• Iban

    Při pročítání vláken fóra se mi připomnělo pár nepříjemných zážitků se psy. Tedy případy, kdy jsem jel na kole a najednou cosi v dáli zaštěká, já spomalím a za chvíli se stávám mistrem světa v otáčení kola a rychlostí rozjezdu se psem za zadkem jsem dosáhl maximálních rychlostí.

     

    Už mě jednou pes kousnul a to tehdy šlo o dogu, která byla na naší rodné vesnici a bohužel majitel si neuměl psa ohlídat, když jsem projížděl kolem jejich domu, čokl vyvrátil branku a kousnul mě. Kamarádi prchali a já jak malé dítě volal o pomoc, přičemž čokl mě pustil a pak jenom dozíravě štěkal, zatímco já jsem se sebral s kolem rychle pryč.

    Další zážitek jsem měl nedaleko Vesce, což je poblíž Kozákova a tehdy jsem vjel na samotu na MTB a najednou jsem si všiml, že cosi štěká a tak jsem zastavil a sledoval, a dop..e, běželo za mnou stádo malých psů, kteří vypadali, jako by mě samou radostí ukousli hlavu.

    Ujel jsem jim, ale ten nejrychlejší z nich mě prohnal natolik, že jsem se vážně divil, že mi nespadl řetěz v tom terénu, který jsem jel. ;-/

     

    Jaké máte zážitky vy?

    Anketa: Kousnul Vás někdy pes?

    Ano
    77x
    50%
    Ne
    44x
    29%
    0 0
    • mastihuba  

      na čokla stačí udělat bu bu bu a uteče. zkus se mrknout do historie

      http://www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      0 0
    • dannii  

      …ještě jsem se nesetkala se situací, že by mě pes pokousal v době, kdy jsem na biku…respektive, pokud psa zahlédnu, zastavím a čekám…většinou jsou to pak milá stvoření a Já pak přemlouvám přítele, aby jsme si konečně pořídili psa :)…

      0 1
    • Skalamander  

      pes nemusí být vždy jen nepřítel :o)

      http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Zlatka  

      V 80% funguje začit nahlas agresivněji štěkat než on, vždy si to rozmyslel. (zatím). :D

      Většinou to jsou ratlíci co se nudí :))

      0 0
    • Zlatka  

      V 80% funguje začit nahlas agresivněji štěkat než on, vždy si to rozmyslel. (zatím). :D

      Většinou to jsou ratlíci co se nudí :))

      0 0
    • Smazaný účet  

      zatím 2× – jednou vlčák na cyklostezce v Radotíně u řeky a jednou dobrman (přivázanej na dlouhym vodítku!) v lese nad Berounem

      0 0
      • Zlatka  

        Tak to se mi ještě nestalo, asi jim nevoníš XD.

        No třeba to dělá pivo. :))

         
        0 0
    • Hell_A  

      No téda, to zní docela děsivě, jsem ráda, že jsem zatím nic podobnýho nezažila a doufám, že taky nezažiju.. A mrzí mě, že někteří psi kola tak nedávaj.. Je to zvláštní.. Že by je to jejich pánové učili?:-D

      0 0
    • pavelr  

      Velkejm psům neujíždím. Devět psů z deseti si vás vočuchaj a dají pokoj. Ten zbytek jsou mrzáci, na který platí buď zvýšit hlas (tzn. zařvat „táhni hajzle“) a nebo majitel, je-li nablízku. Vždycky tak jednou za rok se najde většinou vlčák, který se mě pokouší sežrat. Zbytek roku se z toho psychicky dostávám a když už jsem z nejhoršího venku a myslím si, že po světě neběhaj uštěkaný bestie, tak se najde zase nějakej hajzlík, kterej mě přesvědčí o opaku. Naposled letos na samotě u Habrů, kde mě 2 černý vlčáci přitiskli s kolem na plot. Pomohlo zakřičet, ale to už bylo ode mne čirý zoufalství.

      0 0
    • Vilém  

      Mam psy rad, zadnej me na kole nekous a kdyz se pousi, tak ho poradne servu. Zatim si to kazdej rozmyslel.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Pokud je vidět, že to je něčí pes, tak je nejlepší zastavit. Když se začne zrychlovat, tak to psa akorát provokuje. Pokud je to ale nějaký divoký nebo zaběhlý, nejlepší je zdrhat co to jde. :D

      Na soustředění se nám stalo, že se za náma pustili nějakcí divocí (ano, divocí, ne uteklí) psi. V životě jsem takhle nezrychlil. Být pokousán někde v Tunisku není zrovna nejlepší … :D

      0 0
    • Zlatka  

      Navrhuji povinné pěstování orlů. Budou nás doprovázet na vyjížďkách a chránit před těmito zubatými vzteklými stvořeními..

      Orel zabil psa

      0 0
      • Iban  

        Že by podtitulek článku byl: Nebojte se psů, ale létajících monster?

        0 0
    • Kohout  

      Mám teda dost špatné zkušenosti. Většinou je to ale problém majitelů než vlastních psů. Když vidím agresivního psa, vždy se snažím rychle zastavit. Rozhodně neujíždět. Kmitajicí nohy psa jen dráždí.

      Jel jsme po louce, do prudkého kopce krokem. O kus dál rodinka se psem, vlčákem. Pes se mi zakousl do boty. Naštěstí ji neproukousl. Majitel vůbec noc neudělal.

      Jel jsem zahrádkářskou kolinií kus za Prahou. Dírou v plotě ze zahrady vyběhli 3 voříšci a hned po mě. Zastavil jsem a zkoušel je zahnat křikem. Pomohly až kameny, co jsme na ně začal házet.

      Poslední zážitek týden starý. Jedu po lese, potkam ženskou s dobrmanem. Jak mě pes zmerčil, šel po mě. Zakousl se mi do levé ruky. Naštěstí rukavice pomohla a stačil jsem mu ruku vytrhnout z tlamy. Majitelka se zmohla jen na „fuj je to“.

      Asi mám na psi smůlu.

      0 0
    • dancing dog  

      Jsi zřejmě špatný člověk a pejsci to prostě vycítí a jdou proto po Tobě..pejske je vždy v právu. Vůbec  myslím, že by bylo nejlépe, kdyby planetě vládli pejsci a ne lidé…

      0 0
      • Iban  

        BTW pejsky jsem měl rád, dokud mě neukázali, že o mě nestojí :-)

        Viz: http://www.kynolog.cz/…af12eee8.jpg

        0 0
        • dancing dog  

          :-)

          0 0
        • Bully  

          Takhle muj pes stoji normalne, kdyz ho neco zaujme :o) Jenom u toho nevrci, nesteka a nekouse, je na to moc pratelskej. To nejde posuzovat podle nejakyho obrazku, aby clovek vedel, co se pes chysta delat.

          Kazdopadne kdyz pes pokousat vazne chce, tak cloveka pokouse. Co tady vsichni pisou, tak doopravdy pes nepokousal asi nikoho, to potom vypada jinak. Ale to jsou takovy vyjimky, ze se prakticky nestavaji.

          0 0
          • mastihuba  

            mne teda pes eště nepokousal, ale když si takto stoupne ten náš tak si rychle vyhlídnu nějakej strom vokolo kterýho vomotám to lano na kterym je přivázanej, abych to pak nemusel držet holejma rukama :)

            0 0
            • Bully  

              To snad pises ze srandy, ze jo.

              0 0
              • mastihuba  

                i když jsem tam dal s majlíka tak si nejsem uplně jistej jestli to tak s trochou nadsázky skutečně neni. Psy máme na hlídání a nepotřebujem žádný modelky. Odpovědnosti, která z toho plyne se někdy skoro děsím.

                 
                0 0
    • Martin  

      pes patří do guláše :-) nebo na vodítko.

      dokonale mě dokážou dojmout pejskaři, co mají na frekventované cestě psa na dlouhým vodítku – ve městě na stezkách nebo při sjezdu pradědu je to dokonalej pocuc

      0 0
      • drtyc  

        jednou takhle na me jeden nabihal i po zpomaleni a majitelka se omlouvala, protoze nebyl na voditku a svadela to na pubertalni dcery, ze toho psa skoli na seznamovani s cyklisty tak, ze jedna jezdi na kole a druha ho pobizi at ji skace po nohach a je fakt, ze byl presnej, protoze dostale holeni ve velmi male rychlosti, jak si skocil.

        0 0
    • sosacek  

      Velká a agresivní plemena,kolo před sebe a čekat že ho to přestane bavit.Malé zmetky přeskakuji,pop­řípadě zadním kolem na hřbet-většinou má dost..

      0 0
      • Bully  

        Zadnim kolem na hrbet, kdyz na tebe steka malej pes? To jsi vazne frajer.

        0 0
    • Jenda  

      sem si vzpomnel jak jsem onehda v jesenici u rakovnika s JJ jeli kolem plotu za kterym zurive stekal velkej knirac a my se mu akorat tlemili, no jak v blbym vtipu najednou plot koncil a pes byl u nas – dopadlo to dobre jenom tak stipnul JJ do ******:-)

      Jinak kdyz je pes velkej tak zastavim, kdyz je moc agresivni tak na nej zarvu a kdyz je moc neodbytnej a jsou sutry tak je po nem hazim. Maly ignoruju (vcetne naseho yorksira kteryho jsem omylem namotal do kotoucovky – prezil ale nechce behat vedle kola:-) Dobra obrana je striknout z lahve vodu do cenichu, v pripade camelu plivnout

      0 0
    • enduristka  

      Zdravim, pokud vidíte psa, třeba i s majitelelem, nedoporučuji sesedat z kola, radím z vlastní zkušenosti........ Sesedla jsem a na radu majitele se nehýbala a co napadlo hafíka?......­....... Skočil a snažil se ochutnat můj obličej, což se mi moc nelíbylo a tak sem mu nacpala do tlamy moji ruku, ta mu ovšem moc nechutnala a tak se mi zahryz do žeber a majitel? Stál a čekal jak to dopadne. Pomatuji si na jeho první větu, klid, on nekouše, jen si chce hrát. Moje rada zní, zdrhej, nebo budeš sežrán!!!!!!!!!!

      0 0
    • bikerp1  

      Taky už mě párkrát překvapil nějaký ten pes. Vetšinou stačilo zpomalit a zařvat na něj. To potvrzuje itoto video http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • KRAJIC  

      Stalo se mi to minimálně dvakrát a pokaždé mě to tak nasralo, že jsem jebnul s kolem a snažil se tu svini kopnout do ****** – úspěšný jsem byl pouze jednou a tak jsem alespoň počastoval psovoda pár hřejivými slovy.

      0 0
      • Iban  

        Ono je zvláštní, že psovodi většinou čumí jenom co se děje, ale psa neokřiknou …

        0 0
        • jerrry  

          tohle nejsou zadni psovodi. Tohle jsou zoufali majitele zku*venych a nevychovanych psu. Vetsinou nezasahnou proto, ze se toho psa bonji jeste vic nez ty. Kamos se obratil na majitele aby si chytil a zklidnil agresivniho psa a dockal se odpovedi … ja ho nechytim, on by me kousl … co pak s tim ?

          0 0
    • RomanH  

      Tady mas reseni http://www.taser.com/…SERX26C.aspx

      Mel jsem nekolik neprijemnych zazitku se psi (a nasledne i s jejich majiteli), tak jsem se chvili dival po necem, co dokaze pripadne velkeho psa opravdu paralyzovat (aniz by jej to zabilo) a pro pripad potreby se to dalo pouzit na rozdrazdeneho majitele :)

      0 0
      • jerrry  

        nojo, ale kdo by se s tim tahal ??? Neni uz lepsi nejak peprak ? Ten bude rozhodne mensi …

        0 0
        • RomanH  

          Ja pepraku neverim. Mel jsem smulu na 4 slovenske cuvace v kupe (3 z nich meli kosik), 2× po jednom dobrmanovi a 1 x nejaka velka doga (nevim, co to bylo zac, velke to bylo jak kun). Mel bych strach, ze tim takove velke psi akorat podrazdis a navic z nich udelas do budoucna zakerne bestie… On by totiz v 99% pripadu ten zasah zaslouzil majitel, nikoli pes.

          0 0
        • RomanH  

          Delka 18.5cm vcetne cartridge, vaha 205g

          0 0
      • jIrI___  

        Za 999$ to není vůbec špatná koupě :-D

        0 0
        • RomanH  

          jj Ale dolar klesa :)

          0 0
          • Skalamander  

            Lépe podle mě poslouží teleskopický obušek za 200kč.

            0 0
            • DaSnail  

              za 2 stovky? to musí byť strašná *****. vietnamské trhovište alebo tak nejak. pozri www.obrana.cz

              a keď sa začneš oháňať teleskopom, tak nejakého sráča tým možno odstrašíš a cvičeného psiska akurát pekne nasereš. a až potom to začne byť sranda.

              PEPŘ – aerosol – malý, lahký, lacný, funguje na 4nohé aj 2nohé zvery, žiadne trvalé následky…

               
              0 0
              • mountaineer  

                Mas ozkouseny nejaky konkretni peprovy spey?Aby to psa jenom nenas*alo:o(

                0 0
                • DaSnail  

                  Špecializovaný obchod. Najdrahší aký tam budú mať. Náplň OC (žiadne CS alebo CN!) koncentrácia aspoň 10% Býva aerosol, paprsek alebo pena.

                  ja mám nejaký nemecký 10% aerosol. Značku si nepemätám. Nálepku som odlepil a dal tam Rexona MEN 8o)

                  0 0
          • pepek  

            Už se párkrát stalo, že to člověk nerozdejchal, takže psa by to asi zabilo. V tomto státě by tě za to zavřeli tak na 10 let.

            0 0
            • drtyc  

              nevim, ale ty vystrelovaci maji vadu v tom, ze kdyz mines, tak uz nemas druhy pokus.

              to radsi ty prirucni paralyzery na blizko, ale to uz byva tou dobou zakously, takze je potreba nepanikarit a naprat mu poradnou davku a pocitat s tim, ze dostanu taky peknou pecku.

              0 0
              • DaSnail  

                keď netrafíš tak sa dá nasadiť druhá hlava, alebo použiť bez hlavy na blízko ako bežný el. paralyzér

                na bike proti hafanom to imho aj tak nieje dobrá voľba

                0 0
    • hribik A1  

      mam psov rad ako koza noz (dane aj skusenostami z toho, ako vyzera chov psa v byte uprostred mesta), takze to bude asi vyznievat dost zaujato. myslim ze je o mne zname, ze kedykolvek vidim psa, predstavim si kotlik gulasa. na volne pobiehajucich psov po ceste VZDY trubim, co na 95 % sposobi ze pes sa zlakne a zastavi, cize okolo bez problemov prejdem, ale ked mam moznost, tak s najvacsim moznym odstupom, aj opacnou stranou cesty, aby mi tak lahko nevbehol pod kolesa (konec koncov kluckujuceho ozralca obieham tiez opacnou stranou cesty). raz, este kym som klakson neviedol, som siel dole jednou strazovskou dedinou cca 40 a po 9tej vecer, a z jednej brany vybehol pes, ze ma nezrazil na zem bola zalezitost stastia, ist o 5 menej tak to dopadlo spatne. takymto psom, resp. ich nezodpovednym majitelom len zloprajne zelam aby ked toto ich milacik najblizsie spravi, stretol na tej ceste auto. ze sa tak pomerne casto deje, dokladaju okraje nasich ciest. uz som aj na vlastne oci videl, ako v jednej dedine pes vbehol z dvora priamo pod auto. raz ked som behal, som zase musel jedneho otravneho psa nakopnut do cumaka. vyvolalo to maximalne pohorsene reakcie okolia, im bolo jedno ze po mne ten pes uz zacinal skakat…

      na druhej strane, raz som takto prostrednictvom psa zobudil pol dediny. vracal som sa z jedneho mesta, a okolo 2:15 – 2:30 v noci som zistil, ze mi zacina dochadzat stava v svetle. takze som z hlavnej cesty zisiel do blizkej dediny, a tam zastavil na chodniku pod prvou lampou, aby som vymenil baterky. za tych 5 minut, co mi to trvalo (v batohu som mal bordel ako v tanku), vytrvale a neustale naplno stekalo niekolko psov za plotom pri najblizsom dome, takze domaci aj vsetci susedi mi museli byt za tuto moju zastavku nalezite vdacni :-) ale ja si to za vinu neberem :-)

      0 0
      • lacco  

        Pre PánaFera, to jazdíš aj v takýto neskorý čas? Veď vtedy už slušný človek spí! …alebo kradne. HríbikA1, čo si Ty za tvora, jazdiť o 2hej v noci?

        0 0
        • hribik A1  

          alebo pije… ja vtedy radsej jazdim. aj ked vacsinou spim. ono sa v takom case jazdi dobre. auta skoro nijake, vsade krasny klud…samozrejme ze nie kazdy treti den, ale tak do roka raz, dvakrat si zajazdim aj o takom case

          0 0
    • kerim  

      Tak zrovna včera- lesní cesta, na ní tři asi tak 80ti kilové Bordeauxské dogy a panička asi 50 m před nimi, zacvakal jsem brzdou a pak zařval „dobrý den“.Rozběhly se ke mě a nebyl to sakra příjemnej pocit. Volala na ně a běžela zpátky ale to už mi slintaly každá na jednu nohu a třetí to jistila zpředu. Dělal jsem mrtvého brouka,paní přibehla  a sory,nemáme rádi kola, nic proti vám, jedte ona po vás nepůjde-to jako ta třetí,ty dvě držela za obojek. tak jsem se pomalu rozjel , obluda mě asi 20m doprovodila a pak milostivě zastavila, to zrychlení bych vám přál vidět. A zajímalo by mě, jakou metodu byste použili! Fuj, mam znova husí kůži.....

      0 0
      • DaSnail  

        PEPŘ?

        0 0
      • Bully  

        Metodu na co? Za to, ze te ti psi napadnout nechteli a nenapadli se ptas, cim jim nejefektivneji ublizit? Oni si to to psi potom zapamatuji a vytvori si vzorec cyklista= agresor.

        Kazdopadne at jsou bordeauxske dogy uzasne klidna a mirumilovna stvoreni, pocit to urcite fajn nebyl, to chapu. Na vine byla majitelka, ne ti psi, oni se sami na voditko nepripnou. Asi tezko pouzijes peprak na tu pani, zato muzes vymoct pokutu, kdyby ti to fakt vadilo, policie nebo meststi tohle maji v naplni prace.

        0 0
        • kerim  

          Nemyslel jsem metodu jak ublížit psům, pepřáky, pumpičky a tak, spíš jak se všeobecně zachovat.Mám taky psa-švýcarský ovčák, a ten nikdy na nikoho nevyrazil,na rozdíl od mírumilovných dog.Když se řítí proti tobě,vrčí a štěkají-mám si říkat že pes který štěká, nekouše? Takže bacha okolo Ondřejova!

          0 0
    • Eilyn  

      No, ti malí psi jsou nejhorší .. jednou jsem jela se sestrou a vyběhl takový nějaký malý podvraťák a musely jsme ujíždět, ale on pořád běžel za náma, segru trochu kousl do nohy a ta spadla do potoka. Potom si ho zavolala majitelka, ale ten pocit když nám šel po nohách byl divný .. :-)

      0 0
    • karlos2053  

      Lidi, proboha jen ne pepřák. Pes přijde s největší pravděpodobností o čich, což je u čokla docela mínus. Použijte radši Slzák, to by měl rozdejchat. Jinak, ze zkušenosti, stačí hooodně zařvat a ukázat zuby. V nejhorších případech začít metat šutry a klacky. Dnes mám na trase boxeřici, která mě pravidelně prohání i několik set metrů, zatím nekousla jen běží a štěká nána.

      0 0
      • DaSnail  

        jj. taký slušný šutr nebo klacek do hlavy bude asi o moc humánnejší jak pepřový postřik.

        hodně zařvat a ukázat zuby – keď som ešte chodieval so psami na cvičák, tak nejak podobne ich figurant dráždil aby boli agresívnejší a chceli si kusnúť. ešte možeš mávať nad hlavou nad hlavou trebars pumpičkou a máš to modelovú situáciu. 8o)

        psy mám rád a konfliktom s nimi sa snažím vyhnúť keď sa dá.

        s tou stratou čuchu to nebude také horké. a keby bol výber 1. pes so slabým čuchom a lahšou psychickou traumou vs. 2. cyklista s ťažkou traumou, nejakou tou zlomeninou po páde, pár tržnými ranami od zubov a šancou na nejakú zaujímavú infekciu – tak ja volím možnost 1. 8o/

         
        0 0
    • Log1ck  

      Taky už po mě jeden šel. Štěstí, že sem měl dlouhý festovní kalhoty a on měl malou hubu. Ale že to byl takovej xindl s dlouhejma chlupama tak mě napadá, nezamotal se vám už někomu ňákej dlouhosrstej pes do řetězu, přehazky, převodníků? :-D Na mě šel zleva tak se to stát žel nemohlo.

