Páteřní pražská cyklostezka A1 a průjezd Kampu

151 nepřečtených
  • BB

    Sorry, pokud se to tu někde řeší, ale vyhledávač mě na slovo Kampa vrátil takové množství threadů týkajících se produktů Campagnolo, žejsem se ztratil. Zpět k tématu, uzavření jedné z nejdůležitějších pražských cyklo tepen pro cyklisty považuji nehoráznost a doufám, že to komunita cyklistů náležitě spočítá starostovi příslušného pražského obvodu a celé jeho partaji. Pokud se ani na toto nezmůžeme, pak si to zasloužíme. Hawg.

    0 0
    • Jamin  

      komunita cyklistů může počítat jak chce , ale proti komunitě automobilistů a chodců nemá nejmenší šanci. Z diskuzí z netu se člověk může dočíst kolik lidí tomu vyloženě tleská. Taky sem tama jezdil a ano, jako prase, ale přes trávník. Nikdo mi nikdy nic neřek a jediný co sem si z toho odvez bylo několik hoven na pláštích. Prostě pojedem karmelitskou, stejně to tam pořád stojí.

      0 0
      • BB  

        Orwell kdysi napsal „Sometimes it is better to fight and be beaten then not to fight at all“. Ano, máš pravdu, utlučou nás čepicemi.

        0 0
        • Jamin  

          A navíc sem se někde dočet, že maj Kampu revitalizovat (nebo co) a že prej tam maj vzniknout pruhy pro cyklisty. Sice to bude nejspíš další asfalt v parku, ale průjezd bude možný. Takže tenhle zákaz vjezdu je asi jenom dočasnej (do voleb :-))

          0 0
    • kudlanka32  

      jde o takzvany volebni zakaz, volice je treba rozdelit a zavrit do ohradek.

      0 0
      • teffe  

        To myslíš jako že nám chtěli zakázat volit TOP 09?

        Mj. pohůnci pana starosty by se měli naučit dopravní značky.

        Vytvořili úžasný paskvil, použili značku zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech a do ní nacpali nápis z příkazové značky C14a kterou měli použít. http://is.muni.cz/…/znacky2.jpg

        0 0
        • kudlanka32  

          Myslim tim obecny princip, kdy politicky **** ziska preference vetsi skupiny tim, ze mensi skupine lidi neco zakaze. To se pak neda napravit – stejny pripad treba radar v Brdech, kurovec na Sumave… Politicky smecko na lidi.

          0 0
    • jonti  

      Docela nesmysl, slo tudy docela rozumne jet. Kdyz jsem tam jel posledne, rozumel jsem tomu zakazu, ze na kole se nesmi jet jen v te zuzene casti u Karlova mostu.

      0 0
    • jonti  

      odkaz na reakci cloveka, co za to muze

      http://prahounakole.cz/…seny-provoz/

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        A může za to Veselý, Lomecký nebo Filler?

        0 0
        • Jamin  

          Těžko říct, ale z těch odpovědí pana Veselého mi přijde že nemá všech pět pohromadě.

          0 0
    • mantis  

      něco k tématu..

      http://nazory.aktualne.cz/…025900fea04/

      0 0
      • Jamin  

        Mě už napadlo že jak pojedu z práce, vezmu na Kampě kolo na záda a přesprintuju s nim těch 600 metrů. A chodci uhejbejte.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Stačilo by, aby se parta bikerů přeonačila sesednutím a vedením kola na chodce a rozprostřela se ve vlnách chaoticky po obou směrech, za družného hovoru vždy minimálně 3 – 4 vedle sebe. Závazným pozdravem pro náhodné okolo- a protijdoucí by byl otisk pinů na holeni.

          Ještě by rádi vzpomenuli na roky, kdy se mezi nimi proplétali cyklisté.

          0 0
          • hodny soused  

            myslím, že právě takovéto uvažování má za následek zákazy vjedů cyklistům.

            Prostě tam kde jsou chodci musí člověk jet ohleduplně, ne jak …

            0 0
          • oddie  

            Ten zákaz je tam kvůli idiotskému a bezohlednému chování cyklistů. Takže řešením podle vás je chovat se ještě idiotštěji a bezohledněji, jo?

            0 0
            • karliner  

              Zajímavý úkaz, pozorovatelný zejména na cyklostezkách, bezproblémoví a nekonfliktní lidé se za řídítky svých kol mění na kretény.

