Odpruzeni pro Croozer - Dogy nebo Velofiala?

24 nepřečtených
  • Danasvob

    Dobry den,

    Rada bych pozadala o radu, jake odpruzeni pro Croozer vybrat – zda Dogy nebo Velofiala – a proc (jake jsou vyhody a nevyhody jednotlivych reseni). Mate, prosim, nekdo zkusenost s obema a poradite, ktere zvolit? Budu pouzivat na in-line, behani i kolo.

    Dekuji moc!

    Dana

    0 0
    • koňák  

      Zdravim, rad bych se pripojil k tematu. Chystam se kupovat novy croozer 2015, a nevim, zda od Fialy nebo od Dogy. Diky.

      0 0
    • honhav  

      to nevim, ja to nepitval, tipuju nejaky polymer, vzduch to neni… :D

      0 0
    • Rudyshy  

      Teoreticky bych rekl ze dogy buden a top lip sice nema tlumeni ale zas bude pruzit dle potreby. Chctelo by to zjistit zda to i nejak tlumi nebo je to fakt jen pruzeni

      0 0
    • sakul11  

      Pridam svou zkušenost. Mám Dogy,tlumeni přes gumy.Za kolem parada,vozík s ditkem se v klidu houpe.Jen se vozik bude chovat jinak pri jizde s inline bruslemi.Pri zatizeni pres rukojeť se manevrovani s vozikem začne stizi.Tot muj postrech.

      0 0
    • Lálín  

      Máme teď nedávno pořízené Dogy odpružení s pružinama. Zatím jsme s tím moc nenajezdili, ale vypadá to super. Zpracování paráda a pruží to perfektně. U mě to předčilo očekávání. Navíc lze dokoupit popruh na odblokování odpružení třeba právě na inliny. Já zatím rozhodně mohu doporučit :)

      0 0
      • sosak  

        Nemáte někdo zkušenost se sjížděním pneu?

        Starý croozer s podomácky vyrobeným pružinovým vůbec nevykazoval po dvou letech zásadnější opotřebení a na novém s origo gumicuky od Fialy potřebuje co 500km výměnu plástu sjetých až na kord.

        0 0
        • josee  

          To je divne, ja jsem letos najel na gumovém Fialovi 750km a gumy jsou jak nove.

          0 0
        • matbiker  

          Tak to bych rekl, ze mas nekde blbe geometrii.

          Jinak my jsme meli odpruzeni udelane ze stare RST pruzinove vidle a bylo to super, mala mi bezne v lese usinala. Vsechny tyto systemy ale maji nevyhodu pri jizde po vrstevnici. Chtel jsem na to i delat pricny stabilizator, ale nez jsem se odhodlal, tak uz mala jezdila sama na kole…

          0 0
        • MaPa  

          Starý Croozer s gumama od Fialy – pláště se na plátno začaly sjíždět tak po 1400km. Gumy mezitím 3× výměna (po tom co poprvé praskla měníme radši preventivně, v metráži to nic nestojí).

          0 0
    • Bungler  

      Ahoj,

      máte někdo zkušenosti s „továrním“ odpružením na croozeru? Myslím tím ten jejich systém se sylomerem. Připadá mi, že neoriginální dopružení Fiala nebo Dogy, bude asi lepší. Možnost nastavení tuhosti dle zatížení, tím pádem využití celého zdvihu..?

      0 0
    • kamov  

      Zdar, tiez ma zaujima porovnanie tovarenske prusezenie croozer vs fiala vs doggy. Ktore z toho najlepsie tlmi?

      0 0
      • kopejda  

        Ahoj. Vykopu toto téma. Stále nikdo nemáte zkušenost porovnání original odpružení vs fiala nebo dogy? Díky

        0 0
        • Jenda  

          osobní mám jen s Doggy s pružinama – pruží parádně ale..

          Je to kov na kov, takže je to fest hlučný, pořád se ozývá kovový rachtání, aspoň dorazy jsem vyřešil kusem hadice na dosedací plochy. Zase to má výhodu, že v rozbitejch pasážích zpomaluju fakt hodně. Určitá nevýhoda byla na mém kusu i jedna brzda, která nedržela zafixovaná otevřená a občas se stalo, že se sama zamkla. Naštěstí to nevedlo nikdy k něčemu fatálnímu, nicméně brzdu jsem pak odmontoval a mám jen na jednom kole, kde nezlobí.

          Druhá věc kterou jsem musel řešit bylo uchycení pružin, přidělal jsem je ještě zip páskou, protože mi jedna ze závěsu vyskočila a ztratil jsem ji.

          Asi bych dneska šel spíš do Fialy, jenže když jsem to kupoval, tak byla akce že i s pružením to vyšlo stejně jak od Fialy jen Croozer.

          Originál vůbec neberu v potaz, to je jen imitace pružení. Jediná výhoda může být menší šířka vozíku.

          0 0
          • kopejda  

            Diky za reakci. Právě ta šířka je to co se mi moc nelíbí ikdyž to není to na čem mi záleží nejvíc. Mám v plánu pořídit neco z druhé ruky a protože je to funkční věc nechci starej kus. Max 3 roky a to je doba kdy začali dělat odpružené. Nemám v plánu jezdit s prckem po lese, spíš vedlejší silnice, prašné cesty. Proto mi hraje do karet koupit s original pružením a zajímalo by mě jestli to bude stačit.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.