      0 0
    • petx  

      před roky na Slovači, taková cikánská vesnice, to byl fofr, za náma 15 čoklů…

      0 0
    • přejetá_veverka  

      my jsme si s kámošem koupili tohle → http://www.gunshop.cz/…uct_info.php?…

       

      klidně psoj nastříkám do xichtu celou náplň ať si třeba zhebne a majitele pokud mě napadne patřičně zpráskám pumpičkou – útoky psů na cyklisty netoleruju a budou tvrdě ztrestány

      0 0
      • Wojtek  

        to namě taky utočí psi,když náhodou jedu po cyklostezce,ale stačí těm duchocum přejet voditka,nebo hodně zrychlit a přeskoit toho čokla,a nebo vycvaknou nohu a ukopnout čoklovy držku

        0 0
      • Vilém  

        Uz podle tveho nicku je mi jasne, ze zvirata nemas rad, ale nemusis to dokazovat za kazdou cenu.

        0 0
        • Wojtek  

          když ti de o život,tak na tut nunu žvířátka seru

          0 0
          • fousek  

            No jezevcik te sezere behem 30 sec., jediny co zbyde je jenom zmuchlanej ram kterej vyplivne.

            Vetsina psu je neskodna, kdyby si zastavil tak te ocucha, zacne po tobe skakat radosti, prestane si te vsimat, nebo utece, to ze by te napad by musela bejt hodne velka smula (no u agresivne vzhlizejiciho rotvajlera na volno bych to neriskoval a radsi bych otestoval vykon na max. tepech).  Psi podle me nevi co si o kole myslet a tak na nej stekaj popripade maj tendenci te z kola sundat (treba aby te zachranili od ty kovovy obludy). A majitele psu se vetsinou omlouvaji.

            0 0
            • Wojtek  

              jj,a ještě se nekde kola bojí,tak uskakují,ale nědy boužel na špatnou stranu

              0 0
              • Motyll  

                Tvoje dementní názory omlouvá jen Tvůj nízký věk. A nebo že si děláš legraci.

                0 0
                • Wojtek  

                  co je na tom špatného,že když projedeš kolem psa tak uskočí,nechápu tě

                  0 0
            • hribik A1  

              to ano, vybehne na teba z nejakej zahrady pes, zacne po tebe skakat alebo sa ti motat pod kolesami, a zhodi ta pod auto co sa zrovna zjavi v protismere zo zatacky, pripadne to tam strhnes sam aby si nepresiel…uzasne. pri tom podbehnuti a pripadnom pade do protismeru moze byt nebezpecny aj jazvecik

              0 0
        • hribik A1  

          pokial ma zacne na ceste nejakym sposobom ohrozovat, tiez nanho neberem ziadne ohlady. znamena to, ze zvierata nemam rad?

          0 0
          • Wojtek  

            taky ho nechápu,dyt muže jít aji o život,a v takovem připadě prostě není co řešit,bud já nebo on

            0 0
            • fousek  

              Delas z toho kovbojku, pokud by na tebe vybeh naky bojovy plemeno, tak je tu jista sance ze ti pujde o zivot, ale rek bych ze je vetsi pravdepodobnost ze te natre naky auto na normalni silnici.

              0 0
              • Wojtek  

                jn

                0 0
              • hribik A1  

                no a pravdepodobnost toho, ze ma „natre auto na ceste“ sa zvysuje prave so situaciami typu velka diera na ceste, vybehnuty pes, ine zviera a dalsie veci ktorym sa treba zrazu vyhybat, alebo znemoznuju vyhybanie sa autu a pod., a zrovna ten pes je asi najnebezpecnejsi, lebo je najmenej predvidatelny

                0 0
              • Bully  

                Jako ze treba 18ti kg pit te zabije jenom proto, ze je pit a 70ti kg novofundlandak te naskokem, kdyz si chce hrat stejne jako ten pit, ani neshodi z kola. Moc ctes bulvar. Pojem „bojovy pes“ vymyslel nejakej debil.

                0 0
                • fousek  

                  No podle me lze odlisit bojova plemena od ostatnich, proste byli vyslechteny k bojovemu pouziti. Je to spis o lidech ktery psi vychovavaj, videl sem dobrmana, kterej by neublizil mouse a videl sem pudla, kterej kdyby byl vetsi tak sezere vsechno co se mu postavi do cesty. Plemena maj jisty predpoklady, ale co z toho vznikne zalezi na vycviku, ale to ty vis urcite mnohem lip nez ja. Bratr ma bojovyho psa, boji se uplne vseho co pred nim neutece a nidky nic nezakous.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    podle mne je todle dělení nesmysl. Z deseti Ryčbeků který znám neni nebezpečnej ani jeden a přitom je v kolonce bojových plemen. Naopak většina ovčáků, kterým vleze někdo do jejich teritoria je schopna kousnout. Přitom na tydle psy, kteří jsou v zásadě mnohem víc nebezpeční se o žádných omezeních ani neuvažuje.

                    Když to poženu do extremu tak pes je věc za kterou mám plnou zodpovědnost a tudíš bych s ní neměl nikoho obtěžovat (což je jejich volný pobíhaní všude tam kde někoho potkám)

                     
                    0 0
                  • Bully  

                    K bojovemu pouziti? To je jako co? Aby neco kousli? Treba mas na mysli boj na zivot a na smrt s mnohem vetsim a silnejsim protivnikem, klasickym prikladem je specialne vyslechtene bojove plemeno jezevcik. I co se absolutni sily tyka, jsou mnohem silnejsi psi, nez ti, co laik nazve „bojovym plemenem“.

                    Tady je fotka naseho zabacka, co ma s bojem spolecne jen vypousteni bojovych plynu :o)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Matysek se netváří zrovna dvakrát nadšeně :-))

                      0 0
                    • nobody  

                      já bych z tehle kombinace (dítě a tento pes) měl strach, i když psa znáš, pořád mu nevidíš do hlavy, jednou mu hrábne a … radši nemyslet. Ale chápu, je to čistě tvoje věc.

                      0 0
                      • kankrlicek  

                        Po ulicích chodíš? Jíš v restauraci? Stýkáš se najednou s více lidmi? Běžné situace, kde je možnost fatální příhody dost vysoká…

                        A k té fotce: Třeba našeho jorkšíra bych do této situace vůbec nepustil. A jorkšír nemá pověst bojového psa :)

                        0 0
                        • Krys  

                          Jorkšíra to je tá párodia na psa? Taký malý chlpatý dvojfarebný.

                          0 0
                          • kankrlicek  

                            vole! :) taký chlpatý dvojfarebný, přesně.

                            A píše se ,,paródia" :))

                            0 0
                            • Krys  

                              Kukaj hen, aký hnidopich. :))

                              Inak teda jokšíra by som k svojmu dieťaťu tiež nepustil.

                              0 0
                        • Vilém  

                          nj, von jorksir je terier a to jsou vzteklouni:) ted jsem travil tyden se 3ma jagterierama zijicima v dome, ti psi jsou vsude a uz vubec nechapu kde berou tolik sily a energie:)

                          0 0
                        • nobody  

                          pořád je možnost fatální příhody  x-krát nižší než když má takového psa doma.

                          0 0
                          • Bully  

                            Ta moznost fatalni prihody je asi jaka? Vidis to rude jako ti, co chteji prosazovat buhvijaka dalsi omezeni obcanu, nebo znas i nejaka presnejsi cisla? Pocet lidi, co zemrou rocne v CR na nasledky zraneni zpusobeneho psem, je uz spoustu let 0–1 clovek, a jeste se jde hadat, kdo si co zavinil sam. Ono kdyz se pak zjisti, ze bylo zvire cely zivot na retezu a trapene hladem a samotnemu utoku predchazelo jeho muceni, neni se pak cemu divit. A nekam se potom ztratili ti utocici pitbulove, co zabijeji vsechno zive jako na bezicim pasu :o)

                            Necti tolik bulvar a zkus to brat tak, ze pes je proste pes. Diteti pomuze vic, kdyz se daji bezpecnostni chranice do el. zasuvek a uklidi se sirky z jeho dosahu.

                            0 0
                            • nobody  

                              já to rudě nevidím, odpovídal jsem na tohle :)

                              kankrlicek (11.03.2009 09:50:53) 62.240.183.xxx 11×> Pes – nepřítel bikerů (^ odpověď na 10× ^)

                              Po ulicích chodíš? Jíš v restauraci? Stýkáš se najednou s více lidmi? Běžné situace, kde je možnost fatální příhody dost vysoká......

                              0 0
                              • Bully  

                                Prave. Podle (vidis, ze nejenom me) je daleko vyssi pravdepodobnost urazu treba diky silnicnimu provozu apod. nez tim, ze dite vyrusta v rodine spolecne se psem. Nehlede na dalsi pozitiva, ktera tim vzniknou (pokud dite neni alergik :o).

                                0 0
                                • nobody  

                                  jasně, já to myslel tak, že u tebe má to dítě stejné rizika jako u mě + navíc pes, nechme toho :)

                                  0 0
                      • Bully  

                        Zrovna z „tohoto psa“ strach nemam, je to muj pes. S deckem je takhle pochopitelne jenom za urcitych podminek a za dozoru, je to proste pes, at jde o jakekoli plemeno.

                        0 0
                    • Krys  

                      To je ten pes, čo ho to bolí menej ako ostatné psy?

                      0 0
                    • fousek  

                      No mam ten dojem ze nektery psi se slechti proste pro zabijeni (vysokej prah bolesti, nepousteni  stisku celisti pri zraneni atd.) Stejne jako se slechti honacky psy, lovecky a ja nevim co jeste a tim se to da urcite docela presne ohranicit. Ale ta kategorie nebezpecnejch psu co zminuje zakon uz nebude tak jednoducha.

                      0 0
                      • Krys  

                        Práve pre ten vyšší prah bolesti sú tie psy vhodné k deťom.

                        0 0
                        • fousek  

                          zas co bude platny ze ho nic neboli, kdyz mu dite strci do misky s jidlem a on ho sezere, ale jak sem psal urcite zalezi na vychove (v tomto pripade obou)

                          0 0
                      • Bully  

                        Slechti pro zabijeni? V tom pripade jde predevsim o lovecke psy, vcetne toho jezevcika. Ti, co je nekdo nazyva „bojovi psi“ zabijeli pred 200–150 lety spis krysy, na pocet a na cas. S ostatnimi psy/zviraty zapasili, nezabijeli se navzajem, nebo aspon ne prvoplanovite. Byli zdrojem obzivy chudych delniku, takze je malokdo nechal jen tak umrit. Navic bydleli i s lidmi pohromade, takze krome prirozeneho vyberu, kdy mel prednost pes s vuli (game) se zaroven striktne vybirali psi s absolutne nekonfliktnim chovanim k lidem, coz se o jinych plemenech rict neda. V prubehu tech skoro 200 let se potom chovali dal jako vylozene rodinni psi, alespon co se tyka SBT a bullterriera.

                        Jestli je nejaky pes nebezpecny nebo ne neni zalezitost rasy, ale vychovy, vycviku, zkusenosti majitele a ochoty se psovi venovat, treba i povahove rozdily jsou velke klidne i v jedinem vrhu stenat.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          to mužu potvrdit. Měl jsem možnost sledovat vrh 10kavkazáků a byly tam povahy od mazlů typu labradora až po nepřizpůsobivy zabijáky. Kdo neviděl a zná jejich matku, tak tomu ani nechce věřit.

                          0 0
                        • jIrI___  

                          Máš recht, třeba taková argentinská doga byla vyšlechtěna na lovení krys. „…Předurčení Argentiské dogy je hon ve smešce na velkou zvěř: divoké kance, jaguáry nebo pumy. …“ :-D

                          0 0
                          • Bully  

                            Ja nemam argentinskou dogu :o) ale stafbulika, ktery na rozdil od te argentinske dogy byva oznacovan za „bojove plemeno“. Ten byl slechten pro zapasy psu mezi sebou, potom na krysy, aby se treba stal nakonec 2. nejpocetnejsim rodinnym psem v Britanii (jenom oficialni pocet cca 300 000 j­edincu). Kdyby byl kazdy z nich takovy zabijak, za chvili Britanie vymre :o)

                            0 0
                            • teepeex  

                              ma rad kocicky :)

                              0 0
                            • cekanka  

                              Jak si někdo může pořídit domů takové psoprase? :-D

                              0 0
                              • cekanka  

                                Neber si to osobně. V černé barvě je to krásný pes, ale v bílé… mi to už tak slavné nepřipadá

                                0 0
                                • Bully  

                                  Jeste ze mame kazdy jiny vkus. Predstav si treba to omezeni genofondu, kdyby bylo cele lidstvo jako „cekanka“ :o)

                                  0 0
                        • krhac1  

                          Naprostej souhlas a jen bych doplnil, jestli to tady nebylo, že při psích zápasech poustěl do ringu psa, majitel soupeře.

                          0 0
                          • DaSnail  

                            no podľa mojich informácií majiteľ do ringu púšťal svojho psa, zato súperovho pred zápasom umýval… 8o)

                            ak sa mýlim, nech ma znalci opravia

                            ale to nieje až tak dôležité. podstatné je že pri chove bojových psov nielenže nebola agresivita voči človeku žiadaná, bola dokonca považovaná za vážny nedostatok ktorý viedol k vyradeniu jedinca z chovu

                            v súčasnosti sa na to až tak nehrá, exteriéroví šampóni vedú…

                            0 0
          • Vilém  

            No nevim jak na tebe, ale na me jeho prohlaseni zapusobilo dost divne. Nechapu moc neci potrebu vytahnout 6 mesicu starej thread, jen aby ostatnim ukazal, ze je klidne schopen psa zabit, jen proto ze se za nim rozbehl. Nikde jsem nevidel ani zminku o tom, ze by ten pes na nej utocil ap. Dalsi vec je ta o mlaceni majitele pumpickou ap. Pral bych tomu mistrovi, aby jej nekdo zazaloval, pak by mu hrebinek spadl, az by platil psa a bolestny panickovi. Posledni vec ktera me primela k reakci je jeho nick a foto prejete veverky v nem. O cloveku, ktery si v tomto libuje, si myslim jedine, ze je to hovado. Ty ses tu nikde zadnym utocenim a likvidaci zvirat nechlubil a nemas nick jako on, proto tobe nenapisu to co jemu.

            0 0
            • fousek  

              No neplatil by nic, protoze pes nema behat na volno, je to chyba majitele, (pokud by to bylo v lese nebo na louce a byl by to loveckej pes tak to bude obracene). Jinak souhlas

              0 0
              • Wojtek  

                tak to bude obráceně

                :-D takže biker nemá v lese běhat na volno :-D

                0 0
              • Vilém  

                Jaka je soucasna pravni uprava ohledne pohybu psu to nevim, jen vim ze je to mesto od mesta jinak. Treba v Brne bylo a myslim, ze jeste je, ze bud je pes na voditku a nebo ma kosik. V Blansku je ze musi byt na voditku a kosik mit nemusi. Mimo verejna mista a obce si myslim, ze muze byt pes na volno. Ohledne loveckejch a pasteveckejch psu vim jen to, ze je myslivec nemuze beztrestne strelit. S placenim psa, jsem zazil pripad, kdy jeden mistni hrdina, rozparal nozem v lese navolno beziciho psa. Byl to papirak, tak za nej platil cca 15000,–.

                0 0
          • Burizon  

            Hribiku, já se ti nedivím! Vy na tom Slovači jste už holt takový. Jedna vzpomínka na stanování v dědině zvané Koš: stávačka, balení a odchod, v tom naproti nám štěkající vlčák, tak jsme pomalu šli a on najednou přestal a šel s náma. A šel s náma i do vlaku, načež, když jsme už jeli tak 80, přišel sprjévodca, zeptal se, zda ten pes na chodbě je náš, my řekli že ne, a hups, už byl venku!!!

            A pak další vzpomínka se psem, tentokrát na kole. Jedu, ze zahrady na mě vyběhne štěkající pes, oběhne mě do ulice a tam si ho podalo auto… A klidně a jednoduše vám řeknu, že „to měl blbý“/„patřilo mu to“ (hlášky Pitkina v Kotli :-))

            0 0
      • kwaker  

        až tě někde potkám, tak tě zabiju demente!!!!

        0 0
        • přejetá_veverka  

          tak jo – aspoň vyzkouším legálně svůj pepřový proud aj na člověku 8)

           
          0 0
          • Motyll  

            škoda, že nemáš IQ ani té přejeté veverky. Ale spíš bych si tipnul, že tady jen tak naprázdno mlátiš slámu…

            0 0
      • novcze  

        po zkušenosti s tupým psem který pobíhal volně po lesní cestě (bílovice – hády, jel jsem do kopce) a jeho agresivním majitelem jsem si pořídil něco podobného, pepřák s 10% OC

        0 0
    • zdenyk  

      Pokud vozite bidon a mate v nem jeste vodu postaci psa postrikat, jeste se mi nestalo, ze by si to nerozmyslel. Jinak povetsinou vozim teleskopicky obusek … Mam psa a je to vzdy zodpovednost majitele, viz poslednich par let, kdy bylo x napadeni cloveka psem s ruzne vaznymi zdravotnimy nasledky. Na vychazce, kdyz zaregistruju bikera ci chodce, jdou psi k noze, prip. na voditko, pokud je daleko, velim Sedni a cekej. Je to vsechno o lidech, moda poslednich let byla porizovat si velke silne psi. Casto vidam drobne slecny o 50kg i s posteli jak je tahne pes o stejne vaze, jenze pejsek ma 4 nohy a zadne jehlove podpatky… Zdravi mam jen jedno, pokud po me pes vyjede a nereaguje na silne rvani a zmineny bidon, budu se branit jakymkoliv zpusobem. Nikdo za me vydelavat a splacet byt nebude …

      0 0
      • felix.org  

        toto je kvalitní názor :-)

        osobně jsem ochotnej svoje zdraví před psem bránit i za cenu zranění…ať už svého nebo psa…

        0 0
      • Wojtek  

        babička má psa,je mi asi po pás,ale ten nesnáší vodu,když po něm stříkneš,tak uskočí,ale v zápětí na tebe začne cenit zuby,div na tebe neskočí,,ale jinak je hodná(menuje se Elza), když tam jedu na kole,tak mi chce sežrat nohu(jen kouše)

        0 0
    • blackjohn  

      nejúčinější je psa kopnout přes čumák a doprovodit to nějakým zařváním, propříště by si to měl zapamatovat…jezdim pravidelně s našim psem (border colie) a tak psi neotravujou mě, ale psa…když otravuje dlouho, nebo dokonce napadá, tak táta umí tretrou krásně nakopnout…

      0 0
      • vset  

        Ja jsem jednou pouzil peprak na vlcaka ktery uz pokousal par lidi nestrikl jsem primo na psa ale jen pred sebe uplne to stacilo pes ho ucitil a odbeh

        0 0
    • indiana  

      Pes pozná strach a nejhorší je před psem utíkat, to ho nas..e ještě víc. Lehko se to řekne, ale nejlepší je se s nim nepárat a zkusit ho vyškolit. Ale jinak sou to mazlové a plišáci. U psů bohužel platí jakej pán, takovej pes. To je velká škoda

      0 0
      • Wojtek  

        a kdyby za tebou začal běže ******** vlčák,tak zastavíš a pohladíš ho?

        0 0
        • vasado  

          ne, jen mu ukážu pár tvých duchaplných příspěvků k tématu a on se lekne a uteče :-)

          0 0
        • vasado  

          ne, jen mu ukážu pár tvých duchaplných příspěvků k tématu a on se lekne a uteče :-)

          0 0
    • Horyna  

      Tak já mám tak 5 – 6 zkušeností se psem a kolem. Vždy se mi to stalo když jsem hledal neznámý trasy a zatoulal se od lesa ke vsi. Pokaždý poslední dům na konci vesnice, žádnej plot a rychlej pes. Většina psů má nutnou potřebu běžet za tím co před nima utíká. Volím metodu zastavit a slézt z kola a začít na něj mluvit a nedávat najevo strach. Pes se zalekne, a chvilku bafe nebo si tě vočuchá a jde si po svým a já pomalu taky. Nemyslím že je nutný sebou vozit pepřový spreje, paralizéry, boxery, bejzbolky a podobný potřeby pro wostrý kluky.

