• muppet

    Tak se pochlubte jaké je vaše oblíbené jídlo,nemyslím na závod a podobně.Jen tak na co máte největší chuť.(prošel jsem historii a tohle jsem tam nenašel,ale kdyby to tady už bylo,tak mne neukamenujte :-) dík)

    0 0
    • cekanka  

      špagety na jakýkoli způsob ;)

      0 0
    • Vojtas  

      MASO !!! :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Vsechny mozne testoviny na ruzne zpusoby. Teda krome spaget.

      0 0
    • Airbag biker  

      Bramborový salát s kuřecím řízkem :-) a segedinský guláš…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)

      0 0
      • Airbag biker  

        Jak mužete všichni jist těstoviny pořad??

        0 0
        • Biker jak Pes  

          jak můžete jíst maso pořád…

          0 0
        • cekanka  

          Podle druhu: špagety – lžíce a vidlička; penne – vidlička; ostatní druhy většinou lžící:P

          0 0
          • HockeyBiker  

            Italove jí spagety jen vidlickou…

            0 0
            • cekanka  

              Já taky o sobě netvrdím, že jsem Ital. Ti jsou u jídla občas strašná prasata:ú. A vím to. Pár jich mím v rodině:-)

              0 0
              • HockeyBiker  

                Kdybys videl jist kanadany:-D to je zoufalstvi…to ze sem jim u jidla vali pulka talire na stole jim pripada uplne normalni…

                0 0
    • Bajker16  

      Těstoviny mám taky rád,ale když už si občas zahřešit…tak 500g New York steak,hranolky,fa­zolky a pivko :o)

      0 0
    • Krys  

      To je úplne jedno, hlavne aby to nebola kôprová omáčka. :)

      0 0
    • wroum  

      cokoliv, co obsahuje maso.

      nejima akorat bramborak

      0 0
    • H-ness  

      Nejake dobre masicko. Treba jako tenhle 400 gramovy stejk.

      0 0
    • Eilyn  

      Pizzaaaa :D:D

      0 0
    • pepko  

      smazeny syr v ikee … to mozem kazdy den … niekedy aj 2× :-D

      0 0
    • Kubiczech  

      Rajska, kolinka… (:

      0 0
      • simon111  

        KFC, tam bych žral furt.. Taky si rád osmahnu cibulku na slanině, hodím na to vajíčka.. hmm.. Bifteky, steaky,.. Tlačenka, jelita a jiné zabíjačkové produkty.. Občas pstruh na grilu..

        0 0
      • Jigsaw  

        jj rajska s kolinkama je nejlepsi

        0 0
    • favorit.  

      sladky. Tedy cokolady, indianky, spicky, linecky,…

      A pak testoviny na hodne zpusobu. Supr rychlovka jsou testoviny s cukrem :-)

      0 0
      • bajkr  

        oblíbené jidlo? to by byl pěknej seznam :o)

        0 0
        • bajkr  

          :o)

          0 0
          • bajkr  

            chjo

            0 0
          • De.Fly  

            podobnej kotel musli jsem si dal jednou v belgii, a vsechny ty krevety,ustri­ce,kalamary a potvory z more vytazeny jsou vyborny

            0 0
          • jIrI___  

            Tyhle musle si vzdycky delam v chorvatsku. Vlastnorucne si je nalovim, hodim na chvilku do horke vody se soli, bilym vinem a spetkou chili. To je pak paradni vecere skoro zadarmo.

            0 0
        • kámen úrazu1  

          Tuhle mně šéf vyprávěl, jaký to bylo, když šel pracovat do Německa a neuměl řeč. Po jednom ukvapeným pracovním dnu, kdy nestíhal nic jíst, měl velký hlad. Zašel do restaurace, dlouho vybíral jídlo, až se rozhodl pro 3 velký … a poslednímu slovu nerozumněl. Bylo mu to ale jedno, důležitá slova byla pro něj jen ta „3“ a „VELKÝ“. Těšil se na plný talíř a přinesli mu talířek s třemi malými porcemi v podobě velkých hlemýžďů. :-)

          0 0
    • Páník  

      Grilovane kuratko s krupavou kurcickou, k tomu cerstvej chlebik a hafo zeleniny, nakladany okurky atd.

      0 0
    • xentar  

      u nás jednoznačně vede kvalitní hovězí – svíčková, roštěná, ideálně s domácími americkými bramborami pečenými v troubě

      0 0
    • dj.1  

      Tak na toto se těším celou zimu:)

      0 0
    • coffield  

      P-I-Z-Z-A a někdy dobrý steak.

      0 0
    • kofolka  

      Nějak se tady u nás uhnízdila italská kuchyně… Já si teda radši dám nějaký pořádný steak třeba z kachny s brusinkama…mňam…ne­bo třeba daněk s bylinkovým máslem a se smetanou…ale takový pořádně pálivý KFC taky není na škodu :o)

      0 0
    • vlkouš  

      Je toho víc. Pořádný kus rybičky (nejlíp mořská), obloha libovolná. A z naší kuchyně koprovka s knedlíkem a nebo smažák nebo sýrová pochoutka v oblíbené hospůdce ( smyžený eidam + hermelín + niva + syreček). Spousta dobrot z maďarské kuchyně a pak i z italské nicméně pizzu spíš jako nouzovku. a ve švajcu emmentálské sýrové fondule od kámošky. v.

      0 0
    • nika  

      největší mňamka je svíčková se šlehačkou a s brusinkama:-) pak taky pizza frutti di mare a gnocchi se sýrovou omáčkou a lososem nebo špenátem:-)

      0 0
    • JANHAL  

      zapečené nudle s kysaným zelím a salámem

      0 0
    • pz-km  

      jj, v-k-z se sedmi… a vubec, ja sem hodne zatizen na tu nasi nezdravou, tezkou a mastnou stravu, po ktere se svalim na kavalec a dal si par pivecek – a tesim se na veceri

      zlucnikarum a hypertenzakum zdar! ;)

      0 0
    • Gorgov  

      500g steak v černošický stejkárně s mexickejma fazolema a dobrym pivem. Nebo jinej steak z co nejlepsiho bycka.

      0 0
      • Bajker16  

        Přesně o tomhle steaku i hospodě jsem mluvil nahoře…mňam :o)

        0 0
        • Gorgov  

          nj, koukam:) myslim ze by o nem mluvil skoro kazdej, kdo by ochutnal:)

          0 0
          • Bajker16  

            Akorát mě moc nenadchnul ten jejich přeliv,tak si to dávám s bilinkovým máslem…sakra slintám si na klávesnici :o).

            0 0
    • Luka  

      cokoliv, co je z dobrych a kvalitnich surovin a co je dobre.

      takze steaky vseho druhu s kvalitnim piveckem, maso na grilu mnou nakladane, kureci kridylka na medu, vypecena do krupava, svickova, dobre halusky, italska kuchyne, zapekane zampiony s masickem a slehackou, jedna indianska kari polevka a spousty spousty dalsiho, miluju vsechno co je dobre a ceho je dost, takze stastny mlsoun. Preferuju maso pred sladkym a zeleninu pred prilohama. :)

      coz mi pripomina, ze kolega dotahl dort, takze banzaiiii, jdu na to :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Prave som dovaril. U nas je to moja vysada.

        0 0
        • Krys  

          To je to jedlo z Matrixu?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nie. Z muky, zemiakov, vody, slaniny, bryndze a smotany. PS Nezabudni na sol. :-)))

            0 0
            • Svět videa  

              na lepení kachliček moc hrudkovité

              0 0
            • Luka  

              prave jsem dojedla „bratricka“ tedy halusky s uzenym a zelim, a smakoza, na to, jak jsem je nikdy nejedla mi ted docela chutnaji, ale nesmi byt moc blemcave

              0 0
              • jIrI___  

                Halusky fuuuuj…:-)

                0 0
                • elbi  

                  nevíš co je dobré

                  0 0
                • Luka  

                  k haluskam se clovek musi propracovat… vazne 24let jsem je nejedla, a jednou jsem mela desnej hlad a absolutne perfektni halusky mel muj muz k veceri, nakonec jsem mu jich pulku snedla a od ty doby je vazne muzu… jde jen o to trefit dobre, a to je vazne kumst

                  0 0
                  • wroum  

                    jsem na tom stejne, teda az na toho muze s polovicni porci halusek :-)

                    0 0
                    • Luka  

                      tak nekdy udelame haluskovy orgie :D… ale brynzu si prineste, ty neumim, bo nejsou doma vyzadovany :)

                      0 0
          • cabbage  

            taky sem chvíli přemejšlel co to je:-) (můj odhad byl natrávené krevety s ovesnou kaší)

            0 0
      • Krys  

        Tak dnes ma večera príjemne prekvapila. Šošovicová polievka na kyslo a halušky s bryndzou a slaninou. Asi prasknem.

        0 0
    • micsvo  

      Cokoli z kvalitnich surovin, pripravene pokud mozno doma :-)

      0 0
      • micsvo  

        A susi!

        0 0
        • micsvo  

          A kdyz na to prijde, tak i pizzu (taky doma delanou). Jezkovy voci, ja mam teda hlad!!!

          0 0
          • micsvo  

            Bych sezral i housku, ale visim na 2 hodku na founu…:-(

            0 0
      • kofolka  

        Vypadá to moc pěkně ale asi bych se toho nenajedla… :o)

        0 0
        • micsvo  

          :-)))

          Myslim, ze najedla (teda neznam vlastne Tvuj apetit…) – priste pridam fotku s rozmerama, to maso bylo obriiii :-)))

          0 0
    • luban666  

      vse bez krutosti. go veg!

      0 0
    • Zlobitko  

      Halušky :-))

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Všechno :-) A v co největším množství :-)

      0 0
    • rock  

      Nudle s mákem :-) … a dalších asi 150 jídel; já vlastně sním skoro všechno :-) …

      0 0
    • kali222  

      jim zdrave, takze:segedin,ve­provy rizky/kureci rizky,langose, smazeny syr,hranolky,svic­kova,spagety, čevapčiči .-) domaci buchty a babovky

      :)

      co nesnasim jsou sladky knedliky,rejze,ja­hody a bla bla

      0 0
    • Pavel  

      Všechno „normální“ (=tedy krom stonožek, brouků, červů, larev atp)…

      0 0
    • quassar  

      Rizek s bramborovou kasi Knedlo zelo vepro pivko Rajska s knedlikama Steak americky brambory tatarka Sunkafleky

      dete do haje s testovinama a italskou kuchyni :)))))

      0 0
    • chico*  

      ze ja vul tohle vlakno otviral…sedim v praci a mam HLAD

      0 0
    • Manas  

      Testoviny jakkoliv, obecne italskou a reckou kuchyni, taky cinskou a indickou. Vietnamskou nezvladam, je ukrutne paliva ale taky moc dobra.

      Ceska jidla skoro nejim – krom hoveziho na smetane od mamky :-)

      0 0
      • Manas  

        Mimochodem pro lidi co maji radi indickou kuchyni doporucim take away Himalaya kousek nad Pigmentem u I.P. Vyborny jidla, rozhodne lepsi nez Taj Mahal. Ale zase si u toho neposedite v restauraci :-)

        0 0
    • Schoscha  

      moje oblíbená jídla:snídaně,o­běd,večeře :-D

      0 0
    • Schoscha  

      tohle bylo moc gut.

