• Pavel

    Nafasoval jsem během víkendového lyžování v Alpách šílené opary (ret je jeden opar), plus jsem si ještě ty rty navíc i spálil (nos se už oloupal). Poraďte pls nějaké ty babské rady, jak s tím pohnout… Ve rtech mi škube, pálí, svědí, ani napít se pořádně nemůžu… Dík!

    0 0
    • Evilcleaner  

      orofar, 2g stojí sice 200+ ale je to jediné co má tak smysl a nějak to funguje a pak ještě jeleního luj – pořád mazat at ti to neseschne, mnohem lépe se to léčí když je to zvlhčené a ani to potom tolik nebolí. v žádném případě do toho nedrbej, protože si tam ještě zaneseš další infekci a budeš už uplně v háji. jinak je to virové onemcnění takže konkrétní lék na infekci neexistuje ale určitě ti pomůže pokud si nastolíš fyzický klid a nebudeš se vystavovat přílišnému stresu.

      0 0
    • kankrlicek  

      Opary, to je moje! :( Nějak jsem se s tím smířil a léty přišel na způsob, jak s nima žít, aniž by mě nějak moc otravovaly. Buď vezmeš nějakou dezinfekci (používám genciánovou violeť), namočíš do toho tu tyčku s vatičkou na konci a na začátku, když to tak hezky svědí k nesnesení, celý ten opar rozdrbeš tou dezinfekcí. Druhý den máš už strup a nic nesvrbí. Nebo trochu starší metoda: ohřeješ si do hrníčku vodu skoro k varu, opatrně namáčíš smotek vaty a tou vatou si tupuješ opar. Viry nesnáší vyšší teploty, takže druhý den též strup. Jen to v tomto případě nesmíš přehnat, aby ses neopařil :) Tak si vyber.

      0 0
    • kovar  

      opar občas mě přemůže po fyzickém nebo psychickém vysílení, pomáhá (ulehčuje průběh) mi jedině pořád mastit nějakou tou Reginou (jelení lůj), když to začnu paplat včas, tak se mnohdy ani nějak nerozvine a dá pokoj.

      0 0
    • pepko  

      skocit do lekarne a kupit nejaku masticku … staci lacnejsiu, drahe funguju uplne rovnako :-)))) … ale treba si kupit velke balenie b-komplex forte … hadzat do seba po 1 tabletke kazde 2–3hodiny … k tomu obcas vitamin C a mutivitamin+mineral … ale to B je najdolezitejsie, tusim staci iba B6 (riboflavin) … ale ja kupujem cely b-komplex …

      0 0
    • dannii  

      …na opary je nejlepší med…opravdu.....:)

      0 0
      • Biker jak Pes  

        To musím někdy vyzkoušet, brách si dával na opary zubní pastu. Vždycky na noc a docela mu to pomohlo … :)

        0 0
        • dieegoo  

          Tak tak, to dělám taky. Jen je dobrý namazat si to tak půl hodiny před spaním, aby to stihlo zaschnout a neměl si pak celý polštář od zubní pasty.

          0 0
        • Hell_A  

          na pastu pozor, přes noc zaschne a nesudnáš ji a nebo ano, ale i s oparem a zůstane ti pěkná jizva:-( s oparama je to těžký, jak v sobě ten vir člověk má, už se ho nezbaví.. může mu jedině předcházet, ale i to se moc dobře nedá:-(.. Chce to do sebe ládovat vitamin B a když už se opar objeví, tak to chce něco, co ho vysuší, rozhodně ne nějaký krém, většinou něco z teatree a nebo mastičky na opary, virumerz, zovirax apod. Stačí i levnější, to je fakt.. Moje kamarádka si ty puchýřky dycky propichávala, ale to bych nedoporučovala, je to ta největší blbost, páč se ti to rozleze ještě víc.. Opary se taky hodně tvoří při horečce, nervovém vypětí nebo když se nějak hodně lekneš:-D.. Takže to chce hlavně klid.. :-)

          0 0
          • Hell_A  

            ne mastičky, to bych si protiřečila, hehe, sice se tomu říká mastička, ale většinou je to na bázi gelu či tak podobně:-)

