PČR změřili mě ale nezastavili... co bude nasledovat?

160 nepřečtených
  • Lukas890

    zdravim BF… sry za offtopic. Vcera me ASI zmerili státní policajti kousek od Trutnova. Na 50 sem jel tak 65. Radar u silnice, poliši v autě. Za jak dlouho cca mam ocekavat obsilku? (davaj si na cas, nebo to mam za 14 dni doma?) a muzu to resit tady doma v Pardubicich na PČR nebo budu muset do Trutnova? Jakej za tohle dostanu flastr? Je nejaka pravdepodobnost, ze nic neprijde?

    0 0
    • Lukas890  

      nebo mi prijde rovnou slozenka?

      0 0
    • kubad  

      Vetsinou stavi primo. Takze mas velkou sanci ze ti nic neprijde. Mozna meli pauzu :-)

      0 0
    • z0diaC  

      a nebo se může klidně stát,že pokutu nedostaneš a jen Ti strhnou body … kámoš takhle přišel o dost bodů – o ničem nevěděl !!! (nepřišel jim dopis ani nic jiného),druhý už je stejným způsobem bez papírů … ale možná je to jen specialita Zlínského kraje …

      0 0
      • Lukas890  

        no tak to je taky husty:) ale pro me by to bylo lepsi.. body mam vsechny, zadny predchozi prestupky… tohle bylo prvně (a zrovna na moje narozky kua!:), co me asi zmerili, tak se ptam, jak to vubec chodi. Tak PČR ma asi trochu odlišný přístup nez měšťáci…?

        0 0
        • felix.org  

          Tak zaprvé, body nemáš všechny, ale zřejmě zatím žádnej ;-) No a pokud tě fakt změřili, tak se to bude řešit ve správním řízení na úřadě v místě, kde došlo k přestupku.

          0 0
      • oddie  

        Nelze bez projednání.

        0 0
      • kolda  

        to je blbost.

        body ti muzou strhnout bud pri projednani na miste anebo po predvolani.

        0 0
        • felix.org  

          Kdy už lidí pochopí, že se žádný body nestrhávají… :-) A když se to řeší „na místě“ blokovou pokutou, tak PČR body neuděluje. Ty se udělují až následně…a úplně jiným orgánem.

          0 0
          • Bomba+  

            Přesně tak. Policista na silnici po udělení pokuty vpodstatě nemá žádný vliv na to, jestli body uděleny jsou nebo nejsou. Uděleny (pro Koldu a ostatní…no nic :-) ). Takže jak psal Volf: latině o tom, že body jsou uděleny bez vědomí řidiče taky nevěřím, spíš je to o komunikaci mezi řidičem a orgánem (pořád je řeč o bodech, nemravové :-) ).

            Na druhou stranu ale policista může , pokud je k tomu na místě technicky vybaven, zjistit aktuální bodové konto řidiče. To se málo ví, ale jde to.

            0 0
    • Volf  

      Překročení rychlosti v obci do 20 km/h nebo

      do 30 km/h mimo obec

      Překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o méně než 20 km/h v obci nebo o méně než 30 km/h mimo obec je vyměřené na 2 trestné body, blok vám policista vypíše na místě za 1000 Kč, ve správním řízení vyjde pokuta za tento přestupek na 1500 – 2500 Kč.

      (§ 22/1f) bod 4)

      Jde ale o to, zda skutečně měřili. Je fakt, že většinou staví někde opodál a řeší to ihned na místě blokovou pokutou, ale mohou to dát i do správníhzo řízení. A myslím si, že pokud je to ve správním řízení, tak musíš tam, kde to řeší.

      0 0
      • Lukas890  

        no stáli na druhý strane silnice (auto i radar), ale radar nasmerovanej do meho smeru. Blesk zadnej,ale to asi ve dne neni potreba..? z meho smeru policajti zadny, tak me nikdo nestavel. slo mi spis o to, zda treba ten jejich radar nefoti automaticky kazde auto (cetl jsem to nekde v diskuzi co jsem vygooglil). a kdy mam cca ocekavat obsilku.. rok, tyden? ma nekdo zkusenost?