      0 0
    • Schoscha  

      husa je husa

      0 0
    • sosacek  

      Je tam nějak málo knedlíků.. :)

      0 0
    • favorit.  

      nechapu, jak muze jist tolik masa. Nejak mi posledni rok, dva prestava chutnat. Teda jako ne ze by mi vylozene nechutnalo, ale obejdu se bez nej… :-))

      0 0
      • Luka  

        zmen stravovaci zarizeni… :)

        treba v lete nejim skoro prilohy, maso jen prirodne pripadne steakovite, zadne vyvary, omacky, a pak od podzima do jara se masa muzu ujist…

        0 0
    • kajulka2  

      U mě je jednodušší sem napsat co nemusím- vepřový a slepici na paprice a všelijaký housenky brouky slimáky a věci co mi utíkaj z talíře. Jinak sním asi všechno a taková krupičná kaše posypaná skořicí je lahůdka ;-)

      0 0
      • jIrI___  

        S to slepici na paprice s tebou souhlasim. Krupicnou kasi taky dvakrat nemusim…

        0 0
    • sosacek  

      My jsme strašně chudí a tak pro naši 4člennou rodinu je tento oběd velká pochoutka!Samoz­řejmě tak jednou do týdne,na rozhazování nemáme..

      0 0
      • Schoscha  

        nepřeháněj to s česnekem.je to přirozená antikoncepce. :-D

        0 0
        • jIrI___  

          Aspon jim nepripude jeste X decek a budou moct zacit rozhazovat :-)))

          0 0
      • Pavel  

        Jeden ze sedmi smrtelných hříchů je i obžerství. Tak bacha, ať neskončíte v pekle!!

        0 0
    • norman  

      Kančí kýta s cumberlandskou omáčkou a vídeňským knedlíkem. Pěknej toskánskej steak s dobrým Chianti. Brazilský maso na šavli. Bažant na víně s kroketami a Chateau Mouton Rothschild. Mnichovskej weisswurst s medovou hořčicí, křupavou houskou a dobrým weizen. Tatarák z mořského pstruha, psturh potoční z horní Otavy na modro nebo vařený v páře, uzený norský losos s Rýnským ryzlinkem z Wachau, kaviár na toustu ( bliny nesnáším) a k tomu Veuve Clicquot Ponsardin Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame ( ročník 1995 se zvláště povedl), Piper Heidsieck Jean Paul Gaultier, v krajním případě Moet Chandon Brut Imperial, krevety na všechny způsoby, humr a langusta jakkoli, ostatně všechny plody moře – nejlépe dle portugalských receptů, chobotnice na všechny způsoby.Nesnáším cyklistický gely, mlíkovou polívku, nemusím segedín, měkkýše typu ústřic jedině tepelně upravené ( vím, namítnete že je to zhýralost, zvlášť když se urodí dobré cherry).

      0 0
      • JSt  

        kaviarovy tousty :-). jeste ti tam chybi zelvi polivka, chateaubriand a na piti modry burgunt.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        a tohle jsi vypotil z vlastní hlavy ? :)

        0 0
        • norman  

          Nevím o jakým pocení mluvíš, potím se maximálně na kole nebo po jídlech v níchž jsou jalapěňos.Ani na potítku jsem se nikdy nepotil.Jo, ještě jsem zapoměl na oblíbenou lahůdku, kterou je vlastnoručně ugrilovaný pašík, ideálně tak kolem 40 kilo. Toho umím fakt dobře, dancing dog a Burnout mohou potvrdit.

          0 0
    • klerik  

      maso, masicko a jemu podobna havet. A cokoli s kari.

      0 0
    •  

      Žere se kůra z Leerdammeru, anebo je to vosk???

      0 0
    • Smazaný účet  

      pivo :)

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Uz je chladno,radsi RUM :-)

        0 0
        • Pavel  

          Navrhuji kompromis: pivo a rum. Minulou sobotu na čundru jsem jich dal deset. A tři dvanáctky. Zima mi nebyla, ani když jsem šel v noci bosky na záchod, takže to funguje. :-))

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Takze jsi byl proste Boss. R-rychla U-univerzalni M-medicina,funguje na fsecko :-))

            0 0
            • dan001  

              Jó RUMem nic nezkazíš. Vhodný na pití,na pečení,do čaje,do kávy :-)

              0 0
    • kyl  

      Těstoviny tak 2× měsíčně.Po pár dnech v Itálii mám toho kurevstva tak akorát.

      0 0
    • Breakpain  

      Steak z panenky na pepřové omáčce s lusky osmahnutými na slanině ;-)

      0 0
    • Vrci  

      Těstoviny, hovězí maso a sladké.

      0 0
    • kyl  

      Zrovna jsem dojedl

      0 0
      • Breakpain  

        místo té zeleniny tam měla být tatarka :p … mňam :)

        0 0
        • kyl  

          Po nedávné zkušenosti s tatarkou,se ji na chvilku budu vyhýbat.Zeleninku jsem povařil a pak s trochou oleje osmahl.

          0 0
      • jIrI___  

        Jak píše Breakpain – zeleninu pryč a je to jídlo snů :)

        0 0
        • Breakpain  

          tak, když už něco člověk dělá, musí se to dělat pořádně :D

          0 0
          • kyl  

            Se s tím seru půl hodiny a ještě to mám pomluvený,zeleninka dobrá.Příště dám tatarku,darebáci.:-D

            0 0
      • Delkim  

        dobrý peklo :)

        0 0
      • maajkee  

        Levák?

        0 0
    • Chlebovnik  

      Pohanka+kapus­ta+grilovaný tempeh. Mňam. =)

      0 0
    • Delkim  

      :)

      0 0
    • kyl  

      Když je člověk sám,má to jednu velkou výhodu.Může si dělat jen oblíbená jídla.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mnam

      0 0
      • kyl  

        Z nudlí a toho červenýho svinstva se mi dělalo u Talošů zle už druhej den.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jj chce to jen občas.

          0 0
          • kyl  

            Oni tam ale skoro nic jiného neznají.Třeba Ristorante Da Giovanni v Campodarsego­.Mrknul jsem do jídelníčku a pro mě poživatelně vypadala pečená kačena s těstovinamy.Říkal jsem si že ty nudle nechám a sním maso.Číšnice to donesla a ti pitomci Italští sice tu kachnu upečou ale taky ji rozemelou a smíchají s nudlama.První dva dny jsem vyžíral zásoby z batohu a pak chodil na pizzu.

            0 0
      • Atilla  

        Tak to má k Itálii hoooodně daleko.

        0 0
      • jIrI___  

        Co to je za delikatesu na talíři vedle bramborového salátku?

        0 0
    • USPS  

      Všechno kromě brynzy, oliv, Lučiny a plísňového sýra…

      0 0
    • JFtryall  

      Mam rad jednoduche veci co dobre chutnaji, jsou z kvalitnich surovin a vim, ze mi delaji dobre. Kdyz si je muzu pripravit sam, tim lepe. :-)

      0 0
      • nomecz  

        Konecne neco co bych snedl :)

        0 0
      • Yura  

        „a vim, ze mi delaji dobre“

        Presne.. A to nedelaji dobre tak tim myslim to jak se citim x hodin po snezeni takoveho „jidla“ a taky dlouhodobej efekt jakej to ma na telo. Ano nekod by rekl „ale jednou za cas“ jenze ve skutecnosti to jednou za cas je 1–2× denne a na tom cloveku to pak jde videt.. Me uz tech par sekund-minut „slasti“ za to nestoji a tak si taky rad ukuchtim neco co bude chutnat a zaroven vim, ze to memu telu neco dava a nebudu po nem vypadat jako stalej zakaznik hospody-mcdonaldu.. Je sice pravda, ze clovek to muze kompenzovat pohybem apod.. Ale ja to vidim jako sabotaz toho snazeni. Vetsina lidi se to snazi kompenzovat, ale ten pupek nebo zdravotni problemy budou met proste do konce zivota, protoze stoji stale na miste. Je to vsude kolem nich, nikdo jim to nezakazuje, je to jen na nich, tak si to proste nedokazou odeprit.. Sebekazen, odrikani, vyhledavani nepohodli. To lidem dneska moc nerika. Proto vetsina lidi vypada jak vypada…

        0 0
        • Petr L2  

          Dobrovolně se vzdávat nějaké radosti je nesmysl, na to jsme na světě krátce, líbí se mi to na oko, voní to, chutná mi to, tak si to dám a zasírat si psýchu tím, že bych řešil jestli je to zdravé a co mi to udělá s tělem, to bych asi skončit v blázinci.

          0 0
          • jIrI___  

            +100

            0 0
          • Yura  

            V poradku kazdyho vec a tak to ma byt. Ja jen napsal svuj pohled na vec. Takze klidek frajere. :))

            0 0
            • Petr L2  

              Já také napsal svůj pohled na věc, tvoje stravovací režimy jsou to poslední čím bych si ničil nervy, takže já jsem v klidu :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já když denně nesnim aspoň pět cizburgeru na snídani a k tomu dva mcflurry, tak mám den na hovno. Před spaním aspoň kýbl zmrzky.

                0 0
                • Yura  

                  Tak zmrzlina nebo slane (chipsy, hranolky apod..) jsou dobre „antistresy“ coz o to, ale problem je, kdyz mas pak 3 brady, kolem pasu 150cm a to je pak otazka co je horsi byt stresovanej a odeprit si ty antistresy a nebo si doprat, byt par hodin po snezeni stejne zase ve stresu, ale + byt diky tomu zdravotne odrovnanej.. :))

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Takovy problemy si po 10 pivech denně vubec nepripoustis. :)

                    0 0
                    • Yura  

                      Me by stacilo na slunku jedno. :)))

                      0 0
          • JFtryall  

            Samozrejme, jde spis o tom jak se znas. Ja i kdyz mam chut casto na tucny nebo hodne sladky jidla tak to necham byt, to neni odpirani, ale zkusenost. Nevhodne stravitelny jidlo je proste zatez a ty kdyz se chces citit neustale v dobrem stavu, tak urcite veci proste nejis. Ale je to uz spis zmena lifestylu, proste uz nemas tu potrebu to do sebe cpat.

