• JaMull

    Nazdárek,

    chci zeptat vás, kteří máte nebo jste měli nízkootáčkový šnekový odšťavňovač, jaký typ stroje máte a jaké s ním máte zkušenosti. Je jich spousta, a levných šmejdů je taky dost. Nevím jestli má smysl kupovat něco pod 4tis.

    Díky za odpovědi.

    0 0
    • Yura  

      A co chces odstavnovat?

      0 0
      • JaMull  

        řepa, mrkev, celer, ovoce… salát asi ne

        0 0
        • Yura  

          Snekac je dobrej prave na listovou zeleninu a ruzne druhy mekkeho ovoce. Na repu, mrkev a jinou tvrdou korenovou zeleninu bohate staci ten levnej s tim „struhadlem“. Mam ho doma a odstavnuje dobře. Jasne vyteznost je trochu nižší, ale 2kg mrkve odstavnis za par minut, kdezto u snekace budes muset všechno krajet na male kousky a budes u toho stat hodinu.. Ja osobne jsem se na odstavnovace vysral. Kdybych sel do neceho, tak do vitamixu.. Ten ti všechno rozmixuje tak, z tam tu vlákninu ani neucejtis heh..

          0 0
          • JaMull  

            A co děláš proto aby to pak šlo vypít? Ředíš to vodou? Nebo to zvališ lžičkou? Ten vitamix je teda pěkně drahý :D

            0 0
            • Yura  

              Ja uz neodstavnuju. Si nastrouham mrkev jako salat a je…

              0 0
        • Ivan  

          Pá týdnů mám nízkootáčkový Hurom HG 2G. Je to tedy poněkud drahé, ale jak tady někdo píše, že se do toho ovoce/zelenina musí krájet na malé kousky, tak leda na takové, aby to prolezlo násypkou, což znamená menší jablka na čtvrtky a mrkev to bere na výšku vcelku. Funguje výborně. Nedá se srovnat s rychloběžnými struhadly v kombinaci s odstředivkou, které ze suroviny udělají vzduchem sycený homogenát který okamžitě zoxiduje. Ale uznávám, že je to pro normálního spotřebitele trochu drahá sranda a něco levnějšího na stejném principu by posloužilo podobně. To máš jako s kolem. Ocelák z HiTen trubek s Acerou a véčkama tě taky povozí, ale…

          0 0
    • quidos  

      my jsme se teda trochu plácli přes kapsu a před pár lety pořídili tento. Z recenzí a zkušeností vycházel dost dobře. Jen ta cena je výš..

      Nemůžu porovnánat s „odstředivkama“, chtěli jsme taky něco nízkootáčkové, ale za mě (spíš teda ženu) spokojenost. Zrovna dnes ho čeká půl škopku rakytníku ;-)

      Mošt z něj je proti těm průhlednejm šťávám z odstředivky hustší (třeba z jablek, pokud už jsou trochu přezrálá, je spíš přesnídávka;-), ale nám to vyhovuje. Na jaře jsme dělali i „sirup“ proti kašli ze smrkových výhonů, úplně v pohodě to schroustal, odpadu minimum a je skoro suchý.

      0 0
    • nitraq  

      Máme levnější Rohnson na základě doporučení od kamarádů a rok a něco funguje v pohodě. Jak píše Yura, na tvrdou zeleninu (např. mrkev) to úplně není – vymačká to, výtěžnost super, ale docela se u toho kroutí.

      0 0
    • hugok  

      V červnu jsem taky řešil jaký odšťavňovač a nakonec objednávka HUROM přes aliexpress.

      Celkem 5500+DPH, clo nechtěli.

      Musím říct že super, jenom sem nedomyslel koncovku do zásuvky – poslali čínskou :)

      Nevím, nakolik jsou to reklamní řeči, ale kvůli vitamínům jsme chtěli pomaloběžný.

      Jinak dělá i super pyré apod /např. z rybízu/ a rovnou to dáváme zamrazit jako zmrzlinu.

      to quidos: díky za tip se smrkovými výhony – dávali jsme je louhovat do cukru a tohle je teda lepší!

      0 0
    • Fran-tic  

      mám tento https://www.mall.cz/…zanti-gz-020 a maximální spokojenost – většinou do toho cpu červenou řepu, mrkev, celer, jabka atp.

      0 0
    • Josef Panek  

      Máme přesně ten z toho obrázku. Cenovka někde kolem 15 (snad se nepletu), ale šlape takřka denně a bez problému. Děti prostě sladký pití chtěj a kupovat kolu nebo džusy úplně nechceme. Je to celkem práce, ale když to dostaneš do ruky, dá se to. Žena si dělá i zeleninový, ale to opravdu není pro každýho;-)

      0 0
    • Delkim  

      máme doma tenhle typ, koupeno asi před 6 lety

      https://www.mall.cz/…tler-je-8011?…

      dávám tam rovnou celá jablka, mrkev, řepu celé bulvy atd…

      má to volbu dvou rychlostí, pomalejší např. na ananas a pak rychlejší na tvrdší plody

      zvládne to klidně 15 kg jablek najednou, nicméně je to dražší investice, záleží co od toho očekáváš a kolik toho chceš dělat

      0 0
      • Yura  

        Ty kterej si dava pul jablka na 100km svih odstavnujes 15 kg najednou jo? :))

        0 0
        • Delkim  

          pro holky a nebo pro tchána, já to nepiju, ovocné šťávy je hrozný mor, čistá fruktóza a nula vlákniny :(

          džusům dávají v té knížce „Cukr náš zabiják“ strašný kouř :)

          jinak mimochodem výborná knížka, má tam klinickou studií podloženo snad i „dobrý den“ :)

          http://knihy.heureka.cz/…l-lustig-cz/

          0 0
          • Yura  

            Cukr urcite není zabijak. Je to nas primarni zdroj energie.. :) Jinak ovocna stava není cista fruktóza. U vetsiny ovoce je to s glukozou 50% glukoza a 50% fruktóza. Ano není tam vláknina, ale je tam plno mikronutrientu.. Az na ten nic moc efekt pro zuby jsou ovocne stavy idealni pro doplneni energie a zivin.. Znova opakuju je to zdroj energie, takze je jasny, ze když clovek co jen sedi vychlasta denne 3l moštu, tak to asi není moc idealni, ale zrovna ty by sis urcite mohl doprat.. :)

