Neuvěřitelná příhoda, tady už v asi ale norma

280 nepřečtených
  • dancing dog

    Včera jsem přejížděl večer od sebe ke své milé na kole,ještě světlo,zrovna nepršelo,v klid­nější čvrti jedu po hlavní/značené/,zpra­va přijíždí bavorák X6 působící jako tank…,bez známek přibrždění jede suveréně a škrtne mě o zadní plášť.Dost mě to rozvlnilo , ale ustál jsem to,ale jen taktak,že jsem sebou na ten asfalt nesek.Zastavim,kou­kám jestli zastaví, což se stalo,vylezl snad 150kg medvěd,čekám omluvu a dotaz,zda jsem v pořádku..Chlap nejdřív okukuje svuj pravej blatník a pak ke mě přijde a zasranou ruštinou na mě začne drsně nádávat,co jsem za duraka a job tvaju mať,že sem mupoškrábal lak. Rusky celkem umím,nedal jsem se, to,že jsem na hlavní, nebyl pro tupce z toho prokletýho pronároda žádnej argument, no málem jsem dostal přes držku. Dovršila to kolemjedoucí hlídka městské policie, která mi nakonec v podstatě domluvila, ať si dávám příště větší pozor a nevyvolávám konflikty. To by se člověk posr.. ,jsme ve Varech podělanej Rusákov, ty gangsteři si tu mohou dělat, co chtějí, zaplatí si všechno, dokonce i změnu dopravního značení/ v sousedství si ruska zaplatila změnu na složitej sytém jednosměrek komplikující mnoha obyvatelům život,aby jí před barák mohli dát zákaz stání /. Je mi z toho smutno, jsem patriot, ale národní podělanost z prachů třeba čerta mě mrzí… Takže bacha ve Varech, až budete projíždět, ať vás nesrazí nějakej rusáckej zbohatlík, pokud to přežijete,budete mu třeba ještě muset zaplatit škodu na autě… FU.. OFF! jsem vážně naštvanej,zneužívám B-F k ventilaci a snad i následnému vnitřnímu uvolnění

    0 0
    • Lance  

      X6 neexistuje, zase si vymyslis

      0 0
      • ddd - andy  

        Mozna se preklik a chtel napsat M6 – zas to tak neres..

        0 0
        • Lance  

          nene podle me to byla X5 vetsi bavor neni, X3 je mensi,ale to je jedno, stejne nerozumim nadpisu:)

          0 0
      • dancing dog  

        X5, překlep sorry. černej jak bota. zbytek- jak myslíš

        0 0
        • Lance  

          ted uz verim,ted si uz nevymyslis, jeste sprav ten nadpis

          0 0
          • dancing dog  

            nevim, jak se to dělá- ten nadpis. A žel se to vážně stalo, a fakt je mi z toho až smutno…hlavně z těch městkáčů… Heký den v rámci možností všem, musim od PC.

            0 0
    • Tleskač  

      Raduj se že žiješ…

      0 0
    • zubatec  

      IMHO to nebylo tím že to byl Rus, ale že to byl ****. Zmrdi se chovbají všichni stejně bez ohledu na národnost. Trest smrti na ně!

      0 0
      • Lance  

        **** a navic rus,takze rusky ****

        0 0
      • Radek Broz  

        Ona mira korelace mezi Rusy a zmrdy je tu ale znacna.

        0 0
      • jonys  

        U Rusa je pravděpodobnost zmrda řádově vyšší jak např. u Nora.V žebříčku „zmrdovosti“ by vyhráli bezkonkurenčně-ti,co mají prachy se chovají,jako by jim patřil svět(mám taky několik zkušeností co pro ně znamenají nějaká omezení či zákazy=nic!).Bo­hužel,ne o moc míst za nimi bychom skončili my,Češi…takových napapaných sobců je i u nás dost.

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Mi se stalo na tréninku něco podobného. Jednou jsme s týmem trénovali kritérium a jak to tak bývá, tak pokud nác je víc, tak jezdíme po dvojicích za sebou. Zrovna když jsme jeli po dlouhé rovince tak nás z ničehonic s hlasitým motorem a rozbitým výfukem (asi tuning nebo co) předjel nejmíň stovkou nízký červený bavorák. Zastavil smykem asi 50m před náma, pak začal couvat tak, že dělal po celé cestě myšky, abychom ho nemohli předjet. Zastavil opět smykem ani ne metr před náma a zablokoval cestu tak, že jsem nemohli nikam jet. Vystoupilo nějaké tlusté 100 kilové hovado, na stopro podnikatel a začal na nás řvát, že co prý na něho ukazejeme prostředníček (nevím jak to nazvat :)), přitom nikdo nic neukázal a jestli nevíme, jak se jezdí po cestě. Nejdřív se pustil do mně, tak jsem mu v klidu řekl, že jsme mu nikdo nic neukazovali na otázku, jestli nevíme, jak se jezdí po cestách, jsme mu řekli, že 90km/h. On na to: „Však jo“. Přitom sám jel 100 nejmíň. Nakonec jsme se na něho vykašlali, nechali jsme ho ať se hezky vyřve a nechali jsme ho jet. Od takového šílence se dalo čekat, že vytáhne kvér nebo nějakou tyčku z kufru a všechny by nás tam zmlátil. Vsadím se, že kdyby jsme tam byli jeden nebo dva, tak nás zmlátí. Tak nás tam bylo 7 a jeden dospělý, tak si netroufl.

      P.S. To že na mě řidiči neustále troubí, už jsem si zvykl, ale že mi už někdy ani nedají na křižovatkách přednost, to už je trochu moc. Zdá se mi, že pokud vidí cyklistu v dresu, tak na něj kašlou víc, než kdyby viděli nějakou babku s taškama na řídítkách co jede z obchodu. Podle mě, žádný bodový systém nepomohl a ani nepomůže.

      Tak, teď e do mě můžete pustit… ;))

      0 0
      • lysergine  

        Jo to je fakt prima, jezdit na silnicích dva vedle sebe, to pak nemá chybu. Sám s kolem na silnici lezu minimálně, většinou jen na silnice nižších tříd a snažím se jet co nejvíce po krajnici a stejně mi cvakají půlky. Jezdím autem přes 40 tisic ročně a vím co to je potkat dvojici na kole vedle sebe, rozdíly rychlostí jsou značné a místa bývá málo. Prosím, uvědomte si to. Tady na Zlínsku ve dvojicích vedle sebe jezdí s naprostou pravidelností silničáři se super mega giga namachrovaného týmu KCK, navíc ještě před nimi jede pomalu doprovodné vozidlo, takto trénují i na silnici Zlín – Hulín v odpolední špičce a serou tím všechny ostatní. Jestli se někdo na silnici chová jako ******* tak ho za kreténa považuju, je mi jedno jestli je to řidič auta, náklaďáku, nebo cyklista s dresem nebo bez dresu. Takový sobeček a ignorant je na tom stejně jako babky co jezdí na ukrajině v jedné ruce čagan a na řidítkách síťovku, nebo ožralové co na kole jedou z hospody – řeší jen sebe a to že ostatním udělají problém je vůbec netankuje.

