• No Name1

    Pravněpodobně v noci na dnešek, tj. 15/4/2014, bylo odcizeno MTB kolo Cube 130 AMS PRO. Jakákoliv informace vedoucí k nalezení kola, případně dopadení pachatele bude odměněna. Pište, volejte, prozvoňte, ozvu se zpátky. Díky. Martin 724 839 131

    0 0
    • No Name1  

      Ještě číslo rámu: W0W03895EM0910F

      0 0
    • zzd426  

      Kámo nevím jestli tě to potěší, ale měl jsi opravdu krásné kolo…

      0 0
      • No Name1  

        Dneska mi řekli policajti, že když se tam dostali přes zámek na domovních dveřích a přes dva zámky na sklepních, že by neměl být problém s pojišťovnou. Že je to bráno jako kdyby se dostali do bytu. Pojistka na byt to samozřejmě nepokrývá, ale pojištění domácnosti, které máme, naštěstí ano. Tak jsem zvědav co teď pojišťovna, jak se začnou kroutit, ale mám napsáno, že to bylo opravdu dobře zapezpečeno, tak uvidím, hlavně taky jak budou amortizovat. Pokud z nich nevypadne nic, tak chodím letos pěšky až do vánoc.

        Každý mi teď říká, ty jsi si nevšimnul tý tmavě modrý/zelený oktávky, ten vysokej maník s tou odbarvenou ciknou…? Znáte to.

        0 0
    • Dedkoid  

      Vítej v Klubu obětí amnestie Václava Klause. :-(

      0 0
      • No Name1  

        Spíše info pro ostatní: Nahlásil jsem škodu na pojišťovnu Allianz, pojistka domácnosti, která dle PČR i call centra pojišťovny sklepní prostory kryje, jen se obávám (spíše mě děsí) zde zmiňovaných 5%, nikde jsem to v podmínkách pojistky nenašel, ale ta nejmenší písmenka jsem nečetl, to už ale nejsou podmíky smlouvy, spíše ty obecné. Ale v základním přehledu pojistky, kde je napsáno na co se vztahuje a na co ne, tam to není. PČR mi řekla, že by mělo také hrát roli, že ten z.k.u.r.v.e.n.e.c. musel jít přes relativně důkladné zabezpečení, tak uvidím. Kdybych nenarazil na těch 5%, případě jiné omezení, nějakých 60% z p.c. za dvouleté kolo bych asi považoval za úspěch. Taky mi policajti řekli, ať nahlásím všechny doplňky, které jsem na kole měl, a vyžaduji plnění i na nich, tak jsme to dnes doplnili do úředního spisu, ono když to člověk spočítá, tak se dostane přes 5k… Teď čekám od pojišťovny dopis s informací, že škodní událost byla zaevidována a přijde mi seznam s požadovanými dokumenty, předpokládám ten policejní spis, doklad o nabytí kola a těch doplňků atd. (ještě vrtačka a nosič na kolo Thule ProRide 591). Pak samozřejmě dva měsíce čekání na odložení případu ze strany PČR, i když známému přišlo plnění snad za čtrnáct dní od nahlášení na pojišťovně, ale tam se jednalo o menší částky. Uvidím, budu informovat. A TOHO ZMRDA SESTŘELÍM.

        0 0
        • wilda81  

          To neděláš dobře Jaromíre s těma malýma písmenkama…

          0 0
        • Zdeno Micio  

          Může se stát, že ti v zákonné lhůtě pro ukončení šetření zjistí pachatele, nedejbože bez kola – to bys pak měl s náhradou škody těžší v případě, že ti pojišťovna nebude plnit před ukončením spisu, jakože asi nebude, když máš čekat na policejní usnesení. Ten tvůj čórkař bude pravděpodobně nemajetný, a to je vždy problém.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Ja se trochu usmivam nad tim, jak veris ze policajti perfektne znaji tvou pojistku:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Ja se trochu usmivam nad tim, jak veris ze policajti perfektne znaji tvou pojistku:)

          0 0
          • polhand  

            Je to čistě o pojistce, bratr měl 5% z pojistné částky bbytu, já mám pojistku od jiné pojišťovny a mám tam výslovně uvedeno, sklepy na 40 tisíc, podle toho se orientuj. Každopádně jsem chtěl říct, že v tomto případě, pokud nechytí pachatele, tak bys měl dostat částku, která odpovídá škodě a stačí na ni ještě pojistka (amortizace se nebere – policii hlásíš tobě způsobené škody).

            0 0
            • No Name1  

              Pro info: dnes mi přišlo na účet „plnění“ ve výši 3.695,–Kč. Za nahlášenou škodu ve výši 55K docela masakr ne? Předpokládám, že muselo být kolo úplně vyjmuto z plnění, uvidím, až mi dorazí domů dopis. Přitom jsem na smlouvě žádné omezení ohledně sklepů nenašel… Tak jako tak jsem s nima skončil.

              Pojistná smlouva Allianz na pojištění domácnosti s automatickou valorizací, pojistná částka momentálně 387.691,–Kč, cena pojistky po nějaké slevě je 996,–Kč.

              0 0
              • Breakpain  

                Hadat se stezovat si – mnohdy otravny, ale pomuze to. Kdo se neozve, ma smulu.

                Zrovna neco podobneho resim, ale nechci to zakriknout. Po aferce mohu medializovat.

                0 0
                • bikerR  

                  +1, pojistovny predpokladaji, že se nikdo neozve a necha to tak…jak pises, pokud bude na to tlacit a stezovat si (i pod zminkou medializace) mozna dostane vice penez.

