• burroso

    Ahoj,

    prosím potřeboval bych poradit od zkušených jezdců. Přes rok jsem jezdil na obyč. Superior XC 729 VB.

    Kolo mě hodně chytlo a jezdím 3–4× týdně.

    Co by jste mi doporučili za kolo, chci na 100% 29'' kola a 23'' rám.

    Vybrané mám CUBE LTD PRO 29 2017.

    Děkuji za návrhy.

    0 0
    • honza1982  

      RS silver, deore náboje, trojkový brzdy a 13,5kg na kole za 31.000? No děkuji pěkně teda. Zkus se podívat na nějaké ctm nebo kellys. Mají v poslední době slušný poměr cena/výbava. Gate50 je za třicet. Tohle je taky super cena. Problém je pouze s velikostí. Ale vybíral bych na tvém místě dál a neskončil u LTDéčka.

      0 0
      • MatS  

        U toho CTM Rascal si s tou hadicí k zadní brzdě (třmenu) dělaj kozy ne? To přijímá i rádio :-D

        0 0
        • honza1982  

          Jo to vedení k zadní brzdě je trošku palčivější téma. CTM to tak má u svých kol v oblibě. Ale cena je taková, že by mi to bylo fuk.

          0 0
          • MatS  

            Tak upravit se to dá vždy.

            0 0
      • Smazaný účet  

        LOL že původní cena 38 000,–

        To bylo uměle navýšeno nebo ten krám opravdu stál před „slevou“ 38 000,– ?

        Vždyť za tu cenu je i Spešl lépe vybaven. Někdy fakt žasnu nad seběvědomím noname značek.

        Musím se smát …

        0 0
        • honza1982  

          Zkus se dívat na ty ceny, které nejsou přeškrtnuté. Pokud nerozumíš těmto obchodním praktikám, které jsou používány už léta a začínáš se jím divit až teď, tak si někde zaspal dobu. Je to stejné úplně všude. Uvedu příklad. Kupuji si čokoládečku za 39kč celý rok. Potom ji dají do akce a na lístku je: cena v akci 37kč (původní cena 52kč). 52kč nikdy nestála. Tak podobné je to s tímto kolečkem.

          0 0
          • MlokCZ  

            V tomhle případě ho navíc původní cena nezajímá vůbec (ať byla reálně jakákoliv), tedy tu jeho reakci jsem nepobral vůbec. Rozhodující je co stojí teď. A za ty prachy je to velmi slušné.

            U toho uvedeného příkladu z čokoládou je to už trochu jiné, tam je i dobré vědět i z jaké reálné ceny byla zlevněná z důvodu, že ji kupuješ opakovaně po celý rok a tedy zajímá tě, jestli jich třeba nevzít i více při větší slevě.

            0 0
    • MatS  

      Za poslední dobu je tu stejných dotazů milión. Nejdříve využij hledání zde na fóru a ani nebudeš potřebovat poradit. Nikoho nebaví psát dokola to stejné. A navíc nikdo nemá křišťálovou kouli, aby věděli co a jak jezdíš a co chceš jezdit (terén). Bez toho ti nikdo neporadí. Jaký máš rozpočet?

      Cube LTD PRO 29 má žena, jen loňský model. Slušně vybavené kolo, robustní rám (tank), jen by mohl být o kilčo lehčí. Když vyhodíš ty sračkové kotouče co tam z výroby dávaj a dáš tam Shimano SM-RT68 nebo 70 (ice tech), tak je to už použitelné :-)

      Jinak dobré kolo v poměru výkon cena je Kellys Gate 50 nebo Gate 90.

      Pokud ti nevadí koupě kola přes net bez vyzkoušení, tak německý Canyon Grand Canyon nebo nějaký Radon.

      0 0
    • Snoopy80  

      Sem bych si pro radu nechodil, je to tu samej všeználek, co ti na kole do 40 000,– zdrbne kde co. Myslím,že to co ti tu tito profíci zdrbnou, bude pro tebe třeba úplně nepodstatný zanedbatelný nedostatek. Zajdi si do pár prodejen, vyzkoušej si pár kol, nech si poradit a určitě nekoupíš špatně. Pokud s kolem začínáš a jezdil si na tom, cos uvedl, tak budeš s kolem jako je to co sis vybral určitě spokojený. Já jezdil dlouho na svém v pubertě koupeném horáku od Olprana na 26" skoro 2 roky, a byl jsem spokojenej. Teť jsem koupil Cannondale Trail 1 na 29" a jsem šťastnej jak blecha.