        0 0
        • wroum  

          tak pod tohle se podepisu. a rad. souhlas do puntiku.

          sem rad ze si nekdo taky uvedomuje, ze cyklista neni stred vesmiru a ze by se mel chovat na silnici i on ohleduplne.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Jo, ale pokud vidí 10 lidí jedoucích po dvojicích za sebou ve stejných dresech, tak by si mohli myslet, že to je asi tým na tréninku, tím víc, když před nima jede doprovodný vůz, tak nevím co ti na nich vadí. Ale to nadávání je oboustranné, takže hádat se tady nemá cenu…

          0 0
          • wroum  

            predstav si, ze vyjedes autem za zatacku, a tam je v jizdnim pruhu zaparkovanej kamion. vyjde to skoro nastejno.

            0 0
            • vlk  

              Vyjde to nastejno, jako kdyš vyjedeš autem zatáčku a tam jede traktor nebo tam někdo táhne druhé auto na laně.Mimo to ty máš povinnost jet tak a dodržovat takovou vzdálenost, aby jsi mohl vždy bezpečně zastavit.Takže když budeš jezdit jak člověk a nebudeš klopit zatáčky jak hovado, tak nevidím žádný problém.Navíc jen vůl jede do zatáčky, tak že nemůže zastavit, když do ní nevidí.

              0 0
              • wroum  

                ano, ale traktor proste uzsi byt nemuze. cyklisti ale nemusej jet vedle sebe.

                0 0
                • Lance  

                  nehlede na to, ze nikde neni psano,ze muzou jet dva cyklisti vedle sebe. A trochu z jineho soudku, nejlepsi jsou ti namachrovani cepickari, ty jo to jsou takovi kokoti!

                  0 0
                  • wroum  

                    :-D

                    myslis takovy ty slachovity dedky s platenou cepickou s ksiltem nahoru a napisem campagnolo, co se tvarej jak kdyby prave meli protnout pasku na TDF? sou ftipni :-)

                    0 0
                  • Vampix  

                    A je někde napsano že nemužou jet vedle sebe dva? Co se mně tyka tak každy řidič ktery mně předjiždi tak jede stejně skoro až v druhym pruhu a je tam mista že bysme mohil jet i tři vedle sebe. A pokud jeden auto v protisměru tak mně nepředjede ani když jsem sam.

                    0 0
                    • chodec  

                      Ano je to napsáno – v zákoně č. 361/2000 Sb.o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) – §57 odst. 3.

                      On selskej rozum je fajn věc, ale občas by se alespoň ty základní věci mohly někde přečíst ;-)

                      0 0
                      • Vrci  

                        Vedle sebe ject nesmí, ale pokud jedou jako zip (první vpravo, ten za nim vlevo, další znovu vpravo) tak jedou dle předpisů.

                        A i cyklista může jiného cyklistu předjíždět.

                        I pokud jedu sám, jedu cca 0,5 m od krajnice.

                        0 0
                        • chodec  

                          Hele Vrci nezačínej vymejšlet kraviny – proč by proboha měli jezdit cik cak

                          0 0
                          • lysergine  

                            Tak jezdí kolona motorkářů…

                            0 0
                            • chodec  

                              k tomu jen, že motorka není cyklista a tedy má krapet jiný režim (i když ne o tolik – také by měli jezdit „v pravo“ A NAVÍC „při pravém okraji“, jako všichni na silnici), a že pokud tak kolony jezdí, tak to automaticky neznamená, že to dělají správně. V těch kolonách respektive u motorek se bezohlednost projevuje zase jinak – např. neschválené výfuky, co okolí dost otravují zbytečným hlukem jen proto, že padesátiletej páprda, co našetřil na Harleje má pocit, že čím větší kravál udělá, tím větší bude chlap a doufá, že každý pak přehlédne jeho rostoucí břicho a plešku, kterou neschovává do blembáku, ale drsně jen do šátku ;-)))

                              0 0
                              • lysergine  

                                Já s tebou nepolemizuju, myslím že sis asi mohl všimnout že na skupinky máme stejný názor..

                                0 0
                                • chodec  

                                  Však všiml – jen když už jsem tady okomentoval kde co, tak mi přišlo, že mám co dodat i k těm motorkářům ;-))

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Co jsou vlastně ti „motorkáři“, proč je hážeš do jednoho pytle? Asi bys taky nechtěl být „kolista“ ve stejné skupině jak dědek, co jede do hospody. Byl jsem taky motorkář, ale teď pod tímto názvem každý rozumí právě toho tlustýho a pitomýho harlejáře. Např. v USA jsou bikeři , motokrosaři a enduristi uplně stejná skupina lidí.

                                    0 0
                              • lysergine  

                                Já s tebou nepolemizuju, myslím že sis asi mohl všimnout že na skupinky máme stejný názor..

                                0 0
                        • chodec  

                          P.S. Předjíždět se mohou, ale asi cejtíš rozdíl mezi předjetím a jízdou a za sebou cik cak jet nemohou, protože mají jet jednotlivě za sebou při pravém okraji voovky a pokud neohrožují chodce tak MOHOU i na krajnici. Fakt to nejde pochopit, jak je to myšleno?

                          0 0
                      • Gorgov  

                        No právě a když jsou psány takový nesmysly, musí se nějak obcházet → můžu ríct že sem toho druhýho předjížděl, že to trvalo dlouho, no co, kamiony se taky předjížděj půl hodiny…:)

                        0 0
                      • Vampix  

                        No dobře o tom sem nevěděl. Stejně většinu času na kole stravim v lese. Tak se omlouvam za mou neznalost zákonu

                        0 0
              • Tomcat_1  

                Je to malinko jinak. Jsi jako ridic povinen se prizpusobit okolnostem ktery muzes predvidat. Jen dost tezko se muzes podivat do kazdy zatacky nez ji projedes. Nicmene je fakt, ze se na nasich silnicich jezdi hodne neukaznene, ale to je na dlouho.