      Jinak doporučuji oži­vovateli tohoto vlákna navštívit ošetřujícího lékaře a svěřit se mu se svými pocity. Jistě se s tím dá něco dělat. Na trhu je dnes obrovské množství léků a jistě se najde nějaký který tlumící agresivitu. 

         
      0 0
      • vset  

        No ja ten peprak pro jistotu radsi vozim i kdyz z 90% pouzivam tvoji metodu. Znam par pripadu kdy nezabrala napr, brachu takhle pokousal vesnicky pes a do te doby jsem si nikdy nepredstavil co to vsechno obnasi nahanet po vsi majitele a psa jest-li je ockovanej a pod,

        Kamaradku pri vyletu na lesni ceste napadl vlcak  byla 14 dni v nemocnici ukousle ucho vyrvany sval na stehne tahanice s majitelem psa zazitek na celej zivot…

        Je jasne ze normalni pes by to nikdy neudelal ale muze se ti stat ze narazis i na takovyho magora a pak peprak pomuze

        0 0
      • DaSnail  
         

        S vlídným slovem a pistolí v ruce se dostanete mnohem dál, než se samotným vlídným slovem.

        Alphonse Gabriel „Al“ Capone

        8o)

        0 0
    • Pakos  

      Nečet jsem všechny příspěvky , tak nevím jestli už někdo nepřipsal ..

       

      Ale já osobně mam jinej pocit ze psů :D . A to je zatim jen to , že tráva posr*** to bych přežil , ale co je teď v módě ? Zes**** chodníky !! To mě dokáže tak vytočit , vyhýbám se několika travnatým porostům právě proto a ono je teď už někdy lepší jet po tý trávě , protože vjedete na chodník a tam HOV** ! To je prostě humus a nedbalost pejskařů , nedávno jsem jel a koukám.. co to vidím ?? Dvě důchodkyně krafou na rohu ulice v polovině chodníku , a obě dvě jednoho psa na vodítku , který neměli šanci jít na trávu protože ta byla asi 200m od nich … Tak si zastavim a koukám na jak dlouho to jako vidí , ale po tom co se ten jeden rozhodl smočit dlažební desku o průměru 0,5m jsem si to rychle rozmyslel a jel radši dál …

      0 0
      • Wojtek  

        klidně to řekni naplno: SRAČKY sou fšude,ale nemuže za to pes ale majitel,a za toto bych dával vězení

        0 0
      • Martin  

        Psíčkari pojebaní, trávnik je od hoven tak neskutočne zajebaný. Moju štvrť vidím aj z tej druhej strany, pekné kočíky, ešte krajšie sú tie mladé mamy. Chodníky zajebané autami, keď stojíš pod oknami, Kontrafakt je tu doma naplno vypeckovaný

        http://www.karaoketexty.cz/…ctvrti-65284

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nechapem kade to jazdite. Nie som ziadne freeridove eso. Lesne a polne cesty a samozrejme sa na ne musim najprv dostat. Najazdim rocne 3–4000 km peknych par rokov a vazny problem som mal raz ked som narazil na svorku opustenych ovciakov na byvalom salasi. To bol problem – nikto im nevysvetlil ze niet co chranit. Tusil som co brania tak som na nich reval a pomaly cuval az som bol mimo a oni ma nechali na pokoji. Este raz sa stalo, ze na nas vybehla svorka podvratakov z ciganskej osady – stacilo vycvaknut z pedalov a udrziavat ich z dosahu kopanim. Partak to neurobil a utrzil skrabanec a potom pre istotu tyzdenny dohlad na interne. To su vsetky incidenty za (odhadom) 15 rokov a 30000 km. Podla toho co tu citam tak by som toho mal mat omnoho viac.

      0 0
      • jIrI___  

        Záleží v jaké krajině jezdíš. Psa, co po mě vystartuje, potkávám minimálně jednou za vyjížďku. U nás je v kopcích roztoušených hodně osamocených chalup nebo shluk svou, tří chalup. A právě odsud všichni ti psi startují, většinou jde o vlčáky nebo jejich mixy s čímkoliv. Pojem výcvik nebo aspoň nějaké usměrňování psa jejich majitelé (typickým zástupcem je bývalý zemědělec a jeho manželka, oba ve starším věku) většinou neznají, psy prostě mají na ochranu majetku. Už jsem si zvykl, že nejlepší obrana je kopanec do čumáku. Někdy má člověk sice strach, že to psa ještě víc „nažhaví“ a bude agresivnější, většinou se ale po nohách přestane sápat.

        0 0
      • hribik A1  

        kde jazdim? bezne cez dediny. plati, ze pravdepodobnost vyskytu protivnych psov je funkciou tretej mocniny miery prdelnatosti prislusnej dediny, pricom tato je vyjadrena cislom z intervalu (1,100>

        0 0
        • Smazaný účet  

          No ja som len nahlas rozmyslal ci to tu trocha nedramatizujeme. Pes na dohlad, ktory zasteka este nie je pes co na mna vybehol. Mozno ze im nevonim. :-)

          0 0
          • hribik A1  

            psi, ktori stekaju za plotom, ma nezaujimaju :-)

            ono na to, aby bol pes nebezpecny, nemusi ani priamo chcet utocit. uplne staci, ze mi vybehne priamo pod kolesa. na brzdenie je neskoro, neostava, nez to strhnut trebars do protismeru, modliac sa, ze ma prave nepredbieha auto alebo sa nejake neobjavi spoza neprehladnej zatacky…

            0 0
    • les  

      Psi ani koně mě nevadí.Na rozdíl od většiny tupců tady,totiž vím že za všechny zvířata mají zodpovědnost jejich nezodpovědní majitelé.Nechápu magory co se před psem snaží ujet,nebo nedej bože do nich kopat.V drtivé většině tyto bytové trosky,nemají se zvířaty žádné zkušenosti.Přitom stačí zastavit a pes si tě očuchá a jde si po svých.Je to daný tím že pes nechápe ten točivý pohyb.

      0 0
      • felix.org  

        Promiň, ale nevím proč bych měl brát ohledy na psa, kterej si mě chce jenom očuchat…kde bereš tu jistotu, že ten pes si mě chce jenom očuchat?

        Kdy ž na mě pobeží pes, jak podle tebe poznám, že mě chce jenom očuchat? Mám teda poslušně zastavit a počkat, zda mě podle tebe mírumilovne očuchá a doufat, že mě nekousne?

        Klidně mě nazývej „bytovou troskou“, ale nevidím jedinej důvod, proč bych se měl nechat očuchávat cizí věcí…

        0 0
        • les  

          cizí věcí…   Tak to je bez komentáře.Je mě tě upřimě líto.Kdyby jsi měl zájem,vemu tě k nám na lont a ukážu ti zvířata i z blízka.

          0 0
          • felix.org  

            Přesně tuto reakci jsem čekal :-) Já jsem taky původně z lontu a zvířata neznám jen ze ZOO. Ale nevidím jedinej důvod, proč bych měl tolerovat chování cizího psa, když má za majitele blba… A k té věci: v běžným životě je pes věcí, stejně jako každý jiný zvíře, tak to tak i beru. Když mě napadne tvůj pes a vykousne mi půl lýtka, těžko se u soudu budeš hájit, že pes nedokáže pochopit točivej pohyb…

            0 0
            • Vilém  

              No ale podle tve logiky si to odskace ten pes, ketry za to nemuze. Panicka asi tezko sejmes peprakem, obuskem atd, tam uz asi tak tvrdy nebudes.

              0 0
              • felix.org  

                Nikde jsem se nezmínil o pepřáku ani obušku ani o ničem jiném…jenom o tom, že nevidím důvod, proč brát ohledy nějakého psa, který si mě, dle LESa, chce jenom očuchat ;)

                0 0
              • felix.org  

                A teď k té logice. Když budu mít psa zakouslého v lýtku, mám běžet požádat majitele, aby mi ho sundal, abych náhodou něco neudělal tomu psovi?

                0 0
                • Vilém  

                  Bude lepsi tuto debatu ukoncit. Spousta lidi tu „problem“ zvelicuje, za kazdym rohem na ne ceka pes, ketry je chce minimalne rozcupovat. Za dobu co jezdim (cca 17 let) na me takto vystartoval pes snad 2×-3×, nikdy mi nic neudelal a stacilo postupovat podle rad, ktere se tu taky objevili. Tj. bud zastavit a vlidne psa oslovit, ukazat mu ze nejsi agresor a zaroven se ho nebojis, nebo poradne servat. Nasili nebo nejake utocne prostredky jsem nikdy pouzit nemusel a paranoini predstavy nekterych zdejsich clenu, kteri ssebou vozi ruzne pepraky, obusky atd. bych nechal resit psychiatry.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Záleží, v jakých oblastech se pohybuješ, jak už jsem psal výš. Na mě třeba psi startují často.

                    0 0
                  • drtyc  

                    no tak ja s sebou nic nevozim, protoze spoliham na to, ze mam litko a stehno vetsi nez co se vleze psovi do tlamy, takze to bude jen povrchovy skrabnuti a kus tuku a kuze – minimum masa co bude chybet pokud dojde na kontakt, protoze me snad nechytne poradne a vecer neprovokuju svetlem a pres den davam psum jasne najevo co si o nich myslim a ze mi muzou maximalne tak oliznout predni nebo zadni plast a ze mam prednost, ale nejsem zrovna konflitkni chrt spis nekompromisni obcas i opatrnejsi tank. obvykle se na cca 1m a min zdekuji nebo zastavi a vyckavaji pripraveni co se bude dit.

                    ale chapu, ze kdyz nekdo jezdi trenink a nebavi ho zpomalit z 40 na 10–15km/h a zase se rozjizdet co dveste metru, tak bude mit jiny zkusenosti.

                    ale psi jsou holt jen zvirata a kolega ze stredni mel prokousnyty stehno a ruku od sousedovic psa se kterym si bezne hraval. holt jednoho dne byl uz stary a nemocny asi byl mrzuty, ze ho neco bolelo a nechtel si hrat a probehnout se…

                    0 0
            • les  

              Neboj,žádná má věc tě nenapadne:-)

              K tématu již nemám co dodat.Jdu do sedla.

              konec

              0 0
              • Motyll  

                Že tratíš energii takovouhle debatou… Některé názory tady jsou fakt tragické. A bohužel asi reflektují intelekt naší společnosti. Holt ČSSD vyhrává ve volbách a pes je věc.

                0 0
                • mastihuba  

                  náhodou jsou tu ohledně čoklů docela zajímavý názory :)

                  0 0
                • Lišák  

                  Co je pes podle ODS? Nerýpu, fakt mě to zajímá!

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Z pohledu voličů ODS bych řek že to je 50/50 bo pro mne je to více či méně věc a pro Motylla je to člen rodiny, takže nevíme zase nic :)

                    0 0
                    • Motyll  

                      To jsem si o Tobě nemyslel… :(

                      0 0
                      • mastihuba  

                        nicméně i o věci by se člověk měl umět dobře postarat. Osobně mne docela serou nekrityčtí páníčkové svých čtyřnohých miláčků.

                        0 0
                        • Motyll  

                          To 100% souhlasím – jen opakuju, že pes není věc!

                          0 0
                          • Lišák  

                            To já neřekl. Nevím jak je to v právním řádu-jak je nahlíženo na zvířata. Pro mě je pes zvíře. Pokud by v zákonech bylo zakotveno, že zvíře je věc a jednalo by se soudně, tak bude asi na zvíře jako na věc pohlíženo.

                            0 0
                            • Lišák  

                              To já neřekl. – Jsem se nepodíval, na koho reaguješ.

                              0 0
                              • Motyll  

                                Chlapi vykašlete se na to tady. – Podívejte, jak je venku hezky… Já musí být v práci, tak si to na tom bajku užijte!

                                0 0
        • kankrlicek  

          Nevím, jestli jsem tuto svou příhodu tady už psal…

          V Chorvatsku jsem jel po uzoučké silničce, úzkým údolím. Pěkně do kopce :) Slyším, jak na protější stráni přes řídký lesík štěká pes. Za chvíli jsem ho i viděl, očividně po mě šel. Černý ovčák, nikde nikdo. Jeho taktika byla jasná :), běžet souběžně se mnou, dostat se mi za záda a skolit toho cizího vetřelce. Trošku jsem mu to zamíchal a i když tady byla jazyková bariéra, tak jsem na něj povzbudivě volal. Přidej… a různě jsem ho chválil a přitom pořád pomalu jel. Jenže von taky nebyl žádný neználek :) a kdykoliv jsem se rozjel jen trošku rychleji, tak se zase snažil dostat za mne. Nakonec jsem skončil vedle kola, skoro na bobku, pes na silnici (černý vlčák se žlutýma očima :)). Pes štěkal, já vlídně hovořil. Trvalo to asi tak 10 minut, nakonec to nevydržel pes a odběhl.

          Kdybych projevil strach a nikoliv obdiv, tak si myslím, že jsem skončil mírně potrhaný.

          A myslím, že u stejné taktiky zůstanu napořád.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak zvolit zakovou taktiku by mi nervy nedovolily. Máš můj obdiv :)

            0 0
            • kankrlicek  

              Ale v takové situaci ti nic jiného nezbyde, leda včas vylézt na strom :)

              0 0
      • Wojtek  

        jj,a někteří se nachají aji pohladit a sou hodní

        0 0
      • climaxx  

        Takže když se za mnou rozběhne pes, je to v pořádku? Mám se nechat očuchat? Proč? Nechci!Nechci at mě očuchává, nechci at za mnou beží.Tak psi nechápou točivý pohyb? Takže proto mám zastavit? Jsem bytová troska a psů se bojím. Vím o dalších lidech co se psů opravdu bojí. Ty chápeš psa, ale nejsi schopen pochopit jak se psů bojím a brát na mě ohled? Podle tebe jsem magor, když bych chtěl před psem ujet? A ten majitel toho  psa je podle tebe normální, jen nezodpovědný.Proč tady většině říkáš tupci? Proč mi vnucuješ jak se mám chovat já, místo abys vysvětloval nezodpovědným majitelům jejich odpovědnost za svého psa.

        Nikdy jsem žádnému psovi nic neudělal. 2× mi pes roztrhal halhoty.

        Z mého vlastního pozorování je tak 1 zodpovědný majitel na 8–10 nezodpovědných. Tady vidím rezervy.

        0 0
      • hribik A1  

        uz som to tu pisal viackrat. pes, ktory sa zjavi zrazu z nejakej zahrady tesne predomnou alebo za mnou, ma nuti k necakanym uhybnym manevrom alebo flekovaniu, aby som sa s nim priamo nezrazil. v dosledku tychto ma ohrozuje padom, casto aj vo vyssej rychlosti, a to aj trebars pod auto

        0 0
      • Pi†el  

        Ja mam teda jinou zkusenost, kdyz uz mi prijde vyhodnejsi a bezpecnejsi zastavit, tak se mi jeste nestalo, ze by me vocuchal a zas odbech..  Naposled pomohlo, kdyz toho maliho zmrda ocuchala moje bota..

        0 0
      • Dalas  

        Venku chčije a chčije..u vás taky?? Alespon jsou všichni psi doma a můžete jezdit :)) Ale k tématu-ono když jedu a vidím psa a už jen podle pohledu poznám,zda pes jen tak štěká a doráží,aby se jakoby zavděčil páníčkovi,jak pěkně hlídá a přitom nic neudělá. Ale takový  cvičený pes vyjede přímo skoro bez štěkání a  nějakého vyčkávání a kouše hned a to se pozná taky hned :)

        0 0
        • Sodík  

          Taky jsem si myslel, že to poznám a že pes, který štěká, nekouše. Bohužel, asi před měsícem na mě dorážel nějakej vořech, nevšímal jsem si ho, jenže ta potvora mě hryzla. O kousnutí ani tak nejde, jako o to, že mi zničil nový kalhoty, musel jsem přesvědčovat páníčka, aby našel a ukázal očkovací průkaz a měl jsem zkaženej celej den.

          Takže pro příště (a myslete si co chcete), pořídim pepřák a bez milosti ho příště použiju, možná i na páníčka. Nemůžu se nechat beztrestně hryzat, no ne ?

          0 0
          • Dalas  

            Jen mezi nama, taky u sebe vozím pepřák-PRO TECT  pfeffer-spray ANTI DOG, ale zatím jsem ho ještě nemusel naštěstí použít..Pepřák je malinký, lehký, nestojí moc a psi na todle cvičený asi nebudou-nejspíš určitě ne, protože to by byl jediný cvik pro něj :))

            0 0
          • Lišák  

            Jak by (podle mne) probíhal Tvůj rozhovor s psomilem:


            • Určitě jsi ho dráždil!
            • Nedráždil!
            • Tak měl ten pes třeba špatnou náladu, něco ho bolelo…
            • Co je mě po jeho náladě? Když na mě útočí, musí počítat s tím, že se budu bránit!
            • Jenže co když mu způsobíš psychickou a fyzickou újmu?
            • A on mě ne?
            • Ale ty máš přeci rozum a musíš pochopit, že se pes řídí instinktem a když vidí otáčivý pohyb nohou, kterému nerozumí, snaží se Tě ulovit.
            • Co je mě po jeho instinktu? Zaútočí-dostane pepřákem!
            • Jsi paneláková zrůda a nemáš rád zvířata!

            Osobně nesnáším volně pobíhající psy. Jednou mě jezevčík prokousnul botu.

            Taky jsem fakt neměl myšlenky na lásku ke zvířatům, když jsem jel s třema děckama 6–8let a kolem nás ňafali dvě vesnické směsky bez obojku a náhubku. Fakt nevím, kde bych v případě kousnutí hledal majitele, aby mě předložil očkovací průkaz psa. A být hospitalizován preventivně před vzteklinou je fakt příjemná procedůra. Pro děcka zvlášť. Jen nezpůsobit újmu psovi, že?

            0 0
            • Motyll  

              Osobně taky nemám rád volně pobíhající psi. Zvlášť když mám u nohy naší pesovou a jdu s kočárkem. Ale určitě pro mě není (ani cizí) pes věc. V 99% je to problém nezodpovědných majitelů.

              0 0
              • Lišák  

                Nj, jenže pokud pes kousne, je to 100% problém pro pokousaného :-(

                To mě na tom právě vadí. Pokousaný je v podstatě „nezúčastněná osoba“ (vzhledem k možině  nevychovaný pes + jeho pán, který za to může).  Tak proč má on mít tu smůlu a „platit“ za něco, co by mělo jít mimo něj?

                0 0
      • jIrI___  

        Super. Vyrostl jsem na vesnici, 19 let tam žil s jsem bytová troska :). Prostě nevychovaní psi jsou svině, to mi nikdo nerozmluví. A z vlastní zkušenosti se od nich očuchávat fakt nenechám, ať už ten pes má chce udělat cokoliv. Ne nadarmo se říká, že nejlepší obrana je útok.

         
        0 0
    • sps-punker  

      mě pokousal šeskoslovenskej vlk, taky sem jen projížděl a nějak sem se mu nelíbil tadytady

      naštěstí nic vážnýho celkem, jen díra v kalhotech

      0 0
      • Vilém  

        Myslis ceskoslovenskyho vlcaka? Kamaradka ma na ne chovnou stanici a od nekterejch psu fakt clovek moc nevi co cekat.

        0 0
        • DaSnail  

          to asi neni ani úplne pes… 8o)

          0 0
          • kankrlicek  

            Jo, jo. V noci mu oči svítí zeleně :) Strach a hrůza.

            0 0
            • pepek  

              Ale prý se sám v noci bojí-nepovedený experiment komančů

              0 0
              • kankrlicek  

                To nevím, ale já se bál dost :)

                0 0
                • Tecumseh  

                  Teda ,takéto drísty som už dávno nepočul.Nejakých 20 rokov chovám psov,troška o nich  viem,každý pes je iný tak ako človek.Väčšinou sa to s nimi dá,ale…Hovoriť o nejakom psovi,že je nepodarený,hmm to by som si nedovolil,zvlášť nie u CS vlčiaka!Väčšinou hrýzú jazvečíci a podobní malí psi,o čokloch nehovoriac,Bolo tu už dosť povedané o tom ako sa správať,nikdy to neplatí 100%,ale je to ako u ľudí,väčšinou sa to da ukecať,keď trafíš na blbca,je problém.Pár krát už ma psi napadli,raz aj dvaja a nebolo to ani na biku,ale zatiaľ som to ustál.

