 12–36 z/ /10speed raději montuji dvoupřevodník26/36z. Dítě jej nemusí řadit za jízdy , ale má k použití mnohem větší počet použitých převodových poměeů. dle lokality , ve které se právě pohybuje.

                    Toto řešení se mě osvědčilo jak pro turistiku ,tak závodní účely. .Vhodně převody jsou důležitější , než absolutní hmotnost kola.

                    0 0
                    • vpa007  

                      Souhlasím, máte pravdu. 2×9(10) je jistě přínosem. Aktuálně se ale přikláním na stranu jednoduchosti systému (redukce váhy není naprostá priorita, ale příjemný bonus :-)). Vycházím ze zkušenosti se starším kouskem, kterej má na 26" kole 1×10 v kombinaci 32/11–42. Převody na naši turistiku zatím bohatě stačí a i tak děcku musím radit „co si tam hodit“.

                      Nicméně, pokud by se holka rozjezdila a nestačila by do kopců ani občasná „forsáž“ tátovou rukou, tak se dané změně na 2×9(10) vůbec nebráním, díly na to doma v krabici stále mám :-)

                      Díky za praktický komentář a pěkný den!

                      0 0
                  • gerrard  

                    Ten prevodnik ti prisel vcetne sroubu a podlozek? Jestli jo tak me zas cinan jednou pekne napalil me to poslal bez toho.

                    0 0
                    • hompmo  

                      To chodí vždy bez šroubů ne? :-)

                      0 0
                      • gerrard  

                        No to prave nevim, me to prosli bez, ale to co tam ma VPAcko vypada jak komplet.

                        0 0
                        • vpa007  

                          No jo právě jak kterej, všechny SNAILy 32t šišky i kulatý přišly bez šroubů, zato malej MOTSUV 30t byl komplet… prostě jak kterej Číňan asi se vyspí ;-)

                          0 0
                          • gerrard  

                            Ja mam prave uplne ten samy Motsuv 30z. A bez tech podlozek je to na kuteni.

                            0 0
                            • gersa  

                              Ja posledně bral Snail a podložky netřeba.

                              0 0
                            • pocestny  

                              @Gerrard: Co třeba podložky pod panty dveří?

                              0 0
                              • oddie  

                                Fuj. něco tak ošklivého bych si na kolo nedal :P

                                Jedině hliníkové!!! Mám dokonce pocit, že i Číňani je snad dělaj.

                                0 0
                              • gerrard  

                                To nepomuze musi to byt na jedne strane urizle, aby retez nesel az na packu kliky, ale zustal nad mezerou.

                                0 0
                                • matbiker  

                                  Třicítka by měla být už přímo s vyfrézovaným výstupkem, tak jak je to na tom snailu výše.

                                  0 0
                                  • gerrard  

                                    Snail bude OK podle obrazku, ten ma vystupek a v nem drazku. Motsuv to ma evidentne resene ustrihlou podlozkou a sroubem co bude sedet do packy na klikach a to me Cinan neposlal. Jen prevodnik. Zas me dobehli kluci asijsti. :)

                                    0 0
                                    • pocestny  

                                      OK, v tom případě pilníček a jedem… :-) Přece si to nedáš v dílně na nástěnku.

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        Uz mam objednany snail. Bylo to za par USD. Mozna ho dam za nejake drobne na bazar pro nejakeho kutila.

                                        0 0
                  • jindrich  

                    Tak si trochu nejsem jist. Teď na 20* kole má kluk 115 kliky a převod 32*12–34.

                    Když budu chtít zachovat cca stejný rozsah na 24*kole tak kliky130(či 125) a převod 30*11–36?

                    Koupil jsem též RB 24 a zneužívám tě k ispiraci ve stavbě.

                    Jsem tak trochu netušil že na většich kolech převody ztěžknou.

                    Zdravím a děkuju.

                    0 0
                    • vpa007  

                      Taky jsem byl překvapený… ale misionáři stačit, zatim… na 10tku se mi to předělávat nechce, tam by převody byly (jde nasadit kazeta 11–40,42,46). Ale myslím, že na většinu aplikaci to bude Ok a furt tu máme tátovu pomocnou ruku, která princeznu v kritické chvíli potlačí (nemáme to na závody ;-)).

                      0 0
                      • jindrich  

                        Jsem jako původně chtěl zachovat podobné rozsahy.

                        20*kolo 32*12–34 a na 24*kolo jsem uvažoval o 9-tkoví kazetě 32*11–34.

                        0 0
                        • gerrard  

                          Obvod 24" kola je o poradny kus vetsi nez 20" kola. Kdyz menis velikost kola, tak se ti pri stejnem prevodu prevodnik kazeta meni ujeta vzdalenost na jedno slapnuti a to je ta tezkost lehkost prevodu. Tak musis pocitat prevod vuci obvodu kola a zachovavat ujetou vzdalenost na jedno slapnuti. A tim se ti prevody cele posunou.

                          0 0
                          • zderes  

                            Tohle můžu potvrdit, z přechodu z 24 na 26 při stejném nejlehčím převodu měl boreček problém vyjet kopeček, který na Orbee 24 byl celkem v pohodě.

                            A vlastně si pamatuju, že tohle odstartovalo veškeré mé “ apgrejdování” jeho kol :)

                            0 0
      • pocestny  

        Děkuji za tabulku. To je děs, jak někteří výrobci lžou o hmotnostech. Taky jsem kdysi vzal ty rodla od Pellsu XR6 a pak jsem se divil. Kromě vylhané hmotnosti mi na nich vadil příliš malý backsweep, tak pak napiš, jak vyhovujou. Další takové tam vidím třeba Remerx nebo ty DT dráty, páska v ráfku,… K čemu to vůbec je nýtovat dětský ráfek?! Brzdy a přední nábu sis sehnal trochu těžší, ale nevadí, máš tam pár moc fajn věcí, některé fajn lehké (kotouče).

        …mě prostě tohle pokaždé naštve.

        0 0
        • vpa007  

          Máš pravdu, je to skládaný na nízkou váhu, ale taky na cenu… něco holt bylo k dispozici, tak jsem to bral nebo rovnou měl – brzdy z bazaru, náby mám doma (zatím tedy zapletený v 26" kolech, až je dostanu ven, tak je zvážím, zatím jen odhad). Dráty jsem jiný nesehnal, byl jsem rád za to co je, zakázkových 100ks od Remerxu se mi kupovat nechtělo. Rodla jsou lehoučký, uvidíme, co to udělá. No a pásku, tu fakt nechápu, čuměl jsem na to jak puk.. takže má někdo nápad, jak to udělat elegantně a lehoulince? Vím, že textilní váží polovic, ale zase se mi nechce objednávat balík za kilo jen kvůli 20gramům… ;-)

          0 0
        • pocestny  

          Btw. šlo by opatrně ohnout ty rodla o 3–5° na každé straně? asi ne, co?

          0 0
          • vpa007  

            Tak myšlenka to Je k uvážení… oslovím svého dvorního strojního mechanika, co si o tom myslí a jak by se to dalo zrealizovat ;-)

            0 0
            • matbiker  

              Tak na to si počkám :-)))).

              0 0
              • pocestny  

                vlastně jsem za svých sockových let spadl, ohnul jednu stranu řídítek (rovné, lehké, zn. KORE, nějaký hliník) a ještě jsem na tom rok jezdil… ale jako samozřejmě to není ok, pár zlomených řídítek jsem taky viděl

                0 0
                • matbiker  

                  Já bych spíš chtěl vidět video z toho ohýbání. Jednou jsem to zkoušel. Teda ne u žádných ultralajtů, ale obyč Force. Cvičil jsem cvičil, ale nenacvičil. Asi by to s hodně těžkým ponkem a dlouhou trubkou šlo, ale jak zase docílit stejného úhlu na obou stranách?

