• Lachtis

    Ahoj, pokusím se založit toto off topic téma…

    Nedávno jsem se přestěhoval z baráku (rodičů) do cihlového bytu a pomalu začínám uvažovat, že byt prodám/pronajmu a vrátím se zpět k rodičům, kde mám v patře udělanou defakto samostatnou bytovou jednotku…

    Důvod: Hluk v bytě. Z domu jsem zvyklý na klid a večer, když se chci vyspat, kolikrát „čumím“ do zdi klidně i do 24:00, protože slyším sousedy vedle/ze shora. Nejde o to, že by řvali a dělali nějaký extra „bordel“, je to takový ten provozní/běžný hluk, který prostě vydáváme… Chápu, že bydlení v „králíkárnách“ s sebou toto nese, ale rád bych to maximálně eliminoval :nevim:

    Proto čím dál tím víc zvažuji, že si nechám odborně izolovat alespoň ložnici v podobě stropu a stěn. Na trhu je mnoho firem, které se tímto zabývají… Když bych se do toho pustil, tak bych chtěl, co možná nejúčinnější řešení a jsem si vědom, že to klidně vyjde na nějakých XX tis. Kč (ložnice má ± 15m2). Pokud by to znatelně pomohlo a já mohl zase klidně spát, tak bych finanční náklady řekněme kolem 50–60 tisíc Kč neřešil… Na druhou stranu, vysázet xx tisíc a pomoct si o cca 30%, tak to považuji za vyhozené peníze…

    Nejde mi o doporučení typu: „pozvi si firmu, ta Ti řekne, co a jak..“! To vím, a když se rozhodnu, tak si samozřejmě nechám udělat cenovou kalkulaci včetně nezbytné prohlídky bytu. Jde mi o případné reálné zkušenosti, přeci jen těm firmám jde o kšeft a budou se snažit „namlít“ vše možné…

    Prosím, máte tu někdo reálné zkušenosti s kvalitní izolací, co Vám dělala odborná firma? Popřípadě zkušenosti známých, co to podstoupili.

    Jakou to mělo účinnost atd.?

    Díky

    Tomáš

    0 0
    • mr.antik  

      jak dlouho tam seš?

      0 0
    • MatS  

      Ahoj. Vzhledem k tomu, že se v tomto oboru pohybuju a tyto věci navrhujeme a děláme, ale ne v bytech, spíš v profi provozech (kulturáky, divadla, …), můžu ti poradit pouze jednu věc. Buď se s tím hlukem smiř, nebo se na to vykašli a přestěhuj se. Na rovinu, akustické úpravy, které by znatelně zlepšili neprůzvučnost i v té malé ložnici tě nebudou stát desítky ale stovky tisíc a navíc se ti místnost o dost zmenší ve všech směrech. De facto je potřeba udělat „místnost v místnosti“. Nelze pouze udělat obložení stěn a stropu, protože zvuk se šíří v konstrukci stěn/stropu/po­dlahy. Navíc se to musí udělat precizně, protože i malá nedokonalost to celé zhatí. Dělá se to tak, že se dělá sendvičová předstěna, strop a podlaha. Vše musí být pružně kotveno do stěn a stropu. Jde to udělat použitím SDK desek s přeložením přes sebe a kašírované vaty s velkým útlumem. ale je to celkem věda a málokdo to umí udělat pořádně. Rozhodně partička sádrokartonářů to nedá. Stačí blbě provedené spoje, škvíry a vše je v prd…

      Pokud jsem tě i tak neodradil, můžu ti dát kontakty na pár firem, které to dělají a mají s tím zkušenosti a neoholí tě jak kuře.

      1 0
      • mr.antik  

        Pamatuju si první tři měsíce v paneláku uplně stejně. K tomu ložnice vedle výtahové šachty, dost lidi v domě, navíc dost jich jezdí na 6…

        Po čtvrt roce už jsem dával spaní uplně v pohodě, jen přes den bába na demnou chodí v dřevákách a občas hlídá nějakýho hyperaktivního parchanta, to je snad větší zlo, ale holt pustim k práci trošku nahlas rádio :-)

        0 0
        • MatS  

          Tak nad námi se nějaké děcko učilo v podvečer hrát na klavír. A že mu to moc nešlo. A kousek o pár bytů vedle zas hraní na saxík. Ale zvykneš si.

          Teď mám barák a svatý klid. I když včera nějaký soused mlátil do dřeva, taky si nevybereš.

          0 0
        • Strega  

          přesně, jediná možnosti, jak přežít, je sousedy přeřvat hudbou nebo televizí… ale po celém dni v openspacu, mhd, tělocvičnách by si člověk aspoň doma chtěl v klidu odpočinout… a ten sousedovic fakan mě přivádí k šílenství, kde jsou doby našich rodičů s jejich neustálým – nedupej, neskákej, netřískej dveřma, máme sousedy :(:(:(:(

          0 0
          • Davidakta  

            Rodiče ti to řekli až po tom co jsi dupal, skákal nebo třísknul dveřma. Děti jsou pořád stejně bezprostřední, jen když si představím ty trapasy když řekli něco co se v dané společnosti nehodilo :D

            0 0
      • Lachtis  

        Ahoj, děkuji za reakci. Bohužel jsem to tak nějak čekal… O pár firmách vím a bratr chtěl řešit hluk od sousedů v řadovce. člověk od firmy, co se tím zabývají vše říkal na rovinu, že by je to vyšlo na půl míče a účinnost nemůže zaručit neboť je tam mnoho příčet/stěn, atypická konstrukce atd. atd… A narovinu říkal, že nejúčinnější řešení spočívá v tom, že izolaci si udělá ten, kdo dělá „hluk“ ⇒ tedy sousedi, což je samozřejmě nereálné…

        Doufal jsem, že u bytu by to mohlo být proveditelnější…

        Jinak v bytě bydlím cca půl roku s tím, že v bytě netrávím every-day, víkendy jsem u rodičů a někdy i v týdnu podle toho, jak se mi chce…

        0 0
      • Strega  

        x

        0 0
      • Strega  

        Ahoj, prosím tě, také uvažuji o odhlučnění bytu – kvůli nevycválanému sousedovic dítěti mi od rána do večer duní celý byt, asi se z toho zblázním! Mohl bys poskytnout nějaký ten kontakt na slušnou a poctivou firmu, která by mohla pomoci? Moc děkuji! J.

        0 0
        • MatS  

          Nechci zde delat reklamu, tak posilsm kontakt pres SZ

          0 0
        • mr.garisson  

          Musím Tě zklamat, ale tenhle problém dost dobře nevyřešíš, pokud se nezačne od zdroje. Existují varianty, kdy se obloží komplet všechny stěny odhlučňovacím kompozitem, ale tu cenu bys nechtěl platit. Ono dupání od sousedů je způsobeno přenosem vibrací z podlahy až do stěn. Takže pokud jsi uvažoval o instalaci podhledu, kde si mimojiné v paneláku snížíš až nezdravě výšku stropu, tak to moc fungovat nebude. spíš vůbec. Ideální situace je kročejová izolace podlahy už u sousedů, ale tehle typ scifi jsem ještě nikdy neviděl. :)

          Takže bych šel cestou rozumné domluvy se sousedy, to bude nejlevnější. Pokud by tohle nezabralo a ty bys trval na bezvadném odhlučnění, připrav svoji peněženku na to, že bude dost masivně krvácet.

          Jsou to věci z praxe, dokonce na tohle téma dělali na VUT solidní empirickou studii, jde dohledat na internetu.

          0 0
          • onuce  

            Mne můj hausbót v garsonce, totiž na silentblocích plovoucí chata, vyšel s nucenou ventilací a vnitřní akustickou optimalisací cca na dvacet tisíc.

            0 0
      • Jara61  

        Dobrý den,

        trpím hlukem od sousedů v panelovém domě.. Pročítala jsem dizkuzi podobných nešťastníků a narazila jsem na Váš příspěvek, ve kterém nabízíte kontakt na firmy, které dělají odhlučnění a "neoholí vás jako kuře!.

        Byla bych Vám vděčná, kdyby jste mi mohl nějaké tipy na firmy přeposlat.

        Předem děkuji za vaši vstřícnost

        Čeledová Jarka

        0 0
        • MatS  

          Obavam se, ze v panelaku to moc rozumne reseni nema. Musela by se udelat mistnost v mistnosti, aby to zasadne pomohlo, navic se vam zmensi dost pokoj. A to nemluvim o cene. To ze vas nekdo neoholi, neznamena, ze to je levne.

          Muzete lepe popsat vas problem, o jaky hluk se jedna, kudy se siri a tak?

          0 0
        • MatS  

          Kontakt pres SZ

          0 0
          • Andrej19  

            Dobrý den,

            Mám podobný problém v novostavbě od Ekospolu z r. 2013, ale slyset je jen kdyz maji pustenou vodu (vana, sprcha nevim) – sousedi nad nami.

            Jinak nic slyset neni. S tim by slo taky neco delat?

            Moc dekuju za info,

            Petr

            0 0
            • MatS  

              Jestli slyšíte zvuk jako když nad Vámi někdo čůrá nebo teče voda odpadem z WC/sprchy, tak to je jen tím, že jsou asi nešťastně vedený trubky a nejsou odizolovaný. Nejlépe stoupačku kudy jsou vedeny trubky izolovat kašírovanou vatou (Isover, Rockwool apod.). Nejhorší to je v místě nějakého kolena, kde ta voda dopadá a dělá největší hluk.

              Bohužel toto je dost časté v dnešní době. Ale nemusí to být takto zpětně řešitelné.

              Podobně to je i u nás na firmě, kde mám občas pocit, že mi někdo chčije za krk :-)

              0 0
    • yetii  

      přesnou účinnost ti neřeknu, ale dělá se to tak, že uděláš předstěnu z modrého sádrokartonu, ten je akustický, klidně pro větší účinnost můžeš dát dvojitý záklop a mezi předstěnu a zeď dáš akustickou vatu, to samí uděláš na stropě – (snížený strop), počítej s tím, že se ti zmenší pokoj. Na netu najdeš technický listy sádrokartonu a tam by mohla být ta účinnost napsaná.

      Byl jsem pomalejší, přesně jak píše kolega…

      0 0
      • Japhy  

        Modrý sádroš je marketingový tahák, není ohledně akustických vlastností o nic zázračnější než obyč bílý. Dělal jsem předstěnu v ložnici (sousedka je hlučná neurotická kráva), konstrukce nekotvená do odhlučňované stěny, vata a o půlku desky odsazené dvě vrstvy SDK. Nestálo to čerta a účel splněn, z ložnice jí přes zeď neslyším ani když má hysterák a hází věcma. Z dvorku jo.

        0 0
        • MatS  

          Není hluk a hluk. Záleží jaké frekvence (vlnové délky) potřebuješ utlumit. Vysoké frekvence většinou neprojdou zdí, středy částečně a basy se šíří konstrukcí.

          Takže sousedka, předpokládám má typický ženský hlas, tj. hlavně výšky/středy. To není tak složité utlumit.

          0 0
          • kyl  

            Jj,to zvládne i 9mm Luger za nějaké 4kč.:-D

            0 0
            • MatS  

              Tak když to provedeš čistě a bez svědků…:-D

              0 0
              • mvd  

                A jsme zase u odhlučnění – subsonic a tlumič :o)

                0 0
                • kyl  

                  Tak řekněme .22 a olejový filtr s redukcí…

                  0 0
    • snas89  

      Plně tě chápu,

      bydlím nad týpkem se subwooferem, který kouří a pod týpkem se subwooferem, který kouří a dupe :)

      Ale lokalita je super, tak pořád zůstávám.

      Me třeba vadí i to jak dupe a i když mám zacpaný uši, tak to „cítím na těle“, že dupe :)))

      Beru to i jako možnost práce se sebou a makám na tom, abych to co nejmíň vnímal. A pomalu se i daří.

      Ale k jinak běžnému hluku:

      výšky (např mluvené slovo, rozhlas, televize) utlumíš celkem lehce,

      ale basy ne, ty mají velkou vlnovou délku. Defacto prostoupí zeď a ta je ještě nese.

      Takže aby ses od toho hluku odřízl, musel bys odfiltrovat nejen stěny ale i strop a podlahu.

      Například komplet pokoj obložit konopnou vatou a celý to obližt a udělat takovou odhlučněnou buňku v místnosti.

      0 0
      • Pavel  

        Nebylo by levnější a účinější to konopí kouřit? :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        My pobijeli steny a strop platickama od vajec.

        0 0
        • nitraq  

          No jo, ale kdo má všechny ty vejce žrát?:D

          0 0
          • MatS  

            Stačí když je budeš házet z vokna po sousedech, stejně tě serou, že dělaj bordel :-P

            0 0
      • iron.hide  

        nj, najradsej mam tych idiotov co chodia bosy po patach, este ked su to tlustoprdi (ale uz som videl po patach poriadne dupotat aj tenkeho chalana). Preco ich nenaucili chodit normalne, alebo aspon nech si kupia pantofle. Jj, prenasa sa to stenami a telom, aj ked mam zapchate usi.

        najlepsie riesenie pre zakladatela temy bude nasadit si stuple do usi, alebo mozno stacia aj stuplove sluchatka.

