• Decathlon

    Mam taký menši problém…Po 20–30 km sa zacina prejavovať koleno a to takým neprijemnym pichanim..Robi to len ľave koleno…Mate niejake rady ako sa zbavim tejto bolesti…?

    0 0
    • Rychlej turista  

      Něco je špatně. Musíš to trošku rozepsat.

      0 0
      • Zerocool  

        ale já se ti rozepíšu, možná budeš vědět, mám celkem problémy se „zadním“ stehnem respektice šlachama zezadu, dost to někdy při šlapání bolí, je zajímavé, že více u vyšší kadence, nevím, jestli to může mít souvislost se špičkama dolů, nahoru, nebo s prošlápáváním pat, nebo už nevím čím, špatné boty, ale to by asi dělaly obě nohy, začal to řešit i fyzioterapeut, jde mi to někdy celou nohou až do chodidla…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tohle asi jinak, než s někým naživo (jak už to ostatně děláš) nevyřešíš. Každopádně, pokud to jsou šlachy, tak je to na levačku, protože pokud k tomu nedošlo úrazem nebo nějakým nevhodným pohybem (o tom bys ale věděl), tak ty mrchy začínají nenápadně a tím, že to nejdřív moc nevadí, tak umožňují sportovat dál. Jen to zpočátku obtěžuje, ale ono se to stupňuje, až si člověk řekne, že už to stačí. Jenomže od doby, kdy to začalo, stačí uběhnou dost velká doba. A to je právě ten problém. Takže se nejspíš jedná o dlouhodobé přetěžování. Nenechal bych se zmást tím, že to bolí jen u jedné nohy, protože i když máme dvě, nemusí být naprosto stejné a taky každou nepoužíváme naprosto stejně. Klidně může být i maličko nerovná páteř, ale toto by právě měl odhalit ten fyzioterapeut nebo někdo, co se držením těla zabývá. Mě kdysi zlobila šlacha u palce a bylo to z nepřirozeného pohybu při řazení. Trvalo to dlouhé měsíce, než to úplně přešlo a přešlo to tak, že jsem dal gripshifty a tento, pro palec nepřirozený pohyb, jsem přestal dělat. Takže dobrá zpráva (kterou asi slyšet nechceš) pro tebe je ta, že stačí tento pohyb přestat dělat a ono se to spraví samo. Pak mám zprávy ještě dvě, obě špatné. První je, že to trvá dlouhé týdny, mnohdy měsíce, než je zase vše naprosto v pořádku a ta druhá špatná je, že se to rádo vrací. Možná se pletu, ale podle mě to opravdu nejspíš bude dlouhodobým přetěžováním bez odpočinku a tedy i možnosti regenerace. Já si užil svoje a proto se ze mě stal skoro až hypochondr. Ale vyplácí se mi to a jakmile mě začne něco bolet, okamžitě pohyb, při němž to bolí vysazuji a po pár dnech mám klid. Tělo má totiž úžasnou regenerační schopnost, ale musí dostat šanci. Kolik máš najeto?

          0 0
    • piotrek  

      tiez s tym mam problem… pichanie (najma pri pedalovani v stoji, brutalna bolest) z vnutornej strany laveho kolena, asi tak po 80–90 km. a ked zojdem z bicykla, nic sa nedeje, chodim v pohode. posed a tak som uz vselijako menil, nic nepomohlo… chystam sa pomaly na nejake vysetrenie (ked bude cas), lebo uz to zacina obmedzovat. zatial to riesim bandazou, nech je to trochu pevnejsie, ale neviem ci to pomohlo, lebo na nejake dlhsie tury niet casu, ucit sa mi treba :/

      0 0
    • Lister  

      Zcela obecně:

      Společné: každé změně dát čas, zda pomůže, protože když je koleno nějakým způsobem špatně zatěžováno, tak i když se inzult odstraní, chvíli trvá, než se to vrátí do normálu.

      1. dávat si na kolena bacha a neprochladnout – to že je človek mladý a

      vydrží všechno je pouze iluze, kolena dokážou odejít hodně rychle (pod 18 st. bez nákoleníků nevyjíždím)

      1. zkusit nějakým způsobem upravit posed – snížit, zvýšit, posunout

      dopředu, dozadu.

      1. dát jim chvíli pauzu
      2. vyměnit tretry (to dost pomohlo mě, Specialized už asi nikdy více)
      3. pokud máš problémy třeba i v klidu – bolestivost při dlouhém

      sezení s ohnutou nohou, bolestivé vstávání po delším klečení atd, tak by mohly být chycené chrupavky – zkusit nějakou výživu.

      6… když nic, tak asi navštívit odborníka a nechat si koleno vyšetřit, zde je anatomicky v pořádku (změny se můžou projevit dřív, než by si to chtěl člověk připustit) a jestli nejsou poraněné vazy

      0 0
      • TC  

        Kterej aspekt Spešlů ti vadil?

        0 0
        • Lister  

          Myslím že to naklonění podrážky, které Spešl vydává za anatomicky korektní, bylo pro mé kolena zcela nekorektní :-)

          A pak ještě i vložka – kupoval jsem ještě v době, kdy byl jen jeden typ, a kvůli ní se mi odkrvovala noha – tohle vyřešila výměna za zcela běžnou vložku, ale ta kolena se zklidnila až po koupi Lake treter.

          0 0
    • hade234  

      oblíkáš se dost na kolena? já doteď jezdim minimálně 3 vrstvy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.