            0 0
            • Delkim  

              cukrem je v tomhle případě, v té knížce, myšlena fruktóza resp. primárně glukózo-fruktózový sirup

              jsou tam i historické souvislosti, proč, jak, kdy, rozdíly v cenách atd.

              výborná je pasáž o módě light potravin a tím i o nastartování „per tam ten cukr lopatou“, aby se to dalo žrát :)

              0 0
              • Yura  

                Tak jasny, ale fruktóza u ovoce a fruktozovej sirup to nemuzes srovnávat ze.. Fruktoza ve vetsim množství je urcite problém u lidi, co mají v hajzlu jatra, ale clovek jako ty co spaluje tisice kalorii denne sportem tohle fakt nemusi resit..

                0 0
          • Yura  

            Jinak jestli ovladas english, tak doporučuju.

            http://anthonycolpo.com/

            0 0
            • Delkim  

              jj, spoustu knížek mám v originále

              tohle znám, už jsi na to odkaz jednou dával, mám to v záložkách a občas to procházím

              0 0
              • Yura  

                Pak ještě muzu doporucit tohoto endokrinologa, kterej ma neskutecny znalosti. Ovšem většina lidi jeho názory a doporuceni prekousava hodne tezko. Ja si s toho vzal to nejdulezitejsi a dodržuju to..

                http://raypeat.com/

                0 0
    • Standa  

      Před lety když se začal vyrábět green star tak jsem ho koupil a maká doteď. Dá se využít třeba na homogenizaci přesnídávek pro děcka nebo na cukroví (ořechy s fíkama,datle­ma,kokos atd). Dnes bych asi koupil omegu, protože se dá za pár kč dokoupit nástavec na lisování oleje. Dělat olej třeba ze lnu ručně je docela vopruz. Na vitamix jsem se vyprd a koupil g21 perfektsmoouthi. Maká dobře a v pár drobnostech je vychytanější než vitamix. Zrovna včera jsem si dal mixovat namočený mák s banánem a zvonila PPL. Než jsem se vrátil z máku se mi kouřilo, takže vylejt .

      0 0
    • Trdylo123  

      Tak já mám odšťavňovač Kuvings. Fakt se nevyplatí koupit levný přístroj – on dlouho nevydrží, to mi věřte. Hlavně kupte šnekový.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • nukii  

      Ahoj mam asi 3 roky Omegu 8006. delam pro deti tu klasiku mrkev a jablko+ pomeranc, citron, zazvor. Jede skvele a vyteznost taky v pohode. Ta odpodni drt je uplne sucha.Da se delat v podstate cokoliv ale na mekke veci to moc neni.(Delal jsem i stavz z okurek nebo ananasu.. Jinak v tom delam i testoviny (spagethy) a bracha v tom udajne mele i kafe.Jinak se v tom daji delat detske presnidavky,,

      Za me super ale docela drahe..

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím, mám dotaz, ale spíše ohledně mixéru (na smoothie) než na odšťavňovač. Vlákno o smoothie sem nenašel, tak to cpu tady:

      Měl sem klasický levný smoothie maker a už odešel – což je dobře, protože stál za hovno :)

      Nyní hledám něco čím ho nahradit – nechci odšťavňovač, ale spíše mixér (klidně čistě na výrobu smoothie – tyčové nástavce apod nemusí mít – tyčový mixér mám).

      Hodlám v něm dělat klasicky banán + borůvky a různé variace tj. třeba plus švestky, hrozny apod. Taky bych rád zkusil červenou řepu, mrkev a tak dále. U toho smoothie makeru (viz. odkaz výše) mi vadilo hlavně blbé čištění a někdy taky slabý výkon.

      Proto bych u nového rád: aby se dobře čistil, byl výkonný, spolehlivý – aby zkrátka dost vydržel a neodešel mi po 2 letech opět motor, a taky bych byl rád kdyby měl k sobě už nějaké lahvičky na smoothie. Cenově cca 3 – 5.000 Kč. Díky za tipy. K.

      0 0
      • blaf  

        Z tech „levnejsich“ je hodne oblibeny G21 Perfect SMoothie, starsi verze mely nejake problemy, ted uz by mel byt ok, kdybych ted kupoval, tak bych do nej asi sel, a at ve finale koupis cokoliv, tak at to ma stouchadlo, na banan to neni treba, ale jak v tom zacnes delat tvrdsi veci, tak to bez nej bude jen pro zlost, obcas delam tycky, kde je zaklad ze susenych datli a je fakt opruz neustale vypinat mixer a dostavat to ze sten nadoby

        0 0
        • blaf  

          koukam, ze jsem asi doporucil neco trochu jineho, nez co bylo zadano, v cem je ten smoothie maker lepsi nez mixer?

          0 0
          • podvlada  

            Asi specializace. Mixer toho umí víc, tak nebude ani jedno dělat pořádně.

            :D

            Ale díky za tip, já osobně bych si radši vybral lepší mixer.

            0 0
            • blaf  

              Ja prave nevim. Prijde mi, ze Vitamix, G21 a pod. delaji smoothies vice nez dobre. Aspon to vsichni tvrdi.

              0 0
      • Alojs01  

        Mám Nutribullet a nemůžu si stěžovat. Nadrtí i oříšky a semínka. Používám cca rok v průměru 2–3× týdně. Čistí se taky jednoduše, jen je potřeba nezapomenout jednou za čas vyndat a vyčistit to vnitřní gumové těsnění.