      0 0
      • honza1982  

        Tak my se omlouváme, že mu za stejnou cenu doporučujeme lepší kolo. A v obchodě mu samozřejmě poradí úplně nejlépe. Tak vždycky doporučují to nejlepší a ještě na to dají obrovskou slevu. Rozhodně se nebudou chtít zbavit ležáků a raději budou nabízet karbonové speciály na foxech za 25.000. Nehledě na to, že v obchodech ty kola budou asi o fous dražší než na webu. To je zase názor omg.

        0 0
        • VIP3R  

          Úplně bych to ty obchody neházel do jednoho pytle – např. v HK má Kulhánek na prodejně mnohem nižší ceny než na netu (já např. kupoval kolo s internetovou cenou 30.000 za 25 – a nebyl to ležák, ale aktuální modelový rok).

          Chce to hledat nejen na netu, ale obejít si i prodejce v okolí a pak si udělat názor…

          0 0
          • Snoopy80  

            Souhlas, navíc, kdyby každej kupoval jen na netu, tak tu za chvilku koupíš kolo už jen v Alze nebo na Mallu

            . Mě nedělá problém zaplatit za kolo standardní cenu, když k tomu dostanu servis a ochotný personál se mi věnuje a poradí. Ale je jasný, že záleží obchod od obchodu.

            0 0
        • tomas.nov8  

          V obchodech budou dražší než na webu? Nevim do kterejch obchodů chodíš, ale já většinou vidim ceny u všech značek na netu a prodejnách stejný, těžko si asi někdo bude něco dělat s ceníkem, pokud je autorizovanej prodejce.

          0 0
          • honza1982  

            Dá se říct, že všechny kola, o které jsem kdy jevil zájem jsem našel levněji na netu než v kamenném obchodě. Samozřejmě nesmím lézt k autorizovaným prodejcům na weby. Člověk musí čekat, hlídat, kontrolovat a prolézat a hle tuhle –20%, tu 30%. Možná, že ve větších městech a obchodech je situace jiná. Jo a souhlasím s VIP3R. Nelze bagatelizovat. Taky mám rád prodejce slušné, kteří se v oboru vyznají a doporučí a dají třeba dobrou cenu a profesionální servis. Ale kolik takových obchodů je. Já když vybíral kolo, tak jsem navštívil 5 kamenných obchodů. Výsledek? Ve čtyřech prodávaly dámy, které mi po dotazu na nějaký komponent podali katalog a řekli, že se mám podívat na netu :D. Jen v jednom byl personál, který o kolech věděl víc než je cena a barva. A bohužel je dnes situace taková, že právě internetový prodej tlačí malé prodejce v obchodech k tomu, aby prodávali za každou cenu. Ač by to třeba kupující za normální situace nedoporučili.

            0 0
      • MatS  

        Tři dny registrován tady na B-F a už víš, že všechno zdrbneme a poradíme nesmysly. Hlavně, že tys mu poradil. My s honzou1982 jsme mu aspoň poradili něco konkrétního, co rozhodně za ty samé peníze je lepší, než co si vybral on sám. Navíc mu nikdo jeho výběr nezdrbnul, pouze upozornil na slabá místa.

        Cannondale Trail 1 je dobré kolo, ale trochu cenově výš než jeho výběr.

        0 0
    • burroso  

      Děkuji všem za rady a podněty.

      Po projití několika obchodů jsem měl vybrané Specialized Rockhopper Expert 29 gloss hyper 2017 – XL, CUBE ACID 29 2017 a GHOST KATO 7 29" 2017. Ale když jsem viděl CUBE LTD PRO 29 2017 zaujalo mě pevné uchycení přesmykače do rámu, má to nějaké výhody?

      0 0
      •  

        spíše by jsi měl hledat výhody typu pevné osy

        0 0
      • honza1982  

        Jak pravil roman, je to taková vychytávka jen. Otázkou je, jestli má výhody samotný přesmykač. Na uchycení se vyprdni a dívej se po pevných osách. Cube má RU. Prostě je to kolo lehce odrbané a jsou tam jak již bývá zvykem navěšené xt hazka a smyk, aby to nalákalo potencionální kupce. Najdeš tucet lepší kol za tu cenu. Jedno se však (z mého pohledu) tomu cube vytknout nedá. Je vzhledově elegantní.