            0 0
            • Yura  

              Ale obcas si to pripomenes ne? Proc to a to vlastne nejis. :)) Ja to tak mam tak jednou do mesice. :D

              0 0
              • JFtryall  

                Tak ja to rozhodne nemam v idealnim stavu jeste protoze i kdyz vim, ze bych nemel, tak cokoladu sezeru. Hlavne je taky problem v mnozstvi obecne. Driv jsem to zvladal trosku lip. Ted jim spis vic jidla, musim vic pit vody. :-)

                0 0
                • Yura  

                  Jakoze zahanet hlad pitim vody? To je taky nesmysl a jist nejakou vyhrazenou stravu kterou budes na 100% dodrzovat je taky nesmysl. Z jednoho jidla se nesprasis, stejne tak jako jedno zdrave jidlo ti neudela postavu atleta.. Staci proste jist vetsinu jidel ktere maji smysl a ucel a ne jen na chut. To ze si neco tu a tam das je jedno.. Ani ti na sebe nejprisnejsi sportovci a magori do stravy nedrzi na 100% cistou stravu nonstop, ale treba jen v priprave.. Jsme jen lidi ze.. :)) Ja to mam tak, ze si dam i z meho pohledu nezdrave, ale jsou proste jidla kterym se snazim na 100% vyhnout jako obiloviny a mlecny vyrobky z vysokym obsahem kaseinu, laktozy. To me nedela opravdu dobre, tak to proste nejim, ale jstli mam nejakej ulet a dam si chipsy, ryzove chlebiky v cokolade nebo neco podobneho tak co no.. Vetsinou to ale vyresim treba kukuricnyma testovinama na sladko a to zazene chute na sladke a nemusim se pak citit na hovno po 2000kcal z cukru a palmoveho tuku. :D

                  0 0
      • jIrI___  

        Na tom prvním obrázku je nějaká svačinková porce? :) Jsem si vybavil ty hogo fogo restaurace, kde člověk vyplázne za jídlo pětikilo, na talíři dostane naaranžovaná 3 sousta a pak se jde dorazit do hladového okna naproti :D

        0 0
      • Leeroy  

        vypada dobre, ignoruj toho „chytraka“ z olomouce. posedlost hlidanim jidla je pro ty, co jsou lini se poradne hejbat :)

        0 0
        • blaf  

          Když jis jako cune, tak tě pohyb nezachrání. Chytráku ;)

          0 0
          • Leeroy  

            to neni o tom jist jako cune, ale umet kombinovat kvalitni potravu kdyz je treba a „jsit jako cune“ kdyz si to telo zada.. a hlavne se z toho nezblazit, kdyz nedej boze neco snis (jinak za rok odjezdim 25k, 2–3 odbeham, nejake plavani, trenazer, cviceni, takze vim o cem mluvim-pokud dost trenujes, muzes (musis) si dost doprat;) )

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pokud dost trénuješ tak bys měl na stravu dbát obzvlášť.

              0 0
            • blaf  

              pokud dost trenujes, tak musis telu doprat kvalitni stravu, do formule taky nelijes srackovy benzin a kdyz to udelas, tak daleko nedojedes

              0 0
              • Delkim  

                přesně tak.....

                pokud kašleš na stravu tak ve finále odtrénuješ velký prd a i kdybys nakonec makal jako magor, tak stejně klidně přibereš kila navíc jako nic…

                0 0
              • Leeroy  

                s tim souhlasim, ale takovy pomer 80/20 (kvalitni vs nekvalitni) je pro me mnohem snesitelnejsi nez treba 95/5. kdyz jedes 250 nahoru dolu nebo 12h zavod, tak je prostor na to dat si napred velmi kvalitni jidlo a pak jeste i nejakou tu pizzu/koleno/dortik a stejne tak tak ten vydej doplnis.. vetsina z nas tady nejsou a nebudou zadni profici, kteri na tom maj postavene sve kariery a prijmy a jak nekdo rekl, zivot neni zas az tak dlouhy.. jinak letos z 11 zavodu 9× na bedne, tak sem to asi nedelal zas uplne spatne ;)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ono taky záleží jaký závody jezdíš, třeba ty co jezdím já, tak se na bednu daj v pohodě.

                  0 0
                  • Leeroy  

                    jasny, nic velkyho, UAC, JAL, hlavne casovky do kopce, ale vyhral sem i treba berounskou 12hodinovku letos..ale ze by to bylo v pohode, to fakt ne, jezsi tam kluci z lawi, sparty atd.. pokud pochybujes o moji forme, fotku uz jsem tady nekde daval, klidne pridam znova a muzem porovnat:) tuku celorocne do 8% pritom na silu si nemuzu stezovat

                    0 0
                • Delkim  

                  já pořád nechápu, proč by mělo být zdravé jídlo něco „odporného“…

                  proč bych si jako za odměnu nemohl dát pořádný steak a k tomu třeba pečené brambory? a grilovanou kukuřici? tím se odměním a pořád je to i kvalitní strava, no ne?

                  můžu být i absolutní nováček a pokud se prostě chci zlepšovat a dát tomu maximum, protože mne to prostě baví, tak k tomu patří i ta strava a já v tom nevidím nic špatnýho, když to tak někdo chce/drží/umí/jí

                  naopak, koupit si nějakou pizzu a hranolky a to zalít colou fakt žádný umění neni a za to nikoho obdivovat nemusím.....

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Přesně tak, zrovna kvalitní strava může být i chutná.

                    0 0
                    • Yura  

                      Cesi sou proste zvyknuti na to, ze jsme odpadkovej kos evropy. Dame prednost vyrobkum s nahrazkama a chemii nez kvalitni cerstve surovine..

                      0 0
                  • Leeroy  

                    jak banda fanatiku:).. jasne, proc by to melo byt neco odporneho, zdrave jidlo je super.. a obdivovat nekoho za jakeholiv jidlo, to je snad trochu absurdni..mne nezajma kdo co snidal, mne zajimaji vysledky a jestli mel vecer predtim steak a salat nebo husu, to je jeho vec jak si s tim pak poradi

                    0 0
                    • Leeroy  

                      pardon, samozrejme „me“

                      0 0
                    • Pavel  

                      No s tou husou nevím. Nedávno jsme byli pojezdit po Chřibech a po huse na oběd, pár pivech a pěti čajů s rumem (bo chcalo a byly +2 st) to sice jezdilo dobře, dolů, ale tu husu jsem cítil ještě ráno. :)

                      0 0
                      • Leeroy  

                        :) ale husa jedno pivko a tvuj seznam, to uz je trochu rozdil :) ale to byl jen priklad.. proste pokud se clovek pres den hezky projede (vzpominam treba 5k vyskovych na MTB na madeire, 9 revnicaku ve 170km vyjizdce a mnoho dalsich) tak zadny tuk nemuze z nezdraveho jidla ulozit

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Což je hloupost.

                          0 0
                          • Leeroy  

                            ze nekdo je tlustoch, to neni muj problem. kdyz clovek vi, co si muze dovolit, nema s tim problem. a ver, ze ja bych na sobe sebemensi viditelne mnozstvi tuku nesnesl

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              To asi jo, ale to že nemáš na sobě vidět tuk nic neznamená.

                              0 0
                              • Leeroy  

                                a co teda „neco znamena“? mam celorocne formu, s kterou jsem spokojenej, vykonnost postupne roste a citim se skvele, co mam vic chtit?

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  No vidíš a kdyby jsi držel stravu, tak jsi třeba na tom lépe.

                                  0 0
                                • JFtryall  

                                  Spokojenost s formou? Asi malo zavodis. ;-)

                                  0 0
                                  • Leeroy  

                                    :) urcite jde zavodit o hodne vic, ale v zivote neni jen kolo, tech 11 zavodu na prvni rok pro me bylo tak akorat

                                    0 0
                                    • JFtryall  

                                      Zivot neni jen kolo a mas 700–800km tydne? To bych asi mel prehodnotit svuj pristup. :-))

                                      0 0
                                      • Leeroy  

                                        ted uz ne, zima nevadi ale tma (mne osobne) ano, ale mezi kvetnem a zarim jsem dal aspon 700 kazdy tyden, proste nejak byl cas:)

                                        0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Mě forma forma taky roste, žeru jak prase a pupek mám.

                                  0 0
                          • Leeroy  

                            ze nekdo je tlustoch, to neni muj problem. kdyz clovek vi, co si muze dovolit, nema s tim problem. a ver, ze ja bych na sobe sebemensi viditelne mnozstvi tuku nesnesl

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          To jakoze ten tuk rovnou stravis sa spalis…vtipe vyskoc, nevidim te:)

                          0 0
                          • Leeroy  

                            to jakoze kdyz jezdis pravidelne 700–800 tydne plus doplnkove sporty a das si dvakrat do tydne „neco nezdraveho“, opravdu neni zadna sance ze se ti udela pneu na brise :P

                            0 0
                            • PoolFromOstrava  

                              Stejne jednou vsichni chcipnem

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ono až budeš starší tak uvidíš.

                              0 0
                              • Yura  

                                No hlavne pro koho je prirozeny nejist sracky, tak je pro nej i mnohem lehci udrzet si zdravi a postavu i kdyz nesportuje. Kolik tech co neresili stravu, chlastali pivo jak o zivot apod.. si udrzovali vahu jen diky sportovani, pak se na to vysrali nebo ze zdravotnich duvodu uz nemohli tolik sportovat a za kratkou dobu jsou z nich koule.. Takovej clovek co to celej zivot neresil pak asi tezko otoci o 180 a zacne jinej styl zivota. To dokaze malo kdo..

                                0 0
                                • Leeroy  

                                  to ale nikde ani v nejmensim nepopiram, ze ten sport je k tomu naprosto nezbytny, samozrejme jeho omezeni by vyzadalo upravu jidelnicku, natoz prestat uplne, to by vaha letela nahoru pekne

                                  0 0
                                  • mastihuba  

                                    Ja pribral 20kg za jeden rok. Docela problem se zbavit spatnejch návyků. Tezko rict esi je horsi hulit nebo byt tucnak. S cigarama sem mel 85kg a bez nich 105. Dolu to jde dost zvolna.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Koukni na každého sportovce když se sportem sekne. Do roka bachor jak pantáta. A kdyby takovéj Horváth nebyl nenažraný prase a nechlastal jak duha. Mohl ještě pár let hrát.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Je to tak no. Proste jen pohyb te nezachrani. Clovek se o sebe musi starat ve vsech aspektech a to co si cpe do huby to ma na celkovej stav tela vliv nejvetsi..

                                        0 0
                                        •  

                                          Prakticky nejím nic jiného než:

                                          • jídlo z firemních kantýn,
                                          • jídlo z fast foodů,
                                          • jídlo z klasických restaurací,
                                          • studené jídlo (šunka, sýry, pečivo nebo plněné bagety).
                                           

                                          Důsledně se však vyhýbám sladkému pečivu a vůbec všemu, co obsahuje mouku a cukr zároveň (to proto, že mě po tom nesnesitelně pálí žáha) a dále brambůrkám, chipsům a křupkám všeho druhu (i když je mám rád), protože mám alergii na některou z jejich složek.

                                          V životě nikdy jsem neměl v hubě cigáro, alkohol piji svátečně.

                                          0 0
                                          • blaf  

                                            Jsme rádi, že to víme. Jak s tím máme naložit?

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              heh lol.. :) Btw paleni zahy po cukru to jsem opravdu jeste neslysel. Btw paleni zahy= zaludecni stavy lezou tam kam nemaji nejsou z prekyseleneho zaludku, ale naopak. Pojem prekyseleny zaludek je nesmysl. Ba naopak je naprosto zadouci met silne travici stavy a dobrou tvorbu kyselin. Vetsina lidi ma prave ale nizkou produkci kyselin a obecne slabe traveni. To pak zapricinuje, ze se ta trubice nad zaludkem nesevre dostatecne a to pak popisujeme jako paleni zahy..

                                              0 0
                                              •  

                                                S vědomím lékaře užívám denně Omeprazol 20 po dobu posledních x let. Dojde-li mi, po dvou dnech mi bolest v horní polovině těla znemožní spánek.

                                                0 0
                                            •  

                                              Řekněte mi, jestli (a případně jak) lze vést lepší životosprávu, jestliže:

                                              1. jsem single,
                                              2. pracovní doba je Po – Pá 9 – 18 h bez výjimky, s 1 h pauzou na oběd (a připočítejte dojíždění 2×45 minut),
                                              3. jakákoli změna bodu 2 je vyloučena,
                                              4. neumím vařit a nebaví mě to,
                                              5. navýšení rozpočtu na jídlo by nebyl problém.
                                              0 0
                                              • Yura  
                                                1. nevypisuj tady vymuvy, to clovek co chce neco fakt zmenit nedela
                                                2. jestli neplanujes si sam varit, tak se na to vyser a chod po fast foodech a automatech..
                                                0 0
                                              • Atilla  

                                                Kvalitní krabičková strava. Dovezou ti jí klidně i do práce.

