• stenli

    Před dlouhým časem jsme tady s Maraparou zmínili téma nočních Chřibů. Blíží se konec léta a budeme oprašovat naše světýlka na podzimní a zimní vyjížďky. Včera jsem jednu takovou v hodonínské doubravě podnikl a naprosto mne znovu nadchla. Takový ten noční adrenalin se vším všudy. Tak bych se rád zeptal bajkerů z okolí, zda by byl zájem o 2–3 hodinovou noční projížďku v Chřibech na zakončení prázdnin, dokud ještě není v nočním lese moc zima. Start cca 20 hod. v Bukovanech, Vřesovicích, Osvětimanech, … Detaily (termín, přesnou trasu, ..) ponechám na diskuzi.

    0 0
    • marapara  

      Nebylo by to špatný, uvidíme, jestli mi to časově vyjde. Po odpolednech, někdy do večera pracuji na rekonstrukci bytu a může se to krýt. Hlavně domluvit kde a místo srazu, popř. trasu. Ty Osvětimany nebo Vřesovice bych viděl celkem reálně, dalo by se i v Čeložnicích a jet pak směrem na Osvětimany … uvidíme :).

      0 0
      • stenli  

        Tak bez tebe by se to asi neobešlo. Znáš JZ Chřiby asi nejlépe.

        Začněme tedy od termínu, co takhle pátek 28.8., 8 hod večer ? To se dobře pamatuje, 8 je šťastné číslo, tak by to snad mohlo vyjít i s počasím. Zatím mohu já a kámoš Tom.

        0 0
      • mastihuba  

        doufám že vám na to pořádně zachčije :) ať si taky užijete.

        0 0
    • t29  

      Dávám si do oblíbených, když to půjde, přidal bych se.

      0 0
    • stenli  

      Rád bych dal dohromady, kdo by měl zájem v pátek 28.8. v 20 hod. přijet. Asi by nemělo smysl to domlouvat pro 2–3 bajkery. Minimum bych viděl tak 5 lidí. Já + kámoš jsme první dva.

      Může se mi ozvat ten, kdo by na 90% přijel ?

      0 0
      • t29  

        Za sebe 70%. Zbylých 25% je pro špatné počasí a 5% pro neočekávané události.

        0 0
      • marapara  

        Za sebe tak 60% to že pojedu, 40% že ne. Tak už máte jasno odkud?

        0 0
        • stenli  

          Uvažuji zhruba tuto trasu:

          start Bukovany, po zelené přes Čeložnice na Zavadilku. Po červené k par­kovišti U kříž­ku. Dále po cyklostezce 5154 až na červenou k roz. Pod Ocáskem, kousek dál odbočit na zelenou do Starých Hutí, po žluté na Buchlovský kámen, po červené pod Buchlov až k rozcestí se zelenou, dát se po zelené na r. Pod Holým kopcem. Pak po červené Na Pile až Pod kazatelnu. Dále ten fajn sjezd po zelené na Klimentek, žlutá ke křížku. A pak po červené do Bukovan.

          To je jen zhruba plán, musím ještě spočítat čas a případně upravit, zkrátit. Pokud víš o některých lepších částech nebo rovnou celé trase, budu rád.

          0 0
          • ulda  

            Varuji před žlutou z Starých Hutí na B. kámen, o víkendu jsme tam byli a ta cesta je rozoraná od lesáků (jak od prasat – a to doslova), nakonec jsme to objeli (zajíždka asi tak 4 km), protože jsme si nechtěli ****** kola, za sucha by to možná bylo sjízdné, za mokra silně nedoporučuji!

            0 0
            • t29  

              je to zprasené jako obvykle posledních 200 metrů před cestou, nebo celé? jel jsem dneska červenou z vlčáku pod buchlov kámen a ta se tvářila zdravě.

              0 0
              • t29  

                odesílám rychlej než myslím… ještě jsem chtěl přidat, že i ten začátek žluté vypadal v pohodě.

                0 0
                • ulda  

                  Přesně tak, prvních 100m od ukazatele (ve Starých Hutích) je naprosto v pohodě, ale pak v lese je to peklo, s bráchou jsme to radši objeli, zatvrzelí bahňáci by si na to asi troufli, ale v noci opravdu radši objet po červené, ta je v pohodě.

                  0 0
          • t29  

            Bukovany 0 km → parkoviště u křížku cca 13,5 km → E50 cca 21 km. Tady bych nejel do Starých Hutí po zelené, ale přímo naproti vyústění zelené značky je cesta k Zikmundovu – kolem Zikmundova pak na Buchlov kámen a po žluté dolů do Starých Hutí a zpátky nahoru k Zikmundovu a pak směr Buchlov, asi takto, celkem k rozcestí pod Holým kopcem cca 30 km. Další přídavek – „nějak“ dolů do údolí Dlouhé řeky – je tam spousta neznačených cest, dá se i dobře bloudit :) a pak asfaltkou přijet k rozcestí Na pile, asi takto, celkem cca 36 km → Kazatelna cca 40 km → přes Kliment ke křížku cca 42,5 km → Bukovany 53 km.

            Asi se nějak vyhrabu ke křížku, dám si červenou do Bohuslavic na rozcvičení a v Bohuslavicích u rozcestníku červené a zelené bych počkal cca 20:00 až 20:15.

            0 0
            • t29  

              Stupavské louky – Buchlov kámen, pokud se rozhodnem neriskovat žluté bahno dolů do Starých Hutí.

              0 0
            • stenli  

              Malá oprava. Samozřejmě jsme myslel jako start Bohuslavice a ne Bukovany.

              Jinak ze Starých Hutí se dá vyjet lesní asfaltkou směrem sever, objet Pěknou horu a po červené na B. kámen, je to taková fajn cesta.

              Ta možnost zajížd¡ky na Dlouhou řeku vypadá dobře, nikdy jsem tam nejel. Rád bych se ale celkem vešel do 4 hodin

              0 0
          • DalajVladan  

            pěkná trasa … mít naježděno a výbavu, hned bych do toho šel:)

            0 0
          • marapara  

            Tak to je pro mě moc dlouhé na noční výjezd. Tohle bych se svým světelným arsenálem nedal ani omylem. Mám Evo a EvoX, jeden nipack a na přilbici Fenixe. Do Fenixe není problém vzít baterky náhradní klidně dvoje, ale Eva my vydrží tak hodinu a půl, když je budu kombinovat. Jet tohle za denního světla, tak svižným tempem na fullu to sjedu za 3 hodiny. V noci počítej i o hodinu navíc. Kilometrově to bude někdě kolem 55–60 km a tak 1200–1300 výškových.

            Bukovany nejsou moc vhodný start myslím, vesnice je na kopci … ad ta zelená z Bohuslavic na Čeložnice je místy celkem nejetelná, spíš tlačitelná vymletá stojka. Já ji jezdím dolů na fullu a je to docela „technické“ čímdál víc. Dále ta červená ze Zavadilky do Bohuslavic je celou dobu dobrá, teď ji teda na pár místech rozorali lesáci, ale není to tak hrozné. Ale je tam jeden úsek, jel jsem to asi 3 týdny zpět, jak se vyjede z lesa z Chřibů, tak do Bohuslavic asi 700 metrů přes pole to bylo nejetelné. Zemědělci to tam přeorali a cesta vede normálně přes pole, vedle je křoví, tam jet nejde. Možná už to přebránovali a velké hroudy rozbili, ale nespoléhal bych na to. Na fullu jsem měl co dělat, abych to „přejel“ na HT jeto nejetelné!