              0 0
              • McBlacky  

                něco jako otoč klíčkem, vypni mozek ?

                0 0
              • oddie  

                A co teprve za volantem…

                0 0
              • HonzaRez  

                Velmi nezkušený názor. Praxe ja taková, že -píp- kteří mezi námi žijí, mají právě na cyklostezkách, v lese a podobných místech netušené možnosti, jak projevit svůj „temperament“…

                0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Vidím, že bez smajlochů hrozí nerozpoznání vtípku. Následuje variace na téma ‚kam s ním‘.

              Proklamovat budeme město přátelské cyklistům.

              Trochu, aby se neřeklo, omezíme auta tím, že nakreslíme čáry pro cyklisty. Aut je hodně, moc omezit nejdou, všichni by křičeli. Když náhodou zrušíme celý pruh, uděláme z něj parkovací místa, těch je málo.

              Aby dali pokoj, nakrmíme stavitele. Praha už je ale plná silnic, domů a tak, cyklostezky není moc kam dát.

              Geniální myšlenka: nacpeme cyklisty k chodcům. Těch je sice také hodně, také umí hlasitě křičet, jsou to hlavně maminky s kočárky a důchodci, tedy ti slabší a znevýhodnění; ostatně mají na to čas a praxi. A aby to bylo vyrovnané a volební preference rostly, všechny nové cyklostezky zpřístupníme i chodcům a bruslařům.

              Takže, v rámci zpřátelšťování města cyklistům, jim povolíme vjezd i do míst, kam oficiálně nejezdili, a která jsou plně v hájemství chodců, kteří také nejsou na koexistenci s cyklisty zavedeni.

              Nika je již obsazena, nosná kapacita prostředí naplněna, nutně dojde ke konfliktu. Cyklisté si na ohrožování od chodců, pejskařů a bruslařů nestěžují dost hlasitě. To by bylo, kdyby zmíněné kategorie byly, pro paušálně nemístné chování, vykázány ze společné multifunkční cyklostezky…

              Ale zpátky. Máme město přátelské k cyklistům. My jsme se snažili jim dát šanci, ale můžou si za to sami, nechovají se ohleduplně k chodcům, museli jsme jim jízdu zakázat. Ve veřejném zájmu.

              0 0
              • fousek  

                Chodci a ruzni koleckari na cyklostezkach neprekazej, vzdy na kole mas moznost pesaka objet po trave nebo pockat, az se to uvolni a nebo muzes jet jinudy. Koleckari jinde nemaj sanci a chodci at si chodej po asfaltu kdyz je to bavi. Akorat maj cyklostezky blbe jmeno.

                0 0
      • tonik666  

        Fajn článek. To co autor píše o alianci pěších a cyklistů už tvrdím delší dobu ohledně terénu a turistických značek.

        0 0
        • HonzaP9  

          Jojo, potěšil. Sice to tam není nikde přímo napsaný, ale myslím, že je to reakce na tu nedávnou chujovinu z Reflexu…

          0 0
    • rhapsody  

      tohle téma se mi docela hodí :o

      mohl by mi někdo znalý doporučit kudy lze nejlépe tuto část prahy projet na kole? Mám na mysli hlavně úsek od Smíchova do Stromovky (cíl Troja) ..

      co jsem to zatim jel dvakrát, tak jsem se s tim moc nebabral, když sem dojel před Kampu od Smíchova, vzal jsem to pod Petřín a po tramvaji až k Malostranský .. což je ale samozřejmě hroznej úsek, byl bych rád kdyby někdo poradil :)

      díky

      0 0
      • karliner  

        Smíchov → Strahov → Letná → Stromovka.

        Ani by mne nenapadlo jet jinudy.

        0 0
        • oddie  

          Taky jsem zamlada jezdil ze Smíchova na Strahov, ale tehdy to ještě nebylo tak vysoko a ten kopec nebyl tak prudkej.