                                                0 0
                                                •  

                                                  To mě zajímá. Poslal bys mi prosím nějaké odkazy nebo bližší info?

                                                  0 0
                                                • Yura  

                                                  Myslim, ze do zivata je docela uzitecne se naucit jak si uvarit. Proboha tady neni rec o vareni nejakych ceskych omacek, knedliku apod.. kde je potreba 50 surovin a zasere se pro jedno jidlo cela kuchyn. Zdrave vareni= rychla a lehka priprava kvalitni a cerstve suroviny. Kdo je svepravnej, tak to dokaze uplne bez roblemu. To jako fakt nekdo nedokaze udelat na panvicce maso? Nebo uvarit brambory nebo jakoukoliv jinou prilohu? Nebo neco dat do trouby? Udelat si vajicka apod.??

                                                  0 0
                                                  •  

                                                    Tohle by asi šlo, i když by to stálo čas, který je už teď nedostatkový. Opravdu nemohu změnit jen tu pracovní domu.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    hele co třeba něco jako tohle? nic jednoduššího v přípravě těstovin snad nemůže být, dva vynikající recepty na několik minut! máš o vaření mylné představy :) Nigela Lawson a Jamie Oliver na „minutových“ receptech vydělali stamiliony…

                                                    Zdeněk Pohlreich vaří jednoduchou italskou kuchyni

                                                    0 0
                                                  • pendergast  

                                                    Babrať sa s vývarom kvôli cestovinám mi jednoduché nepripadá.

                                                    0 0
                                                  • blaf  

                                                    vyndas z mrazaku

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Uvaříš kotel a pak jen rozmražuješ

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    To je prasarna i prilohy si delat dopredu. To se fkat neda zrat. Ryze, brambory, testoviny vzdyt to je jednoduchy na pripravu. U me je zaklad abych mel maso nasackovane na porce v mrazaku a pak vytahuju co potrebuju.. Vzdycky jak je akce na kruti,kureci, hovezi apod. tak koupim x kg, rozdelim po 200g do sacku, ujistim se aby z toho byla placka v tom sacku a ne koule(protoze to pak rozmrzne raz dva) a dam do mrazaku. Takhle muzu met treba na obed kruti prso, na veceru hovezi atd.. a nestane se, ze bych nemel maso po ruce. Kupovat kazdej den nebo obden a hlidat jak dlouho to je v lednicce apod. to je na prd..

                                                    0 0
                                                  • Atilla  

                                                    Tak když ho nebaví vařit a v práci asi nemůže, tak proč ne?

                                                    To bys mohl říct, že se má naučit sypat, to je přeci taky snadné a přináší to výsledky:)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No v praci varit nemuze no to je fakt. Stejne jako vsichni ostatni si vari doma ze. Jo jestli nemusi delat veci ktre ho nebavi a ma negry, kteri mu uvari, vyperou, uklidi, tak proc ne..

                                                    0 0
                                              • jIrI___  

                                                Ta pracovní doba je zlo. Když si vezmu, že v 18 h už mám 4 h po konci šichty… :D

                                                0 0
                                                • nitraq  

                                                  To chodíš na šestou nebo ještě dřív ne? By naopak bylo peklo pro mě.

                                                  0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Klasická ranní směna – v šest start, budíček lehce po čtvrté :)

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Budíček po čtvrté, úplný peklo:)) Teď vstávám v šest a už to je dost boj, od novýho roku práce o půl hodiny blíž, takže o tu půlhoďku delší spánek, hurá:)

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Dá se zvyknout. Peklo to bylo jen na začátku, kdy jsem předtím byl zvyklý do školy vstávat kolem deseti. Po roce jsem si už začal zvykat a neměnil bych. Ten volný čas odpoledne je celkem fajn :)

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    Já ti nevím – pokžadé, když je výjimka a nevstávám kolem 5, to beru jako dar. Vstávám tak už asi 7 let … za tu dobu cítím, že každá minuta navíc dodá tělo exponenciálně více energie – tedy pro mě, by bylo ideální vstávat kolem 7, kdy se cítím skvěle. Jediný důvod, proč to nedělám je jak píšeš – odpoledne v háji. Tím, že mám kolem 15h. padla toho ještě docela dost stihnu. rozdíl blbých 2 hodin (končit v 17h) je šílený – šero, než dojedu domů, všude je zácpa …

                                                    Takže teď, když jdu na pohovory, tak moje první otázka je na pracovní dobu (vídím, jak to s personalistou vždy cukne … „nechce se mu makat“) …

                                                    NEzvyknul jsem si, ale vstávám tak – stejně jako ty, bych neměnil – ten rozdíl je obrovský …

                                                    0 0
                                                  • blaf  

                                                    Tak záleží kdy jdeš spát. Spát od 22 do 05 je super. Jít spát o půlnoci je samozrejme dlouhodobě *******.

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Můj průměrný den:

                                                    7:45 – 8:15 vstávání, sprchování, oblékání

                                                    8:15 – 9:00 cesta do práce, snídaně cestou nebo po příjezdu

                                                    9:00 – 18:00 práce, z toho libovolná 1 h pauza na oběd

                                                    18:00 – 18:45 cesta domů

                                                    18:45 – cca 1:00 nákupy, večeře, domácnost, koníčky … veškerý volný čas ve všední den

                                                    cca 1:00 – 7:45 spánek

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Fakt jit spat nejpozdeji v dest vecer je zaklad. Nejlepe vsak pred desatou. Proste neni to kec, kdyz se rika, ze ty hodiny spanku do pulnoci jsou nejdulezitejsi.. Jak jsem KO do desiti, tak nemam problem s tim byt po ctvrte ready, ale jak jdu v 11 nebo o pulnoci, tak sem totalne mimo jeste v 7 lol.. Spanek je to nejdulezitejsi. jakmile ma clovek nepravidelnej rezim a nebo ojebava dobu spanku pod 6 hodin, tak se to proste driv nebo pozdeji zacne projevovat.. Bez adekvatniho spanku proste cloveku nemuze vydret zdravi… Problem taky je, ze lidi diky modernimu zpusobu zivota nejdou do postele pripraveni, proste jsou moc rozjeti a tak ikdyz jdou technicky spat, tak telo jeste x hodin potom nema vubec sanci zapocit ty regenracni procesy..

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    OK. Vezmi jako zadání, že v práci musíš být v 9:00 h a cesta tam ti zabere 45 minut. Navrhni optimální spánkový režim.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Chodit spat nejpozdeji do 23:00, vstavat driv. Netusim co delas za sporty, ale trening pred pracou(kdyz nemakas rukama) je bych rekl idealni. Hlavne kdyz mas takovou pracovni dobu, ze mas trochu casu rano a trochu vecer. nemas to jako lidi co konci v 14:00 a maji cele odpoledne cas. Takze idealne se naucit chodit spat driv, vstavat driv a vyuzit i to rano na to co je potreba nebo co chces delat.. Chodit do postele v jednu rano optimalni urcite neni…

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Sporty bike a sportovní střelba, další hobby foto a speleo (obojí teď již spíše sporadicky).

                                                    Na střelnici se dá jít jen o víkendu, ale doma je zapotřebí tzv. suchý trénink /cvakání s maketou náboje při zamíření na terč na zdi, nebo i na bílou zeď – namáhají se oči + mozek/ a dále cvičení s mačkacími kroužky, lehkou činkou atd.

                                                    Dělat tohle po 8 h u počítače není nic moc. Naproti tomu mi přijde příjemné jít do postele unavený z biku. Nebo máš jiný názor?

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    IMHO jde o to, jak se nato koukáš – raději sedět unavený u PC, než jít unavený na kolo :-).

                                                    Kdybych měl možnost chodit později do práce, asi to budu dělat tak, že si ráno odjedu trénink 2–3h a pak do práce, kde se vlastně lehce zregeneruju u PC. Jasně – nebudeš zaměstnancem měsíce, ale to už je o tom, co je pro Tebe priorita (sport x práce).

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Ale jít PSYCHICKY unavený střílet je ta úplně nejhorší varianta. Takový trénink asi nemá cenu.

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    To jsem Ti ani neradil ;-) … já radil – zařiď se dle toho, co je pro Tebe priorita (kariéra nebo koníčky) a dle toho si změň denní cyklus, změň práci/koníčky atp.

                                                    Já jsem to tak udělal a jsem mnohem šťastnější, než když jsem jel obojí „na půl“.

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Vždyť jsem říkal hned na začátku, že práci měnit nebudu a ani nemůžu. Tohle prostě zůstane neměnné, děj se co děj:

                                                    8:15 – 9:00 cesta do práce, snídaně cestou nebo po příjezdu

                                                    9:00 – 18:00 práce, z toho libovolná 1 h pauza na oběd

                                                    18:00 – 18:45 cesta domů

                                                    Teď jde jen o to, naroubovat na to cca hodinovou projížďku na biku a střelecký trénink tak, abych aspoň trochu zdravě spal. Tohle mi připadá schůdné (aspoň pro začátek):

                                                    7:00 vstávání

                                                    7:00 – 7:45 střelecký trénik

                                                    7:45 – 8:15 sprchování, oblékání atd.,

                                                    8:15 – 9:00 cesta do práce, snídaně cestou nebo po příjezdu

                                                    9:00 – 18:00 práce, z toho libovolná 1 h pauza na oběd

                                                    18:00 – 18:45 cesta domů

                                                    18:45 – 20:00 bike

                                                    20:00 – nejpozdějí 23:00 večeře, domácnost a vše ostatní

                                                    23:00 – 7:00 spaní

                                                    0 0
                                                  • wego1991  

                                                    nikde v tvém rozvrhu nevidím dupačku..

                                                    0 0
                                              • Chlebovnik  

                                                Nauč se vařit a vař si dopředu na celý týden (nebo na 5 dní) krabičky.

                                                0 0
                                                • nitraq  

                                                  Případně kotel něčeho a pak to hodit do mrazáku na porce do pytlíků, například nějaký omáčky na těstoviny.

                                                  0 0
                                                •  

                                                  Jo, krabičkářů je v našem kolektivu docela dost, a je oficiálně povoleno si přinesené jídlo ohřívat a jíst v té kantýně.

                                                  0 0
                                            • PoolFromOstrava  

                                              Kazit si zaludek stejne?

                                              0 0
                                    • Smazaný účet  
                                      0 0
                                      • mastihuba  

                                        Sladky prakticky nejim. Pochutiny jako krupky bramburky taky ne. Ale nepravidelna strava a minimum pohybu, k tomu pivo a vino a ono to naskace. V praci magorfestival, nepravidelnej spanek a postupně se to nascita. Nektery zkusenosti jsou proste neprenosny a kazdej si to musi vyzkouset sam. :)

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Tak ty ses vpohode, staci jak odstavis traktor a kolem trati budes litat pesky…zase z tebe bude chvistek:)

                                          0 0
                                          • mastihuba  

                                            tak teď mám čas na kolo i na trenažer, porytejch 600m2 a stříhat začínám až v lednu, teď to půjde dolů samo. :D, novej zimák poskládanej a nůž na krku před jarním soustředěním na Malorce. Když nezabere ani to, tak jsem od kokotů dostal týdení hubnoucí kurz u nějakýho lidovýho léčitele.