            Na noční vyjížďku bych dal něco kratšího. Moje představa je něco kolem 30–40 km, na noc to bude tak 2 hodinky pohodového pojezdu a myslím, že v terénu to bude tak akorát. Měl jsem za to, že chcete spíš projet zápední část Chřibů a ne se motat až kolem Buchlova.

            Pokud byste nechtěli podnikat tak dlouhý výjezd, tak bych se do toho s váma pustil. Návrh trasy bych měl, napadl mě včera při podvečerní vyjížďce. Včera jsem část této trasy byl projet, jel jsem na Kameňák, Zavadilku a pak po červené na druhé křížení s asfaltkou, nahoru, pak po zelené do Čeložnic a přes pole do Kyjova. Byl to krásný hodinku a čtvrt dlouhý podvečerní pojezd. V lese je až na pár míst krásně sucho, kaluže se dají objet.

            Start bysme mohli udělat v hospodě na Srubu, asi 2 km za Osvětimanama směr Vlčák. Je tam dřevěná srubová hospoda, fajn posezení, čepovaný Birell … Odsud po asfaltce až na rozcestí červená od Pile na Kazatelnu. Od Kazatelny zelená Klimentek, žlutá U Křížku. Pak červená až po druhé křížení lesní asfaltky nad Bohuslavicema, pak 500 metrů po ní nahoru, na vrcholu vpravo sjezd na zelenou Bohuslavice – Čeložnice. Tady už je to krásný úsek lesem po zelené do Čeložnic. V Čeložnicích bych se od vás asi odpoutal a sjel přes pole do Kyjova a vy bysme mohli pokračovat buď po asfaltkách v podchřibí zpátky do Osvětiman, viz zaznačení v trase nebo z Čeložnice jet po žluté na Zavadilku a dál po zelené a modré k přehradě do Osvětiman a ke srubu. Ale musím říct, že to značení modrá nad Vřesovicema kolem přehrady do Osvětiman je docela dost zmatečné, respektive skro žádné, celkem jsem tam kufroval za bílého dne. Tahle trasa může mít něco přes 30 km, maximálně jezdivých :). Myslím, že na noční vyjížďku v terénu (Chřiby nejsou rovinatá Doubrava), to bude stačit. Navíc zakončit můžete opět na Srubu :). Start bych udělal klidně v 19.30, stejně, se vždycky někdo opozdí, navíc v 8 večer je už solidní tma a když po půl vyjedem od Srubu, a zajedem do lesa, bude už tma jako v prdeli :).

             
            0 0
            • marapara  

              Ještě vysvětlivka: červené kolečko je start a cíl – hospoda na Srubu, modře je nárvh trasy, západní část Chřibů, něco přes 30 km. Od Čeložnic je buď možno jet po asfaltkách do Osvětiman nebo se zanořit zpátky do Chřibůa vyjet až u Osvětiman.

              0 0
            • marapara  

              Větší náhled na mapu, na 2 části.

              0 0
              • firefighter32  

                Zdarte bajkeři,

                také bych byl raději pro kratší variantu trasy. Budu mít dva fénixe , do každého jednu náhradní sadu baterií a myslím, že ty 2 max 3 hoďky jízdy budou akorát, Navíc se pojede pomaleji než ve dne. Ještě jsem tenhle odkaz hodil s dovolením Stenliho na cyklodiskusi, kdyby se chtěl přidat i někdo další.

                0 0
              • stenli  

                Pokud budeš chtít, můžeme tě cestou nabrat v Kyjově a zpátky zase přivézt. Pojedeme s Tomem (firefighter32) dva, mám sice malého Yarise, ale kolo bude v bavlnce (Thule Proride 951).

                A co takhle vzít tvoji trasu, jen vyjet z těch Bohuslavic po zelené k občerstvovací stanici Na srubu, zde krátká zastávka, pak dále do kopců a jako třešinku na dortu nakonec vzít ten tvůj sjezd po červené do Bohuslavic. Trošku bi mne mrzelo, pokud by tam nebyl zařazen, to kličkování mezi borovicemi na závěr musí být ve tmě bomba.

                0 0
                • stenli  

                  Abych ještě vysvětlil tu Doubravu, aby nevznikl dojem, že nevyjedeme kopec :-) Mám v Doubravě 22–30 km okruh, který jezdím hlavně v noci na podzim a v zimě, protože je to kousek od baráku. Ale sám nebo s Tomem pravidelně dáváme švihy 5–7 hodin, 50–90 km, up 100–2000 v Karpatech a Chřibech (v zimě tedy o něco míň). Takže žádné lamy nejsme :-)

                  0 0
                  • stenli  

                    Oprava: up 1000–2000 m

                    0 0
                  • marapara  

                    Ale jo, já vám to věřím, taky dělám švihy přes 100 km Chřiby, Karpaty 1000–2000 výškových. Ale ta zelená je fakt na pár místech nejetelná za bílého dne, natož tak v noci :). Kdo tam nejel, nemůže vědět do čeho jde :).

                    0 0
                • marapara  

                  Já jsem myslel, že pojedem spíš z Osvětiman a že tam přijedu na kole z Kyjova.

                  O to kličkování mezi borovicema bysme byli ochuzení, ale pořád lepší se o to ochudit, než pak tlačit v noci 3/4 kilometru kola po oraništi :).

                  0 0
                  • stenli  

                    O.k. platí tvoje výše popsaná varianta. Ta zelená z Bohuslavic po rozcestí s modrou se dá jet v pohodě, ale je pravda, že je to mezi poli a docela nuda.

                    Takže sraz 19,30 hospoda U sru­bu v Osvětimanech (červená tečka z tvé mapy), výjezd 20,00 hod.

                    Stále to mohu vzít tam a zpět přes Kyjov, takže pokud budeš mít zájem, dej vědět.

                    0 0
                    • marapara  

                      OK, já si to klidně dám po svých ;).

                      0 0
                    • t29  

                      píšu si, budu tam (platí těch výše slíbených 70%), beru Auroru navíc, kdyby chtěl někdo zkusit.

                      0 0
                      • marapara  

                        Já zvyšuju asi tak na 80% :). Počasí má být OK, pokud nezaprší, tak to bude super pojezd.

                        0 0
                      • firefighter32  

                        Já bych možná měl o tu auroru zájem, nevím, jak moc dlouho vydrží ty fénixy. Máš ji ještě nějak upravovanou ?? Nebudeš ji prodávat?? Hledám ještě na noční zimní cesty do práce nějakou pomocnici k fénixovi.

                        0 0
                    • stenli  

                      Můžete mi všichni, kdo pravděpodobně pojedou (mimo Toma), poslat na e-mail z profilu číslo na mobil ? V odpověď pošlu číslo na sebe. To kdyby bylo potřeba se narychlo domluvit, něco změnit, někdo se opozdí, atd.

                      0 0
                    • stenli  

                      Takže nás je zatím 5 kusů, počasí má vydržet. Sraz v 19,30 v Osvě­timanech U srubu platí.

                      0 0
            • stenli  

              Super, super, super.