                  Jinak obema drzim palce…ja mam kolo doma (jina moznost neni) a jsem rad ze ho tam mam …jinak s pojistovnami (i kdyz jen ze zdravotními a plneni pojistky) mam velmi spatne zkusenosti :/

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Já řeším něco horšího než kolo … jde o samotný byt … takže mi teče do bot mnohem víc, raději bych, kdyby mi štípli kolo ;o) …

                    0 0
                    • bikerR  

                      i tak ale drzim palce v boji z nenažranyma pojistovnama…kor kdyz jde o byt, to te plne chapu :(

                      0 0
              • joudys  

                Skoro všechny pojistky tohoto typu jsou delany tak že máš pocit že jsi pojištěný ale ve skutečnosti nejsi skoro vůbec. Miliony podmínek apod. Vydělají na tom vždy pouze oni.

                0 0
              • No Name1  

                Tak už mám doma dopis od pojišťovny. Tak nízké plnění bylo protože MAXIMÁLNÍ PLNĚNÍ U ŠKOD ZPŮSOBENÝCH NA VEDLEJŠÍCH PROSTORÁCH JE 1% POJISTNÉ ČÁSTKY, viz ZPP – D01 … bla bla bla. Takže jak pitomec pročítám a kontroluju pojistky, jestli v jejich podmínkách není něco o vyjmutí jízdních kol z plnění, hledám něco o omezeném plnění ve smyslu max. 5–10%, nic takového tam nenajdu, a oni mě odpálí na nějaké obecné obchodní podmínky. Pojistka je už deset let stará a já bohužel ty původní nemůžu najít, nevím jestli to tam už tehdy bylo nebo ne. Ještě se zeptám lidí v práci, co s pojišťovnami občas jednají, jestli má smysl něco zkoušet a uvidím…

                0 0
                • pocestny  

                  Je to blbý, že to tak dopadlo, ale je to klasická ukázka špatně uzavřené pojistky. Což je v česku normální věc, ale je to především chyba klientů, kteří nepochopili pojistný produkt, nebo špatně ocenili vlastní majetek, nebo prostě jen chtěli za každou cenu ušetřit.

                  Kde jinde by to jako mělo být uvedeno, než v obecných (někdy pod názvem ‚obchodních‘) podmínkách?! Ke každému pojistnému produktu se vydávají tyhle podmínky, a většinou jsou i ke stažení v nějakém archivu na webu. A samozřejmě nic tam nesmí být napsáno záměrně titěrným nečitelným písmem.

                  Jedna věc jsou výluky z pojistného plnění, tj. co to pojištní nekryje. A druhá věc je (logicky opačného významu), co to pojištění vlastně kryje. Tedy pokud jízdní kolo ani sklep nejsou vyňaty z plnění (=zmíněny v části ‚výluky‘), tak bude ta krádež proplacená. Druhá věc je, že máš vedlejší prostory pojištěné na 1%.

                  Takže pokud máš ve vedlejších prostorách majetek za 55.000 Kč, a pojištěné to máš na necelé 4.000 Kč, tak to máš bohužel podpojištěné.

                  0 0
                  • Stingray  

                    Mě se líbí jak všichni nadávaj, jak ty pojišťovny jsou kurvy.

                    Ale že každá čtvrtá pojistná událost je podvod už nikdo nedodá..

                    0 0
    • o.ndra3  

      To asi není ono, co? http://sport.bazos.cz/…CUBE-AMS.php Vypadá to na menší velikost.

      0 0
      • No Name1  

        Tohle by nemělo být ono, je to inzerát od člověka, který se kolem kol motá, ale v tom dobrém slova smyslu…

        Není tu někdo od Řevničova (u Krušovic)? Dostal jsem hlášku, že tam možná bylo viděno, tak jsem tam samozřejmě brouzdal a koukal do zahrad a nic samozřejmě neviděl :-) Jediné co mě zaujalo byl starý zelený VW Transporter s velkými samolepkami REDBULL, to auto jsem u nás v době krádeže občas vídal, ale to jen tak člověk přemýšlí a hledá něco tam, kde nic pravděpodobně není…

        0 0
        • Angel 1804  

          Přemýšlel někdo o bezpečnostním systému ? Bydlím s přítelkyní a tchánem v r domku a už 3× ho vykradli, od r domku ma cca 300m hospodařstvi, chatu,stodolu,a spoustu šopek pro nářadí,jinak zmizelo kolo, nářadí, a drahé kovy, bezmoc a pocit strachu dovedli tchána pro radikální řešení, pořídit si bezp systém a zbraň , musím říct ,že je to bomba!! dům,garáž,a hospodářství pod alarmem a to vše napojené na centrálu, první co vás asi napadne je cena, ale ! vše vyšlo na 25tis, otázka kterou si musíte položit je, jestli se vyplatí platit pojišťovnu od které stejně prd dostanete a nehledě na to, že člověk si to musí vše vyřídit, nejhorší je čekání a doufání kolik dají prašulků, A nebo zabránit krádeží a ještě možnost chytnout lumpy ;-) Pokud chcete aby váš majetek hlídali svalovci tk se platí +500 měsíčně , ale není to třeba, systém vás upozorní na mobil formou sms pokud se vám bude někdo hrabat v políčku ;-) svalovci zase volají, pokud se nedovolaji a nebo nezrusite alarm, tk vyjíždí na akci :-D na šopky jsme dali obyc alarmy asi za 400 , nevěřili byste jaký to dělá rachot, ja být zlodějem tk beru nohy na ramena :-D O své kolo se tedy nebojím, spíše doufám, že nás v brzké době někdo navštíví :-D Jinak si myslím, že by šlo něco udělat i na společné prostory :-) A nemusí to platit jen jeden člověk :-) Třeba se domluvit jako kolektiv :-) Vždyť je v paneláku více lidí co ma strach o své věci :-) Píšu z mobilu tk snad to dává smysl :-D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.