                                            0 0
                                    • Leeroy  

                                      Neco by pribylo, ale zas bych to nedramatizoval, ja byl vzdy velice stihlej a atletickej typ (to je pouhe konstatovani faktu) a vim jak vypada muj tata v 55– perfetni vysportovane telo 40nika.. vim, ze to neni uplne fer, ale genetika take dela dost,co si muze kdo dovolit.. nechci sem cpat fotky(sve), ale pokud to nekdo uzna jako jediny argument, nemam s tim problem:)

                                      0 0
    • madcat  

      Dukátový buchtičky s krémem. Asi jediný jídlo na světě, který když – dobře udělaný – přede mě někdo postaví, tak přestávají fungovat veškerý zábrany, a doslova bych se ho užral k smrti.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Krajíce chleba obalený ve vejcích (domácích slepic) a osmažený na sádle. S cibulí a hořčicí.

      Ideální dávka abych byl najeden-tak třičtvrtě bochníku.

      0 0
    •  

      Přátelé, pokud jste ještě nikdy neseděli v restauraci „U Lva“ v Srbsku u Berouna, a nedali si tam jejich katův šleh s kroketami nebo hranolkami, tak nevíte, co je dobré.

      0 0
      • Petr L2  

        Já moc pálivé nemusím, takže si cestu do Srbska můžu odpustit. :-)

        0 0
    • Dragonfly  

      Dnešní 14 hod. pečená husa. Mňam. Husu miluju, asi taky díky tomu, že si ji nedávám tak často.

      0 0
      • Yura  

        Hmm dal bych si, ale spis jen prsicko. Moc mastnyho by me odrovnalo na dva dny. :D

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Hmmm u nas taky drubez. Slupl sem dva kruti behaky a 500g testovin.

        0 0
        • kyl  

          Krůtu mám v mrazáku.Brzo na ni taky dojde ale žádný ******.Hodím ji do trouby,upeču,a k tomu kozí rohy a chleba.

          0 0
      • Pavel  

        A víš ty co? Jdi s tím doperdele!!! :-))

        0 0
        • standoslav  

          Teď se podrzte: po mnoha letech se se mnou manželka rozvádí, tak jsem v létě měl konečně výjezdy na kole ve své režii, ovšem taky stravování.Nastesti mám v práci obědy v rest., ale i tak jsem zhubl 10kg. Teď jsem si našel manz.par, nebo oni mne , víkendy trávím s nimi a „vypomaham“. Mám teď neskutečně hody, od pátku do neděle, např. pečený králík (přítel chová Belg.obry :-))) ) no pohoda !!! Prostě se o víkendech cpeme a plánujeme, co ten další uděláme, ruku v ruce si pomáháme. Já zvládám zatím ty jednodušší úkony, škrábu brambory, loupu cibuli atd, doma jsem se do kuchyně pravda nikdy nehrnu.

          0 0
          • Delkim  

            vypomáháš? to je jenom pozoruješ nebo se smíš i přidat? :)))

            to bylo v tom filmu, ne? příběhy obyčejného šílenství :)

            0 0
            • standoslav  

              Nevím jak v tom filmu, ale já tam jsem ten hlavní a dívá se manžel. Trošku neobvyklé, ale ........ . Ještě před měsícem bych nevěřil, že to tak jde.

              0 0
        • Dragonfly  

          Tak tam to nakonec taky zkoncilo :)

          0 0
    • Albek  
      1. řízek s bramborovým salátem
      2. hlávkové zelí,pečená kotleta,knedlík
      3. lečo
      4. kuře na paprice
      5. knedlík s vejcem :)
      0 0
    • Delkim  

      pokud máte rádi mořské ryby, tak doporučuji vyzkoušet firmu BonFood

      momentálně kilo steaků z tuňáka v akci přes Slevomat za 400 Kč

      je to úplně jiný druh zpracování ryb než co znáte z klasického marketu

      tuňák při rozmrazení v lednici kvalitou klidně i na přípravu sushi

      mečoun luxusní a divoký losos taky, včera vyzkoušeno

      zajímavé povídání: Je možné v Čechách koupit čerstvou mořskou rybu?

      0 0
      • Pan Jan  

        Díky za tip! Nezkoušel jsi tu jejich tyčinku Victa? Zajímala by mě chuť, jestli je to poživatelné.

        0 0
        • Delkim  

          ne, zatím jen jedna objednávka, ale chci ještě do 7 dní využít tu nabídku na tuňáka, tak tam přihodím něco dalšího

          btw proteinové tyčinky dlouhodobě kupuji tyhle CFM 34

          dají se koupit i pod 30 Kč

          0 0
          • nomecz  

            někteří místní ultras by ti vysvětlili, že nutrend jsou skoro ty největší sračky co se dají koupit :-)

            bohužel v tomto případě s nimi souhlasim …

            0 0
      • Jakobo  

        Ryby jim, ale spis proto, ze jsou zdrave. Bohuzel nejak extra si na rybach nepochutnam, pres jakoukoliv upravu. Navic i pres papirove vysoky obsah proteinu a mnozstvi kalorii mam brzo hlad (a to nejsem nejaky jedlik, 75 kilo na 195 cm). Nedavno jsem mel v Holandsku steak z cerstveho tunaka, den predtim Schnitzel und Kartofelsalat. Jednoznacne rizek. Z ryb si pouze fakt pochutnam na uzenem lososovi. Fakt ale je, ze ten cerstvy tunak byl zas uplne jinde nez ten v konzerve. Tunaka v konzerve casto jim na cykloputacich, tradicne spagety, 2 plechovky tunaka a protlak. Zajimave je, ze v CR je tunak pekelne drahy i v porovnani s Norskem (2 velke plechovky tu jeste do nedavna staly 12 Kc) nebo Francii (tam navic prodavaji vyborne konzervy tunaka ve smesi s kyselou zeleninou).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak ono ve směs je skoro všude levnější jídlo jak v ČR. Ve Francii se najím lépe kvalitnější jídlo a levněji.

          0 0
          • nomecz  

            to mi prosím poraď kde a co přesně v té francii jíš ? protože když srovnám základní potraviny tak určitě levnější nejsou a třeba maso je tam vyloženě drahé .. (porovnávám supermarkety, dlouhodobá zkušenost mám tam rodinu ..

            navíc se stává poslední dobou zemí polotovarů a hrozně moc lidí se tam stravuje předpřipravenýma blafama onřívanýma doma v mikrovlnce ..

            podle mě je v ČR jídlo levné

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak beru ve stejné kvalitě. Takový prosciuto tu koupíš za euro až euro půl, u nás za víc jak pade.

              0 0
              • nomecz  

                ano ve stejné kvalitě ve Francii nakoupíš mnohem dráž než unás, možná na pár vyjímek, těžko budu jíst měsíc sušenou šunku …

                maso, zelenina, ovoce, mléčné výrobky vše dražší, skus si tam koupit třeba kilo hovězího …

                jediné co si vždycky dovezu jsou vína, fuety a smraďoši ty koupíš levněji a lepší než u nás ale to je tak všechno a nepovažuji to za „běžné jídlo“

                0 0
            • Jakobo  

              To je presne ono. Pizza, hotove rizky, zmrazene bagety. Ze zacatku jsem byl nadseny, ted bych dal nevim co za blbou tlacenku s cibuli, octem a obycejny kminovy chleba. A to radeji necist slozeni, kolik je tam soli, benzoove kyseliny nebo dusicnanu.

              0 0
          • Jakobo  

            No, u dovazeneho zbozi jako konzervy, zelenina, maso je fakt, ze cena byva casto vyssi u nas nez treba v te Francii a kvalita naopak horsi. Pridana voda, zelenina je bez chuti atp. (ono to s tou zeleninou ale neni o moc lepsi ani na zapade, v Holandsku mi primo rekli, ze radeji kupuji zeleninu ze Spanelska, pac je chutnejsi).

            Ale pokud bych bral neupravene zakladni potraviny (maso, brambory, chleba) tak to je co vidim v CR levnejsi a u opravdu ceskych potravin si myslim, ze i ta kvalita bude lepsi.

            On je taky, aspon u te stare kuchyne, velky rozdil mezi nama a treba tou Francii nebo obecne zapadem, kdy u nas se vetsinou vsechno pripravuje od piky, ale tam uz hodne dlouhou dobu proste vezmou plechovku uz ochuceneho protlaku, mrsknou na spagety, k tomu usmazi nejake maso pokud to neni zmrazeny rizek a jidlo je hotove. Tak to u nas jeste do nedavna nebylo.

            0 0
        • Yura  

          Ryby-tunak- protože jsou zdrave? Co je na nich zdravého? Ten obsah tezkych kovu? Posrane kureci prso od vocilky bude dnes lepsi volba nez predrazenej steak z tunaka. U nas je nejlepší jist proste sardinky/sproty. Mají mnohem vic omega3 a hlavne u nich nehrozi skoro zadne zamoreni tezkyma kovama apod.. Ale jo no není to cool a in a exkluzif jako kousek tunaka za 200kc.. Jinak me nejake steaky zryb tedaneberou.Ja musim metcelou rybuna taliru. Pekne s hlavou a kuzickou. Takovej lososovitej pstruh na masle pokapanej citronem s bramborama hmm…

          0 0
          • Jakobo  

            Ja se s tebou ale nehadam. Steaka z tunaka jsem mel poprve nedavno v Holandsku a jak jsem psal, moc me to nenadchlo. Ja ryby snim, ale nepochutnam si na nich. Jim je jak pises kvuli omega 3 kyselinam a tak nejak pro dobry pocit, ze jsou zdrave. Jim hlavne tresku a lososa, pac je to tady v Norsku dostupne a levne. Jestli jsou ale tyto ryby skutecne zdrave o tom nechci polemizovat, stejne bysme se asi nikam nedostali. Losos se tady v Norsku pestuje na farmach a krmi se kukurici dovazenou z USA, takova ryba ma tech omega kyselin minimum. A tak bych to mohl dal rozebirat, ale to jsou nekonecne spory.

            0 0
            • Yura  

              „nekonecne spory“ v cem je ten spor? Zadnej nevidim, napsal si to presne tak jak to je heh..

              0 0
        • PoolFromOstrava  

          75kg na 195cm?? Ja mam 197 a 120kg :))

          0 0
    • maajkee  

      Můj největší problém je, že mi úplně nejvíc chutná úplně všechno :)

      0 0
    • Mr.Dan  

      Bún bó nam bó, vlastnoruční langoše a halušky s kyselým. (v tom prvním by to hovězí ani bejt nemuselo, zato haluchy bez špíčku si nedovedu představit)

      0 0
      • nitraq  

        Kde je podle tebe nejlepší Bún bó nam bó? Minulej víkend jsem měl v Sapě v Hue Xua a myslím, že lepší jsem zatím neměl.

        0 0
        • Mr.Dan  

          V Sapě jsem zatim zkoušel jen bún cha, takže díky za tip na příští vejlet, každopádně bún bó imho výborně uměj v restauraci Hanoj ve Slezský (kousek od Jiřáku), dělaj ho do misky s hodně „zálivkou“, na stolech je k mání krom nakládanýho česneku i extra pálivý pražený chilli a navíc to tam stále stojí nekřesťanskejch 89 Kč. :D Zase to teda není mega porce, jako v poslední době začli dělat v profláklý Tuan Lan (Pho Vietnam) v Londýnský.