            0 0
            • Hell_A  

              mazat olejíčkem z teatree až se objeví strup, aby to tolik netáhlo, když budeš mít chuť usmát se a nebo naplno otevřít pusu:-D

              0 0
          • marapara  

            Tenhle problém naštěstí nemám. Vitaminu B je hodně v pivu, takže je to jasný. Ale já ho do sebe láduju i bez oparů :)

            0 0
          • Biker jak Pes  

            No, jako malý jsem trpěl opary pořád. Snad jsem neměl týden, co bych neměl opar. Pak to nějak samo přešlo a teďka mi vyrazí třeba při vyčerpání, např: soustředění, nebo závodní víkendy apod …

            0 0
    • Lukecz  

      Žádné babské rady, antivirotika do sebe naper :) Viromed, Zovirax atd

      0 0
    • Mamut  

      Obcas ma chyti. Na zimnych trekoch v mraze a slnku. Alebo po dlhodobom nevyspati. Proste, ked imunita nie je prave vystavna.Pomaha masticka Herpesin. Mala tuba za cca 100. Ale je nutne to naniest co najskor, idelane, ked este clovek ani nevie, ci je to opar alebo nieco ine. Takze preventivne nosit sebou, ked viem, ze som v situacii, ze by mohol byt. Ked sa uz rozvija, tak sa mi osvedcil tvrdy alkohol (50%) na vaticku a drzat na tom mieste. Opar bude mensi a skor sa zahoji.

      0 0
    • wda  

      Vectavir, ale je drahý :-(

      0 0
    • yuvaa  

      Bud ten Zovirax, ako tu pisali, alebo Herpesin. Ten je o polovicu lacnejsi a inak presne to iste, myslim od Zentivy. Ine antivirotikum potom obsahuje Vectavir a Viru-Merz, ten by mal byt podla obsahovej latky najucinnejsi. A zvysit prisun vitaminu B2 (riboflavin).

      0 0
    • vrabcak  

      Zovirax je dobrý v počátku, tzn hned po prvních příznacích. Na rozjetý opar je už lepší Herpesin, nebo Compeed náplastě, ty jsou výborný,ale strašně drahý 15 ks stojí 230 kč a jsou docela malý, takže na celý red Ti moc nepomůžou. A určitě si kup Kosmin ( nevím jak se píše), regeneraci na popraskaný rty a po oparech stojí cca50 kč a je lepši než jelení lůj, viz vlastní zkušenost, no a jak zde píšou vitamín B, nebo pivo:-)

      0 0
    • scret  

      no,dobry tema:) ze svy vlastni zkusenosti ti muzu rict,ze kazdymu „oparistovi“ zabira trochu neco jinyho,ale obecne plati: pokud na to trpis hodne jako ja,tak nasadit nejaky virostatikum,Zo­virax apod. nejlepe v tabletach! masticky me nezabiraj vubec,vyhozeny prachy… nasadit B-komplex (nejlip Forte),dobry je nasadit i nejaky ¨jiny vitaminy,treba i zinek…pak celkove klid,zadny zatezovani organismu, nelizt na slunicko! do bazenu apod. me pomaha treba davat na postizene misto Canadent – je to vytazek z Canabisu:) a kupodivu mi to zabira… a pak vysusovat,tzn. alkohol, zubni pasta atd. Udelat co nejdriv strup…

      celkove se opary delaj pri snizeny imunite,tzn. vysoka fyzickja zatez,nebo treba i psychicka,stres apod. pak pri nejaky nemoci,horecce apod. takze podle toho se tak chovat… a co te nepotesim tak herpes vir mas uz pro vzdycky v krvi,takze maximalne muzes vyskyt oparu potlacit,ale neda se to vylecit…

      0 0
    • yetti  

      Obcas se mi to vyrasi a zabira mi Herpesin. Skvele funguje, kdyz se opar teprve tvori, pak to dokaze opar uplne znicit drive nez se objevi puchyrky a kdyz je opar tak rozjetej jako mas Ty tak to po aplikaci alespon min svedi. Nic lepsiho jsem zatim neobjevil.

