• Prittman

    Zdravím, mám nová SPD 520 a nové kufry (i boty). Od samého začátku při jízdě , hlavně ze sedla nebo v kopci, když tahám nahoru a přecházím v tlak dolů, a naopak mi v levém pedálu se posune kufr, ozve se cvaknutí.Pravá noha to nedělá. Nevím jestli po tom jít či ne ,myslím reklamace, přitáhnutí síly s tím nic neudělá, napadá mě leda kufr, že by byl šptně udělán. Dělá to tožiž na obou stranách pedálu. kufr je dost utažen. nevím co s tím, poradte pls.

    Diky Pritt

    0 0
    • Smazaný účet  

      a nevidis na tech kufrec treba nejaky otrepy? nebo mají ten správnej tvar? není to špatnnej odlitek (výlisek nebo jak se to dělá??)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Mně to taky dělá vlevo. Když šlapu extra blbě. Typický to je u mě když jsem utahaná, pak cvakám při každý otáčce, nebo někdy na začátku vyjížďky, než se rozšlapu.

      0 0
    • fluider  

      Robi to aj mne, ale kedže mam tie SPDčka nastavené na úplne najmenšiu silu, tipujem to na voľný pohyb kufrov v pedáli. Robí to napr. keď sa pred zjazdom presuniem za sedlo a po zjazde začnem znovu šlapať. Vtedy to chrupne ako keby sa tam niečo lámalo :-). Je to nepríjemný zvuk ale neriešim.

      0 0
    • maxtor  

      Měl jsem ten samý problém. Nebyl to kufr, ale oska pedálu. Různě jsem to zkoušel rozhodit, promazat atd., ale úplně jsem se toho nidky nezbavil. Bohužel uživatelé 520tek se rozdělují na ty, co s tím absolutně nemají problém, a na ty, kteří se cvakání v pedálu prostě nezbaví. Ale třeba je v tom nějaký fígl, na který jsem bohužel nepřišel.

      0 0
      • navikin  

        Nejčastěji pomůže fígl: „šlapat dokruhu“

        0 0
        • maxtor  

          To je sice fakt, ale při dupání do kopce můžeš dělat co chceš. Prostě při silnějším záběru se pak lupkání prostě nevyhneš. Pak je to jen hra o nervy – alespoň v mém případě.

          0 0
    • mechanik  

      Já to vždycky trošku máznu vazelínkou.

      0 0
      • maxtor  

        Co? Zámek nebo kónusy?

        0 0
        • KubaBajk  

          jo mechaniku,co mázneš?a maxtore,jaké jsou ty ritchey comp,uvažuju o nich..

          0 0
          • maxtor  

            Compy? Mají naběhané něco přes 3000 km a jeden začal asi před 14ti dny bezdůvodně vrzat jak prase a je to čím dál horší. Podotýkám ale, že jsem na ně od začátku používání ani nešáhl, tak to možná spraví trocha vazelíny. Jinak funkčně v pohodě – kufry se nezanáší ani v tom největším bordelu a josu stále bez vaklu.

            0 0
            • KubaBajk  

              to moje 505 mají tak 5000,vakl tam trochu je a jak jsem už psal,nesnesitel­ně(alespoň podle mě)cvakají..taky jsem na ně ještě nešáhl. jdou 505 rozdělat?já jsem na nich letmým obhlédnutím nenašel nic,čím by se daly rozhodit..

              0 0
              • maxtor  

                To bude asi stejné jako u 520tek – na vniřní straně osky je takový tisícihran a ten je potřeba povolit. Tím sundáš tělo pedálu a zůstane ti oska, kterou rozebereš snadno. Nejhorší je ale povolit ten tisícihran – pokud nemáš spešl klíč, tak máš 2 možnosti – buďto se ti to povede povolit nebo ty zoubky strhneš a pak se do toho už nedostaneš.

                0 0
                • raceman  

                  ee 505 se rozdelavaji tak, ze odloupnes ten plastovy kryt a tam mas primo dve matky ktere dotahnes proti sobe tak aby to nemelo vaklo a nepovolilo se to ;-)

                  0 0
        • mechanik  

          konusy bývají namazané…takže zámek v místě kde dosedá kufr.

          0 0
          • JSt  

            to bylo prvni, co me napadlo a hned jsem to zkusil. imho hloupost ;-). pokud jsem mel pedaly dotazene, jak jsem zvykli, noha mi casto po te vazeline vyklouzla z pedalu. kdyz jsem pedaly vic dotahl, zase se spatne nastupovalo. vylsedek: kaslu na to a obcas si zacvakam ;-)

            0 0
    • XC-biker1  

      mě to dela to samé,ale už jsem sy zvykl

      0 0
    • Palba  

      vypada to, ze tento problem ma vice lidi. No dejmetomu, ze to je SPDckem, takze to bude udelat u vsech shimano spd? 520,540 atd…? ty drazsi modely maj prece jen jinou osu, ale pedal je stejnej ne?