          0 0
        • Mr.Dan  

          Už to nešlo zeditovat, ale když tak tady i s adresou, jen ta recenze nějak chybí. Není to tak profláklý místo jak ten Tuan Lan v ANGLICKÝ (ale Londýnský je nedaleko) nebo Red Hot Chilli apod. ;)

          www.scuk.cz/podniky/ha-noi/

          0 0
    • mastihuba  

      Nezbylo :)

      0 0
      • jIrI___  

        Klobásy poznám, ale to (syrové?) maso v popředí je co?

        0 0
        • Delkim  

          tipuji svíčková obalená ve slanině a připravená na gril/pánev

          0 0
        • mastihuba  

          na talířku je jamon… hovězí stejky utažený provázkem ve slanině jsi asi poznal

          0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska mam romansky vecer..carbonara a flaska vinka (Cotes Du Rhône 2014..no, moc to neladi, ale za pulkou je to jedno…).)

      0 0
    • PoolFromOstrava  

      V Ostrave mame nejlepsi burgry v jedne hospudce.. Takove domaci hovezi,domace zemle,jemne pikantni majoneza a kopec amerik..Plzen k tomu a v tu chvili mi nic nechybi :D Pak jen sednout a se spokojenym bruchem jet lesem nelesem..

      0 0
      • wego1991  

        jo stračena je hodně dobrá co se jídla týče – ovšem pivo je hrozný bolehlav (pár na chut jo, ale na celý večer to není)

        0 0
        • PoolFromOstrava  

          Stracena,yes;) Az budete mit nekdo bikerskou jizdu do ostravy,ozvete se a zazijete gastroporno. Doporucuju vyjet hladovi,protoze tohle fakt zasyti ;) Pivka tam jsou dobra,ale silna,kdyz nekomu nejedou,maj plzen a ta je vzdycky dobra.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Plzeň nemusím, jako je to řekněme dobré pivo ale pořád je to to samé. Takový speciál od nějakého menšího pivovaru, to je něco jiného.

            0 0
            • PoolFromOstrava  

              Maji tam male pivovarky,specialy. Posledni dobou tez nemusim ty komercni znacky,akorat mi prijde,ze se zhorsuji. Pokud mam moznost,dam si neco noveho.

              0 0
              • Smazaný účet  

                treba tu plzen:D

                kde vsude jsi v ove na hambaci byl?

                0 0
                • PoolFromOstrava  

                  Nedavno treba v karoline,nahore je ta pizzerka,hnus fijalovy za 250kc,pub v opave tez celkem usel,pak v kovarne u hodin tez dobre,arrows u duhy tez ok.. a samozrejme domaci,ze jo ;)

                  0 0
                • wego1991  

                  já už těch hambáčů vyzkoušel po Ostravě dost a ve Stračeně mají fakt výborné. Stračena a Hogo Fogo se v mém žebříčku dělí o první flek v ově..

                  0 0
      • Smazaný účet  

        V Plzni je jedna dobrá hamburgrána, možná ještě jedna. Jinak to stojí za pendrek, PUB se chvástá jak jeho hambáče vyhráli nějakou cenu a přitom je to jak z mekáče. Sushi restaurace tam jsou přímo odporný, to nám v práci dělali v kantýně lepší. Takže pokud nechceš jíst jen stejky tak si tam moc nevybereš.

        0 0
      • Smazaný účet  

        kopec amerik nenalezen....­.majonezu nebrat, radeji BBQ/jack daniels omacku, zbytecne moc zeleniny, slanina nenalezena (=malo slaniny).....o kva­lite ale nepochybuji.

        0 0
      • jIrI___  

        Když burgery v Ostravě, tak Arrows. Na ty je krátká Stračena i Florián v Proskovicích. Ale i tak je toto pro mě hambáčovám top 3 :)

        0 0
    • Yura  

      Ja si ted skoro kazdej den delam kasu z ryze natural. Normalne jeji uvareni trva tak 40–50 min.Ja dam porci 100g do mlinkuna kafea melu asi 30 sekund douplne jemne mouky. Pak dam do kastrolku 400–500ml vody. Do par minut za stálého michani(musí se to michat nebo se to pripali a prska-buble to jako lava.. ) je hotova paradni husta kase.(a ani kdyby to michala opice, tak se hrudky neudelaji, tak jako se muzou udelat u krupice z psenice..) Muze se to pouzit klidne jako bramborova kase k masu a nebo ja to jim s ovocem a proteinem na sladko.. Nebo klasicky jako krupicova kase. Stokrát lepsi alternativa- bez lepku, vláknina..

      0 0
      • kyl  

        Fuj.

        0 0
        • jIrI___  

          +1. Ale když to někomu chutná…

          0 0
          • Yura  

            Cokoladovej protein, skorice, nakrajenej banan a třeba rozinky. Do fuj to ma teda daleko. Kdo si dela normalne ovesne, jahlove, pohankove atd.kase na snidani, tak na tomhle by si taky urcite pochutnal. Ale je pravda, ze kdo ma rozjebane chutove bunky polotovarama, tak mu prijde fuj nebo bez chuti 90% surovin v puvodnim stavu..

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak pro tebe je tohle jídlo nutný. Když sem někde na foru zahlíd tvoje záda, Hulku. :)

              0 0
              • Yura  

                Heh ja uz mam do hulka daleko. Uz davno jsem zmorfoval do prumerne podoby. :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak pokud si to měl poctivě nadřený a nevysypaný, tak by ti to mělo držet pořád ne?

                  0 0
                  • Yura  

                    Vysypanej sem byl taky, ale uz pred tim jsem mel slusny naturalni zaklad, takze by to zustalo, ale za predpokladu, ze budes dodržovat stravu a trening.. Jak zacnes místo posilovny jezdit vic na kole a nedáváš tam denne dostatek kalorii a hlavne bilkovin tak se zmrsknes a nepomuze ti nic. :)

                    0 0
          • blaf  

            tak na „luxusni“ hnus z fritaku to samozrejme nema, ale jinak je to takova krupicova kase jinak a nevim co by na tom melo byt hnusnyhho

            0 0
        • Smazaný účet  

          Co je fuj na přírodním jídle? Tak jako maso tam chybí, ale pořád to má dobrou chuť. Nejím to nějak často ale určitě to nezatracuji.

          0 0
      • PoolFromOstrava  

        Ja si zajdu do fitka a pak se ale poradne nazeru. Maso,brambor,ryze atd.. Ale tuhle sadru :) :) :)

        0 0
      • Atilla  

        Jo, rýže ke všemu sice v tom není lepek, ale hromada škrobu:)

        0 0
        • Yura  

          „sice v tom není lepek, ale hromada škrobu“

          lol tak tuhle hlasku jsem jeste nikde necetl a to uz jsem jich teda cetl hodne. :)))

          0 0
          • Atilla  

            A není snad?

            0 0
            • Yura  

              Je a co? :)) Co to ma co spolecneho s lepkem? :) Jakoze ti dela skrob z rejze problem? Ale prosimte. :)))

              0 0
              • jIrI___  

                Neříkej, že jste za mlada ve školce nelepili kusy natrhaných novin škrobem z brambor (tuším kašírování se tomu říká). Když si vzpomenu, jaká hmota ten škrob byl a jak dokázal ztuhnout, tak si raději ani nechci představit, co to dělá ve střevech. Zlatý lepek.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A ty beznje jis noviny a mas suchy zaludek (zaludek, ne zalud)?

                  0 0
                  • jIrI___  

                    To ne, ale když jsem kdysi jedl rýži, tak jsem se cítil tak nějak zalepený, jako by živiny mnou jen projely.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No…chudaci aziate…

                      0 0
                      • blaf  

                        Tak ono aziaté na to můžou být navyklí, ale neznamená to, že to stejně funguje i na nás. A to platí na každou potravinu.

                        0 0
                        • Yura  

                          Skrob mas i v zemakach, obilovinach, lusteninach. Na ty nejsou evropani navyknuti? Bila ryze je snad nejlehceji stravitelna potravina vubec. Tady nekdo zvatle, ze mu to obaluje streva lol. BF parodie o zradle klasika.. :)))

                          0 0
                          • Atilla  

                            To píše ten co s oblibou pojídá průmyslové vodové kuře. LOL

                            0 0
                            • Yura  

                              Jake vodove? Myslis vodnanske ne? :))

                              0 0
                              • Atilla  

                                Měl jsi někdy domácí kuře? To je pevné a voňavé, ne vodnaté jako průmyslové co má v kleci 15×15cm na pohyb.

                                0 0
                                • Yura  

                                  A o cem se tady se nou jako chces dohadovat? Ty snad jist jen vsechno domaci? Opravdu si myslis, ze ze vsech tech sracek co ty a ostatni zerou je kure z velkochovu to nejhorsi? Nechtej me rozesmat frantiku..

                                  0 0
                          • blaf  

                            Já nic o škrobu nepsal. Napsal jsem obecné tvrzení, že když je na něco někdo navyklý a tolerantní, tak to neznamená, že někdo jiný to musí automaticky tolerovat taky.

                            0 0
                • Chlebovnik  

                  LOL! Na BFku se vážně člověk pobaví! Srovnávat rýžový škrob s lepkem! Facepalm. =D

                  0 0
              • Atilla  

                Koukám, že ty jedeš jen to co se ti hodí do krámu.

                0 0
                • blaf  

                  a co je teda s tim skrobem spatne?

                  0 0
                  • Atilla  

                    část tepelně zpracovaného škrobu se mění na nestravitelný gel, který potom obaluje stěny střeva a zamezuje vstřebávání živin.

                    0 0
                    • nomecz  

                      A vis kolik bys musel te ryze snist aby to melo nejakej realnej dopad :)

                      0 0
                      • Atilla  

                        Ve výsledku pro zdravého člověka není skoro rozdíl mezi škrobem a lepkem, což se tu Yura snaží vyvrátit, páč se mu to prostě nehodí do stravy.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Je tam dost velký rozdíl.

                          0 0
                        • Chlebovnik  

                          Lepek JE na strávení těžší. Tečka. Ten rozdíl tam prostě je. Pro každého.

                          Ale ano, zdravý člověk by neměl mít problém strávit ani ten lepek. Nicméně to bude trvat déle, protože blokuje vstřebávání dalších živin.