        Lahvičky koupíš za pár desetikaček většinou lepší, než jaké bývají v příslušenství těch „mixérů“.

        0 0
      • Delkim  

        mrkni na tenhle, oproti 99% ostatních i docela hezky vypadá a není to jen plast

        http://www.nej-ceny.cz/…moothie.html

        0 0
      • snas89  

        Za mě taky Nutribullet. Se silnějším motorem.

        Využívám skoro každý den, rozseká ořechy, semínka, mražené ovoce/zeleninu.

        Základna bytelná a těžká, myslím, ževydrží dlouho.

        0 0
    • Renda69  

      Mám Omega VRT352 ODKAZ ZDE a bohužel mi z jablek leze pyré, vhodné leda tak jako dřeň pro děti. Jedině shánět nějaká jiná jablka. Jsem dost zklamaný a uvažuji o prodeji, kdyby někdo chtěl (Říčany, Praha východ, asi pod polovinu ceny). Několikrát běžel, teď se válí ve skříni.

      0 0
    • Roxteedy  

      Odstavnovac ti z toho sebere hodne cenny veci, ktery vyhodis. Taky radeji mixuju. Dela mi to hodne dobre… Dlouho jsem vybiral a chystal se zaplatit. Az jsem jako nouzovku koupil mixer v Lidlu za 700 a uz u nej zustal :) sklenena nadoba. I mrkev udela uplne do hladka, ze se da s chuti pit. Nuz obcas pobrousim diamantovym pilnikem. Jsem max spokojeny. Ted zrovna zase byly v akci

      0 0
      • blaf  

        Odstavnovac ti z toho sebere hodne cenny veci, ktery vyhodis.

        jake krom vlakniny?

        0 0
        • Smazaný účet  

          dalsi vlakninu:)

          0 0
        • Roxteedy  

          To je ta nejcennejsi. A na tu vlakninu je navazano jeste spoustu veci, ktery se vylouhujou az v travicim traktu.

          Ale hlavne ta vlaknina.

          Ona priroda vedela, proc to cely takhle namichat :)

          0 0
          • blaf  

            Ona priroda vedela, proc to cely takhle namichat :)

            o tomhle v posledni dobe dost pochybuju, spousta veci co priroda „vymyslela“ nedava smysl

            co se tyka te vlakniny, tak ta na sebe vaze veskere sracky, takze odstavnenim do sebe dostanes vse dobre a sracky vyhodis soucasne s vlakninou

            0 0
            • snas89  

              To, jak se lidi chovají v (k) přírodě často dává smysl ještě menší.

              0 0
              • blaf  

                to se v zadnem pripade neda rozporovat, ale netusim proc je to reakce na mne

                0 0
          • Smazaný účet  

            Nez se ladovat smootie, neni lepsi si dat na obed koncentrovanou zeleninu?

            0 0
          • Yura  

            Trochu se nad tim zamysli. Vyglgat za par minut 5 bananu, 2 jablka, kg mrkve a 4 velke hrsti salatu. To opravdu priroda takhle nezamyslela. Kdyz si o tom neco zjistis, tak plno lidi co se tak straovalo dlouhodobe ciste na podobnych koktejlech bylo podvyzivenych a to i presto, ze na papire to je vyzivna strava s dostatkem vseho. Jenze jak takovej koktejl nalejes do zaludku, kde je tolik vlakniny v tekutem stavu, kterou by si bez rozmixovani nikdy na posezeni nesnedl, natoz snedl za x minut. Tak telo z toho dokaze vyuzit absolutni minimum a jedine co delas je, ze vyseres pekne draha a velka hovna. Taky si uvedom/te ze lidsky traveni NENI SCHOPNO ROZKLADAT CELULOZU, coz je struktura prave te listove zeleniny apod.. Naproti tomu cista odstavnena stava, kde byla vlaknina odstranena. Tam je to vuyziti tech zivin uplne jinde. Proc si myslis, ze jsou tyhle stavy zaklad stravy u lidi s pokrocilejsim stadiem rakoviny apod.. Protoze jim vubec nefunguje traveni, slinivka neprodukuje zadne enzymy, v zaludku neni zadna kyselina.. Takze kdyz si dotycnej da stavu z nejake te zeleniny, ovoce, prida tam syrovatkovej protein, tak ma plnohodnotnou stravu, ktera nevyzaduje traveni, protoze neni potreba to nijak zpracovat, proste se postupne vstreba ve strevech.. Takze z tohohle pohledu je urcite lepsi odstavnovat, ale zase se to musi delat rozume a neodstvnovat dene spenat, kapustu apod. na kila protoze to taky neni niz draveho, vzhldem k vysokemu obsahu oxalatu apod.. Z toho jsou pak ledvinove kameny atd.. Ale dat si denne 3dcl z nejake mrkve, jablka, a hrsti listove zeleniny proc ne..

            0 0
            • Roxteedy  

              kucí, každej ať si jí co chce :)

              souhlasim s Tebou, že extrémy škodí a že u nemocnýho člověka mají šťávy svuj smysl.

              0 0
            • AV  

              „Naproti tomu cista odstavnena stava“ je voda, ne?

              Yuro, Yuro … 8-)

              0 0
              • Yura  

                Vubec tu vetu nechapu. Jakoze stava ze zeleniny a ovoce je voda? Ne neni to voda je to stava plna vsech makro/mikrozivin – vlaknina. Nechapu o cem to meles..