                  0 0
                  • vpa007  

                    Právě… taky si to neumím představit… ale já si neumím představit kupu věcí, který pak zjistím, že udělat jdou… :-)

                    0 0
                    • Patar  

                      Ohýbačka se třemi rolnami. Profilace na rolnách musí odpovídat polovině průměru čídítek. Zahnutí je odvislé od vzdálenosti proti-běžné rolny-kladky, Pýedpokladem je ale materiál – slrtina Alu , kdy obsah Si je o něco menší , než 12%

                      0 0
                      • matbiker  

                        A to se vyplatí na jedny řidítka :-))))

                        0 0
                        • pocestny  

                          hmm jsem sledoval tyhle ohýbačky včera na jůtůbu, než to zde popsal pan Patík, a napadlo mě to udělat podobně. Nevybavený amatér by teda použil třeba svěrák (kam upne třeba krk vidlice s představcem, EDIT: vlastně stačí vyfrézovat si ze dřeva i ten úchyt do svěráku), a použil dva vyfrézované díly ze dřeva, plus pevný bod jako třeba zeď, a kladku :-) Kontrola řídítek vůči obrysu původních řídítek na papíře… Tak jsem se trochu zasnil u kompu :-) okay? Don't try this at home, kids…

                          Btw. jedno moje dítě si tento týden na zahradě zlomilo ruku při zcela banálním pádu, takže na tohle zrovna nemám chuť.

                          0 0
                          • vpa007  

                            No právě, taky sem upustil uzdu nadšení co by se dalo všechno spáchat ;-)

                            Uvidím, co má kámoš k dispozici (taky mě napadla nějaká ohýbačka). Ale asi se na to nejspíš vykváknu… jednak faktor bezpečnosti, druhák máme kolo jako doplněk a volnočasovou aktivitu, tak na tom nesedí furt (zatím). Tak na ní snad nenapáchám veliký škody, když jí tyhle rodla dám.

                            Škoda, že nejsou k dispozici nějaký rozumný, lehký a málo drahý řídítka přímo pro dětské bajkery… nebo někdo o něčem ví?

                            0 0
      • Al Stra  

        zajímala by mě cena tohodle kompletu-)

        0 0
        • vpa007  

          Cena?… Tak ta je nepochybně závratná a na všechno ostatní je MasterCard :-D

          Né sranda… ofiko cenu ti neřeknu, páč ta je v kombinaci sběratel/šmelinář dána kupou slev, známostí a výměny komponent. Plus k tomu zatím nemám započeno finální seřízení, centrování kol (to sám nedám) a zkracování klik (budu platit v cigárech a domácí slivovici). Ale jako rozpočet mám danej dvacku a zatím to vypadá, že se vlezu ;-)

          0 0
          • Al Stra  

            mám tu plonková řídítka, sedlovku, jetou kazetu 9r, vše vytažené z odpadní bedny v cyklokrámu,

            prachy žádné, jenom chodím do obchodů a koukám na dětská kola co nechci kupovat, tak nevím co se mnou bude, plod spokojeně jezdí na belteru 16 a vetší velikost je mu zatím velká

            každopádně se těším na další pokroky ve tvé stavbě

            0 0
            • Al Stra  

              úterní depresivní okénko, jak bych ni neřekl

              0 0
              • oddie  

                :)

                Isla už tě neláká? ;)

                0 0
                • Al Stra  

                  ale jo, má tohle vést ke konkrétní domluvě?

                  0 0
                  • oddie  

                    To jen že jsem si všiml posledně, já to S-ko zatím nikde nenabízím, klidně můžeš být první v pořadí, akorát ještě nevím přesně, kdy bude k dispozici. Předpokládal jsem, že na jaře mladší přesedlá na L-ko, ale nejprv si ho důkladně přeměřím. Ale jinak se dá sledovat anglický ebay a zkoušet přihazovat :)

                    0 0
    • lith  

      Nema nekdo z majitelu K.I.D.a, potazmo i jineho RB, vyzkousenou sedlovku 30,8 do jejich ramu, ktery delaji pro 30,9? Nejlepe karbonovou…

      0 0
    • vpa007  

      Aktuálně se toho moc neděje, páč mám v práci blázinec. Ale ještě je čas (měsíc do narozek). No alespoň došly všechny součástky, i ty z poslední z daleké Číny – ALU sedlovka, žluté sedlo Vertu. Což jsou tak věci, který lze aktuálně upravovat/bastlit.

      Takže jsem včera vzal sedlovku do práce a v pauze si ji zařízl z 350 na 250mm. A jelikož je sedlovka 30.9 na dětským kole celkem overkill (ale RB prostě vaří rámy z toho, co má), tak jsem v rámci odlehčení sedlovku šikmo seřízl a vyvrtal pár odlehčovacích otvorů (takže 2).

      Krom toho, že se sedlovka konečně vejde do rámu, tak i zhubla o 50g ;-).

      0 0
      • pocestny  

        A dává smysl to seříznout takhle nebo takhle? Já to jednou řezal podle (A) kvůli šroubku na košík bandasky, aby šla sedlovka o 3cm hlouběji zasunout. Ale něco mi říká, že (B) je mnohem lepší možnost, pokud vám tam nepřekáží zmíněné šroubky.

        U těch GUBů je fakt zajímavé, že je to lehčí než některé čínské karbonové sedlovky. A vypadá to stejně kvalitně jako Aerozine nebo KCNC.

        0 0
        • Le Corbusier  

          podle mě B je správně.

          0 0
        • TJK  

          aby to fungovalo jak ma.. tak bys mel rezat viz B…

          0 0
        • vpa007  

          Přesně tak, řezal jsem podle obr.B. Na sedlovku působí tlaková síla dolů a vzad, takže pokud ne řez standardní kolmý, tak šikmý tak, aby zůstalo víc materiálu proti páce :-).

          Každopádně tohle sedlovka pro děcko, lehoučkou holku, i proto sem si dovolil do toho trochu vrtat. Navíc díry značí max. hranici vysunutí 10cm, díry budou vždy v rámu. Pro sebe, s mejma kilama, volím bezzásahovou verzi ;-)

          0 0
          • TJK  

            vrtani vubec neva a daly by se odlehcit kotvicky i valecek :-)

            0 0
            • pocestny  

              :-) …a dále provrtat rám a hazku, středovou osu, představec, jednu stěnu ráfku, procvakat pár zubů na pláštích, naděrovat celé kliky, korunku vidlice, sloupek vidlice, …

              0 0
              • TJK  

                hele jakmile te chytne weightweenie horecka.. vrtas a vrtas a pilujes :-D

                0 0
                • vpa007  

                  Přesně tak ;-)

                  Jinak seřízlá sedlovka má 95gr, šrouby 15gr, zbytek je v ostatních drobnostech ;-)

                  0 0
      • Cryzyy  

        Dej tam Ti šrouby a je dalších 5g dole :-)

        0 0
        • vpa007  

          No, nebudu lhát, když řeknu, že i o tom sem uvažoval.. ale je to úspora tak 5gramů a cena sedlovky se zdvojnásobí… tak na šperkování titanem zatím peču ;-)

          0 0
          • zderes  

            …ale bylo by to hezký, to popřít nejde :)

            0 0
          • alinceb  

            Já mám teda titanový šrouby do zámku sedlovky aktuálně objednaný, ale ne do GUB na děckobajk. Budu tunit tuhle krasavici – u té se to imho vyplatí…:)

            PS: Hmotnost na 3. fotce je vč. ocelových šroubů a měla by ještě o malinko klesnout. Rád bych sehnal ještě karbonovou kolíbku, ale pod 200g to asi nedostanu…:(

            0 0
            • vpa007  

              No jo, já řeší sedlovku na děckokolo né kultovku od [Roox]e!!!! Nad tou slintám už mraky let… jednu sem měl letos na dosah, ale někdo mi ji vyfoukl… to ty? ;-)

              PS: 11/11 je na aliexpresu slevovej festival, tak jestlis nekoupil šrouby brzo ;-)

              0 0
              • alinceb  

                No, určitě nevyfoukl. Tohle je fakt retro – průměr 26,8mm. Dlouho jsem číhal na Ebay buď na tuhle nebo na Thomsona Elite v dl. 410mm (dělal se dřív, teď je v 26,8mm délka už jen 330mm) a pořád nic nebylo. Nakonec jsem to zkusil jen tak hodit do gůglu a ten mi vyhodil tuhle novou sedlovku v jednom SVK e-shopu. Vyšla s poštou asi na 1300.