        0 0
        • snas89  

          :)))))

          Nejak tak no

          0 0
        • Petr L2  

          Nic nemůže překonat špatně položenou plovoucí laminátku a po ní cválající dámičku v jehlách :-)

          0 0
          • Peslezedirou  

            A nebo neposedného psa… :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jj, hlavně, když si zvykneš na prázdný byt nad hlavou. Teď se nám tam nastěhovali arabští studenti, začínají žít, až jdu spát. Párty, TV u trubek od topení, šoupání nábytku po půlnoci…

            0 0
      • kolond  

        Co jim pouštět na oplátku dechovku?

        0 0
    • alinceb  

      Mám z paneláku podobnou zkušenost. My měli přímo pod ložnicí samoobsluhu, kam každé ráno přiváželi čerstvé pečivo. A ti kreténi ty plastové přepravky tahali po zemi pomocí háku. Randál neskutečnej. Docela to vyostřilo vztahy ve vedlejším vchodě, kde na sebe lidi řvali (nevěděli, jaká je pravá příčina). Naštěstí po opakované stížnosti u vedení prodejny přestali přepravky tahat a byl klid.

      Další problém byla bába nad námi, která poměrně často o víkendu (kdy si pracující člověk chce přispat) hlídala svojí hyperaktivní vnučku. To bylo, jako když nad tebou běhá stádo koní. Když jsem paní slušně požádal, jestli by vnučka o víkendu aspoň do 9 mohla chodit potichu, tak na mě arogantně vyjela, že její vnučka je klidná a po bytě neběhá. Některým lidem bohužel chybí sebereflexe.

      K problému:

      Jak už bylo napsáno – jde to řešit akustickým obkladem stěn a stropu, ale bude to něco stát. Samozřejmě, že úplný útlum by stál majlant. Otázkou je, jak moc utlumit to potřebuješ. Akustický SDK nebo třeba Cetris desky + izolace minerální vlnou by nemusely být marné.

      Pokud ti jde jen o spaní, tak bych pro začátek zkusil nejlevnější řešení – špunty do uší.

      0 0
      • Strega  

        na špuntech do uší ujíždím už pět led do doby, kdy jsem bydlela na vietnamským sídlišti… na hluk dobrý, bohužel vlny, rázy a jiné typy „dunění“ do neodhluční…

        0 0
    • lunochod  

      Tak si kup špunty do uší. Používám to tak 365 nocí v rok. A když to nestačí tak dám ještě mušle typ Otík.

      0 0
      • Lachtis  

        Zkoušel jsem a dost mi to vadilo, že mně ucho bolelo, přeci jen rvát si něco do zvukovodu není pro ucho přirozené a dobré… za druhé i přesto jsem zvuky slyšel…

        0 0
        • alinceb  

          Zkus různé druhy špuntů a testuj. Přijde mi to pořád jako nejjednodušší řešení.

          Pokud i přes špunty slyšíš běžný panelákový hluk, tak je něco špatně.

          0 0
        • lunochod  

          Za 10 roků jsem si zvykl. Na nízký frekvence to samozřejmě tolik nefunguje. Nejlepší zkušenosti mám se 3M. Jenom to pak chce mít nastavenej budík na maximum, takže tím vzbudím všechny okolní byty. Ve 4 ráno :-)))

          0 0
      • Delkim  

        já si na ně tak zvykl, že i v naprostém tichu bez nich neusnu :))) pocitově je prostě mít musím :)

        0 0
        • Peslezedirou  

          Tahle je blby když spis nekde nenadale a spunty si zapomenes, pak jsem skoro celou noc nezabral :-)

          0 0
          • kyl  

            Ucho zacpeš tím co je po ruce.Kus vaty nebo kuličkou z pap.kapesníku.

            0 0
            • Delkim  

              jako prcek jsem si tam strčil malou matičku a rodiče pak měli docela dost starostí :)))))

              0 0
              • Kuba78  

                Tak to si dokazu zive predstavit. Msle dite vetsinou nedokaze odpovedet na dotaz „jaky ma ta maticka zavit a prumer“ – rodic musi byt potom uplne zoufaly z hledani spravneho sroubu kterym to vysroubovat..

                0 0
    • Lachtis  

      Díky moc všem za reakce.

      Koukám, že to mnoho z nás trápí a ono se ani není čemu divit, když se člověk nemůže pořádně vyspat, jde všechno do kopru… :-(.

      Nechám si projít hlavou, jak se k tomu postavím, ale tu izolaci jste mi asi fakt vymluvili…

      0 0
      • mr.antik  

        Jaký konkrétní zvuky ti vadí večer na to spaní? Si myslim že lidi (kromě pařmenů a cigošů) už večer moc hluk nedělaj.

        0 0
        • lunochod  

          Záleží co je to večer, do postele chodím ve 20h :-)))

          0 0
          • mr.antik  

            tak to je u nás klídek, možná nějaká telka, výtahy…

            dřív jsem si pouštěl nějakou hudbu na 40 min časovač třeba, samozřejmě sport a zdravý spánek :-)

            0 0
        • Lachtis  

          Sousedi vedle – bouchání dveřmi, provozní hluk např. když uklízíš nádobí, když jsou v ložnici a hovoří, tak slyším ne slova, ale vím, že spolu hovoří, dále dupání. Ze shora jde o klasiku, dupání.

          Problém je v tom, že vedle chodí spát klidně až po 24:00, takže chodí spát později, než běžně pracující (já chodím spát třeba v 22:00). Další věcí je fakt, že vedlejší byt je nájemní a tak se tam ti nájemníci točí, minulé jsem neslyšel, páč to byl starší pár a oni chodili spát snad dřív, než já.

          Ano, může to vyřešit, že si počkám na další výměnu nájemníků, ale prostě ta hluková izolace mi přijde nic moc, když v noci slyším, jak se spolu baví, a to neřvou, prostě běžná konverzace… Pravda, v této hodině většina ostatních nájemníků již spí a je po baráku ticho a proto ten hluk tak vnímám, neboť to mám ob stěnu…

          0 0
          • Ralan  

            Tak ono pravda že když člověk přejde z rodinného domku kde je absolutní klid, tak to asi vadí snad vše…Doma bydlíme v domku, ale loni jsem bydlel ve Zlíně na bytě přes školní rok…no jedno peklo si na to zvyknout. Byla to sice malá bytovka bez výtahu, ale hned po okny školka, takže ani ráno se moc člověk neprospí :) bylo slyšel opravdu všecko, každé auto…prostě jak je člověk zvyklý na tu vesnici je to jiná…Teď hold denně dojíždím.

            Zároveň na to jak je doma klid, tak nemůžu spát, když slyším mražák, který je za 2 dveřma, cca 15 m daleko a ještě k tomu za rohem, prostě se to tak tím barákem line, že kolikrát usnout nemůžu…a to je jen blbý ledničkový kompresor, ale díkybohu za ten namísto sousedů :)

            0 0
            • Lachtis  

              +1

              0 0
            • mr.antik  

              Lednice mě taky štve, víc než sousedi :-) holt jsem chtěl Líbher tak mám vrrčení

              0 0
              • alinceb  

                Asi pátěční kus. Máme taky milého pána a nevrčí…

                0 0
                • mr.antik  

                  tak tenhle bohužel vůbec nemá žádný kryt na kompresoru, je to taková malá jebka dělaná kdesi v maďarsku. Mám v plánu jí obestavět z obou stran kuchyní, snad se to zlepší

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    kryt na kompresoru je fuk, zalezi jak dobre udelaji pohlcovani vibraci. Mi u jedne lednice pomohlo zaprit mezi chlydic a zed ruli hajzlpapiru. Jinak s obestavovanim opatrne, at se ma jak chladit.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      drnčení chladiče jsem tak nějak vyladil, tady je opravdu o čistý zvuk kompresoru, bez jakýhkoliv pazvuků. Prosto to cvrčení, v létě kdy člověk má otevřené dveře, to mě při probuzení točí. Ale už jsem se naučil spát tak nějak se zakrýtýma ušima

                      0 0
            • jIrI___  

              Já to měl přesně naopak – z rodinného baráku jsem se přestěhoval do paneláku a pomalu jsem nemohl usnout kvůli tomu, že v tam bylo moc ticho. Kolem baráku totiž byly ze dvou stran hospody… :)

              0 0
        • grafik  

          Dělají, tam kde jsem bydlel bylo běžné, že do 2 ráno barák žil jako ve dne. Furt někdo cáral, bouchal dveřama (bez brana a bez tlumení), každej furt „něčím“ klepal, hlasité sprchy a bouchání sprchy do vany, odsavače z hajzlu (koupelny) byly slyšet napříč třemi patry … a pokud někdo nezhasl odsavač jel až do rána, ve dvě ráno pračky – a to je jak kdyby letěla nad hlavou stíhačka. Ráno od 6ti digestoře na plný kule, odsavače a furt dokola. Byl jsem rád, že máme možnost vypadnout do Jeseníků – tam mi přišla cirkulárka jako balzám, v noci klid a jen šumění lesů. Prostě ču**ci projektanti …

          0 0
          • Smazaný účet  

            ale no tak! věř mi, že projektant by to uměl naprojektovat správně, ale kdo to zacvaká? odtud vítr vane. :-)

            0 0
    • yetii  

      samotného mě zajímalo kolik se dá utlumit, něco málo sem našel a dole je tabulka kolik je útlum, http://stavba.tzb-info.cz/…e-konstrukce

      0 0
      • Lachtis  

        Jo, takové a podobné hodnoty jsem taky našel, ale věř tomu, že to platí pro všechny typy konstrukcí, staveb atd…

        0 0
    • RomanH  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Jirka24x  

      To je klasika lidi jsou kokoti, vubec nepřemyšlí že by mohli svym kravalem nekoho rušit :)

      0 0
    • jaspy24  

      Celkem pomáhají bezdrátová sluchátka a do nich co se ti líbí na poslech. Stačil by třeba i zvuk deště. Do panelákovýho bytu bych peníze za odhlučnění necpal. Nakonec se odstěhuješ a budou to vyhozený peníze.

      0 0
      • Lachtis  

        Dík za tip s těmi sluchátky.

        Já zkoušel, že si pustil do mini-věže zvuky moře, ale věž mám trošku dál a jak mám hlavu u stěny k sousedům, tak jsem stejně ten hluk od vedle slyšel. To bych musel tu věž osolit, ale to bych pak neusnul :-)

        0 0
        • Pavel  

          Co zkusit pouštět si do sluchátem ticho? :-)

          Taky s tím bojuju, navíc jak přejíždím z jedné domácnost do druhé, tak všude jsou jiné hluky. Takže jsem taknějak permanentně nevyspaný.

          Zkus ty špunty, já je občas používám, není to taková hrůza. Jen si teda člověk musí zvyknout na to, jak slyší sám sebe (dýchání, srdce a tak). Ze začátku mne to docela děsilo. :-D

          0 0
          • Lachtis  

            Souhlasím s Tebou! Mám to podobné. Jako vím jistě, že si nezvyknu, protože mám lehké spaní a usnout mi vždy trvá, oproti ostatním déle… A taky kombinuji spaní v bytě, kde jsou tyto „hluky“ a v baráku, kde má člověk úžasný klid a ticho…

            0 0
            • Pavel  

              No mne žena říká „princezna na hrášku“, takže asi tak nějak. :)

              Vidím, že existuje konečně někdo další normální s lehkým spaním. ;-)

              0 0
      • kyl  

        Nevadí mi když kolem celou noc jezdí traktory se siláží,nebo při žních ale jak začne pršet,bych vraždil.To bez špuntů neusnu.

        0 0
    • Tehu  

      segra je taky takovy cita, nad ni byli celkem zive deti. Bylo ji po firmach ruzne doporuceno, ze to bude vcajku kdyz to odhlucni. Nechala odhlucnit loznici (tusim jen strop), stalo ji to asi 70k a stejne to nepomohlo. A to nebyl dum z panelu ale zdenej. Proste to vali zdma. Prestehovala se do domku a je klid, ale zas ji serou psy, kohouti apod. :-D

      Takze na tohle opravdu jedina rada, zvykni si nebo se odstehuj, nakonec z te nervozity a podvedomniho podrazdeni jeste budes mit problemy doma… ;-)

      0 0
    • Alojs01  

      Kamarád to vyřešil jinak. Nad ně se nastěhovala mladá rodina s dětma a udělali si na půlce bytu plovoučku. Po půl roce to nevydržel, domluvil se s nima a za 60tis jim namísto plovoučky udělal dřevěnou podlahu a má svatej klid a ticho… :-)

      0 0
      • Pedro404  

        :D

        Jak je dřevěná podlaha zvukově jiná než plovoucí?