              Taky se mi to zdálo již nadlouho. Jenže nějak jsem nedokázal vyloučit ty krásné trasy u B. kamene. Rozhodně souhlasím s navrženou trasou a časem , je to velmi rozumný kompromis.

              Já jezdím taky s mirážkou Evo na řídítkách + Evo X na přilbě (zapínám jen při sjezdech)

              0 0
    • Krys  

      Ha, tak čiste náhodou ma dnes v noci čaká nočný prejazd Chříb. Autom. :)

      0 0
    • mich8888  

      jel bych taky, ale večer jdu na narozky fakt škoda možná někdy příště

      0 0
    • stenli  

      Tak jsem se právě vrátil z akce. Dali jsme 37 km, což bylo tak akorát. Dvě a půl hodinky skvělého nočního bajkování. Úžasný zážitek při pohledu na kličkující světýlka mezi stromy, dále při výjezdu z lesa na svítící vesnice a nakonec setkání se stádem divočáků. Marapara vybral skvělý start, hospoda U srubu nemá chybu, stejně jako čepovaný Birell. Akci určitě zopakujeme. Zítra sem dám fotky.

      0 0
    • t29  

      Díky všem za účast a Marovi za vedení, zjistil jsem, že jihozápadní část jsou úplně jiné Chřiby, než jaké znám já. Za tři hodiny jsme projeli tolik singlíků, kolik jich normálně projedu za tři týdny :) přidávám tracklog akce:

      tibo.wz.cz/ko­la/2009_08_29_noc­ni_chriby.gpx

      0 0
      • marapara  

        Tu fotku v profilu jsi asi měnil nedávno, že? Je taková vypovídající :))). Jak jste se pak vraceli? Jeli po silnici až do Osvětiman nebo jste to někde ještě vzali do lesa?

        Bylo to super.  Jsem se v deset vrátil do Kyjova, stavil se na Svijany na zahrádce a byl jsem plný dojmů. Divočáci mě dostali a te průvod světýlek v lese, když to člověk pozoruje po výjezdu na pole :)))). Ta trasa je nejkrásnější pozdně odpoledne nebo v podvečer, kdy se tam člověk toulá sám, při nízkém slunci to dotváří skvělou atmosféru.

        Pokud to vyjde, tak bysme mohli zopáknout něco podobného na podzim, pokud nebude už moc bahna v lese a vyjet třeba směrem na Buchlov. Start by zase mohl být na Srubu a udělat kolečko přes Stupavské louky a Buchlov a zpátky :).

        0 0
        • stenli  

          Jeli jsme různě – asfalt, polní cesty, oraniště :) Na následnou akci se moc těším.

          Posílám nejpovedenější fotky, i ufony. Všechny pošlu odpoledne na vaše e-maily. Díky Tibo za trasu.

          0 0
          • marapara  

            … jsou tam :))))

            0 0
            • petrmu  

              Díky za fotky, bylo to rallye.Nevíte někdo jestli se ta trasa z garmina dá načíst do ozziho?

              0 0
              • stenli  

                Jasně, dáš import GPX file.

                Přikládám 3D mapu s trasou.

                0 0
                • t29  

                  je tam pěkně vidět to bloudící kolečko při návratu :)

                  0 0
        • t29  

          cesta viz tracklog, zabloudili jsme akorát jednou :) a z cíle jsme to s White_line vzali zase po asfaltu nahoru a přes pilu na Smraďavku a Boršice. Fotka je tak dva týdny stará, říkal jsem si, že už to chce nějak přiznat svoje ufonství :)

          No a plán na příští trasu, pokud by se jelo zase ze Srubu, bych viděl takto, cca 40 až 45 kilometrů podle toho, jaké varianty si vybereme. Za měsíc bude slunko zapadat asi o hodinu dřív, takže pro noční výlet bych start posunul někam mezi 17:30 a 18:00, ať se za světla vyhrabeme na hřeben. Jsem zvědavý na západ sluníčka na stupavských loukách :)

          0 0
          • t29  

            vrr, mi to nevzalo odkaz…

            tak eště jednou: takto

            0 0
            • t29  

              ach jo… nutno zkopírovat

              http://www.mapy.cz/#…-2816–14208+256–9088–7040+1920–13568+10496–8704–1536–2944–3200–1152–2304–2816–8960–6400–4480–2560+640–9728–2816–4224–11520+9728–34048+2048–3328+2048–19200–12544–3072–2560+3840–8448–2304–3584–9472–10496–3328–9472+14848–12544–2048–11520–6912–1280+6144–8960+6656–1536+4096–9984–3840–8960–5120–4096+12032–12032–17152–16128+9984–1280+0–3072–15872–9216–7168–11264–11776–7680–14848–2560–3840–7168–1536–7936–8960–9728–1024–2432–7936+1280–7552–3072–5888–2944–512+4736–20096–5376–9472–4352–12544–896–128+10368+691­2+9216+9088+5760@x=13969­1008@y=132491264@z=11

              0 0
          • marapara  

            jj, to je dobrý nápad s tím západem slunce na stupavských loukách.

            Dívám se, že jste jeli z Čeložnic dobře, ale po najetí na silnici Kameňák-Moravany jste odbočili místo vpravo vlevo a sjeli do Moravan, pak jeli na Hýsly a kolem rozhledny se přes pole vymotali na Skalky :) a pak Labuty, Vřesovice a kolem přehrady do Osvětiman.

            0 0
    • marapara  

      Tak jsem včera v podvečer projel červenou ze Zavadilky až do Bohuslavic. Po výjezdu z lesa je pole stále poorané, ale už je to sjízdnější. Za těch několik týdnů se hrudy zmenšily, větší než 10 cm jsou jen na pár místech, na fullu to jde přejet, na HT asi ne. Je tam dokonce místy náznak pěšiny, ale do předchozího stavu to má daleko.

      0 0
      • stenli  

        Tak jen tudy co nejčastěji jezdi, a't je to na akci jarní Chřiby O.K. i pro naše hátéčka :)

        Pomalu bychom mohli přemýšlet o termínu pro ten podzimní podvečerní švih, to by mohl ufon t29 založit nové vlákno, když tak hezky vymyslel tu trasu. Předpokládám, že od takové poloviny října se tam již moc jezdit nedá kvůli blátu.

        0 0
        • t29  

          Ufon si myslí, že pro ježdění po Chřibech není nutné zakládat pokaždé nové vlákno ;)

          Uvažoval jsem o pátku 25.9., ale nevím, kolik lidí bude schopných/ochotných se utrhnout z prodlouženého víkendu. Týden předtím a týden potom mi to možná bude kolidovat s odpolední směnou.

          0 0
          • firefighter32  

            Mne by ten termín 25.9. na 98,5 procent vyhovoval. Pokud by by počasí přálo, tak bych rád jel. Využiju, že jsou tady mezi náma mimozemšťané :-) a zeptám se jestli neví, jak dlouho trvá od objednání dodání věcí z dealextreme??? Rád bych si doobjednal 2 aurory, ať tam nejezdím s těma bludičkama fénixama :-)

            0 0
            • marapara  

              jj, pokud bude přát počasí, tak jedu taky. Termín zatím OK, ale může se něco změnit. Hlavně aby nějak moc nezapršelo den nebo 2 dny před výjezdem.

              0 0
            • t29  

              tak 2 až 3 týdny, do 25.9. by to dojít mohlo.

