Pells RAZZER Comp Lady vs. Superior XQ 760w

41 nepřečtených
  • Edukantka

    Zdravím, po delší době (cca 10 let) se chystám pořídit si nové kolo. Musím. To původní si ze sklepa „vypůjčil“, patrně nenávratně, kdosi :-(. Na druhou stranu to byla plečka a ještě k tomu mi byla malá, takže to až tak nebolí a díky tomu budu mít po letech nové :-). Kolo hodlám a chci využívat víceméně jen pro pohodový rekreační ježdění. Rozhodně žádné závody, ani velké a těžké terény, spíše převážně lesní a polní cesty, šotolina a bohužel i dost, možná i z 50 procent také asfalt po okreskách – přesuny, apod. Zkrátka klasickej „víkenďák“ :-D. Odhadem tak kolem 1.000 km ročně. V poslední době jsem toho moc nenajezdila (zdraví, práce, děti), nyní bych to chtěla trošku napravit, dříve mě to celkem bavilo. Ztratila jsem a nemám moc přehled o dění na trhu. Rozhodně si myslím, že nepotřebuji nic extra a také jsem finančně limitována cenou cca. 12.000 – 13.000,–Kč. Já vím, není to moc, ale nemůžu si v současné době asi víc dovolit. Mám zájem o horáka, spíše než o krosse nebo trekinkové kolo. Po nějakém předběžném vyhledávání mi v hledáčku zůstali dva favorité:

    Pells RAZZER Comp Lady 2007 mojekolo­.cz/index.php?go­to=detail&id=1336

    • velikost 18", cena 11.270,–Kč

    a nebo

    Superior XQ 760w 20007 www.bike-eshop.cz/…r-xq-760w-07

    • velikost 17", cena 10.990,–Kč (ale dá se pořídit i za cca.9.500,–Kč)

    Bohužel nemám možnost ani jednoho z nich „na živo“ vyzkoušet a chci objednávat po netu. Měřím 172 cm, vážím 60 kg a mám o něco delší nohy. Nejsem si jista geometrií a zejména velikostí, jestli spíše 17“ nebo 18“. Prosím, mohli byste mi poradit, k čemu byste se přiklonili, případně poradili zcela jiné kolo? Je mi jasné, že takhle na dálku se radí špatně, a že bych si velikosti měla osobně vyzkoušet, že je to hodně i o „pocitech“, ale přesto by mě Vaše názory a zkušenosti zajímaly a moc bych je ocenila. Díky. P.S Vím, že se to tu probíralo zřejmě mockrát, ale co jsem se dívala a našla v minulosti, tak spíše jen v kategorii – „muži“ :-). Takže se předem omlouvám Všem, koho by moje „lama“ dotazy iritovali, případně obtěžovali a prosím o toleranci a schovívavost.

    0 0
    • Lišák  

      Možná, když napíšeš odkud jsi, tak se tady najde někdo, kdo takové (nebo podobné) kolo má a nechá Tě projet. Takovéto domluvy jsou tady normální. Není nad osobní zkušenost.

      0 0
    • Řechty  

      Dle mého názoru jsou obě dvě kola v dané cenové kategorii celkem povedená. Nedávno jsem vybíral pro kamáradku 170cm také kolo ve stejné cenové relaci a po týdením vybírání na internetu padla volba na toho „supa“. Líbilo se mi tam vedení řadících lanek vnitřkem rámu. Ale po vyzkoušení byl ten rám dost krátkej (velikost 18) a prej „moc bárbinkovskej“. Nakonec po celodenním lítání po Brně a vyzkoušení několika kol si koupila Kellyse (velikost 18) pocitově jí sedlo nejlépe a barevně se jí to kolo taky líbilo, tak proč ne.. Jinak na tvou výšku určitě tu 18 a než to koupíš tak určitě někde vyzkoušet!

      0 0
      • Edukantka  

        Díky, a mohl bys upřesnit jakýho Kellyse si nakonec vybrala? O nich mi někdo říkal, že jsou prý taky kratší, než obvykle. Já nevím. P.S. Já jsem myslela, že SUPa dělají maximálně jen ve velikosti 17? Většího jsem v nabídce nenašla.

