• blaf

    Jiste to spousta z vas resila a ma ledacos nastaudovano, tak se zeptam. Odesla nam letita mycka a vybiram novou, ale vubec netusim co vzit.

    Pozadavky

    plne vestavna

    nizka hlucnost – pod ?45? dB

    odlozeny start

    sirka 60 cm

    cena idealne pod 12k

    V poslednim dTestu vysla dobre Candy CDIM 5756, ale nevim co si o te znacce myslet. Doted jsem preferoval Bosch, ale ten je drazsi.

    S cim mate dobre/spatne zkusenosti? Doporucte prosim.

    0 0
    • Delkim  

      rok předtím to v dTestu vyhrála myčka Ikea, dělá to pro ně Electrolux, mrkni na to

      http://www.ikea.com/…ts/00279771/

      0 0
    • Erknold  

      Blbé je, že Dtest neřeší dlouhodobou spolehlivost. Teď jsi měl Bosch a mohl si napsat „Odesla nam letita mycka“. Podle zkušeností mého táty možná tuto už nenapíšeš u Candy. Tak nějak se mu s…

      Spolehlivost asi nepoznáš, tam jen můžeš spoléhat na značku, že už nešla s kvalitou dolu.

      No a z praktického hlediska asi víš sám, že nejdůležitější je mít dobrý výběr délek programů a ideálně samostatný šuplík nahoře na příbory.

      0 0
      • blaf  

        napsal jsem to nepresne, kdyz ted nove neco kupuju, tak preferuju Bosch (ale neberu to dogmaticky, zvazuju i ostatni znacky, ale zatim jsem se omezoval na ty „lepsi“: AEG, Elektrolux, …), mame lednici a robota a s obojim jsme spokojeni, ostatni spotrebice jsou tak ruzne (jsme zatim jeste v najmu), mycka byla Indesit, jak presne stara nevim, ale uz neco najeto asi mela, spokojeni jsme s ni nebyli, myla, ale dost spatne

        kazdopadne na spotrebice Candy je dost kladnych i spatnych hodnoceni, prijde mi, ze kvalita se dost lisi kus od kusu, coz teda nemluvi v jeji prospech

        0 0
        • Erknold  

          A jinak mě osobně se osvědčilo napsat mejla do elektra kus od baráku co mám, vlastní ho chlapík a není pod žádným velkým řetězcem. Většinou se dostane cenou ještě níže, než je jakákoli nabídka na netu.

          Snaží se o každou zakázku, aby přežil na úkor své marže a občas i něco vyhádá u zastoupení. No a zatím přežívá i bez eshopu v konkurenci eshopů.

          0 0
      • sodek  

        Šuplík na příbory je sporná záležitost. Znám dost lidí co ho mají a štve je, že to tam musí pokaždé skládat.

        0 0
        • Delkim  

          taky jsem ze začátku nadával, ale pak jsem si zvyknul a už bych neměnil, i když je to někdy opruz :)

          0 0
        • blaf  

          me by vyhovoval separatni suplik, ale bez prihradek, jen to tam hodit a hotovo, ale tohle neni kriterium, na kterym bych stavel vyber

          0 0
    • MirosPikos  

      Když jsem se ptal člověka co to opravuje, jakou pračku koupit. Co vydrží. Řekl, že je to dost jedno, hlavně ať to má prodlouženou záruku. Všechno se dělá aby se to rok po záruce poroučelo. Jen výjimky vydrží dýl. A bude to podobné napříč výrobkama, takže jedno jestli pračka, sušička nebo myčka.

      Jestli chceš aktuální dTest myček, mohu zařídit. Jak vestavěné tak volné 2014.

      0 0
      • blaf  

        aktualni dTest mam, diky

        prvni dve jsou Miele, ty jsou cenou mimo, to nedam, pak mnou odkazovana Candy, ma 5 let zaruku, to by bylo plus podle toho co pises, potom Elektrolux, ale ta stoji cca 16tis. coz je zatim celkem nad limit, Indesit, ten odmitam z principu a Bosch, cena dobra, ale je hlucnejsi a nema odlozeny start, takze ten ne, dalsi v poradi uz jsem neresil

        taky jsem se nedavno ptal cloveka co to dela a rikal, ze vic jak 12tis. nema cenu davat

        0 0
        • MirosPikos  

          Ať ti to vyhovuje parametrama a pak ta záruka.

          Ani Miele za tu dardu není výhra. Zazobaní známí mají doma všechno Miele a odchází jim to jak na běžícím pásu. Možná je to tím, že jsme považování za skoro ruský trh :) Naši mají 20 let starou pračku Miele. Nekupovali ji novou. Byla přivezena ze Švýcarska. Pořád funguje. Jen jednou z ní tekla voda. Táta ji rozebral, byla pouze vypadlá hadice s rychlosvorkou. Uvnitř to vypadalo jak v nějaký CNC mašině. Vedení elektriky, svorkovnice, všechno krásně čistý, masivní a utěsněný. Když se teď koukneš do nového výrobku, je to neštěstí. Já měl za 3 roky pračku 2 v reklamaci (Whirlpool za 15, taky vyšla dobře v testech ;) ). Jednou měnil opravář plastové žebro v bubnu, podruhé měnil celý buben s topnou spirálou. Takže jsme ještě zavčasu dokoupili prodlouženou záruku a teď trneme, kdy to zase padne. Je poslední dobou nějaká hlučná, přitom sedí krásně v rovině. To jsem kontroloval vodováhou i ložiskem na desce.

