Pevná 10mm osa s maticemi místo 10mm rychloupínáku

12 nepřečtených
  • VW

    Potřeboval bych na nějakou dobu na 2 kolech s nábojem NOVATEC D362SB (klasika 135mm, jen rychloupínák je 10mm plná osa) vyměnit rychloupínák za 10mm plnou osu se závity M10×1 na obou stranách.

    Důvodem je instalace speciálních konverzních matic pro připojení tažného zařízení FollowMe.

    Synátor má ve 3.5 letech kdy poprve sedá na kolo už 28kg a výšku 5-ti, možná 6-ti letého kluka. No – prostě je po mě (mám skoro 2m a 115kg). Prož mám takovou osu je tedy jasné a proč nemůžu koupit TrailGatora který je do 32kg asi taky ;o).

    Určitě by to měla být plná ocel a jestli existuje něco, co má závity opravdu je na konci, bylo by to super.

    Nějaký nápad ?

    Odkazy:

    http://www.novatec.com.tw/…h/p_show.php?…

    (Novatec vyloženě uvádí: For Thru Axle or QR ? 10mm, nicméně Thru Axle nenabízí)

    http://www.neuzer.hu/…/2266016.jpg

    (tady je náboj i s rychloupínákem)

    http://www.followme-tandem.nl/…-For-Use.pdf

    (v manuálu na straně 10 je ukázka matic pro M10×1 osu a na straně 25 je to vedeno jako Item No. 121 011 1 pair

    Solid axle adapter M10×1 for towing bike with solid axle and without a hub gear)

    0 0
    • romachain  

      Já mám doma dvě takový osy. Pocházejí z jedněch z nejlevnějších Shimano nábojů (Altus). Závit mají po celé délce. Mám to na podobný použití – mám nákladní vozík za kolo a na připojení je potřeba na kolo nasadit speciální matice se závitem 10×1.

      0 0
    • VW  

      Našel jsem toto:

      http://www.hotlines-uk.com/Models.aspx…

      Je sice dutá, ale měl by to být podstatně lepší materiál a navíc se závitem až na koncích a to je daleko lepší, než vruby na povrchu v podobě závitu.

      Podle všeho je i o chlup delší (RearHubAxle10×135×190­). Mám celkem široké patky a na jedné straně navíc závěs na Croozera, takže matice originál rychloupínáku NOVATEC není chycená uplně po celé délce závitu.

      0 0
    • jIrI___  

      Nechat si vytočit na soustruhu z oceli dle vlastního výběru. Pro soustružníka je to otázka pár minut a když mu za to koupíš flašku nebo krabičku cigaret, tak to pro něj bude kšeft století :)

      0 0
      • VW  

        Soustruh mám vlastní, to technicky není problém. Jenže ony ty kvalitní osy nejsou jen tak vytočený z kulatiny a hozený do pytlíku – většinou se pokračuje tepelnou úpravou po které mají teprve ty správné vlastnosti.

        0 0
        • jIrI___  

          To chceš za kolem tahat zabržděnou tatrovku? :) Podle mě to desítka nerez musí vydržet ještě s rezervou. Nicméně když máš soustruh, tak za zkoušku v podstatě nic nedáš.

          0 0
          • Jakobo  

            Čoveče to by ses divil, ta oska dostává kartáč jak sviňa. Když si vezmeš nějakou z taiwanu a zkusíš ji ve svěráku ohnout, tak se ti to bez pořádného kladiva moc nepodaří a přitom v kole ji ohneš jak nic. Si pamatuju, když jsem ještě míval plnou osu, tak jsem tyto osy z Taiwanu měnil nebo rovnal co měsíc.

            A zrovna nerez, ač je celkem houževnatá by asi dlouho nevydržela a v tom řezaném závitu by mu to brzo ruplo.

            Já bych sehnal starší pevnou osu Shimano, třeba Exage, ty byly neprůstřelné, mám jich doma několik, kdybych nebyl v cizině, tak bych ti jednu poslal. Zkus se někde poptat.

            0 0
            • romachain  

              Jak jsem psal výš, já to mám z Altusa a v porovnání s pevnýma osama z nábojů na vícekolečko (který mimochodem nejsou M10×1) je výrazně pevnější. Řekl bych – hádám – že to bude to samý co bývalo v tom Exage. Shimano jak Shimano…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.