nová kola fulcrum - nemilá věc

2 nepřečtené
  • hans75

    tak jsem si cca před měsícem pořídil nová zapletená kola Fulcrum RP XL (26). Po té, co jsem odstranil pouťové samolepky, jsou to krásná kola a v jízdním projevu jsem si skutečně velice polepšil oproti mým staříkům. A naštěstí to není jen placebo efekt. Bohužel teď řeším zadní náboj. Nalítal jsem na tom asi 200 km v terénu, ale normál, žádný extrém nejsem. Očistu vodou jsem kolu konal jen jednou cca před 2 týdny.

    Včera jsem zkracoval řetěz a když jsem ladil řazení tak jsem pořád poslouchal tenké skřípání odněkud, jako když skřípe suchý řetěz. Zkrátím to, zdroj zvuku je pod osou, v ořechu zadního náboje. Včera jsem demontoval osu, obě ložiska v náboji jsou perfektní, ale v ruce mi zůstala osa (mám rychloupínák) s namontovaným ořechem. Když točím osou v ořechu tak zvuk jde odtama.

    Co dál? Rozdělat? Řešit s prodejcem? Moc se mi nechce, je to daleko. Dle manuálu jsou uvnitř 2 ložiska, nějaké pouzdro mezi nimi a gufero. Zajištěno maticí M17, v ose (v díře) na straně ořechu je šestihran na imbus. Se mi nezdá, že by mělo po tak krátké době skřípat ložisko. Vůli nikde žádnou nepozoruju. Dál jsem se včera nedostal.

    0 0
    • hans75  

      tak sem dám závěr. Zdá se, že ložiska v ořechu jsou naštěstí v pořádku. Zvuk skřípání zřejmě vyluzovali zrnka písku, které se dostali mezi prachovku a vnější ložisko v ořechu. Po vyčistění a promazání se to zdá vyřešeno. Zatěsněné to tedy ideálně není, když stačila tak krátká doba na zanesení. Vidím, zde slabé místo. Predtím jsem měl klasické shimano náby s kónusy a ty mi přišli zatěsněné mnohem líp.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.