                0 0
                • blaf  

                  kdyz odstavnis stavu, tj. ze stavy dostanes veskerou stavu, tak ti zbyde jen voda (nebo sucho?) :)

                  (proste jen vtip, pratelske rypnuti…)

                  0 0
    • wego1991  

      Díky všem za reakce výše k výběru mixéru na smoothie – nicméně po přečtení vlákna o červeně řepě a zvýšení výkonnosti :) jsem dospěl k závěru, že nakonec chci odšťavňovač :D

      Chápu, že kvalitní odšťavňovač se pohybuje 10k a více, ale já bych se pohyboval rád okolo 7–8k (klidně méně). Požadavky na něj asi ty klasické, které by snad měly okolo té ceny splňovat všechny tj: šnekový (šněk z oceli – narazil sem i na plastové – ale to je snad výsadou jen těch opravdu levných), silný (aby v klidu zpracoval řepu, mrkev), nic víc mě nenapadá – pokud jsem na něco důležitého zapomněl prosím o objasnění

      Na heuréce sem narazil při zaškrtnutí ceny 4–8k Kč tenhle Concept LO-7065 – podle recenzí nevypadá vůbec zle – co na něj říkáte? (5990 Kč)

      Díky za věcné rady a tipy, jelikož vůbec nevím co vybrat..

      0 0
      • Delkim  

        s tou cenou to už dávno není pravda, to platilo před 10 lety, to stál solidní přes 15 tisíc, vím to, sám jsem ho kupoval, nebyla pořádná nabídka

        tenhle má v mém okolí asi 6 lidí a nenarazili na jediný problém

        možná se dá sehnat na jiném eshopu dokonce ještě levněji

        na Mall.cz 4999 Kč

        https://www.mall.cz/…tler-je-4010

        0 0
        • kadlec  

          catler mam a je ok

          ale je fak vetsi a dobrej na tvrdsi ovoce, odpad z mrkve je suchej jak piliny, mekci ovoce typu zrala broskev tam ani nedavam, protoze v odpadu zustava hodne stavy

          0 0
        • wego1991  

          Dobrý tip díky. Po rychlém prozkoumání vypadá opravdu dobře, navíc nerezový se mi hodí a ještě k tomu váha zdarma to je pěkný bonus :) Akorát mě zaskočilo, že je odstředivý, ale to mi až tak nevadí pokud má dobrou výtěžnost..

          0 0
          • Roxteedy  

            šťávičkáři tvrdí, že odstředivý jsou nahovno. Pročti si to tu, nebo se zeptej. Jediný správný je prý šnek.

            0 0
            • blaf  

              to kvuli teplote, nedelal bych z toho takovy drama, ono vitariani (to jsou ti kteri tak baziruji na te teplote) delaji moc radi smoothie a ani netusi jak se to pri mixovani ohriva :D

              0 0
              • blaf  

                a pak je to taky o tom co chce odstavnovat, listovou zeleninu ti odstredivka neudela, na repu, mrkev a jablko je odstredivka v klidu

                0 0
                • wego1991  

                  Aha s tou teplotou mě to vůbec nenapadlo. No právě bych to chtěl primárně na řepu, mrkev jak píšeš, ale určitě bych chtěl postupně zkusit všechno včetně té lisové zeleniny – třeba kapustu apod – ovšem nevím jestli u toho zůstanu – záleží jak to zachutná :)

                  Pokud se teda rozhodnu pro odstředivý tak se dá říct, že mám vybráno, ale kdybych trval na šnekovém, tak by jste doporučili co?

                  0 0
              • Ivan  

                Nejenom kvůli zahřívání, ale především kvůli oxidaci při rychlé homogenizaci suroviny jsou odstředivé odšťavňovače co do kvality výsledku horší než šnekové.

                0 0
        • dave1689  

          pokud můžu poradit, tak když šněkový odsťavňovač, tak určitě horizontální kvůli čištění. My jsme si koupili G21 gourmet a čištění je otázka několika vteřin. Zatímco vertikální je na čištění fakt hrůza.

          0 0
          • wego1991  

            Díky taky zajimavý tip. Shlédl sem i nějaké videa a poradil si s mrkví i řepou vcelku slušně – ale přijde mi takový moc plastový a ne moc odolný. Jak dlouho ho máš a jak často ho používáš?

            0 0
            • dave1689  

              máme jej půl roku a odšťavňujeme na něm denně. Ráno ovoce, večer zeleninu (mrkev, řepu, atd.)

              Šnek je keramický, takže nějaká výdrž tam bude. Ostatní plasty jsou celkem bytelné.

              Jediná „nevýhoda“ je, že šťáva není 100% čistá. Semtam jsou v ní malinké kousky dužiny (ale nám to spíš vyhovuje).

              0 0
              • wego1991  

                Aha, tak to potom jo.

                Prozkoumal sem to trošku blíže a za ty peníze se zdá být momentálně asi jako nejlepší volba na trhu. Pokud se nerozhodnu dát více chechtáků, tak si myslím, že mám vybráno.

                0 0
        • AldaK  

          Máme ho 8let a po celou dobu žádnej problém. Výbornej na mrkev, jablka. Někdy přidáváme i kousek červené řepy.

          0 0
          • Yura  

            Pridej jeste banany, prej to je uzasny.. Ja muzu doporucit trochu celeru(bulva) Normalne by to do sebe clovek nedostal(leda tak tu a tam par kosticek v polivce..), ale kdyz je to odstavnene a zamaskovane tema sladkejma jablkama a mrkvou, tak neni problem tam kopnout naraz treba pulku bulvy..

            0 0
            • AldaK  

              Banány mixujem s listy špenátu. Taky výborný.

              0 0
            • AV  

              Celer je tradiční součást bramborového salátu.

              Najemno nastrouhaný + na jemno strouhaná mrkev + koření + bílý jogurt je (ku podivu) docela jedlá studená pomazánka …

              0 0
              • Yura  

                No jasny ze se tech receptu s celerem najde vic. :)) Ale kolik toho normalni clovek sni? Bulvu za rok? Mozna? Kdezto kdyz to odstavnis, tak muzes dat pul bulvy na ex bez problemu. Teda nekdy i s problemama. :)) Cerstva stava z celeru nebo i repy je silna jako prase. Me treba z repy klesne silene tlak.. Uz to vubec nepiju. Sem tam jen mrkev/jablko..

