• hobr

    Stalo se dnes v 6:30 v Brně, na křižovatce Rybníček – Staňkova. Jedu na kole od Boby (po vedlejší), zprava auto, zleva dodávka. Zpomaluji, abych nemusel zastavit, auto projíždí, dodávka zpomaluje. Nevím, jestli zastavuje (je tam nějakej obchod), nebo odbočuje. Když už mám nohu skoro na zemi, všimnu si, že mi řidič ukazuje, abych jel. Tak jedu a nevěřícně kroutím hlavou. Na místě, kde i ve špičce jede jedno auto za pět minut, mě někdo pouští… Asi pět metrů za křižovatkou uslyším řev: „Ty zm*de! Zku*vysynu! Zapi*enej cyklisto! To tě jako nemůžu pustit?!“ (těch sprostých slov bylo mnohem víc…). Otočím kolo jako že jedu k němu a volám: „Co máš za problém?“ On rychle zavírá dveře a odjíždí.

    Takže jsem pouhým zakroucením vlastní hlavou vyrobil během pár vteřin z člověka, který rád a s ochotou pustí cyklistu, jedoucího po vedlejší, v bestii, která cyklisty z duše nenávidí. Jestli byl někdy v následujících minutách směrem na Krpole sražen nějaký cyklista bílou dodávkou, beru vinu plně na sebe.

    A ještě jednou se všem slušným cyklistům omlouvám.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Myslim ze je tak akorat cas aby ses sel povesit…

      0 0
    • George1977  

      Velmi zábavná historka :-).

      Je někdy s podivem co všechno vozí lidi v hlavě. Tací za volant nepatří, ale spíš do léčebny.

      Snad neurazím slušné řidiče dodávek(já sám bývalý)

      Dodávkáři jsou tak trochu magoropsychopati za volantem.

      Chápu že rozvoz je rozvoz, a že ty rohlíky musej na krám teplý, ale něčí život za to nestojí.

      Asi jsi nezvolil vhodný gesto(kroucení hlavou) a on ho pochopil dost negativně.

      0 0
      • roman 3D  

        jednoho takovýho mladýho rozvažeče rohlíků znám, přejel na rádelský křižovatce před dvouma rokama postaršího cyklistu kterého jsem už jenom bohužel taky znal taky

        0 0
    • Smazaný účet  

      Prostě nedorozumění…

      0 0
    • George1977  

      Za volantem/řidítkama používám palec nahoru.. naprosto univerzální.

      0 0
    • antt  

      nejspíš změnil dýlera a spletl si tě s chodcem

      0 0
    • mastihuba  

      Na tom vyvysenym ostruvku, kde je i prechod kvuli zakladni skole se ridici nekdy chovaji dost nepředvídatelně. V kazdym pripader te nemel vubec pouštět a jestli stal kvuli chodcum, tak mel odjet a na cyklistu se vys.t. Todle pousteni z vedlejsi na silnici kde neni provoz je nesmysl.

      Doufam ze to nebyl kolega :)

      0 0
      • rasto  

        jestli to byl kolega, tak mu namaz med okolo huby – aby vuci nam, cyklistum, nezapsknul. nemaj to jednoduche, ale ani my ne… ;-)

        0 0
        • mastihuba  

          Tak kolega to asi nebyl. :) ale mam tam 100m od krizovatky kancelar a bilou dodavku mame taky.

          0 0
    • petrun  

      Dodávkáři jsou totální psychopati. Jel jsem jedničkou šalinou a v zastávce Filkukova jdu z posledních dveří odevzdat řidiči šaliny nalezenou peněženku. Po předání peněženky vystupuju od řidiče na zvýšený ostrůvek kam v době kdy stojí šalina v zastávce nesmí žádné vozidlo vjet. V momentě kdy dám nohu na zem do mně narazila bílá dodávka s mladým floutkem uvnitř. Naštěstí mně trefil pouze obrovským zrcátkem naplocho přes celou paži. Zrcátko se ulomilo v pantech, otočilo se o 180° a zůstalo viset, řidič zastavil a omlouval se jak mohl, dal mi na sebe telefon, zapůjčil propisku na opsání SPZ, atd. S rukou jsem nic neměl, díky silnému oblečení se druhý den neobjevila ani modřina, tak jsem ho nechal být a nic jsem nikam nehlásil. Zrušené velkého elektricky seřiditelného a vyhřívaného zrcátka s blinkrem u téměř nové firemní dodávky je dle mého názoru pro něho dostatečným trestem. Nyní si ale dávám speciálně na dodávky ještě větší pozor.

