• Ebi999

    Zdravím, mám takovou prosbu, v kolech se moc nevyznám a v servisu mi neporadili. Při šlapání mi jemně lítá kuftr v spd pedálu, jen na jedné straně a to na pravé, levá mi perfektně drží při pohybu nahoru i dolů. Snažil jsem se to vyřešit zakoupením nových kufrů a spd pedálů, bohužel to nepomohlo. Tak mě napadlo , že budu mít špatný pohyb nohy, kvůli špatně nastavenému posedu, to jsem se snažil nastavit rovně a přesně na moji výšku a také to nepomohlo, nevíte čím by to mohlo být? Napadá mě něco se středovým složením? Díky moc za radu.

    0 0
    • nooski  

      Dezén tretry nemusí na jedné noze správně dosedat na tělo pedálu. Je to celkem běžné, ideální se bude s tím smířit :-)

      0 0
    • Chlebovnik  

      Máš každou nohu jinak dlouhou. Dá se to řešit vložkami do boty a podložkami pod kufry.

      0 0
    • OstravakTu  

      Nejak to nechapu,ale nestaci dotahnout spdecko,kdyz ti v nem lita bota?

      0 0
      • novas752  

        Nee. Tim se zvetsi odpor pri nacvaknuti/vyc­vaknuti,ale vule mezi vycvakavacima polohama se tim neovlivni.

        0 0
    • MlokCZ  

      Blbě šlapeš. Nášlapy nefixují kufr zcela bez pohybu (trochu se liší systém od systému).

      Tady citace z KPO ke kruhovému šlapání:

      http://www.kpo.cz/…_slapani.htm

      „3) Přenos síly má být po celou dráhu otočení klikou přes podrážku boty. Velmi často se vyskytující chyba je tahání nártem za svršek boty při pohybu pedálu nahoru. To je úplně špatně. Pedál se se musí po celý okruh postrkovat podrážkou a kufrem. Kdo používá systémy s kovovými kufry a větší vůlí mezi kufrem a zámkem pedálu (třeba SPD) uslyší při špatném šlapání typické cvakání v horní a dolní úvrati, vyvolané právě střídavými nárazy o plochu pedálu a o zámek.“

      0 0
    • saddik  
      1. Když píšeš, jestli to není něco se středovým složením, tak to vypadá, že to ani nemusí být v SPD, ale jen Ti někde něco cvaká a nejsi si jistý, že to je opravdu SPD. Zkoušel jsi zacvaknout vyzuté boty do pedálů a vyzkoušet nasucho?
      2. Řada pedálů má vůli normálně, ať už CB, nebo nejvíc asi Time. Nemělo by to, pokud to není moc, vadit, a pokud vadí, tak, jak píše Mlok, asi šlapeš ne zcela správně.
      3. Pokud je to moc a je to opravdu v SPD, tak se mohlo stát, že ti pedál vymačkal do tretry důlek hned za kufrem – s tím jsem měl problém u Timů a přešel jsem na CB, pro které jsou k sehnání plechové podložky pod kufry.
      0 0
    • Ricci  

      vydrety kufor

      0 0
      • 01carbon  

        nejen na Ricci-ho

        kolik km Vám vydrží kufry? Přibližně.

        0 0
        • Mereck  

          Ty jsou snad nesmrtelné. Mám původní na svých prvních Shimano tretrach (určitě přes 8000 km spíš tak 10000). Odchází mně ty tretry. Kufry jedou v klidu dal.

          0 0
          • Vilém  

            Tak u shimana, pripadne jinych ocelovych kufru by se to tak dalo rict, vydrzi to hodne. Ne vsechny jsou ale ocelove.

            0 0
            • 01carbon  

              Cvakání v jednom pedálu (no alespoň jsem je vyčistil a namazal). Šuplerou oba kufry – stejné v rámci rozlišení 40mm nonia. Dotáhnu pedály, cvaká, Nové kufry – OK. Marně přemýšlím kdy jsem je nasadil – jestli před 2mi roky tak mají tak 10–12k km jestli před 3mi tak mají k 15–17k km. Je zajímavé, že vůli měli oba kufry stejnou ale cvakání mě štvalo jen na levé – tohle koleno mam rozbombardované.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.