                0 0
              • nitraq  

                A komu vadí štiplavost/kyselost celeru, tak lze ten nastrouhaný celer nejdřív trochu otestovat na másle. Vyjde z toho trochu jiná chuť a taky moc dobrý.

                0 0
                • lutte3  

                  Zkus celerový hranolky, jsou výborný – daj se dělat i pečený pokud nechceš aby to bylo mastný.

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak snad kdo dela doma hranolky, tak jen pecene v troube ne? Jako met doma fritak to je prasarna nejvetsi. :))

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Friťák je u mě top, nejpoužívanější kousek nádobí v kuchyni :D. Hrancle, ameriky, smažák, langoše, smažené žampiony, cibulové kroužky… to si bez friťáku neumím představit. Jednou jsem zkusil hranolky v troubě a to se nedalo žrát, resp. bych to vůbec nenazýval hranolkami :D

                      0 0
                      • Yura  

                        A predpokladam, ze tam mas nejakej slunecnicovej olej nebo neco podobnyho. No davas tomu telu pekne na prdel…

                        0 0
                        • nitraq  

                          Slunečnicovej je špatnej?

                          0 0
                          • Yura  

                            Po sojovem asi ten nejhorsi. Ale opravdu se tu nehodlam s nikym dohadovat…

                            0 0
                            • nitraq  

                              Já se nechci hádat, oleje jsem nikdy moc neřešil, jen z hlediska chuti a teplotní odolnosti. Pouč mě.

                              0 0
                              • Yura  

                                Pouc se sam. Ja ti tady nebudu na foru do komentu psat zase slohovku na tema tuky. Jen ti muzu poradit jestli se chces neco dozvedet o tukach a jejich vlivu na telo. Tak jdi trosku dal nez za radama odborniku typu Cajdhamlova, Havlicek..

                                0 0
                        • jIrI___  

                          Buď slunečnicový nebo řepkový, podle toho který je zrovna v akci.

                          0 0
                          • Frostty  

                            A když to nespotřebuješ, tak auto ho zpracuje taky :D.

                            0 0
                          • Roxteedy  

                            slunečnicovej nedávej. moc se nehodí ke smažení. Když už frituješ, tak řepkovej. Jinak Tě teda obdivuju, že k takový spotřebě smažených věcí dokážeš ještě jezdit na kole :) Taky si občas dám smažený (1× měsíc) a je mi po tom těžko. Ale každej sme jinej…

                            Když už smažený, je friťák lepší, než to cmudit na pánvi. A ideálně takovej, kterej má studenou zónu. Tj. spirála je několik cm nad studeným dnem. A tak se zbytky padlé ke dnu nepřepalují.

                            0 0
                  • nitraq  

                    Poslední dobou dost dělám pečenou zeleninu na kostky – nejčastěji mrkev, řepa a brambory, všechno se to dělá ± stejně, takže jen trochu oleje a soli a mrsk do trouby.

                    0 0
                    • tydytek  

                      Někde jsem slyšel že se má zelenina solit až po tepelné úpravě, páč tam jinak vzniká nějaká chemická reakce s kyselinama ze zeleniny. Co je na tom pravdy netuším..

                      0 0
                      • lutte3  

                        A neni to spíš tak že ti sůl vytáhne ze zeleniny vodu a bude pak vysušená?

                        0 0
                        • Yura  

                          lol a co si jako myslis, ze se stane, kdyz das tu zeleninu do trouby? Das tam 2kg zemaku a po upeceni to ma treba 50% vahy. Hmm..

                          0 0
      • Roxteedy  

        Ze syrove c repy je vynikajici smoothie :)

        0 0
      • wego1991  

        Má někdo zkušenost s tímto Phillips? Oproti tomu G21 se mi líbí, že má nádobku na odpad ,,uzavřenou'' a hlavně větší stejně jako má větší nádobku na šťávu – 1 litr vs. 0,5l u G21.

        0 0
    • svobikk  

      ¨lidi nějak shiťák co mě udělá dobrej nápoj z banánů mrkve jablíček a tak ? salát a ořechy v tom asi rozjebávat nebudu. a nechci za to dám milion tak do 3 max-

      dneska sme měli nápoj od takových slečen co mají stánek v obchodním centru u prostřed chodby a zachutnalo nám to a jelikož má přitelkyně narozeniny tak mě napadlo to koupit jako dárek :)

      vůbec tomu nerozumím jen mě de o to tam dát ovoce a vypít skvělý nápoj :) díky

      samořejmě aby bylo co nejmín odpadu :) a nebyla to líná svině

      0 0
      • Yura  

        " z banánů mrkve jablíček" ?? Tak chces odstavnovat nebo mixovat? Odstavnovat banany je nesmysl a mixovat mrkve taky..

        0 0
        • svobikk  

          prostě si udělat ze zeleniny a ovoce dobrej nápoj.

          0 0
          • Yura  

            Ty ses dobrej jantar. Takze netusis jestli chces mixovat nebo odstavnovat a kombinovat banany a mrkev? Jestli se chces dosrat tak proc ne..

            0 0
            • svobikk  

              Jantare jak sem psal nerozumím tomu a ani nechci :) jediný co chci tak si vypít dobrej nápoj bez co největšího odpadu a jak ze zelininy tak ovoce. jestli máš problém tak se neozývej :)

              0 0
              • Yura  

                A to si nemohl napsat hned, ze chces napoj bez „odpadu“ tzn, odstavnenou stavu? Tak to te s tema bananama sklamu, ale ty se neodstavnuji. Ty se mixuji do koktejlu.. Ze tomu nechces rozumet je hezky, ale rozdil mezi odstavnovanim a mixovanim bys vedet mohl. Za predpokladu, ze nemas nejake papiry nahlavu..

                0 0
                • svobikk  

                  a v prvním příspěvku mám napsaný co ? jako poslední větu ?