                0 0
                • mar_tin1  

                  chces rict, ze nemuzes predvidat, ze za zatackou, do ktere nevidis, muze jet treba traktor nebo stado krav? zvlast treba na vesnici nebo nekde v horske oblasti?

                  0 0
            • pepino  

              Přesně. Ty 2 namachrovaný cyklisti vedle sebe jsou široký jak kamion (nebo co třeba dvoukolák?).

              0 0
          • lysergine  

            To je o rozlišovací schopnosti každého z nás, co považuje za vhodné, přijatelné a nepřijatelné chování. Já potkal minulý týden na švihu v protisměru páreček „šviháků“ z KCK, měli na své straně cesty kaluže, tak mi vletěli na moji stranu, pěkně oba vedle sebe bez náznaku že by chtěli uhnout nebo vůbec respektovat to že jedu z kopce – no zkrátka nechali mi kousek místa přes výmoly, tak tak jsem se nevyflákal. A to jsem se těšil jak je pozdtavím na vyjížďce, to jo – příště ******, na KCK už začínám chytat kopřivku, přesněji na ty frikulíny co za ně jezdí.

            0 0
        • vlk  

          Tak jako nechápu co ti tak vadí na tom téningovém týmu.To auto tam jede právě proto, abe je nějaký hovado nesejmulo.A když jedou v balíku za autem tak se jistě lépe předjíždějí nežli kdyby jeli roztroušeni kilometr za tím autem zasebou.To ber jako by tam jelo auto co táhne 2 na laně, ti to vyjde nastejno.Trochu taky uvažujte.Silnice není jen pro motoristy.

          0 0
          • Daník  

            kurňa nepředbíhej jóó!

            0 0
          • chodec  

            No tahle argumentace je dost mimo – především jak to doprovodné vozidlo tak ti v balíku jedoucí cyklisté porušují pravidla silničního provozu. Pokud jak říkáš to doprovodné vozidlo dělá zeď, tak regulérně blokuje provoz a brání jeho plynulosti a ten balík cyklistů také a kromě toho porušují pravidlo, že mají jet jedmotlivě za sebou.

            Ani jedním si asi sympatie ostatních nezískají.

            Silnice není určena k tomu, aby na ní trénovaly balíky cyklistů (na to rozhodně daně nikdo neplatí), ta je určena k tomu, aby se někdo po ní dostal z místa A do místa B, protože se chce přepravit. Pokud na ní budou jednotliví cyklisté, na výletě, tak je to tím pádem OK ani provoz nijak neomezí. Dokonce i ten traktor je OK, protože jinak nezorá pole a nebudeš mít ráno v krámě housky, ale balík trénujících cyklistů v plném provozu navíc stíněnej záměrně pomalu jedoucím autem tam prostě nemá co dělat – to je bezohlednost srovnatelná třeba s úmyslnou blokádou silnice stávkujícími pomalujedoucími taxíky a respektu k cyklistům to rozhodně nepomůže. Tohle si lze dovolit na závodech, kdy je uzavřena silnice, ale ne v normálním provozu.

            Zkrátka tvoje argumentace není moc košer.

            0 0
            • Daník  

              dovolím si podotknout, že daně platí nejenom motoristé, ale i cyklisté bez řidičáku.Rovněž určení veřejné komunikace pouze pro provoz motorových vozidel musí být vyznačeno dopravní značkou, jinak tam cyklisté co dělat mají.Historicky zde byly cesty nezpevněné, plné pěších, povozů, později cyklistů a až nakonec motorových vozidel.Na jaké argumentaci je vlastně založena teorie, že cyklisté jsou na silnicích jakýmsi nezvaným hostem?Nerozumím?

              0 0
              • chodec  

                2 Daník – nikde jsem nenapsal že tam cyklisté nepatří, žádná taková teorie není – přečti si mé příspěvky klidně ještě jednou – naopak patří a co víc, byli tam dřív než auta.

                Ale tvrdím a nikdo mi to nevymluví, že tam nepatří tréning v balíku porušující předpisy a blokující normální provoz navíc s doprovodnou­ „zdí“.

                Sám jsem cyklista (navzdory nicku) a po silnicích jezdím a nerad bych, aby mě tam odtud někdo vyhazoval, ale jezdím pokud možno tak, abych nebránil v tom užívat silnici ostatním. To se ale o balíku vědomě nahuštěnejch chrtů, o kterém byl můj příspěvek, říct nedá. Když někdo takové kousky vyvádí, ať se nediví, že ho za to nemá kdosi rád – bohužel se to pak projeví i na ostatních cyklistech, co po silnici jezdí jak se má.

                0 0
                • Daník  

                  No o tom, že tam nepatří balík cyklistů právě ta polemika je. Zcela jistě neexistuje předpis, který by jim přítomnost na silnici zakazoval. Kde už jinde by měli trénovat. Jiná věc je, že jedou v balíku a tím porušují tebou citované předpisy. Na to už jsem tady ale reagoval tím, že pojedou-li ukázněně za sebou, vytvoří dlouho řadu a na užší vozovce se může stát, že např. předjíždějící kamion potká jiný kamion v protisměru a natlačí se na ně. Tím se vystavují nebezpečí a potažmo i řidiče, který za to může sedět.Takže tady právě vidím rozumnější vytvořit balík, za kterým řidiči musí zpomalit, ale mohou ho předjet relativně bezpečněji. Pokud není opravdu provoz ve špičce (to bych tam taky na kole raději nejel), jde jen o chvilkové přibrzdění. Co je v životě pár vteřin? Přitom denně sleduju řidiče, jak jim dělá potíž přibrzdit jen na vteřinu a za každou cenu se cpou mezi cyklisty a protijedoucí vozidla.Nebo použití blinkru.Co je to sakra teď za módu jezdit bez něho.To už je někdo líny i jenom pohnou prstem nebo si jeho význam neuvědomuje nebo je to totální arogance?Fuj, to jsem se na ty řidiče zase na***l.

                  0 0
                • Gorgov  

                  Když seš tak zabedněnej a nikdo ti to nevymluví, nevim proč to píšeš do diskuze… Ta by měla bejt od toho, aby ti takový nesmyslný názory vymluvila

                  0 0
                  • chodec  

                    Jo všiml jsem si – někteří zvlášť nadaní a oduševnělí diskutéři tady přesvedčují argumenty jako „si debil“, „dementní názory“, „zabedněnej“. To opravdu nejde přebít a jsem hlupák, že jsem z těchto jasných argumentů ještě nepochopil, že je lepší bejt vychcanej a někomu tvrdit, že jen 20 km předjíždím, než bych se choval k ostatním ohleduplně a respektoval stejná pravidla. Jen doufám, že brzy potkáš nějakého stejně chytrého jedince za volantem a napíšeš, jak dopadlo vzájemné přechytračování. Pokud dokážeš dát dohromady souvislou větu, tak mi, vlastně všem zkus něco (cokoliv) vymluvit – zatím si jen zkoušel urážet (dost uboze).

