OT: Jaké lyžařské středisko v rakousku?

54 nepřečtených
  • Hans999

    Zdravim, první týden v únoru jedeme s kámošema do Alp (věk lehce přes dvacet) a vybíráme středisko kam zajet.

    Moje požadavky jsou:

    • těžší sjezdovky (červené, černé), nechci se na modré plantat mezimiliardou němců co na tom stojí poprvé
    • hlavně sedačkové/kabinové lanovky, na těch oranžových kotváchnejezdíme
    • dobré by bylo i vyšší výškové rozpětí (1000–3000mnm), ale nenínutností. Tohle kvůli počasí a výšce mraků.
    • cena a vzdálenost (čím méně, tím lépe :) ), nejlépe tyrolsko nebosalzbursko
    • po večerech budeme spíš „popíjet“ na apartmánu, takžeo restaurace ve městě nám nejde, hlavně aby tam byl obchod.
    • středisko oběcně spíše pro „mladší generaci“ :)

    Zatím máme ve výběru Sölden (nevýhoda vyšší cena) a jako zálohu Zell am See/Kaprun/Saalbach (už jsem tam párkrát byl, chtěl bych něco nového, navíc se ráno musím rozhodnout kam pojedu a to je trochu risk kvůli počasí).

    Chtěl bych, abyste mi poskytli další tipy, kde jste třeba byli a máte zkušenosti. Díky moc ;)

    0 0
    • Zajoch  

      Nejlepší dojmy a zkušenosti mám z: http://www.skiamade.com/

      Stačí vybrat konkrétní místo, mezi středisky se dá přesunovat autem a nebo skibusem, mezi některými dokonce přes přimo kopce (kombinace sjezdovek, cest, lanovek) takže člověk může jezdit každý den jinde.

      0 0
      • přišlapávač  

        v Amade mi zrovna neprislo, ze by byly tezsi sjezdovky :-)

        0 0
        • Zajoch  

          A v kterém středisku konkrétně? Nebo co si mám představit pod pojmem těžší sjezdovky? Celá oblast má hodně rychlých a dlouhých sjezdovek, jezdí se tam i plno závodů. Ale každý kopec je trochu jiný a tak když vyjedeš třeba k ledovci, kde jsou jen modré a trasy na běžky, chápu, že tam to není to pravé.

          0 0
          • přišlapávač  

            tak například Zauchensee, tam snad nebyla jedina pořádná sjezdovka- maximálně jedna hned na začátku a tím to haslo :-)

            0 0
            • oldaka  

              Zauchenzee je moje nejoblibenejsi stredisko ze SkiAmade. Dle myho si tam kazdej najde co chce. cerny mas hned vpravo a vlevo pri prijezdu :)

              0 0
              • Pavel  

                Černé v Zauchenzee jsou docela solidní. Pokud by se komukoliv zdály málo prudké, nechť si sjede na lyžích třebas Macochu ;-).

                0 0
    • rob133  

      Na Kaprun…jezdíme tam i v létě (na silničku) a super.Já bych neměnil, podle těch požadavků co píšeš, tak tam je to pro to dělaný, ale i když jsi tam byl, tak já si myslím, že je to i s těma kilometrama celkem dobrý tuším, že to je takovejch 650, ne ??

      0 0
      • Hans999  

        Tak ten Kaprun/zell am see tam je spíš proto, že vím jak tam dojet a umím se tam orientovat(kdysi jsme tam byli i v létě na kola), jinak tam jsou tak 3 lanovky jinak samé kotvy, co si pamatuju z loňska. Jezdili jsme tam lyžovat jenom když bylo na Schmittenhohe špatné počasí.