              0 0
              • firefighter32  

                Tak je objednáno, snad vše proběhne v pořádku. Objednal jsem 2 potvůrky s náhradníma aku, tak snad s fénixem na přilbě to do lesa bude stačit.

                0 0
                • marapara  

                  Tak to vypadá, že nakonec zůstanu sám s Evo a EvoX a jedním Fenixem na přilbě :).

                  Na druhou stranu jsem při té noční jízdě zjistil, že mi to 5W Evo a Fenix na přilbě docela bohatě stačí na běžnou jízdu nočním terénem a max. do sjezdů si na chvíli zapnu EvoX, tak je to o něco lepší :).

                  0 0
                • stenli  

                  O.K. takže já s Márou pojedeme s mirážkama vepředu a všechny ty vaše bolševické křižníky nám budou zezadu osvětlovat cestu !

                  0 0
            • stenli  

              Mně termín vyhovuje dokonce na 98,7 %

              0 0
        • marapara  

          Hodně záleží na tom jaký je podzim. Pokud pořádně zachčije a teploty nejdou přes den nad 20 stupňů, tak minimálně týden je to tam nejetelné. Holt, tepla ubývá, i když zatím je to září docela dobré.

          Pamatuju podzim tuším 2006, byl teplý a suchý. To jsem jezdil po lesích do konce listopadu, jak tam bylo krásně sucho. Skoro celý říjen teploty šly lehce přes 20 stupňů a podzim byl koncem října krásně barevný.

          0 0
          • nsrb  

            Ahoj toho 25.9 bych chtěl jet taky,mám taky mirage evo 5w,jezdit v tolika lidech v noci musí být určitě dobrá zábava.

             
            0 0
            • Honzyn  

              K dalsi nocni jizde bych se take rad pridal.Jsem na BF po dlouhe dobe.Vlastne tento rok jsme nocni jizdou i zacali-Silvestr jsme privitali na bikach na Brde.Srub jako misto srazu by mi sedelo.

              0 0
        • marapara  

          Tak ta červená je stále nejetelná. Včera jsem to byl projet a zaplakal jsem na cestou. Zemědělci pole opět přeorali a jaksi nakypřili. Takže hrudy tam jsou tak 10 i víc čísel, ale vzhledem k tomu, že vrch je suchý a hodně sypký, tak se hodně boří. Místy jsem měl přední kolo téměř po kotouč v oraništi. No jízda za trest, nebrat.

          0 0
    • t29  

      S termínem 25.9. bude ještě jeden problém, myslivci.

      loni tou dobou psaly noviny toto:

      http://zlinsky.denik.cz/…0080927.html

      0 0
      • speedy gonzales  

        jj, dobra pripominka.

        i kdyz se to bajkerum muze zdat jako blbost, lesnici/myslivci to berou opravdu dost vazne. a v chribech obzvlast. zrovna pred par dny jsem se o tom bavil se ing. zubkem, zastupcem lesni spravy buchlovice…

        pokud muzu, doporucil bych datum nocni vyjizdky presunout, abyste se vyhnuli komplikacim a stretum.

        0 0
        • DalajVladan  

          on je hlavně nepříjemný střet s broky …

          0 0
          • t29  

            Broky nehrozí, na jeleny se chodí s kulovnicí :)

            Místo večerní/noční vyjížďky v pátek 25.9. navrhuju denní vyjížďku v sobotu 26.9. po stejné trase, start v 12:00 U Srubu. Tu noční vyjížďku bych posunul tak o dva-tři týdny dál.

            Kdo se přidá?

            0 0
            • Honzyn  

              Ja se pridam urcite.Termin bych urcite presunul az po jeleni riji,pro myslivce je to vrchol roku a v tuto dobu zver fakt neni vhodne rusit.Denni vyjizdku drive bych jel.

              0 0
            • stenli  

              Jedu

              0 0
            • marapara  

              Já myslím, že by to šlo. Ale na 100% to ještě potvrdit nemůžu. Uvidím, jestli nebude práce na bytě. Ale tak na 60% pojedu.

              0 0
            • firefighter32  

              Já snad ano, myslím tak na 62,85%.

              0 0
            • nsrb  

              Jo to bude asi rozmnější,už okolo mně kdisy kulky lítaly,kdiž sem i s kolem nechtěně vjel do blízkosti areálu střelnice kousek za Bzencem,průstřel rámu nebo hlavy bych nerad riskoval.

              0 0
              • marapara  

                Což o to, rám bys ještě koupil druhý, ale hlavu asi těžko :))

                0 0
                • Honzyn  

                  Takze 26.9. v sobotu sraz Na Srubu u Osvetiman-denni vyjizdka?!

                  0 0
                  • firefighter32  

                    Pokud se do toho nevmrdne vinobraní, tak já jedu, beru Stenliho a teoreticky bych mohl vzít do auta i někoho třetího, ale muselo by se mu kolo vejít do kufru scénica, vyhodil bych zadní 2 sedajdy.

                    0 0
                    • marapara  

                      No čéče, taky nás ještě čeká vinobranní. Tak uvidíme, jestli bude čas v tu sobotu. Ale předběžně s tím počítám.

                      0 0
                      • Honzyn  

                        Pojedete nekdo z UH?Dame nekde sraz v UH,pak Na Srubu v kolik?Na trase se dohodnem az na miste,ze?

                        0 0
                        • t29  

                          Předběžný návrh trasy viz výše (29.08.2009 13:44:20). Start ve 12:00, já vyrazím z domu v 10:00 a cca 10:15 čekám na White-Line na velehradské cyklostezce u křížku

                          0 0
                    • nsrb  

                      Jestly pojedeš,myslíš že by se pro mně našlo v autě místo?taky nevím jestly bych ten srub našel,i když sem tama jel hodněkrát na silničce, doufám že to stihnu v nějakém rozumném čase dom,protože jedu s kamarádem večer do U.H. na koncert.

                      0 0
                      • nsrb  

                        otázka byla pro firefighter32 sem se uklikl.

                        0 0
                        • firefighter32  

                          Ahoj, až teď jsem sem nahlédl. Jasně, myslím, že to do auta nějak nacpem. Napiš mi na mejl tel. číslo, zítra zavolám a domluvíme se, kde tě naberem. Já mám zase navečer opékačku a popíječku u vinného sklepa, tak bych byl taky rád za nějaký rozumný návrat. Doufám, že se tam moc nezruším, abych se mohl zrušit až večer u pohárku s vínem :-)

                          0 0
                          • firefighter32  

                            Jinak se samozřejmě to vinobraní do toho vmrdlo, ale zatím jsem to ustál a šance, že pojedu je už nyní 97,85 %.

                            0 0
            • marapara  

              Tak teď už vím, že v sobotu to neklapne. Budu na bytě s parketářem skládat parkety. Takže si to užijte pánové.

              0 0
            • rock  

              Zdravím, pánové; uzavřená společnost, nebo se můžu připojit ?

              0 0
              • t29  

                Připojit se může kdokoli, jsi vítán

                0 0
                • Honzyn  

                  Takze sraz pro Hradistaky a okoli je v 10 v sobotu na zacatku velehradske cyklostezky(od St.M.)?Sraz Na Srubu je ve 12 pro vsechny?Snad vydrzi pocasi,ted je to super,je sucho a idealni teplota:-)Ja dnes nalital po Chribech 91 km.