                  PS:CS vlčiak ide väčšinou po krku tak ako vlk,ale zatiaľ to neviem isto,takže to v dohľadnej dobe budem musieť zistiť…

                  0 0
    • hribik A1  

      dneska som zase jedneho skoro zrazil…taky malicky neskodny jazvecik, vrtiaci chvostom. keby sa predomna napchal este o trochu drzejsie, tak by to pod kolesami len tak chrumlo… ako cyklista pod tatrovkou

      0 0
    • deyv  

      Ne každé setkání s hafanem je příjemné a chtěl bych vidět ty hrdiny co tvrdí, že se dá vždy nějak ubránit. Já měl tu horší zkušenost a takhle to dopadlo :o(

      http://bellardo.rajce.idnes.cz/pokousani_psem/#…

      0 0
      • Krys  

        Určite si ho chudáka dráždil. Čo keď mal len špatné detstvo? :)

        0 0
        • deyv  

          Já?????? Chudák malá!!!!! Já ani nevěděl, že jde po mě. Šel ze zadu a bez varování :O(

          0 0
          • Krys  

            Tak to je jasný prípad. On sa ťa bál. Preto útočil zo zadu. :)

            0 0
            • deyv  

              On se mě bál???  Měl skoro o deset kilo víc jak já a kdyby se postavil na zdaní, tak je o vlavu větší !! :o)

              0 0
              • Krys  

                Snažíš sa tu vymýšľať argumenty, ale vskutočnosti si ty ten zlý. Pes ti predsa nemohol ublížiť, to predsa nie je možné. Kebyže nie si taký zlý človek, čo nemá rád zvieratá, pochopil by si, že ten pes sa len chcel hrať. Ešťe je tu možnosť, že si fakt krvilačný zabiják zvierat a ten pes sa len bránil. :)

                (dúfam, že je jasné, že si robím prdel)

                0 0
                • deyv  

                  Je mi to víc jak jasné  :o))

                  Ale musím oponovat, kdo o mě tvrdí, že nemám rád zvířata!!!   ÓÓÓÓÓ   jak já se umím rozplývat nad kusem hovězího na grilu :o))

                  0 0
                  • Blade  

                    ..a jak se pak hlavně rozplývá to hovězí ;-)

                    0 0
                  • hribik A1  

                    a mas rad aj psy? co taky psi gulas? :-D

                    0 0
                    • deyv  

                      No jestli je mám rád, to nevím a pokud jsem ho někdy jedl, tak bez mého vědomí, takže nemůžu ani konstatovat zda mi chutná :o))

                      člověk by ale měl ochutnat všechno ;oD

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Pohryzol ta pes. Nepekne. Nechcem to zlahcovat. Zlu skusenost mam aj tak castejsie s ludmi. Zlozil ma jeden traktor (rozdrtena zdratovana klucna kost, mesiac cela horna polovica v sadre) a potom jeden s fabiou (predne koleso na sracku, ohnuta vidlica – nastastie to bol taky lacny citybike, ja som si to chvilu odkryval). Asi by som mal zo sebou vozit slzak a napalit to kazdej fabii a traktoru do kabiny. Alebo je to blbost takto generalizovat?

                        0 0
                        • deyv  

                          Tak to jsem rád, že nemám ani traktor ani fábku  :o))))   Doufám, že nehodláš seznam aut, které by zasloužily pepřák do kabiny rozšířit na jiné značky. :o))

                          Teď vážně, musím konstatovat, že na našich silnicích jde opravdu o hubu. Vyhýbám se jim, jak můžu a zatím se mi to daří.

                          Zkuste potkat fábku mezi stromy  :o)))

                          0 0
                          • hribik A1  

                            v lese sa zase obcas motaju napr. zatulane broky, gulky a pod., ktore netrafili srnca…

                            0 0
                        • Lišák  

                          Ta fabka ani ten traktor tě snad nesrazili schválně!? Nebo jo? Je teda fakt, že ani ten pes ho nemusel kousnou schválně. Třeba jen otevíral a zavíral tlamu a bohužel se mu tam nechtěně připletla deyvova noha a ruka… Něco jako: „Na ten nůž mi postižený naběhl 6× úplně náhodou“.

                          0 0
                          • Ricci  

                            Keby ho zrazili schvalne,tak by ho urcite trafili lepsie,aby sa uz nestazoval :-)

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Zrazil schvalne – to mozes porovnavat len so situaciou ked majitel na teba schvalne postval psa.

                            0 0
                            • Lišák  

                              Tak když ho ten pes nepokousal schválně, tak to byla nešťastná náhoda?

                              „jen otevíral a zavíral tlamu a bohužel se mu tam nechtěně připletla deyvova noha a ruka…“

                              0 0
                      • drtyc  

                        člověk by ale měl ochutnat všechno

                        to rikej dvakrat denne alergikum ;-)

                        0 0
      • felix.org  

        já myslím, že si tě chtěl jenom učuchat, jak tady tvrdí někteří experti… :-)

        0 0
        • mastihuba  

          hele proti mně už letěl nasranej vlčák, rotvajler i pitbul a vždy to tím očucháním skončilo, ale možná je to tím že jsem dokázal udržet chladnou hlavu a zůstal stát jako solnej sloup což 95% psů bezpečně zklidní, protože v danej moment nemají na co zaútočit. Pes je lovec a co před ním neutíká nebo jej neohrožuje, tak ruší důvod pro útok.

          0 0
          • felix.org  

            já neříkám, že nemáš pravdu…mně by ani tak nevadilo to očuchávání, ale to, že se mi tady někteří snaží vnutit, abych já se choval tak, jak chce pes…poslušně zastavil a dělal mrtvýho brouka, neujížděl, neutíkal, neodháněl ho… Ale proč? Proč já bych měl být omezován úplně cizím psem, z hlediska soukromého práva cizí věcí? To je to, co mi vadí. Že mi tady spousta lidí tvrdí, že se při setkání se psem mám chovat tak nebo onak. Proč?

            0 0
            • mastihuba  

              ano. máš druhou možnost a pustit se holejma rukama do nerovnýho boje. Tím že k tobě běží nasranej rotvik jsou karty už tak nějak rozdaný. Jediný plus je odpovědnej majitel kterej na základě takovýho průšvihu udělá opatření. Což v mojem případě byl hned druhej den kvalitnější plot.

              0 0
            • mastihuba  

              dycky je to o majiteli, kterej se pořízením čokla zavazuje k tomu že za jeho život neudělá žádnou chybu. Pokud ji udělá tak by za to měl platit.

              0 0
            • coffield  

              Souhlas. Navíc znám majitele, kterým se jejich rotvajleří miláček dvakrát vymkl z ruky a rafl si, i když přece „nic nedělá, když se člověk nehýbe“ a teď už jsou u soudu. Musím říct, že jim to patří a dal bych jim pořádný trest – psa utratit a nějaké přechodné vězení na majitele – bez ohledu na to, že jsou to přátele.

              0 0
      • Stancek  

        Jak tady ctu nektery reakce, tak to vypada ze za to muzes sam, urcite Jsi jel na kole a pejsek jenom nepochopil ten krouzivej pohyb, nebo Jsi ho natuti schvalne nejak drazdil. Mas stesti ze ses nejak adekvatne nebranil, 9mm pritel, poradnej peprak, elektrickej paralyzer atd.. jeste bys pejsankovi mohl zpusobit nejaky trauma, nebo nedej boze zraneni a byl bys oznacen za bytovou trosku co nema rada zviratka… Nejlepsi by bylo prestat jezdit na kole, aby se pejsanci mohli nerusene prohanet kde se jim zrovna libi… :-) ;-)

        0 0
        • Bully  

          Kdybys to tu cetl pozorneji, zjistil bys, ze nejsi moc originalni.

          Ad 9mm, pepraky, paralyzery a spol.- ja jeste psem napadeny nebyl, zato clovekem vickrat. Mam kvuli tomu preventivne strilet, mlatit nebo paralyzovat vsechny, co se ke mne priblizi? Taky blbost, ne? Nekdy by neuskodilo trochu tolerance- ale na obou stranach, samozrejme.

          0 0
          • Stancek  

            Jojo, tolerance je potreba, pejsky nedrazdim, jsem tolerantni kdyz mijim majitele se psem a je snaha toho pejska ovladat… to je samozrejmost  ne? Zpomalim a jedu tak, abych pejska neprejel nebo neco, pokud by treba na posledni chvili skocil pod kolo, pokazdy reknu diky, kdyz si psovod pejska privola, nebo dokonce pripne na voditko… v 99,99% pripadu s nima nemam problem a za celej zivot po me opravdu naostro vystartovali jenom dva psi, jeden si kousnul bez nejakych extra nasledku a jednomu jsem nedal sanci si kousnout tim ze jsem mezi neho a sebe postavil kolo a pul hodiny se tocl dokola jak me obihal a postupne presel „jeho“ teritorium.

            Porad ale budu tvrdit ze mas absolutni pravo se branit jakymkoliv dostupnym prostredkem, bez ohledu na nasledky dopadu na psa, pokud Tebe netoleruje pejskar, nebo jeho pes, zdravi cloveka co musi zivit rodinu a platit dane je proste a jednoznacne cennejsi. Ten druhej pripad dopadl bez ujmy na zdravi psa tak jak dopadl jenom proto, ze nic z toho sebou nevozim a nikde se tam nevalela nejak poradna balda cim toho cokla zvit poradne po cumaku a terba ho i zabit, kdyby bylo potreba, bylo to u polorozborene samoty v Beskydech a celou dobu se toho psa snazil privolat cca 90letej deda co se po 10 minutach dosural do dveri staveni, pes ho mel totalne na haku a tezce pochybuju ze ten pes nekdy videl veterinare s injekci.

            0 0
            • mastihuba  

              souhlas. Chovám se stejně. Pokud psovod nemá snahu psa dostat pod kontrolu, tak nemám problém mu to připomenout.

              0 0
            • Blade  

              Souhlas

              0 0
            • Bully  

              Ano, souhlasim. Kdybys to napsal takhle rovnou, nebylo co dodat, pokud je potreba se BRANIT proti komukoli, kazdy prostredek je dobry. Skoda jenom, ze tvuj predchozi prispevek vyznel uplne jinak.

              0 0
      • deyv  

        Ještě chci dodat, že kdyby byly povinné košíky vždy, když je pes mimo domov, tak že by to vyřešilo spoustu věcí a spousty traumat. Tomu psovi by to zas tak moc neuškodilo a věřím, že normální člověk daleko dřív přejde to, že ho velký pes shodil a potloukl košíkem, než že mu skoro ukousl nohu. 

        0 0
        • Bully  

          Klasicky omyl. Pes doopravdy a vazne (aby zpusobil zraneni) kousne opravdu vyjimecne, zatimco s kosikem ti silnejsi pes zlomi ruku, i kdyz si hraje. Pes s porad nasazenym kosikem nema moznost vyjadrovat svoje emoce (tj. ani se to naucit), takze se z nej stane nebezpecny sociopat, co muze zranit nebo zabit pri prvni prilezitosti, kdy ten kosik mit nebude nebo se z nej vysmekne. Nehlede na to, ze v parnem lete je kosik vyborna pomucka k tomu, jak udusit psa.

          0 0
          • jIrI___  

            No nějaký psík, klidně i jezevčík, v tramvaji bez košíku na mě nepůsobí zrovna nejlíp.

            0 0
            • Bully  

              Ale jo, pochopitelne jsou situace, kde se da pouziti kosiku pochopit, nezenme to do absolutna.

              0 0
          • deyv  

            Já neříkal, aby ho měl celý den, ale jen když je venku mezi lidma. Doma ať je třeba nahý :o))  Nebo mi snad nechceš tvrdit, že tvůj pes je venku mezi lidma neustále a že by ten košík měl nasazen většinu dne.

            Ještě dodám to, že kdybych si měl vybrat mezi zlomenou rukou a psím kousnutím mého charakteru, tak beru tu ruku a nebudu váhat ani minutu!!!

            0 0
            • Bully  

              Prave ze se pes uci predevsim venku, doma, at v panelaku nebo na velke zahrade je pes v podstate jako ve sve velke boude, nic vic.

              Kdyby nekdo prijal tebou navrhovane opatreni, pocet agresivnich psu a riziko urazu, jaky jsi mel bohuzel i ty, se zvysi.

              0 0
        • fousek  

          No tak kosik je podle me trameni psu, asi neco podobnyho jako kdyby si cloveku svazal ruce za zada a pres oci mu dal pasku.

          0 0
          • Vilém  

            Nevidel bych to tak tragicky, pokud je dobre zvolena velikost.

            0 0
            • fousek  

              No zas je to jedinej organ kterym dokaze manipulovat vecma

              0 0
              • Vilém  

                To jo. Jasne ze bych psovi nenechal kosik stale. Davam ho kdyz poustim psa na volno, pokud jde na voditku, tak mu jej naopak sundavam.

                0 0
          • Blade  

            Nj, takoví jsou nejlepší. Tvrdí to, že košíkem se pes trápí a stejně tak i jakýkoliv výcvik je pro psa trápení a tak je z toho nakonec neposlušná potvora, kerám má z majitelů prdel a dělásico chce. Neříkám, že je to tvůj případ, ale názor, že košíkem se pes trápí a přirovnávat to k pásce přes oči a k zavázaným rukám mluví fakt za všechno.

            Třeba můj pes, ještě když jsem mu košík dával(teď už ne, aby se mohl bránit, když jej napadne jinej čokl) tak jakmile uviděl, že mám v ruce košík, tak spustil vždycky šílenej povyk, jak byl rád, protože věděl, že půjde ven. Na košík se dycky těšil, nakonec se ho naučil sundávat z háčku a když chtěl jít ven, tak mi ho nosil sám. Jasný, kdyby byl pes naučenej, že ho chodim venčit s gumovou kachničkou na provázku, tak bude fixovanej na ni :) Nicméně nikdy jsem nepozoroval, že by trpěl s košíkem jakýmkoliv traumatem. Jediný co nemoh, bylo aportování, na který jsem mu byl košík sundával, nejsem přeci necita:)

            0 0
            • Vilém  

              Muj to dela stejne. Kdyz chce ven, tak vzdycky vyznamne kouka po kosiku. Jakmile ho vemu do ruky, tak zacne tancit radosti a ceka az mu ho dam. Chytne si jej do zubu, odejde k brance, kde sedne a ceka, az mu jej nasadim, abychom mohli zacit vychazku:)

              0 0
            • fousek  

              Proto psa nemam

              0 0
              • Blade  

                Proto? Proč proto? Nějak mi uníká.. :) A že pro psa s košíkem jsou ekvivalentní zazázané ruce a oči tvrdíš proto, že senilní sousedka si stěžovala, že její Fifinka s košíkem trpí? (patrně jí ho zapomínala sundávat při krmení a psík pošel hlady..)

                0 0
                • fousek  

                  No abych ho netrapil prece. Ale jinak se dost casto setkavam se psama a kdyz jsou jim nasazovany kosiky tak se tvari dost nestastne. To ze skacou radosti ze mu nasadis kosik asi nebude uplne tim ze kosik miluje. Pokud psa zvykas od mala tak mu to tak strasny neprijde, zvyknout se da na vsechno. Znal sem psa (byl zatoulanej a babicka se ho ujala) kterej nesnasel ani obojek, sice ho snes na prochazce, ale jakmile nebyl na prochazce tak byl nestastnej, kdyby se mu nekdo pokusil dat kosik tak ho proste pokouse.

                  0 0
                  • Blade  

                    Na košík jsem psa od mala nezvykal.. jako 2–3 měsíční štěně se pár dní vzpouzel, když jsem ho připínal na vodítko(bylo to trápení? To snad ani nemá cenu psa cvičit, ne?) Košík jsem používal až tak od půl roku, až do něj dorostl. Nepamatuju, že by nějak protestoval, snažil se jej sundat, nikdy z něj neměl traumata. A taky nepovažuju za nejlepší, že soudíš na základě jednoho evidentně vypsychovanýho zaběhnutýho psa, kterej si mohl projít ledasčím. Za trápení považuju, když je pes celý dny zavřenej v kotci, když má dvacetikilovej pes dalších deset kilo nadváhu, když si děcka na ulici „hrajou“ s pudlem a ten za nimi na vodítku doslova lítá, někdy i půl metra vysoko.. ale košík? A co třeba veterinář? To už spíš chápu, když mají psi strach z něj(nepočítám toho svýho, to je extrém a k veterináři se dycky těší, protože ví, že dostane chutný odčervovací tablety:)), ale taky je to nutnost k němu chodit, stejně tak by měl mít pes košík. A nebo a to je utopie, ať každej majitel psa prokáže, že pes zvládá základní povely jako chůze u nohy a přivolání, pak by ani ten košík nebyl nutnej(venku na louce, ne v davu lidí ve městě).

                    0 0
                    • mastihuba  

                      venku na louce pes mít koš nesmí, to ti nemuže přinýst zajíce. :)

                      0 0
                      • Blade  

                        Jsou i psi, kteří se po padesátimetrovém pronásledování zajíce k tobě vrátí, protože situaci vyhodnotili tak, že na zajíce prostě nemají a tak co se budou štvát :)

                        0 0
                    • fousek  

                      Neusuzuju podle jednoho psa, tech psu je nekolik a ani jeden z kosiku nema radost. Co dela tvuj pes v lete kdyz treba chvilku beha, kam strka jazyk aby se chladil? Dokaze vubec udejchat nakej sprint s kosikem na hlave? Navic kosikem mu vezmes jedinou ucinnou zbran a pes je o dost nervoznejsi. Ani z voditka psi nemaj radost, ale podle chovani pana neni voditko tak omezujici jako kosik. Nekdy psa proste musis potrapit, ale kosik mi proste prijde jako zbytecnost. Pokud se pan psovy venuje tak proste kosik nepotrebuje a pokud se mu nevenuje tak bych se divil kdyby si ho nechal nasadit.

                      0 0
                      • mastihuba  

                        no nevim jak u psů s krátkým čenichem, ale u ovčáků při správné veliosti nic z toho co popisuješ neni pravda.

                        0 0
                        • fousek  

                          No jak myslis, ja nikdy psem nebyl, ale z toho co sem videl mi to tak prislo

                          0 0
                          • mastihuba  

                            ad jazyk – velkej kovovej koš otevře hubu vyplázne jazyk

                            • utažený kožený náhubky se mi nelíbí

                            ad udejchat – vlčák mi běhal 30km s košíkem vedle koně a ještě se navzájem hecovali.

                            ad vemeš zbraň – taky by se dalo říct že aspoň na jedné starně ušetříš za veterináře. Psi se mužou poprat i s košíkama a většinou to na vítězství fakt nemá vliv. Určitě neni pravidlo že vyhrává ten bez koše. To je fakt legrační argument.

                            ad vodítko-na vlčáka jsem jej nepotřeboval, ten ve vyhrocených situacích slepě poslechl. Kavkaz si je chce řešit po svým. Tam se na jeho názor rozhodně ptat nebudu. Nejsme v Kazachstanu.

                            Pes se kousnutím brání tomu co nechápe. Nebo se jen snaží bránit svýho pána.

                            Nejsem dogmatickej zastánce košíků, ale tam kde je větší koncentrace psů, lidí a potencionálních konfliktních situací by pes mít košík prostě měl. Netvrdim že u každýho psa je to nutnost ale pokousanejch lidí je furt dost.

                            0 0
                      • mastihuba  

                        jinak já taky nerad jim příborem a chodim v obleku, ale naučit jsem se to musel. :)

                        0 0
        • Krys  

          Len pripomeniem, prekvapilo ma, že ešte sú ľudia, čo to nevedia: Slepecký pes nemusí, vlastne ani nesmie, mať košík. Je na to nejaký ten zákon.

          0 0
          • Blade  

            Slepeckej pes k tobě nepřiběhne a nekousne tě do ******.

            0 0
            • Krys  

              To nie, ale už som videl pani plnú „spravodlivého hnevu“, ktorej vadilo, že ten pán nastúpil do autobusu so psom bez košíka.

              0 0
              • Vilém  

                jj, nekteri lidi ve svem fanatickem odporu, nebo panickem strachu, prilis nepremysli. Taky jsem potkal cloveka v supermarketu, ktery se strasne rozciloval na tim, ze tam nekdo prisel s asistencnim psem.

                0 0
    • martic  

      Taky jsem párkrát masivně ujížděl. Nejdůležitější je si rychle rozmyslet, jestli bude lepší zdrhat nebo zastavit, často rozhodují desetinky.