          0 0
          • sodek  

            Jestli je hlučná, hlídej si ložisko.

            0 0
          • Smazaný účet  

            asi špatná karma… pračka AEG a myčka, lednička BOSH po 5 letech bez jediný závady.

            0 0
            • MirosPikos  

              BOSCHku ledničku mám taky už skoro 5 let a vypadá v pohodě. Whirlpool už bych nechtěl.

              Taky bych to viděl na ložisko, ale s tím já nic neudělám. A to by vlastně mělo být nové, když dávali nový buben – ložisko je v něm nalisováno. Leda bych použil lis na Hope a dal si tam nový ložisko sám :-D

              0 0
          • Excel  

            Jestli je hlučná tak už je ložisko v hajzlu, přes gufero většinou zateče, ideální zavčasu vyměnit, jinak se může zničit i osa. Akorát i tak cena opravy cca trojku až čtyřku bych to viděl, což je kolikrát základní turecká pračka v akci. :-/

            0 0
      • Excel  

        Na prodlouženou zárukou bych (u praček) moc nekoukal. V podmínkách té záruky,u značek co jsem četl, se to nevztahuje na ložisko, tím pádem je ta záruka na hovno. U nových praček už mají dokonce nerozebiratelný svařovaný (lepený) vany takže to měněj kus za kus (vana i s bubnem)a cena pomalu nová pračka. Dneska to bude kvalitativně téměř prašť jak uhoď. U myček to možná smysl má, ale oni vědí jak netratit.

        0 0
    • scret  

      myslis, ze by to doma mohlo projit ?:)

      0 0
      • MirosPikos  

        Jaká je záruka na tuhle myčku? Tam bude platit přímá úměra vzhledem ke stavu účtu.

        0 0
      • marapara  

        Osobně si myslím, že rozhodně nebude v třídě A++, ale její provoz bude nejspíš podstatně dražší ;) :D

        0 0
    • vikifis  

      …cau, sice jsem se tesil na neco o cyklistice, ale nic…

      Dloho jsme po mycce patrali cca pred rokem a nakonec jednoznacne vyhrala Ikea, nelitujeme – meje super, ticha, dobra zaruka i cena. Jen ted dokonce maji neco noveho, co mycku kazdych 6 umyti vydezinfikuje, to je docela dobre, kdyz si prectes cokoli o bakterich.

      0 0
      • blaf  

        zajimave vypada ta Ikea co daval Delkim, budu se tam muset zajet podivat

        0 0
    • wong  

      http://mycky-nadobi.heureka.cz/…lus-plus-fd/

      Mame 2 roky a spokojenost. Tablety (z DM) se rozpousti dobre. Hlucnost je opravdu nizka.

      0 0
    • 01carbon  

      Máme dvě AEG. Jedné je cca 17let druhé 13let. Fungují. Nejmilejší kus nábytku :-)

      0 0
      • MirosPikos  

        Tudíž jsou kupovány před 13 a 17 lety. Zkus si koupit něco teď. Asi se dá vybrat, ale je to čím dál horší. Spotřební zboží…

        0 0
        • sodek  

          +1

          Dnešní pračky jsou koncipovány na ± 7000 praní. Tak si to spočítej.

          (koukám že jsem vytáhl kostlivce)

          0 0
    • alinceb  

      Začátkem roku jsme vybírali komplet nové spotřebiče do nového bytu a myčka nakonec vyhrála Siemens SN 66N098 díky vnitřní variabilitě. Používáme ji ale zatím jen pár týdnů, takže kromě perfektně umytého nádobí nemám co hodnotit.

      0 0
      • roman 3D  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • blaf  

        jaka jste meli kriteria, ze jste vzali tak drahou?

        edit: jo tak uz to ctu:) diky vnitrni variabilite

        0 0
        • alinceb  

          Tak zaprvé jsem nechtěl moc míchat značky. Mašiny na vaření máme Whirlpool (dobrá předchozí zkušenost), pračku a sušičku Siemens, takže myčku jsme chtěli taky od jedné z těch 2 značek. Tak jsme si prošli showroom, nechali si o tom něco povyprávět a vybrali tuhle. Její dvojče od Bosche bylo ještě o něco dražší. O „patro níž“ byla hodně podobná, ale ta už neměla tak dobře řešené šuplíky. A navíc předpokládáme (nebo spíš doufáme), že německá mašina něco vydrží…:)

          0 0
          • blaf  

            to michani beru, taky bych bral Bosch a kdyby to vydrzelo 10 let a vydrzelo to i kvalitne myt, tak nemam problem ty penize dat, ale moc tomu neverim, snad vam to vydrzi ;)

            0 0
      • sodek  

        Rozdíly bývají v kvalitě mytí i sušení. Další měřítko je hlučnost a spotřeba.