                  0 0
                  • t29  

                    Přesně tak. Teda kdo chce, může z UH jet třeba přes Kostelany rovnou do Osvětiman:) já budu 10:15 u křížku (Loc: 49°5'8.23"N, 17°25'32.987"E)

                    0 0
                    • Honzyn  

                      Dobre,10:15 sraz U krizku na veleh. cyklostezce.Pojedem pres Smradavku,Pilu,smer Ocasek,doleva dolu Na Srub?

                      0 0
                      • t29  

                        Posledně jsme to brali po silnici (Zlechov – Boršice – Medlovice – Osvětimany). Domluvíme se na místě.

                        0 0
                        • firefighter32  

                          Zdar, dnes mi došly aurory, chtěl jsem se tě zeptat, jak se dlouho nabíjí ten aku trustfire ??

                          0 0
                          • t29  

                            podle nabíječky:

                            kapacita aku 2500mAh znamená při nabíjecím proudu 500mA 5–6 hodin na nabití. Pokud nabíječka dá třeba 650mA, počítej 4 hodiny, pokud dá 1A, tak 2–3 hodiny.

                            0 0
                        • Honzyn  

                          O.K.,jeste me napadlo,ze znam trasu,kterou bychom sjeli ke Srubu primo shora po sjezdovce,stoji to za to!

                          0 0
                          • t29  

                            To jsem zvědav, já jsem vyjel po zelené z lesa a dojel doprostřed pole – horní konec vleku na dohled, ale 300 metrů přes oranisko:

                            http://www.mapy.cz/…

                            0 0
                            • Honzyn  

                              Jede se po zelene od Dlouhe reky,kolem Sanderky,rozcestnik Nad Sparovy,pak doprava,po polnacce..je mozne,ze pole je poorane,ja to jel naposledy pred 3 tydny a v poho.Abychom se neunavili,nez vubec dojedem na sraz na Srub! :-)

                              0 0
                  • Vita P.  

                    jedu, kdyžtak na mě počkejte, kdyby se mě (jako obvykle) nechtělo vstávat a dorazil tam s „akdemickou čtvrthodinkou“ zpoždění

                    0 0
                • rock  

                  Fajn, objevím se tam, dožiju-li víkendu.

                  0 0
                • JackT  

                  Tak to ja bych se asi taky pridal, jel bych s vama uz od te velehradske cyklostezky

                  0 0
            • rock  

              Dobré to bylo, díky za společnost.

              btw 116.7 km, 2396 m …

              0 0
              • t29  

                Taky děkuju všem zúčastněným, fotky a záznam pověsím zítra na web.

                0 0
                • firefighter32  

                  Taky díky za pěkný výlet. Škoda jen té rozbité přilby a páčky zadního žazení. Snad mne moja pustí na tu další noční bajkovačku.

                  0 0
                  • t29  

                    Hlavně že jsi celý, zbytek se dá pořešit.

                    Fotky a gpx zde:

                    http://chribymtb.unas.cz

                    0 0
                    • JackT  

                      Paradni vyjizdka, mozna si koupim nejake to lepsi svetlo a pridam se i na tu nocni :-). A vy ste se tam nekdo rozbili nebo co?

                      0 0
                      • rock  

                        Kolegovi firefighterovi32 se nezadařilo asi 30s poté, co ses odpojil …

                        0 0
                        • stenli  

                          V prudkém sjezdu mu zvadly V brzdy a v rychlosti mu ustřelilo přední kolo. Má pěknou dírku v přilbě na památku.

                          0 0
                  • marapara  

                    Ses vymázl nebo co? :)

                    0 0
              • marapara  

                nj, stupavské louky :)

                0 0
              • stenli  

                Super akce, posílám nejpovedenější fotky. Kdo chce originály, tak mi napište na e-mail

                0 0
                • stenli  

                  a ještě tady

                  0 0
                  • faba  

                    Ten Fisher je nový nebo testovací?

                    0 0
                    • Honzyn  

                      Fisher je test bike z Juvacykla.Mam ho zapujcen na dobu neurcitou:-)Budu na nem v pristi sezone i zavodit s podporou Juvacykloteamu.Po prodlouzenem vikendu a 340km v jeho sedle behem 3 dni mi staci na to,ze na 26" uz nesednu!Je moznost se mnou vyjet a velka kola si zkusit.

                      0 0
                      • faba  

                        Jsem od úterka nějak nachlazený a tak jsem víkend bohužel prošvihl. Už se to lepší a snad bych to mohl o víkendu vyzkoušet. Jaká je to velikost? :-)

                        0 0
                        • Honzyn  

                          Je to GF Paragon 2009 ve velikosti 19".Ja mam 174cm a sedi mi to,i kdyz predchozi biky jsem jezdil 17 nebo 18".

                          0 0
                  • Honzyn  

                    Vyjezd po zelene ze Salase na Dubovy dil-nejtezsi pasaz,z 10 lidi jsem to vyjel jen ja:-)diky devetadvacitce(?)A­le az na treti pokus:-((

                    0 0
                    • faba  

                      Na tom prudkém kousku mě nezachrání ani 29. Jsem asi moc líný zvednout zadek ze sedla lepit se na řídítka. Zkoušel jsi na tom i Brdo po značce? Tam tu prudkou část taky nedám :-(

                      0 0
                      • Honzyn  

                        Po modre od Padlych na Brdo jezdim casto.Na 29 jsem to zatim nedal,nezkousel to,ale na 26 starem Speslu nebo Scalu se mi to parkrat povedlo bez dotyku nohy zeme,v kuse az k rozhledne.Myslim ale,ze na 29 jsou vyjezdy snadnejsi-bike je o poznani stabilnejsi.V ne­deli jedu zavod u Zlina,jel bych v sobotu,ale jen zlehka.

                        0 0
                    • Dominator  

                      Jeli jsme to s kámošem a asi dva dny před tím mírně zapršelo. Tak jsme hrabali, hrabali a síla kterou jsme vydali nám končila v podobě bahna na zádech a z místa jsme se skoro nehli. Jsme mysleli, že je ten kopec nekonečný. Jsme si tam docela zanadávali.

                      0 0
                    • marapara  

                      Ten kopec moc nemám rád :). Raděj to objedu přes Velehrad a po červené na Chabaně a dolů pod břesteckou skálu je to pěkný sjezdík.

                      0 0
                      • faba  

                        Mně se to zase líbí a až na těch pár prudkých metrů na té vysekané pasece to je celkem v pohodě. Jo a když už jsou ti lesáci v Chřibech tak „aktivní“, tak by mohli nějak citlivě odklidit ten spadlý strom asi tak v první třetině.

                        0 0
                        • marapara  

                          Teďkom jsou lesáci v Chřibech aktivní akorát udělat prořez a nechat to přes cestu do jara :(.

                          0 0
                          • faba  

                            Jo no, nevím proč to pořád tahají na cesty a pak dlouho nic.

                            0 0
                            • marapara  

                              Prostě kokoti.

                              0 0
                              • Honzyn  

                                Padle stromy od Duboveho dilu po zelene na Brestek tam byli taky dlouho a mozna by tam lezeli,kdyby to neodklidili kolegove z Juvateamu.Diky jim!Jinak ze Salase na Dub. dil jezdim vetsinou neznacenou cestou,je to ta doprava za mostkem.