      Také v tomto ohledu nemám dobré zkušenosti se zadním světlem zapnutým na blikání, teď ho raději nechávám v noci přes vsi svítit. :)

      0 0
      • Blade  

        Když nebudu počítat ty malý kotníkáře, který vyplaší i pouhý vyzvaknutí z pedálu, tak jsem s čoklama měl 2 větší incidenty.

        Poprvé to byl nějakej debilní boxer, kerej volně pobíhal po lese, z majitelů si nic nedělal. Když sem projel kolem(25m od nich), pes mě zmerčil, tak hned po mně. Utíkal vedle mě, štěkal jak oteklej. Takhle jsme spolu obasolvovali asi 150m a když jsem slyšel bezradný volání páníčků, tak jsem se otočil a psa jim dovezl zpátky. Tak jsem si vyslechl omluvu a že ho asi dráždila má červená bunda. Pak sem odjel a čokl po 100m zase vedle mě. Tendokrát už byl v útoku úspěšnější a zakousl se mi do nohy. Nic vážnýho, spíš jen takový klovnutí, že mi udělal dírku do návleku. To už mě přestal bavit, ohnal jsem se po měl nohou a nakonec jsem mu ujel.

        Druhej případ byl vlčák hlídač u jedné lesní samoty. Tohle tedy byla spíš má chyba, protože jsem si kolem samoty chtěl zkrátit cestu. Když jsem zaslech štěkání a neviděl plot, tak jsem zpozorněl, když jsem uviděl, jak se proti mně řítí rozzuřená bestie, tak jsem se bleskově otočil a sprintoval pryč. Ale pes nebyl žádnej inbecil, vyprovodil mě za hranice svýho teritoria a odkráčel domů. Jinak teda poslední, co by mě napadlo je slézt z kola a nechat se vočuchávat, to opravdu ne :)

        Takže nic strašnýho. Horší to je, když venčím svýho psa a přiběhne nějaká splašená bestie a jde mýmu psovi okamžitě po krku. To mi fakt nikdo nenamluví, že chce očuchávat a nebo si hrát. Takže balda v ruce a čoklovi po hřbetu i kdyby měl skončit vejpůl. Taky z tohodle důvodu už dobrých 7 let nepoužívám košík. Dost nepříjemnej pohled, kdy má váš pes v zádech zakousnutýho dalmatina a sám nic nemůže. Tak ať se může bránit. Navíc si toto fakt můžu dovolit, protože vím, že můj pes mě na slovo poslechne a když nepočítám jeho štěněcí excesy, tak mi nikdy neutekl, nikoho nenapadl atd. (a ty excesy- dycky měl obojek, na držce košík a za každý takový zdrhnuti a očuchávání kohokoli okamžitě spráskat jak hada, žádný ťuťu ňuňu, jak většina majitelů nevycvičených psů, že on si chtěl jen hrát, je to ještě štěně. Štěně to je, ale pokud si tyhle návyky přinese do dospělosti, tak už z něj nikdy poslušnej pes nebude) Takže já plně souhlasím s těmi názory, že za každou cenu(i zranění cizího psa) si budu chránit své zdraví a zdraví svého psa. Samozřejmě, že ve vychovanosti psa se odráží přístup jeho pána a pes za to nemůže, že je nevychovanej, ale přece se nenechám sežrat. A že pes neútočí, ale jen si mě chce očuchat? Možná to je, ale taky se mi může zakousnout do nohy a to už je pozdě na přehodnocování názoru(a že takových debilních psů znám v okolí dost).

        0 0
        • Blade  

          Je možný, že po třech letech tady furt člověk neumí řadit příspěvky? :)

          0 0
        • RomanH  

          Souhlas, akorat

          …Druhej případ byl vlčák hlídač u jedné lesní samoty. Tohle tedy byla spíš má chyba, protože jsem si kolem samoty chtěl zkrátit cestu. 

          To predsi neni Tvoje chyba. Ja si chci taky poridit malamuta, ale protoze nemam plot, tak si jej zatim neporizuji. V nejakem prispevku jsem to psal – kdyz jezdim lesem ze Smelcovny, tak za Braniskovem na te hajovne bydli takovej divnej invalida, kterej ma dobrmany. Nekolikrat jsem je potkal v lese samotne, nic moc pocit, i kdyz jen stekali. Vzdy okolo projizdim se stazenym zaludkem a pokud jedu s dcerou nebo se zenou, radeji to objizdim po silnici. Jasne, pes zato nemuze, ale pokud tu nebudou platit zakony, ktere v takovych pripadech udeli vysokou pokutu, moc reseni nevidim.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Myslim, ze je to riesitelne. Jasny zakon, dosledne dodrziavany a vyzadovany. Patricne represie – napr. pes ktory vazne napadol cloveka ma byt okamzite utrateny … No a nezabudnut na dostatok tolerancie na oboch stranach. BTW Tych stran je viac – biker, pes, kon, pesi turista, lyziar … Jedine co ma na mojich trasach absolutnu prednost su deti.

            0 0
            • Bully  

              Nemluv tu o toleranci, kdyz je s ni zbytek tveho prispevku v rozporu. Kdo trapi psa, az ho ten chudak v boji o zivot napadne (priklad, ne pravidlo), mel by jit sam do vezeni, ale ty bys hned utratil psa. Stejne tak jako tvoje absolutni prednost pred vsemi, krome deti. Jeste ze nedelas zakony ty sam.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak si to zle cital. Pes, ktory vazne napadol cloveka ma narusenu hierarchiu (pokial nebo k tomu cviceny napr. policajny) tam uz niet pomoci hocikedy to moze zopakovat. Zodpovednost majitela je samozrejma. Ja som pisal ze deti maju predo mnou absolutnu prednost ale nie ze ja mam absolutnu prednost pred ostatnymi – je tam isty rozdiel. Napr. ak je lesna cesta dost siroka a idu naproti 3–4 pesi a vidia ma tak si mozem trocha vynucovat prejazd nie? Ak sa k nim blizim odzadu tak maju pravo o mne nevediet. Mam este viac vysvetlovat?

                0 0
                • mastihuba  

                  to mi vysvětli jak cizí člověk pasuje cizímu psovi do hyerarchie? To jako když si pořídím jakýhokoliv ovčáka na hlídání stáda a přijde místo vlka nebo medvěda člověk tak na něj kvuli tvé hyerarchii nesmí zaútočit? Vubec tohle dělení na vycvičený nevicvičený je dost zavádějící. Vycvičenej tě pokousat muže a nevycvičenej nemuže? Právo na vynucení průjezdu zablokované cesty ti neberu. Já to dělám tak že třeba i zastavim a jasně dám na jevo že dokud majitel nebude mít psa pod kontrolou, tak kolem něj neprojedu. Zatim to každej dycky pochopil bo je to oboustraně výhodný.

                  0 0
                • DaSnail  

                  má narušenú hierarchiu? to je ako čo? podľa teba by mal byť každý pes podriadený každému človekovi?

                  a keď z akéhokoľvek dôvodu napadne človeka, tak okamžite utratený?

                  no, dúfam že si robíš srandu… 8o/

                  0 0
                  • mastihuba  

                    dyž pořizuju psa, tak především proto aby komukoliv podřízený nebyl. A když mu někdo proti jeho vůli vleze do teritoria, tak by měl adekvátnězakročit.

                    0 0
          • Blade  

            To s tou chybou bylo myšleno spíš tak, že jsem si říkal, že tam třeba cesta je a ona zatím vedla jen k tomu domu. Takže já tam v podstatě neměl nic dělat, ale pravda je, že pes by měl být za plotem. Každopádně je plus, že to nebyl blbec, co by mě pronásledoval až do Bítýšky, ale pouze hlídal svý teritorium. Jinak teda mluvím o tom stavení, co je po pravé straně u silnice z Deblína na Bíteš a já přijížděl po lesní asfaltce od Dolních Louček a chtěl jsem si to zkrátit k té silnici.

            0 0
            • mastihuba  

              podobnej případ je na modré TZ mezi Křtinama a Habrůvkou. Modrá TZ odbočuje do Habrůvky a pak vede cesta přes pole kolem samoty do lesa. Ta už je ale na soukromým pozemku s věčně otevřenejma vratama ze kterých pravidelně útočil vlčák s boxerem. Po té co mu je málem zakousnul bráchův pes(na vodítku a u nohy) tak si borec pořídil elektrickej ohradník a nemuže si jej vynachválit. Psi mají jednoznačně definovaný teritorium za který už nepáchnou.

              0 0
              • Lišák  

                Brácha má vlkodava, že zvládnul vlčáka s boxerem?

                0 0
                • mastihuba  

                  vlkodav je nicka :)

                  0 0
                  • Vilém  

                    To jo, proti tomuto jo:)

                    0 0
                    • mastihuba  

                      já to z domu vystěhoval. Ta odpovědnost za toho psa je fakt velká. Když jseš s tím venku, tak musíš být pořád ve střehu. Když jsem měl vlčáka tak stačilo lusknout prsty a měls ho pod kontrolou, todle to jsou fakt blbí psi. Prostě je to vyšlechtěný do uplně jinejch podmínek než jsou tady u nás.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Nj vlcak je robot, ten moc nepremysli a posloucha. Toto je zase plemeno na hlidani majetku a stad, takze tam velka poslusnost nebyla pozadovana. Potkal jsem 2 takoveto hufany hlidat barak kousek od Krtin a sel z nich i skrze plot strach.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          voni tam jsou 3 :) akorát jeden bývá dole v kotci bo se mezi sebou perou. Mu řikám furt že ten plot jednou nevydrží, ale teď na jaře už se začne makat na novým.

                          0 0
                          • Vilém  

                            Jee, to je von ten barak:) Tam byva bracha? Jednu dobu jsem se tam dost pohyboval , pritelkyne v krtinach cvicila jednoho hafana, takze jsme tam 2× tydne jezdili na vychazky a vycvik a semtam chodili kolem tohoto domu.

                            0 0
    • coffield  

      Se psy jsme si užili svoje v Rumunsku, v Čechách to zatím dosud šlo. V létě s sebou vozím pepřák.

      0 0
    • Pebe  

      Polyester je přítel ;-)

      0 0
    • OCG  

      Asi budu kamenován, ale dovolím si příspěvek z druhé strany. Bydlím na kraji vesnice u Brna, do lesa pár metrů. Brněnští znají – zelená Bílovice – Útěchov, na konci dědiny je na kopci hájenka, před níž je nájezd na asfaltku. Díky plotu při jízdě z kopce nevidíte doprava, při chůzi do kopce nevidíte doleva na tu zelenou TZ. Poměrně frekventované místo. Několikrát se mi stalo, že zvrchu od Luže přisvištěl maník na biku a střelil si to přímo do té zatáčky, odkud jsem se psem přicházel.

      Naštěstí můj pes je posera, takže obrovským obloukem odskočil od toho, co vnímal jako nebezpečí – přiřítivšího se bikera (čímž ho biker samozřejmě vystavil dalšímu potenciálnímu nebezpečí v podobě třeba projíždějícího auta. Jen tak btw: vodítko v tomhle případě nepomůže, natož náhubek). Představte si jakéhokoliv jiného trochu ostřejšího psa (ne chrta, o němž jsem v životě neslyšel, že by zaútočil na člověka, byť by k tomu měl důvod) – nepředpokládám, že takový kavkazák nebo ostřejší NO by si pro výstrahu štěkl. Myslím, že oni bikeři by měli co dělat…

      Ale vím, že jde o extrémní případ, ale nemyslím si, že je správné tvrdit, že největším nepřítelem bikera je pes.

      0 0
      • novcze  

        pravda, možná ještě větším nepřítelem jsou děti . . . se mi stalo, že jsem jel a to dost pomalu údolím oddechu tady v brně a kluk s holkou se tam honili po cestě, kluk byl ve předu a holka ho pronásledovala a ten malej parchant zcela úmyslně utíkal přímo proti mě a těsně předemnou uskočil a holka se mi málem oběsila na řidítkách a to mohla být ráda že si nenaběhla na rohy, které byly ve výšce jejího krku, v okamžik nárazu jsem už vpodstatě stál protože jsem tušil co se stane . . . rodiče to naštěstí vše viděli, takže seřvali děti a mě se omluvili . . . pak jsem měl ještě jednu příhodu kde jsem se dobrovolně poroučel k zemi abych nenabral děcko, které se rozhodlo že přeběhne z jedné strany cesty na druhou aniž by se podívalo kolem, děcko sice narazilo do boku předního kola a skončilo na zemi, ale to už se netočilo a já padal k zemi. Děcku se vůbec nic nestalo, mě taky ne, jen mě srali ženské které šli před děckem a neviděli situaci (chlap kterej to viděl tak byl zticha), hlavně že jejich jediná starost byla jestli děcko nespadlo na hlavu, přitom jsem to byl já kdo padal z výšky na asfalt

        0 0
        • hribik A1  

          v deckach vidim mensie riziko nez v psoch: decka sa totiz nedokazu premiestnit do zavadzacej pozicie ani tak rychlo, a ani nejsu tak nenapadne ked su niekde pobliz cesty, v zahrade napriklad…rozhodne si hrajuce sa decka vacsinou oblecene v pestrofarebnych handrach hocikde vsimnem lepsie a skor nez nenapadneho psa ktory lezi pod starou jablonou…

          0 0
          • OCG  

            sorry, Hribiku, ale od psa víceméně víš, co můžeš čekat. Od dítěte nikoliv. Nejhorší věc na sjezdovce je kromě Poláků malé dítě bez tatínka na špagátu. Ať už na sjezdovce nebo na chodníku, dítě prostě nemá naučené určité řekněme základní reflexy (mám na mysli dítě do cca 5 let věku), pohybuje se naprosto nekoordinovaně a nepředvídatelně a pokud je samo, představuje podle mě daleko větší nebezpečí než většina psů.

            Je tedy potřeba říci, že sám zkušenost s rozlícenými psy, kteří by mi okusovali paty, nemám, zato však mám velmi bohatou zkušenost s malými dětmi na různých tříkolkách, koloběžkách atp., jichž mám kolem svého bydliště požehnaně.A divil by ses, jak takovej prcek dokáže být rychlej…

            Když už jsem někde potkal psa bez pána v okolí, prostě jsem zastavil, slezl z kola a pak nastaly 2 varianty:

            1. pes o mně přestal jevit zájem a odběhl
            2. z uštěkánka cenivce se vyklubal lízač a vrtichvost.
            0 0
            • hribik A1  

              na zjazdovkach budiz, hovorim skor o situacii na ceste, polnej ceste a vobec v lokalitach kde sa pohybujem na biku, a ciste z tohto pohladu. psi su tu nebezpecni hlavne v tom, ze si ich casto vobec nevsimnem, a zrazu vyletia na cestu. su zalezeni volakde za rohom plota, za stromom na zahrade a podobne. to sa mi uz stalo mnohokrat, zato to, ze by som si vopred nevsimol dieta pobliz cesty alebo na nej, sa mi este snad nestalo nikdy. a ked uz dieta vidim, dokazem sa tomu prisposobit, spomalit, obist oblukom a pod., pes sa zvykne objavil na ceste zcistajasna a tak blizko, ze brzdenie moze byt uz neucinne a pokial zrovna uhnut neni kam…berem, ze v nejakom absolutnom priemere vsetkych moznych cinnosti je s malymi nestrazenymi detmi asi viac problemov nez so psami, tu som ale porovnaval ciste len bajk. viac nez na tom „co od koho mozem cakat“ zalezi na to, ci si ho vsimnem vcas a dokazem sa proti tomu nejako vobec branit…

              0 0
              • OCG  

                Nezlob se na mně, ale z toho, co píšeš, to skor vypadá, že vidíš-li dítě, zabrzdíš, u psa to však vzhledem k jeho rychlosti nestihneš aneb kde se vzal tu se vzal, pes mi nohu potrhal. Aneb na dítě větší pozor než na psa? Tvoje názory na psy jsi tu párkrát prezentoval víc než jasně, no nebudu ti je brát, ale já osobně nedělám rozdíl mezi psem a dítětem. U obou jsem obezřetný, ale u dětí víc, neboť nevím, o co dítěti jde a co udělá. U psa to de facto vím:

                1. pes buď běží a štěká (a párkrát se mi to stalo), bo ho to baví (jé, dáme si závody!) a pak jen tím, že jedu dál, způsobím problémy páníčkovi (a kdo má psa, možná ví jaké to je, když mu zdrhne, takže v tomhle případě otáčím či zastavuju),
                2. pes mi jde ponoze, pak zastavuju okamžitě a sesedám na druhou stranu než je pes. Psa většinou dráždí pohyb, nikoliv člověk samotný, takže v momentě, kdy pohyb ustane, pes nemá důvod být podrážděný. Většinou…

                Samozřejmě nehodlám zpochybňovat, že pes je schopen se kamuflovat v roští daleko lépe než dítě v pestrobarevných hadřících, takže si ho vůbec nemusíš všimnout. Ale nevěřím tomu, že zavilý pes tiše běží za kolem, aby se ti ze zálohy zahryzl do lýtka.

                Myslím, největším přítelem bikera, stejně jako člověka obecně, je zase jen člověk, resp. jeho blbost, intolerance a sobectví. Pes v žádném případě, to spíš jeho nezodpovědný páneček…

                0 0
                • Lišák  

                  Ale nevěřím tomu, že zavilý pes tiše běží za kolem, aby se ti ze zálohy zahryzl do lýtka.

                    

                  V tom případě tady něco nehraje:

                    

                  deyv (10.03.2009 09:34:44) 80.188.36.xxx 4×> Pes – nepřítel bikerů (^ odpověď na 3× ^)

                  Já?????? Chudák malá!!!!! Já ani nevěděl, že jde po mě. Šel ze zadu a bez varování :O(

                  0 0
                  • OCG  

                    Lišáku, sorry, ale ta citace se přece nedá brát jako argument! Deyv nikde nepíše, že to byl vědomý a mimořádně mazaný úmysl toho psa si někde počíhat na nebožáka bikera, připlížit se za ním a pak ho hezky tiše zezadu zahryznout.

                    Jestli to nebylo tak, že sám biker si toho psa nevšiml, viz „Já ani nevěděl, že jde po mně.“ Při jízdě na kole fouká vítr do uší, řinčí řetěz, někteří bikeři poslouchají MP3 atp. Je pak jen jejich problém, že si psa všimnou až v momentě, kdy jim okusuje pedál.

                    Znal jsem jediného psa, který měl obrovské potěšení z toho děsit lidi. Byl to vořech v zahrádce majora Homzy v Prostějově (budiž mu hlína lehká), který si vždycky někde v živém plotu počkal, až ho člověk přešel a pak na něj zezadu bafl, načež vrtíc ocasem spokojeně odběhl stranou… :o)

                    0 0
                    • Lišák  

                      Já to, co se stalo deyvovi nemůžu brát jako 100% skutečnost, zrovna jako to Tvoje: „Ale nevěřím tomu, že zavilý pes tiše běží za kolem, aby se ti ze zálohy zahryzl do lýtka.“

                      Jak to bylo ví jen deyv a ten pes.

                      A to, že Ty tomu nevěříš pro mě taky není berná mince :-(


                      Dneska jsem jel s kočárkem po polní asfaltce z Kuříma na Podlesí. Proti mě šli dva kluci a měli s sebou dvy „bojové“ psy. Jeden byl staford (toho poznám) a druhé plemeno jsem neznal. Psi bez vodítek i košíků. Když jsme se minuli, nic se nedělo. Po chvíli jsem zaslech, jak někdo za mnou huláká. Otočil jsem se a viděl, že ten staf valí po poli za nějakým nízko letícím ptákem a dělá si kulový z toho, že páníček na něho řve, aby se vrátil. Chvíli se za ptákem honil, pak zaběhnul do takového lesíka a až uznal za vhodné, tak se pomalu a oklikami vrátil k páníčkovi. Nemám pocit, že ten páníček měl toho psa pod kontrolou. To by se snad stávat nemělo.

                      0 0
                      • OCG  

                        No nikde jsem neříkal, že moje osobní zkušenost s tím, že za mnou žádný pes neběžel a nesnažil se mě sundat z kola je nějaká berná mince.

                        Snažil jsem se říct, že si myslím, že žádný pes neudělá nějakou potměšilost ve smyslu schovaný v křoví, číhající na bikera – tak mi to totiž vyznělo. Nijak nezpochybňuju to, že může být pes, kterému z různých důvodů vadí člověk na kole, tedy spíš jeho pohyb. Jeho pronásledování může být motivováno leknutím, právě oním pohybem, strachem z neznámého, cokoliv. To, že si psa někdo všiml v momentě, kdy ho měl za prdelí není možno brát jako argument pro to, že se psi takto chovají programově.