                  0 0
                  • Yura  

                    No pod tim si muzes predstavovat vsechno mozny. Hlavne kdyz tam pises neco o bananech. Jak chces jako odstavnovat banany? Obecne snekove odstavnovace maji nejlepsi vyteznost, ale zase to trva vecnost neco odstavnit. Klasicke struhadlove odstavnovace jsou dobre hlavne na tvrdou korenovou zeleninu a jablka treba ty tvrda zelena. Ale zmekla moucna jablka nebo citrusy se tim odstavnuji blbe. Nejvetsi oser je myti. Kvuli tomu se vetsina lidi na odstavnovani vysere a odstavnuji tak max jednou tydne, kdyz si vzpomenou, ze to maji doma… Naopak mixery typu https://www.google.cz/#… jsou prakticke a plno lidi je bez problemu pouziva x krat denne..

                    0 0
                    • svobikk  

                      Super díky normální informace, jasný to je blbost s těmi banány, ale to byla jenom pro představu co s tím zamyslím, ten mixér veme aj led beztak že? Teď jenom abych nevybral jenom nějakýho chcípáka aby se za chvíli nezakouřilo z motoru.

                      0 0
                      • black.horse  

                        Já si poslední roky dělal hlavně přes léto smoothie ráno k snídani obyč tyčákem, co máme doma v kuchyni na mixování při vaření. Cca 2měsíce zpět jsme koupili tohle v Makru ve slevě se slovy, zkusíme, uvidíme a hele ono to nakonec funguje a dobře a především pohodlně:-) Minimum špinavého nádobí, jak je tam více flašek, tak si já i žena uděláme rychlou snídani když spěcháme nezávisle na sobě, po výrobě je stačí ty nože opláchnout teplou vodou, nasadit místo nich víčko na pití a hurá do práce… prostě je to pohodlnější než s tyčákem, ale prostě jde to i bez toho.

                        A k tomu odšťavnění, občas si udělám šťávu z řepy, mrkve, zázvoru atd. ve šnekovém odšťavňovači co se dá nasadit na kuchyňského robota, ale trvá to dlouho, musíš si to předkrájet, je z toho odpad a kopec věcí na umytí. Udělat si třeba litr šťávy je na 45minut práce (předpříprava, vlastní proces a pak mytí), protože to co vidíš u stánku je rychlovka, protože tam mají všechno nachystané (oloupané, nakrájené) a přístroje jedou furt a mejou je až po šichtě, to se vyplatí si udělat více a dát si do zavírací sklenice a do lednice 24–32hod to vydrží, takže máš pití nadvakrát… navíc jak Ti naznačil Yura na každou věc se hodí něco jiného, jiný stroj, jiné nastavení, jiný postup a pokud se tím moc nechceš zabývat, takže rada za mě, nejdříve si prostě udělej jednoduché rychlé smoothie a časem zjistíš, zda chceš i šťávy a nebo ne. A hlavně, steak s bramborem s tím nenahradíš a je nebezpečný vypít na ex několik sladkých rozmixovaných banánů denně:-)

                        0 0
                        • svobikk  

                          díky za objemnou reakci. steak určitě tím nahrazovat nechci, ale jenom tak někdy když budu mít chut na sladké tak si udělat takové smoothie

                          0 0
                      • Yura  

                        No ty nejkvalitnejsi mixery typu vitaminx nebo ninja stoji kolem 15/20000kc. Ty maji opravdu silnej motor a cepele s kvalitniho materialu atd.. ale je to nesmyslne neprakticka, velka nadoba. Ten nutribulet, kdyz nevemes teda nejakou nahrazku za 500kc. Je urcite kvalitni mixer. Neni to jako ty smejdy z globusu za 400kc, kterej se proste do pul roku zavari a muzes ho vyhodit.. Jen si teda musis uvedomit, ze to je koktejl z cele te suroviny. Neni to cista stava/dzus bez duziny/vlakniny..

                        0 0
            • Roxteedy  

              Sam si jantar. Kombinovat banany a mrkev? Proc ne? Je to vyborny. Udelas z toho vybornej koktejl. Podle toho co pise, bude chtit spis mixer nez odstavnovac. Mam z Lidlu za 799 uz asi 3 roky a je dokonalej. Pouzivam denne. I mrkev udela na hladkou kasicku a koktejly jsou vynikajici. Tycak mi to nerozmelnil tak dokonale.

              0 0
      • wego1991  

        Dobrý bude G21 horizont ale nejlevněji za 3400 Kč (já mám G21 gourmet a jsem spokojen).

        Banány odstavnovat je fakt blbost. Už mě i přestalo bavit to srani se zeleninou (než to oloupes, nakrájís), tak už jedu jenom citrusové šťávy.

        0 0
        • blaf  

          Jak je na tom s mytím? Co jsem měl půjčený nějaký levný odšťavňovač, tak byl opruz to umýt.

          0 0
          • wego1991  

            Je to horizontální odšťavňovač takže mytí jde rychle (ale nikdy sem neměl jiný odšťavňovač takže nemůžu úplně objektivně porovnat). Ve zkratce po práci jen sundas ty nástavce od motoru (ten je celý čistý) a myjes jen ty plastové díly.

            Na YouTube sem před koupí i viděl pár cz videí (G21 je ,, český'' odšťavňovač) kde s ním pracuji, myji a i porovnavaji mytí s jinými přístroji).

            Já mám ten gourmet, ale ten horizont by měl být víceméně stejny co se týče mytí – mám pocit že se jen lehce liší počtem otáček a gourmet má navíc nastavení přítlaku sneku na různé suroviny (citrusy – jablka apod – tvrdá kořenová zelenina).

            0 0
      • jan.pernik  

        18 ti bylo mladej? tak neser a dej si pivo jako všichni ostatní. Na tom ovoci a zelenine je podstatna i ta vláknina. Takže odšťavňovat jen opravdu přebytky. Co jde tak sníst čerstvé.