        0 0
        • Řechty  

          Jo kecám, byla to 17. Jinak s tím výběrem to bylo složitější, nakonec jsme dospěli k tomu, že pro její účly bude vhodnější cross než MTB. A to vedení lanek vnitřkem měl myslím jenom sup RX 600W. Jinak ten Kellys byl Axis red.

          0 0
          • Edukantka  

            Aha, už jsem si myslela, že jsem slepá nebo neumím hledat :-) Ten Kellys nevypadá špatně, ale já bych asi přeci jen o trochu víc preferovala MTB ..... a navíc ta červená barva :-D (viz. níže)

            0 0
        • honza.hk1  

          souhlasím snázorem, že je potřeba kolo vyzkoušet. Minulý týden jsme kupovali pro manželkukolo. Měli jsme jasno, že Pellse,ale trochu byla na vážkách. Přišli jsme pro crosse a když viděla na stojanechi i MTB, tak zkoušela i to. Je tu hned několik důvodů proč to zkusit. Rám u kola vyloženě pro ženy je trochu kratší, tedy alespoň u Pellse není 17 jako 17. Dámský rám má rámovou trubku o něco kratší. A dle mého také záleží na posezu, nastřihu rámu, manželka odzkoušela Pells mtb a hned po pár metrech konstatovala, že je hodně na řidítkách. Prostě to má sportovní střih a tedy i posez. Sedlo vyjde víš než řidítka. Tady je na zvážení zda chceš právě takový posez na rekreační jízdu. U nás nakonec opravdu zvítězil cross od Pellse. A vypadá a jezdí fakt dobře :-). Pells Crono Pro

          0 0
          • Edukantka  

            O tom, že kola pro „nás“ jsou kratší, mi už říkali i v obchodě a právě proto si na to chci dát pozor. S tím posezem máš naprostou pravdu. U toho mého původního kola jsem byla celkem natažená dopředu a dost mě z toho bolely záda. Tedy aspoň předpokládám, že to bylo z toho. Já se rozhodně na žádný vyloženě sportovní ježdění nechystám, takže bych asi měla i zvážit tebou doporučovanou variantu crosse. Já vlastně ani pořádně racionálně nevím, proč se těm crossům tak trochu vyhýbám. Asi se bojím, že s tím pak budu muset jezdit jen po asfaltu a že to v terénu (i když lehčím) nepůjde. Mýlím se? Budu o tom muset ještě pořádně pouvažovat a probrat to. A propo. Zvládne takové kolo i jízdu s dětskou sedačkou? Mohl bys mi ještě napsat kolik měří manželka, jakou velikost jste koupili a KDE to bylo (jaký obchod)? A jak často, kolik, jakým stylem a terénem manželka jezdí?

            Mimochodem, bavíme se o tomhle kole? mojekolo.cz/in­dex.php?goto=de­tail&id=1475

            P.S.omlouvám se, pokud ti přijdou moje otázky „příliš“ vlezlé. Jen chci získat co nejvíc informací. :-))

            0 0
          • Edukantka  

            Tak jsem v sousedním vlákně zjistila, že jste toho crosse pořídili v PÁNSKÉM provedení. Mohla bych vědět proč?? Má to nějaký speciální důvod? Předchozí otázky ohledně výšky manželky, velikosti kola, místa zakoupení atd. zůstavají ;-) Díky za odpovědi.

            0 0
            • Lišák  

              Ona není důležitá pouze výška, ale taky délka nohou. Ženy mají obecně delší nohy v poměru k trupu než muži, proto jsou dámská kola, ve stejné velikosti jako pánská, kratší. Není to však pravidlem. Mám pocit, že např Luka má pánský rám a je spokojená.