          0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Galibier  

      …tímto úsekem jezdím poslední 4 měsíce, ale přijde mi, že mnohem méně ohleduplnější než cyklisté, jsou zmatení turisté, kteří ve snaze udělat nejlepší snímek nevědí kam si stoupnout a zmateně podupávají sem, tam, za druhé, úplně nejhorší, jsou „segwayisté“, většinou mám pocit, že „vozítko“ vůbec neovládají…, tak proč mají být biti cyklisté????… jezdím pomalu, vyhýbám se, někdy raději tlačím (ovšem nejhorší úsek je od Karlova mostu směr Malostr. náměstí…, tam bych ten zákaz i pochopil… )…, mnoooo nic, jen můj názor, zlatá pátá hodina, kdy jedu na ranní, to je poježděníčko…

      0 0
      • Smazaný účet  

        asi tak, zmatenej jezdec na segwayji taM slušně kličkoval.. do toho možná pár důchodců co jim vadí všechno a zákaz je tady… Tak mě napadá, pár stížností na bruslaře na stezce a pak tam taky bude zákaz??? :DDD

        0 0
      • kudlanka32  

        holohlavej nevolitelnej ****, pouziva nechutnou argumentaci – hastorse a tak. TOP je v prdeli.

        0 0
        • Jamin  

          volební preference naznačujou to že se prdel posulnula někam ke 30 procentum.

          0 0
          • kudlanka32  

            nevim, sibovali konstruktivni opozici – ted kdyz je vidim v televizi, tak je to k placi. Problem jest upadek vsech stran.

            0 0
            • Jamin  

              Problém je že lidi budou furt volit ty samý strany dokolečka a nikdy se nic nezmění.

              0 0
              • kudlanka32  

                musi se volit osobnosti a ne strany, tohle prase neni osobnost. Tenhle klidne bude hlasat jak ma rad cyklisty a konat pravej opak.

                0 0
          • jesperx  

            Což je opravdu smutné zjištění…

            0 0
      • Jenda  

        skoda ze ten chlapik z Automatu neni moc dobrej recnik :-/ jinak to co rika ma hlavu a patu.

        0 0
        • kudlanka32  

          hlavne to „reseni“ co tlaci holohlavej, je nesmysl – i na nejsirsi cyklostezce typu stromovka nebo alej kolem golfu v braniku se vsichni motaji a zadny pruhy nedodrzujou. Takze je to cely predvolebni umele vyvolanej konflikt.

          0 0
          • Jenda  

            me prisly zajimavy dve veci – jednak ze PCR neeviduje od roku 2007 do roku 2013 ZADNOU nehodu cyklisty a pesaka se zranenim. Tedy ano, lidi tam obcas jezdili jak hovada, ale evidentne to bylo spis neprijemny nez nebezpecny.

            Dalsi zajimava vec je, ze cyklistika sice tvori jen 2% z prepraveneho mnozstvi osob, na druhou stranu vice ci mene casto pouziva pro dopravu po Praze 30% lidi, to uz neni zanedbatelny cislo.

            No a argument pana radniho, ze mestaci stavejici cyklisty jsou poslilano do ******, to imho neni jen o aroganci cyklistu ale i o neschopnosti mestaku. Myslim ze zastavit cyklistu zejmena pri vyjezdu z Kampy smerem na Smichov je fakt jednoduchy. A jde o to toho dotycnyho zdrzet, proklepnout mu kolo a pod, proste aby pochopil, ze kdyz bude jezdit jak pako tak bude mestakama zdrzen a casove nic neusetri.

            A argument maminek ze by tam mely mit deti na ksirach aby je nekdo neprejel, presne jak tam Automatak rikal – ve chvili kdy je tam cyklostezka tak tam budou lidi legalne jezdit rychle a to dite na ni vleze zrovna tak – tedy to povede k vyraznemu zhorseni bezpecnosti.

            0 0
            • karliner  

              Docela by mne zajímalo, kde se přišlo na to, že PČR neeviduje žádnou nehodu pěšáka s cyklistou se zraněním, protože to není pravda.

              0 0
              • Jenda  

                nemam duvod tomu cloveku neverit, mas-li jiny zdoroj, idelane primo onu statistiku, dej sem prosim odkaz.

                0 0
              • jonti  

                Máš odkaz na zdroj kde se uvádí opak? Proč myslíš, že to není pravda?

                0 0
                • karliner  

                  Pro oba – kamarád se potkal na náplavce s opilou chodkyní, skončilo to jejím zraněním a PČR to vyšetřovala. Proto vím, že minimálně jednu nehodu cyklisty s chodcem PČR vyšetřovala.

                  0 0
                  • Jenda  

                    ale Mlho, my se tu celou dobu bavime o Kampe.

                    0 0
                    • karliner  

                      Reagoval jsem na tvůj post. Ale je fakt, že v tom rozhovoru to zaznělo. Tak sorry.