                        Vadí mi, že se tu na základě několika příhod dělá ze psů bubák pro bikery. Neříkám, že nemůže dojít k nebezpečné situaci, ale buďto je fakt okurková sezóna a všichni jsou nervózní z čekání na sluníčko a krátí si čas všemožně, nebo to tu zavání tím hledáním nepřítele za každou cenu. Onehdá to byli koně, pak auta, teď zas psi. Podle mě blbost. Ještě jednou: největším nepřítelem bikera je hloupý člověk, nikoliv jeho pes.

                        0 0
                        • Bully  

                          Amen :o)

                          0 0
                        • Lišák  

                          Jak je to s okurkovou sezonou nevím. Jen mám osobní zkušenost. Před pár lety jsme byli na týden jezdit na Vysočině (okolí Křižánek). Tam jsem měl konflikty se psi každý den. Nekecám. Byl jsem už z toho zoufalý. Byli to vždycky vesničtí čokli neurčité rasy. Ano-žádný mě nekousnul, ale pokud by se to stalo, bylo by pro mě po dovolené. Kde bych shánel majitele? Pes bez obojku, volně pobíhající po dědině. Jasně, že za to může majitel, ale pokud bych tenkrát s sebou měl nějaký ten pepřák, tak bych ho použil. Bohužel. Nemám rád, když je někomu (i zvířeti) ubližováno. Ale zrovna tak nemám rád, když stojím za kolem a z druhé strany na mě doráží čokl a já nevím, jestli nebudu muset místo večer na pivo jet do špirtálu :-(

                          Je potřeba si uvědomit, že ne každý se chce s cizím psem kamarádit, nechat se očichávat a případně si s ním hrát. Proč se mám já přizpůsobovat jemu. Já si nevšímám jeho, očekávám, že on si nebude všímat mě. Pokud ano, udělám něco pro to, aby tato situace skončila.

                          0 0
                          • OCG  

                            Lišáku, věřím, že to muselo být nepříjemné a zkazilo to vyjížďku, ale mluvíš o situaci před pár lety. Co od té doby? Na základě téhle zkušenosti řekneš, že největší nepřátelé bikera jsou psi?

                            Samozřejmě netvrdím, že to, o čem píšeš, je v pořádku. Stejně tak netvrdím, že pokud by na mě zle dorážel pes, tak bych se nebránil. Ale nafukovat to tímhle způsobem (teď si to neber osobně) mi přijde trochu moc.

                            Já osobně nepřítele bikerů vidím jinde: nepřejícní lesáci kopající jámy přes cestu, turisté, kteří házejí přes cestu klacky, chodí roztažení po třímetrové cestě a když je požádáš o dovolení, škaredě se na tebe podívají, bezohlední automobilisté, létající bodavý hmyz, dehydratace, sluníčko atp. atp. a taky v neposlední řadě sami bajkeři, kteří se chovají stejně, jako ti výše zmínění, tedy blbci. A ty najdeš všude.

                            Pes – možná k mé minimální zkušenosti s okousanými lýtky – je někde na x-tém místě seznamu bajkeru nebezpečných věcí.

                            Peace ;o)

                            0 0
                            • Lišák  

                              To, že píšu do tohoto vlákna neznamená, že tvrdím, že největší nepřítel bikerů je pes. To netvrdí ani zakladatel vlákna ;-)

                              Tahle zkušenost, o které jsem psal, mně utkvěla, protože byla hodně nepříjemná. Jinak mám nějaký problém se psem tak 1–2× za sezonu.

                              0 0
                          • OCG  

                            Ještě dodatek: jako podstatně nebezpečnějšího nepřítele bajkerů považuju auta. Předpokládám, že se tady na BF nenajde nikdo, kdo by neměl nějaký nepříjemný zážitek s autem – a tady jde často o život, nikoliv o zkažené odpolede, roztržené elasťáky nebo ohryzaný opatek tretry. Vzpomínám si, jak jsem loni vyjížděl za Adamovem z naučné modré směrem od Jáchymky, je tam mírná zatáčka, do níž není vidět. Kdybych se rozjel a nepočkal (a byl jsem trochu vyjetej do silnice), už bych tady nebyl, bo kolem mě prosvištěl Transit, co v těch tamějších zatáčkách jel tak stovkou.

                            Taky proto mi přijde celý tenhle thread jako příznak konce okurkové sezóny a dosti přefouknutá bublina.

                            Btw. chroustání létajícího hmyzu taky nepatří mezi mé oblíbené kratochvíle :o)

                            0 0
                            • hribik A1  

                              auta su nebezpecnejsie jedine svojim poctom, a teda castostou vyskytu, resp. stretavania sa s nimi. relativne (teda v % pri stretnuti, kde ako stretnutie s psom pocitam len takeho ktory sa nachadza niekde na jazdnej drahe alebo v jej blizkosti neoddeleny prekazkou, voditkom…) urcite nie

                              taktiez som nikde netvrdil, ze zrovna psy su – v absolutnom vyjadreni – tym najvacsim rizikom. v takom su pred nimi samozrejme auta, vietor, osy atd.

                              0 0
                              • OCG  

                                hmm, tak nevim, jestli tomu, cos napsal, rozumim spravne, ale pokud ano, pak věz, že tvůj odpor ke psům ti zatemnil mozek. Že auta jsou nebezpečnější svým počtem je snad jasné, ale jedině? No nevim nevim nevim, Hribiku. Když vidím ty zprávy o smrťácích na silnici, tak bych možná o tvém tvrzení i úspěšně zapochyboval…

                                0 0
                                • hribik A1  

                                  nemam ziadnu nenavist ku psom ako takym, riesim tu ciste vztah psy x bajk. keby si denne stretol tolko psov co aut, myslis ze by bolo menej problemov?

                                  0 0
                                  • OCG  

                                    takže chápu to správně, že se snažíš naznačit, že obrovskému množství aut je přímo úměrné množství nehod a mrtvol a tak nějak opomíjíš, že auto, na rozdíl od psa váží pár set kg, běhá většinou x krát vyšší rychlostí a ano, to je pravda, nekouše a nehoní nebohé bikery.

                                    Sorry, když tu čtu tvoje příspěvky, tak velmi často souhlasím, ale podle mě tady jsi naprosto mimo. Ten grafomanicko-demagogický pakoš DeFens, tě asi ovlivňuje víc než dost… Sorry, tohle je naprosto ulítlá argumentace…

                                    0 0
                                    • hribik A1  

                                      na DeFensa som si pri tom vobec nespomenul, keby az tak o to islo…

                                      ovplyvnuje ma len asi 45 000 km najazdenych na biku, a na zaklade nich percentualny pomer problematickych aut a problematickych psov. neriesim tu ine cinnosti a nepriemerujem napr. s tym, ked idem pesi cez mesto a ohrozi ma par aut (zvacsa na cestach takych, ktore su nebezpecne uz svojimi parametrami, pre znalych prve miesto ma cesta v ziline od carrefouru k zilinskej univerzite, s obrovskym poctom chodcov a pritom chodnikuprosta a uzka, potom dlho dlho nic a potom vsetky ostatne) a ziadny pes (lebo kde by sa taktiez uprostred mesta vzal), nepocitam do toho ani veselych psikov stekajucich a chvostom vrtiacich spoza plota, a ani nic dalsie. len bajk x pes

                                      0 0
                            • Wojtek  

                              a bude dodatek k dodatku?

                              :-D

                              0 0
                              • OCG  

                                zkus to, Wojtku, zatím ses tu umně vyjádřil ke všemu ;o)

                                0 0
                            • Lišák  

                              Auta (bezohlední řidiči) jsou kapitola sama pro sebe. Silnicím se vyhýbám jak můžu a moje silniční kolo visí u našich v garáži.

                              Před auty utíkám do lesa. Před psy nemám možnost utíkat nikam.

                              P.S. Fakt netvrdím, že největším nepřítelem bikera je pes!

                              0 0
                              • OCG  

                                Já vím, Romane, že to netvrdíš ;o) Silnici se taky vyhýbám, co to jde, ale občas nemohu jinak, než se dopravit po ní. Snažím se to minimalizovat, ale to brzo přestane, bo jsem si pořídil silničku /na ježdění do práce/. :o)

                                0 0
                                • Lišák  

                                  Pak nezbývá, než popřát HODNĚ štěstí! A myslím to vážně!

                                  0 0
                                  • OCG  

                                    Dík, když mě sralo jezdit na drahým kole s tlustejma gumama do práce a po dešti na asfaltu (nerad jezdím v bahně)… Snad se mi nic nestane. Btw. prcek už vyrostl, soudě podle fotek!

                                    0 0
                • Pišák  

                  Ale nevěřím tomu, že zavilý pes tiše běží za kolem, aby se ti ze zálohy zahryzl do lýtka.

                  Ale věř, jsou i přesně takoví psové. Mé pravé lýtko jednoho zná, já jsem to zjistil až když mi visel na vteřinku v lýtku zakouslý. Do té doby jsem o tom vlčákovi (mimochodem velká obluda baskervilského typu) vůbec nevěděl, z jeho pohledu si asi jen tak, zezadu, decentně ňafnul do čísi nohy. Naštěstí hned pustil, netrhnul. Když mi na chirugii dezinfikovali rány, nevěřil jsem vlastním očím, jak hluboko se doktor v ďourách po špičácích vrtá. Na druhou stranu to bylo jedinkrát, vždycky stačilo na psa autoritativně zařvat. Ale když o něm vůbec nevíte, tak co dělat? Zbaběle se každou chvíli ohlížet ?

                  Možná se budete divit, musím v tomto případě pochválit policii, našli majitele a sehnali i patřičného zvěrolékaře, takže OK.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Deti a babky – ked toto vidim tak som v strehu. Dokazu aj to najmenej pravdepodobne.

          A maju na to pravo – jedny pre nezrelost a druhe pre prezrelost. :-)))

          0 0
      • Martin  

        mno…pokud někdo na bajku vjede prasácky do místa, kde není pořádně vidět, je to zcela jednoznačně ČURÁK. bohužel, takovýchto bezohledných pseudozávodníků je docela dost. co kdyby tam místo hafuše, která má docela solidní reflexy a uskočí, šlo dítě??

        0 0
    • ZuzicK  

      Pes je šelma a mělo by se s ním tak taky zacházet, není to nějaká ťuťuňuňu hračka, jak si většina majitelů psů myslí. Podle mě by mělo být držení psa alespoň nějakým malým zákonem omezeno, například nějaký odborný výcvik, aby si majitel aspoň trochu uvědomil, co si pořídil. Štvou mě lidi se kterými chodí pes na procházku a ne páníček se psem. Sama mám k pesanům kladný vztah a zatim se mi nestalo, že by mě nějakej pokousal, utikalo za mnou už celkem asi 5 psů, se dvěma (větší psi) jsem si popovidala, protože bylo vidět, že mě nechtěj sežrat a ty ostatní byli malý hajzlíci, kteří by asi kousli, takže jedině ujet :). Zkušenost s ostrým nevychovaným psem naštěstí nemám.

      Jinak máme poměrně směskovou kříženečku a neumim si ji představit bez výchovy, ta by si páníčky asi pěkně vychovávala :) (Asi jako pes tety, nechápou, proč když mu něco poručej, že na ně vrčí a cení zuby, naštěstí je mrňavej.) Je to mazlik, ale potřebuje docela pevnou ruku.

      0 0
      • OCG  

        Sorry, vím, že to není diskuze o tom, jestli výcvik nebo ne, ale to, cos napsala je neproveditelná utopie, aspoň ten začátek.

        Už vidím, jak se paní o berlích, jíž umřel manžel a tak si pořídila jorečka pro radost a aby nebyla sama, kvůli nějakému pitomému „malému zákonu“ moří na cvičáku nebo půl roku odtrhuje od huby a z důchodu, aby ušetřila na to, aby někomu zaplatila za nějaký odborný výcvik svého gaučáka, neb ona sama si pořádně nezaváže tkaničky, natož aby házela psovi aport a učila ho poslušnosti…

        0 0
        • ZuzicK  

          Je to utopie, ale pes je šelma jak jsem psala, takže pokud ho někdo nedokáže „ovládat“, pes ho za sebou táhne na procházce, uteče mu za jiným psem, za běžícím člověkem, za cyklistou atd. tak by toho psa neměl mít vůbec. Vím, že pro důchodce je to miláček a jediná bytůstka se kterou se může bavit pořád, ale už jsem viděla spoustu (většinou) důchodkyň které se moří s absolutně neposlušným psem.. to by se stávat nemělo.

          0 0
          • Bully  

            Pes je selma, to mas pravdu, ale daleko vic nez nejaky statem a zakonem narizeny vycvik potrebuje VYCHOVU. Vycvik muze posunout dal, ale predne je potreba vychovat jeho panicka :o) . S tim ti vydavani zadnych zakonu nepomuze. Az v CR prijmou stejny na hlavu padly zakon jako uz skoro vsude v EU (nutnost vycviku tzv. „potencialne nebezpecnych plemen psu= hlavne zaplatit k.revsky hodne penez predem vybranym "odbornikum“), bude to mit stejny dopad jako tady v Lucembursku:

            • kdo je normalni, ma i normalniho psa a kdovijake zkousky a narizeni jsou mu na 2 veci, jenom ho okradaji o cas, penize a vlastni svobodu
            • kdo je debil, na zkousky se vykasle a psa ma nacerno, o to z nej udela vetsi bestii a navic ta prichut zakazaneho spolehlive nalaka i dalsi podobne debily
            • psi utulky se naplni vysokym poctem psu tech ras, co zakon vyjmenuje (a kazda zeme povazuje za „potencialne nebezpecneho“ jineho psa).

            Dobra vule je jedna vec, ale tvoje jednoduche reseni je horsi nez zadne.

            0 0
            • ZuzicK  

              Byl to pouze příklad, přiznávám že blbej a neproveditelnej :) Blbci se tím nevymýtí. A tím výcvikem jsem myslela spíše výchovu ;)

              0 0
          • OCG  

            sorry, ale já jsem ještě neviděl důchodkyni s německou dogou nebo pitbulem. Většinou jde o malé vořechy, jorky, pudlíky a podobné psi, kteří bývají nezřídka velmi podobni své paničce: unavení, pomalí a tišší. Většina těch psů jsou hodní.

            Než napíšeš to, co jsi napsala, nezapomeň, že existují různá plemena, jež se dají různě cvičit: mám doma chrta, o němž se tvrdí, že je de facto nevycvičitelný. To je např. rasa, která pokud uvidí zajíce a srnku, nebude reflektovat jakýkoliv příkaz, křik, házení kamení a bůhvíco, a prostě se za tou zvěří rozběhne – pokud nebude na vodítku. Prostě si nemůžou pomoci.

            Proč to píšu? Protože je na zodpovědnosti každého majitele, zda bude psa cvičit či nikoliv. No intenzivně cvičit maltézáčka nebo čivavu mi přijde… no… dost absurdní představa. Pokud si někdo pořídí ostré plemeno, většinou ví, do čeho jde.

            To, že existují výjimky je bohužel pravidlo a žádným zákonem to nevymýtíš. Což neznamená, že pes by měl umět základní povely: sedni, lehni, čekej, ke mně, nesmíš, fuj.

            0 0
            • ZuzicK  

              Nemyslim zrovna dogu :) I malej vořech má dost síly, a než trochu vyroste, je poměrně aktivní.

              Ty povely by měly jako základní výchova stačit, výcvikem jsem nemyslela každýho psa učit komplexní výcvik, to by bylo neproveditelný.

              0 0
              • OCG  

                No jo, beru, ale pochop, že někteří psi se prostě učí líp než jiní. Třeba greje naučíš sedni velice těžko, protože mají chudáci tak „blbě“ narostlý kyčle, že si nesednou, oni rovnou lehají. Což je jedno, že jo, jestli sedni nebo lehni.

                Jde spíš o to, že malej vořech s krátkejma nožičkama je pro bikera de facto neškodný zvíře – bez ohledu na to, jestli je aktivní nebo ne. Ale pořád je tu jedna věc: nemůžeš zákonem nutit někoho k tomu, aby něco dělal, tedy já osobně to v případě psů vidím jako zcestné. Nutno upozornit, že to vnímám trochu jinak ohledně plemen, které mají od přírody vyšší agresivitu – pořád bych to neošetřoval nějakým „malým zákonem“, to je blbost. Už proto, že jsou lidi, kteří to prostě dělat nebudou, nemají na to čas, chuť, nebaví je to nebo v tom nevidí smysl.

                A tímhle způsobem nahrazovat eventuální nedostatek zodpovědnosti konkrétního přiblblého jedince, který si pořídí brazilskou filu a nedokáže ji zvládnout… sorry, ale to je krávovina. Druhá věc: kolik takových nezodpovědných majitelů je?

                Každopádně mám pocit, že se tu dělá velbloud z komára, ale to možná proto, že mě žádný pes nenapadl…

                0 0
                • Bully  

                  Skoro ve vsem s tebou souhlasim, jenom se lisime ve vnimani jednotlivych plemen. Podle me je totiz kazdy pes psem, selmou, at ten maltezak nebo dobrman. Kazdy z nich vyzaduje pristup jako k psovi. Moje zkusenost je takova, ze nejagresivnejsi jsou prave ti mali psici, kteri „zadny vycvik nebo vychovu nepotrebuji, vzdyt jsou to mrnousi“. Kdyz jdu po ulici se svym stafbulikem, skoro na kazde prochazce potkame takoveho „neskodneho mrnouse“, co jde tomu memu vazne po krku. Ten muj je bud ignoruje, nebo v pripade, kdy jsou navolno, z nich ma srandu. Az ho ale jednou nejaky hryzne, asi se bude branit. Kde je potom smysl tve definice „plemena, ktera maji od prirody vyssi agresivitu“? Shodneme se na tom, ze psi stejneho plemene maji vetsinou nejake spolecne vlastnosti- nejenom vzhledove- ktere je odlisuji od jinych plemen. Muzou byt temperamentnejsi, ovladatelnejsi, tvrdohlavi, umineni, nezni, s vel­kym nebo malym loveckym instinktem apod., ale v zivote jsem ve standardu zadne rasy necetl, ze by mel byt nejaky pes agresivni. To uz byva zpusobeno necim jinym. Pes nedela nic bez priciny, stejne tak se nestane agresivnim jenom proto, ze by se tak uz narodil (az na mizive promile psychopatickych jedincu- napric vsemi rasami).

                  Pes je proste pes, jorksir neznamena automaticky pokojoveho mazlicka (prave ze naopak, coz je casty omyl nafintenych slecinek), stejne tak treba bulterier neni zabijak (sila a vule neni synonymem pro agresivitu). 

                  0 0
                  • OCG  

                    Máš pravdu, já jsem bral v potaz hlavně následky způsobené agresivitou. V tomhle jsem se špatně vyjádřil. Myslel jsem to tak, že jsou ostřejší a mírnější plemena – např. dobrman, NO atp., na druhé straně bude nejspíš labrador nebo teba greyhound.

                    Samozřejmě s tebou souhlasím, že nevětší agresoři jsou malí psi, kteří jsou ovšem v porovnání s např. kavkazákem, filou nebo US dogou neškodní, a to i při stejné míře agrese, jestli mi rozumíš. Mám psa, co je „klasifikován“ jako „velký“ a než aby se dostal do konfliktu, raději odejde. K psům je velmi odtažitá.

                    Podle mě největší svině agresor je jezevčík. Velcí psi většinou ty malé blahosklonně ignorují – jinými slovy: neviděl jsem agresivního bernardýna nebo vlkodava, stejně tak třeba většina bullů a stafů mi přijde jako relativně klidné plemeno, na rozdíl od těch křiklounů tam dole u nás ve vchodu.

                    Co se týče toho standardu psa: samozřejmě se to tam nedočteš, ale ač nejsem znalec a ta výstavní kynologie, kde se poměřují kvality vzhledu psa, mi je dost proti srsti, myslím, že jsou vlastnosti, u nichž je jistá míra transformované agrese tak jaksi implikovaná, viz třeba norníci, tzv. „bojová plemena“ nebo třeba honiči. Ale možná se na to dívám úplně blbě.

                    Ale jedno bych se zeptal: jak je možné, že určitým plemenům obecně vzato trvá daleko méně času /a nejsou to jen prcci/, než se naštvou a začnou být „agresivní“ než jiným /a nejsou to jen velcí psi, byť převažují/, na kterých bys mohl štípat dřevo a s nimi by to ani nehnulo?