        (koukám že jsem vytáhl kostlivce)

        0 0
    • Fidži_CZ  

      Poradil bych ti ženu s krátkým řetězem, ale pak jsem si všim té hlučnosti do 45dB. :(

      0 0
      • ememem1  

        treba ucpat ten vyvod hore a potom sa to da. horsie je ze to niekedy neumyje poridane jak by som si predstavoval.

        0 0
        • Fidži_CZ  

          Zkoušel jsem, ale spíš mě štve jak zvoní řetězem. A když sem ho dal pryč, tak chvíli fungovala a po chvíli odešla. To je těžký. A ty drahý jsou taky naprd, sice mejou bez hluku, ale provoz je strašně drahej, protože se jim každou chvíli zlomí nehet. Nevím co to přesně je, myčky neopravuju. Každopádně je to taková drobná součástka, kvůli který přestane fungovat celá myčka. :)

          0 0
      • Japhy  

        Dobrý den, pane. Nemáte zájem o otestování nových tablet do myčky?

        Mařko, pocem. Budeš to žrát?

        0 0
    • pocestny  

      Mohl by tady někdo postnout printscreen testu myček z dTestu? Stačil by jen ten výsledný přehled. díkes. Aneb co byste doporučili letos pořídit?

      0 0
      • Delkim  

        Naní tam značka Miele. Pokud bys někde nějakou našel a měl na ní rozpočet tak nic neřeš a ber. Nic lepšího neexistuje. Sám mám 8 let a používám jednou denně. Každý den. Žádný problém, nic.

        0 0
        • Datel Stepní  

          Já mám myčku Miele 17 let a taky žádný problém.

          Doufam, že je ještě něco vydrží.

          A taky doufám ( tentokrát bohužel asi marně), že nová myčka Miele vydrží taky alespoň těch 17 let…

          0 0
          • tromboonen  

            Máme 2× AEG, jedna maká asi 14 let v baráku, kde je extrémně tvrdá voda, boilery, spínací ventily a jiný věci odešly, tahle jede bez problémů…

            0 0
            • sodek  

              Nám AEG po 14 letech kleklo. Rozdělovač vody, takový plastový bazmek který transportuje vodu na různá místa. Přestal rozvádět a začalo z něho chcát na několika místech. Oprava by stála ranec.

              0 0
              • tromboonen  

                Tak ****** se může všechno, na ty druhý co je v Praze s fajnovou vodou se posralo nějaký těsnění a vypla se od čidla co brání vytopení… ale bylo to tím, že tam předtím někdo narval nějakej agresivní „čistič a dezinfikátor…“ zbytečný, ty prášky jsou samy o sobě tak smrtelný, že žádný bakterie nemaj šanci… mě se tam teda párkrát udělalo mraveniště, když jsem byl pryč tak tam zalezli že tam je tma a voda, ale stačilo to smýst dovnitř a zapnout…

                0 0
                • obda  

                  Nám klekla AEG Favorit po 10 letech intenzivního provozu (hodně vaříme, tři děti atp.) Přestalo těsnit spojení horního a spodního dílu té vnitřní nerezové vany. Z mého pohledu výrobní vada konkrétního kusu. Jinak byla vevnitř cajk, ještě Made in Germany.

                  0 0
                  • Tom-T45  

                    Nám tohle udělala Siemenska už po čtyřech letech. V tomhle případě to ale asi byla konstrukční chyba, protože Siemens dodával dodatečné těsnění a návod jak ho do myčky dostat. Osobně jsem to vyřešil rozebráním myčky a dotěsněním silikonovým lepidlem na akvária a zatím (dva roky) je vše v pohodě.

                    0 0
                    • obda  

                      Nevím jak Siemens, ale ta AEG měla ten spoj nahoře, asi v 5/6 výšky (něco jako víko na dóze) . Rozebrat to rozumně nešlo, taky jsem to dotěsňoval, ale dlouho to nevydrželo.

                      0 0
                      • Tom-T45  

                        Aha, tak to jsem blbě pochopil. Siemenska má nerezový vnitřek vcelku, resp. nikde jsem tam žádný spoj není vidět.Těsnit to přestalo dole ve spoji té nerez vany a spodního plastového dílu s čerpadlem a síty. Ty díly byly spojené pouze čtyřmi vruty do plastu, a mezi nimi bylo gumové těsnění, které časem začalo propouštět. Dotáhnout to víc nešlo, protože ty vruty by se mohly strhnout.