                          0 0
                        • JFtryall  

                          No nechtel bych se poustet do nejakejch vetsich akci, ale rozdil to je fakt velkej. Kdyz by 10 lidi nahradilo chlebovy a rohlikovy vecere za vhodne pripravenou ryzi, idealne natural, tak bych vsadil boty ze 9 lidi z tech 10 se bude proste citit lepe a zivin budou mit o dost vic. Ja se to tak snazim delat uz docela dlouho a rychlost i kvalita regenerace je uplne jinde. O dobrem pocitu ani nemluve. Ale chce to vyzkouset aspon na 14 dni.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            To fakt jíš každý den na večeři rýži? Jestli jo, tak klobouk dolů, že na to máš morálku. Já v rámci nějakého pomatení mysli jedl na svačiny asi 2 týdny mysli tyčinky místo obvyklých čokoládových tyčinek a po té době jsem to mysli už nemohl ani vidět, i regály v obchodě obcházím obloukem :D

                            0 0
                            • JFtryall  

                              Kazdy den ne, ale 5× do tydne ano. Kdyz to vhodne prostridas, tak je to super. Neni duvod nejak extra menit, fakt mi to chutna. A jako bonus mas super stravitelnost a dobrej pocit uvnitr. Kdyz to prostridas a obcas udelas variantu s masem, rybou pak zeleninou nebo nejakym dobrym syrem, tak to funguje. Nemam intoleranci na lepek, ale cim min tim lip. Udrzis pak lip cisla na budiku a celkove to je vic pod kontrolou. A o to jde, nepotrebujes pak do sebe sypat doplnky a zbytecnosti, ktery te maji nakopnout, ale ve finale ti akorat rozhasi traveni. S beznym jidlem a perfektni znalosti vlastniho tela se da dostat do spickove formy.

                              0 0
                              • nomecz  

                                No bohuzel pro lidi s rychlim travenim (jako ja) to ma rasadni nevyhodu v tom ze mam za chvilu zas hlad :( ale je pravda ze ryze + zelenina + maso je top , na sladko ji nesnesu :) asi blok ze skolky :-D

                                0 0
                                • JFtryall  

                                  Zkus ji nevarit tak dlouho nebo zkus natural. Jinak Basmati druh ma nejnizsi glykemicky index z ryzi. Kdyz to podporis vhodnou bilkovinou a tukem, tak to vydrzi srovnatelne jako ostatni jidla, zbytek je v hlave. Melo by to vydrzet dele nez bramborova kase, hranolky, bezne pecivo a spol.

                                  0 0
                                  • nomecz  

                                    Basmati je fajn ale stejne kdyz vim ze vim ze budu mit vetsi vydej a neni moznost poradneho jidla po ceste , tak klasicky brambory ve slupce vydrzi nejdyl a neni mi tezko protoze nemusim davat tolik masa. Ale chapu ze kazdej to ma jinak

                                    0 0
                                • Breakpain  

                                  A papáš často? :-) … aby nebyl kámen úrazu také tam :)

                                  0 0
                              • Atilla  

                                No, ale bavíme se o rýži a ty se bavíš o basmati. To je jako bych tvrdil, že celozrný žitný chleba je to samé jako rohlík. Ano basmati má málo škrobu, stejně jako žitný chleba má málo lepku.

                                Jinak bezlepkovou stravu jsem jel dávno před tím než to bylo v módě. A rovnou za sebe můžu říct, že ještě lepší je dělená strava. Ta má opravdu smysl, pokud chceš tělu odlehčit.

                                0 0
                                • Yura  

                                  A basmati neni ryze nebo co? lol. Nejmin skrobu ma glutinous rice. Vypada skoro pruhledne. To je defakto glukoza je to jeste rychleji stravitelne nez jasminova. Nejvic skrobu ma kulatozrna na rizoto..

                                  0 0
                            • Delkim  

                              no tak ona není rýže jako rýže resp. i ta příprava… klasickou uvařenou rýži ze závodky bych opravdu denně nedal ani náhodou, ale taková Basmati rýže podlitá vývarem, trochu šafránu/cibule/hře­bíčku a dělat to maličko „do sucha“ a ne do „mokra“ a jsi absolutně někde jinde, to ti přijde jako úplně jiné jídlo!

                              takže asi tak :)

                              0 0
                              • JFtryall  

                                Samozrejme. Ja mam nejradsi klasickou Basmati z ryzovaru. Nemusis nic moc resit a vzdycky to je ok al dente. Navic u ryze a hlavne u Basmati je dobry, ze se da jist i studena nebo i druhy den to je pozivatelne. Kulatozrnna Arborio nebo Carnaroli je zase lepsi klasicky v hrnci a trosku se s tim pomazlit. :-) Navic pak si cast muzes odebrat a udelat z toho kolacky na trenink nebo nejaky dezert. Proste fajn potravina. To mixovani je taky vhodne pro zahusteni nebo pro ruzne kremy s ovocem.

                                0 0
                              • Breakpain  

                                Asi budu prase … rýže bez ničeho uvařená narychlo ve vodě (špetka soli), maso defakto neochucené, jen trochu soli, pepře – svátečně poprášené nějakým „extra“ kořením.

                                0 0
      • JMT  

        Jakože rozmeleš rejži na mouku a pak jí povaříš s vodou 2–5 min a je to jedlý ? To zní super. Vyzkoušim

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Jura ma jen super recepty :-)

          0 0
          • jIrI___  

            Slovy jury – lol.

            0 0
          • JMT  

            No mě to super přijde a popravdě mě to nikdy nenapadlo. Jednoduchý, rychlý, zdravý…

            0 0
            • Tencovozikmin  

              No tak kase se delaly od pradavna ze vseho,zalezi na chuti.Ryze tu nebyla,brambory a kukurice taky ne,jedlo se neco jineho a stacilo to. Ted nevim co bych sezral.

              0 0
        • Jakobo  

          Nekdo mi rikal, ze tyto kase pripravuje v mikrovlnce. Zamichat do vody a na 3 minuty na nejvyssi vykon. Nebo tak nejak. Totez vlocky.

          0 0
        • Yura  

          Jo je to uplne to same jako tohle

          http://www.amazon.com/…p/B000SVFAHE?th=1

          Jen to musi byt rozemlete fakt na jemno, aby to bylo skoro „instantni“. Z loupane ryze tahle kase je hodne oblibena jako potreningove jidlo, je to fakt lehce stravitelne. Me to az zpusobuje hypoglykemii, kdyz si to nedam s nejakyma tukama, vlakninou a bilkovinama.. Z ryze natural je to ok, tam je ten GI trochu nizsi..

          0 0
    • Tencovozikmin  

      A co pohanku tu nema nikdo rad? Ma oblibena priloha.

      0 0
    •  

      Největší chuť a musí to být jídlo :-)

      0 0
    • PoolFromOstrava  

      Nehadejte se. Vsichni stejne jednou zhebnem. A je jedno,jestli budes mit v bruchu ryzi,rizek,pivo nebo hovno :)

      0 0
      • Pavel  

        Radši chcípnu s břichem plným řízků a piva, než rýže… ;-))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ona je rýže jen příloha.

          0 0
          • Smazaný účet  

            nectes..pise pivo a rizek, o prilohu je tedy postarano:)

            0 0
          • blaf  

            K řízku?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ano

              0 0
            • jIrI___  

              Celkem běžné, u nás v kantýně bývá k řízku častěji než brambory nebo hrancle.

              0 0
            • Tencovozikmin  

              Praha Havelska jidelna. Zajezd Japonciku,svickova knedlik rizek,rajska knedlik rizek,no to byly kombinace to by se jeden posral:-) a jak jim smakovalo.

              0 0
              • blaf  

                To je snad horší než smažák výše. :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Naopak výborné, ještě s Teryaky omáčkou a lahoda.

                  0 0
                  • Delkim  

                    tu Teriyaki omáčku můžu obecně velmi doporučit, vařím si ji sám, kupovaná mi nevyhovuje, je málo hustá a není to prostě ono

                    manželka si teď zamilovala hovězí steaky v Teriyaki omáčce

                    steak udělám standardním způsobem – tj. odleželý, pokojová teplota, osušený, bez soli a koření a jen potřený olejem – zprudka na pánvi na obou stranách a pak šup do trouby

                    potom steak vyndám a dám do rendlíku s teplou Teriyaki omáčkou – a tam ho nechám dojít pod pokličkou 8–10 minut – během toho aspoň jednou otočím (té omáčky je tak do 1/3 výšky steaky)

                    steak následně servíruji filírovaný na šířku plátků dle typu masa (filet, entrecote, rib eye, apod.)

                    0 0
                    • Breakpain  

                      vehnalo mi to slzy do očí … jak neschopný jsem :-/ … nechápu, kde nato berete čas :-) …

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Času je přehlršle, ale ta chuť do toho… To se člověk asi nesmí řídit heslem, že je zbytečné připravovat cokoliv, co se vaří déle než se pak jí :D

                        0 0
                    • vanderpoel  

                      doufam, ze tomu na verejnosti rikas porad steaky v teriyaki omacce a nikoliv teriyaki, protoze toto teriyaki pochopitelne neni.

                      btw tu omacku si varis jak? to jako ze si ji uvaris dva litry a pak ji mas v lednicce jo? rotoze kdyz varis klasicke teriyaki, tak ta omacka se samozrejme nevari, ta se proste jen namicha a pak se prilije k tomu masu (s nimz se ano povari, ale predem se ta omaca proste nevari).

                      a ano, pokud ti kupovana nevyhovuje, tak samozrejme je super udelat si ji doma, ale tak nejak si rikam, ze kdyby sis treba v japashopu koupil primo japonskou (tipuju, ze kupovanou znas jen takove ty nesmysly, co se prodavaji v kazdym supermarketu), tak by te to asi celkove vyslo lip nez si to delat cele doma, protoze na tu pripravu musis nakoupit nemalo vcelku drahych jp surovin.

                      0 0
              • Smazaný účet  

                To budou mít teda pokřivený vzpomínky na tradiční českou kuchyni.

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  No to nebudou,vybrat si mohli co chteli,oni ti tam kydnou na talir co chces. Japonca co si stezuje neznam a byly to hlavne tradicni ceska jidla,ikdyz netradicne nakombinovane :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak je měl někdo taktně upozornit, že toto ne.

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Prosím Tě, vždyť oni považují za vrchol gastronomie živou rybu, kterou lehce osmahneš na pánvi a pokud bude žít, tak budou jásat a vesele ji začnou baštit ;-) … ti jsou zcela jinde.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jo. To video sem taky viděl.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Proto se také dožívají nejvíce let.

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Já to nemyslel špatně ;-) … jen, že jim to promíchání určitě nevadí :-) …

                          P.S. ale živou rybu opravdu sníst nedokážu :) …

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Živou asi ne ale sushi mi nevadí.

                            0 0
                            • Delkim  

                              já bych chtěl ochutnat a vidět přípravu Fugu :) kuchař má pár desítek vteřin na přípravu, jinak je toxin vyloučen a strávník zemře :) 7 let trvá příprava kuchaře, aby to mohl sám dělat

                              Food: Cutting of Blowfish (Fugu) in Japan

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Mi tohle pridje stejne chytre, jao sazet se v hornim patre mrakodrapu s kolegy, ze se rzbehnes proti tomu bezpecnostnimu nerozbitnemu sklu…

                                0 0
                                • Pavel  

                                  Muset si mezi tím vybrat, beru to sklo. Tam se aspoň nebudu svíjet v křečích, dokud se neudusím, naopak, pořádně se proluftuju a můžu se ještě chvilku kochat krutým světem. ;-)

                                  0 0
                              • Breakpain  

                                Mno .. na tohle nemám mentálně a ani mne to nijak „nezaujalo“ – z pohledu strávníka.

                                O tom, že to je „majštrstik“ se nepřu ;-) …holt budu v jídle konzervativní jedinec, který je otevřený tak maximálně importu kuliček z IKEA :)

                                0 0
                              • vanderpoel  

                                fugu menu je krasne, zajimave, ale nikterak zvlast chutne.