                0 0
    • vpa007  

      Tak další dílek do skládačky… v obýváku u telky jsem zařízl sedlo Vertu. Pilka provedla hrubou práci, dotvarováno řezákem a šmirglem 80/120/240… poslední teda už na mokro. Výsledek je vcelku fajn. Uvidíme, co na to princeznin zadek… ale jako zálohu mám dětský Force ;-)

      0 0
      • kejda  

        To musela mít paní radost, že jsi to dělal v obýváku…:)

        0 0
        • vpa007  

          Neví o tom (pokud nečte BF), šla spát a než vstala, bylo zas vše jak má být… zkušeně totiž zametám stopy ;-)

          0 0
          • kejda  

            to musela spát fakt tvrdě, když neslyšela, jak tam vržeš pilkou na železo, hezky opřenou o stolek a piliny padají na podlahu…já většinou obsadím celou terasu, dílenský stojan, vercajk všude možně, takže se tam nedá ani vejít a se slovy „já to pak uklidím“ nasedáme po akci s mladým na kolo a mizíme. Když se vrátíme, je vše uklizené a vytřeno :)

            Mmch, to force sedlo máme taky, za ty love velmi slušný, pohodlný a váží o 50 gramů míň jak můj bývalý Chromag

            0 0
            • vpa007  

              Tu terasu ti jako paneláková krysa dost závidím. Jinak Vertu plast je vpoho, už jsem jedno dřív řezal, šlo to jak po másle, žádnej kravál nebyl ;-)

              0 0
              • gersa  

                Ja to ufikl obyčejným kuchyňským nožem

                Bordel jsem nadělal až při broušení

                0 0
              • kejda  

                A co myslíš že jsem já? Taky v panyšu. Akorát v Jundrově máme štěstí a k bytu patří i 35 m2 terasa, kterou jsem zasklil a zateplil a udělal z ní pánský klub…

                0 0
                • vpa007  

                  OK, panelák beru, ale stejně terasu závidím.. náš balkon má tak 2 m2 a na půlce má moje bohyně kytky a jiný bejlí.. takže to je tak akorát na to vypít si kafe/dvojdecku nebo lahváče opřenej o zábradlí… že bych tam něco kutil, o tom si leda tak můžu nechat zdát ;-). Takže kutím většinou v obyváku, na chodbě nebo v kočárkárně…

                  0 0
    • vpa007  

      ZAPLETENÁ KOLA

      Uff.. sjel na netu kupu vyplítacích videí a pak se konečně hecnul do svých prvních zápletů. Rozebral jsem svoje starý 26” kola Mavic CrossLand s probržděnýma ráfkama. Teda předtím jsem si to ještě tužkou popsal, abych to dal správně do kupy ;-).

      Na náby jsem napletl rovný ztenčovaný dráty DT Swiss Competition 244mm do ráfků RMX RIO 24”/24děr. Prve jsem niple našroubovával v ráfku, pak jsem zjistil, že rychlejší je dráty s niplema si předchystat, pak jen prstrčit ráfkem a založit do drážky.

      Prostě paráda, bavilo mě to moc. Když sem o půl noci měl hotový přední kolo, tak místo spánku jsem musel rozplíst a zaplíst i to zadní ;-). Celý to váží 1535g, což sice není nejmíň, ale je to ocelovým ořechem.

      0 0
      • lith  

        Jako dobrý :-) Jen by mě zajímalo, na čem jsi to vycentroval. Ale možná,že Ti k tomu zásadně pomohla ta láhev vína :-)

        Teď vážně. Taky jsem jednou přelétal. Jediný s čím jsem se pral, tak byla radiální házivost. To mi prostě nešlo dokonale srovnat.

        0 0
        • vpa007  

          Jó centrování, to sem vychytal, na to sem nejvíc pyšnej! Dneska sem to dovez kámošovi mechošovi, abych mu taky nechal vydělat nějakou kačku ;-)

          0 0
      • matbiker  

        A špice jsi teda spočítal dobře ? :-))))

        0 0
        • vpa007  

          Jasan! Já jo. 2×24=48… plus 2 pro sichr navíc bylo rovný pade. Čemu ale nerozumím, že mi nakonec zbyly 3 kousky! :D

          0 0
          • matbiker  

            Hlavně jsem myslel délku …

            0 0
            • vpa007  

              Ajo (náročnej víkend ;-))… no vypadá to, že jo… zatím jsem to všechno je přitáhl na kraj závitu, uvidíme, kolik to popojede dotažením při centrování, ale myslím, že tam je ta správná rezerva ;-)

              0 0
      • vpa007  

        Ještě dumám nad takovou pitomostí… kolo bude modro žlutý, tak mě napadlo, že bych záplety vyladil vizuálně stylem CrossMax, tedy jednu špici natřel na žluto… nějakej tip čím? ;-)

        0 0
        • Al Stra  

          myslím,že to nebude to ono-)

          0 0
          • vpa007  

            Tak jako je to jen myšlenka… když mi to rozmluvíte, tak na to hodím bobek ;-)

            0 0
        • TJK  

          ro si mel udelat dopredu.. praskem.. obe naby a 2 draty :-)

          0 0
          • Al Stra  

            tak zase rozplést, přestříkat a znovu dá dohromady už bude zachvíli, má cvik-)

            0 0
            • TJK  

              tsk to samozrejme ano… uz nych to rozebiral :)

              0 0
          • vpa007  

            Náby ne… myslel jsem jen 2 žlutý dráty ;-)

            0 0
            • TJK  

              ne ze se na to vyseres a udelas jen draty… koukej to rozplyst a udelat i naby :-D

              0 0
              • alinceb  

                :D

                0 0
              • vpa007  

                Ok, seru na to :D

                0 0
                • TJK  

                  s tim, ze ses na to vysrals, sto akorat posrals aaaaaa mes jako pekne nasrals jako :-DDD

                  0 0
                  • vpa007  

                    Život je plný malých drobných zklamání… nába prostě žlutá nebude, max jeden drát na každým kole ;-)

                    0 0
                    • dan001  

                      Ještě o tom ale pouvažuj,jo..;-)

                      0 0
                    • Al Stra  

                      pro klasický výplet moc nemá jeden drát v barvě smysl, ke komplet mavic kolům to patří ale ty nemáš crossmaxy..

                      0 0
                    • Polka  

                      Tak kdyz uz, tak stribrny, aby se to k tomu hodilo. Ale jsem taky za zluty naby a drat nebo pripadne nejakej napis jeste.

                      0 0
      • Hnoj  

        Velkej respekt za recyklaci těch nábojů ! Fakt super !