                    0 0
                  • chodec  

                    Jo a ještě jedna drobnost – kromě řazení příspěvků, se kterým míváš problémy si asi vůbec nepochopil smysl diskuse jako takové – ta není o přesvědčování, není to tu žádné převýchovné zařízení, ani se tu nedělají zářezy za přesvědčené jedince.

                    Ta je o možnosti říct ostatním to, co k tématu víš, aby to ti ostatní mohli zvážit a zařídit se už podle svého úsudku. Tys nám k tématu kromě několika nadávek řekl jen, že (i) je třeba problém řešit pozdravem jedním prstem, (ii) chovat se jak kamión a dlouho předdjíždět, (iii) obcházet zákon, který ti nevyhovuje.

                    Já osobně budu otvých slovech přemýšlet, jsou vážně podmětná. Asi si před spaním prohlídnu ještě pár tvých příspěvků abych toho měl na přemýšlení víc.

                    0 0
                    • Jarous1  

                      Je zajímavé, že takto se chovají jen ti, kteří jezdí závodně… Asi si myslí, že jsou něco víc a že na ně se zákony nevztahují či co… A když se podívám do jejich profilu na věk, tak s těmi panskými manýry podle mne začínají i docela brzy…

                      0 0
        • Daník  

          to lysergine – určitě je pitomost jezdit vedle sebe, je -li cyklistů pár. Souhlas. Ale jede-li tým 30 lidí, může pro ně být za určitých okolností bezpečnější jet v balíku. Uvědom si, že předjíždět takovou 100metrovou lajnu cyklistů trvá, přesto se vedle nich každý řidič nacpe i když jede něco v protisměru a pak nemusí být kam uhnout než do škarpy. Když jede balík, řidič musí zpomalit za nimi a počkat, až v protisměru nic nebude. Když potkáš traktor, taky ti nic jiného nezbývá. A to říkám jako řidič, který taky najezdí desítky tkm ročně.

          0 0
          • lysergine  

            Z KCK jezdí často jen 2 plus doprovodné vozidlo. Tahle diskuse není o vyloučení kohokoliv z provozu, je o slušnosti a ohleduplnosti vůči druhým. Já bych na hlavní cestu v pátek odpoledne prostě s kolem nevyjel, protože bych měl blbý pocit z toho, že těm ostatním, kteří si tu cestu nevybrali dobrovolně – prostě překážím. To samé traktory, to že traktor na silnici dovede táhnout kolonu automobilů a nepustí je na první odbočce je také nejvíce vypovídající o inteligenci a spíše sociální inteligenci traktoristy (nemluvím o tom, že v civilizovaných zemí traktory jezdí na zvláštní komunikaci vedoucí podél silnice). Tak můžu pokračovat o chování in-linerů, kteří se rozcapí přes celou silnici a chovají se „Tak tady teď jezdím já“ apod.. Slušnost a ohleduplnost navzájem to chce…

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Slušnost a ohleduplnost, přesně tak. Já už nevím jak mám jezdit. Řeknu ti, že když jedeš po úzké cestě, proti tobě jede auto a nějaký magor ho začne předjíždět tak, že jede od tebe jenom pár centimetrů, tak to taky nemá co dělat s ohleduplností a slušností. Jinak přesně jak říká Daník a Vlk. Jaký je rozdíl, když jede balík, který jede 40 a traktor, který je o hodně širší a jede 30. A ještě něco. Pár dospělých, co za nás jezdí jsou taky řidiči a myslí si to samé co já, takže nevím, kdo by si měl zamést před vlastním prahem. A k tomu týmu KCK. Co je špatného na tom, když jedou dva a před nimi doprovodný vůz, když na to mají, tak proč toho nevyužít…

              0 0
              • lysergine  

                Když někdo začne předjíždět auto, když v protisměru jede cyklista tak je to prostě prase a dobytek, co kdyby mu to nevyšlo? Traktor není o mnoho širší jak balík cyklistů a mnohy jede i rychleji, ale o tom to není. Podle vyhlášky se vedle sebe jezdit nemá, můžeš jezdit na větší šířku s větším odestupem, ale stejně jako řidič ti řeknu, že nejlepší je jezdit pěkně za sebou a s odestupem pro auto. To že jedou dva vedle sebe za doprovodným vozidlem špatné je, je to jak v rozporu se zákonem, tak podle mne i s dobrým chováním, protože tím na mnoha úsecích znemožníš jakékoliv předjetí. A vybrat si pro takovou jízdu odpolední špičku v pátek je zase nejvíce vypovídající o osobě toho, kdo to tak vymyslel. Nic víc, nic míň.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Aha, takže podle tebe se na kolo v pátek odpoledne nemám ani podívat, jo ?? Tak to teda pěkná blbost. To je to samé, jak kdybych já řekl, že když my máme trénink, tak auta by neměli vůbec vyjíždět, protože by nám zavázeli…

                  0 0
                  • Lance  

                    tys ho nepochopil,muzes jezdit,ale ne dva vedle sebe v patek ve spicce,nehlede na to,ze to je zakazano,to neni jak volani s telecomem,spicka mimo spicka a svatky:)

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Tak mi teda vysvětli, proč na mě troubí a vyřvávají i když jedu sám a po kraji ??

                      0 0
                      • Lance  

                        asi sport,proste kokoti

                        0 0
                        • lysergine  

                          Počkej, třeba někteří to nemyslejí zle, já jsem se dokonce setkal s názorem, co říkal, že když dojede cyklistu, tak zatroubí, protože tím dává o sobě vědět aby se ten cyklista nelekl až kolem něho pojede. Dokonce jsem to někde četl, že to i doporučují.

                          0 0
                          • wroum  

                            nevim jak je to dnes, ale driv bylo ve vyhlasce, ze pri predjizdeni na okresce muzes dat predjizdenemu tuto skutecnost na vedomi tim, ze kratce zatroubis.