                      0 0
              • MaPa  

                Zdroj je prý tenhle portál, ale neověřoval jsem to tak nevím zda je ta argumentace v pořádku.

                0 0
              • Jenda  

                ano, vlastne mas pravdu – melo tam byt presneji na Kampe. I tak je srazek chodec – cyklista v cele Praze 1 od roku 2007 do 2013 celkem asi 13, vinici jsou cca 1:1 cykliste a chodci.

                0 0
                • MaPa  

                  No a teď zase schladíme hlavy – kolik srážek se skutečně dostane do registrů? Osobně jezdím už dost dlouho na kole do práce, mám za sebou i pár kolizí (jednu dokonce v rychlosti na A2 cyklista-cyklista) a nikdy jsme to nehlásili ale řešili dohodou. Předpokládám že většina srážek je s nějakým rychle jedoucím magorem, který se pak ani nestará co způsobil a komu, ale prostě nasedne a zmizí. A kolik lidí pak volá PČR a sepisuje protokol?

                  Jinak jako vždy – tolerance versus sobeckost, klasika. Nicméně řešení je samozřejmě blbost, to jako kdybysme zavřeli D1 protože tam pár magorů ohrožuje ostatní a PČR je na ně krátká :-/

                  0 0
                  • Janouch  

                    je fakt ze uzavreni kampy pro kola je nebezpecnej trend… po naplavce kde se driv dalo jezdit bez problemu ted je z toho promenada a nahradni reseni neni… u ty kampy se bojim podobnyho osudu

                    0 0
                    • MaPa  

                      Já si prostě myslím že je to zas nějaká malá domů z magistrátu spřátelené stavební firmě (jak to tak na P1 chodí už léta napříč politickým spektrem), neviděl jsem sice ten projekt co tam chtěj udělat, ale předpokládám že to bude megalomanský a utopí se v tom zas pár desítek mega :-(. A jako bonus se tam vrátěj cyklisti, to bude slávy :-((

                      0 0
                      • Janouch  

                        co jsem tak pochopil z ty debaty na DV TV s Lomeckym tak si mistni nepreji navrat cyklistu kdo jsou to ti mistni??? ten park potrebuje revitalizaci je to bez debat jen nejak posledni dobou citim ze kolomrdi :) jsou nechtena skupina viz naplavka a ted i Kampa:(

                        0 0
                        • tonik666  

                          Cyklobuzny jsou dost něchtěná skupina, všichni už pochopili, že je za nima mocná lobby, která staví cyklostezky o 106, takže se těm roztahovačnejm cyklomrdům začínají všichni bránit.

                          0 0
                        • Jenda  

                          koukni na prahounakole tam je to hezky popsany, jasne ze mirne tendencne ale imho to ma hlavu a patu. I k ty naplavce je tam docela zajimavy cteni.

                          0 0
                      • Jamin  

                        Přesně tak to je, Veselý chce pár šupů pro sebe z veřejný zakázky, ale revitalizovat se bude až po volbách, tak se musí něčim zalíbit aby zůstal u koryta. a cyklisty nikdo nemá rád, takže tomuhle určitě spousta lidí tleská.

                        0 0
                  • Jenda  

                    mas i nemas pravdu – pokud to bude se zranenim, myslim ze to poskozeny hlasit bude.

                    0 0
                    • MaPa  

                      hlásit a sepsat protokol je podle mě dost zásadní rozdíl, ale nevím jak to ve skutečnosti je.

                      0 0
    • Lenka.05  

      Sla jsem tam asi pred mesicem…vsude nachcano a nasrano od bezdaku, fakt nechutny. To ale zrejme neni tak zajimave predvolebni tema :)

      0 0
    • iron.hide  

      odvazny blog, diskusia je samozrejme proti

      http://adamvasina.blog.idnes.cz/…eho-ano.html

      0 0
      • Jenda  

        Na Kladne je uz pomerne hodne chodniku v rezimu sdilene stezky. Jsou to presne ty chodniky popisovane v tom blogu – tedy temer prazdne, zejmena podel hlavnich silnic. Jako bonus je na spouste z nich spatny povrch, takze tam stejne nejde jet zadna palba :-)

        0 0
        • jonti  

          Nejenom v Kladne, je jich dost i v Praze, podel vetsich silnic mimo zastavbu. Jako priklad vezmu treba Nuselak, chodnik na Sokolovske v Karline nebo chodniky na Prumyslove.

