• MichalH

    Dal jsem si vycentrovat kolo na ráfku mavic xm517, ale jaké bylo moje překvapení když jsem si pro něj přišel a mechanik mi řekl, že to nešlo, protože ten ráfek je tak tuhej, že nejde vycentrovat. Nebylo to nijak moc bouchlý (rámem to v pohodě prošlo ;o) ) a navíc jenom do strany rozcentrovaný(možná tak 0,5cm odhadem). Tak mě zajímá jestli je to možný, nebo jestli to prostě ten mechanik nestihl a vymyslel si to. Co myslíte?

    0 0
    • PietroUL  

      Půl centimetru je dost, takovej ráfek už bych nerovnal.

      0 0
    • Luža  

      Včera jsem to samý řešil na kamuldovým kole … Do rámu se to vlezlo v poho, ale dost to škrtalo o brzdy. Docentroval jsem to na 1mm, vlnka tam ale ještě zůstala, krátká ale je tam. Víc to prostě nešlo, už tak jsem měl na jedné straně dráty nabrnklý jak slabý Éčko na kajtře a na druhé už jsou dost volný.

      Jestli Ti tam ale mechoš nechal 5mm, to se mně zdá docela dost …

      0 0
      • MichalH  

        To bylo před tím, teď je vidět že to aspoň zkusil, špice jsou utažený víc jak předtím. Jen si říkám, jestli se mu s tím náhodou jen nechtělo *****, protože říkal že má plno a neví jestli to stihne, jak jsem to tam dával. Kdybych měl kotouče tak to neřeším, ale s véčkama to bude asi drhnout. Asi zkusím ještě jinej shop.

        0 0
        • Volf  

          kdyby to bylo Géčko tak jsi to mohl ladit do oktávy jako dvanáctistrunku :-))

          0 0
    • Daf  

      Jakmile je rafek zdeformovanej, tak je to problem. Dnes jsou rafky tuhy, ne jako driv na favorita. I kdyz se to povede vycentrovat porad bude mit tendenci se rozcentrovavat a nikdy uz to nebude ono.

      0 0
      • MichalH  

        Jo něco takovýho říkal, že je tam nějaké pnutí a že už je prostě na odpis.

        0 0
    • martt  

      Pokial si to nerobis sam, tak sa asi taky rafik neoplati centrovat ale lacnejsie je nahodit novy (u nas je hodina mechanika 600,–SKK).

      Pokial si centrujes sam, da sa aj velmi zniceny raf dat znova do celkom pouzitelneho stavu.

      Pred piatimi rokmi syn spadol na maratone, dal som mu moje predne koleso a isiel dalej. Ja som tam ostal s jeho kolesom vyhnutym asi 45 stupnov (snad 15 centimetrov) do boku. S mojimi sto kilami som ho nejak poohybal o stromy aby sa zmestilo vobec do vidle s rozopnutymi brzdami.

      Doma mi to nedalo, ciastocne som ho rozplietol, raf podla moznosti co najlepsie narovnal, zaplietol, scentroval asi na 2–3mm a jazdil. Odvtedy mi uz zostalo ako predne koleso a stale jazdi.

      Prace to ale bolo dost. Rovnaky raf stoji tak pat stoviek, bola to taka stredna Araya, takze ak platis mechanikovi, je lacnejsie pouzit novy raf.

      0 0
      • Black knives  

        Hodina mojí práce je sice proti této mizivá,ale stejně bych možná řekl,že už to nejde.Tvrdé ráfky fungují,když jsou nové.Pak dostanou ránu,dojde k deformaci.Před­pětím to moc řešit nejde,praskají špice,pod to se nedá podepsat.Rovnat ráfek přípravky je vždy jen náhradní řešení.Už nikdy to nebude nový ráfek.Já často řeším zkopané ráfky sjezdařům,a často raději napletu nový.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.