                            0 0
                          • Biker jak Pes  

                            Tak to pochopím a souhlasím s tím, ale párkrát se mi stalo, že buď troubí bůhvíjak dlouho anebo jedou a zatroubí až tesně vedle mně. Mám co dělat abych jim nespadnul pod kola, jak se leknu…

                            0 0
                          • Frankie  

                            Presne, u nas si lidi berou kazdy zatroubeni strasne osobne a muzou se picnout, kdo to na ne a proc troubi, pritom to muze byt i jisty prostredek komunikace. Samozrejmne je zatroubit a zatroubit …

                            FV

                            0 0
                • vlk  

                  Když jede před nimi to doprovodné vozidlo.Tak co by ti pomohlo.Když by jelo vozidlo a dva za ním za sebou a nebo když jede doprovodný vozidlo a dva vedle sebe na něm nalepeni.Já vás fakt nechápu.Vy vyloženě hledáte důvody v blbostech.

                  0 0
                  • wroum  

                    jak casto jezdej vedle sebe? casto. jak casto maj doprovodny vozidlo? malo.

                    0 0
                  • Archer  

                    Když by jelo vozidlo a dva za ním za sebou…

                    Asi tak? :)

                    0 0
            • Daník  

              jo jednou jsem jel na in-linech, cesta prázdná a řidič proti mě si to namířil přímo proti mě, takže jsem musel zahučet do škarpy.Ještě jsi zapomněl dodat autoškoly ve špičce, bezdomovce s vozíky…a všechny pomalejší řidiče, jezdce na zvířatech, nadměrné náklady…atd. Taky to tak cítím:), ale nějak si uvědomuju, že cesta nebyla postavena jen pro mě. A jak jsi přišel na ten názor, že řidič auta chudák „musí“ cestou jet a „nevybral si ji dobrovolně“, takže mu tam ti ostatní co „nemusí“ nemají co překážet??? Apropos spousta řidičů taky nemusí, neb jedou třeba na výlet nebo jen lenoši za roh k sousedovi a spousta cyklistů „musí“, protože se prostě po jiné cestě ven nedostane, nebo jedou třeba do práce jako já. A zatímco ty si čekáš v té své plechovce v teple, pod střechou, u rádia schovaný za airbagem, on maká pod širým nebem nechráněn a ohrožován plechovkami.Doufám, že vnitřně ani sám těm svým teoriím nevěříš.

              0 0
              • lysergine  

                Ale věřím svým teoriím o slušném chování. Nedělám to co by vadilo mě samotnému. (jednou jsem si stěžoval ohledně jízdy policejní kolony přes dálnici ve dne, jeli 90 km a před sebe nikoho nepustili, takže blokovali celou dálnici. I žádal jsem vysvětlení od Ministerstva, proč neorganizuje podobné transporty mimo špičku, např. v noci. odpověděli mi, že proto, že v noci by museli platit příplatky doprovázejícm policistům, takže by celá cesta vyšla dráž. na mojí odpověd, že nejspíše neuvažují o externalitách typu doba zdržení velkého množství řidičů násobené cenou jejich práce, proto by nákladnost operace viděli trošku jinak – už neodpověděli.) to uvádím jen pro dokreslení. Ještě jinak říká logika: jestli traktor odveze kupu sena v hodnotě 1000 CZK a cestou zdrží 50 řidičů po 5 minutách, tak náklady externality se pohybují v hodnotě 6 hodin. Pokud hodina má cenu okolo 150 CZK (průměrná mzda v CR + odvody zaměstnavatele, fond pracovní doby cca 180 hod/měs), tak onen traktor měl náklady externality na převezení kupky sena v téměř stejné výši jako je hodnota toho sena, pouze je zaplatil někdo jiný. Prostě, ať už se na to díváte ekonomicky nebo pohledem lidské slušnosti, překážet jinému a být si toho vědom je smutné. Ještě dovětek: není to osobní útok na kohokoliv, pouze vlastní názor na mezilidské chování.

                0 0
                • Daník  

                  zcela nečekaně musím souhlasit, že vše je o vzájemné ohleduplnosti (která se někam ztratila). Kdyby se lidi uměli respektovat, nebylo by třeba ani předpisů a bodů (fikce).Kdo měl možnost vidět provoz nebo jezdit na kole v Dálněvýchodní Asii pochopí snadno. Jinak jako řidič potkávám každých pár minut jiné řidiče, kteří mě bez skrupulí omezují ač by nemuseli, ba nedávají přednost, ohrožují atd. Jejich četnost (a četnost mého nasrání) je mnohokrát vyšší než četnost nasrání ze strany cyklistů, kteří se VĚTŠINOU klidí autům z cesty a je jich i podstatně míň – takže nechápu, proč některé motoristy traumatizuje jakási dvoukolá skupina uživatelů komunikací víc než skupina blbů za volantem. Jinak když předjíždím na kole 2,3 cyklisty motající se po celé šířce jízdního pruhu, zpravidla je upozorním, že kvůli takovým mě – cyklistu – řidiči nemají rádi.

                  to Chodec-každý v životě učiní spoustu „nelegálních“ skutků proti předpisům, to ještě neznamená, že je lump.Na druhou str. držet se jich někdy striktně a třeba omezovat či ohrožovat ostatní neřku-li sebe hraničí s tupostí.

                  0 0
                  • chodec  

                    Víceméně souhlas, ale můžeš uvést nějaký příklad toho, jak držením se povinnosti jezdit za sebou omezuječ a ohrožuješ ostatní?

                    A hlavně prosím nezkoušej něco o tom, že balík se ti lépe předjede než řada cyklistů – i kdyby to byla pravda, tak ten balík tam nemá primárně co dělat – jestli chtějí být cyklisti pohromadě, tak ať si dají někde sraz a tam můžou podebatovat. Na silnici mají co dělat jedině tehdy, když se chtějí dostat od někud někam a k tomu rozhodně nepotřebují jet v houfu – kdyby jeli normálně každý za sebe, tak nemusí dělat balíky a lze je normálně postupně předjíždět.

                    Nebo ať tohle zkoušejí na závodě na uzavřené silnici. Právě když mluvíš o té ohleduplnosti, tak mě přijde jako mimořádně neohleduplné rozhodnout se udělat si balík jen proto, že si chce pár lidí jet pohromadě a ostatním tak efektivně bránit užívat normálně silnici – narozdíl od toho traktoru, kterej se rozpustit nemůže.

                    0 0
          • chodec  

            Všem v tomhle threadu, kdo tu píšou o tom ježdění vedle sebe.

            JE TO NELEGÁLNÍ !!!

            Podle stávajících předpisů mohou jezdit cyklisté jen jednotlivě za sebou. Žádný tým při tréningu není výjimka, pokud není silnice uzavřena pro normální provoz.

