Nová kola - rychloupínák, RWS nebo pevná osa

25 nepřečtených
  • stanik48

    zdravím, uvažuju o pořízení nových, lehčích kol na tohle svoje kolo http://www.bike-forum.cz/…horx-10-2015

    jezdím hlavně lesní cesty a pěšiny v Hostýnkách, 3× za sezonu hoby závod. vážím 75 kg, 173 cm. na kole jsou teď klasické rychloupínáky.

    na předním kole nevím, zda má pro mě význam investovat do DT Swiss RWS 9×100mm, nebo 5×100 mm – od toho se pak bude odvíjet výběr nábojů, nebo zase jít do klasických rychloupínáků. Každopádně by to měly být náboje na průmyslech.

    Na zadním kole je situace stejná, ale pokud bych vyměnil patky na rámu můžu tam mít pevnou osu 12×142 mm.

    Přečetl jsem starší vlákna, ale jde mi o to, jestli při mé váze a terénu, co jezdím se projeví vyšší tuhost anebo to nepoznám a je to zbytečné a raději mám invetovat do o to lepších ráfků. pokud by měl někdo tip na celá zapletená kola, ráfky nebo náboje, budu rád. Kolo je 27,5".

    Díky za radu

    0 0
    • Vilém  

      Osobne bych tam dal nejake naboje, ktere jdou prestavet vymenou koncovek na jakekoli provedeni, abys do budoucna nemusel zase za chvili resit prepleteni. Pokud je stavajici vidle na klasicky upinak, tak bych dal 9×100.

      0 0
    • brundibar  

      Za sebe rikam jdi do pevny osy, ale zas kdyz pises ze jezdis lesni pesinky tak to mozna ani nema cenu, protoze ten rozdil nepoznas. Radsi bych si prihodil penize na pekny kola na RU a nic neprestavoval.

      0 0
    • stanik48  

      Asi to teda vypadá na naboje Force 4in1. Chtěl bych se s cenou pohybovat kolem 5 tisíc.uplne puvodne jsem uvažoval o DT Swiss rws 5*100 resp.135 do zadu ale to asi smysl nemá. Co se týče ráfku, půjdu asi do remerxu Sting nebo top disc.

      0 0
      • Vilém  

        Sting i topdisc jsou na dnesni dobu dost uzke, nevhodne na bezduse. Oproti stavajicim rafkum si s nima nepomuzes v nicem.

        0 0
        • stanik48  

          A mohl bys dát nějaký tip na ráfky? No a myslíš, že se s nájezdem 1500–2000 ročně vyplatí jít do bezdusi? Moc se mi do nich nechtělo i proto, že mám trochu strach z toho servisu kolem. Co se týče plastu,tak jezdím race kingy 2.2 a letos jsem se snažil jít s tlakama dolů na 2.3 kPa a bylo to bez defektu,takže jsem byl spokojen a uvažoval jsem o duších Rubena superlight…Pak je taky otázka v případě bezdusi jestli je suma 5 tis reálná

          0 0
          • Evilcleaner  

            ráfky třeba balckjack ready 23 (435g/kus v 29"), jsou TL ready, vnitřní šířka 23,2 mm. nevímco tam chceš za dráty, ale suma je reálná.

            0 0
            • alinceb  

              Daj se ty BlackJacky někde aktuálně sehnat? I v 650b?

              0 0
              • Evilcleaner  

                mno já je budu mít v březnu, oba průměry, jinak švec na to tradičně hází bobek.

                0 0
                • alinceb  

                  Švec je tragickej, no. Lidi ti budou rvát ruce, pokud jich budeš mít dost. Třeba Alex MD21, 23 a 25 neplánuješ?

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    vzal jsem si to primárně na kola co stavím, případně na zapletené sety, samostatně je do světa asi moc posílat zatím nebudu. alex ted neřeším, spíš bych chtěl do budoucna víc těch blackjacků (různé šířky). moje zkušenost s nima je zatím taková, že TLR patka funguje více než dobře, stojí velmi rozumně a pokud člověk vybere i správný model, tak jsou bezkonkurenčně lehké (za ty prachy).

                    0 0
    • vili  

      já bych dal dopředu 9 mm RWS, dozadu 10 mm RWS, ráfky 21–23 mm vnitřní šířku, TLR,

      0 0
      • stanik48  

        Ta šířka ráfku mě docela překvapuje, žil jsem v tom, že pořídím nějaké 19 mm,není to na úkor hmotnosti? dal bys nějaký tip na konkrétní ráfek?

        0 0
        • alinceb  

          Nemusí to být nutně na úkor hmotnosti. Ráfky šly hodně dopředu. Většina TLR širokých ráfků stojí celkem ranec, ale tohle by imho celkem šlo: Ghost (Alexrims) MD21 ;)

          0 0
        • vantom28  

          zkusil bych remerx hurry.

          0 0
          • alinceb  

            Ten Alexrims MD21, co postuju nad tebou, je při stejné šířce ve všech ostatních parametrech lepší než Hurry. Tak nevidím důvod, proč brát zrovna Hurry…

            0 0
            • stanik48  

              tak na konec jsem vybral DT SWISS M1900 https://www.bike-discount.de/…8/wg_id-6297

              zvažoval jsem ještě Fulcrum RedPower, ale vzhledem ke kompatibilitě s pevnými osami 12×142 jsem vzal DT (i ty fulcrumy jsou na tyhle osy, ale už byly nad rozpočet). jsem hodně zvědavý na chování kola se širšími ráfky, teď tam mám 18 mm vnitřní rozměr. Váhově jsem si také o něco (málo) pomohl. zatím zvažuji zda hned přejdu na bezduše, asi to letos odjezdím s duší pač mám Continental Race King Performance 2.2 s těmi jsem spokojený ale nevím zda jsou na bezduše. duše dám maxiss ultralight.

              každopádně díky za názory a za navedení na širší ráfky

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.