        0 0
        • Al Stra  

          takže hnoj je zpátky nebo co?

          0 0
          • vpa007  

            Tyjo dostal jsem pochvalu od Hnoje! Díky, to potěší (-:

            Nakonec se fakt povedly, i když kámoš, co to po mě centroval remcal, že se DT dráty v Mavic nábě protáčely… povedly až tak, že jsem koupil i lepší pásku Schwalbe a původní gumový “zahodil” ;-)

            0 0
            • Hnoj  

              Tak origi drát ma na konci vylisovanou plošku, aby držel. Ale jakmile se to dt napne, musí taky držet.

              Hrozně mě baví, ze jsi dal další použití věci, co by jinak skončila v popelnici.

              0 0
              • vpa007  

                Jo, je to tak, dumal jsem, jak to půjde utáhnout. Kámoš remcal, ale šlo to (on remcá furt ;-)). Ty vypletený dráty Mavic mám doma, kdyby někomu k něčemu byly… zato ráfky byly už v háji.

                Každopádně recyklaci já rád, tak dík, že nejsem sám ;-)

                0 0
    • vpa007  

      ZKRÁCENÝ KLIKY

      Mám nachystaný kliky Deore (3×9) na zakrácení a furt dumám nad správnou délkou… plán je 130mm, páč stejný mám na 20” Authorovi a 240 KID je vlastně stejný rám jen s většíma kolama… Co vy na to? Je 130 ok nebo máte lepší nápad? ;-)

      0 0
      • Cryzyy  

        a nemá se řídit délka klik proporcemi dítěte namísto velikosti rámu ?

        0 0
        • vpa007  

          To by bylo ideální… ale děcko to bude mít na 2roky a mezitím mu růst nezastavím… takže to stejně bude kompromis… nevím, jestli budu mít sílu každej rok vyrábět a měnit kliky… ale dát třeba 130 a rok na to 140 by asi bylo fajn…

          0 0
      • dan001  

        Kolik měří malá?

        0 0
      • pocestny  

        130 je OK teď, tak použij na chvíli ty z Authora, a nech si Deorka na 140mm

        Mimochodem v tvém přehledu máš Frog 55 jako 24", ale je to 20" kolo.

        0 0
        • vpa007  

          Author půjde do světa jako komplet, kanibalizovat z toho kliky nebudu… taky bych musel shánět novej střed, navíc těm čtyřhranovejm v různejch šířkách nerozumím (uznávám, moje chyba a neschopnost ;-))

          Tabulku si opravím, dík.

          0 0
      • matbiker  

        Vykašli se na tu dutou osu. Teď jsem na jednu 24" dělal kliky force eight 130mm. Převodník 30z jsme namontovali na pozici velkého (naopak), dala se tam osa 103mm a Q vyšlo do 160mm, což už se dá. Na těch deorkách bude Q o 2 cm širší…

        A je to až takový problém, teď koupit kliky za pětikilo nové, nebo za 2–3 kila bazarovky, zkrátit je, za rok je prodat a koupit další?

        Ty deorka nech na 155mm

        0 0
        • vpa007  

          Pozdě… už jsou u pana doktora ;-). A na 150tky mám bazarový XTéčka (půjdou klukovi místo Deoreček na RB KID 260 ;-)).

          Jinak ale souhlas, Force kliky jsou dobrej počáteční materiál, ale zase bych musel řešit čtyřhranovej střed, dostupnější jsou pro mě dutý osy i v rámci kompatibility mezi kolama…

          0 0
          • TJK  

            si mohl vzit od kubiczecha za 15 kil ty kliky co prodava ;)

            0 0
            • vpa007  

              To bych jako moh… ale měl bych doma překlikováno a tydlecty prowheely se nedaj smysluplně zakrátit.. jinak by byly perfektní ;-)

              0 0
              • TJK  

                imho by to na 150 vyslo a matrose na zavit pro dite mi prijde dost mista.. ale ja sem teoretik.. jeste sem zadny detsky kliky nekutil… takze ma zkusenosti vic :-D

                0 0
          • vpa007  

            Tak jo, dílo se podařilo… teď další otázka: má někdo tip na lehoučkej rockring, co by překryl 30zubů a měl 104bcd? Resp. Neválí se někomu doma starej velkej hliníkovej převodník? Je to jen aby si malá naušpinila nohu ;-)

            0 0
            • pocestny  

              Co kdybys tam žádný rockring nedal? Je to nutné?

              0 0
            • nitraq  

              Zkanibalizovat nějakej převodník z Číny? Nebo vysomrovat v daruji/sháním vlákně, by někdo mohl najít nějakýho sjetýho chudáka za čokoládu:)

              0 0
            • gerrard  

              http://shamanracing.com/…o/rockringy/

              tady si neco vyskladej co bude barevne ladit

              0 0
            • kejda  

              Nechal jsem ho vyřezat na laseru z hliníku a šplíchl v garáži černým sprejem. Stálo to jedny cigára. Ale měl jsem mustr, ten plastový bazmek, co tam byl původně. Slouží jako rockring a zároveň nemůže spadnout řetěz. No ale jestli se budeš starat hezky o řetěz, tak na to kašli, z NW převodníku to nespadne a holčině už vůbec ne. A navíc, kdo nemá nohu od šmíru, a na lýtku do krve obtisklé piny, jako by nejezdil :D

              0 0
              • vpa007  

                No, jak říkáš… asi se na to vybodnu, NW převodník bude, chtěl jsem jen aby neměla špinavý lýtko ;-)

                0 0
                • kejda  

                  Jestli je drobná, tak bude mít stejně lýtko malinký a ke kontaktu nedojde. A kdyžtak vlhčený ubrousky to jistí. Staly se nedílnou součástí báglové výbavy…stejně jako náplasti a kapesníky a všechno možné

                  0 0
    • vpa007  

      Množná to vypadá, že se nic neděje, ale opak je pravdou… přípravný práce ke stavbě kola finišují… teď dumám, na kolik zaříznout řídítka… 520/540? Holka teď měří asi 122cm.

      0 0
      • matbiker  

        Hlavně si tam napřed nasaď objímky, aby ti to vyšlo za kužel…

        0 0
        • vpa007  

          520. Sem střelec. To vyjde ;-)

          0 0
          • Al Stra  

            jsem chtěl napsat, postav kolo a pak zkracuj na potřebnou délku…

            0 0
            • vpa007  

              Alo: máš naprostou pravdu. Je to správnej postup a jsem pro to tak dělat.

              Ale stavím to v bytě, kde se cokliv řeže špatně, kdežto v práci jsem schopnej se dostat k pásové pile, kde je to hotový dřív, než řekneš „borůvkovej koláč“. Každopádně jsem nad tím i chvíli dumal, mrknul se, co se tak na kola týhle velikosti nasazuje za šířka (na klasický bajky s 20"kolama) a pak si řekl, že 520 bude dobrý… kluk má na větším KID 260 řídítka 550 a je to ok, tak 520 bude ok na KID 240… navíc mám v plánu zkrátit gripy z dospěláckých 120mm na 100mm. Takže by to mělo vyjít eňo ňuňo :-)

              (Jinak, když už jsem u té pily byl, tak jsem zařízl i sedlovku klukovi… 350tka byla zbytečně dlouhá ;-))

              0 0
          • kejda  

            To je úzký… kluk má 125 cm, měl původně 550 a teď nové 600 a je to v pohodě.