        0 0
        • Volf  

          No máš rok do promlčení, takže asi tak. Nechci ti dávat těšínská jablíčka, ale spíš bych věřil tomu, že tě neměřili. Jinak zde se dá lecos najít :http://www.stop-bodum.cz/…ka-prestupku. Jinak moc nevěřím latině o odebírání bodů bez vědomí řidiče. můžeš si ale ověřit svoje bodové konto třeba někde na czech pointu.

          0 0
        • Lukas890  

          by me zajimalo, jestli musej stat u radaru, nebo jestli to maj nejak posefovany ze to videj v aute nekde na displayi.. protoze u radaru nikdo, a sedeli v aute.

          0 0
          • Volf  

            Ono ještě také záleží i na tom, podle čeho usuzuješ, že jsi jel 65 km / h. Jestli podle tachometru, ta jsi jel reálné tak 57 – 58 a pokud to nebyli městští biřicové, tak normální státní policajt, pokud neměří někde u školy, má nastaveno na radaru tak 60. Takže je možné, že jsi vyváznul bez ztráty kytičky i při prováděném měření.

            0 0
            • kixik  

              Přesně tak. Známej dělá u státních a říká, že mají nastaveno 65 km/h. Prý je to rychlost, při které lze s jistotou vyloučit toleranci při součtu max. povolených výchylek tacho a radaru. Za 52 pokutují prý pouze šerifové od městské policie, kteří to mají v popisu práce, páč musejí plnit městskou kasu… Jenže ti jsou teď momentálně bez šance, protože musí dávat při měření značku a každej si hned na rychlost dá pozor.

              0 0
              • jIrI___  

                Jen tak mimochodem, ta povinnost značky značící měření rychlosti je kravina jak Brno, protože mi pak uniká smysl takového měření…

                0 0
                • kixik  

                  S tím souhlasím

                  0 0
                • Bomba+  

                  Je to tak trochu pomsta státních, že jim měšťáci berou kšefty :-)

                  0 0
                • kesu  

                  to si nemyslím, městská policie se nemá sr*t do práce státním

                  0 0
                • pstasek  

                  Mě zase unikal smysl, co se bezpečnosti týče, když před zavedením této značky se joudové postavili tam, kde jim to nejvíc sypalo, namísto tam, kde opravdu hrozí nějaký malér.

                  0 0
                • karliner  

                  Myslím, že ti toho uniká víc :-)

                  Ale abych nebyl jenom za šťourala:

                  • třeba prevence, he?
                  0 0
                • JSt  

                  kravina to je, pac ti sycaci hodi znacku na nizke nozicce nejak nenapadne a kdyz to sypes osum petek, tak ju snadno prehlidnes, kor vecer :-)).

                  btw. co myslis, ze je lepsi. kdyz se projdou fizli po parciku, uvidi je borec, co chtel nekomu cornot kabelu a radej se na to vysere nebo kdyz se tam polisi neobjevi a on nekoho obere? ;-)

                  0 0
                  • kolda  

                    btw, sypat to meste „osum petek“ – za to bych bral ridicak na miste.

                    0 0
                    • kesu  

                      to taky nelze říct paušálně, uvedu příklady

                      • Most barikádníků a holešovičky-2–3jízdní pruhy,návrhová rychlostkomunikace je 70km/h.žádný chodníky ani nájezdy bezpřípojných pruhů
                      • 5.května u jižní spojky,rovina,3–4 pruhy,žádný chodníky a nájezdys přípojnými pruhy, které jsou dostatečně dlouhé,návrhová rychlostje 80km/h
                      • Kolbenova-2×2 pruhy,chodců minimum
                      • Povltavská,jen jedna křižovatka jinak chodník oddělen svodidlem
                      • Chabry-2×2pruhy,svodidla..