                                0 0
                                • marapara  

                                  Teďkom udělal prořez na červené ze Zavadilky na Bohuslavice. Je to úsek asi 200 m a blbě se kolo tahá přes padlé stromy přes cestu. První to bylo pár stromů a teď je z toho pár set metrů. Jsem zvědavý, kdy to odklidí, protože loni udělali prořez asi o 300 metrů blíž Zavadilce loni v září a odklidili to až letos začátkem května. V zimě tam vede běžecká trasa a horko těžko se těm kmenům vyhýbalo ve sjezdu.

                                  Většinou jezdím ve svém okolí sám na takové kratší vyjížďky a nejsem schopný takové kmeny odtáhnout mimo cestu. Jinak na jaře často odklízím menší kmeny a větve natahané do cesty a zatarasené cesty haldami větví po lesácích. Vytěží dřevo, ale bordel už neuklidí.

                                  Na další prořez jsem narazil na žluté ze Zavadilky na Čeložnice, ale to šlo objet vrchem.

                                  0 0
                                  • Honzyn  

                                    Chvala Ti a diky za ostatni bikery,pokud neco odklizis!To,ze lidi z Juvateamu odklidili ty stromy,jsem se dozvedel,kdyz jsem ho videl cistit motorovou pilu:-)Sam taky nejakou tu vetev apod. z oblibenych tras odklidim.

                                    0 0
                        • Honzyn  

                          Tak jsem dnes zkousel ten usek od Padlych smer Brdo po modre na te 29".Jede to jak pasak!Plne ruce jsem toho mel,ale tak o 30% jednodussi nez na 26".Akorat slapat musis furt stejne:-),ale zadek nepodhrabne a predek se tak nezveda.

                          0 0
    • marapara  

      Tak červená ze Zavadilky na Bohuslavice na polní části OK, včera jsem to projel a je to přebránované, malé hroudy jde v pohodě projet i na HT. Ale za vrcholem stoupání od Zavadilky je stále prořez asi 200 metrů. Místy už to odklidili, ale místy je nový. Včera jsem to objel lesem pár desítek metrů od pěšiny a šlo to.

      0 0
      • Honzyn  

        Dik za info,v teto casti Chribu se pohybuji malo a asi pred mesicem jsme to prave pred tim polem po cervene radsi otocili a do Bohuslavic nejeli,ten prorez je opruz!Ze Zavadilky je vyborna zluta do Celoznic.Ale letos jsem to nejel,jak ted vypada??

        0 0
        • marapara  

          Jel jsem ji nedávno. Cesta v pohodě, je celkem zasekaná větvemi od těžby a na jednom místě je asi 50 metrů prořez, který jde ale objet horní cestou. Cesty se po 100 metrech zase seběhnou a jede se dál.

          0 0
        • stenli  

          Tu žloutou jezdíme s Tomem v opačném směru. Fajn, taková technická na kraji žlabu. Ale pozor na to pole u Čeložnic, pokud je jen trochu mokro, bývá hodně bláta.

          0 0
          • marapara  

            jj, máš recht.

            0 0
          • marapara  

            Tak dneska jsem projel tu žlutou a prořez je víceméně odstraněn z pěšiny, takže jde bez problémů projet. Nějaké větve tam jsou, ale jde to přejet.

            0 0
            • Honzyn  

              Diky za info.O vikendu ten usek zkusim zaradit do spolecne vyjizdky.To pole je tam blbe,vim.

              0 0
            • Honzyn  

              Ahojte,kdy se pojedou ty Nocni Chriby?Kde a kdy bude sraz?Kdo se zucastni?

              0 0
              • stenli  

                Já bych jel skoro určitě, snad ještě bude aspoň pár dnů lepší počasí. Nějaký další zájemce ?

                0 0
                • Honzyn  

                  Pocasi nic moc,v lese blato,ale po zpevnenych cestach bych urcite jel.Misto srazu navrhuju Velehrad,nam by to nejvice pasovalo a auto tam jde dobre zaparkovat,pokud dojedete.My budem 4–5.

                  0 0
                  • stenli  

                    Obávám se, že po zpevněných cestách by to nebylo ono.

                    Nejkrásnější v noci jsou právě ty traily s kličkováním mezi stromy jeden za druhým.

                    Pokud by se to do zimy již nezlepšilo, pak bych aspoň já asi počkal do jara.

                    Tím nechci samozřejmě odrazovat další zájemce, každý to může vidět jinak.

                    0 0
                    • marapara  

                      jj, asi jo. Uvidíme, třeba pár týdnů nezaprší a půjde zajet do Chřibů, ale moc tomu nevěřím :(.

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Co kdybychom si dali zase noční vyjížďku přech chřiby. V pátek 13tého :D. Je mi jedno z kama by se jelo. Trasu vymyslete vy, jelikož já se tam ještě nevyznám.Díky :-)

      0 0
      • Honzyn  

        Jo,ja bych jel!Sraz bych videl na Velehrad,to by sedlo vice lidem,pokud pojedou.V lese je blato az hruza,musime asi jen zpevnene cesty.Muzu kterykoliv den.

        0 0
        • Honzyn  

          Tak co,kdo pojede?Ja a dva kamosi se zitra na to chystame!Ja jedu trenink asi od 10 do 15,ale vecer bych jel zase.Na trase se dohodnem pak.Sraz Velehrad v 17?Nebo v 16:30?Pocasi bude O.K.

          0 0
          • Marcinka  

            Komu by se chtělo jet na Silvestra na BRDO? Vyjedeme z UH tak v 21 hod, nejspíš od Mor. sloupu na Mariánském.

            0 0
            • Honzyn  

              Sraz v UH na Marianskem namesti u Moroveho sloupu v 21:00 plati,ja tam budu.Beru MTB.Viz vlakno Brdo-Chriby-Silvestrovsky vyjezd.

              0 0
    • stenli  

      Po úspěšné akci z konce loňského léta navrhuji uskutečnit něco podobného v první polovině června a sice NOČNÍ CHŘIBY 2010 !

      Aspoň by se dalo na něco těšit, když se teď v lesích, natož v noci moc jezdit nedá.

      Předběžně termíny – pátky 4.,11.,18. června, výjezd klasicky od srubu v Osvětimanech kolem 20.30 hod., abychom stihli ten západ slunce nad Moravanskýma loukama.

      Samozřejmě za předpokladu, že lesní cesty aspoň z větší části vyschnou.

      Dala by se použít podobná trasa, jako jsme plánovali v září 09 a nakonec odjeli přes den.

      Tak dejte vědět, kdo by měl zájem, s maraparou a t29 jako s osvědčenými plánovači a vůdci počítám na 99% :-)

      0 0
      • t29  

        Se mnou tak na 50%, v tomhle období mě omezuje senná rýma

        0 0
      • jojina20  

        Možná bych se přidal… budu to sledovat..

        0 0
      • Honzyn  

        Ja bych jel taky.Pokud nebudu v nasledujici sobotu doplnovat pocet startujicich na nejakem bikemaratonu:-)Byl bych pro sirsi lesni cesty,zpevnene.Ale do cervna to snad v lesich vyschne!

