pichnuti kola na silnicce za jizdy

28 nepřečtených
  • Casper

    Zdravim vsechny silnicare. Jakozto zacinajici silnicar mam takovy bezpecnostni dotaz. Co se stane kdyz pri jizde z kopce ve vysoke rychlosti pichnu galusku? Ustojim to nebo ne? Na MTB to neni takovy horor ale kdyz vidim tu galusku na silnicce a predstavim si jaky je v tom tlak, beha mi mraz po zadech z predstavy ze to nekde pri 70 km/h rupne, staci nejaky strep ci ostry dratek, plisek… mate nekdo zkusenosti at uz s predni nebo zadni ruplou galuskou za jizdy na silnicnim kole?

    0 0
    • nooski  

      Galuska by měla jít ukočírovat, protože je na ráfek přilepená. Troufnu si tvrdit, že myslíš pláště a jen díky jejich šířce jim říkáš galusky. U plášťů je to horší, zadní rychlý defekt se dá ukočírovat, ale přední je už hodně o hubu. Každopádně za celých 12 let, co jezdím na silničce, se mi nestalo, že bych měl tak rychlý defekt, že by mě to ohrozilo na životě, nebo bych spadl. Není třeba se bát, silniční gumy se nezdají, ale snesou hodně.

      0 0
    • blisterexist  

      na mtb je to o hodně horší, na silnici to ani nepoznáš zvlášť pokud máš galusky,

      já si jednou defektu všiml až asi po 5km když mi ráfek mlátil při přejezdu kolejí:-D, ale to byl starý favorit

      0 0
      • nooski  

        Prý nepoznáš… Tohle je dobrý kec :-D

        0 0
        • blisterexist  

          nevím tohle bylo tak před 3ma rokama, od té doby sem nepíchl když nepočítám průraz šroubkem tam to šlo slyšet ale aj poznat

          0 0
    • bagr84  

      Defekty v klidu, spis mam strach, jak by to vypadalo, kdyby mi prdl probrzdenej rafek…

      0 0
    • Vejr  

      Připojil bych se zde s dotazem – na silničce jsem říznul plášť Michelin Pro3 Race, zcela nový, sklem – dírka cca 1mm na povrchu běhounu, bohužel skrz a zevnitř dírka jak špendlíková hlavička. Nechce se mi ho hned vyhazovat, jen ho přendám na zadní kolo – nebo ho mám fakt radši vyhodit?

      0 0
      • fousac  

        takovyhle defekty sem na levnejch dratovejch plastich mel na dennim poradku… stripky a kaminky… nijak sem to neresil, zalepil dusi a jezdil dal.. ale bylo to vesmes vzadu.. nevzpominam si, ze bych nekdy defektnul predni kolo…

        ja bych ten plast jezdil dal, maximalne ho podlepil normal flastrem pro klid duse..

        0 0
      • maedva  

        Michelin Pro3 Race je dost kvalitni plast a takova direcka co popisujes by ho nemela ohrozit.

        Pro klid duse ho muzes podlepit slabym flastrem a kdyztak ho teda vozit v zadu, ale pro predstavu co vozim ja uz 1500km: http://www.bike-forum.cz/…l-36522.html a v pohode ;-)

        0 0
    • Kaos  

      Přední i zadní kolo je v pohodě. To přední začne tak zvesela házet, stalo se mi v cca 30kmh, zadní asi v 45 kmh a všiml jsem si toho až když jsem jel po ráfku jak se píše nahoře :-D

      0 0
    • antares  

      já za 7 dní píchnul 2×..docela mě to sere…

      0 0
    •  

      jo ..mně se slíkla galuska v zatáčce..před zatáčkou byl olej (brdzdová kapalina ?) a musel jsem prostě brzdit a lehnout-pokud jsem nechtěl skončit ve srázu a ve stromě (sjezd ze Špindlerovky)..

      ale po rovině , když píchneš galusku-to by neměl být problém…já na staré píchlé pár km dojel domů (pak byla samozřejmě na odpis)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.