            0 0
            • vpa007  

              Holka je drobek, takže to musí stačit… aspoň teda zatím.. pokud byl problém, seženu jej kousek na zakrácení ;-)

              PS: Jen tak pro srandu… rodla 550 jsem vozil já sám minimálně tak 10let (99–09? ;-))… já vím… byla jiná doba a teď je jiná doba, ale prostě stačilo to, 600 mám na bajkách teď, takže si nedokážu představit, že by děcko, navíc 6tiletý, mělo mít stejný.. navíc stavím trochu jinou kategorii kola, než je to vaše modrý celopérko ;-)

              0 0
              • kejda  

                Ty!!! No, já mám taky ve skříni 550 mm Icon Onyx z Kleina 1999, takže jsem je jezdil taky :D furt je nemám sílu vyhodit, mají průměr 25,4, takže už moc nepasují na nové forbecy.

                0 0
                • pocestny  

                  tak to hoď za 30–40 dolarů na ebay

                  0 0
                  • kejda  

                    to nemá žádnou hodnotu, leda tak pro nějakýho podobnýho blázna, jako já. Ale těch 550 je fakt málo, v létě jsem na nich jezdil jen tak pro radost a bylo to hrubý, přechod ze 750 mm

                    0 0
                    • vpa007  

                      :D mám v kumbále odložený starý retro Kalloye 540mm… jednou to ještě možná nsadím zpět na praMeridu ;-)

                      0 0
                      • gerrard  

                        Taky mam jedny rovne 60cm vcetne rohu schovane v krabici co kdyby. :)

                        0 0
                        • pocestny  

                          ále, kalloy nemají hodnotu, ale podívejte se za kolik se prodávají značkové retro oldschool vintage díly… „to nemá žádnou hodnotu akorát pro blázna jako já“… ale po světě je těch „bláznů jako já“ pravděpodobně docela dost

                          0 0
          • alinceb  

            Včera jsem si trochu zablbnul s nožem na „skladovým“ Vertu. Ořezal jsem zadní část a vpředu nechal trošičku přesah. Dneska to chci ještě doladit – dopředu tavnou pistolí doplnit rochu plastu a zabrousit (aby to bylo bezpečné). Pak ti sem dám výsledek pro inspiraci…;)

            0 0
            • vpa007  

              Tak to sem s tím.. že bych to potunil ze zadu jsem už taky zvažoval! ;-)

              0 0
            • alinceb  

              Tak jsem si s tím včera trochu pohrál. Ještě to není hotové (ten navařený plast ještě potřebuje doplnit, „otesat“ a zabrousit), ale zhruba takhle nějak to vypadá.

              0 0
    • vpa007  

      SKLÁDÁNI DEN 1

      Teď lehce zpětně… kolo holce skládám v paneláku a po večerech… nejdřív jsem si pro radost poskládal všechny díly na podlaze vedle sebe, pak odměřil délku krku vidle, nacpal jsem to do švédské tašky a přesunul do skaládací cimry ;-)

      0 0
    • vpa007  

      SKLÁDÁNÍ DEN 2: HRUBÁ STAVBA

      V práci jsem si zaříz vidli a finální váha je 710g při 140mm krku (+ 9g ježek). Večer pak byla celkem sranda, nechal jsem kluka (8r), aby mi pomoh a celkem jej to bavilo :-). Hlavně konspirace, že makáme na tajným projektu, že stavíme ségře kolo k narozkám :-)

      • zkompletovali jsme kola – duše, gumy, kotouče… při nasazování kazety vznikl problém 1: chtělo to podložku na ořech Mavic…
      • pak jsem nasadil vidli, cvičně představec a řídítka… problém 2: zlatej představec je fakt mimo :-/
      • nakonec kompletace klik… nechal jsem si zkrátit trojtácový kliky Deore, po nasazení převodníku 30t s podložkama (aby prošel řetaz kolem unašeče) se objevil problém 3: převodní(če)k mírně škrtal o zadní stavbu… je to tam dost natěsno…

      .

      No.. když to shrnu, s klukem jsme si to parádně užili, problémy pořeším a už teď to i tak vypadá super ;-)

      0 0
      • team_daddy  

        Ty vole, to je moooc pekny!

        0 0
      • Polka  

        Na ten povyk okolo jsem to cekal o neco lepsi…

        • predstavec je jasnej, nahodit do zluta nebo sehnat takovy ci makovy nebo makovy c.2, podle potrebne delky, bohuzel cenove brutus
        • chapu stribrnou spojitost hazka-kazeta-naboje-kliky…kdyby byl i stribrnej prevodnik, bylo by to uplne nejlepsi
        • vertu bych zarizl spis ala Alinceb tzn. zezadu, protoze se mi nelibi to zariznuti zepredu a je skoda ze nema lepsi „neonovy“ odstin zlute

        Ale klobouk dolu za stavbu a ze se ti s tim chce vubec delat.

        P.S. neduplikoval bych ty fotky ve fotogalerii a zde ve vlakne, ponevadz ted je hlavni diskuse okolo zmen tam a tady nic :-)

        0 0
      • kejda  

        Ty vole ty seš pipla:))) úplně vidím sebe…všechno na tajnačku. Máš to parádní, moc.

        Ad převodník – změř linku a přidej jednu plastovou podložku, pokud to půjde.

        0 0
        • Polka  

          To by musel naopak ubrat.

          0 0
          • kejda  

            Ubrat? To ne. Myslel jsem podložku na středové složení… Ty asi pod packami ne?

            0 0
            • Polka  

              Ja myslel ze myslis ty podlozky pod prevodnikem. Radsi bych sundal ty nez pridavat na stredu, ale zalezi jak mu to vychazi na tu linku no.

              0 0
              • kejda  

                Prý se mu nevlezlo do klik, tam musel dát pd šrouby podložku…

                0 0
        • vpa007  

          No problém s dřením 30t převodníku jsem vyřešil večera tím, že sem sundal ženě z kola kulatej 32t a ten bez podložek sedl dobře… sice bude mít princess trochu těžší převody, ale druhá varianta byla shánět a zkracovat nový dvoupřevodníkový kliky abych hnul s řetězovou linkou…

          Sranda byla, že sem nebyl schopnej sundat 1den nainstalovej převodník… loctite zafungoval a čínský hliníkový štouby do převodníků jsou jak z másla… takže sem vytáhl vrtačku a v obýváku to u autosalonu odvrtal ;-)

          0 0
          • Polka  

            A ubrani tech podlozek pod prevodnikem nepomohlo? Protoze linka se ti stejne posunula i tak.

            0 0
            • gerrard  

              Pak by mu retez behal po packach klik, protoze je to jenom 30z. Pak by jedine musel pilovat kliky, kliky tam nedal podlozky.

              0 0
          • zderes  

            Já se tohoto aktivně příspěvky účastnit nebudu, bo na to nemám, tohle je jiná liga.

            Kluci radí dobře, to cítíš i Ty.

            Jen by bylo škoda, když už to děláš tak důkladně to třeba zabít rozdílnou žlutou na komponentech. Já bych nechal ty tři žlutý komponenty upravit na stejnou barvu i za tu cenu, že bych třeba nalakoval sedlo. Když už si s tím dáváš takovou práci. I tu stříbrnou bych vyměnil za černou, včetně šroubků.

            Možná bych sedlo nalakoval na černo, žlutý krásný představec v barvě vidle a žlutý šroubky a imbusy úplně všude. Je to kolo pro princeznu, to by bylo moc hezký.

            Jinak Ti rozumím, líbí se mi to, dále počin pasivně sleduji a držím palce!

            0 0
          • Le Corbusier  

            Takže ty jsi vyřešil problém s drhnoucím převodníkem tím, že jsi jí udělal těžké převody? A seš s tím řešením spokojený?:) Taky bych raději podložil kliky u středu jak píše kejda – pokud by to šlo.