      0 0
      • Kouba_2005  

        řidič zastavil a omlouval se jak mohl, dal mi na sebe telefon, zapůjčil propisku na opsání SPZ, atd … jj, vyloženě chování psychopata

        0 0
        • petrun  

          Vjet na nástupní ostrůvek v době kdy tam nemám s autem co dělat je skutečně chování hodné pravého psychopata! To, že se pak klepal jak ratlík a byl ochoten udělat cokoli na to nemá žádný vliv.

          0 0
          • pepek  

            Já tedy furt nevidím, jaký vliv na to měla ta vrácená peněženka.

            0 0
            • rasto  

              zadna velka logika: ridic dodavky nevidel nikoho nastupovat/ vystupovat, tak to rozjel. a do drahy mu vletel petrun, ktery vystupoval od ridice tramvaje.

              samozrejme, jednoznacna chyba na strane ridice dodavky.

              0 0
              • pepek  

                furt nevidím zásadní vliv té vrácené peněženky na poražení petruna dodávkou

                0 0
                • RaBL  

                  No kdyby nevracel řidiči tu peněženku, tak by vystupoval zadnima dveřma už za tó dodávkó, která by ho teda neštréchla, to je jasný ;-)

                  0 0
                • mr.nikdo  

                  Zrovna pocital, kolik si vydelal, takze se nekoukal na provoz.

                  0 0
                  • pepek  

                    Tak. Tak to je zatím jediné možné a rozumné vysvětlení, proč nám bylo třeba oznámit vrácení peněženky předtím, než byl z důvodu neopatrného vystupování ze šaliny dodávkou poražen.

                    0 0
          • ememem1  

            len tak medzi nami ciste technicky- na ten ostrovcek mozes podla vyhlasky vojst vtedy ked nastupujucich a ni vystupujucich nemozes uz nijako ohrozit. to ci tam prave stoji elektricka, ma ci nema otvorene dvere a pod je jedno. samozrjeme to vodica nijak neospravedlnuje len aby sme boli presny.

            0 0
      • obda  

        Zastávky Filkukova a Kořískova jsou zdrojem spousty zajímavých situací. Už jsem asi dvakrát viděl auto najet na ostrůvek jenom pravými koly. Zvukové a světelné efekty úžasné, řidič totálně na prášky.

        0 0
        • satch  

          hlavně je tam rychlost omezena na 30, ale každej to přes ty ostrůvky prasí..

          0 0
        • petrun  

          Já jsem tam viděl takhle nakopnutej malej náklaďák kterej následně lehnul na bok a plachtil po boku po kolejích ještě 50 metrů. Jel jako prase, dopadl jak vůl a čuměl pak jak tele!

          0 0
    • krosmen  

      Asi neni zrovna prirozene kroutit hlavou, kdyz me nekdo da dobrovolne prednost.

      0 0
    • krosmen  

      Mimochodem ja jsem jednou slapal do kopce u Mokre, kdyz najednou ridic auta, ktere me predjizdelo, stahl okynko a zacal na me hulakat, jestli prej mam nejakej problem, aniz bych cokoli udelal. Podobnych pripadu, treba bezduvodne troubeni, bylo samozrejme hafo. Nekteri debilove zkratka pouzivaji auto jak posilovac vlastniho ega vedomi si toho, ze jim v te jejich popelnici nikdo nemuze rozbit drzku, zvlast takovej cyklista je pro ne bonbonek.

      0 0
      • mr.nikdo  

        Ja takhle parkrat jel autem, videl jsem cyklistu, tak jsem stahl okno a volam: Pojd, pojd, pojd. Uz to mas za 100 m. :-D

        0 0
        • krosmen  

          Tohle by mě nenasralo. Nejvíc mě pobaví, když něco podobnýho na mě huláká nějakej stopadesátikilovej pašík, kterej je vůbec rád, že dojde k lednici a na hajzl..:-)

          0 0
      • Jary24  

        Já zas často potkávam cyklisty uprostřed silnice – nejraději v zatáčkách a na rovině je ani nenapadne zajet ke kraji aby je člověk mohl bezpečně objet. …myslí že individua jsou jak v autech tak na kolech…

        0 0
        • krosmen  

          No bezpečné objetí, tedy předjíždění cyklistů auty, to je kapitola sama pro sebe…

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Přiliji olej do ohně.