                        Já zase nemám zkušenost s AEG/Electrolux, ale co se týče Siemens/Bosch (pračka a myčka), tak mi připadá, že je to taková jednoduchá skládačka z dílů a pokud člověk ví jak na to, tak to lze celkem rychle rozložit a zase složit. Několikrát jsem takto úspěšně měnil díly na pračce a myčku (předchozí i nynější) jsem měl taky párkrát rozebranou. Většinou se mi podaří najít na internetu video rozborky buď stejného nebo velmi podobného typu a pak postupuji podle něho.

                        0 0
                  • sodek  

                    Přesně to se mi taky u Favorita zdálo, když jsme řešili plastový rozvaděč, že mírně teče i spoj od vany. Ale neřešili jsme to, myčka šla po 14 letech z domu. Na jedné hadici pod čerpadlem byl divný povlak jako od tuku. Netuším, jestli to tam mohlo být z výroby, nebo jestli začalo něco prolínat přes nějaké steřelé místo. No zkrátka nic není věčné ale člověk se brání těm výdajům.

                    0 0
              • kouba159  

                No to je oblíbená závada těchto myček, mam jich v rodině a po známých asi 5. Ten rozdělovač stačí vyndat a vykoupat v octu a kyselině citronové. Je většinou ucpaný od sanitru. Opraváři si na tom jenom mastí kapsy.

                0 0
    • Matej11  

      Opravdu se na BIKE foru řeší myčka??

      0 0
    •  

      Koupit Beko v akci za osmičku s pětiletou zárukou a nic neřešit

      0 0
    • Petulda  

      Bosch rady 4 a vys. 90 % podstatnych dilu rozhodujicich o zivotnosti je shodna se Siemens, vyrabi se na stejnych linkqlach. Sam mam mycku Bosch rady 6 10. rok, bezi i nekolikrat za den a bez jedinyho problemu. Tady nema smysl skudlit korunu a kupovat italskej shit.

      0 0
      • Dumbíček  

        Zanussi za pár korun z Makra a funguje 16 let. Je pravda, že je to hodně jednoduchý model, co se programů týče.

        0 0
      • filipino_23  

        treba rozlisovat Bosch a Bosch. Aj ked sa budu vyrabat na jednej linke, tak je Bosch urceny pre zakaznikov zapadnej europy a Bosch pre tych ostatnych (vychod)

        0 0
        • xtonda  

          Taky jsme nedávno vybírali myčku na chalupu a rovněž jsem zpozoroval, že Bosch je identický se Siemens, liší se jen drobně v přídavných funkcích, jinak technická specifikace i návod je identický, nakonec jsme vzali Siemens. Objednáno z Mall.cz podle nápisů na bedně a přítomnosti návodů pouze v západoevropských jazycích, takže to patrně bude kus pro západní Evropu, což potěší.

          Doma máme asi rok a půl AEG po tom, co odešel Electrolux po cca 15 letech.

          Každopádně než značku bych vybíral primárně podle ceny a funkčních parametrů – spotřeba, hlučnost, skladba a délka programů, vnitřní uspořádání a teprve z modelů co mi vyhovují funkčně a cenově bych vybíral podle značky. Na základě zkušenosti bych dnes již požadoval aby myčka měla třetí samostatné šuple na příbory a nikoliv košík co se dává do spodního šuplete.

          0 0
          • filipino_23  

            nam pre zmenu vyhovuje ten kosik na pribory. este sa nestalo, aby po „prani“ boli pribory spinave. Zatial mame Boschku 3roky a funguje uplne v pohode. Dalsia bude asi zase Bosch (ked uz jedeme skoro vsetko v Bosch). Miele je trochu ina cenova kategoria, ale clovek nikdy nevie

            0 0
            • xtonda  

              A měl si obojí? Mě taky klasický košík přišel v pohodě, dokud sem nezkusil samostatné šuple, to je prostě lepší, i kdyby jenom proto, že pak košík nepřekáží ve spodním šupleti.

              0 0
              • filipino_23  

                mame moznost len kosik. svagrina ma suplik a uz len ta predstava vyskladat do tych priehradiek kazdy pribor zvlast. do kosika to flaknu a mam klid. je to mozno len subjektivny pocit, ale na kosik zatial nedame dopustit

                0 0
              • Barak  

                Taky jsem měl košík, teď šuple na příbory a souhlasím, že je to lepší. Kosik ti nezabira misto a do toho šuplete se toho vejde víc.

                0 0
            • sodek  

              Měli jsme oboje. Se zvýšenou péčí u skládání se člověk srovná. Problém byl u košíku (AEG), kdy se časem rozpadlo dno a hlavně nože propadávaly dolů. Což dělalo problémy třeba při vysouvání celého dolního koše, pak to ten polopropadlý nůž blokoval. Moje „myčka“ je je s platem na příbory spokojená.

              Teď máme Siemens. Zdá se mi, že ta předchozí AEG měla lépe řešené vnitřní uspořádání na talíře, skleničky. Ale ty současné AEG to prý mají blíže k tomu současnému Siemensu apoň tvrdila moje manažerka mytí.