        0 0
        • Alojs01  

          Dřevěná podlaha se k podkladu lepí a zvuky tlumí. Plovoučka funguje jako bubínek… :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, správně je to přesně naopak. na kročeje má být plovoucí podlaha, ale skutečně plovoucí, ne jen prsklá na 2 mm xps. pokud dřevo tlumí tak jen proto, že je měkké.

            0 0
            • Alojs01  

              Podlahář nejsem, ale je to stejnej princip, jako když máš dlažbu a jedna dlaždička je „odfouknutá“, tak prostě na poklep duní. Zatím jsem ještě u nikoho neviděl laminátovou plovoučku, která by „nebubnovala“.

              0 0
              • Smazaný účet  

                to je o technický terminologii, to by bylo na delší vysvětlování a já jsem línej psát. ;-)

                0 0
              • alinceb  

                Laminátová „plovoučka“ není fakticky plovoucí podlaha. Na to poukazuje midlander.

                0 0
                • mastihuba  

                  ono laminatova plovoucka dunici ve vysilaci mistnosti nemusi tolik dunet v prijimaci mistnosti kdyz je dobre udelana plovouci podlaha. takhle tomu prece musi rozumet kazdej. :)

                  0 0
                • PoolFromOstrava  

                  Nad nama to maji sousedi a je slyset i spadnuti vzduchu!! Kraval jak cyp tak,ze duni i sklenicky ve skrinkach.

                  0 0
                  • standoslav  

                    Já zas chci udělat obývák, na zemi jsou prkna, ale vrzou jak cyp. Byt je nájemní, a trhat ty prkna nechci. Uvažuju příčně dát 15mm OSB, mají zámek, pod ně Mirelon , desky nebo rolovany a potom nahoru buď gumu nebo koberec. Co na to říkáte?

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Vrzat ta podlaha bude furt …

                      0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Nejsem podlahar,ale mozna by stacilo zalet nejakou sterkou ktera zustane elasticka po vyschnuti. kazdopadne to pores s podlaharem,sa­mozrejme ti doporuci vytrhat. Kdybych tam mel davat osb desky tak je asi privrtam na tvrdo pres prkna do betonu,nebo aspon do tech prken.Zalezi co je teda pod tema prknama,tusim ze to bude starsi byt a pokud pod tim neni beton tak jedine vytrhat,jelikoz se ta podlaha urcite hybe a casem se ti to zase tim pohybem rozjebe.

                      0 0
                    • PavlikXSS  

                      na starém baraku jsem nám rekonstruoval ložnici, byla v ní taky stará podlaha z prken a vrzalo to čert a hlavně byla křivá. Cíl byla plovoučka. Než jsem tedy začal, přišlo do podlahy snad 500 obyčejných vrtů jelikož nevadilo že hlavičky půjdou vidět, pak desky mirelonu a nakonec plovoučka.

                      0 0
                      • standoslav  

                        Já úplný ***** nejsem, bydlel jsem 25 let v baráku z předválečných let, a adaptoval do teď, jenže jsem byl odejít a teď nanovo. Už jen pro sebe, bez nátlaku, vlastně mám čas a tak se ptám. Jasně, vyrvat prkna, ale to je o týdnu dovolené a jebacka, myslel jsem dát mirelon, desky nebo rolovany a na něj ty OSB desky, proto se ptám.

                        0 0
                        • antt  

                          vygoogli si Hobra, zelené desky, 8mm, na to pak cokoliv, klidně i lino a vrzat to bude furt . .

                          Ale zateplíš aspoň sousedům strop a nepůjde Tě tolik slyšet

                          0 0
                          • antt  

                            jo a zapomněl jsem na jednu epesní vlastnost (krom toho, že neslyšíš sousedy zespoda). Tím, jak jim zateplíš ten strop, tak se v té hobře to teplo naakumuluje a pak máš ještě ráno teplo od podlahy (jakože fakt). Udělal jsem si to tak téměř v celém bytě (4kk), vůli prckovi a fakt pohoda, na parkety . . V chodbě mám na panelu liapor, osb, hobru, parozábranu a na tom vinylové desky na klik, které vedou dále do obyváku, kde jsou nevrzající parkety a kuchyňský kout. Ve dvou pokojích je lino, v třetím pár let stará plovoučka na původním zásypu škváry s hobrou a linem . . Ztím :) Takže z hlediska nějakého stavaře asi všechno špatně, ale ten klid a pohodlí! A vše v jedné rovině, bezbariérové, do 50k, tož neber to.

                            A jako bonus jsem vystříkal stupačky od topení ve stropu i podlaze nízkoexpanzní pěnou (vedou v trubce, která je skrz panel mezi patry).

                            Dobrouu

                            0 0
      • Lachtis  

        Jo, to je přesně ono a psal jsem to i výše… a bylo mi to taky doporučeno.

        Problém je, když chceš odhlučnit ty, jakožto „poškozená“ strana, ke které ty zvuky přicházejí. Ideální a prý fungující řešení a dává to i smysl je, že si udělá izolaci ten, kdo „ruší“…

        Takže zajdu za sousedy vedle, zaplatím xxx tisíc za odhlučení místností, které mám spojené stěnou s ložnicí, zajdu za sousedy nahoře, nechám jim udělat novou podlahu s protihlukovou izolací, zaplatím možná jen xx tisíc a mohlo by to být OK :-DDD

        0 0
      • lunochod  

        Docela by mě zajímalo z čí kapsy bylo těch 60 :-)))

        0 0
    • MatS  

      Profi špunty do uší:

      https://www.music-city.cz/…vyhledavani/?…

      0 0
    • mastihuba  

      jakk pise Mats, je to drahý a dost to zmensi byt. ucinnost predsten a podhledu zalezi na detailech provedeni. pekny videa a montazni navody ma na youtubu i na svych strankach Isover. Novy bytovky uz se treba v praze premeruji vuci normě kazda stena i kazdej strop. do zbytku republiky to jeste nedorazilo a podle toho to taky vypada. soudit se s investorem nema smysl. podle mne i normativni hodnoty sten a stropu jeste negarantuji ze to v uvozovkach uzivani sousedniho bytu nebude obtezujici. Kdyz je to pod normou je to ještě horší. Tady je kazda dobra rada draha. Pred koupi bytu bych zainvestoval do vlastniho mereni nepruzvucnosti a nebo si jen tak sednul na 2h vecer do loznice a poslouchal. Decibely jsou jen cisla osobni vjem je nejlepší. Problem je trefit spravnou dobu.

      0 0
    • BLACK1E  

      Záleží jak dlouho tam jseš. Já celej život žil kousek od kolejí a byl jsem schopnej spát u brzdícího vlaku. Teď žiju daleko od vlaku, ale zase blíž k silnici a prvních pár měsíců jsem nemohl spát ikdyž tam byl znatelně větší klid. Ale asi jsem odolnější než ty, protože sousedi mě netankujou vubec. Když nad tím tak přemýšlím.. příště se zkusím přestěhovat k letišti :)

      0 0
    • Prasopes  

      Tohle jsem taky řešil, nechal jsem si odhlučnit strop a stěnu k sousedům, odkud jsem slyšel každý zvuk. Sice to docela pomohlo proti takovým těm zvukům typu mluvení, kašlání, atd. ale tím potlačením výšek a středů se tak nějak víc zdůraznily hluboké zvuky, což mi ve výsledku vadilo snad ještě víc. Navíc jakákoliv zvuková izolace nepomůže proti různému dupání, pobíhání dětí, atd. které se nese konstrukcí. Takže za mě izolace bytu asi vyhozené peníze, nakonec jsem si prostě zvykl a přestalo mě to budit:-) Ale to samozřejmě asi jde pouze když ty zvuky nejsou úplné peklo.

      btw., několik let jsem bydlel přímo nad tunelem metra a v noci jsem slyšel každý vlak, hrozně mě to uklidňovalo:-) Takže zvyknout si lze i na dost podivný věci. Ale to byl pravidelnej, monotónní zvuk, dupání pobíhajících dětí je podstatně horší

      0 0
    • Kuba78  

      kup si spunty do usi. nejlevnejsi a nejucinnejsi. moje mlada na to neda dopustit, udajne v noci chrapu – takova pomluva..

      0 0
    • Le Corbusier  

      Osobně si myslím, že sádrokartonový akustický podhled a předstěna problém vyřeší dostatečně. A v žádném případě se nebude jednat v místnosti 15m2 o nějaké stotisícové položky. Prostě chce to vybrat systém Knauf nebo Rigips a pod a důsledně trvat na dodržení technologických postupů a předepsaných materiálů.. Zvládnout by to měla kdejaká sádrokartonář­ská parta.

      Ale jestli slyšíš trávu růst, tak ti samozřejmě nic nepomůže.

      0 0
      • mastihuba  

        to jsi docela na omylu. sadrokartonari se drzi vetsinou zazitejch postupu a kdyz jim udela nekdo skoleni jak to ma vypadat tak vetsinou reknou ze takhle si nic nevydelaji. pro laika je tezky rozlisit kvalitu od zlatokopa. vyssi cena bohuzel neznamena kvalitu. me do baraku nesmi nikdo bez referenci od znamejch co mam v oboru a k cizimu mam jen neduveru. obdivuju lidi co svoje bydleni a uspory sveri nekomu cizimu.

        0 0
        • jIrI___  

          Ber to tak, že naprostá většina lidí nemá známé ve stavebnictví, takže svěření baráku někomu cizímu je tak nějak normální.

          0 0
        • Le Corbusier  

          není nad to mít všude známí. Něco k věci bys neměl?

          0 0
          • mastihuba  

            nejde o známé jde o to že lidi si málo prověřují reference a vzhledem k tomu že se okolo stavařiny trochu motám, tak mám praktcký zkušenosti z toho jak to funguje. Člověk kterej nemá možnost si to zadat u prověřené firmy by si na tohle prostě měl někoho najmout. Příklad může být koupě novýho bytu. Když si jako laik v oboru kupuju novej byt, tak si najmu firmu, která byt zkontroluje od A až po Z. Přeměří plochy, úhly, neprůzvučnosti stěn a stropů. apd. a pokud to není vpořádku, máš podklady pro vyjednání nové nižší ceny, nebo důvod to nekupovat. Stačí takhle, abys to pochopil?

            0 0
            • nitraq  

              Bohužel ti musím dát za pravdu. Na rekonstrukci panelákovýho bytu jsem si vzali firmu s kladnou referencí od kamarádů a stejně jim člověk musel stát za prdelí a kontrolovat je. A to ještě je přítelkyně stavařka a já tak napůl, takže jsme věděli, co jak má být. Bejt třeba ajťák a právnička, tak nezjistíme nic a zůstane nám spousta fušeřin.

              0 0
              • kolond  

                To je pak lepší si to zfušeřit sám, jen za cenu materiálu a času.

                Bejt ajťák a právníčka, tak máte dost peněz na vlastní dům.

                0 0
            • Le Corbusier  

              Je to marný. Vlákno se jmenuje „odhlučnění bytu“ a ty píšeš v jednom příspěvku o známostech a teď dokonce o koupi nového bytu. Nezlob se, ale už na tebe nebudu reagovat.

              0 0
              • mastihuba  

                k tematu odhlucneni jsem tazateli napsal at se podiva na videa isoveru. tam je vse co potrebuje. nepotrebuju se hadat. tazatel si stezuje na akustiku v novem byte tak popisuju na co si dat priste pozor. co z toho je marny? evidentne je problem na tve straně. :)

                0 0
          • MatS  

            Bohužel Mastihuba má pravdu. První věc je zjištění aktuálního stavu před započetím úprav. To jest změření neprůzvučnosti. To ti žádný sádrokartonář neudělá. Na to musíš mít vystudováno VŠ v oboru akustiky a mít velmi drahé zkalibrované zařízení. Takové měření se zprávou stojí cca 15t Kč. Když už víš jaká je aktuální neprůzvučnost, tak ti firma řekne o kolik dB je potřeba zvuky utlumit a na kterých frekvencí o kolik, aby si dosáhl cílovou hladinu hlukového pozadí (je dáno v normě pro jednotlivé prostory a denní/noční dobu). Na základě toho se určí skladba akustických obkladů a materiálu a celého postupu. Pak může přijít zkušená parta třeba sádrokartonářů, která podle přesného návrhu vytvoří obklady za dozoru akustika, aby to nikde neošidili. Poté až je vše hotové, se opět provede měření, kde se ukáže splnění požadovaného cíle.

            Takže ano, můžeš si to klidně udělat sám, když víš jak a máš na to znalosti a prostředky. Ale jen tak něco odhadnout a nabouchat na zeď většinou končí nevalným nebo jen částečným výsledkem a vyhozenými financemi.