        0 0
        • stenli  

          Kdepak širší zpevněné cesty :-) To je právě na noční jízdě nejlepší – klikaté úzké lesní singlíky mezi stromy. To raději počkat, až vyschnou, šotolina je nuda. Nepojedeme přeci najíždět kilometry ale užít si noční les a technické noční sjezdy :-)

          0 0
      • marapara  

        Toho 4.6. bych to moc optimisticky neviděl. Vzhledem k tomu, co je tam za sračku teď, tak to bude tak 10–14 dní při slunném a teplém počasí vysychat. Sraz bych dal klidně i ve 20.00, protože než se všichni slezou :) …

        Ty louky jsi popletl. Z Moravsnských, jelikož jsou mezi lesy, by toho nebylo moc vidět :). Ale ze Stupavských jo :).

        0 0
      • marapara  

        Ještě je moc pěkný okruh se Stupavských luk nejet na Staré Hutě a Vlčák, ale sjet do Stupavy po hřebenu na Koryčany, žlutá pod Železňák, najet na červenou a sjet do Bohuslavic. Když to jedu z Kyjova, tak je to okruh tak 60 km a necelý km výškový. Podle počasí se to dá trochu prodloužit. Místo červené na Bohuslavice jet modrou na Jestřabice, přejet do Ždánského Lesa a vyjet na Vlčí Jámu a po červené sjet do Bukovan. Ovšem ta modrá na Jestřabice je za předpokladu, že nebude delší dobu pršet. Dlouho se tam na místech drží bláto.

        Jinak v pátek kolem osmé by to u mě neměl být problém :).

        0 0
        • stenli  

          Jasně Stupavské louky jsem myslel. To je vidět, že jsem tam již dlouho nebyl.

          Takže předběžně termín pátek 11.6. s možným odkladem o týden. Sraz 20.00 hod. srub v Osvětimanech.

          Jestli budeš mít čas, hoď sem nějakou mapu s navrhovanou trasou. Přeci jen ne všichni (včetně mne) znají Chřiby jako ty :-)

          0 0
          • marapara  

            Uvidíme podle počasí, tento xindl už snad musí skončit. Není možné, aby byla pořád kosa a furt chcalo.

            0 0
          • stenli  

            Tak vzhledem k počasí posouvám akci nejdříve na 18.6. nebo 25.6. Přeci jen po těch nočních deštích to v lesích do 11.6. moc nevyschne ani při slunečném počasí.

            Kdo se pohybuje v rajónu, dejte vědět, až budou podmínky v Chřibech příznivější, tzn. vyschlé pěšinky, nejen asfalt a šotolina.

            0 0
            • Vita P.  

              Vyschlé pěšinky? Možná tak v září, a to jen tehdy, pokud už nespadne ani kapka…

              0 0
              • t29  

                Zkusíme noční bahenní Chřiby? :)))

                0 0
                • Honzyn  

                  Snad v cervenci to bude lepsi.Vcera jsem po Chribech jezdil jen po asfaltu a stejne se vratil spinavy.Nekde jsou naplavene i kameny,klacky na pevnych cestach,potucky jsou ricky a potoky jsou reky,za posledni mesic spadlo 280mm,z toho 75mm za posledni tyden…

                  0 0
                  • Vita P.  

                    no, když jsem včera viděl, kolik vody se pořád valí z lesa, tak i o tom červenci pochybuju… Jel jsem na silničce úsek Velehrad – Salaš – Bunč – Kudlovská a dom a když jsem viděl ty potoky co tečou přes tu cyklostezku a ten naplavený bordel a klacky, tak jsem měl strach, jestli to vůbec bude jetelné (bylo, jen pak při sjezdu z Bunče do Kostelan jsem se málem nevešel do jedné zatáčky, jak to na té vodě klouzalo, jsem brzdil i očima)

                    0 0
                    • marapara  

                      Shodou okolností jsem jel včera taky do lesa, jen krajem Chřibů nad Čeložnicema po zpevněné cestě, tedy spíš po bývalé zpevbněné cestě co vede vlevo od chat nad Čeložnice na lesní asfaltku Koryčany – Jestřabice Samoty. Cesta co je vlevo od těch chat, navežená suť, rozbité skřidlice atd. to je všechno splavené dole u cesty, jsou to takové hromady bordelu a uprostřed cesty je asi 20 cm hluboký a 20 cm široký zářez a v něm teče potok. No měl jsem místy co dělat abych to vyjel. Když jsem ale vyjel nahoru na asfaltku a díval se do lesa, tak v lese, tedy spíš tam, kde ještě lesáci netěží dřevo, ale jsou normální cestičky, byla spíš jen vlhká hlína a pomalu by se tam dalo i jet. Pokud nebude moc chcát, tak zkusím příští víkend do Chřibů.

                      0 0
                      • t29  

                        Hřebeny asi vyschnou během týdne nebo dvou (nebude-li pršet), ale v dolinách se voda drží. Už je zaplavená (a jakože uzavřená:) i cyklostezka před Velehradem, poprvé za těch pět let co existuje.

                        0 0
      • Smazaný účet  

        Když bude rozumné počasí tak pojedu :-)

        0 0
        • Honzyn  

          4.6. bych asi nejel(5.6. jedu Fatransky maraton).Navic to bude jeste blato.Sraz bych taky dal driv,klidne v 19,at si dam nejake to pivko:-)pak pojedu i ty singliky:-)).Trasu bych dopredu moc neplanoval,my co Chriby zname neco vymyslime podle pocasi a vlhkosti lesa,aktualniho stavu cest v tu dobu,ne?

          0 0
    • t29  

      Opět oživuju debatu.

      12.8. až 13.8. mají maximum Perseidy. Jestli jsme plánovali západ slunce na stupavských loukách, jaké by bylo pozorování meteoritů?

      0 0
      • marapara  

        Určitě zajímavé, ale uvidíme co si o tom bude myslet počasí. Teď je o5 po poměrně vydatných deštích v Chřibech nejetelno mimo zpevněné cesty. I když na Stupavky se dá při nejhorším vyjet od Trampa nebo ze Stupavy po zpevněné cestě. Místo zelené od Srubu, která byla letos jakžtakž jetelná asi 3 týdny z celého roku.

        0 0
        • t29  

          právě, vzhledem k počasí nás moc bikerských zážitků v nejbližším okolí asi nečeká, tak to chce spojit s něčím dalším. Zatím ani nemám v hlavě místo srazu a trasu, uvidíme podle očekávané účasti, i když to bude dost narychlo.

          0 0
          • Honzyn  

            Mozna se pridam,se svetlem jsem nejel uz pekne dlouho:-)Padani hvezd stoji za to,par let zpet jsem to pozoroval z luk mezi Dlouhou rekou a Pilou.

            0 0
            • marapara  

              Vzhledem k tomu, že ty louky jsou víceméně v údolí, tak byl výhled asi trochu omezený.

              0 0
          • t29  

            tak se omlouvám, několik nejen cyklistických pádů mě vyřadilo z provozuschop­ného stavu.

            0 0
            • Honzyn  

              Tak ti preju at si brzo fit!Me zas boli kycelni kloub,ted jsem tyden bikoval u Livigna a pri prenaseni kola kamennou suti mi ujela noha a nejak v tom preskocilo,na kole to jeste jde,ale chuze je problem:-(

              0 0
              • stenli  

                Já zase před měsícem chytil takový zánět do zad, že jsem byl schopen se jen plazit po zemi, dostala mne z toho až Mudr a její injekce.

                A měsíc zakázané kolo, zítra jedu testovat zbytky kondice, záda ještě trochu cítím.