        0 0
        • rob133  

          nechci do tebe rejpat, ale nejsou tam víc jak 3 lanovky ?? :)

          0 0
    • Zdenda CUBE  

      Doporučuji Schladming, byli jsme tam vloni a prakticky splňuje všechny tvé požadavky. Terény – výběr dle chuti, lanovky sedačky, kabinky, od našich hranic je to pár km a fakt paráda

      0 0
    • Hedus  

      Zkus středisko Lungau, kde máš asi 5 možností v rámci 20km. Nejlepší je středisko Obertauern. Nicméně podle tvých požadavků „těžší sjezdovky,hlavně kabinky“! bych typoval, že máš sježděnou půlku světa :)No zase to typické popíjení v apartmánu je nám našincum celkem příznačné :(

      0 0
      • přišlapávač  

        Obertauern, Katchberg slušný :-)

        0 0
      • blaf  

        Obertauern je fajn, sjezdovek dost, vetšina červená, do černa tam byly tak dvě pokud se pamatuju, vadilo mi tam ale, že skoro pod kazdou sjezdovkou byl dost dlouhej dojezd k lanovce a když měl člověk dole malou rychlost tak se zastavil a nezbylo než sundat prkno a dojit to pěšky :(

        mě se líbí Stubai, je dost velkej a jsou tam hlavně červený sjezdovky což mi vyhovuje, a když napadne prašan tak se dá jezdit i mimo, jenom tam tak nějak kašlou na rolbování a člověk nikdy neví jestli to bude upravený nebo ne

        no a letos se chystáme podívat do Zillertalu, je to tam velký a dá se tuším lanovkama přejíždět mezi několika střediskama, a eventuelně se dá jet ještě na Hinter, kterej je kousek, ale to je spíš taková nouzovka, když není sníh, je to tam pěkný, ale malý

        0 0
      • Hans999  

        Tak půlku světa určitě ne :D Akorát jsem byl s našima v Zell am See a se školou v Nassfeldu. Ale ze zkušeností vím, že na černých sjezdovkách bývá nejméně lidí a nejlépe se tam lyžuje, pokud jsou odvráceny na sever tak to tam je i dobře promrzlé, ale ty by v unoru neměl být snad problém.

        K tomu popíjení, co bys čekal o čtyřech 21 letých kluků? :D…jinak jsem to nemyslel tak, že bysme se každý den zchlastali do němoty :)

        0 0
      • P e t r5  

        Lungau- nevím který to byl kopec, ale sjezdovka se 100% klesáním tj. 45°. Naproti Katschberg- nádherná široká sjezdovka s šestisedačkou.

        0 0
        • dada  

          diretissima na ainecku kopec pjeknej ale halda lidí…a zpátky zamrdanou obstarožní trojsedačkou asi 1.5m/s, zvláště pokud se vyvede správné rakouské počasí tak chuťofka…

          0 0
    • Barak  

      Nevím jestli si tady tímhle dotazem nějak pomůžeš, protože ti každý napíše něco jiného a ve finále budeš tam, kde jsi byl. Jestli jsi už v Zell am See byl několikrát, asi by to fakt chtělo nějakou změnu. Co si pamatuju, stejně se tam dá jezdit jenom na Schmittenhöhe.

      Za sebe můžu celkem doporučit Zillertal Arenu. Pěkný poježdění, velký výběr sjezdovek podle obtížnosti, celkem se tam dá i off-piste. Myslím, že je tam i Harakiry, nejprudší sjezdovka v Rakousku. Na konci údolí je ledovec Hintertux, takže v případě nedostatku sněhu nebo nízké oblačnosti dobrá volba.

      0 0
      • Hans999  

        Já si myslím že mi to trochu pomůže, protože nakonec se stejně rozhodnu podle toho, ve kterém z těch středisek najdu nejlepší ubytování.

        Jinak zrovna ten Zillertal vypadá hodně dobře.

        0 0
        • daymaker  

          jezdíme všude možně, letos jedeme po několikáte na Tux. Osobně mi vyhovuje skladba sjezdovek (široké červené pláně), nevýhoda Tuxu je převaha kotev. Něco za něco.. :-) jinak asi kdekoli v Rakousku neuděláš chybu.