      0 0
      • mosquito  

        HERPESINem mam taky jen dobre zkusenosti .. ale je fakt dulezity zacit mazat kuzi uz kdyz mas na ten opar podezreni (ale to asi u vsech podobnych masticek), pokud uz vyrasi tak to ma ucinky minimalni

        0 0
      • filo01  

        Taky se přidám, opary mívám jak ty „klasické“ na rtu, tak i ty, které se rozlezou i mimo ret a zabírá mi kombinace Herpesin a ve velkých dávkách B-Komplex Forte. Na druhou stranu je pravda, že když se to nepodchytí hned, tak už to průběh jen zpomalí. Zovirax ani Vectavir mi nezabraly.

        0 0
      • notobi  

        1+

        0 0
    • Luka  

      taky na to trpim, z 90% myvam opar z leknuti, jindy z horecky… pouzivam horkou vodu (naparit), strhnout mokvajici opar, jodisolem zacistit… strup se dostavi rychle a pak uz to jen mazu olivovym olejem, aby se to zvlacnilo. Jestli nekdo vymysli nejaky ockovani, budu tam prvni :)

      0 0
    • Krys  

      Opar sa objavuje, keď je telo z nejakého dôvodu oslabené. Treba vziať do úvahy aj to, že pri negatívnych emóciach (hoci aj to zľaknutie) sa v tele spotrebuje obrovské množstvo C-vitamínu, a jeho stav v tele môže klesnúť prakticky nulu. V súčasnosti nie je núdza o rôzne negatívne emócie, preto je dôležité C-čko priebežne dopåňať, najlepšie z prirodzených zdrojov. Zdôrazním to slovo „priebežne“. Teda nie tak, že v pondelok si dám jedno jablko a mám vystarané na celý týždeň. Konkretne jablká konzumujem na tony už od detstva.

      Vírus vlastním, ale prejaví sa málokedy. Počas bajkovej sezóny, keď jazdím viac, opar nemávam vôbec. Pripisujem to tomu, že som kvôli fyzickej aktivite aj viac v psychickej pohode.

      0 0
      • Luka  

        pripisujes to dobre, ja trpim atopickym ekzemem (doktori vylozene nedoporucujou zpoceni ci namahu) a celou sezonu co bikuju jsem naprosto v pohode, a jakmile prijdou nemoci, neduhy ci hnusne pocasi a vysazeni sportu, tak se to hned projevi na kuzi… proste endorfíny a jiné veselé brebery co máme z bajkovani nam prospivaji, proto hura na kolo! :)

        0 0
        • Pavel  

          hmm, tak to jsme na tom zcela stejně… taky jsem „atopik“

          jinak díky za rady všem, cpu se vitamínama, mažu to „čímsi“ (Kazimír?, ne Kosmín_-) – musel jsem se podívat – dostal jsem v lékarně na „po“; na mastičky Herpes či jak, je už pozdě, ty se musí „před“); moc to teda nepomáhá, momentálně mne ze rtů „chčije krev“; tak snad se to aspoň vyplaví a bude od toko klid

          Ještě že jsem „bez ženské a bez tabáku“… :-))

          0 0
        • Krys  

          Je to vlastne taký začarovaný kruh. Chvíľu nejazdíš → nemoci, neduhy → nemôžeš jazdiť.

          U seba ešte pozorujem taký jav, že v období keď jazdím „intenzívnejšie“, mi málokedy býva zima, akoby som bol odolnejší proti chladu. A najčastejšie sa mi Herr Pes objavuje práve od chladu.

          0 0
        • ota  

          mám občas dermatitidu, pot, slunce-vše O.K. jakmile příjde podzim a odpočinek, hned to mám zpět.