          Ke středu cesty zajíždím schválně, když nechci, aby mě v daný moment předjíždělo auto, protože vidím, že tam není dost místa pro bezpečné předjetí. Pak ho pouštím a mávnu. Ale nechci, aby mě někdo prasil s minimálním odstupem v místě, kde není ani dostatečný výhled.

          0 0
          • krosmen  

            Přesně tak. Čím víc jsem ohleduplnej a uhýbám ke kraji, tím hůř. Často se pak stává, že se to obrátí proti mně a téměř vždy se najde debil, kterej mě omezí, ohrozí nebo rovnou málem sejme. Naposledy jsem tak uhýbal ke kraji náklad'áku, aby mě mohl do kopce předjet a ten dement se mně odvěčil tím, že mě málem zramoval a nakonec mě vytlačil úplně ze silnice. Taky samozřejmě nepojedu úplně při kraji, když jsou tam díry jako prase, nebo třeba štěrk.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Tak tak, ale záleží na cestě. Pokud musím jet kus po silnici I. třídy, tak jedu ******** centimetr od kraje. Nicméně většinou jsou i řidiči posraní, tak dávají prostor. Kromě autobusáků, to jsou největší prasata, už ani nepočítám, kolikrát mě borec nadrzo vytlačil ze silnice nebo rovnou do protisměru, když vyjížděl ze zastávky.

              0 0
          • iron.hide  

            +1

            0 0
          • Amoondre  

            +1

            bohuzel casto to zustane ridici nepochopeno, protoze nikdy (v takove situaci) na kole nesedeli

            0 0
          • daymaker  

            a proto je nejbezpečnější pro všechny jet ve dvou vedle sebe… a je to… :-)

            0 0
          • Ruda  

            Znám to z obou stran. Opravovala se silnice 1. třídy a objížďka vedla po silnici 2. třídy. Dojel jsem (v autě) cyklisty jedoucí vedle sebe (mezi sebou měli min. 1 m) a krajní byl min. 0.6 m od kraje. Protože bych je nepředjel bez „oprasení“ před protijedoucím náklaďákem, tak jsem za nimi zpomalil na cca. 40 km/h. Když náklaďák projel a oni jeli stále roztaženi přes 1 jízdní pruh, tak jsem je protroubil. To, co jsem si vyslechl, se nedá před 22 hodinou publikovat.

            Chce to vždy používat mozek ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              No…a co ti vadilo kdyz ten nakladak odjel…nemohl jsi je objet bez opraseni?

              Pro bezpecnost provozu je dulezite, aby se ucastnici chovali predvidatelne­..kdyby se cyklisti radili vedle sebe podle toho jake auto vidi kde pred sebou, jo to by bylo na nove co vysilat…

              Cimz nechvaluju, ze jeli porad vedle sebe, ale tve troubeni pri predjeti na volne silnici taky nema smysl…

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Někdy jsem ale rád, když kamion z dálky zatroubí, pak o něm vím a automaticky uhýbám ke kraji, co to jde a po předjetí mávnu.

                Jiná věc je, když ti kamion zatroubí za prdelí, to pak je radost to ustát, když ti za zadkem jede takový kolos.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No coby ne…aspon te to neodfoukne, neleknes se a pokud zatroubi s odstupem, tak u nespadnes pod kola:)

                  0 0
                • jIrI___  

                  A uhneš i v, dle tebe, nepřehledném úseku nebo si dál jedeš to svoje středem silnice? :)

                  0 0
              • Ruda  

                Má, věděli o mne. Což jsem si před zatroubením nebyl jistý.

                0 0
            • karliner  

              Chtěl bych slyšet jejich verzi :-)))

              0 0
          • Jary24  

            Já sice po silnici na kole jezdím minimálně. Ale když už jedu a vidim nepřehledný úsek tak přece nejedu uprostřed. To je podle mě úmyslný hazard se svym životem…

            0 0
        • Smazaný účet  

          Což je kvůli tomu aby auta nepředjížděli půl metru od cyklisty. Když jedu u krajnice tak mě auto kolikrát málem i škrtne, když jedu s odstupem tak 30cm, už mě objíždí s větším odstupem.