            A toto celé nepíšu proto, že v tom oboru dělám a studoval jsem ho a chtěl bych si přihřát polívčičku. Ale proto, aby si lidi uvědomili, že to je většinou spíš vyhození peněz. Lepší je když si někdo staví něco nového, tak už se dá dopředu vše navrhnout tak, aby to bylo dobře odhlučněné.

            0 0
            • Le Corbusier  

              V podstatě souhlasím, jenomže tohle je stavební teorie, kterou se celá akce posune mimo finanční možnosti obvyklého majitele panelákového bytu.

              Prakticky tedy vidím jako jedinou reálnou možnost v řešených místnostech vybudování akustického podhledu a předstěnek na stěnách sousedících s okolními byty. Vzhledem k tomu že se jedná o panelákový byt, doporučuji tloušťky těchto konstrukcí co nejmenší (75 až 100mm) aby z těch místností alespoň něco zbylo. Zůstane sice nějaký přenos přes obvodové stěny a podlahu, ale obzvlášť obvodové stěny bych řešit nedoporučoval, aby nevznikl problém z hlediska tepelně technického (kondenzace v konstrukci).

              Skladby a kalkulace materiálu třeba zde:

              http://www.rigips.cz/…y-akusticke/#…

              0 0
              • MatS  

                To co popisuješ tak jako tak při dodržení skladby předstěny není levné a výsledek bude tak 30%. Navíc to neřeší různé druhy hluku (na různých frekvencích). Problém je hlavně utlumit nízké frekvence (třeba dupání, nízké fekv. z hudby) a toho tvým postupem vůbec nedosáhneš. Ale nechci zde zacházet do teorií, jsme na bike fóru.

                0 0
                • Le Corbusier  

                  Nejsem si vědom toho, že by výrobci třeba mezibytových příček (ať už zdící systémy nebo montované SDK) rozlišovali u svých výrobků různé druhy hluku. Většinou je tam uvedena pouze neprůzvučnost.

                  0 0
                  • MatS  

                    A to je právě špatně. Každý pohltivý akustický materiál má definovánu pohltivost činitelem pohltivosti alfa. Tento činitel je značně fekvenčně závislý, takže každý materiál pohlcuje různé frekvence více či méně. Zde například pro běžné materiály míra pohltivosti na několika frekvencích:

                    http://stavba.tzb-info.cz/…covani-zvuku

                    Podle toho si můžeš udělat představu jak se chovají jednotlivé materiály a podle toho se určuje jejich skladba a množství. Ale toto jsem nechtěl už tak dopodrobna rozebírat, protože se dostáváme do oblasti samých vzorců a výpočtů.

                    0 0
                    • Le Corbusier  

                      Teď zpět do stavební praxe, řeší se to??? Budu si muset po víkendu nastudovat ČSN 73 0532. Mám za to, že jsou pro jednotlivé stavební konstrukce je právě normou předepsána neprůzvučnost v decibelech a hotovo. Doplním si vzdělání a ozvu se;)

                      0 0
                      • grafik  

                        Řeší se to možná v poslední době tak v Praze, jak píše mastihuba, jinak je to sci-fi. Viděl jsem u nás stavět spoustu bytových domů a postup je snad u všech stejný – hrubá stavba (beton, cihlové příčky z dutých cihel) je spojena doslova zrno na zrno a celek je slepený do jenoho monolitu. K tomu zateplení fasády – veškerý zvuk se uzavře ve stavbě.

                        Jediná výhoda je, že se nemusí v mírné zimě topit a tepelný komfort je super – i na studené plovoučce, která nechladí jak v paneláku. Ale je pak velký ******* když je tam nějaký zdroj hluku se kterým se primárně nepočítá – klidně i vodovodní baterie (nebo neodizolované či špatně izolovaná plastová kolena k ní) instalovaná v duté příčce, perličkové šumění se rozleze do všech stěn po všech nejbližších patrech a dutá cihla je super zvukový vodič, ač může mít super neprůzvočnost a tepelné vlastnosti, ale není to kus materálu (jako panel) – pořád to je a bude buben.

                        A úplně super je když máš třeba tu sousedovu baterii přímo za hlavou v ložnici, to je pak peklo. K příčkám je i ******* zakotvit a dorazit natvrdo třeba masivnější kuchyňskou desku, kde 10× za den pokládáš nádobí, stačí hrnek. Obvykle jsou i dost často problém i vchodové dveře do bytu, kovové zárubně – hluk zámku, vše natvrdo „nalepené“ na cihlovou příčku, to už je hřebíček do rakve.

                        0 0
                      • mastihuba  

                        jako na te norme neni nic moc co studovat. jednociselna nepruzvucnost a pozadavky na stavby jsou jasny ale nikdo je nevyzaduje. Tato norma neresi frekvence jednotlivejch zdroju hluku.

                        Problemy v praxi jsou nasledujici.

                        1. projektant jde na hranu normy bez rezervy na pripadny bocni prechody a nejistotu mereni vysledne postavene stavby.
                        2. stavba pouzije mnohdy jine matrialy nez uvadi projekt.
                        3. v dobe kdy se delala norma 730532 se skoro vsude daval koberec coz je treba pro vyslednou krocejovku dost zasadni rozdil oproti dlazbe nebo oproti laminatove plovoucce.. rozdil kdy vemu kladivo a busim do laminatove plovoucky a do koberce si umi predstavit kazdej.
                        4. u plovouci podlahy coz je terminus technikus zcela neco jineho nez svrchni naslapova vrstva uvadi vyrobce v technickem listu krocejoveho EPS zcela stejnou nepruzvucnost Lw jako vyrobce krocejove vaty bez ohledu na modul pruznosti techto ruznych materialu. ve vysledku na stavbe to pak dela v realu treba 2 dB coz pri kombinaci s bodem 1 je ve vysledku nesplneni ČSN.
                        5. u novych staveb se mereni moc nevyzaduje a dochazi k nemu az pri stiznostech na sousedsky hluk.
                        6. Kdyz barak nesplni ČSN 730532 a naprava neni možná, tak se muze vycislit snizeni akusticke pohody… ale co kdyz shrabnu vysouzeny prachy, byt prodam a rozjede se s novym kupcem nova kauza…
                        7. existuje skupina lidi ktera chce prosadit akustickej stitek budov… proc? kdyz tu mame normu, ktera vse podstatny stanovuje. budeme znackovat kazdej barak kazdou stenu po 15tis/ kus???
                        0 0
                        • Le Corbusier  

                          Souhlasím. Nebudu se rozepisovat. Já vidím v praxi nejčastější problémy technologickou nekázeň (narušení mezibytových příček např. rozvody ZTI, elektro atd). Stačí klidně zásuvkové krabice. Stavební materiály navržené projektantem „na hraně“ také často v praxi údajně své deklarované vlastnosti nemají.

                          Akustický štítek by byl řešením:) Nejen pro posouzení neprůzvučnosti konstrukcí, ale především pro hluk z dopravy, který je v současnosti největším nepřítelem bytové výstavby. Jenže nakonec by to byl stejně jen nesmyslný cár papíru, který by se dodával s projektem stejně jako PENB a o skutečném stavu budovy by nic nevypovídal.

                          No ale zpátky k věci. Kromě akustický předsteň jsou tedy podle Vás jaké možnosti? Vybrat v řešených místnostech podlahu a udělat novou skladbu?

                          Jestli potřebujete informace o stávajícím stavu osobně si tipuji, že mezibytovou příčku bude tvořit oboustranně omítaný ŽB panel cca 150mm, Strop pak panel taky 150mm, podlahu pak 30mm škváry, beton. mazanina do 50mm a PVC/koberec. V panelácích ze šedesátých let mohou být na bet. mazanině asfaltem nalepené dř. vlysy.

                          0 0
                          • mastihuba  

                            kolega pri rekonstrukci takovyho bytu vybral podlahu na panel udelal novou skladbu a od te doby je pry soused pod nim vklidu i kdyz decka jezdily na odrazedlech. 60mm krocejove vaty pasky kolem sten + betonovej poter. na to uz nejakou naslapnou vrstvu.

                            0 0
                            • honhav  

                              To ale resi byt nahoře a ne odspodu. Odspodu by musel dát nějakou bariéru a nad ní absorbér a celý to zaklopit… No a pak ještě steny. Na ty by mohlo pomoct hodit ty kartonový desky s pískem – teď nevím kdo to vyrábí ale údajně slušný výsledky a pouze pár cm by to ubralo… No a podlaha je už zmíněná… Pár set tisíc a má krásné tichej o 10 procent menší byt…

                              0 0
                              • mastihuba  

                                to je fakt neuvedomil jsem si ze to dela jen pro sebe a ze nejde o celej barak. :)

                                0 0
                            • Le Corbusier  

                              teď fakt nevím – je tloušťka kročejové izolace přímo úměrná útlumu? 60mm mi přijde hrozně moc, už proto že stávající skladba bude určitě minimálně o 30mm nižší – musí mít někde schod – možná u vstupu jde přežít. Řeší to klid souseda, ale i obyvatele-tazatele?

                              0 0
                        • honhav  

                          Tak dobrej kšeft ne?

                          0 0
                  • mastihuba  

                    jeste bych doplnil k veci abych jen nemlel obecny zvasty. ono nejde o to vyjmenovavat ruzne druhy hluku, ten seznam je dlouhej. u steny se da vyjadrit frekvencni krivka nepruzvucnosti, ktera ukáže jaky frekvence utlumi vice a ktery méně. u predsteny, kde nezname slozeni te steny kterou zesilujeme je to problem protoze mnohdy nezname stavajici stav. pro predstavu obrazek vysledku sendvicovyho panelu. uznavam ze dobre provedeny podhled nebo predstena je lepsi nez nic. jen to mnohdy problem zcela nevyresi. lidsky ucho je schopny rozlisit jen asi 2dB a u promenlivyho hluku rusivyho charakteru je to skoro nepodstatna zmena. pritom dosahnout zlepseni nepruzvucnosti z 52 na 55 je ve stavbe uz opravdu nakladna zalezitost.

                    0 0
            • Petr L2  

              Máš pravdu, tohle měření jsem u nás doma absolvoval, ale nakonec stejně z toho vyjde předstěna SDK a to ostatní co se nese konstrukcí, s tím nic neuděláš :-) takže to měření má smysl pouze tam, kde dokážeš dodavateli, že to udělal blbě, protože je zeď mimo normu a tu předstěnu zaplatí, v jiných případech jsou to vyhozené peníze

              0 0
      • Smazaný účet  

        imho nevyřeší… to by si musel udělat odizolovanou místnost v místnosti, takovou laboratoř ticha.

        btw splácat to můžeš z ledasčeho, důležitý je spíš dodržet principy návrhu. spíš než kvalitní sádrokartonáře bych si pozval specialistu na akustiku a nechal si to vysvětlit.

        0 0
    • Kuba78  

      tak pokud opravdu trvas na odhlucneni a nechces ani pouzivat spunty, ani si zmensovat mistnost a utracet statisice.. tak uz mozna jen tohle?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak ti tu už lidi radili, použij špunty a když ti vadí tak pokud možno softy, stojí cca 5 kč a dají se používat opakovaně a jsou i pratelné https://www.zbozi.cz/…-e-a-r-soft/ Zvykneš si a časem je zahodíš :-)

      0 0
      • Radunak  

        Se špuntama jsem začal když jsem měl problémy se spaním po nočních směnách. A teď jsem na tom tak , že mám bez nich problém kolikrát usnout i v noci za uplnýho klidu.

        0 0
    • Lachtis  

      Kuba78: S tou rakví jsi mě fakt pobavil, popřemýšlím o tom :-D.

      Závěr: na tlumení fakt peču, dát 50 a více litrů za něco, co dopředu vím, že nebude stoprocentně fungovat nemá smysl… To raději těch 50 litrů vrazím do kola, který vím, že bude fungovat a budu z něj mít stoprocentní radost.

      Pokusím se tedy ještě vyzkoušet více druhů špuntů a třeba nějaké najdu, který mi budou vyhovovat, je pravda, že jsem zkoušel jen tyto, který mi v uchu vadily : http://www.spuntydousi.cz/…ep%20produkt

      P.S. Vy, co používáte špunty, spíte i na bocích? Mně právě dost vadilo, když jsem s těmi špunty spal na boku. Na zádech to jakž takž šlo, ale já se v noci neustále vrtím ze strany na stranu :-D

      0 0
      • Peslezedirou  

        Mně špuntíky z ucha nekoukají, tak s tím problém nemám, používám takové ty pěnové, skoro jako gripy ritchey wcs :-) převážně spím na bocích…

        0 0
      • lunochod  

        tohle a dá se to použít i opakovaně

        0 0
      • MD1972  

        dej si na kole o XY km navíc a večer jedno orosený a špunty do uší vynecháš.........