          0 0
          • ota  

            jinak na opary jsem už toho měl hodně, levné i drahé masti.jsem zpět u pasty,pořádně napatlám a je to bez problémů.čím „štípavější“ tím líp.a neřeším to ani venku,vizáž,
            hlavně že to funguje.chce to totiž aplikovat ihned když cítím to „škubání“, ne až na noc.jako zkušený oparista to cítím dřív než to vypukne:) mnohé mastičky byly fajn v tom ,že opar nebyl moc vidět, ale trvalo to vždy hodně dlouho než zmizel

            0 0
    • eXcream  

      compeed ze ? … rozdavaly to mlade kocky … tak jsme to s kamarady vyzkouseli a vratili se z IT jak zabaci :-D

      0 0
    • NuNu  

      Ja jsem teda opary mivala skoro porad:( masti mi nezabiraly naopak se mi to jeste vic rozneslo.....jedine co mi pomohlo byl vatovy tamponek namoceny v lihu nebo slivovici a za dva dny byl opar vypaleny…jinak jsem si koupila syrovatku v prasku je tam hodne vitaminu b a opar jsem nemela uz tak 3 mesice:)

      0 0
    • Lenicka1313  

      Jojo, herpes je hroznej neřád. Já s tím mám problémy docela často, ale našla jsem si nějaké tipy, jak to omezit a třeba tady je docela dobrý návod – http://cs.medixa.org/nemoci/opar-rtu

      0 0
      • se-se  

        Tak ty fakt s těma reklamama nedáš pokoj jo? Táhni do ******

        0 0
      • Smazaný účet  

        jdi do ****** a zdechni tam!

        0 0
      • Toman  

        Tazatel psal, že má rty jeden hnisavej plyskýř. Kdyby mu tam vyrašil puchýřek jak z toho reklamního obrázku, tak by si to olíznul, a byl by bez něj.

        Jednou jsem po týdenním usilovném sportování ( také v Alpách ) skončil s obrovským oparem přes celou hubu na nemocenské a léčil to antibiotiky. Když mě uviděla švagrová, tak pravila, žech asi slonovi na řiti troubil. Při menších oparech v zárodku pomáhá vypalovat Propolisem.

        0 0
        • se-se  

          vylustruj si ten nick na kterej odpovídáš, ať víš co je zač – slušná komunikace není namístě

          0 0
    • Mikikuba  

      Mazat- zvláčňovat a vydržet -+ týden až 14 dní pokud je v tomto stádiu:)bohužel nic jinýho asi nejde. + asi nějaký béčko ale to je spíš prevence

      0 0
      • kankrlicek  

        Minulý týden jsem získal zajímavou zkušenost. Než jsem jel do Chorvatska, našel jsem doma Inositol Hexa Star od Změlíka a protože jsem počítal s únavou a možná nějakým nachlazením, vzal jsem to s sebou. Každý den 1 ráno, 1 večer, uprostřed pobytu jsem opary zaregistroval, na konci jsem žádné neměl. Žádná svědivost, puchýře, strupy. Jen takové počáteční tušení stínů.

        Asi to stálo dardu – zbylo to doma po mé sestře.

        Jinak na horkou vodu nedám dopustit – ta je vždycky po ruce a nic to nestojí.

        0 0
    • WEGO  

      Namaž si to nějakou mastí s obsahem antibiotik. Mi to pomáhá a dost rychle. Je jich několik druhů – já mám doma – bactroban a framykoin.

      0 0
      • scret  

        k cemu to pomuze? max. pro to, aby se mu do toho nedostala sekundarne nejaka infekce…

        0 0
    • Japhy  

      Mně se osvědčil Vectavir, švárovi zas Herpason od kosmetiky Atok. Ten Vectavir je drahej jak prase, ale na mne funguje, možná jako placebo. Ale chce ho nosit furt s sebou a máznout hned jak začne opar svědit ještě než vyleze.

      A chce to si dávat pozor a neťupat to z tuby přímo postižené místo, já vždy použiju papírovej kapesníček abych nekontaminoval oparem tubu. Při mý frekvenci oparů mi ta dvou nebo kolikagramová tubička vydrží klidně dva roky.

      0 0
    • Haruky  

      hemagel,u mě tutovka

      0 0
    • nizir  

      Ušní med

      0 0
    • se-se  

      Mlžný opar se snáší nad blaty a k Holmesovým uším zdálky dolehne zavytí při němž v žilách tuhne krev.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.