              0 0
          • Smazaný účet  

            +1 za suplik, mame Bosch ActiveWater Eco SMI69P25EU a suplik je k nezaplaceni. Hlavne nezabira dole ten dementni kosik misto na talire. Do horniku supliku se vyskladat vschna kuchynska drobotima, vcetne velikeho mnozstvi panaku:))

            Predstava „vytahnu kosik a v klidu to preskladam do linky“ nefunguje…

            0 0
            • Pepe72  

              Budu kupovat s šuplíkem.

              0 0
            • Tecka  

              Lze to řešit „malou“ kuchyní a šuplík na příbory v lince naproti příborovému šuplíku myčky. Otevřu oba a přeskládám z jednoho do druhého :-)

              0 0
        • Petulda  

          To je naprosty nesmysl. Pri dnesni lean organizaci vyroby a mboha subdodavateluch by takovy deleni extrembe zvysovalo naklady vyroby a distribuce.

          Dokonala urban legend.

          Prosim rozved zdroj tve informace a konkretne popis, jak to podle tebe ma fungovat.

          Pracovne se pohybuju ve vyrobnich podnicich (mj i Bosh), tak jsem zvedav ;-) .

          0 0
          • Barak  

            To je ta pověstná nocni smena urcite.:)

            0 0
          • filipino_23  

            potvrdil mi to predajca elektro (velmi dobry kamarat). nehovorim ze to je 100%-na pravda ale urcite na tom nieco pravdy bude.

            staci sa obcas pozriet kde je vyrobna linka.

            Nemozes tvrdit ze Bosch vyraba iba jeden konkretny zavod v EU.

            Verim tomu, ze ak bude podnik umiestneny napr. v Holandsku tak sa vacsinou bude sustredit na kupujucich v zapadnej europe. Kdezto podnik v Polsku (pripadne Turecku) zase pre vychod EU.

            Mas podobne ako s autami. Mam osobnu skusenost so Skodou. Auto kupene v CR s priplatkovou vybavou (anatomicke sedadla, 3rameny volant,…), kupis v zahranici ako zaklad za rovnaku cenu

            0 0
            • Maka123  

              Bosch už nikdy, měly jsme dvě pračky a do čtyř let odešly na ložiska v bubnu a to máme ještě sporák Bosch, po záruce se mi odlepila sklokeramická deska, naštěstí jde koupit lepidlo. Teď máme obyčejnou LG a 5 let bez poruchy. O Miele jsme taky uvažovaly, ale je to moc peněz.

              0 0
              • pocestny  

                Dle slov opraváře ložiska u LG praček odcházejí už po 2 letech, nám po 5 letech, pokud si to pamatuju dobře. To si nepomůžeš.

                0 0
              • sodek  

                Asi je to fakt jak co. Bosh indukce zatím v pohodě, předtím Whirlpool sklokeramika odešla dvě topná tělesa.

                0 0
            • Petulda  

              Aha, „jeden kamarad mi rikal“ :-) . Takze urban legend.

              Ne, povesti o zamerne ruzne kvalite vyrobku pro ruzne trhy jsou naprosty nesmysl. Takove firmy jako Bosch maji klidne desitky subdodavatelu, tzn. i ti subdodavatele by museli jet oddelene ruzne vyrobni davky se zhorsenou kvalitou pro ruzne trhy… Ve vyrobnich podnicich se pohybuju pres deset let a muzu ti spolehlive garantovat, ze nic jako zamerne horsi kvalita pro urcite trhy jednoduse neexistuje.

              Cenova politika automobilek pro jednotlive staty s tim nema spolecneho lautr nic.

              0 0
          • sodek  

            Tablety koupené v Rakousku myjí lépe, než tablety stejné značky koupené u nás. Platí i pro prací prášky.

            0 0
            • losik_p  

              u pracich prasku to muzu potvrdit, kupuju Persil Sensitive gel v Rakousku v Bipe, ten cesky je sracka, nevypere nic.. a kdyz natrefim na akci, vyjde i vyrazne levneji v Rakousku

              tbl. do mycky nemam vyzkousene rakouske, ty kupuju hypermegasuper box od Jaru Platinum s asi 200ks, zeleny skret ho semtam miva v akci v cene za lehce pod 4 Kc pod tbl a neni problem umyt zapekaci misu.. ty funguji skvele

              0 0
        • arny71  

          Měli jsme myšku Bosh, 45 cm širokou, stála 12,5k. Prvně se posrala po 3,5 letech, pak ještě 2× během dalších 4 let. Narval jsem do ní dalších 5k. Pak mi došla trpělivost a letěla z domu. Takže opravdu super kvalita.

          Teď máme čtvrtým rokem Amicu, umí to samé, co ta Božka, a stála polovinu (6,5k). Bosh u mě už opravdu ne.

          0 0
      • obda  

        Jo, taky jsem při koupi nové nakonec skončil u nerezové Bosch pětkové řady. Tak uvidíme, po roce a půl zatím cajk, a šuplík na příbory je super (a to jsme napřed chtěli dokupovat košík :-D). Jediná nevýhoda oproti staré AEG je, že se tam hůře skládají skleničky na víno.