          0 0
        • Majan  

          Zilertal je skutečně dobrý. Jen není nejlevnější. Ubytování v Aschau je sice za 20 €, ale skipasy jsou drahé. Zkus uvažovat o Itálii – např Kronplatz. Je sice o 120 km dále, ale cenově v součtu vyjde lépe i přes placený Brenner. A pokud ho pojedeš po staré, tak ještě ušetříš. A lyžování super, skoro bych řekl extra super. Mně osobně tam vadí jen převaha kabinek. To věčné sundavání lyží je pakárna a mokrnou rukavice. A jestli chceš opravdu levně a dobře, tak Itálie – Ahrntal – Klausberg. Ubytování pod 15 €,super lyžování. A můžeš i na den zajet na ten Kronplatz.

          0 0
        • Barak  

          Stejně byste udělali nejlíp kdybyste jeli do Francie.:-)

          0 0
          • Tomínos  

            Taky jsem tam jezdíval, ale ta cesta :-) Jinak samozřejmě super. Teď už radši ten zillertal, je to pro mě zhruba šest a půl hodiny cesty, takže si ráno trošku přivstanu a odpoledne už jezdím. Ubytování myslím 21 éček se snídaní. Ale kdyby tam někdo jezdil a měl výrazně levnější ať dá vědět. Jinak na delší ubytování a spíš pro víc lidí se mi zdá docela dobré toto http://www.chaletsplus.com/en/

            0 0
            • Barak  

              Jo, ta cesta je opruz, jezdíme tam s cestovkou busem. Rakousko má samozřejmě výhodu v tom, že tam jsi autem „za chvilku“ a můžeš s sebou vzít víc věcí. Ale lyžování je tam pro mě zase neporovnatelně lepší. A cenově to taky neni tak hrozný, když nejedeš na přelomu února/března třeba do Chamonix nebo do Val Thorens.:-)

              0 0
    • malamala  

      Zell am See ani Kitzsteinhorn neodpovídá Tvým požadavkům. Na Schmittenhohe jsou modré + červené a jedna černá, na Kaprunu máš zase kotvy. Saalbach bych možná zkusil. Ale pokud by jsi byl ve výše zmiňované oblasti, dej hlášku … zajdeme na nějaké „veselé“ kalíšky :-)

      0 0
      • Barak  

        Už je to pár let co jsem tam byl v zimě, ale zdá se mi, že těch černých tam bylo víc a vzhledem k tomu, že nebylo tenkrát moc sněhu, byly na ledu celkem výživný.:-)

        0 0
        • malamala  

          Máš pravdu, značených „černě“ je tam sjezdovek více č.6+11+13+14+­15+17+21+22, ale prakticky zas tak „černé“ nejsou. Opravdu „černá“ je č.14 , jinak jsou to v praxi spíše „červené“ občas s trošku větším sklonem.

          0 0
    • karliner  

      Řekl bych, že můžete jet kamkoliv a bude to +/- to samé.

      0 0
    • pI3rre  

      Podívej se na stránky Stubaier Gletcher, jezdíme už tam 10 let a je to tam super. Minulý rok udělali velký snow park a je tam dokonce i 10km závěrečný sjezd, který tě doveze až k autu..

      0 0
    • vlasto  

      Podivej se na www.skizillertal3000.at a vyberes si. Hochfuegen, Penken, Gerlos. Vsechno se da okoucovat z Mayrhofenu. Na Penkenu je neprudsi upravovana sjezdovka v rakousku. V Mayrhofenu najdes spoustu obchodu, ale i baru kam jit vecer. V pripade snehove nouze to zajisti Hintertux, takze rozpeti je od 650 do 3250m

      0 0
      • friblos  

        Podle mého je nejlepší Saalbach – Hinterglemm, byl jsem tam vloni a takhle propojené středisko jsem ještě neviděl. Sjezdovky jsou všechny možné a dá se jezdit i v prašanu mimo ně. Letos tam pojedeme znova.

        0 0
    • dieegoo  

      Doporučil bych sehnat ubytování v Lienzu. Je to výborný výchozí bod – přímo ve městě je středisko Hochstein (malé středisko, teď tam udělali novou sedačku, jen nevim, jestli vede až na vrchol, před dvěma lety tam byla ještě kotva, snad to ale modernizovali celé… na druhou stranu na svazích nebyla ani noha a náročnost by mohla uspokojit), pár minut cesty autem nebo skibusem je pak Zettersfeld. Na druhou stranu z města se dá dojet během chvíle do Silianu, Matrei (moderní a velká ski aréna). Dá se koupit jednotný skipass a můžete každý den vyzkoušet jinou oblast.

      Případně pak ledovec Mölltal – Ankogel.

      0 0
      • Majan  

        Znám Matrei. Je skutečně dobrá, ale musí se bydlet přímo v Matrei, nejlépe přímo pod sjezdovkou v hotelu „Goldrýd“

        (nevím jak se to píše), kde je i bazén. Byl jsem tam několikrát a znám i lepší. Pro mě je to takový velký Špindl. Na ledovci v Moltaleru jsem byl jen jednou a pro mlhu a hnus ani nevím, jak to tam vypadá. Tehdy to bylo jedno z nejdražších lyžování – za ty prachy se 5× svézt z kopce byl mazec.

        0 0
    • janchi  

      Ja by som doporucil Samnaun :D je tam nadherne a svahov nahovado.

      0 0
      • padlos  

        Urcite sem http://www.saalbach.com/cz/winter.html nej stredisko v Rakousku, ale musi byt dost snehu.

        0 0
        • janchi  

          no neviem mne sa tam az tak nepacilo samnaun bol krajsi hento je nizko a byva tam dost teplo a to je dost na hovno

          0 0
          • padlos  

            Jo promin to nemelo bejt pod Tebe. Mas pravdu, ze to tam ma cenu jen kdyz je hodne snehu.

            0 0
            • janchi  

              no naposledy ked som tam bol tak to bola hroza jeden den teplo kasa jak hovado druhy den kosa a bolo to ako na klzisku.

              0 0
    • madcat  

      Byl jsem v Rakousku akorát na oblíbeným triu kopečků Hochkar, Lackenhof a Semmering, ale papírově, a podle panoramatických map jednotlivých skiareálů bych se vydal asi do Zillertalu, kde je toho hafo na výběr – ledovec, 3250 mnm, nejprudší sjezdovka Harakiri na Penkenu (ne že by mě lákala, já su věčnej začátečník), pěkně vypadající areál Gerlos… anebo vypadá dobře třeba Ischgl/Samnaun, to by byla asi druhá volba, kdybych se měl někam třeba na týden vydat… Ale já su jenom takovej teoretik, tak možná rači nebudu rozumovat :)

      0 0
      • jIrI___  

        Na Hochkaru jsem byl taky (ale jen na jeden den) a popravdě se mi tam vůbec nelíbilo. Na lyžáku jsme byli na Mölltalu a okolí a tam mi to zas naopak připadalo super :)

        0 0
        • madcat  

          Já byl na Hochkaru asi čtyřikrát, a až na mizerný počasí snad dycky se mi tam relativně líbilo, no ale tak holt já vlastně nikde ještě pořádně nebyl, páč kamarádi jsou lemry líný, a kam bych se mrcasil někam do Francie třeba sám, že… Takže z těch nemnoha středisek, kde jsem zatím byl, je Hochkar spíš to lepší… obzvláště při porovnání s poněkud tristníma podmínkama v ČR…

          Pochopitelně Mölltal je asi něco dost jinýho oproti Hochkaru :)

          0 0
          • jIrI___  

            Tak proti český střediskům má Hochkar těžce navrch, bez diskuze. Já taky nemám nic projeté, ze zahraničních vlastně jen ty dva zmíněné areály, takže nemůžu nijak víc srovnat :)

            0 0
        • alinceb  

          V Mölltalu sem byl asi před 10 lety a co si pamatuju, tak to bylo super (až na tu zas.anou mlhu)…

          0 0
    • dada  

      ehm…je jasné že když zadáš svoje požadavky tak ti vyleze jen jedno jediné středisko které pasuje 100%…ale znovu opakovat název nebudu – mám zásadu ho nepropagovat…je to o pár odkazů výše…

      0 0
    • Skicross  

      A co Gastein . Je sice trošku draží, ale terény jsou tam vyikající.

      0 0
    • dada  

      no ale koukám že ste ze studénky a řešíš vzdálenost a jestli si neobdržel od rodičů zlatou kartu tak vzhledem k věku předpokládám že řešíš i peníze. v tom případě doporučuju Lungau, když vemeš z vídně rychlostní silnici do Murau tak seš tam cobydup a bez mýt za tunely. Ubytko v pohodě za 15E na osobu a když si koupíš skipas Lungo tak ti platí i na Obertauern který stojí za hřích.

      0 0
    • jerrry  

      Kitzbuehl – na rozdil od obecne pojimane predstavy to stredisko neni jen Streif, ale nahore je velkej areal plnej docela zajimavych sjezdovek +spousta moznosti odskocit si bokem + lanovka pres udoli do dalsiho arealu – vse v cene A pokud se vyhnes ******* hotelum, neni to ani tak drahy.

      Za me – jedno z nej lyzovani v Rakousku.

      0 0
      • dada  

        muhehehehehehe­heeeeeeeeeee

        asi chcípnu!

        0 0
        • RomanH  

          Pokud si zaplatis rozsirenou permicu i do SkiWeltu, ma pravdu. Kitzbuhel ma obrovskou vyhodu v tom, ze je to fakt rozsahle stredisko a i v dobe dovolenych se tam ten napor lidi ztrati. Osobne uz ale radeji jezdim rovnou do toho Brixentalu.

          0 0
    • alinceb  

      3 roky z5 sem byl v Söldenu a celkem se mi tam líbilo…i když ta cena je vyšší.

      Loni jsme byli na týden v středisku Serfaus-Fiss-Ladis a z toho sem byl nadšený. Výškové rozpětí 1427–2770m, lanovky jsou vesměs malé kabinky nebo kryté sedačky. Středisko je na severním i jižním svahu, takže vychytáš, kde je dobré počasí. Jsou tam 3 snowparky (od easy až po hard), spousta hospod (celkem drahých) a hlavně všechny možné druhy sjezdovek (úzké, široké, boule, prudké, freeridy, po pláních nebo lesem). Já sem jezdil spíš ve snowparku, ale naši lyžníci si libovali na černých a červených (Adlerpiste, Pezid-Vertikal, Obere Schneidabfahrt, Direttissima).

      Bydleli jsme v Riedu (bezplatný skibuss), sámoška byla, restaurace taky, a celkem málo lidí. Celkově to bylo ale dražší…permice 214,5E – celkem to vyšlo s dopravou a jídlem cca. 11K/os. (celý domeček – 8lidí) a je to celkem daleko, ale pokud by ti nevadil Sölden, tak tohle je jen o kousíček dál…z Liberce 9hodin jízdy…

      Klidně bych tam jel zas – stálo to za to…;)

      0 0
    • mastihuba  

      mne pro letošek zaujalo todle

      http://www.bergfex.com/lienz/panorama/

      a na takovej pohodovej vejlet se opět chystáme do Donnersbachwaldu, ale tam je jen jedno lano na kopec a z něj vedou dvě slušný červený a jedna pěkná černá střecha. Lidi žádní, z brna je tam člověk za 4,5h a vyblbnou se tam i děcka známejch.

      0 0
    • dobias  

      Ahoj ubytování a lyžování ve schladmingu je prostě klasika,

      jste tam za pár hodin a ubytko cenově od 790 Kč/noc, někdy

      i levněji.

      "Ubytování rakousko ":http://www.mauthner.cz

      jsme pořídili přes net.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.