          0 0
      • Breakpain  

        Hele, kde se vzal, tu se vzal … Hummer … černej, černý okna … silnice, že by se tam vešla taková auta vedle sebe dvě … jedu těsně u krajnice. Nikde nejelo žádné auto, najednou mě vytroubil „najel“ do mě pak zase zatroubil a odjel … ;).

        Občas je to k nepochopení …

        0 0
        • Pavel  

          Nemáš jezdit těsně u krajnice! ;-)

          0 0
          • Breakpain  

            Něco jinýho je, když jede a prostě tě „skoro sejme“. Tenhle jel ve středu silnice a na mojí úrovni do mě začal najížděť a troubil ;) … takže si myslím, že si něco šlehnul nebo tak … ;). Jakmile poodjel, už zase valil středem cesty …

            0 0
            • Pavel  

              Taky už jsem to zažil (jen to teda nebyl hemr, ale šulina to mělo za volantem stejného). Jsem ho aspoň vyfakoval.:)

              0 0
              • Breakpain  

                Já raději jen mávnu rukou … Co kdyby měl řidič špatný den a zařadil zpátečku :) …

                0 0
                • Pavel  

                  Srabe! :-))

                  0 0
                • Amoondre  

                  ja si jednou zatukal na celo, zpatecka se konala a nakonec mi bylo vyhrozovano smrti (prejeti nakladakem)

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Právě proto to nedělám, ač nemám cyklistickou postavu … :-) i tak se mám rád :D

                    0 0
        • antt  

          zřejmě si nepochopil, kdo byl v tu chvíli králem silnic, Tvá reakce mělo být salto roznožmo přes kokpit do škarpy. Chudák ten další cyklista, dost možná dostal facku zrcátkem ;( To víš, z houmra nejde skrz úzké okna vidět na značky, na čáry na silnici ani na semafory, takže má vždy a za všech okolností přednost

          0 0
          • Breakpain  

            Už to chápu, on troubil, páč nevidí, tak abych dával pozor, tak to jo :-) …

            0 0
            • antt  

              no ale fakt :D

              0 0
            • roura  

              Jo asi jako když jedu podél zaparkovaných aut, když najedou se jednomu otevřou dveře přímo mě do cesty a potom, co jsem je teda trefil řídítkama a kolenem, mi pán říká, že mám dávat příště pozor.

              0 0
              • Martin  

                musíš předvídat :)

                0 0
                • Pavel  

                  Lepší je prostě jezdit s dostatečným odstupem. ;-) A toho troubícího troubu za sebou prostě ignorovat (vyšší level je zastavit a zeptat se ho, co má za problém a vysvětlit mu to), ale to se téměř nestává, drtivá většina řidičů je normálních; a řidič jsem nakonec i já, tak přece nebudu střílet do vlastních řad… :)

                  0 0
              • gerrard  

                To musis jet tak abys mu nedal sanci :). Na silnici se me to uz dlouho nestalo pac si na to davam pozor a jezdim tak aby me otevrene dvere netrefily, ale ted jsem byl malem uloveny na cyklostezce/chod­nik, ktera vede hned vedle parkovaciho pruhu na silnici, tam jsem otevrene dvere od zaparkovaneho auta opravdu necekal, jeste ze tam nikdo nejel a v protismeru bylo misto.

                0 0
                • krosmen  

                  U cyklisty je nutná jistá dávka pesimismu, zkrátka vidět v každým šoférovi raději ******, než se spoléhat na jejich slušnost, ohleduplnost a zdravej rozum.

                  0 0
                  • Martin  

                    +1

                    člověk pak není nepříjemně překvapen

                    0 0
                  • iron.hide  

                    +1 presne tak. silne defenzivna jazda v premavke ma zatial uchranila od toho aby ma zrazilo auto. a to sa pritom padom vobec nevyhybam a uz mi zasivali kadeco :)

                    btw, otvorene dvere je jednoznacna chyba vodica, ktory sa predtym musi pozret do zrcatka. v takych pripadoch vzdy treba volat fizlov.

