One-One Pickenflick jako gravel ?

7 nepřečtených
  • vinca

    Hledám nějakej titanovej ( aby byl až do smrti) gravel za dobrou cenu. A těch 1500 liber mi příjde v pořádku. Jenže se bojím, že jeho geometrie je opravdu moc sportovní. Jde mi o pohodovou celodenní turistiku. Čtyři hodiny jedu někam, tam si dám dvě piva, kochám se rozhledem, a pak zas pět hodin zpátky. Jsem absolutní nesilničář, nikdy nebudu jezdit sbalenej v nějaký aerodynamický pozici, furt se budu radši kochat okolím. Na to potřebuju asi něco s vyšší hlavovou trubkou a trochu kratším rámem. A taky mi i velkost S příjde dost velká na mejch 172 cm. Nebo se toho nemám dát, a vypadá ta geometrie docela pohodově ? Máte s ním někdo zkušenosti ? Dík za informace.

    On-One Pickenflick SRAM Rival 11 HRD Cyclocross Bike

    0 0
    • šlapatko  

      Zdravím, geometrie je to nejdůležitější. Ideálně někde otestuj nějaké gravely a uděláš si obrázek sám. Onko mi příjde vysoké, s nízkou hlavovkou. Mrkni na geometrii C Synapse

      http://www.cannondalebikes.cz/…bon-105-disc

      Na své silnici jsem ladil posed snad rok. Letos jsem vyměnil řídítka za plýtší (kompakty) a laděni zase pokračuje. Řidítka mají jiné předsazení, potřebuji delší představec cca +1cm. Můj Author má nízkou hlavovku a potřebuju představec v pozitivu ( estetika musí stranou). U synapse by mohl být představec v negativu. Hlavovka má o 5cm více než author. Výška rámu mě tolik netrápí. Nejvíce sleduju efektivní délku a výšku hlavové trubky.

      Na otestování by nebyla zlá nějaká bazarovka. Něco najedeš, nadstavíš posed a další kolo se bude kupovat snáze.

      Titanových rámů moc na trhu nebude.

      0 0
    • detoxy  

      Zkus uživatele gargamel .

      0 0
    • alinceb  

      Mně to nepřijde jako nějaká extra závodní raketa. Co se týká posedu, tak v dnešní době kompaktních oblouků s krátkým reachem a krátkých představců se dá posed jednoduše zkrátit a v kombinaci s o malinko vyšším rámem můžeš mít celkem vzpřímený posed. Navíc můžeš dát nějaký forbec s úhlem 0° a tím posed zase o trošku napřímit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Záleží, jak moc má být ten posed turistický, dělat z toho hybrida s rodlama nad sedlem by byla škoda…

      0 0
    • gargamel  

      Nevím, jak je to u jiných velikostí, ale ve velikosti M, tam mají uvedenu špatnou geo. Když jsem kolo kupoval, byla tam jiná tabulka a i měření skutecnosti to ukázalo. Někteŕ míry jsou jiné o 0,5 cm (top a seat tube).

      Mám 182 cm a vel M (55) jsem volil dle GT grade 55 které mi dost sedlo a pickenflick měl hodně podobnou geo. Jezdím tak 50/50 asfalt/terén.

      0 0
    • kodyz  

      Ahoj, taky rozmýšlím nad koupí Pickenflicka. Je něco co vám na něm vadí? Nekroutí se to s kotouči na rychloupínákách? Chtěl bych ho používat na bikepacking. Díky za každý postřeh.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.