            0 0
            • vpa007  

              S řešením spokojenej nejsem, ale je to aktuálně jediný rychlý řešení… podkládat misku se mi nechce, domek má 73mm, takže tam není moc co podkládat.

              Nicméně je tu ještě jedno řešení… teda dvě:

              1. sehnat kazetu 11–40, která v kombinaci se 32z dá už trochu lehčí převod. Znamená to ale celý kolo přebagrovat z 1×9 na 1×10, což se mi moc nechce…
              2. nebo sehnat kliky na dvojplacku a opět je zkrátit na 130mm… pak by řetězová linka převodníku 30t i s podložkama mohla být Ok… teoreticky.
              0 0
              • oddie  

                Tip od vedle – kazeta Sunrace 9sp 11–40 :) http://www.sunrace.com/…etail/csm990

                0 0
                • vpa007  

                  Mno! Tak to je panečku dobrej tip!

                  Tady se ukazuje, že má smysl sem dát každej úspěch i neúspěch, páč inspirace se dycky nějaká najde ;-)

                  0 0
              • Le Corbusier  

                Ty podložky pod kliky jsou ale v různých tloušťkách. Třeba by stačila tenká podložka.

                Ta kazeta jak radí oddie by to tedy taky zachránila.

                0 0
              • Al Stra  

                co takhle to nějak složit s převodníkem co je doma a pak se dcery zeptat jaký převody ji vlastně sedí?

                0 0
                • vpa007  

                  @Alo: Jasný, samo že to složím s tím co mám, aby na tom na narozky mohla aspoň objet barák, páč narozky klepou na dveře… Ptát se jí ale nebudu, holka 6r to asi nebude umět kvantifikovat, buď jí to pude nebo nepude, ale to uvidím sám ;-)

                  0 0
                  • gerrard  

                    Pro 24" kolo je 30/40 zhruba ekvivalent 26" 22/32. Ja sem dal doma blondyne 30/42 at muz tocit.

                    0 0
              • TJK  

                na 73 domek patri alespon u shimana 1 podlozka pod misku u prevodniku… klidne bych ji tam dal navic jednu stejne posouvas retezovou linku umele prevodnikem tak je jedno jto ve finale jedno ale diky posunu klik dostanes misto na mensi prevodik

                0 0
                • vpa007  

                  Jo, jednu tam mám, víc nechci, mám s tím psychickej problém ;-). 32t převodník je Ok, pořídím kazetu 11–40 (9) a bude to cajk.

                  0 0
      • alinceb  

        Forbec by byl samozřejmě nejlepší Nukeproof Warhead ve žluté – ten by tam sedl jak prdel na hrnec, a nebo klasika černej. Tohle je špatně…

        0 0
    • TJK  

      vem forbec a foukni to sprejem do zluty jako je vidle!

      kliky a hazku bych taky fouknul na cerno

      0 0
      • vpa007  

        Jo kucí… ta zlatá je fakt špatně! A máte recht, bylo by ideál někde sehnat žlutej. Na to ale není čas, tak jsem vybral tu druhou možnost a včera v hobbymarketu koupil za 2 kila žlutej spej a proběh nějakej ten “paintjob” ;-)

        A vzhledem k tomu, že Číňan byl za pár kaček, tak jsem se nebál jej potunit a trochu jej řízl ;-)

        0 0
        • TJK  

          ten vitrek pro riditka si mel vymaskovat a dat na to nejakej zaklad.. takhle naprimo jen barou s lakem to neni ideal

          0 0
          • vpa007  

            No ideál to fakt není… trochu mě tlačil čas… pokud to nebude držet, tak to během Vánoc sundám a udělám napodruhý a pořádně. Zalepit tu vnitřní stranu v tý chvíli nenapadlo, zbytek vymaskovanej je ;-)

            0 0
        • Al Stra  

          trochu škoda té zlaté, nechceš mi to kolo poslat a já ti to dopeču než to celé pokazíš?-)

          0 0
        • kejda  

          Teda ty seš démon. Za mne palec nahoru – borec týdně :))). Jinak za dvě kila by ti to šplíchli v Dobosu v Troubsku, akorát nevím, jestli komax je to pravé, aby se neloupal

          0 0
          • alinceb  

            Komax je rozhodně lepší než takhle doprasený mokrý lak. A kdyby to dovezl do Medlánek na letiště, tak by to ani ty 200 nestálo. Za 400–500 mi tam lakovali vždycky rám i vč. pískování…

            0 0
            • vpa007  

              Dobrej tip… na příště ;-). Já měl Hornbach po cestě, tak sem to pořešil tahle. No uvidíme, co vydrží ten žlutej spej. Každopádně má drahá polovice říkala, že se určitě bude hodit, že jej spotřebuje na nějaký výtvarný aktivity :D

              0 0
            • TJK  

              tak ono to zase tak spatne neni… u komaxu by stopro resil maskovani texh casti kde nema byt lak a s tloustkou kolem 2 desetin laku je to fakt potreba maskovat jelikoz sundavat komax mechanicky je vec co fakt nechces a navic untehle lakoven kde resi lak spis jako ochranu nez pohledovku se s nejakym krytovanim moc neparaji

              0 0
    • vpa007  

      Finále se blíží, ale už teď, a naprosto neskromně, myslím, že to bude pecka :-)

      0 0
      • TJK  

        parada ted to ma barevne grady! btw co to mas za tycku co drzi riditka???

        0 0
        • gersa  

          Jestli se nepletu, tak ta je soucast stojanu

          0 0
          • vpa007  

            Přesně tak… je to držák na řídítka, aby se neotáčely… dá se to řešit různě, buď je u stojanu tahle teleskopická tyčka, nebo třeba parktool má takovej drátěnej udělátor… a nebo se prostě něčím uchytí přední kolo za spodní rámovou trubku, třeba sucháčem. Což je super, ale třeba při ladění kotouče naprd, protože si neotočíš kolem ;-)

            0 0
    • vpa007  

      Tak a hotovo! Chybí už jen zkrátit hadice, ale na to jediný nejsem zařízenej, takže odvezeno ke kámošovi mechošovi. Jinak ale seřízeno komplet, až sem překvapil sám sebe… prostě člověk se postupně lecco naučí :D.

      Jinak příjemně překvapila váha 8,2kg (včetně zvonku a pedálů!). Je to o cca 120g míň, než mi vyšlo v tabulce… a po zkrácení hadic to třeba bude ještě i o fous míň ;-)

      0 0
      • oddie  

        Tak to je hodně pěkná váha. To by sneslo i odpruženou :)

        0 0
        • vpa007  

          … mno, možná jo… na to naše ježdění zatím zbytečný… už takle to bude pro princess celkem raketa ;-)

          0 0
      • kejda  

        Voe. Hadice je otázka 5 minut. Ty se s tím tak pipláš a pak pojedeš někam zkrátit hadice. Odvzdušníš to taky sám. Neboj!!

        0 0
        • vpa007  

          Nemůžu umět všechno :-D… a mechoši by pak neměli co žrát ;-).. navíc si musím nechat něco „na příště“ :-)

          0 0
          • alinceb  

            Zkracování hadic a obecně odvzdušňování je fakt triviální věc. Ani žádný speciální nářadí nepotřebuješ. Stačí trocha oleje a pak jen standardní nářadí (inbusy, klíč 8, lámací nůž), 1–2 hadry, 2 injekční stříkačky a kousek hadičky.