        0 0
        • Roxteedy  

          Myslim si to samy. Jen mi smooth pomaha sezrat zeleniny co bych normalne nedal. Napr syrovej celer, c repa, atd.

          0 0
          • jan.pernik  

            tak celer – jako rizky smazeny je lahudka, repa nalozit do sladkokyseleho nalevu. Mrkev – na kostičky s petrželí a zapéct s masem. Jídlo je dar boží a proto se mu musí věnovat náležitá péče. Není to trest boží jako u angličanů, že prostě jíst se musí a tak se to „nějak“ sní.

            0 0
            • Roxteedy  

              jo, všechno co píšeš, moc dobrý ! :) Jen když to naláduješ do těla syrový, dá Ti to dost síly. Aspoň mně to dělá hrozně dobře.

              Ale jak říkám, každej ať si žere, co mu vyhovuje :)

              0 0
    • svobikk  

      tohle to nezvládne ? :D

      https://www.alza.cz/…-d133776.htm?…

      0 0
    • xtonda  

      Koupili jsme tento odšťavňovač

      http://silvercrest.6f.sk/…-ssj-150-a1/

      https://zbozi.akcniceny.cz/…cer-2188457/

      a nepracuje to moc dobře s hodně zralými až moučnými měkkými jablky. Na jednu stranu se do šťávy dostává i dost hmoty kašovité konzistence, takže mám spíš pyré než mošt a na druhou je odpad docela mokrý. Bude dražší stroj fungovat lépe nebo takováto jablka budou problém vždy. Tvrdší jablka jdou dobře.

      0 0
      • black.horse  

        Imho bude vždy problém, někdy víc, jindy míň. Zkusil bych přecedit přes plátno nebo jemný cedník.

        0 0
    • bajkondra  

      Ahoj, na odštavňovač bych se v dnešní době vyprdl, mám stroj na smoothie / orava za 3200 / a jsem s tím navýsost spokojen, žádný skoro odpad, vše využité a za chvíli hotové, navíc hned umyté.....

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Asi nechteji vlakninu

        0 0
      • Roxteedy  

        Souhlasim. Vlaknina je hodne potrebna. Nechapu tyhle stavickare… Taky mixuju. Jen na mrdce z Lidlu na 1.7L za 799. Jsem moc spokojenej a porad cekam, ze ho znicim a on uz 2 roky drzi. A to mu davam peknou krupici :) obcas pobrousim noze diamantovym pilnikem.

        Delam hlavne zeleninu. Ovoce zblajznu tak, jak je. S chuti jsem si driv hral, ale ted na to uz kaslu… nahazim co mam. Panenskej olej – repka nebo olive, lneny seminko popr chia a pekne na kasicku. Popijim cely den. Idealni na zahnani hladu a dela mi to moc dobre. Oblibenou zeleninu mam mrkev, cervenou repu, celer, okurka, bylinky… delal jsem uz i z poseceny travy :)

        0 0
        • nitraq  

          My koupili tuhle potvoru, teda pravda, že nebyl za osm stovek, ale za dva a půl myslím. Poslední dobou v tom dělám i různý rostlinný mléka a výkonu má dost, zatím úspěšně ovesný a mandlový.

          https://www.skrblik.cz/…diskuze-cena

          0 0
        • Rockodendronus  

          Jestli nechápeš šťávičkáře, tak se ti to pokusím krátce a jednoduše vysvětlit. :-)

          Z odšťavněné šťávy bez vlákniny je trávicí ústrojí schopno vstřebat řádově více živin než z koktejlu s velkým množstvím vlákniny. V rozmixovaném tekutém stavu se dá během několika hltů spolykat mnohem více než v původním pevném stavu. Takže ta nálož vlákniny do žaludku a střev může být enormní. Byly i takové extrémní případy, kdy se někteří experti dostali do stavu podvýživy, ačkoliv zdánlivě přijímali dostatečné množství živin. Ty však bohužel splachovali do záchodu.

          Ale to už jsou extrémy, nic se samozřejmě nemá přehánět. Smoothie jednou za pár dní nikoho nezabije. :)

          0 0
          • Roxteedy  

            Jo, rozumim… kdyz potrebujes do sebe nacpat koncentrovany ziviny. Beru. Treba pri vykonu atd.

            Ale v beznym zivote beru smoothie jako lepsi variantu. Vlaknina je fakt hodne potreba a u bezny konzumace smoth nekolikrat denne jeji nadbytek urco nehrozi. Do toho zachodu s ni splachujes i pekny svinstva. Navic zpomaluje vstrebavani cukru, tj nizsi glykemicky index. Coz u „zapadniho“ stylu zivota hodne potrebujeme.

            Kazdopadne , at si kazdej zere co mu vyhovuje :)

            0 0
            • IndyCZ  

              Smoothie několikrát denně? To bych nedal. :-)

              0 0
            • Yura  

              glykemickej index ma nizkej vsechno co obsahuje bilkoviny a tuky. Fruktoza taky spomaluje vstrebavani tech cukru. Mozna te to prekvapi, ale klasickej cukr ma mnohem nizsi GI nez treba pecene brambory nebo chleba apod… Klasickej cukr ma uplne stejne slozeni 50% glukoza a 50% fruktoza jako u vetsiny ovoce. Tzn. po stave/dzusu je hodne malo pravdepodobne, ze by si dostal hypoglykemii.. GI je uplne udaj na hovno asi jako BMI. Jinak by jsi mohl napsat co to je pro tebe „smoothie“ ? Banan, trochu lesniho ovoce, hrst listove zeleniny? Nebo 10 bananu, hlavna salatu, 2 jablka, 100gramu orechu apod. silenosti? Plno lidi provozuje tu druhou variantu a to pak jestli clovek vyuzije 20% z toho co do sebe kopl, tak to prehanim.. Odstavnena zelenina s trochou ovoce se hodi pro kazdyho cloveka a ne jen pro sportovce. Natoz jeste pri vykonu. Uz vidim jak na kole piju stavu z celeru, repy a mrkve…