                      Jde o omezení hluku, které ať už má nebo nemá opodstatnění, ikdyž na zminěných místech pojedeš 80 nikoho neohrozíš ani neomezíš. O papíry to neni, pokuta je něco jinýho

                      0 0
                      • karliner  

                        No, zkus najet na most Barikádníků do centra od Tróji, kde nájezdový pruh není a všichni by tam sypali 80…

                        0 0
                        • cabbage  

                          Hm, takový nájezdy jsou i na D1 (130) a kdekoli na silnicích 1.-3. třídy (90).

                          0 0
                          • kesu  

                            Když se rychlostní komunikace opravuje a jsou průjezdné pouze dva pruhy tak je možné dát stopku a nájezd přímo bez najížděcího pruhu (pro najížděcí musí být stopka).Rychlost na průjezdné komunikaci musí být omezena na 80km/h ale ne na míň.

                            a to, že někdo neumí najet nemůže omezovat jedoucí pro průběžné komunikaci.

                            0 0
                            • pepek  

                              Tady jsou takový nájezdy běžně a furt (Ol-Brno-Tvarožná, Brno-Vyškov-kus před Rousínovem atd. Ten, kdo to tak povolil postavit je vlastně vícenásobný vrah.

                              0 0
                              • kesu  

                                já neříkám, že je to správně a nebo, že je to bezpečné. Třeba v Německu by se tohle stát nemohlo…

                                Ale já tím chtěl jen říci, že v některých místech by porušení rychlosti o 30km/h nemělo být o papíry ale o bodech a pokutě.

                                V Německu záleží,jestli jsi svojí vysokou rychlostí někoho ohrozil a nebo omezil. Tzn pokud jedeš v noci na 120 na dálnici 170 dostaneš sice solidní pokutu ale nepřijdeš o papíry a když je to třeba jen o těch 30km/h nemusíš ani přijít o body. Zatímco pokud pojedeš na 30tce před školou v poledne 70 tak tě oškubou a můžeš přijít o papíry. A o tom si myslím by to mělo bejt. Protože aktuální nastavení v ČR je (za rychlost) spíš buzerace než nápravnej mechanismus.

                                0 0
                        • kesu  

                          najíždíš do pruhu který je vyhrazen pro autobusy a navíc je tam vidět není problém najíždět rychlostí 30km/h a to na maximální rychlost 80Km/h bohate najedeš.

                          V tom nevidím problém,ostatně donedávna tam byla 70tka a problém nebyl

                          0 0
                          • karliner  

                            Jestli je podle tebe autobus řítící se 80 km/hod méně nebezpečný než osobák, tak potom svoji připomínku beru zpět.

                            Ale myslel jsem to tak, že informace o tom, že most Barikádníků nemá nájezdy bez přípojných pruhů. Stejně tak celé holešovičky jsou lemovány chodníkem. Ale nebudeme se chytat za slovíčka, myslím, že zrovna tam by 70 nikomu nevadila, zvláště když tam byla odjakživa…

                            0 0
                            • kesu  

                              stejnak se tam bude muset výrazně změnit značení kvůli výraznýmu zhuštění dopravy po dokončení Blanky..

                              0 0
                            • Bomba+  

                              Neměl by ses montovat do řízení auta a radši zůstat u kola, zjevně by se vyskytly problémy… :-)

                              0 0
                      • kolda  

                        samozrejme zalezi na konkretnim miste, ale na rychlost ve meste obecne bych byl striktni. mam v cerstve pameti, jak jsem uskakoval na prechodu u Edenu (vkrocil jsem na zelenou) pred debilem, co to profrcel tech osum petek…

                        0 0
                    • cabbage  

                      Ulice Generála Šišky – tady bys jinak než podle cedule nepoznal, že jedeš v obci a přitom je to Praha.

