• wbiker

    Ahoj. Určitě se mezi vámi najde někdo, kdo používá domácí meteostanice, a trochu se v tom vyzná. Vybírám meteostnici, moje představa je taková, že bych byl rád, aby měla klasické funkce – měření vnitřní a venkovní teploty, vnitřní a venkovní vlkhosi. Dále bych uvítal nějaké zobrazení vývoje teploty v daném časovém období, ideálně ještě předpověď počasí. Tomu zhruba odpovídá tohle: http://www.sencor.cz/…e/SWS50.aspx?….

    Jde o to, že se v tom nevyznám, jak až je třeba předpověď spolehlivá, odkud bere tyhle údaje?

    Nepotřebuju to pro profesionální účely, spíš jen čistě ze zájmu. Má smysl kupovat za tuhle cenu? To málo, co jsem na netu našel je hodně rozporuplné (asi jako na každém fóru). Někdo říká, že v pohodě stačí přístroj za 300, jiný, že pod 3000 by nešel.

    Vaše návrhy?

    Díky.

    0 0
    • maajkee  

      Používám. Mám Emos TE 551

      přikládám live foto z reálu na zdi :)

      Přepodvěď počasí funguje překvapivě dobře, asi stejně jako počasí v televizi, předpovídá to teda jen na dalších 24hodin, víc stejně nevěděj ani v telce. Myslím, že to pracuje podle dat naměřenýho tlaku, vlhkosti a teploty. Po zapnutí to začně ukazovat předpověd asi až po 12 hodinách, takže si to asi necucá uplně jen tak z prstu :)

      Jdou k ní přidat ještě další dvě čidla, čidlo co u toho bylo má i kabílek na ponoření třeba do bazénu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no..zakladem instace venkovniho dratkoveho cidla je jenom neucvaknuti pri zavirani okna:)))

        0 0
        • maajkee  

          no já mám každopádně bezdrátový čidlo venku na zahradě :)

          0 0
    • Splinter  

      Pred dvema rokama jsme namontovali u nasich http://media.conrad.com/…0_FB.EPS.jpg

      Funguje to spolehliveji nez predpoved pro Prahu :)

      0 0
      • wbiker  

        Hm, tohle bude ten druhej případ, co? Rozhodně to nebude do tisícovky.:-)

        0 0
      • pepek  

        To je ale furt o dost horší, než revmatický koleno

        0 0
    • Smazaný účet  

      Rodiče mají Conrad asi za 1500 kc a funguje dobře. Smysl mi ale trochu uniká, protože když chci vědět předpověď na dva dny tak se podívam na teletext. Takže mi to přijde jen jako drahý teploměr…

      0 0
      • madcat  

        Tak nějak to vidím taky – v postatě bych mohl říct, že mi smysl existence meteostanic tak nějak uniká. Asi je to pro lidi, kteří ze zásady nevěří svým očím a potřebujou si svůj pohled z okna ještě potvrzovat nějakýma číselnýma údajama :)

        0 0
    • sraldo lattrinny  

      Zdar. Řešil jsem podobné dilema. U mnoha meteostanic jsem přišel na nepříjemný fakt, že měří pouze do –20, u některých dokonce varovali, že bezdrátové čidlo nesmí přijít do mrazu – nepochopitelné. Nakonec jsem zakoupil klasický barometr v Novém Městě nad Metují a teploměr s drátovým čidlem. Jako kontrolu používám suunto vertikal. Za ty prachy jsou to obecně drahé teploměry. SL

      0 0
    • mastihuba  

      my máme v hokně tudle že si ji vymodlil jeden kolega, ale popravdě nevim k čemu je ti to dobrý když si z netu vyjedeš všechny potřebný údaje i bez ní. Rozdíly v rámci regionu mohou být rámcově pár stupňů podle nadmořské výšky, ale ruku na srdce, jsou to jen další údaje který založíš a už se na ně víckrát nepodíváš.

      http://www.meteostanice.cz/…kom-3896.htm

      0 0
    • Greyhound  

      My máme na chalupě tuhle. Dívat se na předpověď mě tedy nenapadlo, ale jinak jako hračka je to super, zvlášť když je to připojený na internet a můžu se tak kdykoliv podívat jak tam je, za uplynulý rok teplotní rekord –27.4 :-)

      0 0
    • pjv  

      Cau mam GARNI VENTUS 194.A je super mam ji napojenou na pocitac tak ze stahuje data z centraly v nemecku .Nepredpovida na vyvoji barometrickeho tlaku ale prave z centraly z nemecka kde je predpovet pro pul evropy .Mas na vyber ze 4000 tisic mest po cele evrope nasel jsem tam i svoje Prostejov a to mame 50 000 obyvatel takze je predpovet hodne presna na to dany mesto presnejsi nez v TV mas to totis lokalni.Dalsi funkce predpovet na 4 dny do predu ktery se neustle aktualizuji plus v pameti muzes myt dalsi 4 mesta a klasika teplota ve vnitr veku az 4 cidla,vlkos­t,procentualni sraskovost,sila a smer vetru,stav mesice a vyvoj baro tlaku no proste SUPER za nejakych 2500 kc doporucuji

      0 0
      • Smazaný účet  

        to musíš mít zaplé PC? to mi přijde lepší sledovat počasí na webu :D

        0 0
        • pjv  

          Ne staci jen jednou za den nebo za tri kdyz si zapnes pc tak se to samo aktualizuje :-)

          0 0
    • kyl  

      Mám tuhle.

      0 0
    • wbiker  

      Jak tak koukám, tak se tady zatím pohybujou docela drahé modely. Myslíte, že stejně poslouží i levnější varianty, třeba do těch 700,–? Jak jsem psal, nechci to pro žádné profesionální údaje, spíš mě zaujalo koukat na hodnoty změřené přímo, než brouzdat po netu.

      0 0
      • ZuzicK  

        Na měření teplota/vlhkost to stačit určitě bude. My máme doma nějaké levné (cca za 200,–) které jsme k něčemu dostali a myslím, že hodnoty odpovídají. Předpověď ale po takové krabičce chtít nemůžeš, už to nesleduju, ale první týdny jí to vůbec nevycházelo. Za těch 700,– už by to mělo být lepší.

        0 0
      • pjv  

        Asi jsem to napsal spatne nemusis brouzdat po netu jak zapnes pocitac tak se to automaticky aktualizuje uplne samo ty nemusi otvirat zadnej program chodit na nejaky webovi stranky nic takovyho vsechno se deje samo jen zapnes pc a delas normalni praci nebo sec na BF :-) a meteo se aktualizuje super:-)

        0 0
        • wbiker  

          Nene, napsal jsi to jasně. Myslel jsem to tak, že nechci brouzdat po netu na medardovi, yr.no a podobně a hledat si ty hodnoty tam. Líbí se mi mít po ruce přístroj, který zvdládne to samé. Akorát těch 2500 je pro mě moc, tolik do toho nechci dát.

          0 0
      • Smazaný účet  

        na domácí použití bude určitě i ta levná stačit.. známí mají nějakou hyundai. je tam taková panenka a buď je oblečená, s deštníkem, nebo má jen sukni + plno údajů o teplotách a vlhkosti. Pro základní orientaci o tom, jaké počasí bude ten den to bohatě stačí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.