              0 0
              • Edukantka  

                Takže, pokud já mám skutečně „delší“ nohy, jak jsem se už zmiňovala v úvodu, tak bych se měla poohlížet skutečně jen po dámské geometrii? A co tvůj názor či tip na nějaké konkrétní kolo, nebyl by? A MTB or cross? :-)

                0 0
                • Lišák  

                  Z těch, co jsi vybrala by se mi líbil SUP rám a Pells výbava :-)

                  Já jednoznačně preferuji MTB, protože pokud na něj dáš úzké slicky, tak máš „skorokross“. S většíma balónama máš MTB. Navíc se mě krossy prostě nelíbí. Ani ryba, ani rak. Buď silnička, nebo MTB. Ale to je jenom můj názor a nikomu ho nevnucuji. Třeba Kurýr na bajku by Ti vysvětlil, že jediné správné kolo pro Tebe je kross :-)

                  0 0
                • Lišák  

                  ad delší nohy-všechno je o geometrii. Ideální vyzkoušet.

                  0 0
                  • Edukantka  

                    Jo, souhlas, ideální vyzkoušet. Ale když ono není kde :-D S tou kombinací kol jsi na to natrefil, by se mi to taky tak líbilo :-)) Do dneška jsem byla celkem rozhodnutá pro MTB, ale pak mě tak trochu nahlodal honza.hk. Takže teď fakt nevím.Třeba se ještě ozve sám „Kurýr na bajku“ a osobně mi to vysvětlí, proč je pro mě ideální cross. Nebo to udělej za něj :-D

                    0 0
                    • Lišák  

                      Tak to v žádným případě! Kross je hnuss :-D

                      Co by jsi řekla na tohle? Dp ráglu to daleko asi nemáš, tak to můžeš vyzkoušet.

                      www.cyklobazar.cz/kontakt.php?…

                      0 0
                      • Lišák  

                        Dp ráglu=Do Práglu

                        0 0
                      • Edukantka  

                        Dík za jasný názor na crosse :-D

                        Uaaau .. to nevypadá vůbec zle :-) Do Phy bych to určo zvládla, ale nevím, jestli se odvážím takhle nakupovat „z druhé“ ruky. Pro mě bude dost odvážný i samotný nákup po netu :-)) Ty by ses toho nebál?

                        0 0
                        • Lišák  

                          Jsem kupoval ten full rám, co mám v profilu od jednoho bajkfóristy z Krkonoš a věřil jsem, že mě poštou v krabici nepřijde rám z favorita… Zatím, cokoliv jsem kupoval tady od lidí z B-F, tak bez problémů, menší věci jsem platil třeba převodem na účet až dorazily. Jsou tady fajn lidi (aspoň ti, co jsou tady déle a účastní se debat, vyjížděk). Ten Trek sice neprodává nikdo odtud, ale pokud je s papírama, tak si myslím není čeho bát. Zkus se zeptat, jestli by si nějaký B-F pražák neudělal čas a nešel s Tebou na to mrknout.

                          0 0
                          • Edukantka  

                            Jo, já to tedy ještě promyslím a uvážím. Každopádně díky za snahu, cením si toho.

                            0 0
              • kámen úrazu1  

                Zrovna Luku bych za příklad nedávala. (Nic ve zlým, Luko) Má sice pánský rám, ale musela dát přímou sedlovku a pěticentimetrový představec. Nezdá se mi, že tohle jsou zrovna drobné dolaďovací úpravy. Myslím, že by jí menší rám připadal v terénu ovladatelnější, přitom s představcem 8,9 cm a sedlovkou hokejkou by byl posed stejně dlouhý.

                Ale taky si myslím, že i poměrně malá holka může mít pánský rám. Každýmu hoví něco jinýho. Když některá preferuje extra dlouhý posed, případně má dlouhý trup a ruce…

                0 0
                • honza.hk1  

                  přesně tak. Myslím, že to chce především vyzkoušet a mít opravdu jasno v tom co a kde bude kdo jezdit. Prostě k jakému účelu kolo potřebuje. Jaká je výhoda MTB kola ta či ten nehodlají projíždět obtížnější nebo spíše obtížné úseky v terénu. Silnice, lesní a polní cesty a podobné záležitosti, tam stále výhoda MTB není žádná oproti treku. V momentě, kdy je potřeba mít obratné kolo v náročném terénu, kdy kolo dostane ránu při nějakém tom skoku, nebo kdy opravdu vymele člověk pořádnou muldu, kdy jde vidle téměř na doraz, tady je pak mtb nesporně výhodou nebo téměř jedinou možností. Nepříklad v posledním Velu je článek o sáblíkové, která vyhrála krtátkou trať tuším Starobrno maratonu na treku :-). Na sudetech už by to tak asi nebylo,ale na krátkých…no možná i tam :-).