                                0 0
                            • Yura  

                              Ja teda obdivuju lidi co se neboji jist neupravene maso. ikdyz je ta pravdepodobnost asi mala, ze v tom tataraku budou vajicka tasemnice nebo v sushi nejaci paraziti, tak stejne nemam teda potrebu to zkouset heh..

                              0 0
                              • Pavel  

                                Sushi je super. A tataráček taky. A v tom tataráčku je „problém“ spíš to vajco, než maso.

                                0 0
    •  

      Já miluji zeleninové saláty. Občas kuřecí maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.

      0 0
      • Pavel  

        Jsem na tom naprosto stejně, miluji zeleninové saláty, občas kuřecí maso. Ostatně, co je vlastně bramborový salát? Zelenina. Co je řízek? Maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.

        0 0
        • Yura  

          Heh uz se tesim na salat a kapra. To me zase bude blbe, bo snim tolik tuku co nemam normalne ani za tyden. :D

          0 0
          • Delkim  

            znal jsem jednu obézní rodinu a tam se do salátu dával OLEJ + MAJONÉZA + TATARKA + ŠLEHAČKA!!!

            olej, aby brambory nebyly suché

            majonéza jako „základ“

            tatarka pro chuť

            a šlehačka na zjemnění…

            no a v lednu to kompenzovali „tukožroutskou polévkou Štefana Margity“ z Blesku :)))))

            0 0
            • Yura  

              Heh tak z te slehacky bych hodil savlu. Me tam staci trocha majonezy..

              0 0
            • Pavel  

              Tatarka je ale přece ochucená majonéza a majonéza je olej+vejce? To je jako vepřový řízek plnit vepřovým… :-D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tatarka je olej + vejce + horčíce + okurka či kapary

                0 0
                • Pavel  

                  A majonéza je co? ;-)

                  0 0
                  • nomecz  

                    olej, žloudek, špetka soli a kapka octa nebo citronu

                    v tatarce je na navic ta hortice, okurek/ciblka/ces­nek/kapary. …

                    0 0
                    • Pavel  

                      Takže tatarka je majonéza + horčíce + okurka či kapary. Nebo ne?

                      0 0
            • 01carbon  

              Když bylo tchánovi 70 tak na oslavu baby dělali mj taky bramborový salát. Majonézu poctivou doma dělanou.Ještě mam v paměti jak babička kapala ten olej do vajec v mixeru – nebo obráceně – vajíčka domácí žluté, od slepic odebrané. Druhý den ráno jsem se probudil a měl divný pocit vetřelce v břuchu – naskládal jsem fšechny do auta a vyrazili jsme k domovu. Zbytek osazenstva soudil že to je normální kocovina a nasadil léčbu borovičkou Domů asi 400km a cestou vetřelec stále ve stádiu inkubace – OK. Doma jsme ulehli a cca 3 dny strkali do záchodové mísy střídaně oba konce těla .Když už to přešlo tak vyrazila manželka k Dr. – salmonela. Jaké vnuknutí nám tehdy řeklo, že ten salát dvojčatům (tehdy jim bylo asi 1,5 roku) nemáme dávat netuším. Takže jsme doma umírali a do toho se tam motali děti a volali poďsihratjamam­hladnamalujmi­princeznu…hroz­ný. Po těch třech dnech jsme se dozvěděli výsledek – z asi 30i lidí 5 na JIPce 2 dny, 10 v nemocnici asi týden. Povedená oslava o které se v příbuzenstvu ješě dlouho vyprávělo. Občas si uděláme vánoce (kapr se salátem) i přes rok :-)

              0 0
              • Pavel  

                jj, pravou domácí majonézu chce dělat i moje žena. Přepošlu jí odkaz na tvůj příspěvek. ;-))

                Salmonela je skoro vždycky ze znečištěných skořápek. Obsah vajíčka bývá v pořádku…

                0 0
                • Delkim  

                  na kurzech vaření v Alcronu (Radisson Blu) jsme vždycky vajíčka otírali hadříkem namočeným v octu

                  0 0
              • nomecz  

                no v dnešní době je šance na salmonelu mnohem větší u domácích vajec než u „průmyslovejch“

                0 0
                • jIrI___  

                  +1, právě proto domácí vejce nejím. A to máme pár kusů slípek na dvoře.

                  0 0
                • Delkim  

                  jednou jsem to taky dostal, bylo to z vajíček z Makra, tenkrát jsem si je mixoval syrová s tvarohem a banánem :)

                  první podezřelé znamení byly „větry“, které nešly vyvětrat :) z toho snad tenkrát i pálily oči :)))))

                  a pak si pamatuji na jednu moc krásnou sestřičku u obvoďačky, vždycky jsem s ní vtipkoval… pak mi dělala výtěr z konečníku a od té doby mne chuť na vtipkování přešla :)

                  0 0
          • Pavel  

            jj, vánoce u tchyně. Kapr, řízky kuřecí i vepřové, pečené vepřové, bramborový salát, chlebíčky, jednohubky, obložené mísy, zákusky… A pivo, víno, kořakla… :-DD

            0 0
          • mastihuba  

            u nás bejvala čtyřčlená rodinka co si dělala bramborovej salát do vandlíku na koupání dětí. :)

            0 0
    • PoolFromOstrava  

      Jeste by me zajimalo,kde kdo byl nejdal na kole? Myslim jako vyjet od baraku s baglama a tyden-dva jezdit,treba slovaky,nemec­ko,alpy atd..

      0 0
    • formica.rufa  

      Trochu rozvířím vodu. Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích. Bez krutosti – go veg! Po troše cestování jsem si rozšířil obzory a jsem za to rád. Miluji indickou kuchyni a nebo když si na pěkném místě odložím endurko a nadlabu se lesními plody a nebo vyndám tofu z batůžku :-D

      0 0
      • blaf  

        Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích.

        To asi skoro vsichni. Nekteri to jen maji radi propasirovane pres prase nebo kravu ;)

        Indicka je super, taky na ni rad zajdu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        To jo ale u zvířete cítíš tu chuť smrti.

        0 0
        • Delkim  

          no právě, to je ta ultimátní chuť z adrenalinu jak ta krev stříká a to zvíře se svíjí v poslední křeči!

          mňaaam :)))

          go vegan go :)

          je paradox, že spousta veganů jsou myslivci a nědělá jim problém u čerstvě zabitého zvířete se napít ještě teplé krve a ochutnat před minutou fungující játra…

          ale koupit si to v obchodě, to neeeeee, jsem VEGAN kámo… pokrytci!!!!!

          0 0
          • blaf  

            to si pletes, to jsou upiri ;)

            0 0
            • Delkim  

              aha, no to je možný, a v tom je jako nějaký rozdíl? :)

              0 0
          • Chlebovnik  

            Hele, jako já vím, že se snažíš být za každou cenu vtipný, ale dávej si bacha, abys ze sebe nezačal dělat blbce.

            0 0
            • Delkim  

              ale já s tím nezačal :)

              0 0
              • Chlebovnik  

                Takovýhle výmluvy si zkoušej na paní učitelku ve školce. =)

                0 0
                • Delkim  

                  tak té jsem dneska odpoledne přinesl na ochutnání první dva druhy cukroví :)

                  bez krve a jater :)))

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nějak brzy, ne? :) Jsem cukroví ještě ani neviděl v obchodech.

                    0 0
                    • PoolFromOstrava  

                      My uz mame i stromek :)) Kvuli prckum ;)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Brzo? Od října už jsou vánoční věci v obchodech :D

                      0 0
                    • Pavel  

                      Co je? Co se děje? Jsem zase něco zaspal? :-)

                      0 0
                      • Delkim  

                        spi dál, teď už to nestihneš :)))

                        btw já včera upekl vanilkové rohlíčky a linecké, prý luxusní, já nevím, neochutnal jsem

                        0 0
                        • Pavel  

                          Dobrá teda, tak já se jen přetočím na druhý bok a budu pokračovat… :)

                          0 0
                        • blaf  

                          Ty jsi případ :D že nejis ještě chápu, důvody znám. Že přitom ale takhle vyváříš a pečeš, to je na pováženou :) Normální sebetýrání.

                          0 0
                          • Delkim  

                            nejsem prase, vždyť já tam dávám máslo a cukr! :)))

                            pár fotek z loňska, nakonec to bylo něco přes druhů a neochutnal jsem ani jeden kousek, to je prostě zásada, to nejde, jak si dáš jeden tak bys to sežral všechno :)

                            0 0
                            • Chlebovnik  

                              Na fotce č. 5 je nějaká šmakuláda od Ládi Hrušky, ne?

                              0 0
                              • Delkim  

                                no tvl, vy mi dáváte :) to je nejdražší cukroví co jsem pekl :) to jsou marokánky v luxusním provedení jako jsou kešu ořechy, para ořechy, pekanové, sušené švestky atd.

                                heh jsem si vzpomněl na hlášku ze Streamu – česky, ale dokonale :)))

                                0 0
                            • Yura  

                              To me vubec netankuje. Samej lepek.. :))

                              0 0
                        • nitraq  

                          To jako chceš říct, že ty dvě kila těsta na švédský perníčky, co jsem si dneska nadělal na zítra, jsou úplně zbytečný a už se na to mám vybodnout?:))

                          0 0
    • PoolFromOstrava  

      Ja myslel,ze se tu debatuje o jidlech..tipy na kulinarske zazitky apod,kdo co kde zkusil,co doporuci,co komu chutna,kde to je naopak na prd. Mi je u zadele,kdo se jak stravuje,kdy ji,jake ma diety apod,jestli kouri,chlasta..To si clovek precte na fakbuku,ne? Nemente tema,jinak si puste na prime JSTE TO CO ZERETE :))

      0 0
    • Delkim  

      v Lidlu tyhle datle nebyly snad už dva roky, ani ty na větvičce, bohužel… ale teď je má v nabídce jinak plesnivé PENNY, kdo má cestu tak ať si je koupí, neskutečná dobrota, já jich vezmu aspoň 10 balení a schovám si je na jaro/léto, už se vidím na Zlatém návrší jak si z alobalu jednu za odměnu vyloupnu!!!!!

      cena 60 Kč

      a kdo to ještě neochutnal, tak tohle je fakt nářez!

      0 0
      • JFtryall  

        Zkus nekdy cerstvy datle, jestli si jeste nemel…

        0 0
        • Delkim  

          tohle ale jsou v podstatě čerstvý datle, stejné jako když je prodávají na větvičce u Arabů na váhu nebo ve vaničce jako čerstvé, ten rozdíl je minimální a chuť totožná, jen maličko tužší, nicméně proti klasickým sušeným je to diametrální rozdíl!

          ty obyč vysušené a bohužel i proslazené nesnesu

          nechci se hádat o slovíčka, ale v našich podmínkách bych tyhle datle pokládal skoro za skutečně čerstvé, jen maličko „odpočinuté“, aby měly rozumnou trvanlivost

          btw jestli myslíš třeba tyhle, tak ty z PENNY jsou lepší! https://store.veganza.cz/…rstve-datle/

          0 0
          • JFtryall  

            Ja beru obcas z Country Life, ano to bude ono. Je to mekci a chutnejsi. Dobra vec na tycinky a tisic dalsich veci.

            0 0
            • Delkim  

              jde i o odrůdu, tohle je takový „mercedes“, určitě zkus!

              0 0
      • kupi  

        Dnes tyto datle v místním Penny za krásných 30 Kč, pokud akce platí plošně, tak neváhejte a berte po kilech :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.