        0 0
        • Lachtis  

          Jo máš pravdu, s tím kolem to funguje dobře. Alkohol, ten funguje výborně, ale to by ze mne byl alkoholik a do toho nejdu, abych denně chlastal jen kvůli tomu, že usnu :-DDD

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, ale víš jak to je, láhev vína denně není chlastání… já když konečně uspim děti, tak si naleju panáka, případně eště jednoho, taková duševní očista, a pak se hned líp spí. ;-)

            0 0
          • MD1972  

            tak si jí musíš na kole „nandat“ tak, že už ani na pivko nebude chuť

            a spát se ti bude dobře......

            0 0
            • Delkim  

              no s tím „nandat“ opatrně, pravidelně jsem po těch nejtěžších trénincích/závodech tak vyřízený, že se v noci převaluji a tím vyčerpáním a únavou paradoxně vlastně nemůžu pořádně zabrat :( a ráno jsem k.o.

              0 0
              • MD1972  

                to už je „přetažení“

                • trénuješ Watty nebo srdeční tepy

                  a nebo „na pocit“

                0 0
    • DjOriech  

      Spunty macks nebolej, to z lekarny nebrat… ja je nosim denne pac me taky vzbudi kdejaky klepnuti…

      0 0
    • grafik  

      Prodej to. Nemá to řešení. Stejná zkušenost.

      Nad náma bydlela holka a po bytě cca 4 hodiny v kuse běhala. Po půlnoci se vracel čong z práce a začal pro něj den, bydlel pod námi. Se sousedy pokud to nejsou starousedlíci se nedomluvíš, panelák proti novým bytům je luxus. Ty nové jsou papundekl a když namastí plovoučky, které pevně spojí se stěnou je z toho buben jako kráva.

      0 0
      • Lachtis  

        JJ, jako když se nerozhodnu to ihned řešit (prodat či pronajmout), tak vím jistě, že pokud půjdu do nějakého jiného bydlení, tak už nechci nic jiného, než svůj barák, samostatný, žádnou řadovku!!!

        To vím, že je jediné řešení!!! Ostatně, bratra se švagrovou takhle s.ala jen jedna sousedka, se kterou měli společnou zeď v řadovce a opruz! Byla to kráva, se kterou se nedomluvili, IQ tykve, tatínek jí vše platil, takže neměla ponětí o „reálném“ světě!

        Nakonec to prodali a koupili si starší barák a jsou naprosto happy :-)

        0 0
        • zdenek  

          Ani u samostatného baráku nemáš úplnou jistotu. Stačí jeden idiot v sousedství, který si pořídí nevychovaného psa. Před časem o tom bylo v Černých ovcích: Soused měl několik psů štěkajících celou noc. Nezmohli s ním nic. :-(

          0 0
          • Pavel  

            Obdobný „spor“ řešil jistý člověk, na jehož pozemek se neustále tahaly ovce od souseda. Nepomáhaly domluvy, prosby, nic. Pomohlo až když na plot pověsil ovčí kožku… :)

            0 0
    • kassar007  

      Ahoj, jak píše Mats, je celkem přesně řečeno.

      Rozeznáváme dva základní typy

      • vzduchová neprůzvučnost (zde pomáhá hmota – čím více tím lépe) na klasický křik, povídání, klavír, …
      • hluk nesený konstrukcí – klasicky kročej, frekvence na které ři určité činnosti dostaneš styčné konstrukce atd.

      Vzduchovou neprůzvučnost vyřešíš celekm obstojně – Ideální sendviš – a než SDK tak radši Fermacell (při stejné tloušťce cca 2× větší váha).

      Hluk nesený konstrukcí už se řeší hůře – to je jak zde bylo psáno vyřešit místností v místnosti což už je větší oříšek ...... ale dá se (řešili jsme bowling u chráněných prostor atd.)

      0 0
    • tigermoth  

      Rok jsem v králíkárně bydlel a je to fakt veliká sranda, člověk má přehled kdy se jde kdo vychcat a podobně, jestli byl sex horních sousedů kvalitní, jestli haranti od vedle sledujou déčko nebo nějakou tu jinou hovadinu. No a když už jsem si skoro zvykl, byl čas se stěhovat. Nevěřím, že by takový bordel někdo odhlučnil, ale nejsem odborník.

      0 0
      • kyl  

        Dost zvuků se nese i po topení.

        0 0
        • tigermoth  

          Tak, a navíc hodně dělal větrací svod z digestoře a větráčku na hajzlu. Člověk si připadal jak někde v kabinkách, kde se snažíš pokud možno neprdět a nežbluňkat:-)

          0 0
          • iron.hide  

            praveze to treba zobrat opacnym smerom – zavodit o to, kto prdi a zblunka hlasnejsie :) je to super sutaz aj napriklad vo firemnych wc, kde su tie debilne kabinky s 20 cm medzerou dole. Poriadne sa treba uvolnit a nechat to zo seba plynut. Ked sused vedla prdne a zblunkne, ty musis hlasnejsie :)

            a samozrejme pri curani do pisoara si treba tiez riadne uprdnut, a to aj ked vedla niekto stoji. Pretoze chcanie bez prdenia je jak lizat **** cez sklo :)

            0 0
      • nitraq  

        Když tady čtu, kolik hluku se šíří bytovkou, tak nechápu moje sousedy v paneláku, slyším jedině řvoucí dítě z vedlejšího bytu, ale to už musí brečet hodně nahlas a i tak to přehraje normálně hlasitá televize.

        0 0
        • MatS  

          Kdysi v bytovce jsme měli náruživou sousedku. No nejdřív když na to vlítli, tak to byla sranda, ale po několikahodinovém maratonu už to byl vopruz. Hekala jak nevím co.

          0 0
          • PoolFromOstrava  

            Mel ses pridat,ze jestli ma vydrz,at da i ostatnim 

            0 0
            • MatS  

              No co vo to, pěkná byla. Ale ta moje by s tím asi neměla pochopení :-(

              Nejlepší bylo, když ta sousedka ráno vyšla na balkon vedle mne a já byl na našem. Oni měli zepředu takový kryt, ale z boku jen zábradlí. No a ona si vyšla jen tak v podprdě a dole bez :-)

              0 0
          • nitraq  

            Před stěhováním do novýho bytu jsem párkrát z toho domu slyšel hekat nějakou mladou holku první ligu, ale co jsme se nastěhovali, tak jsem ji už neslyšel:))

            0 0
            • jIrI___  

              Při otevřeném okně jde jedna „sousedka“ slyšet i přes ulici, vzdušnou čarou to je lehce přes 100 m. Bydlet vedle ní musí být opravdovým zážitkem :D

              0 0
        • obda  

          Panelák je proti většině nových bytovek v tomhle ohledu zlatý.

          0 0
    • Espen  

      Koukám, že jsem šťastný člověk. Vůbec tyhle zvuky nevnímám :-D. X let jsem měl ložnici cca 100m vzdušnou čarou od zvonu kostela, který o půlnoci bimbal 16×. Snad nikdy jsem se ani nedopočítal a usnul :-). Min týden jsem usnul zubařce v křesle s otevřenou hubou :-). Prostě přestanu na cokoliv myslet a usnu. Moje rada je, abys všechny ty zvuky přestal zkoumat. Nepřemýšlet co to bouchlo, vrzlo a tak. Pusť si rádio k usínání.

      0 0
    • Eric  

      Co dobře funguje je v podstatě místnost v místnosti. Pokud jste někdy byly v „dobrém“ nahrávacím studiu, tak tam je to jasně vidět a hlavně slyšet.

      0 0
    • PoolFromOstrava  

      Vcil se budem stehovat na barak z bytu. Ten klid… **** nad nama lita od rana do vecera jak na tripu,vedle hlucha baba ma do pul noci tv nahlas a nove zrekonstruovany byt nam plesnivi a hnije diky staremu popraskanemu baraku,ktery jeste nema fasadu. Takze *****. Uz nikdy byt ;)

      0 0
    • HanuskovaKate  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • petrx  

      Tady máš inspiraci na naprosto dokonalou zvukovou izolaci :-)))) https://youtu.be/jPtwrGMwqTA?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dobrý je třeba, když v bytě nad tebou začne na plovoučce s ošizenou izolací k ránu klepat nadskakující postel :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Postel je v poho, ale ta herečka na tý posteli mě kolikrát sakra rozesměje. Skoro bych řekl, že po rekonstrukci bytu nademnou (do tý doby jsme o nich nevěděli) žádný mirelon pod plovoučkou nemají.

        0 0
        • scret  

          jestli to nebude tim, ze ta 3ka mirelon neni zadna extra izolace…:))

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak kolikátku tam mají, nevím. Ale připadáme si jako u natáčení béčkovýho německýho péčka. Ftipný je, když je potkám ve výtahu a spojím si s touhle show.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Po roce vypada jako folie:)

            0 0
          • gerrard  

            Mirelon neni krocejova izolace i kdyz si to spousta lidi mysli. Plovoucka v panelaku je zlo.

            0 0
            • scret  

              *1

              0 0
            • Smazaný účet  

              Na to si přišel jak? To víš že je..

              0 0
              • gerrard  

                To ze to o nem nekdo tvrdi a dokonce vyrobce deklaruje neznamena, ze tak poradne funguje automaticky. Obvzvlast v panelaku, kdyz si nekdo mysli, ze to pod plovoucku staci, tak je to pak katastrofa. V rodinnem dome pri dobre skladbe podlahy samo staci.

                0 0
              • Petr L2  

                Mirelon je obchodní označení, existuje několik druhů, je mezi nimi i izolace s útlumem, ale to není ta, kterou má každý druhý pod plovoučkou …

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak samozřejmě vím, že je spousta druhů, ale obecný tvrzení byl dost blábol. A to, že si to doma lidi bastlej podle toho, co je zrovna v akci, je věc druhá, to souhlas.

                  0 0
            • Petr L2  

              +1 na útlum kročejového hluku jsou zcela jiné materiály a také za jinou cenu…

              0 0
    • Force  

      Tak to sousedce pod námi neustále už spoustu let štěká pes a i přes stížnosti a různá ultimáta s tím nic nezvládá udělat, protože je neschopná. A když už neštěká, tak jenom proto, protože mu zrovna nadává. Takže mě ráno třeba vzbudí minutová salva nadávek a pokud je celý den doma, tak co chvíli i přes sluchátka slyším slova jako deb** či haj. Zároveň je to i zábava, když po něm řve ať ji nechá ******, ať už konečně kur drží hubu nebo proč se ji zase vysral na koberec. A protože ji to očividně nestačí, tak letos ještě začala hlídat něčího psa. A protože dva psy na vodítku neudrží, tak nezřídka vidím pod oknem jak honí psy co ji utekli. Odhlučení tu nemá význam, to spíše zavolat policii a doufat, že nepřestane zrovna když přijedou a nebo doufat, že mu už konečně po té spoustě let odejdou hlasivky.

      0 0
      • zdenek  

        Tak to máme v domě taky. Dementní sousedi co si pořídili rovnou dva psy a nechávají je celý doma samotné. Od půl šesté ráno do večera štěkají na celý barák. Všem okolo to jde na nervy, ale zdá se, že se s tím nic nedá dělat.

        0 0
      • jIrI___  

        Čokla nad náma a vedle nás mají taky. Na štěkání přes den jsem si zvykl a na noc dávám špunty do uší a je taky pohoda. Prostě pes štěká, kdyby byl hovno tak smrdí :). Chce to v životě trochu tolerance, v králíkárnách ještě ještě o něco více.

        0 0
        • Martin  

          Tenhle tvůj konstrukt se dá napsat i opačně. Pes do paneláku nepatří, když štěkáním otravuje x partají kolem. Což si zmrdi pejskaři nejsou schopni uvědomit.

          Kdysi dávno měli jedni sousedi chrta. A pravidelně jsem je vidíval okolo města, jak ho nechávají vylítat. A doma o něm nikdo nevěděl.

          Na druhé straně, sousedi přes zeď si kdysi pořídili nějakého lovečáka, strašně tupé a hysterické ublafkané zvíře. A protože byli oba bizy, tak čokla nechávali bez dozoru a bez lítání venku, takže dělal randál. Naštěstí si pořídili děcko a pes šel z domu.

          0 0
          • jIrI___  

            Přesně jak píšeš, právě je to o tom nalézt správnou dávku tolerance. U nás mají psy z jedné strany důchodci a z druhé nemakačenka, takže nahrazení řevem šklebáka naštěstí nehrozí :

            0 0
            • Martin  

              Musím zaklepat, sousedi, kteří mají malé děti, je mají velmi hodné. Rušení děckem se nekoná. Pokud pomineme kašlání a podobné projevy nemocí. Za mě raději děcka než psi.

              0 0
          • Petr L2  

            Je to o lidech, pes je jenom takový debil, jako jeho pán.

            0 0
    • mastihuba  

      Zase jedna vtipna z praxe.