                  0 0
      • Lister  

        nevím o jakém supovi mluvíš, ale žádný dámský nemá vedení vnitřkem a ve velikosti 18 se taky nedělaj ???

        0 0
        • Řechty  

          jo,v 18 se nedělaj a to vedení lanek vnitřkem měl crossovej model RX 600W.

          0 0
    • Lister  

      Pells má lepší výbavu, ale tam ti neporadím se velikostí, tam budeš asi přesně mezi, pokud jde o Supa tak tam 100% 17ku, podívej se do mojeho profilu, nejdeš tam to kolo v 15 a jezdí na něm slečna 165cm vysoká

      Já bychi si asi vybral vyšší model Supa (červená barva na označení si te%d nevzpomenu), který mi přijde pro slečnu dostatečný a má slušnou výbavu.

      0 0
      • Edukantka  

        Ufff, téééda, ...... z té tvé předělávky jsem unešená. Jseš vážně dobrej. Jak někdo v komentáři ke kolu podotknul …chtěla bych být tvoje přítelkyně ;-D. Na kolik ten „mazel“ celkem vyšel, není-li to tajné? I tak se však obávám, že toho mého k takovému tunningu nedonutím :-). Co se týká té vyšší řady SUPa, obávám se, že to asi jednak bude přes rozpočet a taky RED barva mi příliš nesedí (nějak nerada poutám pozornost :-) ) a modrá je naopak má oblíbená. Já vím, že kolo na „barvy“ nejezdí, ale … zkrátka, ženská, musí se mi i líbit. :-))

        0 0
        • Lister  

          no celkové náklady cca 15–16 tisíc, ale něco jsem prodali, něco naopak použili za starého kola a některé věci z tohodle zase naopak dám potom na to starý.........

          0 0
          • Lister  

            no když tak nad tím teď přemýšlím, tak to bylo asi krapet víc, ale nelituju ani koruny a počítat to radši ani nebudu :o)

            Cílem bylo poskládat kolo na dámském rámu, který se jí líbí a bude mít odpovídající geometrii + k tomu dobře pracující a lehkou vidlici s cenou kolem 5–6 tisíc. No a když už jsem byl v tom, tak jsem koupil přímo i nová kola, protože byla škoda tam nechat ta stará :o)

            Za ty peníze by šel asi koupit i ten nejvyššší model supa, ale ten by neprošel designem a třeba vidlice ( na které si na kole zakládám) by tam byla horší…

            Jinak díky za chválu a pokud si vybereš Supa, tak jdi rozhodně do 17, ta ti bude sedět prakticky na 100%

            0 0
            • Edukantka  

              Já DĚKUJU tobě za cenné informace. Ta nová kola tomu dala šmrnc. Teď mám těžké rozhodování, jsem myslela, že to bude snazší. Co říkáš na názor Honzy.hk? A jaký máš obecně názor na crosse? Docela mě nahlodal :-))

              0 0
            • Edukantka  

              … jinak já, na rozdíl od tebe, vidlicím a ostatním technickým vymoženostem příliš nerozumím. Na těch mnou dvou vybraných modelech je to nějaký hodně špatný? Doporučíš případně něco jiného? Díky