                    0 0
                    • JSt  

                      chyba ridica, kterou odneses ty. pritom tomu muzes predejit, ze auto objedes vetsim obloukem nebo kdyz to neni mozne jedes pomalej, abys stihl zastavit.

                      fizle samozrejme zavolej, ale pak se nediv, kdyz by ti vysvetlili, zes nedodrzel dostatecny odstup. ;-)

                      0 0
                    • ememem1  

                      to neni az take jednoznacne, mozno ak by mal dobreho pravnika by ti bolo vysvetlene, ze si neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky a okolnostiam cestenej premavky tak, aby si na vzdialenost na ktoru dovidis dokazal bezpecne zastavit. ten paragraf sa tyka vsetkcyh vodicov, nie len vodicov motorovych vozdidiel.

                      0 0
                      • Petr.T.M  

                        Nó, to jako jo, ale – když je schopen zastavit právě na tu vzdálenost, na kterou má výhled co nejdál dopředu, ale už není schopen zastavit na vzdálenost těsně před nosem???

                        0 0
    • Espen  

      Letos jsem pořídil silničku a hodně mě chytla.Už dřív jsem zde četl,co se děje na českých silnicích a vyrážel s jistými obavami.Ale za sebe můžu říct,že jsem mile překvapen chováním a ohleduplností řidičů.Až jsem si říkal,že je vidět,že cyklistů je hodně a řidiči si na ně zvykli.Jezdím kde chci,hlavní tahy,serperti­ny,všechno.Sna­žím se nepřekážet,v nep­řehledných serpentinách ukážu,že můžou jet,když za zatáčkou nic nejede a auto jede pomalu za mnou.Mě to prostě přijde v pohodě.

      0 0
      • krosmen  

        A jsi z Česka?

        0 0
        • JSt  

          jen nehleda problemy, kde nejsou. ;-)

          0 0
          • krosmen  

            Byl bych rád, kdybych něco takovýho mohl sám konstatovat, jenže bohužel to vidím trochu jinak. Slušných řidičů je sice většina, ale téměř vždycky se najde někdo, kdo se mírně řečeno za slušného řidiče označit nedá ani náhodou. Nedání přednosti v jízdě, nebezpečné předjíždění, jízda v protisměru atd., s tím se bohužel setkávám téměř každou vyjížd'ku. A to jezdím po silnicích co nejméně a max. po silnicích 2. a 3. třídy a jenom po těch přehlednějších. Co je mně platný, že potkám třeba 39 slušných šoférů, když mě ten čtyřicátej povozí na kapotě…

            0 0
            • Espen  

              Nevím.Naštěstí se mi tedy ještě nestalo,že bych slezl z kola bílej jak stěna,že jsem zrovna přežil.Jako jsem za chvíli to rád.Asi mi nějak nevadí,že jede někdo v protisměru.Vidím ho a uhnu.Západní Čechy jinak.

              0 0
            • JSt  

              uz te nekdo povozil na kapote?

              sam vzdycky beze zbytku dodrzujes v aute predpisy?

              99% z nas tady, odpovi na obe otazky ne. a 99% z toho 1%, kteri se na kapote svezli si za to muzou sami. ;-)

              0 0
              • Espen  

                Když jsem začínal řídit,tak mi táta říkal.„Když nabouráš,můžeš si za to sám,nedával jsi pozor.“Jednou mu říkam,že mi na parkovišti někdo odřel auto.„Asi si stál blbě,že ti ho odřeli“ řekl.Nějak jsem si to vzal k srdci a zatím bez havárie(klepu)­.Nepočítám,že jsem někde do někoho nacouval na parkovišti.Nechal jsem za stěračem tel.číslo.Celkově nejsem moc vytáčecí typ.Takže mi je tak nějak jedno,když mi někdo nedá přednost tak jak by měl,vždyť od čeho mám brzdy.Přibrzdím,na slečnu se usměju a jedu dál.Viděl jsem,že mě slečna asi nevidí a možná mi tam vjede,takže už noha na brzdě,v čem je problém.Jinak předpisy bych řekl,že dodržuju.Tak pás si možná nezapnu.A na kapotě mě ještě nikdo nesvezl.Nesnáším přilbu,proto asi jezdím opatrněji.

                0 0
                • krosmen  

                  Problém je v tom, že cyklista může bejt opatrnej jak chce, mít oči i na zadku, ale jakýkoli střet s motorovým vozidlem může mít pro něj fatální následky. Taky se snažím jezdit opatrně co to jde, nespoléhat se na to, že mám přednost atd. Přesto jsem mohl bejt X krát na hadry.