                      0 0
                  • jIrI___  

                    A nebo je lepší když policajti budou lidi upozorňovat na místa, kde měří a ti tam samozřejmě pojedou předpisově, ale jakmile uvidí ceduli konec měření, tak na to šlápnou a budou po městě plném lidí rubat těch tvých osum pětek a někoho sloupnou? To by mohla být dlouhá filozofická debata a na tu nemám náladu :)

                    0 0
                  • KTM rider  

                    Nebo když ten čorkař počká, až ti fízli přejdou parčík a tu kabelku tam čorkne o 10 minut později než měl v plánu, popř. půjde na jiné vhodné místo. běžná praxe při cca 8 policajtech na několik km obydleného rajonu s hustotou obyvatel v řádu stovek až tisíců lidí :)

                    0 0
              • fousek  

                Daj ke kazdy ceduli se zacatkem oce znacku s radarem a jsou vysmaty

                0 0
                • pstasek  

                  I na to je v zákoně pamatováno tak, že značka musí být přenosná. Čili taková značka na klasickém sloupu je k měření neopravňuje.

                  0 0
              • Volf  

                Tak to by jsi se divil. Jezdím dost často přes Březovou, kde měští biřicové mají v kopci na výjezdu z Březové na Svitavy pod maskovací celtou schovaný radar. A naprosto vyjímečně tam někoho nahoře na kopci nekasírují. A ta značka je úlitba těm, kteří chtěli dát biřicům další šikanující pravomoc a většině se to nelíbilo, takže měřte když o to tak stojíte, ale se značkou. Jinak ve spoustě států je skryté měření zakázané. například na slovensku to zavedli snad od 1.1.2011 také.

                0 0
    • JSt  

      rozumim ti, ze to resis (taky jsem resil), ale je to uplne zbytecne. jestli te zmerili, jsi bez bodu s flastrem, a kdyz ne, muze ti to byt jedno. ted uz to nijak neovlivnis ;-).

      0 0
      • Lukas890  

        tak je jasny ze o osudu je rozhodnuto, cukat se nehodlam, zaplatim, dostavim se a po prdeli, ale sem chtel vedet co me asi ceka nebo neceka:)

        0 0
    • Vilém  

      Na kole?

      0 0
      • Lukas890  

        LOL jen do me:)

        0 0
      • hribik A1  

        sa nesmej, ja som na tom raz išiel v dedine 75 :-)

        0 0
        • Vilém  

          Prave proto se ptam:) Znam taky par mist, kde neni problem rychlost prekrocit.

          0 0
        • alinceb  

          V dědině 75kph? A to na které ze svých hajter…?:D

          0 0
          • jIrI___  

            Dá se. A ani to hribik nemá tak daleko (Velké Karlovice) :)

            0 0
            • xshreck  

              http://www.mapy.cz/…

              tady mi to před 3 rokama ( dole je nějaký radar a v okýnku ukazoval rychlsot) ukazovalo 74 :-D

              Kde to je v Karlovicích?

              0 0
              • jIrI___  

                Buďto když jede člověk ze Soláně (tam ale nevím kde přesně začíná obec) nebo když jedeš po hlavní cestě od Slovenských hranic (od památníku partyzánům). Ale takových míst je tady v okolí spousta. Třeba i když se jede z Velké Lhoty do ValMezu skrz Podlesí .

                0 0
          • hribik A1  

            piranha. ale nebolo to v karlovicoch, bolo to inde. nebudem hovoriť kde, myslite si trebárs, že tam bola 80tka

            0 0
        • marapara  

          jj, taky jsem párkrát jel přes 70 v dědině :). Běžně kolem 65 km/h jedu třeba Ždánicema, když jedu od Bučovic na kole :)

          0 0
          • Martin  

            jo, tam to sviští moc pěkně :-)

            0 0
          • fousek  

            Takovyhle priznani bych necekal, zvlat od takovyho moralisty co se tyce jezdeni motorovych vozidel v lese.

            0 0
            • marapara  

              No to jsem čekal, který chytrolín se toho chytne :).

              To ale nic nemění na situaci, že bych si autem na motorce nebo čtyřkolce do lesa nedovolil vjet. Nedejbože někoho ohrozit.

              0 0
              • fousek  

                JJ kazdej z nas ma to vnimani co je spravne a co ne kapku jiny, me prijde ok jezdit v lese na motorce po lesnich komunikacich a tobe prijde ok jezdit autem pres obec 70km/h.

                Samozrejme kazdej z nas si automaticky vybavi podminky za jakejch je to mozne. a Ten druhej si okamzite vybavi podminky za kterejch je to nemyslitelne.