                Tak to asi pojede Mára v noci v Chřibech sám :-)

                0 0
    • stenli  

      Otevírám znovu po roce tohle vlákno. Od posledního nočního švihu v Chřibech uběhly již dva roky. Za tu dobu dost z nás upgradovalo bajky, o světlech ani nemluvě.

      Co takhle nejen o nich znovu pokecat v Osvětimanech u srubu a pak na vzrušující noční jízdu po kopcích ?

      Termín pátek, 26.8. cca 19,30

      Účast účastníků prvního ročníku skoro povinná :-)

      Trasa k diskuzi.

      0 0
      • marapara  

        jojo, byl jsem teďka v pátek :). Pokud bude přát počasí, tak bych jel :). Teďkom je v Chřibech poměrně dost mokro a zřejmě ještě morka přibude po tomto týdnu. Eventuelně by se dala sjet nějaká silniční/šotolinová varianta. Možnosti v Chřibech jsou.

        0 0
        • stenli  

          Tak by mělo být celý týden pěkně, do pátku cesty z větší části snad vyschnou. Hasič bohužel nemůže. Ale snad se ještě někdo přidá a nepojedeme jen my dva :-)

          0 0
          • marapara  

            Snad jo. Pokud nezabouří, tak to vypadá, že by se mohlo i prášit za kočárama :)

            0 0
      • t29  

        tenhle termín mi asi nevyjde, ale budu na to myslet

        0 0
      • xshreck  

        spíš noční podzimní bych dal .-)

        0 0
    • marapara  

      Tak oživuji tohle vlákno, jak to s Vama vypadá šohaji? Kdo by jel?

      Předběžně bych viděl návrh trasy od srubu na rozcestí na červenou, na zelenou na Stupavky, pak dolů na Stupavu. Odsud buďto kousek po silnici a od přehrady vyjet kolem Cimburku ke Křížku, pak po červené nad Zavadilku a sjet na křížení lesní asfaltky po ní na Čeložnice. Z Čeložnic už po asfaltkách zpět na Osvětimany. Eventulně by se dala trasa prodloužit o výjezd k Zelenému obrázku (pod Střílecký hrad) a po tom hřebenu sjet do Koryčan a po žluté vyjet pod Železňák nad Zavadilku a napojit se na trať.

      http://www.mapy.cz/…%a1t%c4%9b&um­l=49%c2%b04'36­.103

      0 0
      • t29  

        Výjezd k Zelenému obrázku5%a1t%c4%9­b&uml=49%c2%b04'­36.103 se dá naplánovat na místě podle chuti – já bych si ho dal.

        Účast slibuju na 70%.

        0 0
        • marapara  

          Dneska jsem to projel přes Zelený obrázek. Sice z Kyjova do Kyjova, ale celkově 51 km a 900 výškových. Horko bylo ale fakt hrozné i v lese bylo kolem 28–29 stupňů. Většina trasy je suchá a v pohodě sjízdná, akorát odbočka na zelenou na Stupavky jsou tam nějaké větve přes cestu, na fullu jsem to ale přejel a nakonec strom, který jsem přenesl. Jinak OK. Výjezd k Zelenému obrázku je v pohodě, dá se i natáhnout ze Stupavek na Staré Hutě a přes motorest Samota. Uvidíme podle chuti, ale v tom horku jsem toho měl i tak dost :).

          Já pojedu taky na 99 % a tak na 90 % pojede ještě kamoš z Dubňan. Není na BF, ale občas chodí na BF. Fulla má teď v opravě, bohužel se mu posral tlumič, tak pojede na HT.

          0 0
      • stenli  

        Já jedu na 99%, když už jsem to letos otevřel :-)

        Trasa super

        0 0
      • marapara  

        up, tak jak to s váma vypadá … ?

        0 0
        • t29  

          Stále 70%

          Bude to zase U Srubu? a v kolik? 18:30 – 19:00 sraz a 19:30–20:00 start?

          0 0
          • marapara  

            viděl bych sraz někdy po sedmé, já bych přijel s kamarádem kolem 19.15 a tak kolem 3/4 na 8 odjezd :).

            sraz u Srubu

            0 0
            • t29  

              Ok.

              0 0
            • stenli  

              Ok :-)

              0 0
            • t29  

              Tak už jsem i zpátky, stala se mi taková nemilá příhoda, prostě jedu jedu, a najednou nejedu, ležím :] a se zrušeným ráfkem jsem to akorát otočil z Boršic domů :(

              0 0
              • drevik  

                Ježišmarjá,tos trefils ty zpevňovací železa u pěšiny?

                0 0
                • t29  

                  to fakt ne :) jenom se mi vyzul plášť za jízdy a zkroucený ráfek se zasekl ve vidlici.

                  0 0
                  • drevik  

                    Tož to je teda pech.Doufam že aspoň jezdec přežil…

                    0 0
                    • creek  

                      taky jsem se chtěl přidat, tak jsem to vzal rovnou z práce s kolem v kufru.V Kuno­vicích prasklo těsnění a vytekla voda z chladiče, takže nápodobně.

                      0 0
                      • drevik  

                        jo,jo vadný termostat a vedro k tomu.Kdoví kde teď noční jezdci jsou..

                        0 0
                        • stenli  

                          Poslední noční jezdec hlásí příjezd domů. Po úžasném nočním bajkování jsem nezabloudil, našel svoje auto a před půl hodinou přijel domů. Mára s Jirkou už by měli být doma dávno. Jinak na nehody byl ten pátek bohatý. Já hodil tygra přes řídítka, naštěstí v malé rychlosti. Také jsem malinko sjel z cesty (jel jsem vždy jako ten nejpomalejší daleko vzadu) ale pak zas ostatní našel. Dále ještě jedna vyděšená skupina mlaďochů v lese, slečna rozdýchává úlek z Márových světel asi ještě teď. Jinak nádherné noční sjezdy, krásné nebe plné hvězd, svítící města. Škoda, že jste nedojeli.

                          0 0
                          • t29  

                            Takže sestavu jste měli docela komorní. Příště to doženem.

                            0 0
                          • marapara  

                            :D … kuwa, já jsem se tak lekl, jak zařvala :D. Jsem vyfičel po té kamenité cestě nad Čeložnice a najednú jekot, že jsme málem spadl z kola :D.

                            Jinak to bylo kouzelné, hlavě pohled do ticha údolí ze Stupavek a nad Koryčanama. Sice těch bludiček vyjíždějících z lesa nad Čeložnicama bylo tentokrát skromněji, ale neva :).

                            Celkem jsem měl na tacháku 54 km a 1000 výškových. Docela mě překvapilo, že Aurora vydržela na jeden článek celou dobu a pořád svítila ještě dobře. Akci jsem zakončili v Kyjově na zahrádce na Svijanech, přijeli jsme tam kolem 22.30 :). Domů jsem přijel kolem 23.30.

                            0 0
                    • t29  

                      Přežil ve zdraví, až na dvě modřiny a zlost z nevydařeného výletu. Při vší smůle ještě docela štěstí.

                      0 0
              • marapara  

                to je síla teda :(

                0 0
      • drevik  

        Kua ,já jsem se už přihlásil na Moravsky maraton :( No snad příště.Tak si aspon dám na zdar Vaší výpravy pod Brníčkem šťopku slivovičky.Ať Vám to vyjde.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.