• Dudeman

    Zdravím, uvažuju o koupi novýho kola, do teď jsem jezdil tak nějak rekreačně a chtěl bych začít jezdit víc DH, hlavně lesní traily, občas skok a menší drop, ale zároveň chci kolo na kterym můžu vyšlápnout i nějakej ten kopec (tzn. abych si ten kopec co chci sjet mohl i vyjet a kratší vyjížďky, okolo 30–40 km max.). Vejška/váha je 171/65. Rozpočet cca. 35k, nejradši bych fulla, ale je mi jasný, že v týhle cenový to je trochu míň reálný. Bazarovkám se v podstatě asi nebránim, záleží na stavu. Jestli existuje nějaký kolo co se do těch požadavků vejde, prosím o doporučení. Jinak jsem koukal po tomhle: http://www.sterba-kola.cz/…inja-fr-2015 ale v kolech se zas tak nevyznám, nevim jak moc velká sebevražda by bylo na tom šlapat do kopce. Předem děkuju za rady a doporučení.

    0 0
    • Krejca  

      Nechceš jít spíš cestou endura? na skoro 20ti kilovým kole toho do kopců moc nenašlapeš.

      0 0
    • novas752  

      Na tom by te to dokopce vazne nebavilo.

      Jake kolo mas ted? Pokud obycejny 80–100mm hardtail, tak by ti full 140/140 mohl stacit, maximalne nejaky endurko 160/160, na jezdeni i dokopce vic ne.

      0 0
    • Dudeman  

      Zapomel jsem dodat, ze bych se casem rad presouval vic k downhillu a podobym disciplinam, tzn. potrebuju kolo, které hodne vydrzi. Díky za rady, mohli by jste mi nějaký endura doporučit? Všude vidim, že fulla pod 35k co se nerozpadne nejde sehnat, ale tomu se mi nechce verit.

      0 0
      • novas752  

        Tak tomu nevěř a zkus to. :) Budeš potřebovat enduro, který jsou ovšem „v módě“ a tak jsou dražší. Ono si řekni full za 35, ale to máš vidli za 8 minimálně, tlumič za 4 minimálně, teleskop za 5–10 a teď do toho 1×10/11 řazení, schopný brzdy a spoustu dalších dílů.

        0 0
        • pocestny  

          nesmysl při omezeném rozpočtu započítávat teleskopickou sedlovku

          0 0
      • scota  

        Možná to bude tím, že Enduro kola stojí od cca 50 000 více např. RB Bandit.

        0 0
    • Dudeman  

      Co říkáte na tohle? http://www.mojekolo.cz/…raid-fx-2016?… Bohužel má zdvih jenom 120mm. Případně mi prosím doporučte něco jinýho. Zase tohle, je oproti tomu Ninjovi lehčí „jenom“ o dvě kila a jako laik si myslim, že to neni zas takovej rozdíl. Pokud se pletu, rád se nechám poučit.

      0 0
      • novas752  

        Jel jsi někdy na 18kg kole do kopce? :) Tohle na nějaký skákání a řádění z kopce fakt neni, ale jiný vhodnější za 35 se doporučuje těžko, protože prostě nejsou. Vim, že je to hodně peněz (sám na něco takovýho šetřim), ale pod cca 50 asi neseženeš nic pořádnýho novýho a zase doporučovat bazar, když tyhle kola většinou dostávaj pořádně naloženo…

        0 0
        • Esi  

          A chtěl by jsi jet s brzdama řady ALTUS z kopce? to bych snad raději šlapal na 18kg kole do kopce :-)

          0 0
        • wilda81  

          No loni jsem predjizdel na Drtici u Pusteven borce co ho jel na nějakém FR Scottovi s pružinou. Netvaril se moc šťastně, ale jel :)))

          0 0
    • Esi  

      takhle na první bych měl strach třeba z těch brzd měl jsem ty samé na krosovém kole, teda samozřejmě jen 160 kotouče, ale proti DEORE to vůbec nebrzdí, nutné minimum jsou 2 prsty na páce při delším sjezdu 3 a to už se těch řídítek teda zase moc nedržíš aby se na tom dalo nějak smysluplně jet z kopce když máš na páce 3 prsty.

      0 0
    • pocestny  

      ten týpek co chce bike na své profilové fotce drží v ruce skateboard, a píše že se chce posouvat někam směrem ke sjezdu, skokům atd. Už podle toho si myslím, že Ninja FR mu bude za ty prachy sloužit naprosto nejlíp!

      @Dudeman: Klidně si to kup. Jenom zvaž, že do kopce to prostě nepojede. Nejenom že to je těžké, ale ani tam na to není dost lehký převod. Nějaký šrot s 120mm vidlicí Suntour XCM a altus brzdama je naprostý ale fakt naprostý nesmysl.

      0 0
    • Dudeman  

      OK, díky všem za rady, přemyšlel jsem o tom a rozhodl se nakonec pro toho Ninju. Přeci jenom, těch kopců nahoru moc nebude, když budou tak si holt trochu zaposiluju a tyk opce dolů si chci maximálně užít, takže díky všem. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.