        0 0
        • pocestny  

          Díky všem za příspěvky… Ohledně šuplíku na příbory jsem měl dost pochybnosti (nutnost vyskládat), ale mnoho z vás to zde chválí. Bosch mi přijde jako takovy zlatý střed… ale kritika se asi najde na vše.

          Jo a když je u zavřené myčky skrytý ovládací panel v horním hraně dveří, připlatili byste za zobrazení času na podlahu místo červené tečky? :) Mě asi bude stačit ta tečka…

          0 0
          • Barak  

            Podle mě je to zobrazení času zbytečný. Pokud bys chtěl vyšší model ještě kvůli něčemu jinému, tak proč ne, ale pokud by tohle byl hlavní důvod…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud jsi schopen si zapamatovat delky programu/je to tam napsane, tak pohoda. Ja jsem rad, ze mi mycka cas ukazuje, bo ji aspon poustim tak, aby jela v nizkem tarifu.

            0 0
          • losik_p  

            podle me zbytecnost, temer vzdy mycku poustim na noc/kdyz jdu do prace – mycka si myje, kdyz nejsem doma..

            na druhou stranu – aspon tecku na podlahu to chce, v praci mame mycku co nema ani to a co chvilku ji nekdo otevre, kdyz se myje

            0 0
          • Luke96  

            Nevím, jak moc je to standart, myčku jsem kupoval před pěti lety, ale asi bych chtěl, aby se myčka po domytí sama otevřela.

            0 0
            • obda  

              +1

              0 0
            • Delkim  

              A zvyšovala vlhkost v bytě?

              0 0
              • nitraq  

                Tak třeba v paneláku to je někdy žádoucí:) Jinak koukám, že se snad myčka po domytí nemá hned otevírat?

                0 0
                • krabica  

                  Myčka se na konci otevírá, aby se mohlo ojebat sušení a myčka byla ve třídě A+++++++ Taky se ten mechanizmus sere, když člověk to otevření zablokuje zvečí. Toť vyjádření servisáka.

                  0 0
            • sodek  

              A to horko se hned vyvalí ven …

              0 0
            • Petulda  

              To delaji mycky, ktere nemaji dobre zvladnuty proces suseni. Osobne bych to nechtel, ale je to spis veci zvyku.

              0 0
          •  

            Jinou myčku na který hned uvidím co se děje a kde co nastavit

            0 0
          • snas89  

            Jestli moc neřešíš peníze, šel bych do miele, jinak bosh:)

            Mám vlastně skoro komplet kuchyň od nich a funguje vše bez problémů.

            Šuplík na příbory je parádní věc.

            Spíš, než zobrazení na podlahu bych řešil automatické pootevření po ukončení programu.

            V době, kdy jsem myčku kupoval to nebylo. Teď to má známý na miele právě. Super věc.

            0 0
            • arny71  

              V čem je to automatické otevírání tak super? Když jsem měl Boshku, bylo v návodu jasně psané, že po skončení programu se myčka NEMÁ ještě asi 15–20 minut otevírat, protože ten horký vzduch má nádobí dosušit. To už teď neplatí?

              Horká pára valící se zespodu jistě taky potěší kuchyňskou linku. Nenabobtná po čase?

              0 0
              • Luke96  

                Pokud myčka umí opravdu dobře dosušit, tak to asi není potřeba. Naše (Whirpool) to neumí, takže když neotevřu hned, nádobí vychladne a zůstane zčásti mokré. Když pootevřu, doschne dobře.

                Lince nic není

                0 0
                • arny71  

                  Jak nádobí z části mokré? Já nic neotevírám a v obou myčkách bylo nádobí vždy suché, stačí to tam správně naskládat. Kromě dvou výjimek: na plastových miskách zůstávají občas kapičky vody, na nádobí s teflonovým povrchem (typicky pánve) občas taky. Je celkem jedno, jaký program nastavím.

                  Stejně se chovala i myčka ve firmě, kde jsem dřív dělal, prostě plast se suší blbě.

                  0 0
                  • sodek  

                    Teflonkám myčka prý nesvědčí. Ale to se dostáváme někam úplně jinam.

                    0 0
                    • Delkim  

                      Tak pánev do myčky je slušný úlet.

                      0 0
                      • arny71  

                        Proč? Mæm se s tím mastným ***** ručně, když mám myčku?

                        0 0
                        • losik_p  

                          presne :) nechapu lidi, co si koupi mycku a sklo myji v ruce, aby se jim nerozbilo, panve nepatri do mycky, zapekaci misy to neumyje (umyje, viz muj prispevek kousek vys)

                          jedine co myju rucne jsou ostre noze :) a tlakac, ale ten je tak velky, ze tryska nema takovy tlak, aby ho vymyla poradne

                          0 0
                          • sodek  

                            Protože to škodí „dobré kondici povrchu“ pánve. O místo jde až v druhém pořadí.