      Projektant v TZ garantuje dodrzeni ČSN navrzene stavby vzhledem k pozadavkum na hluk i presto ze nezna zakladni vstupni data. Nezna je totiz ani vyrobce. Problem lehke steny s polystyrenovou vyplni chce resit sdk predstenou, ktera na lehkych stenach rezonuje a cely to posveti venkovnim zateplenim, ktery vlastnosti cele takove nevyhovujici skladby posle o 6dB dolu. Delaji si z nas prdel? Kdo mu dal pred jmeno Ing.? Mel nekdy prislusnou normu otevrenou?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Úplně obecně ale systémová sádrokartonová předstěna pár dB útlum má.

        0 0
        • mastihuba  

          obecne mozna jo, ale dost zalezi jestli tim vylepsujes tuhou nebo pruznou konstrukci. buben si predstavit asi umis. presne to dela polystyren a je jedno jestli ve stene nebo v podlaze

          0 0
          • kesu  

            Před časem jsme dělali vždy dvě SDK předstěny před prefabrikovanou betonovou nosnou konstrukci (oddělovalo to kancelář od studia) a fungovalo to velmi slušně…

            0 0
            • Smazaný účet  

              knauf (stejně tak asi i ostatní) mají certifikované systémy co fungují. Řeším to teď v práci na novém domě. Systémová předstěna utlumí hodně, jak papírově, tak i po akustických zkouškách.

              0 0
            • mastihuba  

              sak to vejs pisu, na tuhou konstrukci ano, ale kdyz se zastupce knaufu zeptas jak to vylepsi stenu drevostavby s polystyrenovym jadrem neznamych vlastnosti tak te nepotesi. resil sem to s rigipsem v patek odpoledne. dycky potrebujes znat vlastnost steny nebo stropu a i knauf to v tech prospektech ma takhle napsany .

              0 0
              • kesu  

                Já mám zkušenosti s dřevostavbama naprosto minimální, vše na co jsem šáhl mělo mezibytový stěny z minimálně 250mm železobetonu, někde bylo i 300. V domě kde bydlím jsou mezibytové stěny z dvou štorcek s mezerou a to docela funguje.

                Každopádně jeden zákazník si nechal instalovat nalepené desky na tu 300mm žb konstrukci (stropy byly neuvěřitelně vysoký, protože si developer vymyslel, že na terasy nesmí být schod) a nějaký útlum na tom pak i naměřili (tuším 2 db).

                Každopádně i přes to, že tyhle „bunkry“ dle mýho fungovaly velmi obstojně (na mluvený slovo, bourací kladivo bylo slyšet po celým baráku), tak to prostě RD není a ticho jak v hrobě tam nikdy nebude.

                0 0
                • mastihuba  

                  jsem se ted nejak vic zacetl do katalogu rigipsu a je fakt zajimavy jak malo tech typu podhledu je vhodnejch v sirsim pasmu spektra..Kdyz si to zadas do grafu pozadovanyho dozvuku, tak to vyhovuje jen v uzkym pasmu a nizky any vysoky frekvence to nezohlednuje.

                  0 0
                  • MatS  

                    Tak on sadros zazraky neumi. Akusticky matros na podhled hledej spis u Ecophonu nebo podobnych.

                    Navic vzhledem k povaze sireni zvuku na ruznych frekvencich, tomu odpovida i jejich pohlcovani v ruznych materialech. Obecne pohlcovani strednich a vyssich kmitoctu neni problem. Horsi to je na nizkych kmitoctech. Ale to je na delsi prednasku.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      diky za pripomenuti, jejich katalog mi nejak sesel z oci a vzhledem k tomu ze todle delam jednou za cas jsem na ne zapomnel

                      0 0
                  • Petr L2  

                    Pokud je SDK deska na kovových profilech, tak od ní nelze čekat ohledně akustiky zázraky že?

                    0 0
                    • mastihuba  

                      vzdy je potreba si odpovedet na zakladni otazky.

                      1. kde je zdroj zvuku

                      a

                      2. co chci podhledem dosahnout

                      podhledem se mohu pokusit snizit hluk od sousedu v patre nade mnou, (dost zalezi na skladbe stropu jestli s tim je schopnej podhled neco udelat)

                      nebo vylepsit vlastnosti sveho bytu pro poslech TV nebo audia. Tady nastupuji deklarovany vlastnosti od vyrobce…perforace, vyska sveseni, dopneni podhledu vatou apd… mnozstvi takoveho materialu je urceno plochou jednotlivych povrchu mistnosti(sklo, omitka, drevo apd)

                      doma jsem to moc neresil a kd,z sem udelal dole jen podhled svesenej o 30 cm a nahore se probehnu, tak u drevenyho stropu se skvarovym nasypem se vice mene nic moc nestane.

                      0 0
                      • pr-clan  

                        Hluk je akustická vlna a tu je potřeba zarazit něčím extra těžkým a hutným. Takový panel pak dokáže akustickou energii pohltit v sobě. Stejně tak často v panelácích nestačí odhlučnit (ubrat si na prostoru a přidat materiál, který místnost zmenší) jednu stěnu, ale potřeba do obskládat celé včetně podlahy (pěkné ilustrační fotky mají tady: https://www.akusticka-pena.cz/…ytu-v-praxi/ )

                        Je to dáno tím, že v panelácích jsou železobetony, které vedou zvuk. Stejně tak stupačky a další elementy. Celkově se při přípravě na akustickou pohodu nemyslí ani v barácích… už jsem zažil domy za 5mio+ s akustikou takovou, žes promluvil dole v kuchyni a slyšel jsi to nahoře v zavřené ložnici. No nekup to :D

                        Takže je potřeba nad tím přemýšlet taky komplexně. A ano, špunty do uší řeší taky dost, např. do letadla už bez nich nelezu.

                        Držím palce, ať se vše povede ke spokojenosti.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          nevim proč to píšeš mě, ale v zásadě proti tomu nic nemám :)

                          0 0
                          • nitraq  

                            Reklama, nic víc:)

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Dneska jsem hustil ráno kolo na parketách v pokoji a začala na mě bušit sósedka zespodu :)

                            0 0
                            • Davidakta  

                              Večer jsem hustil manželku taky na parketách a někdo bušil na radiátor:D

                              0 0
                            • standoslav  

                              Tak zase nic nevím, prkna vrzou stále, (viz.dotaz dříve), nedělám v budoucim obýváku nic (začalo se jezdit), ani nefoukam žiletku, to je maratón tady.

                              0 0
                              • Davidakta  

                                Prkna vyšroubovat a na rošt nalepit pěnové těsnění.

                                0 0
                                • standoslav  

                                  A co když vrzou i mezi sebou, v peru/drážce ?

                                  0 0
                                  • Davidakta  

                                    Zkusil bych je lepit,ale nevím jestli to dáš dohromady.myslel jsem že máš starou podlahu (sražený prkna)

                                    0 0
                                    • standoslav  

                                      Řekl bych, že péro/drážka, ale vrže to strašně. Bydlím radši v kuchyni, zatím , tady je beton, ale na ty prkna se mi moc sahat a trhat je nechce, spíše bych dal mirelon, OSB desky a pak to něčím překryl .

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        To ale nepomůže. Ta prkna se budou pořád hýbat avrzat pod tím. Takže je třeba to nějak zmonolitnit. Navrhuji přilepit plošně osb desky k podlaze a prosroubovat. Problém bude, pokud prkna vržou i třením o podkladové hranoly. Chce to sondu, abys věděl jaká je vůbec skladba tě podlahy.

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Pokud to chces resit, tak te vytrhani a nova podlaha nemine. Na nejake prekryvani bych se vykadlal…akorat v tom utopis penize a cas…

                                        0 0
                                        • Davidakta  

                                          Přesně tak,já myslel že ty prkna tvoří finální podlahu

                                          0 0
                                          • standoslav  

                                            Právě že ty prkna jsou zakryté hnusnym linem a každé prkno je prohnuté nahoru, takže i při vytírání je to jak mořská hladina, vlnky. Překrytím bych si ušetřil jebacku se starými prkny, odvoz atd a bordel v bytě. Moc času tomu věnovat nechci a hlavně nemám za zády „stíhačku“ která by mne nutila a stanovovala termín. Naštěstí.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              No…tak to prekryjes mirelonem, das na to OSB, ktere spelis a prosroubujes…a za dva roky to zase zacne vrzat a budes tim mit jebacku 3× tolik a mozna i stihacku (ktera da termin a do te doby zadna jebacka)…a ja se ptam, chces to riskovat?:D

                                              0 0
                                              • mr.antik  

                                                tak… nebo si najít jiný podnájem

                                                0 0
                                                • standoslav  

                                                  Ne ne, v klidu, podívám se pod to lino, jak to tam vlastně je a uvidí se.

                                                  0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Jestli je to podnajem, tak bych nic neresil a nasel jine bydleni!:D

                                                  0 0
                                                  • standoslav  

                                                    Podnájem, ale na dost dobrém místě v Ov, 86m2, u cyklostezky, u dálnice, parkoviště, jen hospoda tady není. Byt se mi moc líbí, jen by to chtělo mít čas a makat na něm, i ten prostor v něm na kola a dílnu tady mám.

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    no a pak je ještě otázka, aby tě z toho na rok nevyšoupli a ty do toho nenacpal 20tis v materiálu

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Buď rád, že tam není hospoda. Přes 20 let jsem bydlel vedle hospody a to nechceš. Teď se zákazem kouření a bandami chchraljících výlitků před vchodem do nalévárny si to už ani nedokážu představit.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak jedinna moznost jak to resit smysluplne je to diskutovat s majitelem…

                                                    0 0
                                                  • krabica  

                                                    Naopak je fajn se z hosody trochu projít, rána nejsou pak tak drsná. :-)

                                                    0 0
                                                  • standoslav  

                                                    Přesně, na sever 35minut, na jih 30, ale mám i na takové akce Favo se sis kou a rovnýma riditkama :-) .

                                                    0 0
                            • mastihuba  

                              řekni jí ať to bere z té lepší stránky, mohls sis místo pumpy koupit kompresor :)

                              0 0
    • strtom  

      Doporučuji před spaním 3 – 5 piv a je po problému.

      0 0
      • MTB-Tony  

        Nejlepší je ujet na kole 40 a víc km. Pak 3 piva a spí se taky dobře.

        0 0
    • MTB-Tony  

      Na hluk v bytě jsou nejlepší špunty do uší do 3M. Spím jako zabitý a pohoda.

      Šputny stojí jedny 6 kč. A jsou tak na týden. Takže za 300 ročně mám v noci klid.

      0 0
      • Davidakta  

        :D

        0 0
        • jIrI___  

          Co je na tom k smíchu? Taky na špunty do uší nedám dopustit.

          0 0
      • blue.sun  

        Taky to není na každý hluk. Basy z aparatury nade mnou to neodfiltruje nijak skvěle.

        0 0
      • zdenek  

        Asi ráno nemusíš vstávat do práce? Nebo jak řešíš, že neslyšíš budík?

        0 0
        • jIrI___  

          Ranní buzení řeším nastavením budíku na hodinkách, které umí vibrovat.

          0 0
          • nitraq  

            Zkoušel jsem MiBand 1S a bohužel, dřív probudil zvuk vibrací přítelkyni než vibrace mě.

            0 0
            • jIrI___  

              A to jsem si říkal, že ta třepající se ruka musí probudit každého :). Ale je fakt, že mám lehké spaní (ostatně i proto ty špunty do uší). A vibrace mám spíše jako takovou pojistku, kdyby mě neprobudil světelný budík.

              0 0
              • blue.sun  

                Co je to „světelný budík“? Nějaká nová zbraň rytířů Jedi?

                0 0
                • mr.antik  

                  Jmenuje se to slunce a je to zadarmo

                  0 0
                • jIrI___  

                  Je to stará super věc, vyloženě mi pomohla od klasických ranních stresů z násilného buzení zvukem, kdy ve chvíli zazvonění budíku dostane mozek ránu ve chvíli, kdy ji absolutně neočekává. Zvlášť když člověk vstává ve 4:30, tzn. většinu roku do tmy. Pro pražáky apod. vstávající v 8 h bude přínos asi mizivý.

                  https://www.amazon.com/…p/B0093162RM

                  0 0
                  • mr.antik  

                    vydělávání peněz je nezdravé…

                    0 0
                  • blue.sun  

                    Od doby, kdy mě při vstávání budí „The Spectral Army“ od Oldfielda nezažívám žádné zvukové šoky..

                    Ale svého času jsem si je dělával dobrovolně nějakou metalovou klasikou. Naučilo mě to vstávat i když se mi nechce.

                    0 0
                  • nitraq  

                    Ale to funguje, jen pokud člověk spí sám nebo se oba budí podobně, ne?