                0 0
                • marapara  

                  nj, ale to se podaří jen občas, jet rychleji, než je povoleno přes dědinu na kole. Nejezdím tak pořád, jako někteří autem. Autem taky nejedu 60 nebo 70 přes obec.

                  0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • xshreck  

      pokud te nezastavili tak bych si moc hlavu nedelal … projel jsi kolem nich 65? ty jejich radary jsou na urcite vzdalenosti, myslim nejak kolem 60m. a vetsinou snad zastavuji hned… kor jestli nefotili.

      se stacionarnima to je horsi, to me stalo 1500 a doslo to za pul roku :D

      0 0
    • karliner  

      Trochu mimo tvoje téma, ale nevím kam s tím a zakládat nový thread se mi nechce.

      Kamery v Praze

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • pstasek  

      Pokud jsi měl na tacho v autě 65km/h, mohl jsi reálně jet kolem 57–59km/h. Radary PČR bývají nastavené na 63km/h kvůli tolerancím (ověřené z úst příslušníka PČR). Pravděpodobně jsi se vešel do limitu.

      Naopak městský tě zastavěj klidně i za naměřených 51km/h. Ale naštěstí zase musí být označeni značkou s kamerou. Doufám, že úprava zákona, která má toto rušit, neprojde.

      0 0
      • kolda  

        i mestaci musi uznavat tolerance radaru, tusim 53 km/h.

        ale jsou to buz..ti, o tom zadna.

        0 0
        • jIrI___  

          U nás ve městě mají měšťáci toleranci na radaru 10%, samozřejmě do plusu :)

          0 0
          • McBlacky  

            10% se tak dává normálně jinak by stavěli každýho, kromě důchodců :)

            0 0
            • jIrI___  

              A mě a mojeho taty :-D

              0 0
              • nooski  

                Taky jezdím jak s hnojem a na tachometru v autě max 55 v obci :-) Vyblbnout se rychlou jízdou můžu na silničce, kde se aspoň ukáže co má kdo v nohách, než co má kdejaký tlusťoch pod kapotou.

                0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Shadow.1  

      Jen čistě teoreticky, když tě okamžitě nezastavili a nezjistili tak tvou totožnost, jak si představuješ, že ti teď pošlou pokutu nebo seberou body? ty máš na kole SPZ nebo něco podobného, jak by tě mohli identifikovat?

      Trochu přemýšlej.

      0 0
      • přišlapávač  

        :-DDD

        0 0
      • Thidney  

        :))))

        pobavils, těžký pondělní ráno, co?

        0 0
        • Shadow.1  

          ani mi nemluv :-) zrovinka jsem se v práci dozvěděl, že by mi chtěli přidat práci a plat zvednout o 80%, tak nevím, jestli to mám vzít :-)

          0 0
          • Thidney  

            posledni zamestnaneckej pomer jsem ukoncil v momente, kdy vyhodili kolegu s kterym jsme se stridali s tim, ze budu delat za oba a pridaj mi 30% ,)

            0 0
      • piskot  

        zamkněte vlákno, je to vyřešeno… :))

        0 0
      • Bomba+  

        :-)))) Nejlepší je ta poslední věta :-)

        0 0
    • kejmi  

      btw jak vubec funguje „osoba blízká“? to jako u spravniho rizeni: „dobrý den, to ja nebyl, to byla osoba blízká“ a je po ptakach?

      0 0
    • kesu  

      Bud v klidu,každopádně maj tuším půl roku ale nechaj tě pravděpodobně bejt a když ne máš tu osobu blízkou

      0 0
      • toram  

        přesně tak..ale počítam že to nechaj bejt…

        0 0
        • kolda  

          prave jsem od MP dostal flastra :) na P10 na Kubani jsem to postavil pred postou na zlutou caru. :) slusne chovani a srdceryvne pokani, ze se polepsim srazily flastra na kilo :)

          omlouval jsem se, ze to je urgentni vec do prace, pod pazi trimaje balik z Kupkola .))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.