                            0 0
                            • Japhy  

                              Práci strojům, rukám klid. Dobrou kondici povrchu pořeším případně novou pánví. Ale za těch x pětiletek se nezdá že by jim myčka nějak škodila. Jsem chlív, do myčky cpu i dřevěné vařečky a ostré nože „druhé kategorie“. Ono to s tím mršením ostří není zas tak žhavé, obtáhnout na brousku je můžu vždycky.

                              0 0
                          • Petulda  

                            To delaji treba lidi, kteri maji kvalitni nadobi a kteri vedi, ze ty agresivni soli v mycich tabletach teflonovemu povrchu skodi. Do mycky nedavam nic teflonoveho, ostre noze, nic dreveneho. Tech par kousku se umyje rucne cobydup.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ono se.....se nekdo ma…u nas to zadny onose neumyje…

                              0 0
                            • losik_p  

                              to říká tchyně když jsou u nás .. “přece nebudu dávat ty dva hrnicky od kávy do myčky, to mám v ruce hned.. “ vraždil bych :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                …a nasleduje „pojd to umyt, ja mam suche ruce“…:D

                                0 0
                                • losik_p  

                                  a pak prijde po obědě hláška “ty než to narovnas do myčky, mela bych to dávno umyte, utrene a uklizene” :)

                                  ještě ze bydlí 300km daleko :D

                                  0 0
                              • sodek  

                                U nás vezmu sklenku a než se stihnu napít, už je v myčce:)

                                0 0
                            • sodek  

                              Václave, proč nejsi moje žena (slovy klasika)

                              0 0
                        • obda  

                          Třeba proto, že pánve zaberou hodně místa a naráz by se všechno stejně do myčky nevlezlo? A teflonku umýt nedá skoro žádnou práci.

                          0 0
                          • arny71  

                            Ono se skoro všechno dá umít skoro bez práce. Ale když je bezpracnosti plný dřez, tak to zabere docela dost času.

                            Do naší 45 cm myčky nemám problém dát dolů 3 pánve, jeden velký a jeden malý hrnec a garantuju ti, že se to vše umyje pořádně.

                            A co se týče plku o tom, že do myčky nepatří kvalitní nádobí, k tomu mám jen jedno: když to nemůžete dát do myčky, „aby se to nepoškodilo“, tak nemáte kvalitní nádobí.

                            Jasně, drahé sklenice na víno, ani dřevěné nádobí do myčky taky nedávám, ale teflon? Děláte si prdel? Pokud opravdu vaříte a tu pánev používáte, tak vám stejně ten povrch do 3–4 let úplně odejde. Jestli myčka zkrátí životnost toho povrchu o pár měsíců opravdu neřeším, nekupuju pánve za tisíce.

                            0 0
                            • Barak  

                              To je fajn, a kam nacpeš ten zbytek?:-)

                              0 0
                              • arny71  

                                Jaký zbytek? Kolik hrnců a pánví potřebuješ k uvaření oběda?

                                0 0
                                • Barak  

                                  Málokdy se stane, že po vaření ukládám nádobí do úplně prázdné myčky. Většinou je z části již zaplněná. Takže pokud bych tam chtěl narvat 3 pánve a hrnce, znamená to, že už se mi tam třeba nevejdou talíře, misky, skleničky nebo něco dalšího, co většinou po obědě zůstane. Umýt tedy teflonku, která zabere prostě hodně místa na úkor dalších věcí, je akce v dřezu na 3 tahy houbičkou.

                                  Jinak, ať si to dělá samozřejmě každý jak chce, píšu to jen proto, že se nad tím, co napsal obda, tak podivuješ.

                                  0 0
                                  • losik_p  

                                    pokud po uvareni obeda zustane tolik nadobi, ze se nevejde na jedno kolo do mycky, tak to hodim umyt do druheho kola :)

                                    te panvi se nic nestane, kdyz bude 1.5 hodiny lezet na lince,nez se umyje prvni kolo, a pak dalsi 3–4 hodiny v mycce, nez se mycka naplni :) mne by se taky nic nestalo, kdybych tu 1 panev umyl rukou.. ale proc? :)

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      Taky možnost. Ale já zas nesnesu, když by mi potom v čisté kuchyni zůstala na sporáku špinavá pánev.:-) Takže, když myju nože, prkénko atd., vezmu k tomu třeba i tu pánev.