                  0 0
                • rasto  

                  me zajela zenska, nedala mi prednost (jel jsem po hlavni). pribrzdovala – mel jsem za to, ze zastavi. proto jsem se venoval provozu. nezastavila. po nehode (zrusila mi sirera – prasknuty ram, vidle a predni vyplet) vyplynulo, ze mela orosene bocni sklo – nemela sanci me videt.

                  zaver: bez prilby ani pro rohliky. muzu jezdit jak chci, 100% nehode nezabranim.

                  0 0
                • Ice-goofy  

                  S tou helmou neděláš dobře ;) dnes už bez ní nevyjedu a nemyslím si, že bysme to tady měli nějaké bezpečnější ;)

                  0 0
              • krosmen  
                • X krát k tomu moc nechybělo (ne moji vinou)
                • ano
                0 0
                • JSt  

                  :-))

                  0 0
                • Espen  

                  Možná si taky třeba jen nepamatuju každý auto,který kolem mě projelo blíž než by se mi líbilo.Jinak asi žádnej řidič nechce mít na svědomí sraženýho cyklistu.

                  0 0
                  • krosmen  

                    To jistě ne, ale pořád zůstává bohužel faktem, že mnozí šoféři mají tendenci cyklisty jaksi ignorovat.

                    0 0
                  • gerrard  

                    Tu bilou dodavku co si o muj dres ocistila zrcatko tu nezapomenu. Jet o centak jinak tak to neskoncilo jenom bledym ksichtem. Prazdna silnice, rovny usek asi psal smsku jinak nevim.

                    0 0
                    • krosmen  

                      S dodávkou mám taky prima zážitek, když zničehonic jela do protisměru přímo proti mně. Pamatuju si, že jsem jen stačil zařvat nějakou nadávku, zahlídnout řidiče, jak je otočenej ke spolujezdci a pak už jsem se válel ve škarpě, kam jsem musel vlítnout. Jindy zas před křižovatkou začal řidič s dodávkou couvat, i když jsem zastavil tak, aby mě viděl ve špíglu. Nejhorší na tom bylo, že nebylo kam uhnout…

                      0 0
                  • Jezevec70  

                    Taky si to říkám, ale někdy to tak nevypadá.

                    Asi nej zážitek byl, když se mě řidič náklaďáku s návěsem (místní stavební firma) při předjíždění snažil vytlačit ze silnice. Úmyslně. Rovná, široká, přehledná silnice a koly návěsu jede až za krajnicí po trávě a já jsem balancoval na hraně trávy a přikopy. Ustál jsem to, zkončilo to jen roztženým dresem na rameně od bočnice návěsu.

                    Jinak mě auto sejmulo 2×. Naštěstí jen pár stehů.

                    0 0
          • Fran-tic  

            noo mám projetý kus evropy na silnici a nejhorší to bylo v česku…zato slovinci na vesnicích jsou top, když hecujou do kopce :)

            0 0
          • obda  

            Já ti nevím. Na silnici jezdím opatrně a ohleduplně, nicméně mezi Lelkama a Kuřimí mne vytrubují řidiči pravidelně. Naposledy před Vánocemi to stihli za jednu cestu tři, jel jsem těsně u krajnice :( V příkopě už jsem taky dvakrát skončil (což už je teda ale pár roků zpátky). Co dělám špatně? A objet není kudy :(

            0 0
            • RomanH  

              Vidis, a me tam nevytroubil nikdy nikdo ;-) Ale zrovna ten kousek pred vrskem kopce z Kurimi smer Ceska je hodne o drzku, uznavam. Tady me dvojnasob mrzi, ze na Zlobici dotahnou asfalt do lesa, ale udelat po kraji pole cyklostezku na Ceskou / Lelky, to ne.

              0 0
              • mastihuba  

                nj u vas v pohraničí je to celý složitý :)

                0 0
              • obda  

                Mne se to stava nejcasteji kousek pred vrskem z Ceske smer Kurim. IMHO je to hustotou provozu (neni dlouho dira na bezpecne prejeti), v nedeli dopoledne bez problemu. Jinak souhlas, jestli nekam patri asfaltova cyklostezka soubezne se silnici, tak sem. Za Zlobici nebo dvě souběžné cyklotrasy nad Nuzířovem bych střílel :(

                0 0
                • babicak  

                  Přivítal bych cyklostezku mezi starou Líšní a Slatinou – horním kruháčem, současný stav úzká a frekventovaná spojka, není kudy rozumně objet.