            Dovedu ještě pochopit, že někdo jede ve dvou po zapadlé 2–3 třídě, protože zrovna kecá s kámošem na kole a když jede auto, tak se způsobně seřadí a nechají auto projet, ale nedovedu pochopit, jak může být někdo takový ignorant, že jezdí ve dvou (a je mi opravdu šumák, zda je to mistr světa) zvlášť na hlavním tahu a když mu dá někdo najevo, že dělá cosi nesprávně, tak je ještě překvapen a ukřivděn. Když děláte něco nezákonného, tak holt počítejte s následky.

            Tohle je jen k tomu ježdění ve dvojicích – to že se řidiči aut chvají občas jako prasata i k správně jedoucím cyklistům je jiný smutný příběh.

            0 0
            • Vrci  

              každou skupinku (barvu) posuzuj samostatně. Kdo porušuje předpisy?

              0 0
              • Vrci  

                dle mě porušují pravidla: modrý (ohrožuje chodce pro které je určeno místo za krajnicí, má jet při pravém kraji a ne za nim), světle žlutý (i když nepřekáží) a samozřejmě růžoví/vínoví

                0 0
                • Vrci  

                  PS tmavě žlutá, je způsob jízdy, který praktikují motorkáři (jel jsem s nimi v koloně) jezdí kolem 40 km/hod, nikdo na ně netroubí a pro cyklistu ideální společnost

                  0 0
                  • Daník  

                    Pokud je to v Číně, tak je jich tam podezřele málo :-)

                    0 0
                • chodec  

                  Za předpokladu, že zrovna někdo někoho nepředjíždí, nebo neobjíždí překážku na silnici (na což by musel upozornit znamením o změně směru jízdy) tak:

                  Jedou špatně:

                  1. růžoví – jedou vedle sebe
                  2. žlutí (ti v pravo dole) – jedou vedle sebe
                  3. červený – nejede při kraji
                  4. druhý tmavě žlutý – nejede poři kraji

                  Správně jede:

                  1. zelený
                  2. první a třetí tmavě žlutý
                  3. modrý – pokud neohrožuje chodce tak na krajnici smí

                  Jinak pěkný „space invaders“ ;-))

                  Pokud jsou tmavě žlutí motorkáři, tak na ně se vztahují pravidla cca jako pro auta a pokud jedou bezdůvodu pomalu, tak jedou stejn blbě, jako to „dopovodné vozidlo výše“. Jen připomínám, že na Vrciho otázku odpovídám, jak je to podle mě podle předpisu a nikoliv, co je větší nebo menší problém. Tady je to pro kola skoro kompletní:

                  § 57

                  (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem zřízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.

                  (2) Na vozovce se na jízdním kole jezdí při pravém okraji vozovky; nejsou-li tím ohrožováni ani omezováni chodci, smí se jet po pravé krajnici. Jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka.

                  (3) Cyklisté smějí jet jen jednotlivě za sebou.

                  (4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.

                  (5) Je-li zřízena stezka pro chodce a cyklisty označená dopravní značkou „Stezka pro chodce a cyklisty“, nesmí cyklista ohrozit chodce jdoucí po stezce.

                  (6) Je-li zřízena stezka pro chodce a cyklisty označená dopravní značkou „Stezka pro chodce a cyklisty“, na které je oddělen pruh pro chodce a pruh pro cyklisty, je cyklista povinen užít pouze pruh vyznačený pro cyklisty. Pruh vyznačený pro chodce může cyklista užít pouze při objíždění, předjíždění, otáčení, odbočování a vjíždění na stezku pro chodce a cyklisty; přitom nesmí ohrozit chodce jdoucí v pruhu vyznačeném pro chodce.

                  (7) Jízdní pruh pro cyklisty nebo stezku pro cyklisty může užít i osoba pohybující se na lyžích nebo kolečkových bruslích nebo obdobném sportovním vybavení. Přitom je tato osoba povinna řídit se pravidly podle odstavců 3, 5 a 6 a světelnými signály podle § 73.

                  0 0
                  • cabbage  

                    bod 3) nevysvětluje proč (podle tebe) nemohou jet cik-cak…

                    0 0
                    • chodec  

                      „cik cak“ není „při pravém okraji vozovky“ (viz odstavec 2). Ty dva „cik“ jedou při okraji, ten prostřední co jede „cak“ ale u okraje nejede. Tedy alespoň podle mě není prostředek pruhu okraj vozovky. Jinými slovy ten „cak“ je na tom stejně jako ten červenej v protisměru. ;-) tož tak.

                      Tam kde jede by mohl jet jen kdyby třeba objížděl veverku (překážku na silnici), ale pak by musel dávat znamení o změně směru jízdy, což podle nákresu nedává ;-)

                      Nehledej v tom kličky ani centimetry, oprostě si to přečti a zamysli, čeho měl v úmyslu zákonodárce, kterého sis zvolil dosáhnout.

                      0 0
                      • cabbage  

                        u okraje jedou všichni, jen jedni trichu blíž a jeden trochu dál, toť vše. červený jede taky při pravém kraji(jen o trochu dál)

                        o motivech zákonodárce nechci spekulovat, často nemají žádné opodstatnění…(p.s. nezvolil)

                        0 0
                        • chodec  

                          To jsou přesně ty centimetry o kterých mluvím – proč se do háje snažíš přesvědčit mě? Já ti pokutu nedávám, ani nerozhoduju o tom, kdo nese vinu za to, že tě někdo přejede. Ještě bys měl vzít ten nákres domalovat tam dalšího maníka mezi cik a cak a ptát se, zda ten už je „dost“ u okraje – to by přesně odpovídalo stylu téhle přihlouplé argumentace.

                          O tom to ale není. Zákon také neřeší a nikdy nedokáže řešit, co je třeba „přizpůsobení jízdy okolnostem a podmínkám“, zda „okraj“ je levá nebo prává hrana bílé čáry (přecejen ta má 10 cm, že) nebo kde je „okraj“, když silnice nemá čáru. Posouzení takových věcí je na každém a podle mě je dost pitomé brát dopravní předpis primárně jako něco, co je třeba okecat.

                          Pokud opravdu věříš tomu, že střed jízdního pruhu je okraj vozovky, tak si tak přeci klidně jezdi. Já tě nehodlám obracet na víru, co jsem mohl jsem ti sem zkopíroval a vysvětlil. Přečíst, vyhodnotit a rozhodnout se jak se budeš chovat k ostatním musíš už sám.