            0 0
            • vpa007  

              Hele jako jo… nepochybně bych to zvládl, ale musel bych sjet nějaký videa na youtubku, sehnat někajek matroš.. takže příště! (Dávám si závazek, až budu za 2r, což je za chvilu, stavět další kolo). Zatím mi stačí, že jsem byl schopnej vyplíst kola, naměřit správně řetěz, seřídit řazení a hazku, vyštelovat třmeny, aby neškrtaly o kotouče. Jasan, nic na tom není, ale to je dycyky po tom, až to člověk umí… teď už taky vím, že na tom nic není ;-)

              0 0
          • kejda  

            A čeká tě doufám komax na kliky do černé, co?

            A černej šaltr a je to dokonalý

            0 0
            • vpa007  

              Houbeles… zůstane to tak… nechám prostor dalším, aby měli šanci mě trumfnout… což bude easy, jen počítám dny než matbiker ukáže světu svou stavbu další pro Eli ;-)

              0 0
      • gersa  

        Jen škoda těch stříbrných částí. Černá by ladila víc.

        Jinak super

        0 0
        • vpa007  

          Hele sice jako jo, ale je tam toho tolik (to máte niple, nápisy na pláštích, ventilky, lyžiny na sedle, kotouče, náby, kazeta, všechny šrouby, osy pedálů, loga RB, články řetězu,… :-)), že hazka a kliky mi až tak nevaděj. Ale jako beru to, o tom žádná ;-)

          0 0
          • gersa  

            Zas me nechytej za slovo :) Samozrejme jsem myslel kliky, hazku a mozna i naby.

            Jinak u me mas jasnou petku ikdyz zlutou a modrou nemam rad

            0 0
            • vpa007  

              Sranda… vzpomněl sem si na film Na samotě u lesa… Jinak taky jsem byl celkem překvapenej, když si tu kombinaci holka vybrala, neuměl jsem si to moc představit, ale jak je to hotový, tak je to fakt paráda… je to takovej miniYeti, i když Yeti má trochu jinej odstín barev :-)

              0 0
              • gersa  

                Jako typický holčičí barvy to nevypadá, ale zase to bude lepší barevná kombinace když to budeš posílat dál. Tohle může být i pro kluka. Respektive tohle je spíš pro kluka než pro holku

                0 0
                • vpa007  

                  Máš pravdu, vidím to taky tak. Sice jsem asi šílenec, ale musím se chovat i ekonomicky (aspoň trochu). Takže i proto jsem zvrhl čistě holčičí varianty, jako je růžová, páč to je jednak custom barva, tedy příplatek, pak taky hůř prodejný. Takhle je šance trochu vyšší ;-)

                  Každopádně už se můžete hlásit do fronty, až to půjde tak za 2r z domu :D

                  0 0
                  • gerrard  

                    Barevne je to hezke. Povedlo se ti to,i kdyz me to puvodne na obrazku pripadlo jako hrozny cirkus. Pak to musis dat na nejaky inzertni server do Svedska a jeste vydelas. :)

                    0 0
      • zderes  

        Moc hezká práce! Menší rezervy a potenciál tam je, ale to je asi vždy. Tohle je super. Připrav se na spoustu otázek „kolemjedoucích“ cyklistů tatínků, ale nepředpokládám, že bys rád neodpověděl, neporadil. Moc pěkný!

        0 0
        • vpa007  

          Dík! S odpověďma na dotazy se tak jakoby počítá :-)

          0 0
      • Maran1  

        Vypadá to parádně. To bude dcera nadšená

        0 0
      • Pajaa76  

        Super váha, ale že to vyšlo jinak než v tabulce to nechápu, většinou to vyjde více :))

        0 0
        • Polka  

          +1 Váha je otazník, zpravidla je vyšší… říkám vyšší ;-)

          0 0
          • zderes  

            To jako, že si vpa007 ubral? To já si nemyslím. Když tady staví skoro on-line ( nemyšleno zle) a chce se podělit o vše. Mě třeba váha vyšla skoro o 400g méně než jsem si myslel, váženo na dvouch vahách.

            0 0
            • vpa007  

              Hele zderesi, kucí to myslej v dobrým.. taky mi to hlava nebere! ;-)

              Někde se stala chybka, nebo se holt nasčítaly chyby měřidel. Ono ani jedno měřidlo není nic extra, komponenty mám zvážený na kuchyňský váze, celý kolo vážím váhou na zavazadla… oboje z Lidlu. Mám ještě takovou tu krabičku s háčkem (pro změnu z číny), na ni to pověsím až se zkrácenejma hadicema. Takže ta měření nejsou nijak extra. Každopádně kontoloval jsem to na kilovce mouky a celkem to měřilo vpoho :D

              Nicméně na prostudování tabulka komponentů zde:

              0 0
              • pocestny  

                si přeměř hnmotnost nějakého 4–5kg předmětu, u kterého znáš přesnou hmotnost, na obou vahách. Budeš mít jak srovnání jak váží která váha, tak i celkem realistický přehled jestli váží přesně. 1kg mouky nemusí být zas tak vypovídající, když je hmotnost biku 10× vyšší (zkreslení)

                v případě že bys nic takového nenašel, tak jako improvizace doporučuji změřit přesnou odměrkou pár litrů vody

                0 0
            • Polka  

              Zamerne ubral urcite ne. Ja kdyz si vzdycky spocital hmotnosti tabulkove nebo proste zvlast, tak pak byl komplet vzdycky tezsi a nekdy celkem o dost, az jsem se hodne divil :-)

              0 0
      • Polka  

        Na te posledni fotce to vypada fakt pekne, musim uznat ;-)

        0 0
    • vpa007  

      Tak jo. Zkráceno, odladěno, předáno a otestováno spokojenou bajkerkou. Teda jen nasucho na chodbě páč brzo tma a taky kašel. Zatím dojmy pozitivní, radostné… hned ji taky zajímaly páčky, k čemu to je a jak to řadí (útáhne je, takže super, páč to byl jedinej rozumovej důvod to kolo stavět, zbytek důvodu znáte ;-)).

      Takže HOTOVO! A nebo ne? Mno… nějaký věci na dotažení se ještě najdou, takže s tímhle vláknem ještě nekončíme :-)

      0 0
      • t29  

        Moc pěkné, teď už jenom doladit barevně blatníky a zvonek :)

        0 0
      • jindrich  

        Kolik máš mezeru mezi gumou a vidlicí? Já mám u předního kola cca milimetr na každou stranu. Jestli se bude guma rozšiřovat......

        0 0
        • matbiker  

          Jestli se bude guma rozšiřovat, tak vezmeš flexu se šmirglovým talířkem a boční zuby prostě odbrousíš..... Provedeno mnohokrát, tisíce děkovných dopisů :-)!!

          0 0
        • vpa007  

          Mno, byl jsem ti to vyfotit a moc extra místa tam s gumou šířky 2.1” není, tak 2–3mm? Ale furt mi to přijde ještě Ok. Pokud by to nějak nebycházelo, tak pak akce jak říká Matbiker ;-)

          0 0
          • Pajaa76  

            Tak to mě dost překvapuje že RB udělá vidlu kam 2,1" plášť sotva vleze. Jeden průjezd bahnem a už to brousí lak. U 2,25" bych to ještě akceptoval. Orbeu jsem ještě neskládal tak doufám že nedopadnu stejně :)

            0 0
            • kejda  

              no hlavně počítej, že plášťů v rozměru 24 × 2 a něcoje jako šafránu. Rocket Ron 24×2,1 je prakticky osamocen. Nějaké Kendy v plusku, ale když jsem sháněl, tak RoR byly jasnou – jedinou volbou. A na Sup Fly 24 jsou ve vidli na výšku docela natěsno, boky paradxně prostoru spoustu

              0 0
              • vpa007  

                Přesně tak, většina 24” plášťů je v šířkách 1.75–1.95 (a s drátěnou patkou), Rocket Ron 2.1 je docela balón… ale zase jedinej s kevlarovou patkou, tedy i normální váhou… klidně by stačil plášť 24×1.85, něco jako byl Mow Joe.