                  0 0
                  • krosmen  

                    Přééésně. Jenže u nás se na cyklisty a chodce zvysoka sere. Bejt to v Německu, už by tam dávno byla stezka mimo silnici. Taky silnice od Líšně směr Ochoz je pro sebevrahy, samá zatáčka, nepřehledná a úzká silnice. Tudy na kole jen v krajní nouzi…

                    0 0
                    • mastihuba  

                      Vedle silnice mas zanovni cyklostezku. Teda pokud nemluvis o ziletce.

                      0 0
                  • mastihuba  

                    Celkem dobre to jde okolo zetoru nebo pres podoli. :)

                    0 0
                    • babicak  

                      Jo, richtig, přes Podolí to jezdím z Marihuánskýho, sice pak musíš po silnici 430, ale ta má dost široký odstavný pruh, ale ze staré Líšně nejrychleji do Slatiny K Vedrům mi jiná cesta nenapadá.

                      0 0
                      • mastihuba  

                        Tak ona jina ani neni. :) k vedrum na kole? Tam je nejakej dvorek? Sem tam byl naposledy na ucnaku. :)

                        0 0
          • Trainman  

            +1

            0 0
      • Amoondre  

        Neboj, taky sem to tak ze zacatku mel. S poctem pribyvajicich kilometru zacnou pribyvat i debilove za volantem

        0 0
        • mastihuba  

          To jen ztracis nervy. :) debilu za volantem je porad stejně.

          0 0
          • rasto  

            no jo, ale kdyz se Ti zvysi najezd ze 3 na 10k km rocne, je jich 3× vic! :-)

            0 0
        • Trainman  

          Nejezdím tam, kde vím že budu překážet. Dělám prostor pro předjíždění, truckům a autobusům se klidím z cesty. A statisticky musím říci, že potkávám více cyklistů co mají v hlavě nas*áno coby řidič, než naopak :)

          0 0
          • rasto  

            „truckům a autobusům se klidím z cesty“ jak to myslis? pri jizde na silnici se ohlizis, zda Te nahodou nepredjizdi nakladak ci autobus? kdyby ano, sjedes do skarpy a tam zastavis?

            0 0
            • JSt  

              bych rekl, ze to mysli tak, ze nejede metr od krajnice, ale podle pravidel pri pravem okraji silnice, aby se nemusel divit, ze na nej ridici kazdou chvili troubi, pac se neda predjet. ;-)

              0 0
              • daymaker  

                jo, jo… pak je to za odměnu, když si autobusák, nebo kamión v 80 rozhodne, že se tam těsně vleze a oprasí ho… díky nee.. radši si zatroubíme a pěkně počká, až bude bezpečno… vždycky si říkám, co asi dělá, když potká traktor, který jede 30… jestli ho taky protroubí, nebo traktor uhne do škarpy… :-)

                0 0
                • JSt  

                  kdybys mel rozmery traktoru, chapal bych tvou poznamku. kdybys potkal auto jedouci krokem pres jeden a pul pruhu, taky bys na nej troubil navzdory tomu, ze treba nadmerny naklad tolik zabere taky a ten nadmer bys toleroval bez klaksonu. ;-)

                  0 0
                  • karliner  

                    Slušnej pokus o remízu :-)

                    0 0
                  • daymaker  

                    napíšu to ještě jinak, když je v protisměru prázdno, nebo jedeme na užší silnici, tak rád ke kraji uhnu, protože vím, že má místo mě předjet… jakmile nemá kudy a vím, že by mě ohrozil, tak jedu tak, aby mě předjet nemohl a počká… ať si troubí jak chce… jakmile se místo uvolní, zase ihned uhnu… stejně tak pokud nás jede více… pokud vidím volno před námi, tak parťáka žduchnu a zařadím se za něj(ně) a pustíme, v opačném případě počká…

                    0 0
                    • JSt  

                      akorat jsi popsal, jak porusujes dopravni predpisy. ;-)

                      ale to je vedlejsi. kdyz za tebou pojedu v aute a nebude zrovna dostatek mista te predjet, tak te proste predjizdet nebudu. kdyz mne najedes do prostred pruhu, ja na tebe troubit nebudu, ale reknu si, ze jsi uplny pica. na silnici jsi na kole ten nejslabsi, proto si myslim, ze je lepsi byt skromny a nechovat se jako usteknej jorksir, pac kdyby na vec prislo, mezi bernardynama az slonama neustekas nic. ;-)

                      zkus tohle nekdy udelat pred policejnim autem. ;-P

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Zkusil jsem to před policejním autem, a ne jednou. Nic se nestalo. Co tam máš dál?