      0 0
      • KubaBajk  

        to právě zatím nevíme,jestli je to pedálem,nebo osou..

        0 0
        • Palba  

          mam 540 a vpohode. Kazi se me ale author a velga pedaly a uvazuju ze poridim 520tky, tak schvalne pisu tento post :D

          0 0
    • Francy  

      Tak přesně tohle mi taky asi po 14 dnech začalo dělat. Stačilo pořádně dotáhnout pedál (ne kufr) a je to OK. Určité vrzání je asi normální u většiny SPD, ale lupat by to rozhodně nemělo.

      0 0
    • romachain  

      S cvakáním po mnohakilometrových zkušenostech s 505 a 520 problémy naprosto žádné. Mám teď ale čerstvě jinej problém, mám ty 520 tak 1500km a začaly se mi teď vycvakávat když nechci:-( Mám je utažený nejvíc jak to jde. Dne jsem to třeba vytrhl při hodně silové jízdě ve stoje do kopce při tahání nahoru. Nohu jsem u toho měl rovně!!! Kufry jsou OK. Na pedálu není nic neobvyklýho. Je to prostě vypíná jakoby hrozně snadno, na obou z obou stran. Co s tím? Pomohly by Compy od Ritchey?:-)

      0 0
      • RomanH  

        Jen ne Ritchey Comp. Mam s nema hodne spatne zkusenosti, zrovna tak i moje zena a kamaradka – obe maji okolo 55-ti kg. Psal jsem to sem uz nekolkrat, zkus hledat v historii

        0 0
        • romachain  

          A nenapsal bys v čem je s nima problém? Myslím Ritchey V4 comp, jsou to ty černý co byli nedávno v testu ve Velu kde je nanejvíc vychválili…

          0 0
          • RomanH  

            Nejsem si jisty, ze to byly V4, mam pocit, ze jsem mel V3 Comp – oranzove (zbavil jsem se jich v roce 2001). Neskutecne vrzaly (pres pomerne castou udrzbu), behem chvile mely dost velkej vakl a jeste se mi k lozisku (konusu) dostaval snadno bordel. Od roku 2001 mam Time ATAC a teprve ted, po cca 25000 tkm prakticky bez udrzby, zacina lupat v pravem pedalu.

            0 0
            • romachain  

              Díky za popis, já ty asi zkusím, myslím že jsou dost jiný než ty starší… Zatím chci zůstat u pedálů se stejným kufrem jako má Shimano abych mohl projíždět i kola kamarádů:-)

              0 0
    • Pekáček  

      Mám vyzkoušeno, že se Shimano tretrama si Shimano pedály rozumí dobře. Jde o to, že tretry různých výrobců mají různou výšku podrážek po stranách kufru. Tam dochází k zapření o pedál, pokud ta výška je menší (typ, ošlapání), tak mají pedály větší tendenci cvakat a vrzat. To je sice divné, že ti zlobí jen jeden pedál, to je mi jasné, ale s těma tretrama to mám vyzkoušené, Martinkaa a Miťo to můžou potvrdit.

      0 0
      • TinkTink  

        Potvrzuji…vyz­kouseno na ruznych tretrach a je to udelany tou vyskou gumy po stranach (aspon u vsech treter co mam…)

        Ale vcera jsem to cvakani na XC bajku definitivne vyresil.

        0 0
        • Fak  

          a jak jsi ho vyresil?

          0 0
        • Ada.13  

          Taktéž se přikláním k teorii, že vinu nesou podrážky treter. Mám pedály M 540 a do nedávna jsem měl tretry Scott (tuším že model comp) a vše bylo ok. Teď jsem zakoupil SIDI ACTION 2 (mimochodem až na podruhé :o)) – viz bazar) a občas jsem pozoroval lehké klapání, hlavně ve chvílích, když už nemůžu a začnu šlapat technicky špatně. Dlouho jsem to zkoumal a zjistil jsem, že SIDI mají nižší profil podrážky a bota se tudíž tím plastovým výstupkem nebo dezénem (nevím jak to nazvat), co je v úrovni kufru neopírá do těla pedálu a může se mírně kroutit, což způsobuje to cvakání. Na druhou stranu je to indikátor toho, že si nedávám bacha na techniku šlapání…:o))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.