• Kuxosh

    Ahoj,

    máte někdo zkušenosti s touto vidlí?

    http://www.ninerbikes.com/rdofork

    Plánuji ji vyměnit za Sida na karbonovém hardtailu (Grand Canynon CF SL 7.9) pro ježdění na šotolinách a jezdivých trailech, kde se s kořeny a kameny potkám vyjímečně.

    Díky za odpovědi!

    0 0
    • Mr.Dan  

      To bude těžké, uživatelů pevných vidlic na MTB je jako šafránu a všichni se na ně koukaj jako na magory. :) A mezi nimi má Ninera málokdo.

      Nicméně cena značkových pevných vidlic je dost odrazující a přitom mi podle tvaru a detailů přijde, že jde často jen o „přebrandované“ čínské vidle, které seženete na Ebayi za pár šupů. Takže bych možná pro začátek doporučil objednat nějakou takovou ne-úplně-noname (se slušnou pověstí) a vyzkoušet si, zda vám tento koncept vůbec sedí, a případně pak vyměnit za značkovou verzi (a případně zjistit, že je to to samé, akorát v průměru 4× dražší).

      P.S. případně můžu zapůjčit svůj povoz, abyste si pro představu vyzkoušel, jak se na tom jezdí. Zkrátka dost záleží na poměru hmotnosti jezdce a vidlice a toho, zda jde o typ a lá cyklokros/silnice, nebo s takovou tou korunkou a lá odpružená, které obecně bývají tužší a těžší.

      0 0
      • LaFu  

        ma pravdu ten pan, radeji na zkousku neco z ebay, nez pak zjistit ze to neni dobry a neda se to moc prodat protoze to ma maleh trh :-)

        jezdim cinskou carbonku a no problem, vzdy v zime a v sezone na rychle zavody, da se to ;-)

        0 0
        • scret  

          tak zakladatel zrejme uvazuje o te na bazaru, ktera je za pekny peniz… takze nema smysl kupovat cinskou kopii…

          0 0
      • KUX  

        Díky za reakci. Na ty čínské vidlice jsem už taky koukal a určitě to má dobrou logiku, zkusit si jiné pojetí jízdy na levnější čínské vidli. Jen mám strach z kvality, ne z důvodu peněz, ale zdraví. Každopádně uvítám jakékoliv pozitivní i negativní zkušenosti s jinými karbonovými vidlicemi. Jen by měla být taperová a s pevnou osou (15mm). Taky si nejsem jistý délkou, většinou jsou 490 mm, ale příjde mi že větší logiku má těch 470 mm, když to budu dávat za Sida, zdvih 100mm.

        Budu rád za konkrétní tipy. Díky

        0 0
        • Mr.Dan  

          Stačí si zjistit, jakou udávanou délku má ten SID a od toho odečíst SAG (díky Brainu jen 15–20 mm) a máš výslednou potřebnou délku pevný vidle. Např. na mym rámu to vyšlo tak, že jsem použil 26' rám, 650b (27,5') kola a 26' vidlici a vyšlo to super, neboť ten SID 90mm, co tam originálně patří, má mít 463mm bez SAGu. Pak nezapomenout taky na offset…

          Za sebe můžu doporučit firmu Flyxii, ačkoliv u mýho kousku bylo třeba upravit dosedací plochu pro spodní hlávko, ale je pravdou, že jsem ji koupit na Ebayi ještě o 10 babek levnějc než za kolik tam nabízeli ostatní typově totožný kusy, takže už asi byla jednou kvůli tomu vrácená. Pracuje hezky i pod cca 60–65 kg jezdcem, na rozdíl od rámu, je na tom opravdu legrace, i když jde jinak o čistě závodní rám a geometrii = jede to jak píchlý prase a přitom předek je úžasně lehkej a hravej. Stránky jim sice nějak moc neběhaj, ale mrkni na to a myslím, že když objednáš za plnou cenu, že neplatíš poštovný, jen CLO. Tady výběr z 27,5 vidlic, který maj A-C těch 470mm, ale jak říkám, přepočítej si to. ;) http://www.flyxii.com/…tb-fork.html

          0 0
          • Mr.Dan  

            P.S: tak ne, je to 480 mm, 29er modely maj pak těch 490 mm. Ta moje 26 verze má 445 mm.

            A jinak neoficiální a nepodložený info, ale mám za to, že tyhle vidle se prodávaj taky pod značkou FRM, akorát cena v ČR je pak 9 tisíc vočí. :D

            0 0
            • Mr.Dan  

              P.P.S: tak SID 29er 100mm má podle této (http://forums.mtbr.com/…70024–3.html)

              stránky A-C 506mm, takže bych skoro určitě šel do 490mm vidle. 480mm jen v případě, že máš buď vysoko střed a chtěl bys ho dát trochu níže, jinak se ti ale taky zvětší hlavovej úhel (hodnota), což by v kombinaci s nižším offsetem u 27,5 verze znamenalo extrémně točivý a nestabilní řízení.

              0 0
          • KUX  

            Díky za tip, cena je perfektní snad bude vidle v pohodě. :)

            http://www.flyxii.com/…mm-matt.html

            0 0
            • Vilém  

              Tezko rict, flyxii vidle, ktera mi dosla, mela spatne umistenou navarku na brzdu. Jinak jde uplne strach z toho jak je lehka:)

              Kdyby se ti nahodou chtelo hrat s custom adapterem, tak ti ji klidne pustim. Jinak je nejeta.

              0 0
              • Mr.Dan  

                Ano, evidentně mají výrobní chyby a dá se čekat leccos. Se 100 kily živé váhy bych jí asi nejezdil, ale jinak už si získala mou důvěru. Přitom, jak říká Vilém, když přišel balík, tak jsem si myslel, že je prázdnej… 26 verze má 460g s 30cm krkem – pocit, jak kdyby to bylo z polystyrénu. :)

                0 0
              • KUX  

                Posílají k ní i tu osu? Nebo jen samotnou vidli?

                0 0
        • macomb  

          Já jezdím na MTB Carbonovou PACE RC31 asi 6 nebo 7 let, vážím přes 100kg a v pohodě. Pravda, uplynulých pár let jsem toho moc nenajezdil a jezdím převážně asfalt, ale za se na 1,3 slickách, zaže občas nějakou tu ránu taky dostane.

          0 0
          • kubad  

            Pace měla 110kg limit a zase tak ultralight nebyla :D

            ca 800g

            0 0
    • scret  

      udajne funguje, ale necekal bych asi zazraky ala 100mm odpruzena…

      0 0
    • vladaza  

      Pevná vidlice je na MTB spíš záležitostí stavu mysli jejího uživatele. Pokud vyznáváš filozofii jednoduchosti, bezúdržbovosti a nízké váhy, pak budeš spokojený. Pokud budeš mít při jízdě tendenci vzpomínat na x centimetrů zdvihu odpružené vidle, tak klidu duše nedojdeš :-).

      0 0
      • KUX  

        Mám k hardtailu ještě fulla (130 zdvih), ale hardtail používám hlavně v rámci terénních triatlonů a pak MTB závodů. Každopádně ty triatlony co jezdím nejsou technicky náročné a spíše vedou po asfaltu (20%), šotolinách (50%) a lesních pěšinách bez kořenů a kamenů. Sida bych si určitě nechal na technicky náročnější závody a podle potřeby bych prohazoval.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.