              0 0
              • honza.hk1  

                manželka měří cca 177cm. A nohy má opravdu dlouhé :-), sehnat na na ní rifle není jen tak :-). A proč cross, no vzali jsme v úvahu několik argumentů, kde bude jezdit, tedy terén i asfalt a kolik bude jezdit.Další argument byl právě ten posez a nakonec a samozřejmně i výbava za stejné peníze. Ale opravdu doporučuji vyzkoušet a klidně si udělat i výlet někam dál. Já pro osobně jsem nikdy cross neměl a ani mít nehodlám,ale musím přiznat, že posez na něm je oproti mtb opravdu pohodovější. A proč pánskou verzi, no tak pouze kvůli desingu. Manželce se prostě líbí víc ten červený. Koupili jsme kolo v Pardubicích a byli jsme naprosto unešeni přístupem a časem nám věnovaným. Naprosto skvělý přístup. Jestli je za deset šest nebo půl sedmé bylo pánovi zcela jedno. Sundával kola jak na běžícím pásu a nechával nám ovšem dostatek času i prostoru k vlastnímu výběru. Nic nám nevnucoval, ale v případě potřeby ochotně radil. Manželka projela několi velikostí jak MTB, tak crossových kol. K tomu v prodejně opravdu skvělý výběr dámského cyklo oblečení. Pokud by jsi měla zájem, tak zašlu kontakt i mapu.Já mám kolo mnohokrát držší než manželka a přesto takový přístup přímo u Pellse v Brně bych hledal zcela marně. Také jsem jel pro kolo přes 150km a nelituji. Kdybych ovšem věděl o této prodejně, tak kupuji tam.

                0 0
                • Kubiczech  

                  Ahoj, pochlub se prosim, ve kterem obchode mas tyhle zkusenosti, at tam muzu taky zajit… Dekuju.

                  0 0
                  • honza.hk1  

                    je to v Popkovicích. Když přijíždím od dostihového závodiště, tak za Jetkou cca 200m je restaurace, tuším u Šimla se to jmenuje a těsně před ní odbočíš do dvora. Je to společný dvůr té restaurace a toho obchodu. Ve dvoře je novostavba prodejny s perfektním parkováním i prostorem na projetí kol. Musíš tam jet opravdu pomalu, protože jinak to přejedeš. Ze silnice to není moc vidět.

                    0 0
              • honza.hk1  

                a pokud se bavíme o dětské sedačce, tak tady je pro crossové kolo jedno opravdu velké plus. Zvlášťe u malého rámu to může být dost zásadní. Já měl ještě vloni Marina s 20" rámem a když jsem na něj dal sedačku a přseto, že jsem ji měl danou v nezadnější poloze, tak jsem patama treter zachytával za špičky synových botek. Malý rám bude ještě kratší a tak se ti to lehce může stát také. U 29 kol je to jiné a kolo je přirozeně delší a poloměr kol je také znát. Používali jsme samonosnou sedačku HAMAX.

                0 0
              • honza.hk1  

                ještě jsem to pročetl zpět a na tvůj dotaz kolik a kde manželka jezdí, no to ještě nevím :-). Ne, jelikož prostě chceme občas také vyrazit rodinně a mámě chalupu v Orlických horách, atd. Tak to chtělo pořídit pro ni nový stroj. Ale věř mi, že když vyrazíme třeba do těch Orlických hor, tak to na crossovém kolo zvládne také a to zcela bez problémů. A tam kde já pojedu po zelené jako třeab z Velké deštné na Luisku, tak tam by stějně ona nejela ani na mtb.Musel jsem prostě přizant, že cross je pro ni lepší volba. Vidlice vypadá dobře, není příliš měkká, má LO, řazení deore a přehazka LX a rám je hodně podobný mtb jak slopingem (sklonem rámové trubky), tak průměrem trubek.není to taková ta silniční koza jako některá crossové kola.

                0 0
                • georgio  

                  Ahoj, taky vazne uvazuju nad koupi Pellse Crono Pro pro mamu…jak ses s nim po delsi dobe spokojenej? A netusis jak je to u nej s vahou? Nikde na netu nejde najit…

                  0 0
                  • honza.hk1  

                    spokojenost je maximální, ale myslím, že u trochu vybaveného treku člověk spokojený bude. Přece jen nedostává to co mtb v terénu. Hmotnost nevím, ale klidně ti ho o víkendu hodím doma na váhu a výsledek prásknu :-)

                    0 0
                    • georgio  

                      Super,asi je to jasná volba…je to pro starší mámu..a ta teréní ambice nemá…ještě jsem se chtěl zeptat…co by jsi doporučil za velikost? Máma měří 168…těch 15.5 se mi zdá málo…18 zas trochu moc…ale asi zvolim těch 18…

                      0 0
    • kycis  

      Na kupkolo maji toho superiora za 8, kdyby nevadila cerena barva.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.