• Bumblebee

    Ahoj, bol niekto MTB na Peljesaci? Ma MTB zmysel alebo je to skor na silnicku? Cital som par temat ale uplne isty si tym nie som :)

    Dakujem za odpovede!

    0 0
    • wego1991  

      MTB určitě smysl má. Byl sem 2× v rámci kololodi. Loni byl 3 dny silný vítr a vlny a tak jsme nemohli přeplout na žádný ostrov a 3 dny ztravili v přístavu Trstenik a vyrazeli na kolo odtama.

      Viz. http://www.bike-forum.cz/…kololod-2016

      0 0
      • zdenek  

        Taky 2× kololoď. Jednou trasa Trpanj – Orebič, podruhé opačně (po jiné trase).

        0 0
        • wego1991  

          mi se nejvíc líbila letošní trasa z Trsteniku, vyhořelým lesem až k větrným elektrárnám na kopci (náročné stoupání, občas i tlačení, ale 20km nepotkáš ani nohu) a pak parádní, dlouhý sjezd s krásnými výhledy na moře do Stonu – kde jsou chovy slávek a plno dobrých restaurací. Sépiové risoto, chobotnicový salát a další dobroty :)

          0 0
          • Petr L2  

            Tedy pánové, vydupat k větrníkům to je slušná práce, na Pelješac, nebo blízké pobřeží jezdím léta, ale je tam takové horko, že bych na kole nevyjel, tak max dát si ty sjezdíky, mě by se osobně nejvíc lákalo dát si dolu ty serpentýny do Orebiče :-)

            0 0
    • Martin_S1  

      Potvrzuju názory přede mnou, MTB smysl má. Taktéž zkušenost z Kololodi, jeden kratší výlet z Trsteniku + trasa Trstenik – Trpanj. Ne že by to tam bylo špatné, spíš už jsem byl tak zmlsaný z ostrovů a unavený ze psaní, že do článku o Kololodi se o Pelješaci vešly jen 2 věty. A GPS záznamy tras budu mít taky zahrabané někde hluboko.

      Naopak ze silničního úseku z Orebiče po hlavní na východ si pamatuju, že tam jezdilo docela dost aut.

      0 0
    • makak  

      Jezdíme léta do Orebiče a poslední roky jsem sebou měl silničku. Nicméně MTB se určitě dá taky. Některé šotoliny ale mizí, např. cesta podle moře do Žuljany je už asfalt. Na fotkách je šotolina z Podobuče směr Trstenik.

      Jinak na kole tam jezdím hodně brzo ráno, silnice jsou prázdné, teplota snesitelná, výhledy na vycházející slunce nad mořem famózní.

      0 0
      • zdenek  

        Kololodě naštěstí jezdí mimo hlavní sezónu, takže je teplota snesitelná celý den. My jezdíme v září nebo říjnu, kdy to je na kolo ideální a ještě je to i na koupání.

        0 0
    • Pijer  

      Vyrážím do Žuljany s dětmi, bereme silničky a potřebujeme tam něco lehce najezdit. Máte tipy, kde se tam motat? Nejde ani tak o pamětihodnosti, jako spíš prostředí k najetí pár set kilometrů během dovolené – ideál je super asfalt bez aut a zvlněný terén .-D

      Koukal jsem na výše zmíněný úsek Podobuč-Trstenik a tam mi mapy.cz ukazují pořád šotku – kudy vede ta „cesta podle moře do Žuljany je už asfalt“?

      0 0
      • makak  

        Z Trsteniku se do Pobuče podle vody na silnici nedostaneš, jenom na MTB. Musíš tunelem Dingač do Potomje.

        Jinak oblast je na kolo perfektní, jezdíme tam roky, dříve jsem bral MTB, poslední roky právě silnici. Je to poctivý trénink v kopcích, žádný klouzání ;-)

        Důležitý fakt je, že výrážím na kolo lehce po 5 ranní. Provoz žádný, teplota ideální, výhledy na moře a vycházející slunce fenomenální.

        Pokud budeš chtít pošlu ti jako SZ odkazy na trasy co mám na Stravě.

        0 0
    • bessinka  

      Na Pelješac hlavně do terénu pořádný pláště a zásobu duší ,lepení a tmelů. Samý defekt od trnů. Jinak dobrý.

      0 0
      • Smazaný účet  

        je to zajímavý – obecně mám na Balkánu najetý tisíce, a s trnama no problem

        ty ostrovy jsou asi specifický

        0 0
        • scota  

          Pelješac je jenom poloostrov ;-) Ale trnů je tam fakt hodně a jsou pěkně dlouhé a ostré.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.