          0 0
          • Jenda  

            idelani dalsi kandidat by byl chodnik podel argentinske

            0 0
            • tonik666  

              Ale obecně bych se toho docela obával, zejména proto, že bude vznikat víc nehodových situací při křížení s příčnými ulicemi.

              Skvěký příklad, kde měla být cyklostezka na silnici, ale je nefunkční na chodníku, je ulice Severovýchodní I na spořilově. široká, přehledná, místa na cyklopruh dost, ale raději ho dali na chodník, kde hrozí kolize s docela frekventovanými kočárky a dětmi. A pak na křížení s Roztylským náměstím je cyklostezka úplně blbě vedená, zatímco po silnici by byla v pohodě rovně.

              0 0
              • Jenda  

                jo, ale nhnat cyglisty na argentickou je takova picovina ze ten chodnik je tam jediny rozumny reseni. Imho kolize na krizovatkach je precenovana, cyklista se ve vlastnim zajmu podiva co tam jede nebo ne. Druha vec je, ze se vsude davaj konce stezek pred krizovatkama, misto toho aby tam civilizovane byl prejezd pro cyklisty.

                0 0
                • jonti  

                  Presne tak, nechapu, proc nemuze ridic prijizdejici z vedlejsi davat prednost i cyklistum jedoucim po cyklostezce rovnobezne s hlavni. Jeden z mala duvodu, proc je v soucasnosti lepsi cyklopruh nez samostatna stezka.

                  To je spis na zmenu predpisu/zakona?

                  0 0
                  • tonik666  

                    V cizině tu přednost stejně máš, ale i tak je to o strach, vjet tam autu které odbočuje, nevíš jestli tě vidí.

                    Já jsem pro zachování toho, aby cyklisté auto odbočující doprava míjeli zleva, z čehož mi vyplývá cyklopruh, resp. jen symboly cyklisty na silnici.

                    Jako řidič bych se odbočování doprava docela bál.

                    0 0
                    • cabbage  

                      Proto autem jezdím v cyklopruhu – podjetí nějakým automaťákem tak nehrozí;)

                      0 0
                  • Jenda  

                    neni ani potreba aby daval prednost, to by vedlo k tomu ze by to tam strelci posilali v plny a ridic by je fakt nemel sanci videt, ale proc neumoznit tu silnici prejet kdyz tam nic nejede?

                    0 0
                    • jonti  

                      Kdyz jedes v levym pruhu a odbocujes potom doprava, taky musis tem v pravym pruhu dat prednost. To same kdyz odbocujes doleva, proc bys mel davat prednost protijedoucim autom a ne cyklistum na cyklostezce.

                      Dalsi nelogicke misto je treba Agip v Podoli/Braniku. Tam by si frekventovana cyklostezka rozhodne prednost i pro cyklisti zaslouzila. Neni duvod aby bruslar, ktery se casto riti vice mene nekontrolovane mel prednost a cyklista jedouci stejne rychle nemel.

                      0 0
                      • tonik666  

                        Když odbočuješ doprava, odbočuješ vždycky z pravého pruhu. Takže s cyklistou je to nová, nepřehledná situace.

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Není nová, stejně se chováš k tramvajím, když nevedou mezi jízdními pruhy.

                          0 0
                          • tonik666  

                            V Praze taková místa téměř nejsou.

                            Přece jen je snazší uhlídat si vpravo tramvaj než cyklistu, a i tak se dost lidí s tramvají srazí.

                            0 0
    • Otto96  

      A nejlepší je na tom ten paskvil značky co zakazuje sesedání z kola. Naštěstí tam často nejezdím, jezdím spíše po Smetanově Nábřeží, ale lituju lidi kteří teď musí jezdit Karmelitskou.

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Galibier  

        Tak jsem Karmelitskou jel poslední dny několikrát směr Praha 7 i zpět na Smíchov…, dá se, ale asi jsou cyklisti opravdu terčem k zabití…, mezery mezi chodníkem a vozidly byly dost široké abych to mohl v klidu projet, ovšem někteří závistiví řidiči, když vidí, že by je mohl někdo přidjet a být rychlejší, tak najížděli přímo k chodníku, aby cyklista nemohl projet…to nechápu, dnes ráno totálně zacpáno, v autech sedí po jednom, věčně v ruce mobil, když nevolají, tak píší, když nepíší, tak datlují na tabletech…, kolem chodí městská policie a nic, tak proč trpí cyklisté??? No nic…, podařilo se mi mluvit s člověkem, který se podepsal pod stížnost na cyklisty na Kampě, důvodem je, že v 31. a 32. týdnu v parku cyklisté srazily 3 děti!! Kvůli těmto magorům, kteří si na tomto místě (?????) honí triko, musí slušní cyklisté volit jiné možnosti… . Mě to nevadí, nemám problém to objet či volit jinou cestu, ale v 5:00 ráno, když jedu na ranní, tak mi ta zkratka docela chybí…

        0 0
        • jonti  

          V 5 rano bych tam jel, zakaz nezakaz.

