• Gorr GrimWolf

    Z tohohle nikdy nekončícího výběru mi šedivý vlasy. Už sem tu vybíral jednou a postupem času sem se dopracoval k tomu, že sem vyškrtal všechny kola až na dvě. Canyon Ultimate CF 9.0 a Focus Izalco Pro 4.0. Takže už naposled…

    Původně sem chtěl Cannodale SuperSix 3 Ultegru, ale cena je mimo a měl sem možnost si project SuperSix EVO na redu a ten rám mi úplně nesednul. Velikost byla 58" a nepřišel sem si na ní ideálně, navíc celý kolo mi přišlo až zbytečně tvrdý. Tarmac SL3 56" se mi zdál vyváženější, takže rám, který by byl k němu nejblíž vyhrává. Jenže já bohužel v těch tabulkách vyčtu kulový. Mohl bych Vás poprosit tedy o radu? Nejsem silovej jezdec, jezdím frekvenčně, mám rád kopce – drtivou většinu času jezdím nahoru dolů. Nepotřebuju vysloveně nekompromisní geometrii, ale zároven nechci nic ve stylu Synapse nebo Roubaixe. Co se Vám zdá z těhle dvou kol mě bližší?

    Jen pro info – můj tajnej sen bylo kolo se středem BB30 kvůli designu. Focus se mi asi i líbí o něco víc, jenže sem ho nikde nenašel skladem. Zato Canyon má lepší kola se mi zdá.

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      V čem ti Super Six nesedl? Ani Canyon ani Focus nebude mít kvalitnější rám – teď nemyslím geo.

      0 0
      • kubad  

        „kvalitnější“? to myslíš co jsou to všechno špičkové rámy

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Jo to jsou, ale jsem zmasírovaný marketingem Cann. Myslím si, že Super Six Evo je fakt top top :). Aspoň to je moje zbožné přání :)

          0 0
      • Gorr GrimWolf  

        Zatáčky projíždí úžasně, můžu říct, že je přesnější a jistější. Tuhost je taky super, ta akcelerace mi přišla parádní. Jenže rozhodně nežehlil tak dobře jako Tarmac, který mi tuhostí přišel dostatečnej – myslím, že největší rozdíl byly kola.

        Takže rám je to fak skvělej, jenže otázka je jestli na svoje ježdění tohle potřebuju? Já bych spíš preferoval víc komfortu, obzvlášť s ohledem na to, že nejsem silovej jezdec a vážím taky málo. Tady asi jde hlavně už o osobní preference.

        Aspoň z recenzí sem pochopil, že Canyon je tak trochu etalon komfortu. Kdežto Izalco má zase tuhej rám u kterýho nevím jak je na tom s komfortem. Jen kdyby ten Canyon neměl ty ultra hnusný Ultegrácký kliky…

        0 0
    • Gorr GrimWolf  

      Tak sem to nakonec vyřešil jinak. Šel sem vrátit půjčenýho Cannondala a ještě než sem začal smlouvat o ceně sem zabloudil někam dozadu, kde stál Trek Madone 4.7. Kolo je to nádherný, hezčí než Cannon. Váhově vychází oba nastejno, ale pohodlnější pro mě byl Trek. Cena taky hrála svoji roli. Jedinej strach mám z toho BB90 středu. Měli na výběr 58" a 56". Mě přišla příjemnější 56". Jen mi bylo řečeno, že menší kolo znamená pohodovější posed, mě naopak přišel na 56" sportovnější. Takže zítra si pro něj jedu, jen je otázka jakou velikost. Příjde mi lepší vzít o chlup menší kolo, než větší…

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        A tos měl půjčeného Super Sixw Evo – Sram Red? Jen pro info – za kolik bys ho měl? Jestli teda můžeš říct…

        0 0
      • kubad  

        a jak máme čmuchat kolik měříš?

        0 0
        • Gorr GrimWolf  

          Pardon, já to psal tenkrát v minulým vlákně i s váhou a zapomněl sem, že tohle je nový. Ještě jednou pardon. Mám 185cm, váha 72.

          Jinak ano, SuperSix EVO na Redu. Jenže samozřejmě toho sem kupovat nechtěl, ten byl cenově úplně mimo. Plán byl SuperSix na Ultegře. Jinak na Cannon i Trek už je akční cena a můžu říct, že se dala vyjednat ještě super sleva i přes to.

          Vůbec celej ten shop v Radotíně je fajn, super servis. Kola nechaj vyzkoušet. Já projel asi tři, táta myslím asi 5 kousků a to mu další nabízeli, neměli žádnej problém. A se slevou taky nedělali nějak velký divadlo.

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Projížděl jsi o dva levly vyšší kolo :)

            Akční cena bude tak cca 15 %, resp. 14,7 %, zaokrouhlili to na 20 % :)

            0 0
            • Gorr GrimWolf  

              A zjistil, že i o dva vyšší levly kolo zabije špatná velikost jako nic. Ta 58 na Cannonu byla až moc velká. I ten SuperSix mi prostě nesednul, nakonec je v týhle ceně asi fuk, co si člověk vezme. Jestli je tam kazeta ze 105 nebo ultegry, hlavně aby sednul rám.

              Sem si na Treka sednul a měl sem pocit, že to kolo už jezdím jak dlouho a je moje. Jen mi tam všichni říkali, že 56 bude asi malá, že bych měl brát 58, ale když sedí 56 tak asi není, co řešit. Ale jak sem si myslel, že je sranda to vybírat, tak není. Obzvlášt, když za to pak má člověk ty peníze nakonec dát a nevybírá jen tak ze zvědavosti.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.