                    0 0
                    • OCG  

                      btw. „agresivních“ NO, rotvajlerů nebo dobrmanů jsem už viděl docela dost. Mám na mysli tu agresivitu na vodítku, kdy pro mně nepochopitelně a bezdůvodně začne onen pes vrčet a cenit zuby na mýho psa, uši navrch, srst na zádech zježená… Podotýkám, že můj pes jde v klidu u mé nohy a v žádném případě psa – opravdu hlavně tato plemena – na druhé straně neprovokuje. Nenávist ke grejům? :o)

                      0 0
                      • Bully  

                        Vidis, a ja si myslel, ze jsou ostatni psi vysazeni jenom na SBT, a ono i na greje :o) Vidim to jednoduseji- nekteri majitele proste zpackali vychovu svych psu, ti si hlavne pripnuti na voditku strasne veri a davaji to svetu najevo. Schvalne si vsimej rozdilu chovani psu na voditku s jejich pany a pak tehdy, kdy jich je pohromade nekolik na volno.

                        0 0
                    • Bully  

                      Vidis, jak je vsechno relativni. Sam oznacis psi typu „bull“ za relativne klidna plemena, abys jim o par radku niz prirknul vrozenou agresivitu. Psi nejsou agresivni diky tomu, jakeho jsou plemene. Jisteze potom nasledky agresivity potom budou daleko vetsi u 80-kg psa nez u 3-kg, ale to je uz uplne jina zalezitost- neznam zadny omezujici zakon, co by vydeloval psy na ty „normalni“ a „agresivni“ podle jejich velikosti nebo vahy (co do velikosti by muj staffbull byl ve stejne kategorii jako kokrspanel).

                      Pes muze mit diky plemenu treba vic vyvinute teritorialni chovani, lovecky instinkt apod., coz potom laik muze pri ev. nehode mylne oznacit za tu zminenou vyssi agresivitu. Majitel psa ale musi tuhle vyssi pravdepodobnost zmineneho chovani uz pri vyberu plemene znat a chovat se podle toho, at uz pri jeho vychove/vycviku nebo i v kazdodenni realite. Pes ale pri spravnem, nebo rekneme normalnim vedenim nebude nikdy agresivni bez priciny.

                      0 0
      • mastihuba  

        hele dyž si dáme scuka příští středu někde u Jihlavy tak ti to při prima bajkingu všecko vysvětlim :)))

        0 0
      • jan 2  

        Moc pěknej, takovej dobráckej zjev :)

        0 0
    • přejetá_veverka  

      jestli na mě pes zaútočí tak ho zabiju… teda on nejde zabít pač je věc takže: zničím tu věc v sebeobraně chemickou zbraní B-)

      0 0
      • DaSnail  

        njn, ty jseš prostě kyller

        kdybys někdy šel zabíjet nějakou věc typu mastihubuv kavkaz, tak řekni kámošum ať to natočej na video. budeš hvězda na youtube. a taky v černé kronice, a blbec roku…a pod. 8o/

        0 0
        • mastihuba  

          s pepřákem by měl velkou šanci na úspěch. Krom toho se snažíme psy od cizích lidí izolovat

          0 0
      • Krys  

        Prdneš mu do ksichtu?

        0 0
      • Vilém  

        ne killer, ale magor. Nebo flamemaker?  to spis. Pokud vim tak svuj nazor na vec jsi nam uz rekl, kdyz jsi tento thread vyhrabal z historie. Tak proc ta nahla potreba opet exhibovat?

        0 0
      • Blade  

        Ten nadprůměrně inteligentní týden starý příspěvek podle tebe nestačí a je třeba ze sebe dělat ještě většího ******, že?:)

        0 0
    • přejetá_veverka  

      až budete zabíjeni psem tak si na mě a můj pepřák možná vzpomenete ale to už bude pozdě! … snad jim budete chutnan lol 8)

      0 0
      • Vilém  

        Bez doprdele ty magore. Nebo si bez svoje moudra sirit na dolekop, tam ti to mozna budou deti zrat.

        0 0
      • OCG  

        Však on ti ty tvoje přiblblý kecy nějakej hodnej pes spočítá, až ti dojde pepřák…

        0 0
        • přejetá_veverka  

          já mám 2 přímo na rámu – sprej a proud – no ale jestli mně 2 psi kousnou do pracek a třetí do koulí tak je se mnou ámen

          0 0
    • Howgh  

      přečetl jsem to tu jen zběžně – je toho moc – a konstatuju, že jste všici úplně mimo. Z 99%  se ten pes chce jen proběhnout, zazávodit si, trochu postrašit. Neznám žádnýho cyklistu, kterýho by pes kousl. (netvrdím že takoví nejsou. Trouby, co se snaží ho kopnout ho samozřejmě mají zahryzlého v lýtku, to je normálka.  Ten, co skáče před přední kolo má reflex nadhánět stádo.  To musíte pochopit.

      Řešit to tak, že ho okřiknu autoritativním hlasem – to většinou stačí – nebo  zpomalím nebo i zastavím – bez zbytečně rychlých pohybů, a počkám na pánečka. Toho následně pořádně seřvu.

      0 0
      • Wojtek  

        a seřváváš taky takového 2merového namakaného boxera,kerý chodí každý den do posilovny na 2 hodiny?

         

        :-D

        0 0
        • jIrI___  

          Ano, takoví pobíhají po lese se psem většinou ;-). A taky nevím, proč by tomu bocerovi člověk nemohl rázněji říci něco o chování jeho psa. Myslíš, že by ti každý dal hned po tlamě?

          0 0
          • Wojtek  

            no když to vidím,tak bych řek aji že jo

            když jedu nedejbože po cykloztezce,tak tam chodí duchodci s čoklama,a když jedu kolem a magor čokl z ničeho nic skočí pod ráfky,ubrzdím to,tak mi začnou nadávat,hajzlo­vé,ale já jim to tvrdě vracím

            0 0
            • hribik A1  

              na tych „cyklostezkach“ to nema zmysel, ist rychlo, kdekoho ohrozovat a byt ohrozovany a este sa kvoli tomu hadat. to ju radsej prejdem pomaly a hned ako je to mozne (ze sa dostanem za mesto) ju co najskor opustit a ist na nejaku lepsiu cestu (alebo do lesa), kde sa da ist normalne

              0 0
              • Wojtek  

                jn,když už vidím ty duchodce na te ztezce,tak rači seskočím patník a jedu v protisměru na cestě

                0 0
                • jIrI___  

                  …aneb použiješ nejhorší možné řešení :)

                  0 0
                  • Wojtek  

                    hm,je to cykloztezka,tak nechápu co tam dělaj chodci,když jedu nedejbože po chodníku,tak by mě ti hajzlové zabily,ale oni po cyklo.. mužou

                     

                    a co mam dělat?to mam jet 5 km v hodině a dělat si pravouhlý slalom mezi debilama?

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Stačí trochu slušnosti a použít zvonek nebo říst „s dovolením“. Ještě se mi nestalo, že by někdo neuhnul.

                      0 0
                • hribik A1  

                  ja ich tiez radsej obchadzam po ceste, aspon tam kde ta cesta neni 4prudovka o piatich semaforoch v dopravnej spicke…je to tak lepsie pre mna aj pre nich…ale na druhej strane ich aj tak trochu chapem…tiez nemaju bohvieaky vyber, kam ist na prechadzku. aj inlinistov…ti absolutne nemaju ine moznosti, na ceste je to este horsie, lebo nejsu ani tak ovladatelny ako bajk. co ale nenavidim viac, je, ked su niekde v meste subezne s cestou dva chodniky vedla seba, pesi a cyklisticky (oddelene kuskom travy) a na obidvoch je rozlezena grupa 3–4 pesiakov vedla seba, predvadzajucich tzv. „subeznu jazdu“

                  0 0
                  • Wojtek  

                    jn,s tou souběžnou chuzí souhlacím,cyklos­tezka široká jak kráva,2 pruhy,a duchodci musí jít přes 2 pruhy vedle sebe,nebo maminy s kočárky a s pobíhajcíma dětma

                    0 0
                    • Howgh  

                      …ti, co jdou přesně prostředkem, takže nevíš kam uhne, jsou taky výživní…

                      0 0
          • novcze  

            jo, když jsem naposledy slušně podotknul, že pes na lesní cestě na volno pobíhající, který měl neodolatelnou potřebu se mi postavit před kolo, není to pravé ořechové, tak se borec chtěl prát . . . obecně konflikty nevyhledávám, ale mít v té době pepřák, tak bych mu i vyhověl

            0 0
        • Howgh  

          …„pořádně seřvat“ je relativní pojem  8=))

          0 0
    • Smazaný účet  

      Nekousl, ale takovyho malyho podvrataka sem dneska malem uskrtil. Na samym konci dnesniho vyjezdu sem mijel babku s psiskem. Zpomalil sem, objizdel je obloukem jak jen to slo a kdyz uz sem je minul, tak si baba jedna blba psa na tom voditku nepodrzela a ten se rozbehl za mnou. Voditko se mi zamotalo do kazety, cehoz sem si hned nevsiml. Po tom, co se snura parkrat obtocila kolem kazety a pes uz byl nebezpecne bliko kolu to se mnou cuklo a zadni kolo se zaseklo. 

      Nastesti su pomerne nekonfliktni povaha a tak sem na pani nebyl sprostej. mijeli me dva dalsi cyklisti a akorat na ni zahalekali, ze si ma psa hlidat.

         
      0 0
    • ronin  

      Pozor na aport hozený přes cestu!!! Včera mě srazilo bohužel i s malou v sedačce 30kg hovado tupě letící za aportem. Vůbec nevím kde se vzal, ale napálil to v plné rychlosti do vidlice a kola. Mazec, ještě že malá neumí mluvit, jinak je ok, ale v šoku. Já na… úplně nejvíc a kolo je v kufru auta. Garančku spojím s opravou.

      Pejskaři, k…a pozor kam hášeš aport

       
      0 0
    • Djpaja  

      Lidi , sme přece bajkeři, né ?

      Vždzť pumpička nemusí sloužit jenom na nafouknutí kola – už jednou , když mě pronasledoval dobrman a chtěl si asi hrát s mojí nohou , tak sem vzal pumpicku a to by člověk nevěřil, jak rychle dokaže pes ztratit zájem o lýtkový sval či trojhlavý sval stehenní :-)

      0 0
    • Delkim  

      dneska bude na psích fórech dusno, koukám na Černé ovce a dle mezinárodních testů je v podstatě zanedbatelný rozdíl ve značkách granulí…

      jestli granule z Tesca 3 kg za asi 75 Kč nebo to samé Eukanuba nebo Purina za 350–400 Kč je úplně jedno

      znám pár pejskařů v okolí i v rodině co tohle nerozchodí, asi jako tady Jiri když v něčem vyhraje Lidl :)))

      0 0
      • pepek  

        No nevím, kdo to testoval, ale pes to asi nebyl. Ten náš, potvora, žere jenom ty drahý granule. Jak pozná tu cenu, když je to stejný, to teď tedy nechápu.

        0 0
        • Spider_29  

          Zvyk na „jeho“ chuť.

          0 0
        • tigermoth  

          To je jasné, ty velké korporace tam dávají drogy aby si pes zvyknul.

          0 0
        • t29  

          Jak to pozná? Po čuchu ;)

          Příklad odjinud – maso pro firemní kočku – balení 400g za cca 40 Kč, v akci 30 Kč. Pokud bylo koupené za normální cenu, tak sežrala celou porci, pokud bylo koupené v akci, tak toho půlku nechala. Prostě obchodník řekl výrobci „namelte do toho něco, ať je toho víc“ a kočka to bezpečně poznala.

          0 0
          • tigermoth  

            Firemní kočka? To rozveď!

            0 0
            • t29  

              Není co rozvádět, prostě čtyřnohá kočka, která se začátkem jedné zimy šéfovi potulovala kolem baráku, až šéfovou napadlo ji přivézt do práce, kde se o ni snad někdo postará. Chvilku jí trvalo, než si zvykla na ty velké vrčící věci (CNC frézovací centra), ale když zjistila, že za ní neběhají jako desta, co občas projede po dílně, tak se uklidnila a naučila se většinu dne prospat, budí se obvykle k svačině v jedenáct nebo k večeři v sedm, po odpolední směně vyrazí ven a v šest ráno je zpátky vítat lidi, co jdou na ranní. Taky jí musel kolega vysvětlit, že rohož u jeho stroje není vhodná jako náhradní záchod, když na její bedýnku u vrat táhne průvan, jednou jsem musel rozmontovat zásobník nástrojů, protože nějak prolezla/propadla dovnitř (naštěstí přes noc kdy stroj nebyl v provozu, ráno jdu zapnout stroj a zevnitř zásobníku na mě svítí dvě oči), ale přes všechny počáteční obtíže už s náma kroutí pátou sezonu k velké radosti naší i všech kocourů okolo, dělí se o jídlo (hlavně šunku a řízky, na revanš pak přinese potkana, většinou ho ale musíme půlku uklidit, bo nikdo z nás nemá chuť to dojídat), a je to veeliký mazel – váží si každé svačinové půlhodinky, kdy může někomu sedět na klíně a nechat se drbat za ušima :)

              0 0
              • Stingray  

                To máte super, to se to pak chodí do práce, když tě někdo ráno vítá s úsměvem a přes den tě trochu vyvede z rutiny.

                0 0
              • black.horse  

                hehe, pěkný, firemní maskot:-)

                0 0
        • gerrard  

          Do spousty psiho zradla se davaji dochucovadla.

          0 0
      • snas89  

        No ale ty jsi vyjmenoval samý „sračky“:)

        Zatímco Tesco apod. to honí pilinama a senem, tak Purina a Eukanuba moukou.

        Respektive ty Eukanuba a Purina jsou takový vstup do solidních granulí.

        Každopádně ty z tesca rozhodně na týhle alespoň vstupní úrovni nejsou a nikdy za tuhle cenu nebudou.

        Dobrý granule se poznají jednak podle obsahu: maso alespon cca 50%, co nejmíň mouky, pečeno při menší teplotě po delší dobu. Ideálně sušené.

        Jednoduchý test:

        dvě tři granule hoďte do skleničky s vodou. Dobrrá se rozpadne jako hlína. Špatná bobtná jako houba.

        0 0
      • snas89  

        Nedalo mi to a musel jsem se podívat:)

        1: veterinářka asi nebude úplně z těch nejlepších:

        Psa zvedala tak, že kdyby ho měla doma tak mu přivodí kýlu.

        Hned na začátku řeknou, že je v podstatě jedno co pes jí, hlavně ať jí, co mu chutná.

        To je nesmysl (levný granule jsou nahnaný dochucovadlama a chemií, aby to drželo pohromadě. Hodí se přirovnání k levnýmu gothaji – viz. adost na stream.cz)

        2:I v testu v podstatě vyšlo najevo, že jedno to není. I když test mi přišel trochu podivnej (já bych asi čekal zaměření i na jiný věci), tak tam vyhrál orijen, což je hodně drahý (a opravdu dobrý) krmivo z kanad. Taste of the wild je jen o malinko levnější. Pro socky, co nakupujou sračky pro psy v tescu jsou tyhle dvě značky stejně nedosažitelný a zůstanou u žlutých pilin, protože je na ně reklama několikrát denně.

        Ještě když jsem ty svý kupoval granule, tak jsem kupoval právě ten orijen.

        0 0
      • -b-n-x-  

        No nevim. Ja bych granule ze psu nejedl, ani kdyby to stalo tisic korun. Jak psy nemam rad, tak tohle by mi precejen prislo ponekud zvrhle ;-)

        0 0
      • Petr L2  

        Rozdíl je v nich velký a pes to pozná, náš žral Proplan a pak najednou žačal dělat fóry a nejel mu, ptal jsem se chovatelů a prý je to normál, přesunuli výrobu a „optimalizovali“ složení, tak teď žere Essential a OK.

        0 0
    • Delkim  

      máte ty čokly zmlsaný páníčkové

      podle jedné studie je vhodné vrátit se ke starým způsobům z přírody a krmit psa maximálně jednou za dva dny! a pak je jedno jaká je to značka, v takovou chvíli ten pes sežere všechno a ještě bude spokojeně vrtět ocasem! :)

      0 0
      • Spider_29  

        Naprostý souhlas. Když bude mít pes hlad, ty granule prostě sežere.

        0 0
        • Delkim  

          kousek paštičky, odkrojek salámku, vylízat kelímek od jogurtu, kousek šunky u snídaně atd…

          …když on tak smutně kouká!

          a pak nežere co má!!!

          0 0
      • snas89  

        To je pěkný nesmysl. když necháš psa jíst jednou za dva dny tak zbytečně zatěžuješ trávící ústrojí buď hladověním, nebo nárazovým zatížením. U loveckých plemen (a dalších s hlubokých hrudníkem) pak takhle pitomně akorát zvyšuješ riziko torze žaludku.

        S návratem souhlas, ale to je lěpší řešit barfem a kloudnou stravou.

        Nevyřešíš to tím, že budeš dávat psovi sračky s menší frekvencí s větší náloží.

        0 0
        • black.horse  

          Klíííííd, jen trollí :-)

          0 0
          • snas89  

            nezajímá…vidím rudě:)

            0 0
            • Spider_29  

              On totiž říká jen A (návrat k dobám, kdy psi jedli přirozeně a nárazově) a neříká už B, že to bylo nutně spojený s jejich kratším životem a horším zdravím.

              Za mě je v první řadě potřeba dopřát psovi dostatek pohybu, jednou denně mu nasypat misku ale nechat na něm, kdy to bude žrát.

              0 0
              • snas89  

                Jako ano..ale, zase je dobrý, aby měl nějaký režim a žaludek mu pak nepracoval nonstop celý den.

                Ideál mi přjde 2× denně, ráno a večer, po procházce.

                Nevím, co máš za plemeno, ale psi s vysokým hrudníkem by neměli jíst cca hodinu před pohybem.

                0 0
    • kandik psi zub  

      asi to tu uz padlo – ale trivialni dotaz. Musi podle soucasnych zakonu a vyhlasek byt pes na spagate v verejnem prostoru? resp. mate odkaz na prislusny zakon, paragraf , vyhlasku?

      0 0
      • Spider_29  

        Řídí se vyhláškami obcí, výklad zde. Viz asi 3 vteřiny hledání na Googlu ;-).

        0 0
      • Espen  

        Nemusí. Zákon tohle nijak neuoravuje. Tohle upravuje vyhláška toho kterého města, obce. Pokud taková vyhláška ve městě není, nic mít psa bez vodítka, náhubku nebrání. I případnou vyhlášku města je dobré prostudovat důkladně. V našem městě třeba z mě nepochopilných důvodu uznávají místo vodítka El. Obojek. Což je totální hovadina, ale budiž. Pes ho má může chodit bez vodítka.

        0 0
    • rainbowone  

      Takhle jsem dopadnul, když jsem krotil pejska, co chtěl spapat svojí paničku.

      0 0
    • Delkim  

      tihle majitelé ty čokly krmili 3× denně a oni pak nepoznají rozdíl mezi dítětem a dalším nášupem… dostávat ty prémiové granule z Tesca jednou za tři dny tak se to nestalo!

      Nechápeme to, říká majitel psů, kteří na Chlumecku zabili pětiletého chlapce

      btw chovat 8 psů velkých plemen včetně kříženců a do toho i své vlastní malé děti, to už je na psychiatra… i ten nejvychovanější pes se ve smečce může chovat jako totální debil…

      0 0
      • Spider_29  

        Navíc tohle je alibismus jako vyšitej: „Netušíme, který pes byl první. Ale jakmile to policie zjistí, půjde na utracení.“.

        Pes nenese žádnou vinu. Je to šelma, která se chová podle svých instinktů. Jemu nelze nic vyčítat. To je jako chtít střelit ptáka proto, že zpívá nebo zabít rybu proto, že „dejchá“ vodu. Vina padá na majitele.

        0 0
        • Delkim  

          btw od pohledu ideální smečka pro dítě ve věku 5 let… a to na fotce ještě 3 další chybí…

          0 0
          • Vilém  

            Maji tam peknyho beaucerona.

            0 0
          • Spider_29  

            Že jsou to velký psi ve skupině ještě samo o sobě nic neznamená.

            Je to stejný, jako bys viděl fotku skupinky 2metrových svalnatých chlapů a dělal z toho závěr, že jsou to vrazi.