          0 0
          • karliner  

            Pak viz vlákno vedle, podle většiny BF by tě měli policajti srazit na zem z kola, nasadit pouta, gumoléčbu a Dr. Martens dental plan…

            0 0
            • Janouch  

              tebe asi uz parkrat serezali co ??? no podle toho co tu plodis za nazorovy zvratky se ani nedivim ze jsi dostal vumlem

              0 0
    • BB  

      Měl bych prosbu na cyklisty jezdící po Trojské lávce v Praze. Je tam značka cyklisto veď kolo, ale 90 procent cyklistů jede. Musím přiznat, že jsem mezi nimi. Pokud ale musím objet chodce, tak jedu velmi pomalu, abych je nestresoval. Ta lávka se na obě strany hodně svažuje, takže nebržděné kolo tam klidně jede třicítkou. Najdou se skutečná hovada, která tam okolo chodců jezdí podlahu. Naštěstí už tam zákaz je, takže ho tam dát nemohou, ale přesto prosím všechny cyklisty, kteří chodí na toto fórum, aby se chovali vůči chodcům maximálně ohleduplně.

      0 0
      • jonti  

        +1.

        0 0
      • Elwing  

        už aby otevřeli ten nový most

        0 0
        • Janouch  

          a ten bude i pro kola jako ze tam bude cyklopruh ?

          0 0
          • Elwing  

            V to doufám. Navíc je fakt pěknej, akorát byl teda dost drahej :)

            0 0
          • lusk  

            Z hlediska lidí, kteří přes most budou přejíždět, budou však důležité spíše jiné údaje: Mostovka je dlouhá zhruba čtvrt kilometru, po dokončení na ní vzniknou čtyři pruhy pro auta (po dvou v každém směru) oddělené dvoukolejnou tramvajovou tratí. Visutá ocelová konstrukce na bocích mostu bude sloužit pro pěší a cyklisty. „Most rozšíří na každou stranu o tři metry,“ upřesnil Alexandr Tvrz.

            zdroj

            0 0
          • karliner  

            Kdyby tam náhodou nebyl, mohl bys dojít dát na magistrát někomu pěstí, aby ho tam domaloval.

            0 0
        • Galibier  

          přesně!! už aby to bylo…

          0 0
      • Galibier  

        …máš pravdu, je to tak, také přes něj jezdím, v 5 ráno nikoho nepotkáš, tak pohoda, ale když je plno, tak zpomalím na chodcovu chůzi nebo slezu nebo jedu ve frekventované hodiny jinudy…

        0 0
        • jonti  

          jinudy neni moc kudy jet, kdyz tak pres karlin

          0 0
        • karliner  

          Kudy?

          0 0
          • Galibier  

            …rozhodně delší cestou, po pravém břehu Vltavy po stezce přes Karlín a Libeňský Ostrov nebo ze Stromovky do Řeže, přes most a zpět…, ale to jen když je čas (přívozy nebrat )

            0 0
      • Jenda  

        jo, taky obcas zasnu co se tam vyskytne za zavodniky :-/

        0 0
    • Jamin  

      Tak co už tam někoho z vás chytli, nebo se vyhejbáte, nebo kolo vedete? Dneska po delší době sem v práci na kole a cesta zpět vede skrz.

      0 0
    • Jamin  

      Tak co už tam někoho z vás chytli, nebo se vyhejbáte, nebo kolo vedete? Dneska po delší době sem v práci na kole a cesta zpět vede skrz.

      0 0
    • Jamin  

      včra cca 16:45 – počíhali si na mě. Našteěstí řešeno domluvou, ale za to zdržení to nestojí. Vode dneška jezdim jinudy.