                          0 0
                          • cabbage  

                            protože s tebou diskutuju;)

                            problém je že řešíš čístě „laboratorní“ příklad jako je na obrázku( rovná hladká silnice za bíloučárou je ještě asi 1m kvalitního(pou­žitelného) asfaltu, nikdě žádné značky, křoví, větve stromů, utržená krajnice, nebo koleje od náklaďáků. to ale je jen u velmi malého počtu silnici(vetšinou 1.tř) a tam vetšinou použiješ ten „odstavný“ pruh za bílou čárou. jinde když chceš jet bezpečně při kraji, tak jedeš skoro metr od krajnice, což na bežné české silnici(2.-3.tř) je v místech kde má auto pravé kolo holt překážíš(anebo překáží někdo tobě?).

                            0 0
                            • chodec  

                              Tak tohle už dává smysl – a dá se na to i rozumně odpovědět – vtip je právě v tom, nejet ne podle centimetrů, ale podle okolností. Vycházel jsem ze situace na obrázku, kde 6 závodníků dokázalo jet blíž okraji, než ten „tmavěžlutejcak“, o kterém jsme se bavili, a tak mi z toho vycházelo, že ten „tmavěžlutecak“ jede uprostřed pruhu zbytečně a svévolně dělá předjíždění těžší.

                              Pokud se blíž kraji nedá bezpečně jet, tak tam pochopitelně nepojedu a pokud se to někomu nelíbí, tak mám čisté svědomí a můžu si s klidem říct, že je to vůl. O co mi šlo, bylo vysvětlit, že když nejedeš tak v pravo, jak to bezpečně jde, tak překážíš zbytečně a pokud to někomu bude vadit, tak bude mít recht on.

                              Osobně se nicméně na kole 1. třídě vyhejbám jak čert kříži, protože mě míjející auta vadí, znervózňují a jízdu si neužiju a to nemluvím o vzduchu, který tam musím dejchat roztaženejma plícema.

                              0 0
                        • chodec  

                          P.S. Pokud by takovejhle chytrák jako ty byl třeba řidič auta, tak jemu zákon například ukládá, aby tě objížděl v bezpečném odstupu (neohrozil tě). Vážně chceš aby takhle přiblble chytračili i ostatní a až budeš ve škarpe omotanej kolem patníku ti vysvětlili, že podle nic těch 5 cm co od tebe jeli bylo úplně „bezpečných“ a že tě tím přece ani trochu „neohrozili“ a do škarpy si padl sám protože neumíš jezdit na kole?

                          0 0
                  • Vrci  

                    podle mne právě jede červený dobře – je na pravé straně pravého pruhu (takhle jezdim na kruhácích, mimo obec pokud jedu nad 50 a v obcí pokud jedu nad 35)

                    modrý sice nic neporušuje, ale pokud se srazí s chodcem nebo se stane něco následkem defektu, který si udělá v bordelu za krajnicí, může mít problém (ohrozil sebe), protože nejel při kraji, ale za krajem

                    Cyklista dává znamení předtím než začne zatáčet ne při zatáčení.

                    0 0
        • Gorgov  

          ty si debil…

          0 0
          • chodec  

            hmmmm Gorgov je drsnej jak smirek – vsadim se že i policajta pošleš do riti jakej jsi chlapák.

            0 0
          • black.horse  

            inteligentní odpověď, kolik Ti je? čiži nebo či? asi spíš či…

            0 0
          • cabbage  

            napsal bych to trochu víc „korektně“, ale vlastně máš pravdu…

            0 0
            • lysergine  

              To byla odpověď na mne, ale co se divím, když jsem četl ty urážky co jste vypouštěli v jiném thredu na Milana1…

              0 0
              • cabbage  

                původně sem to vztáhnul na chodce, ale když sem si přečet tvojí reakci na bikera jak psa(přečti si jí taky, slušná na 100% imho neni), tak se ti omlouvat nebudu…

                m1 je speciální případ a musel bys přečíst to, co bylo smazáno, abys znal důvody pro moje chování k němu…

                0 0
                • chodec  

                  pěkně díky – tvé důvody chování k M1 neznám, ale pokud bys mohl vysvětli důvody, proč se stejně chováš ke mě, mohlo by to být zajímavé. Všechno, co jsem napsal bylo pokud vím věcné a napsané ve snaze objasnit můj názor na věc. Pokud pro tebe rozdíl v názorech automaticky znamená, že ten druhý je debil, tak to musíš mít těžký život mezi všema těma méněcennejma.

                  0 0
                  • cabbage  
                    1. // Silnice není určena k tomu, aby na ní trénovaly balíky cyklistů (na to rozhodně daně nikdo neplatí), ta je určena k tomu, aby se někdo po ní dostal z místa A do místa B, protože se chce přepravit. Pokud na ní budou jednotliví cyklisté, na výletě, tak je to tím pádem OK ani provoz nijak neomezí. Dokonce i ten traktor je OK, protože jinak nezorá pole a nebudeš mít ráno v krámě housky, ale balík trénujících cyklistů v plném provozu navíc stíněnej záměrně pomalu jedoucím autem tam prostě nemá co dělat – to je bezohlednost srovnatelná třeba s úmyslnou blokádou silnice stávkujícími pomalujedoucími taxíky a respektu k cyklistům to rozhodně nepomůže. Tohle si lze dovolit na závodech, kdy je uzavřena silnice, ale ne v normálním provozu. //
                    2. proč se do háje snažíš přesvědčit mě? Já ti pokutu nedávám, ani nerozhoduju o tom, kdo nese vinu za to, že tě někdo přejede. Ještě bys měl vzít ten nákres domalovat tam dalšího maníka mezi cik a cak a ptát se, zda ten už je „dost“ u okraje – to by přesně odpovídalo stylu téhle přihlouplé argumentace.

                    za 3) mám alegii na to, když se biker chová na bike-foru jako morotista (viz historie)…

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      bóže ty si trouba

                      0 0
                    • chodec  

                      Především nemyslím si, že by B-F mělo být místo, kde si budou bajkeři plácat po rameni, jaký sou chlapáci a jak jsou všichni za volantem kurvy. Myslím, že když se tu někdo snaží brečet na rameni a přitom popisuje, jak sám jede blbě, měl by na to být upozorněn, protože jednou ho to může stát krk nebo v lepším případě pokutu. Pokud se i přesto rohodne jezdit blbě, je už to jeho volba. Ale cokoliv jiného by byl falešný ohled.

                      Na tom tréningu na silnici v balíku za provozu trvám – silnice zvlášť při silném provozu není tréningová dráha, ti trénující cyklisti jsou účastníci provozu jako já, ty a každý další a nevidím důvod proč by měli mít jakoukoliv výjimku. Nic víc, nic míň – svým koníčkem nemohou zdůvodnit porušování předpisů, ani to, že vytvářejí uměle v dopravě útvary, které průjezdnost silnice jistě nezlepší. Tož tak

                      0 0
                    • lysergine  

                      ten bod číslo 3 jsem nepochopil..