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Moc nevím co tím myslíš. Samozřejmě je to tak jak píšeš, normální budík taky probudí oba. Žena chodí do práce o několik hodin později, takže buďto se převalí na druhou stranu nebo vstává se mnou a jde před prací třeba do fitka, běhat, vyžehlí apod. Naštěstí je ranní práče (o víkendu se sama budí kolem šesté), takže jí to nějak nedělá problémy.

                      0 0
    • Carloss  

      snad tohle vlákno neobjeví onuce :)

      0 0
    • cabbage  

      Naštěstí u nás v bytovce je klid. Sousedi nemaj čokly a jejich děti nedupou.

      Nicméně hluk je způsob mučení a může se projevit i následovně:o)

      0 0
      • mr.antik  

        U nás je v noci taky celkem klid. Horší je to přes den – jakmile začnou výt psi nebo skákat děti, pouštim rádio cca na dvojnásobnou hlasitost a jde to…

        0 0
    • mytaky  

      Ahoj,zkusím na druhý pokus,poprvé se neodeslalo a znění už bude trochu jiné než původní,ale i tak:

      Jsme na tom stejně,též bydlíme v cihláku.Před 2,5lety se nad nás nastěhovali mladí-nyní mají dvě děti 3 a 1 rok.A od té doby jsme se pořádně nevyspali.Oni žijí v noci.Přes den si člověk myslí,že snad nejsou doma,ale padne 19.30 a začne rachot-dupání,bouchání do podlahy,házení čímsi na zem,že to duní,vřískot a hukot staršího,řev mladšího.A rodiče nic,není slyšet,aby ho zkrotili,že už je hodně hodin,lidi nebo jiné děti chodí spát,prostě ho nechají.Pak asi usnou,ale kolem 24hod šup nanovo a to kolikrát do 2–3 hod.do rána a ve 3.30 vstáváme do práce.takže spánek cca 2–3hod.denně.Prostě totální nevýchova,žádný řád od malička,že od určité doby musí být potichu,nedupat,ne­ječet,nehučet atd.A to tu v baráku žili i rómové,ale nikdy od nich nešel takový rachot,jako od těhle.Nejhorší sousedi,co se sem kdy nastěhovali.Mladá nosí zřejmě pantofle s podpatkem,takže třeba v půl 4 ráno klape botama po celým bytě,ono nestačí,že dupou,tak ještě podpatky k tomu a aby toho nebylo málo,tak šoupou po půlnoci nejspíš postýlkama-nad hlavama nám to vrže a skřípe,do toho bouchají buď skříněma nebo šuplíkama,ale tak nahlas,že nám se to rozléhá po celým bytě.I když jsme je už několikrát upozorňovali,jaký hluk dělají,mladej to svádí na děti,že jsou malé,nemocné atd.Spíš marodí oni rodiče,nejspíš s hlavou,protože toto se fakt nedá.Na dnešek tu spali rodiče a od čtvrt na 1 po půlnoci byli vzhůru-řev dítěte od 00.15–1.45,dupání,padání věcí na zem,bouchání a šoupání nábytkem,řekli,že takovouhle bezohlednost ještě nezažili.Bouchali na sousedy na zeď,aby se zklidnili,tak na chvíli prý klid,ale po 4 hodině nanovo.A ráno o nich nevíte.Chrápat můžou pak do 12,ale my chodíme brzy do práce a dítě do školy,to všechno vědí,ale jak vidno,nezajímá je to.A jako jobovku-mladá občas začne ve 4hod.ráno uklízet,vysávat,než se ten její vrátí z práce-odjíždí na pár dní pryč a starší se kolikrát vzbudí ve 4–4.30,lítá a dupe po bytě a místo sežezání na zadek dostane pochvalu-ty seš ale šikovnej-jak umí dupat.Takovýmhle „sviním“ přejeme,aby se jim to vrátilo a i s úrokama.Pou­žíváme špunty na spaní,ale níže někdo psal,pokud je hluk větší,ani špunty nepomůžou.A je to tak.Takže-ať žijí bezohlední sousedé.Boží mlýny melou a my doufáme,že tady u těch nad námi zamelou pořádně.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Si sezen nahravku stekani psa a tu nech s nahodnou pauzou poustet v dobe, kdy nejses doma…a hezky nahlas…nebo tak ppustej opravu lakatosa…

        0 0
        • wilda81  

          :)))

          0 0
        • zdenek  

          V bezvýchodné situaci by i toto šlo. Ale odnesli by to i ostatní sousedé…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pak by byla jeste moznost nahrat si randal od tech hlasitych sousedu a poustet jim ho zpet......pak by si vsichni sousedi stezovali na porad stejny randal od konkretni domacnosti.....

            0 0
            • zdenek  

              Reprodukovaný hluk už nebude znít jako originál. Hlavně ten hluk, který vzniká dupáním nebo nárazy na zdi.

              0 0
              • black.horse  

                Co si najmout nějakého brigádníka? Studenta, co Ti bude chodit dupat na podlahu v době, kdy na to nebudeš mít čas? :-D

                0 0
                • jIrI___  

                  Zjistil jsem, že přes podlahu se k sousedům solidně přenášejí i vibrace z cyklistického trenažeru, může spojit příjemné s užitečným :D

                  0 0
                  • zdenek  

                    Píše o sousedech nad sebou. Trenažerem si to rozhází hlavně se sousedy pod sebou.

                    0 0
                    • Pavel  

                      Bude-li to australský trenažér…

                      0 0
                      • sodek  

                        … tak se mu nahrne krev do hlavy a stejně moc nepotrénuje :)

                        0 0
                • -b-n-x-  

                  Anebo najme brigadnika a brigadnici :-)

                  0 0
                  • Pavel  

                    Kteří do toho budou bušit? :-)

                    0 0
                    • HonzaRez  

                      V tomto případě by se spíš hodili 2 brigádníci, ovšem statné postavy a se špatnou češtinou…

                      0 0
      • gerrard  

        Dnesni registrace? To vypada na provokaci. :)

        0 0
        • mytaky  

          není to provokace,jelikož dnešní noc co tu spali rodiče a byli z toho vyřízení,tak jsme sedli k netu a hledali jak proti tomu bojovat-odhlučnit a narazili na tuto diskuzi.:-)

          0 0
          • -b-n-x-  

            A uz jste objevili i reseni ve forme vestavne zvukotesne chatky v byte? :D

            0 0
            • mytaky  

              něco jsme si tu o tom přečetli,místnost v místnosti :-D,ale díky,to asi ne :-D

              0 0
        • mytaky  

          a ani jsme nečekali,že se to zveřejní-první odeslání nevyšlo,až na druhý pokus a vzhledem k tomu,že je toto z roku 2017,jsme opravdu čekali,že to již nebude fungovat :-)

          0 0
      • -b-n-x-  

        Nedalol by se treba navrtat dirku k nim do bytu, protahnout hadicku a poustet jim nejaky uspavaci plyn? Jsou ruznee druhy s ruznou ucinnosti.

        0 0
      • jIrI___  

        Tímhle jsem si jednou prošel. Stejný způsob moderní výchovy stylem „dítko je individuální osobnost, nemůžeme ho v tom omezovat“. Vyřešilo to přestěhování. Teď pro změnu si sousedi o patro výše pořídili čokla s nonstop štěkajícím programem, tak už pomalu hledám další nové útočiště. Efektivní využití žití v podnájmech v praxi :)

        0 0
        • -b-n-x-  

          Sousedka se uz zklidnila? NEbo to bylo taky v tom minulem utocisti?

          0 0
          • jIrI___  

            Sousedka od vedle se odstěhovala, začal jsem se radovat a chvíli na to si sousedí z vyššího patra pořídili psa, jako by to měli domluvené. Teď už jen přemýšlím o tom, který druh hluku byl schůdnější :-D

            0 0
      • jardalee  

        no kdyz je to v noci tak jedine,volat porad policajty ale je to taky stres ,jinak neporadim,bohuzel mam taky hlucnejsi sousedy a tak nejak nonstop,bohuzel je to beznej hluk z kuchyne hlavne zidle,takze neudelam nic,ale uz su na ten zvuk alergickej,zase kdyz to ctu tak to mam jeste dobry :)

        0 0
        • mytaky  

          ten její je taky policajt,ale i tak se to tam děje :-((

          0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Jakýkoli takovýto randál řešit přes policii. V případě, že jsi skutečně v právu a někdo dělá kravál, tak je to dost efektivní. V prvním případě jenom pokárání a v dalších už solí pokuty.

        0 0
        • sodek  

          Jenže nejdřív se musí dozvonit. Což v případě randálu nebývá úplně úspěšné (vlastní zkušenost).

          0 0
          • oddie  

            Stačí jim shodit jistič, vylezou sami :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              :DD

              0 0
            • sodek  

              Tak polísmeni nebudou vypínat jističe. Další věc je, že to bylo v protějším domě – z oken do oken. Tam se k pojistkám nedá dostat. Možná něco, jako dlažka do okna by pomohlo …

              0 0
          • mytaky  

            jim nezvoní zvonek a na bouchání nereagují,nejspíš „jako“ neslyší.

            0 0
          • bezdratova.sprcha  

            No tak ono neexistuje, že by se policajti nedozvonilo, vzdali to a šli pryč. Právě že pokud jim nikdo neotevře, tak ve finále z toho mohou mít větší problémy a o to větší pokuty.

            0 0
        • mytaky  

          píšu výš,ten její je taky policajt,bohužel :-((

          0 0
      • grafik  

        Zkus se domluvit, přej a bude ti přáno.

        Rozumím ti. Zažil jsem sousedy Vietnamce a v půl druhé ráno , neměli problém bubnovat na jakesi tamburiny a helekat do rána. V bytě jich bylo v průměru snad kolem 10ti. Každou noc stěhovali nábytek. Peklo. Novostavba. Zabalili jsme to tam, pokud bychom zůstali, možná dnes píšu z léčebny. Zlatej panelák, kde jsou stabilní sousedé a dá se domluvit. Do novostaveb jdou často bydlet lidi, kteří nerespektují sousedy …

        0 0
        • mytaky  

          my jsme tu nejdéle,já tu bydlím už od dětství- 40let,oni 2,5roku a jak jsem psala,bydleli tu i dvě rodiny rómů,jenže ti makali,vstávali do práce,doma 5 dětí,ale toto jsme s nima nezažili..od 22hod.prostě klid až do rána..maximálně bylo slyšet bouchnutí dveří,když šli do práce a když třeba něco slavili a náhodou byl hluk,druhej den obešli celej barák,vytřeli schody,že bylo našlapáno a všem se omluvili..ale tady s těma se domluvit nedá.Když na něj přítel několikrát uhodil,že chodíme brzy do práce,dítě do školy,tak se sice omlouval,ale zároveň podotkl,že když nevyhrává hudba,tak nic neporušují,že bouchání a hlasité dupání není rušení-on jako policajt určitě zná fígle a my bohužel rány co jim padá na zem,šoupání nábytku,bouchání šuplíkama-skříněma,dupá­ní,ječení 1–2hod.jejich nevychovaných dětí ,nenahrajeme,pro­tože ta hlasitost se těžko nahraje,to opravdu jen na „živo“.Všichni co si tímto prošli,určitě vědí,o čem je řeč.My jen doufáme,že se jim to vrátí i s úrokama,až madam začne chodit do práce a děti co jsou nad nima budou hlučný a tihle se nevyspí,pak teprve pochopí,co dělali oni nám.Tohle je už vážně na Chocholouška.

          0 0
          • Tom-T45  

            Teda madam, přiznávám že to je hlavně můj vnitřní problém, ale poté, co jsem se pokusil přečíst Váš text s absencí mezer za interpunkčními znaménky, jsem Vám toho souseda málem začal přát.

            0 0
            • mytaky  

              jste milej,díky,stane se,nikdo nejsme bezchybnej a chybičky se občas vloudí.

              0 0
              • Tom-T45  

                Vy potřebujete poradit. Pokud to napíšete takovým nestravitelným způsobem, tak si to, stejně jako já, nemusí spousta lidí dočíst do konce, nebudou reagovat a tím můžete přijít o nějaký zajímavý nápad.

                0 0
          • Smazaný účet  

            hudba nehudba, existuje cosi jako obtěžování nad míru přiměřenou poměrům, ale to je na právníka

            0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Tak to teda rozhodně není pravda, že by dupání nebylo rušení nočního klidu.

            Například hlasový projev člověka není považován za hluk, tzn. nemůžeš zavolat hygienu kvůli tomu, že se v hospodě lidé hlasitě baví. Nicméně není pravda, že by hlasem nešlo rušit noční klid. Na hlasitě mluvící lidi můžeš zavolat policii a ti mohou buďto majiteli nebo přímo daným osobám udělit pokutu za rušení nočního klidu.

            V tvých komentářích tady například nevidím, že bys na ně někdy volal policii. Volal nebo nevolal? Volat můžeš jak měšťáky, tak PČR. Že tam bydlí policista vůbec není žádný důvod policii nevolat. Stane-li se, že to policisté kvůli tomu odbyli, podej stížnost.