                                      0 0
                                      • arny71  

                                        My to doma děláme jako petrlos. Co se nevleze teď, vleze se do druhé rundy. Jak je správně psáno výše: práci strojům, rukám klid. :)

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          Na druhou stranu, všeho s rozumem. Když vidím kolegyni v práci, jak pět minut přeskládává myčku, aby se jí tam vešla i ta poslední sklenička od minerálky, říkám si, že něco není úplně v pořádku.:-)

                                          0 0
                            • Smazaný účet  

                              +1…do mycky nedavame jenom ty hezke sklenky na vino, nebo neco malovaveno. Nijak *****, ja to myt nebudu a zena tim tuplem, Aspon tak predchazime nejvetsi mozne domaci krizovce, drezu plnem hrncu a taliru „na odmoceni“. Namisto teflonovych panvi mame keramicke. Kdyz jsem videl na jake „uz ne tolik“ teflonove panvi mi tatka jednou pripravil michana vence, tak jsem se rozhodl, ze teflom uz radeji ne. Pochopitelne je to o vcasnem vyhozeni dojebane teflonove panve.

                              Drevene varecky a michatka do mycky davame vklidu, ale je treba je po umuti vytahnout. Prkenko na krajeni se nam v mycce rozpadlo na mala prkenka.

                              0 0
                              • Luke96  

                                A co nože? Mně na nožích od Tescomy popraskaly střenky.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Jeden nuz jsem so dovezl z japonska, ten tam nedavam…po pouziti ho automaticky myju rucne a hned otru. Nerezove kudly jsou vpohode.

                                  0 0
                              • filipino_23  

                                pokiaľ je prkýnko z jedného kusu dreva tak by malo v pohode pranie vydržať. Pereme ich bežne už 3 roky a sú stále celé. Velké prkýnko sa rozlepilo, nakolko bolo z 3 kusov lepené. Nájsť v krámu velké prkýnko z jednoho kusu je docela problém. Dobrý truhlář by nejaké určite mal a keď nie tak ho fikne a opracuje podľa požadaviek

                                0 0
                            • obda  

                              Hodně vaříme, pánev opravdu používáme, teflon nám vydrží výrazně déle než 3–4 roky ;) Po té době je jen jemně zajetý :) Pravda, kupuju masivní pánve s co nejvyšší řadou Teflonu (Professional/Pla­tinum Pro).

                              0 0
                • filipino_23  

                  pohrať sa s nastavením dávkovania leštidla a celkovým setup-om. Zo začiatku nám Boschka nechávala kvapky, ale zmena dávky leštidla, doplnenie soli do potrebnej hladiny a všetko je suché.

                  Ale jak piše arny71, treba aj správne uložiť, aby voda mohla odtiecť

                  0 0
              • snas89  

                Já nevím..já t u svý nemám..:)

                Ale předpokládám, že soudruzi ze západního německa chybu neudělali a počítali i s tím, takže se to samo pootevře až po třeba těch 20ti minutách?

                0 0
            • pocestny  

              No moc drahou myčku nechci…

              0 0
        • sodek  

          s těma skleničkama přesně naše zkšenost

          0 0
    • pocestny  

      Ještě off-topic: sušička když zvyšuje vlhkost v místnosti, i když je nová? Je to na reklamaci, nebo běžný jev?

      Samozřejmě jsem si to už googlil, ale přesvědčivý názor jsem si z toho nevytvořil.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dneska se snad nedela susicka, ktera by nemrla tepelne cerpadlo a takrka uzavreny obeh vzduchu…prave pro ucinnost. Pokud nejde fouka nebo pod ni zustava kaluz, je to na reklamaci.

        0 0
        • pocestny  

          Kaluže to nedělá, a kolem dvířek se zdá to nejde. Mokré obklady na chladných stěnách ve sklepě po praní a sušení mohou být i při menším zvýšení vlhkosti (i když sušička možná pustí minimum páry). Zatím jde kondenzát do zásobníku, je možné, kdybych připojil hadici k odtoku do odpadu, že by to bylo lepší? Jinak zvažuji, že bych do prádelny nainstaloval topení nebo sem tam zapínal sušičku vzduchu, ale nechce se mi do toho.

          0 0
      • Petulda  

        Zalezi jakou mas – jestli kondenzatorovou nebo odvetravaci. Kondenzatorova ma budto odvod vody do odpadu nebo nadrzku, kterou po suseni vylevas. Vlhkost vzduchu zvysuje vyrazne min nez odvetravaci, ale vzhledem k tomu, ze zadny vymenik neni 100% ucinny, se zvyseny vlhkosti nevyhnes se zadnou susickou.

        0 0
        • pocestny  

          mam AEG T8DBE48SC, což je kondenzační. Ale je umístěná ve sklepě, kde i mírné dodatečné zvýšení vlhkosti už udělá mokré obklady na stěnách. Takže nejsem schopen to posoudit jestli je té vlhkosti takzvaně „moc“, abych to reklamoval a nechal přetěsnit. Tak jsem položil ten dotaz obecně, abych zjistil zkušenosti ostatních…

          0 0
    • Japhy  

      Ještě se zde neprobírala ta nejvíc nejdůležitější funkce myčky. :-)

      0 0
    • KarelG  

      Mne se osvedcily mycky Beko a nebo pripadne znami doporucuji Bosch. Pripadne je fajn se mrknout na recenze na Heureku nebo treba tady http://www.nezavisly-poradce.cz/mycky-nadobi

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.