• žuri

    Viete niekto, ake pedaly na SPD nemaju stranovu vychylku? Tj. tretra sa vnich nehybe do bokov. Mal som take jednostrane ale nemozem nikde v popise najst ci takto funguju.

    0 0
    • Yura  

      Takove SPD někdo vyhledava? Asi nemá rad svoje kolena..

      0 0
    • nooski  

      Výkyv dělají kufry, ne pedály. Označení snad SPD SH-50 (mrknu se v práci, někde jsme je tam snad měli). Každopádně je to kravina. Odezva žádná lepší nebude a opravdová silniční tretra v kombinaci se silničními pedály, udělá mnohem lepší službu.

      0 0
      • žuri  

        Vozil som jedne kufre na dvoch pedaloch a na jednom sa vytacaly na druhom nie. Mozno lepsi zaber nebude ale je to aj o zvyku, na cestaku mi to vadi. Druhe pedale su lacnejsie ako tretry, navyse chcem kupit triatlonove na kros a pouzivat ich aj na cestne aj na krosy.

        0 0
      • JakeF  

        To si myslím, že není úplně pravda… Měl jsem taky jednostranný, co vůli neměly, i když jsem tam používal boty s kuframa od XT pedálů, který lehkou maj.

        S odezvou souhlas, tam vůle ničemu neškodí.

        Se silničníma zase nesouhlas, s pořádnejma tretrama může mít klidně šlehače, protože ty podrážky se stejně ani nehnou. Nevím, jak ostatní systémy, ale u silničního Shimana jsem nacházel jen nevýhody…

        0 0
        • žuri  

          A ake to boli tie tvoje jednostrane? Pamatas znacku?

          0 0
          • JakeF  

            Asi BBB, ale to ti počítám moc nepomůže, bude to tak 6–7 let zpátky, to už dneska můžou být úplně jiný…

            0 0
        • nooski  

          Nevýhody? Co takhle absence vertikálního pohybu kufru v pedálu při zaklapnutí, mnohem lepší světlost v zatáčkách a nižší vzdálenost osy pedálu od podrážky. Když vemu v potaz pedály Speedplay (jak jinak ;-) ), tak přidám mnohem větší možnost nastavení pohybu nohy a snadnější nástup a výstup než u SPD.

          0 0
          • JakeF  

            Vertikální pohyb nepozoruju, světlost v zatáčkách jsem si taky nevšimnul (ale věřím, že kdo víc hrotí zatáčky, tak to i pozná) a nižší vzdálenost od osy jsem taky nebyl schopnej ani zaznamenat, natož ocenit.

            Zato jsem jasně pociťoval nevýhody – žádná stranová vůle, horší nastupování, naprosto dementní chození. Plus teda u mě ještě horší pohodlí, ale za to asi mohli spíš u Spešlu, že silniční bota je proti bajkový při stejným číslování užší…

            Ve výsledku jsem si pak na delší výlety radši přehazoval bajkový SPD a karbonový boty od Spešlu a Ultegra pedály mi akorát leží doma. Za mě jeden z nejblbějších nákupů, co jsem kolem kola udělal…

            0 0
            • nooski  

              SPD-SL mají vůli při použití žlutých kufrů akorát. akorát je pravda, že Ultegry ji měly, pro mě nepochopitelně, proti 540 mnohem menší. Nastupování je pro mě u silničních Shiman snadnější, než u SPD (prostě jsem se naučil na silničních pedálech). Co se týče číslování bot od Spešlu, tak má S-worksy stejného ročníku a stejné velikosti a MTB jsou oproti silničním ******** užší :-) Samozřejmě při použití fakt tuhých MTB bot není větší plocha silničních pedálů znát tolik, ale rozdíl je přesto cítit. Konkrétně MTB S-Worksy jsou proti Sidi Drako jak bačkory, ale holt Sidi jsou na mě moc uzoučké.

              0 0
              • JakeF  

                Njn, tak to se mi koukám jako silničnímu začátečníkovi sešla dost ortodoxně silničářská kombinace :D. Každopádně si fakt myslím, že při použití dobrejch bot jsou dneska silniční pedály spíš tradice, než nějaký zásadní přínos.

                0 0
                • žuri  

                  Mozno spurteri ocenia.

                  0 0
                  • Yura  

                    Je taky rozdil, když jde ze sedla 100kg borec a nebo 60kg mucha. :)

                    0 0
            • žuri  

              Su to ties dovody preco chcem horske pedale s cestackym nekyvanim sa. V zatackach som mal skor problem s cestackymi, neaky LOOK starsi. Chodenie je ties super a nemusis riesit ktore tretry si zoberies sebou ked vela cestujes medzi bajkami.

              0 0
    • Kubiczech  

      Když už to tu je, tak s dovolením přidám dotaz. Neměl by někdo tip na lehké mtb pedály, co něco vydrží? Shimano nic, Crankbrothers nic, Look nerad, v ostatních značkách trochu plavu. Ritchey? Xpedo? Někdo jiný?

      0 0
      • Crusoer  

        time atac xs carbon

        0 0
        • nooski  

          Timy skutečně něco vydrží. Bohužel pod pojmem něco si každý představí úplně jiný časový úsek. Za mě buď XT nebo XTR. Váží více, ale fungují. Žabožrouti mají ložiska snad z baget.

          0 0
          • Kubiczech  

            XTR mi nevydržely ani sezonu a zařadily se tak po bok Egg Beaterů, což je hodně smutné.

            Zatím to vypadá přestup z XTR na XT. Nerad bych si ale váhově pohoršil, a tak hledám alternativu.

            0 0
            • tomxxx  

              Taky jsem to řešil a asi jediný co mi přijde alespoň trochu rozumné jsou titanový xpeda , jenže stojej víc jak dvoje XTR na kupkole. Takže jsme zatim zůstal u starejch XT a vyčkávám co vymyslim :D

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.