                0 0
    • vpa007  

      KOLO JE HOTOVÝ A PŘEDANÝ

      Malá bikerka je hodně spokojená, vlasně nadšená. Už hlásila, jestli si kolo může vzít v létě na dovolenou na Šumavu (může :-)) a jesli se na něm někdy, až bude trochu pěkně, můžeme aspoň za domem projet (můžeme :-)). Takže super.

      Ale nápady na vylepšení už jsou… tohle nikdy nekončí ;-)

      0 0
      • gersa  

        Ty jsi prostě pacient :)

        0 0
        • vpa007  

          Mno, pacient ano, o tom žádná… každopádně během stavby a předávačky se objevilo pár věcí, co bych chtěl dořešit, dotáhnout k dokonalosti… jako převody, který díky nemožnosti osadit převodník 30z jsou teď trochu víc do těžka, než má zbytek rodiny. Taky gripy se mi zdaj pro holčičí ručku trochu tučný.

          To jsou věci, co pořešit smysl maj. Pak jsou NEsmysly, který nejspíš řešit nebudu. Tak jako stříbrná hazka a kliky, nebo ověsit to titanovejma šroubama, co jsem nakoupil 11/11, když mi během nákupního festivalu na Aliexpressu ruplo v lebce :D

          0 0
      • Polka  

        To ses ale předběhl o 3 dny ne? :-)

        0 0
      • TJK  

        gratuluji, tyhle reskce jsou vzdycky nejvetsi odmena

        0 0
        • Lišák  

          Resekce za odměnu? :-O

          :-)

          0 0
          • vpa007  

            Evidentně terminátor T9, teda šotek, co v telefonu útočí na texty a dělá s něma různý veselosti :-D

            0 0
    • vpa007  

      PRĚVODY

      Včera dorazil balíček od soudruhů z čajny a v něm devítková kazeta Sunrace CSM-990 11–40t (link). Večer to zkusím nahodit, uvidíme, co to udělá ;-)

      0 0
      • kyl  

        Kolik za ni chtějí?

        0 0
        • vpa007  

          Kupoval jsem to za $34.56, což je plusmínus drobný 700,–

          0 0
        • vpa007  

          Kupoval jsem to za $34.56, což je plusmínus drobný 700,–

          0 0
        • dan001  

          V odkazu je 44 doláčů…

          0 0
          • vpa007  

            Tak evidentně to muselo být v nějaký akci ;-)

            0 0
          • matbiker  

            A není lepší koupit celé desítkové deorko 11–42?

            0 0
          • matbiker  

            A není lepší koupit celé desítkové deorko 11–42?

            0 0
            • vpa007  

              Tak určitě, když doma nemáš kupu devitkovejch součástí a chceš se jich zbavit ;-)

              Jsem prostě průkopník slepých cest :D

              0 0
              • matbiker  

                No jo, ale to jsme pořád u problému vyosení vrchní kladky, pokud to teda nejsou Sraamácké komponenty.

                0 0
                • vpa007  

                  Zkusím to s tím starým Alivkem, 12–36t to pobralo, uvidíme, co udělá 40t s delším šroubem… když to bude na H, tak budu laborovat dál. V aktuálním setupu to zatím funguje, spíš to chci vyladit na léto, kdy s kolama jedem směr hory/doly, takže je čas ;-)

                  0 0
                  • oddie  

                    Hm, mám tu staré STX, co mají taky vyosenou kladku, ty bych na něco takového mohl někdy zkusit :)

                    0 0
      • oddie  

        Co k tomu bude za přehazku?

        0 0
      • competitor  

        Tak už je nějaký výstup z testu. Taky by mě to docela zajímalo, jestli by mě to chodilo s 32 plackou vpředu a s Shimano Altus RD-M2000 Shadow hazkou. Tabulkově samozřejmě ne, ale tabulky trochu přehání, to už všichni známe, s Durou mě taky vpoho chodí do velehor kazeta 32. Takže tak.

        0 0
        • vpa007  

          Sry, ale zatím ne, teď řeším načechraný auto a do konce týdne mám ještě rozdělanej jiný (nebajkový) projekt, tak prosím strpení. Ale možná, že to zařadím jako kompenzační odpočinkovou aktivitu ;-)

          0 0
        • vpa007  

          Tak jo… včera jsem to nahodil a… a samože to nechodí :-/. Prostě placka 40t je už moc, to starý Alivko na to není stavěný.

          Takže jo, přeskočme tu fázi „jásemtitoříkal“ a podumáme, co dozadu hodit. Popravdě, horkej kandidát je právě hazka Shimano Altus Shadow RD-M2000, kterou jsem teď šoupl do košíku. Ještě do nechám uležet, jestli to příštího týdne nevydumám něco jinýho a kdyžtak to objednám. Nebo někdo jinej nápad?

          Ď.

          0 0
          • oddie  

            Strčil bych tam goat link. Ten Altus na tom podle mě bude stejně, a ještě k tomu má tvrdou pružinu, takže na řazení dětskou ručkou to bude peklo.

            0 0
            • vpa007  

              Dobrej nápad, ale kde to seženu? Jak se to jmenuje česky? Na aliexpresu to je za 2dolary, ale já nemám čas měsíc čekat… :-/

              0 0
              • oddie  

                Jedině jestli to někdo nemá doma. Cyklobazar, přeprodejce… Kdybych měl, nechal bych ti to a objednal jiný, ale zrovna tohle jsem asi nikdy nebral, mám tu sice leccos, ale tohle asi ne.

                0 0
                • vpa007  

                  Mno… nebo to objednám od číňana a mezitím na kolo vrátím kazetu 12–36, která se vešla… to není špatná myšlenka. Stejně to zatím na moc velký ježdění s děckama nevypadá…

                  0 0
          • kejda  

            Kup z bazaru nějaký jetý 11 sp Sram, pokud do toho nechceš moc vrazit. A budeš mít po starostech.

            S tím Altusem souhlas. Jde to dost ztuha

            0 0
          • vpa007  

            Dneska došel prodlužovák háku hazky. Super, hezký, lehký (11g). Akorát šroub má větší hlavu, ale to bych asi pořešil pilníkem. Blbý ale je, že nesedí na RB háku. Což je na H, takže o víkendu nic a příští týden do musím vzít do práce a ukecal kluky, aby mi to na frézce upravili… takže jedeme dál ;-)

            0 0
            • vlk  

              Tak si nech v práci vyfrézovat rovnou delší hák. Ten co je na fotce u RB vypadá dost jednoduše. Kdysi jsem si vyráběl svůj hák a to za pomocí pilky, pilníku a závitníku v domácím prostředí na Rock Machina(nedal se konkrétní hák sehnat-starý rám) a bez problému funguje dodnes. A jestli chceš dceři usnadnit řazení- slabé prsty u dětí, tak dej inverzní přehazku.

              0 0
              • vpa007  

                Mno… vzhledem k tomu, že ten prodlužovák má svý limity, tak varianta je lehká úprava patky… ale ten nápad nechat vysochat prodlouženou patku se mi líbí a asi by to nebylo úplně nereálný. Hele dík, promyslím a proberu s místmína expertama ;-)

                0 0
                • gerrard  

                  Ze na to mas nervy. Ja uz bych mel doma novou hazku.

                  0 0
                  • vpa007  

                    :-D.. hele jo, už jsem ji měl několikrát v košíku, ale chci to prostě dobojovat až do konca… nebo být průkopníkem slepých cest :-)

                    0 0
    • vpa007  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.