            0 0
            • Delkim  

              slušná demagogie

              vím, že nejde o velikost, ale o tu smečku a samozřejmě velikost psů je úměrná možnostem resp. následkům jejich činů

              0 0
              • Spider_29  

                Úplně stejná demagogie jako když někdo usuzuje „hodně velkých psů = tragédie“.

                Pes chápe, co je dítě. Špatně vychovanej pes jej chápe jako možnou kořist. Dobře vychovanej pes ho chápe jako slabýho člena smečky, kterýho je třeba chránit.

                Ale i když je pes špatně vychovanej a na dítě zaútočí, není to jeho vinou. On jedná podle svých instinktů.

                0 0
                • Petr L2  

                  Pokud se v jakékoliv smečce ně stane a je jedno jak je velká je to vždy problém toho, kdo tu smečku vede a to musí být vždy chovatel. Smečka má svoje zákony a ty je nutné respektovat Bez toho nelze mít kontrolu.

                  0 0
                  • Spider_29  

                    Tak tak.

                    0 0
                  • iron.hide  

                    a co ked tou alfou neni vychovatel? co ked je on len slabou betou a jeho miesto zaujal alfa pes?

                    0 0
                    • Delkim  

                      utratit alfu i betu :) a v příštím životě povolit maximálně tu myš co se vydává za psa, jorkšíra

                      0 0
                    • Barak  

                      Ať tak či tak, nechápu, jak otec může nechat to děcko běhat po zahradě bez dozoru, když byli ti psi puštěni.

                      0 0
                    • Spider_29  

                      Odpověď na tvou otázku je zřetelně a doslovně napsaná v příspěvku, na který reaguješ.

                      0 0
                    • Tencovozikmin  

                      K tomu nesmi nikdy dojit,bohuzel nekteri jedinci si leci sve mindraky porizenim silneho sebevedomeho plemene a takovy pes pozna ze majitel je srac.

                      0 0
                    • Petr L2  

                      Pokud pes vycítí a on na to má velmi dobrý cit, že smečka postrádá vedení, přirozeně vedení přebere a svojí dominanci si upevňuje jak umí, pak není nic divného, že někoho z rodiny přinejmenším pokouše. Chová se tak, jak mu velí instinkty.

                      Pokud toto majitel psa není ochoten, nebo schopen akceptovat, nemůže nikdy mít spolehlivého psa a je on i pes nebezpečný jak sobě, tak i svému okolí.

                      Ať chceme, nebo ne, demokracie a anarchie nemá v životě zvířat ve smečce co dělat, je to nebezpečné chování, které vždy vedlo k zániku smečky.

                      0 0
                      • Krutas  

                        Jenze ten pes nenapadl Super Alfu (majitele), ale to dite nekde vzadu za domem, a jestli to dite udelalo neco co ten pes povazoval za sve, ci ohrozeni sve pozice, dal to proste najevo, to je jeho prirozenost. Ano mohla selhat vychova – pes na deti nebyl zvykli, nevyrustal s detmi, nebylo mu ukazano ze dite je pod nim. Tohle mel majitel vedet, takze chyba a to ze se to predtim nestalo v mnoha jinych situacich zase tak moc nemusi znamenat. Ono staci jedno sikovne kousnuti a takove male dite nemusi mit moc sanci. Nikde jsem se nedocetl, ze byl roztrhan, jen ze byl mrtev.

                        0 0
                        • gerrard  

                          Kazdy normalni dospely spravne socializovany pes do deti nekouse, protoze vi ze dite=stene a stenata se nekousou. Pes co kouse decka k nim proste nesmi, at uz to znamena cokoliv.

                          0 0
                          • Atilla  

                            Hovno – štouchni psa do oka a vyjede po tobě jak já kdybys mi šťouch do ženy. To nemá nic společného s výchovou. Ty se taky oženeš když tě štípne ovád.

                            0 0
                            • Petr L2  

                              Na cizí možná ano, ale na vlastní rodinu, natož na dítě, správně vychovaný pes ne.

                              0 0
                              • Atilla  

                                Kecy, prdy, beděry. Šlápni spícímu psovi na nohu a ožene se po komkoliv.

                                0 0
                                • Petr L2  

                                  Pokud se tvůj pes takhle chová, tak si udělal ve výchově dost zásadní chybu a měl by si mít toho pokaženýho psa neustále na krátké šňůře, radši i doma.O tom je celá tahle debata a toho psa je mi líto, ten za to totiž opravdu nemůže.

                                  0 0
                                  • Spider_29  

                                    Naprosty souhlas. Pes se chova tak, jak ho jeho pan (ne)nauci.

                                    I dospelej pes se ale da prevychovat. Takze kdyz Atila svyho psa, kterej ho kousne, kdyz mu omylem slapne na nohu, venuje nekomu, kdo to se psama umi, udela tim pro svyho psa to nejlepsi.

                                    0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Nejlip by psovi bylo kdyby mohl behat volne v prirode a nemit omezeni dane vychovou. Kdyby si mohl sezrat a ulovit co by chtel. No je fakt, ze mnoho dnesnich psu by spis misto lovcu, byly potrava pro nejake krysy a kuny :-)

                                      0 0
                                  • Atilla  

                                    Pobavili jste mě hodně pánové:) kolik psu jste měli doma? 2, 3, 5, nebo 30 jako já?

                                    Naši psy byli vždy perfektně vycvičení, nikdy neštěkali na jiné psy, neútočili a poslouchali na slovo. Měli jsme doma vždy tak 5–6 služebních psů a 2 naše.

                                    Psy vycvičené tak, že si nevzali ani piškot od cizího, psy vycvičené, tak že když dostali rozkaz čekej, tak čekali klidně hodinu v sedě. Psy vycvičené, tak. že když si řekl vem si ho, tak trhal.

                                    A říkám ti, že i nejlíp vycvičený pes, když ho vylekáš/překvapíš tak se ožene. Nemusí to stát klidně léta, ale jednou za čas při špatné konstelaci hvězd k tomu dojde.

                                    A řeknu na rovinu, že pokud pes napadne někoho v rodině, tak je to chyba člověka(především dětí), jeho neopatrnosti a nevědomosti.

                                    Pes je jako nůž. Pracuješ s ním každý den a kolikrát si to bez něj nejde představit a i když je ostrý, tak není nebezpečný, ale 3 leté dítě si taky nenechám hrát s nožem!

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      psY :)

                                      0 0
                                    • Espen  

                                      Takhle jak jsi to napsal s tebou naprosto souhlasím.

                                      0 0
                                    • Chlebovnik  

                                      Aha. Takže jste neměli psy, ale roboty/otroky. Díky za vysvětlení. =)

                                      0 0
                                    • gerrard  

                                      A jeste to byli vlcaci ne? No a tim se to vysvetluje. My se tu bavime o normalnich psech. Ne o psech co jsou zavreni v kotci a ven jdou jenom delat praci a kdyz jim nedas prikaz, tak nevedi co delat.

                                      0 0
                                • snas89  

                                  Nesmysl

                                  0 0
                            • gerrard  

                              Je videt, ze o psech nic nevis.

                              0 0
                • Smazaný účet  

                  to není demagogie, ale tisíciletá zkušenost, která vyústila v jisté přísloví…

                  a to, že je mezi lidma poslední dobou hodně zoofilů tuto tisíciletou pravdu nevymaže

                  0 0
      • Kuba78  

        neznam podrobnosti, ale sam jako otec dvou podobne malych deti bych v prvni rade vubec nedopustil, aby se moje dite dostalo bez dozoru do kontaktu s takovou smeckou a pokud jdu nekam kde tito psi jsou navolno (byt na soukromem pozemku) tak bez ditete nebo vubec nepustit mimo dosah. Mozna sem paranoidni, ale hlidam je i kdyz si hraji s maltezakem od prarodicu ktery je zna od mala (malej linej gaucak, kterej by asi nebyl schopny zabit i kdyby se moc snazil) a kdykoliv kdekoliv na prochazce potkame nejakeho psa, tak se stavim mezi nej a dite i kdyby byl na voditku a stokrat pratelskej.

        co ted s tim, uz je asi jedno. policie tak maximalne vysetri detaily, mozna se rozdaji podminky, mozna nejake nepodminene tresty, ale pokud jsou vsichni akteri normalni lide, jak je chcete vic potrestat? chovatel bude uz navzdy ten, kvuli kteremu zemrelo dite, i kdyby vybil celou smecku a i kdyby se treba prokazalo ze nic nezanedbal. Pokud bydli na male vesnici, navzdy to bude mit na taliri. Pes je porad pes, nechape co udelal, muzete ho zabit ale co tim vyresite. A otec ditete? prisel o dite, nedokazu si to predstavit. a kdyby mu dokazali spoluvinu, jak chcete potrestat rodice vic nez vedomim, ze kvuli nemu umrelo vlastni dite? Je to proste tragicka nehoda.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Asi tuk bude znít krutě, ale já bych utratil celou smečku.

          0 0
          • Kuba78  

            asi ze se tak stane, pochybuju ze policajti krizovym vyslechem vsech psu zjisti kdo je vudce a nektery z coklu podlehne natlaku (nebo mu nasadi do kotce spicla) a vysteka toho kdo to zacal..

            ale jak pisu – je to uz asi celkem jedno jake se rozdaji tresty, nestesti se stalo, maly kluk je mrtvy a to uz nikdo nevrati.

            0 0
          • rainbowone  

            To není kruté ale rozumné.

            0 0
        • rainbowone  

          Popravdě řečeno mě majitelé psů začínají s*** víc a víc. Chápu, že pes nemůže za to, že je paniček debil co ho neumí vychovat. Ale dvakrát už jsem byl pokousaný a můj postoj ke psům se zásadně změnil, pes, který na mě vyjede, jde rovnou pod kytky, žádné debaty rána a hotovo.

          Každý trouba si koupí psa a hned je pánem světa, půlka lidí své pejsky naprosto nezvládá a ještě má blbé kecy.

          0 0
      • snas89  

        Chápu, že tohle je názorové fórum a na svůj názor máš nárok.

        Nechci obhajovat ani jednu stranu a zaplétat se do zbytečné diskuze,

        Nicméně pokud máš tu chuť někoho nazvat debilem (a zvlášt v tak pokřiveném příspěvku), tak si to nech pro sebe.

        Protože takhle děláš ****** akorát ty sám ze sebe.

        0 0
        • Delkim  

          tak nazvat v tomhle kontextu dotyčného psa „debilem“ snad ještě smím, ne?

          tady tu útlocitnost maličko přeháníš asi sám, nemyslíš?!

          0 0
    • -b-n-x-  

      Tady ale vubec nejde o zadny trest. Povazoval bych to jen za predbezne opatreni do budoucna.

      Ted me tak jeste napadlo, ze je zajimave, jak se nekdy neco stane a nektere skupiny obyvatel volaji po nejakem debilnim opatreni z argumentaci „kdyby to melo zachranit jediny lidsky zivot“, tak snad nikdy jsem nic takoveho neslysel u pripadu napadeni psem. Ja bych treba volal po velikem zprisneni chovu psu. Melo by to byt na podobne urovni jako zbrojak. Mozna bych nechal par vyjimek typu „jezevcik pro babicky“

      0 0
      • -b-n-x-  

        sorry, blbe zarazeno :-(

        Melo byt tuna

        http://www.bike-forum.cz/…-bikeru.html#…

        0 0
      • snas89  

        Tyhle výjimky jsou absolutně nanic.

        ps: náhodou si vybral zrovna plemeno, které kouše docela často:)

        0 0
        • Barak  

          To ze jezevcici kousou casto čtu uz asi po tisici. A co jako? Kdybych si mel vybrat, rozhodne se necham pokousat radeji jezevcikem nez treba ovcakem.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Presne, jezevcik a jini mali at se ukousou treba k smrti. Nicmene jejich velikost je predurcuje jen k nejakym spise lehcim zranenim. Rozhodne neprekousnou kost na noze jako bezne umi ti velci.

            0 0
            • snas89  

              Ti velci to umi uplne bezne jako vetsina bikeru tu porazit na kole babky u cesty a zlomit jim pul kosti v tele.

              0 0
          • snas89  

            Já bych se teda radši vybral nebýt pokousaný, ale chápu, že co člověk, to různé preference:)

            0 0
      • Petr L2  

        Stačilo by opustit tu zničující kulturu bezbřehé demokracie a distribuce zodpovědnosti za životy občanů na stát prostřednictvím zákazů a regulací a nastolit opět kulturu osobní zodpovědnosti za svůj život a máme pokoj od většiny problémů dneška......

        0 0
      • Atilla  

        A komu tím prospěješ? Myslíš si, že idioti nedostanou zbroják:)?

        A kdo to bude kontrolovat, kdo platit? A lidi co nedostanou ten „zbroják“ budou muset utratit své psi?

        Sorry, ale každý hlupák a egoista tu dostane řidičák klidně i na kamion a jestli mě v životě něco mockrát ohrozilo, tak né pes, ale člověk v samohybu.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Hele, ja proste nemam rad ty vsudypritomne psiska. Nic vic za tim netreba hledat.

          0 0
          • Atilla  

            Já taky nemám rád všudy přítomné automobilisty, jak krásné by je bylo všechny postřílet:)

            0 0
          • Spider_29  

            To ale není problém ani vina ani těch psů, ani jejich majitelů, ale jen a pouze tvoje.

            A s tím, že lidi chovají psy, můžeš udělat jediné: smířit se s tím.

            0 0
            • Kuba78  

              no ja taky obecne nemam moc rad napriklad psy na sidlistich, velke psy v bytech – zejmena proto ze casto serou po chodnikach, travnikach a majitele to neuklizi, to me sejri uplne nejvic. Nemam rad velke psy v parcich na volno, protoze muzou predstavovat nebezpeci pro deti.

              Presto nejsem pritelem nejakych reseni typu „udelejte s tim nekdo neco, idealne zakon ktery zakaze chov psu, budou na povoleni atd..“. at si kazdy chova co chce a jak chce, klidne kobru doma v posteli, ale at tim nikoho neohrozuje, neomezuje a at je tvrde vyzadovana odpovednost za sve jednani – neuklidis hovna po psovi, dostanes flastr za znecistovani. Tvuj pes napadne nekoho a zpusobi mu zraneni nebo skodu, je to to same jako kdyby tvoje nezabrzdene auto zajelo treba dite – tvuj problem, tvoje odpovednost, zaplatis skodu a muzes byt taky trestne odpovedny, pokud se neprokaze ze si za to opravdu nemohl.

              0 0
              • Barak  

                Ale vždyť tak je to přece legislativně zastavené. Ale nemůže za každým stromem stát policajt a sledovat, jestli všichni po svých psech uklízí nebo ne.

                0 0
                • mandak  

                  Pokud by se za stromy přesunuli policajti, kteří stojí na rovném širokém úseku 10m za značkou začátkem obce a měří rychlost, tak bych to jen kvitoval :-)

                  0 0
                  • roura  

                    Radši houno v parku na trávníku, než auto jedoucí kilem přes vesnici.

                    0 0
    • Cemik  

      mozna trochu off topic ale kdyz jsem si nesl domu predni kolo, neprivazany vlcak me rafl do stehna a do boku (zustaly mi pekne jizvy)… ja ho tim kolem samosebou prastil. ubranil jsem se,zavolal policii (na miste byly 2 kocarky s miminama)… probehlo prestupkove rizeni, a jelikoz jsem jako poskozeny neuvedl zadnou hmotnou,fyz. ani psych. ujmu tak nemam pravo vedet jak to cele dopadlo. :)

      0 0
      • IndyCZ  

        Prokouslé stehno není fyzická újma? To člověka musí rovnou zmrzačit?

        0 0
        • Cemik  

          no jako nebudu lhat, udelal jsem chybu kdyz jsem se nechal zahnat do kouta.. se psy mam zkusenosti ale tehdy jsem opravdu nechtel hafana ubit novym vypletem, zavaznosti zraneni jsem si naplno vsiml az doma. nevadi,dalsi zkusenost,priste si to vyridim s majitelem a policii nebudu alarmovat… navic na vyslechu je nejake moje jizvy nezajimaly. chudak pes, jednoznacna pochybeni majitele.

          0 0
      • Espen  

        Ač sám mám většího psa, tak musím říct, že z cizích vlčáků mám takovou nějakou obavu. Jsou pro mě strašně nečitelný. A vzhledem k tomu, k čemu se už desítky let používají (ozbrojené složky, ostraha objektů), nemají prostě s kousáním do lidí moc problémy.

        0 0
        • Petr L2  

          Promiň ale to co jsi napsal je fakt kravina :-)

          0 0
          • Espen  

            Že je to kravina pro tebe, přeci neznamená, že musí být i pro mě. V něčem se nějak mýlím? Ono je to hlavně jedno. Takhle to já prostě vnímám.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Ani ne.

            0 0
        • Marskatin  

          Poslední větu nebudu hodnotit. Ale jinak je pravda, že statistikám pokousání vévodí němečtí ovčáci. Někde jsem viděl i statistiku z německa, kde byly vyhodnoceny umrtí po napadení psem asi za posledních 30 let a suverenně vedli ovčáci.

          Ale zřejmě několik generací mediálního masírování pomocí fotek tohoto služebního plemene a chrabrého strážce hranic udělalo své. Kousne ovčák – nešťastná náhoda. Kousne pitbul – téma pro noviny. Pitbuli, stafordi prostě mají chujové PR.

          Těžko se asi vyhodnocuje, kolik je mezi lidmi jakého plemene. Kdysi bylo ovčáků určitě mnohem více než „bojových“ plemen, dnes už podle toho co potkávám na ulici, o tom nejsem tak přesvědčen. A za ovčáky jsou hodně vysoko ve statistice všemožní kříženci, nemyslím tím křížence bojových plemen, ti bývají řazení k bojovým plemenům.

          0 0
    • odik  

      Do psí hlavy nikdo nevidí.

      http://tn.nova.cz/…-pitbul.html

      0 0
      • roura  

        Tak jako mám čtyřletý dítě a přitáhnu si domu pitbula z útulku ? Tady si o to přímo říkali.

        0 0
      • Kuba78  

        Chudak kluk. Tezce zraneny a navic rodice ma idioty.

        0 0
    • ememem1  

      o co levik horsi jak cokel? https://zlin.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      0 0
    • cubista  

      Vyzkoušel jste někdo na agresivního psa použití paralyzéru?

      0 1
      • cubista  

        Tady asi paralyzér nepomůže. Ale zase káně útočící na lidi je rarita. Agresivních psů je plno, lidi je nemají pod kontrolou, proto jsem se ptal, zda už někdo takového psa sejmul paralyzérem. Respektive, zda to paralyzér dokáže.

        0 2
        • skaj  

          Dokaze, ale agresivniho psa spis nechces mit tak blizko, abys mohl paralyzer pouzit. Znam pripad, kdy mel paralyzer na sveho pitbula panicek, pomoci ktereho ho sundaval z jinych psu…

          0 0
        • Tencovozikmin  

          Zatím mě žádný pták nenapadl,ale jenom párkrát osral,rarita by byla kdyby se to podařilo psovi.

          0 0
          • gerrard  

            Tak bacha na kohouty. Nejvic zakerne svine. Se psem se domluvis s kohoutem ne a ******** to boli, kdyz te trefi. Ale ono potkat kohouta navolno uz je total rarita, ale coby decka jsme vedeli, kde je bojovny kohout.

            0 0
            • cubista  

              Jj, napadl mě u babičky v dětském věku. Měl smůlu. Babička mu hned usekla hlavu a druhý den byla polévka:-)))

              1 0
            • Smazaný účet  

              Pobliz naseho baraku jeden pobiha na volno i se slepicemi. Je zajimave, ze prochazim mezi slepicema a kohout si me vubec nevsima.

              Deda jednoho mel a jednou se mu zaryl hluboko drapem do lytka. 4 rany do kebule vydrzel ze vzduchovky a jeste zil …

              0 1
      • Smazaný účet  

        To jsou dementi na te Nove :-D

        Reporter sedne na kole a jede se tam projet :-D

        To mi pripomina legendarni reportaz o tom, co udela mraz o –20 stupnich se sklenici vody :-D :-D

        1 0
      • Coural  

        Rarita to je, ale mě se to stalo taky. Zmínil jsem to v jednom příspěvku o zážitcích s ptáky. Jedu po silnici, pospávám u toho a najednou pohlavek a nad hlavou mi krouží pták.

        0 0
      • MichaelSimek  

        U vas je to ve zpravach, tady to mame 3 mesice v roce diky „Flétňák australský“, lidi dojizdi z vyjizdek s natrzenyma usima a podobny veci :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.