        0 0
        • burroso  

          Tak jsem se díval a nikde za tuto cenu kolo s pevnou osou není. Všechno je 9mm vepředu a 10mm vzadu.

          Díval jsem se i na kellys gate 50 ale to nemá rám xl podle toho co uvádějí.

          0 0
          • honza1982  

            Za třicítku má dnes už hodně kol zejména přední pevnou osu. Jen se dobře dívat. Možná by nebylo od věci napsat tvé míry a váhu a co s tím hodláš jezdit.

            0 0
            • burroso  

              193cm a 100kg… Jezdit převážně lesní cesty, ale občas i přes kořeny, kameny apod…

              0 0
              • Czechak  

                Kellys ma značení o číslo menší. Čili L odpovídá XL.

                0 0
              • honza1982  

                Na 193 cm si nemyslím, že musíš mít nutně vždycky XL. Záleží na geometrii rámu. Cube je krátký, tak možná ano. Ale jinak si myslím, že u některých rámů by bylo dostačující L. A jak píše Czechak, kellys mají to značení takové všelijaké. Spíš než čistě na velikosti se dívej na jednotlivé geometrie. Na 100kg určitě pevnou osu alespoň u vidlice.

                0 0
              • honza1982  

                Tady máš namátkou biky, které jsou slušné.

                http://www.sterba-kola.cz/…/mtb-ht-2017#…

                http://www.bradsky.cz/…p-11738.html#… slabší brzdy, ale jinak se mi líbí

                https://www.cyklonemcik.cz/…11-epixon-rl tady by ti zbylo ještě 2500 na vylepšení, třeba ráfků atd.

                Prostě vybrat se dá určitě. A asi nejlepší by bylo si nechat něco postavit a měl by si klid.

                0 0
                • Libas  

                  Ahoj, nevíš, ten Pells asi nemá pevný osy, že? V popisu to uvedený nemají a z obrázků to tak vypadá.

                  0 0
                  • honza1982  

                    Hledal jsem hledal a našel jsem, že ta Reba pevnou osu nemá bohužel.

                    0 0
          • tomas.nov8  

            Jak píše honza, za 30tis určitě seženeš kolo s pevnou osou ve předu a je to věc, která bude k něčemu užitečná, narozdíl od navářky přesmykače. :)

            0 0
    • xcbike  

      Ahoj,za mě tahle merida http://www.mojekolo.cz/…eam-issue-4/

      Osobně si u tebe nejsem jistý tím,že nutně potřebuješ na 100% 23" rám,sám měřím 196 cm a mám v pohodě 22",Samozřejmě záleží,jak máš dlouhé nohy,atd…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud ti nevadí geometrie kol Cube, je to nejlepší volba … lépe vybavené kolo neseženeš. Pak je ještě dobrá značka Canyon.

      Značkám jako Kellys, Author, Superior a CTM bych se vyhnul jako čert kříži.

      0 0
      • MatS  

        Tak to jsi se zasekl nekde v roce 2015–2016. Letos to jiz neplati. A jaky duvod mas pro vyhybani se tem uvedenym znackam? A prosim vynech zkusenosti typu jedna pani povidala. Kazda znacka ma dobre i zle modely, ale pausalizovat bych se neodvazil.

        BTW mam Canyon.

        0 0
        • krabica  

          V této cenové kategorii se na značky moc nehraje, vybíral bych podle geo, cena/výkon a design.

          0 0
        • honza1982  

          Ani bych na Phantasma nereagoval na tvém místě. To jsou názory jak pojď mě pojebat do nohy. Ať si klidně koupí nějaký jeho slavný Cube s ausšusovým vybavením. Já si raději koupím dle jeho názoru „noname“ značku typu Kellys, Author, Superior nebo CTM, když za to bude stát a bude na svou cenu mít slušnou výbavu.

          0 0
      • MartinM  

        Copak je na těch značkách špatné? Prosím, pouč mě.

        0 0
    • THORX  

      Kellys je kvalita, měl jsem Thorx 10 2015 bez os 90kg a vůbec jsem ho nešetřil :) i dva pády přežil.

      0 0
      • burroso  

        Všem moc děkuji za pomoc. Již jsem se rozhodl a objednal merida big.nine team issue, vim ze to je krok jinam než jsem tu řešil ale prostě zkusím a když mi nebude sedět tak vyměním.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce