• cecilconrad

    Zdravim,

    narazil jsem na celkem zajimavy projekt MTB Mapa CR z dat open street map

    Kdo tyhle mapy nezna, tak se jedna o mapy, ktere se daji volne sirit a pouzivat, a hlavne vylepsovat.

    Donedavna jsem projizdel Chriby na kole s GPSkou a mapy vylepsoval, bohuzel se GPSka porouchala. Jestli mate nekdo sve vlastni GPS trasy z chribu, nebo z okoli Zlina, ktere na osm jeste nejsou, toz je muzete pridat, nebo mi je poslat na mail cecilconrad@rocketmail.com, Diky za pripadnou spolupraci :)

    0 0
    • t29  

      Co jsem projel, to jsem už do OSM nakreslil. Mrkni se na naše stránky – http://chribymtb.unas.cz/ – jsou tam i nějaké záznamy tras ze společných vyjížděk.

      0 0
    • honny  

      Mám v plánu tam tak za cca měsíc jet, a mapování OSM se věnuju, takže… :)) Snad to vyjde.

      0 0
    • t29  

      Tohle si teď tvořím z OSM a SRTM dat

      0 0
      • cecilconrad  

        To je na jake zarizeni ? Ja mam Palm TX nainstaloval jsem si tam nejaky software od Garminu, ale nepovedlo se mi tam dostat mapu cele CR, kdyz sem si stahl v JOSM cast mapy tak jsem to jaksi vyexportoval, ale vetsi casti se tam stahovat nedaji.

        0 0
        • t29  

          Screenshot je z Garmin Vista HCx, takže to přečte asi cokoli, co umí garminí .img formát.

          Republiku musím mít rozsekanou na asi deset dílů, aby se to dalo zpracovat, vrstevnice (10m interval) taky – cca 400 MB .osm soubor je hranice, co mi proleze v PC (2GB RAM s možností alokovat pro Javu a mkgmap tak 1400 MB). Stahuju extrakty z Geofabrik.de a pak je porcuju splitterem.

          0 0
    • cecilconrad  

      Mam v planu zacit mapovat Chriby s udaji pro bikery podle http://wiki.openstreetmap.org/…Mountainbike

      Nemate s tim nekdo zkusenosti ? Mel bych tam pridavat jen znacene trasy, nebo pridavat i neznacene ? A jak odhadovat obtiznost, kdyz v okoli toho moc zmapovaneho neni a nemam s cim porovnavat ?

      0 0
      • osmmtb  

        Ahoj, mapovat všechno, neznačené považuju za ještě důležitější, než značené. Něco o mapě jsem napsal sem: http://wiki.openstreetmap.org/…ech_Republic

        Pro zobrazení MTB tras je třeba použít tag „mtb:scale“. Informace jak mapovat/odhadovat MTB obtížnost zde: http://wiki.openstreetmap.org/…ey:mtb:scale

        Obojí zatím jen v angličtině. Dotazy a připomínky k mapě i mapování jsou vítány.

        0 0
        • cecilconrad  

          diky, je me to jasne, mel bych jeden dotaz mimo,

          snazil jsem se mapovat moravske vinarske cyklostezky. Podle doporuceni by se to melo mapovat jako lcn coz se ovsem v cyklistickych mapach zobrazi modre. V pripade krizeni nekolika ruznych potom nastava docela chaos. Idealni by bylo, pokud je to nejak mozne je barevne odlisit. Ona je kazda jinak pojmenovana a ma svoji barvu, ikdyz na tech vybledlich cedulich vetsinou ani nejde precist ktera to je. Nejaky napad ?

          0 0
          • osmmtb  

            No pokud se pouziva v OSM krome lcn i nejaky doplnujici tag, tak by to teoreticky slo. Aspon barvou pisma treba. Jinak lze spoustu informaci ziskat v archivech ceskeho fora http://lists.openstreetmap.org/…ail/talk-cz/ nebo se i prihlasit a vznest dotaz tam.

            0 0
            • cecilconrad  

              zdravim, proc se renderujou i cesty, ktere mtb:scale nemaji ? Jsou to vetsinou asfaltove highway=track, kde mtb:scale konci

              0 0
    • cecilconrad  

      a jeste co znamenaji ty vykricniky a podle ceho se tam delaji ? nejak sem nenasel zadny tag s kterym by to mohlo souviset

      0 0
      • cecilconrad  

        dobre tak uz sem nasel, ze to je varovani vyrazne zmeny obtiznosti, takze sem zadny tag najit nemohl

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.