            Pokud to přetrvává a hlídka není ochotná řešit, sežeň si svědky a podej trestní oznámení.

            A co se týče nahrávání, i základní slušný mikrofón ti nahraješ šustění papíru ve stejné místnosti, takže randál od sousedů nahraje jednoznačně.

            0 0
          • grafik  

            Zkus primitivnější metody jak je donutit aspoň nebouchat po 22:00. Dej na hlavní nástěnku u vchodu viditelně slušně napsanou obecnou výzvu o dodržování nočního lidu. Nech to tam, pokud ji strhnou tak znovu. Sice je to metoda jak ze středověku, ale aspoň to zkus, třeba se někdo přidá. Nepíšeš v jak velkém městě bydlíš, ale myslím si, že čím větší město, tím menší šance, že ti městská policie pomůže. Zatím tu snad nikdo nenapsal, že by někomu v podobném případě definitivně pomohla. Bu bu udělají, ale dlouhodobě to nic neřeší … Realita ale bude taková, že nervy z toho budete mít asi jen a jen vy. Třeba někdy napiš jak to dopadlo.

            0 0
            • Pavel  

              Vystříkat pěnou vstupní futra… :-)

              0 0
          • Davidakta  

            V tom že je to policajt vidím výhru, každý policajt se bojí svého nadřízeného. Zajdi na služebnu a je to vyřízené

            0 0
      • Vrci  

        OSPOD. Pokud dítě ve věku tří let v noci nespí nebo mu jsou zhoršovány podmínky pro spánek hlukem, mohl by sousedům poměrně dost znepříjemnit život.

        0 0
        • mytaky  

          to už nás napadlo taky,protože nám nepřijde normální,aby se 3letý dítě v noci budilo"hlady" a hučelo třeba 2hod.v kuse.Cihláky jsou hlučný i přes den,je slyšet mluvení od sousedů ze všech stran,smích atd-to je úplně v pohodě,chci tím říct,že i oni musí zaregistrovat sousedy nad nima přes den,jak je vše slyšet a že v noci je to tuplem.

          0 0
    • -b-n-x-  

      Take se pridam s dotazem. Resite nekdo situaci, kdyz je nejaky sousedni byt AirBnb trebas? Nedavno jsem byl nejakym kokotum vysvetlovat, ze ve 2:30 by uz mohli byt fakt tise. A kolikrat mam uz myslenky na porizeni nejakych odstrasujicich veci (napr. mit na sobe pouzdro na zbran, atd…)

      0 0
      • Davidakta  

        Je lepší když u nich zazvoní městská, nikomu se nic nestane a jestli jsou sousedi normální, tak to příště ztiší.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Tak policajti už taky byli a naštěstí to pomohlo.

          Nicméně, je to takové otravné.

          0 0
      • mr.antik  

        první věc… jestli tam jsou kamery na chodbách

        0 0
      • Smazaný účet  

        Řešit přímo s AirBnb.

        0 0
        • nomecz  

          no hlavně řešit s SVJ nebo družstvem …

          0 0
          • oddie  

            To by mě docela zajímalo, co přesně a hlavně jak bys na tom chtěl se SVJ řešit.

            0 0
            • nomecz  

              tak v těch „lepších“ SVJ mají takové věci podchycené ve stanovách potažmo domovním řádu (počty bydlejících osob, hlučnost, nepořádek, ale i právě krátkodobé pronajímání atd)

              0 0
              • oddie  

                Aha, v „lepších“ v SVJ. A reálná vymahatelnost je jaká? Když někdo dělá bordel, co přesně a konkrétně může to SVJ dělat?

                0 0
                • nomecz  

                  tak třeba vymáhat po majiteli náklady na zvýšenou údržbu, u nás třeba takhle paní musí platit o cca 50% vyšší fond oprav a v domovním řádu jsou stanovené pokuty za jeho porušování která jsme už vymáhali i soudně (úspěšně).

                  Reálná vymahatelnost je na schopnostech a ochotě výboru SVJ potažmo jejich právníka, nevím co čekáš že ti napíšu :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Reálná vymahatelnost je na hlavně na možnostech SVJ. Naše SVJ vede 3 soudní spory s neplatiči a potížisty a jeden jsme už vyhráli. Jenže soudní výlohy nám nepřiklepli a tak cely spor skončil v mínusu. Protistrana potěšena rozhodnutím se hned odvolala… Tolik asi jak funguje soud po Česku. Příště bude asi levnější odepsat pohledávku než to takhle řešit.

                    0 0
                    •  

                      K soudu se chodí pro rozsudek, ne pro spravedlnost :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak hlavně to, že soud vyhraješ, ještě neznamená, že dosáhneš toho, co jsi chtěl. Oddie má pravdu, že SVJ moc reálných možností nemá a ty co má, jsou většinou na dlouho s nejistým výsledkem.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          maximálně co se týká společných prostor, bordelu na chodbách ve výtahu, ale v bytě nevim jak by se to mělo „oficálně“ řešit.

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      Naše SVJ vedlo spor s chlápkem, který byl nezvěstný. Do tý doby, než dostali rozsudek, ten dluh prostě nemohli umořit, to by bylo zas žalovatelný. :-)

                      0 0
              • sodek  

                Stanovy moc nepomůžou. Každé SVJ je ohroženo chováním nepřizpůsobivých spoluvlastníků. Stačí, aby jeden přestal platit něco do společné kasy (nebo začal škodit jiným způsobem) a dokáže to rozhodit celý dům. Právní a fyzická vymahatelnost čehokoliv je na dlouhé lokte.

                0 0
            • mytaky  

              my jsme to řešili přes SVJ s předsedou,ma­dam,který je asi 25let slíbila a jak jsem už psala,vydrželo to necelý týden a nanovo.Tenkrát jsme to hlásili předsedovi 2×,podruhé si odchytil majitele(majitel je jen on,ona ne) a řekl mu,ať berou ohledy na ostatní a on mu prý řekl,že jsme jediní,kdo si stěžuje a tak si vymýšlíme.Samoz­řejmě předseda věřil nám,zná nás dlouhá léta.No a na potřetí řekl,ať si to už řešíme mezi sebou sami.takže tím to skončilo.

              0 0
          • mytaky  

            to jsme taky řešili,šel tam i předseda,madam slíbila,že už bude klid,že nevěděla,že je to tak slyšet,vydrželo to ani né týden a začalo nanovo,bohužel­.Kdyby byli v podnájmu,bylo by lepší,už by dávno táhli.

            0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Přivolané hlídce oznámíš, že majitel bytu jej krátkodobě pronajímá. Ti, kromě výletníků, napomenou přímo majitele a případně ho budou i pokutovat.

        Pokud to má dotyčný jen v pronájmu, může z toho mít další problémy ze strany majitele. V takovém případě se můžeš ty sám rovnou obrátit na majitele bytovky.

        0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Jinak jen tak k uvážení, pokud vám sousedi ustavičně ruší noční klid, je jenom na vás se s tím vypořádat. Drtivou většinu případů vyřeší 1–2 příjezdy policie. Pokud si to necháváte líbit a nevoláte policii, bohužel si za to můžete sami. Sousedům často ani nemusí docházet, že je slyšíte.

      Na jednu stranu je dobré když se v sousedství toleruje nějaká výjimečná akce, ale pravidelné rušení nočního klidu není vůbec žádný důvod tolerovat.

      0 0
    • Romancero  

      já se snažím vypadnou z bytu, jak to jde! Bydlím u rušné ulice v paneláku v 1. patře!

      Je fakt , že za velký bonus považuji pohodové a tiché prostředí v práci-firma sídlí na velkém pozemku u řeky u chatové osady. Loni jsem si tam vypěstoval na zahrádce i pár rajčat :-) takže mi to kompenzuji pobyt v hlučném bytě (přes den) a o víkendech mizím z města !

      0 0
    • wilda81  

      Njn, někteří by chtěli bydlet v paneláku uprostřed města a mít klid jako na samotě u lesa. :)

      0 0
      • oddie  

        Njn, a některým se to i povedlo :D

        0 0
      • jardalee  

        no je zase pravda ze lidi sou tak nejak cim dal vetsi prasata,ja v panelaku vyrostl ale takovej hluk kterej lidi delaji v soucasnym byte vubec neznam,ale taky jako decko sem lip spal a byl sem porad venku,ale jedne veci sem si vsimnul ze proste kdo ma hodne kvalitni plastovy okna,tak ty hodne tlumi hluk z ulice ale o to vic potom clovek vnima ten hluk v baraku,a teda nejhorsi je ta zima,clovek vic sedi doma a jeste je brzo tma :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vsechno v dosahu peti minut a kilometr lesa a luk okolo…to chce teleport:)

        0 0
      • jardalee  

        no ono ta samota u lesa pro nekoho kdo blbe spi taky neni vyhra :) ja byl 14dni v laznich a moc sem se teda nevyspal protoze do 23:00 vydavala zvuky ruzna lesni havet,pak byl chvilu klid a potom od 0:00 do 4:00 zase takovy piskani mladat udajne sovy ,no a do toho samozrejme ruzne na stridacku psy :) ale jinak tam byl klid no :) no a kdyz sem se ptal kolegy tak vubec nevedel o cem mluvim ze je tady pres noc sileny ticho :) byl to zacatek leta tak sme meli okna celej den otevreny

        0 0
        • Aussig  

          To máš jak Zatemňující rolety. Dvacet let sem usínal na sídlišti kde svítí lampy. Než jsem si zvyknul na absolutní tmu v baráku, taky to chvilku trvalo.

          0 0
    • mr.antik  

      https://www.aliexpress.com/…6570200.html?…

      Netuší někdo jestli tohle funguje, tedy může fungovat?

      0 0
      • wilda81  

        jo, placebo taky funguje

        0 0
      • black.horse  

        Asi ano, nejlepším šiřitelem je přenos vibrací po zdech/konstrukci, takže to bude fungovat na tomto principu.

        0 0
        • mr.antik  

          jako pochopil jsem že to snímá vibrace – ale co pak?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pak to si vysílá opačné vlny, a obě frekvence se tak vzájemně vyruší. Alespoň takto je činné odhlučnění kabinky u nejdražšíh osobních vozů.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jo…a to vse v dostatecne intenzite a tak, aby se ti faze vyrusily zrovna tam, kde sedis…a za 100$…hahahaha

              0 0
          • black.horse  

            Hádám – nějaká membrána či tak něco co se rozvibruje proti tomu? Princip alá noise canceling.

            0 0
            • mr.antik  

              utluču sousedku s dřevákama mebránou. Tako 100 doláčů byl byl dobrej pokus ale mám na stropě sádroš, to bych asi musel dát do každý desky.

              0 0
      • xtonda  

        Za tím hledáte složitosti, kdo má hlučné sousedy nad sebou a už ho nebaví mlátit smetákem do stropu, tak si koupí tohle.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jojo, číngličtina trochu záludná, ale z recenzí je to jasný, prostě to tluče do stropu :-)

          0 0
        • Japhy  

          Byla by prdel kdyby si to koupil celý panelák a synchronně by se to ve všech patrech rozbušilo.

          0 0
          • sodek  

            Jistě by došlo k destrukci, jako když rota vojáků pochoduje po mostě:) Co by to dělalo, abychom netrpěli, kdyby měli u sousedů sex? Umí to třeba vyhonit?

            0 0
      • mastihuba  

        rekl bych jestli to na neco muze fungovat, tak na ustaleny hluk od lednice nebo cerpadla od akvarka a to jeste kdovi jestli. promenlivej nahodnej zvuk od souseda ani nahodou.

        0 0
      • wladeq  

        fungovat to nejspis bude, je to vpodstate ANC co se cpe do sluchatek, kde funguje „skvele“, ovsem tady je to slozitejsi, nemas to v uchu, zalezi co od toho cekas

        0 0
    • Jamin  

      Tak já mám docela lehkej spánek, ale bydlel sem u obratiště tramvají, konečný autobusů a nad hlavou mi přistávaly letadla. Žádnej z těchdle zvuků mě nijak nerušil, ale na co sem vyloženě alergickej je mluvení lidí a úplně nejhorší chrápání. To pak usnout nemůžu ani za nic a dohání mě to k nepříčetnosti. Jak už tu někdo psal, za cenu nepohodlí to jde řešit bílým šumem(zvuk deště apod.) do sluchátek. No nakonec život mám jenom jeden a docela se mám rád, tak sem se odstěhoval na vesnici do chatrče na kraj lesa a takhle dobře sem v životě nespal.

      Takže k tématu izoleace nic moc nemám, jenom jeden muj známej trénoval na bicí a musel přizdít příčku a mezi zdi zavěsil na volno gumovou „desku“ a prej pak sousedi netušili co tam vůbec dělá. ovšem do stropu je to neproveditelný.

      Jinak už snad pak před spanim flašku rumu. Ale ty rána…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.