      0 0
    • worlusho  

      Tak jsem si pročetl sounáležitosti spojené s jízdou po chodníku, parcích, cyklostezkách atd.. Nevím jestli jsem někde něco přehlédl, ale z těchto zákazů a platné legislativy (kterou jsem našel) jsem došel k závěru, že teda i koloběžka je kolo a dále pokud rodič vyrazí se svým potomkem (jedno jakého věku) do parku s kolem či koloběžkou, tak to leda v případě, že je v daném místě povolen smíšený provoz. Jinak mají smolíka a capart musí šlapat po silnici nebo kolo či koloběžku vést. Opravte mě, pokud můj závěr je chybný, jak píši je možné, že mi někde něco pod čarou uniklo. ;)

      0 0
      • grim334  

        bohužel dnešní ‚moderní‘ společnost musí fungovat na zákazech a příkazech, protože neexistuje tolerance a ochota přizpůsobit svoje chování okolnostem. Proto kde začína svoboda jednoho končí svoboda druhého.

        V konečném důsledku se to pak rozdělí na ty co se snaží dodržovat pravidla a nejen že jsou jimi omezováni, ale ještě jsou pokutováni za drobná pochybení zatímco s prominutím ‚zmrdi‘ nerespektují nic a omezují a ohrožují všechny bez rozdílu a zároveň jsou to ti samí co nejvíc řvou. :)

        0 0
        • worlusho  

          Je pravda, po zkušenostech z pražských cyklostezek, že někteří jsou fakt na ránu.

          0 0
          • hawrda  

            A je to.Takovouto značku Karliner pro auto Na Příkopech mít nebude:).

            http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

            0 0
            • tonik666  

              Super, palec nahoru! Snad to bude fungovat.

              0 0
              • Janouch  

                no fungovat to bude, kdyz budeme tu znacku respektovat a myslim ze pokud ano, tak je to reseni i dalsich problematických mist a ne to resit znackou :cyklisto sesedni z kola…

                0 0
            • Glum  

              No údajně proto, že přibylo stížností řidičů z Karmelitské, že se jim tam najednou motají cyklisti a snad byla i nějaká kolize…

              Teď jen si to nepokazit na té Kampě…

              0 0
              • Modelar  

                Průjezd Karmelitskou byl jednou z doporučovaných alternativ, kdyby všichni co jezdili na kole Kampou jezdili tam, tak je ten zákaz pryč hned :) Na kole jsem si tam připadal jako v autě…

                0 0
            • Mr.Dan  

              Ha, snad to někdo nebude brát jako návrh k sexuálnímu harašení! A jinak max. 10km/h?! WTF? Na to snad skoro ani nemám převody.. :)

              0 0
            • karliner  

              Já se za volantem chovám ohleduplně. Když to valím pěší zónou, abych nemusel čekat v kolonách a zbytečně si nezajížděl, tak ustavičně troubím, aby o mně chodci věděli a včas stačili uskočit. Dost mi tedy vadí různí swaggies s obřími sluchátky. Ti neslyší.

              0 0
              • MichaelSimek  

                Mas pravdu, lepsi by bylo misto jezdeni skrze kampu dat kolo na zada a kampu prosprintovat, to je podle pravidel.

                0 0
            • Jamin  

              včera tam ještě strašil měšťák.

              0 0
    • Yann  

      Tak nove znaceni je na miste, zmizel zakaz vjezdu cyklistu do parku.

      0 0
      • meris  

        Dobrá zpráva. Zítra jsem se chystal na kole do práce.

        0 0
      • eporedax  

        Jo, uz je to tam od zacatku tydne. Vcera odpoledne byli v parku mestaci (dokonce ve vic nez malem mnozstvi), ale to spis kvuli nejake akci tam.

        Kazdopadne by to ale chtelo jezdit tam fakt s rozumem, aspon odpoledne a vecer kdyz je tam plno, protoze ty puvodni zakazove znacky urcite ve sberu neskoncily ;-)

        0 0
      • Jamin  

        Halelujah! Škoda že už na ježdění dop ráce letos asi kašlu.

        0 0
      • karliner  

        Blíží se volby…

        Nemám sebemenší obavu, že při nejbližší možné příležitosti po volbách se „vyhodnotí“ zkušenosti, „přihlédne“ se k přání občanů a značky se tam vrátí.

        Na furt.

        0 0
        • hawrda  

          Nevadí,dáme u Jelínků pár plzní a vyrazíme autem na Příkopy:).

          0 0
    • Jamin  

      Zítra se prej budou rozdávat jablíčka

      http://www.cyklistesobe.cz/threads/515

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.