              0 0
              • Roxteedy  

                chemický nesmysly ve tvém příspěvku pominu (nemyslím ve zlém, ale prostě nejsem Tvoje chemikářka na ZŠ :) Každej sme jinej. Já jsem tlustoprd s cukrovkou. Tj. potřebuju hodně vlákniny, zpomalovat trávení. proto si dělám smooth výhradně ze zeleniny, semínek, oříšků, atd. A nepiju ho před výkonem, spíše při „sedavém“ dni. Ovocný nedělám (byť mi moc chutná), pač právě urychlím vstřebání cukrů a tim jejich nástup do krve. Ovoce jím, ale normálka rozkousaný. Naopak, někdo kdo rychle spaluje a potřebuje dodávat, uvítá snadněji stravitelné, až třeba do extrému šťáv, kdy je to fakt fofr. Každej to máme jinak a neexistuje univerzální postup.

                Jsem ale přesvědčen, že vláknina je potřebná pro každýho. A když někdo jede extrém šťávy, musí mu to ve střevech hnít. On každej extrém je špatně…

                0 0
                • Yura  

                  Stava ti bude ve strevech hnit aha.. Jinak to neni zadna chemie, ale zaklad, kterej by jsi mel znat. Hlavne jako cukrovkar, aby jsi nebyl zavyslej na dokturkach, inzulinu apod.. Jinak ty jako cukrovkar by si se mel ****** na seminka a orisky, ale to je zbytecny tady vysvetlovat.. Zustan tlustoprdem a bodej si unzilun do konce zivota…

                  0 0
    • KláraNovv  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • roman 3D  

      rodina si žádá odšťavňovač: cena do 3 tis. Kč, otázka jestli odstředivý či šnekový a ještě snesitelné rozměry aby nezabral půl kuchyňské. linky.

      Prozatím ve výběru:

      Tefal ZC 255 B 38 https://odstavnovace.heureka.cz/…zc-255-b-38/#…

      Philips HR 1855 https://odstavnovace.heureka.cz/…ips-hr-1855/#…

      Philco PHJE 5010 https://odstavnovace.heureka.cz/…o-phje-5010/#…

      Přístroje pro zdravý životní styl mě moc nejdou, tak dík za případný tip

      0 0
      • jan.pernik  

        Pošli rodinu do pr… Jsou to mrdky s malou výtěžností a hlavně je z toho nádobí jak z pořádné mašiny. Máme odšťavňovač, dělame na tom mošt. Max 2×. do roka po cca 50–100l v jedné várce. Rozdělat si to na 2 deci je masochismus. Ledaže by manželka měla úchylku a milovala mytí nádobí.

        0 0
      • vlasto  

        mam odstredivy, nic proti, ovsem cistit to, je peklo. Myslim, ze daleko lepsi je smoothiemaker( maly vykonny mixer). Na rodinne porce do 2–3 litru. Vycistis za dve minuty. Odstavnovac cca pul hodiny a nechas-li sitko lehce prischnout, tak uz nevycistis snad nikdy.

        0 0
        • Davidakta  

          Taky jsem skončil u mixéru, naštěstí jsem měl možnost půjčit si odšťavňovač od bráchy, který ho má už pět let zamčený ve sklepě. Druhý den už jsem byl při mytí nasranej a třetí den jsem neodšťavňoval :)

          0 0
      • wego1991  

        Mám tenhle snekovy. Jsou o něm i různé videa na yt https://m.heureka.cz/…mber-gz-g16/ .. Odstavnovat sem přestal a je jako nový. Kdyby si ho ty nebo někdo chtěl tak se ho za 2k rád zbavim – i papíry bych někde našel.

        0 0
      • nitraq  

        Mám šnekový konstrukčně vlastně stejný jak ten Tefal. Do odstředivýho bych rozhodně nešel, výtěžnost mizerná a i myslím hlučnější. Co se výtěžnosti šnekovýho týče, tak jsem spokojenej, drť z toho leze relativně suchá. Dokážu si představit, že kdybych dělal třeba jablečný mošt, tak pak do drti přidám vločky, oříšky a trochu medu, na chvíli do trouby a mám z toho mysli tyčky. Čištění nevidím jako problém. Když to rovnou po moštování hodím vše do dřezu a propláchnu studenou vodou, tak od vytečení poslední kapky moštu k odchodu z kuchyně to je několik minut.

        0 0
        • roman 3D  

          už jsem něco o technice odšťavňování přečetl takže mám jasno že šnekový doma chtějí a potřebují, ten tefal stojí stejně jako dva 180mm kotouče co jsem si včera kupoval takže ani mi to moc drahý nepřipadá:-)

          0 0
      • kankrlicek  

        Tenhle má dcera

        http://www.timkutil.cz/…ac-panasonic

        doma mám Kuvings. Oba jsou šnekové, stejná konstrukce, jen ten Panda je menší – tzn. že se musí víc krájet. Čištění je jednoduché – ale pro přesnost: Od očištění, nakrájení, odšťavení a vyčištění uplyne cca 25–30 minut.

        Dělám tak 4× do týdne.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vloni jsme koupili tento Vitvit Systemat a žena je sním velmi spokojená :

        https://odstavnovace.heureka.cz/…vit/recenze/#…

        0 0
        • roman 3D  

          ten nevypadá vůbec špatně, známá od Dedry bere ve velkém a už mě zjišťuje „lepší“ cenu :-)

          0 0
    • Raider  

      AHoj,

      Mám otazecku a prosbu. Hledám snekovy odstavnovac, limit je tak 13000. Dost se mi líbí kitchenAid (https://www.kitchenaid.cz/…san-5kvj0111) ale nechci platit jen za super značku.. asi by měl byt horizontální, to jsem slyšel ze je super na čištění.. nemáte někdo zkušenost? Určitě by měl vydržet každodenní práci.. předem dekuju za reakce

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.