                        0 0
                      • daymaker  

                        napsal si to krásně, kdyby takhle přemýšleli všichni řidiči, bylo to super… bohužel nepřemýšlí, proto tak jezdím… zdar

                        0 0
                      • Pavel  

                        A v čem porušuje dopravní předpisy? Pokud nejede trvale u dělící čáry (což ale může – vyhýbání se překážce), tak nic neporušuje. V zákoně není napsáno, že cyklista MUSÍ vymetat krajnici a příkop…

                        0 0
                        • JSt  

                          vyhybani se neexistujici prekazce ti nejspis vymluvi hned a jako cyklista mas jet pri pravem okraji vozovky. myslis, ze cilene zamezovani predjeti obstoji jako ohajoba toho, ze nejedes u kraje? :-)

                          ale vyser se na nejake formality. tim, jak hledas nejake obezlicky jasne davas najevo, ze si jsi vedom, ze to neni uplne vporadku. ;-)

                          0 0
                          • Martin  

                            tohle na remízu neuhraješ hochu

                            0 0
                          • Petr.T.M  

                            Co to je pri pravem okraji? Asi stejne daleko, jak jedou auta svým středem vozidla? Nebo svym pravym kolem? To je tak bajoko min 0,5 – 1,5 od čáry vymezující krajnici.

                            0 0
                          • krosmen  

                            Podle mého názoru by se měl každej cyklista řídit především zdravým rozumem. Teda neohrožovat a neomezovat ani sebe, ani ostatní. Jízda po krajnici je pitomost, stejně jako jízda ve středu pruhu (teda pokud kraj vozovky nepřipomíná tankodrom, nebo je tam štěrk atd.). A hlavně, pokud jezdím hodně po silnicích, abych byl pořádně vidět. Ve tmavých hadrech raději na ples..

                            0 0
                            • Amoondre  

                              To je sice hezke, ale vetsina ridicu vubec netusi jake to je jezdit na kole delsi trasy mimo cyklostezky, tudiz to co je pro tebe zdravy rozum (nebudu vymetat fugy u krajnice) je pro ne obtezovani a nejradsi by te poslali do skarpy protoze jim prekazis.

                              0 0
                • Amoondre  

                  " vždycky si říkám, co asi dělá, když potká traktor, který jede 30… jestli ho taky protroubí, nebo traktor uhne do škarpy" – mi ctes myslenky :))

                  0 0
      • Zdeno Micio  

        Mám podobnou zkušenost a to už jezdím pěknou řádku let. Samozř. neberu v potaz nějaké to zatroubení, ale jinak na českých silnicích žádný problém. Možná lehká averze proti polským řidičům kamionů, ale to nejsou Češi.

        0 0
        • Martin  

          spíš je otázka, kdo nemá averzi vůči polským řidičům kamionů

          0 0
          • Pavel  

            Já. Nemám averzi vůči polským řidičům kamionů. Já mám averzi vůči polským řidičům… :)

            0 0
            • petrun  

              Od svého pobytu v Tatrách mám averzi vůči polákům :-(

              0 0
              • lusk  

                Nesmis byt tak vztahovacny, oni rikali ‚do pieruna‘, ne ‚do petruna‘.

                0 0
    • kOmE  

      Úplně pitomá reakce na pitomou reakci :D

      0 0
    • Amoondre  

      Vcera po hodne dlouhy dobe sem potkal ridice, ktery se dokonce omluvil za svoji chybu. Brno – ulice Lany, odbocka vpravo na Ukrajinskou, jedu na kole rovne, ridic me predjizdi a chce odbocit vpravo. Tesne pred zapocatim odboceni si uvedomuje co asi nastane, dupe na brzdu a omluvnym gestem me pousti dal. Podekoval sem a s dobrym pocitem, ze ne uplne vsichni ridici maji v hlave nasrano jedu dal. Jsem zvedavy jak dlouho mi to vydrzi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.