                      0 0
                      • cabbage  

                        napsat do hledání „motorista“ a zaškrtnout „v nicku“

                        0 0
                  • cabbage  

                    // Pokud pro tebe rozdíl v názorech automaticky znamená, že ten druhý je debil // pro mě ne, ale nejsem si jistej jestli pro tebe…

                    0 0
                    • chodec  

                      Mohu tě uklidnit, třeba o tobě si vůbec nemyslím, že si debil, na několika místech si napsal věci, co mají hlavu a patu, a ať byly blbě nebo správně, tak se zdá že o tom alespoň přemýšlíš a něco zkrátka dochází až časem, takže hůl nad tebou automaticky nelámu ;-)

                      0 0
                • lysergine  

                  Milé zelí, :-) nevím jakou reakci na bikera jak psa máš na mysli, ale já proti němu nic nemám, co jsem měl v kritice na mysli, je způsob jízdy a pokud se někdo nechová tak, že bere v úvahu ostatní, tak je to špatně. Proto o tom tady diskutujeme, aby se lidé mohli nad sebou zamyslet, resp nad svým chováním. A omlouvat se mi nemusíš, to po tobě nikdo nechce. K Milanovi, já četl diskusi kde do něho nevybíravě rýpete, ta se mi hodně příčila, protože to bylo hodně osobní navandrovávání se do někoho. Četl jsem i příspěvky Milana, nejen tady ale i jeho odpovědi na tunig webu. Podle mě je to samorost, možná je k některým uštěpačnější ale asi umím sestavt jeho psychologický profil – není to špatný člověk. Opakuji – hodnotím ho na základě projevu a obrázek jsem si udělal. Na druhou stranu chápu jeho reakce, desítky dotazů jsou tak hloupé, že ani jinak reagovat nelze. Moje přítelkyně taky říká, že by nemohla u nás na firmě pracovat, protože jí připadnu extra arogantní, já tvrdím, že nejsem, že jsem zvyklý na nějaký styl jednání, věcný a efektivní a když je někdo natvrdlý tak reaguju podobně jako Milan. Přiklad konverzace Milan vs blbý dotaz: Dotaz:jakou vidlici bys doporučil? Milan: A jak mám vědět na co ji potřebuješ, to přece musíš vědět sám co s tím chceš dělat, nemám věšteckou kouli… (volná parafráze stylu). Tak mi teď řekněte, když podobných dotazů dojdou desítky, jestli ten chlap nemá právo prostě odseknout?

                  0 0
                  • Lance  

                    heled ja nechci se nikoho zastavat,je mi vse ukradene,ale taky jsem nechapal nektere negativni reakce na Milana. Mi prijde uplne v poho a nevim proc ho nekteri tak sjizdej,ale necet jsem to cele,ale vyjadruje se vecne a to nekteri asi moc neberou. P.S. neznam milana a nemel jsem snad ani zadnou debatu s nim tudiz pisu,co jsem vypozoroval. Psychologie me bavila:)

                    0 0
                    • lysergine  

                      Mě M1 připadne korektní. Věcný, tvrdý, ale korektní. Vícv jsem nevypozoroval. A osobně by mi zrovna jeho styl nevadil.Jestli se stalo tady modou se do někoho navážet, tak to tady bude za chvíli jeden thread typu: ten či onen je debil…, vedle druhého.

                      0 0
                      • Lance  

                        mi se ani nezda,ze by byl prehnane tvrdy. Ale to je jedno. Fakt je te, ze ten ci onen je debil:),ale to tu stejne nevyresime:)

                        0 0
                  • cabbage  

                    nazdar lysohlávko*;) ano, ale ještě určit kdo je kdo…

                    nevim, jestli jsi tu byl vdobě, kdy M1 prohlásil, že od teď už bude jen napadat a zesměšňovat (na otázku, jestli poznáme rozdíl, neodpvěděl) a pak prohlásil, že na b-f už nebude a nechal si smazat všechny svoje dosavadní příspěvky (do měsíce byl z5;)… s milanem je potíž, že a) nikdy nečte cizí argumenty b) nikdy nedá přímou odpověď (viz thread kde byl tázán jestli někdy rozebíral patronu TPC- ani po několika dotazech z něj nevyšlo prosté ano/ne).

                    *no ne tak úplně:)

                    0 0
                    • lysergine  

                      lysohlavka = psilocibae, lysergine je dietylamid kyseliny lysergové, poprvé ho klinicky testoval nějaký Hoffmann (asi než udělal ty kapky :-D)pozn.jen tak mimo, když už jsi se dotknul tohoto tématu :-)

                      K tomu napadání, mně se to prostě nelíbí někoho napadat, i u legrácky je nutno znát znát míru, která je přípustná, abych se někoho nedotknul. Já se taky dotknul s narážkou na bydliště ale tím jsem se vzhledem vyautoval sám.

                      0 0
                      • cabbage  
                        • proto ta hvězdička;) našel sem to v jednom článku o lysohlávkách:)

                        k napadání – souhlasím s tebou, s jedinou výjimkou a tou je právě M1, důvodů mám dost.

                        0 0
                    • kankrlicek  

                      Mě se M1 nelíbil z toho důvodu, že celé toto fórum je koncipováno na základě vzájemnosti, bez finančního vyrovnávání se. A z Milanových příspěvků jsem měl DOJEM, že nechce dát nic do placu bezplatně.

                      0 0
        • black.horse  

          obvykle se nezapojuju, ale máš recht…

          0 0
          • lysergine  

            Každý se zapojuje jen k tomu, na co stačí jeho mentální schopnosti…

            0 0
            • lysergine  

              To jsem ti odpověděl na reakci Gorgova, trošku jsem to napsal zmateně.. Vždycky se mi líbí, když někdo diskusi uzavře podobným konstatováním, že někdo je debil. To je panečku argument..

              0 0
            • black.horse  

              jestli to bylo myšleno na to, že sem se moc nezapojil a jen suše konstatoval pár drobných vět, tak to není tím, že bych na to mentálně neměl, ale tím, že na to nemám nervy dohadovat se s každým *** o tom kdo má pravdu, páč se to tady stejně nevyřeší, nevěřím tomu, že zde někdo někoho přesvědčí, protože většina lidí je skálopevně přesvědčena o své pravdě a vždycky se to zvrtne jen v hádku… a nesmyslný dohadování, které nikam nevede a nic nevyřeší, akorát to člověku zpění krev…

              0 0
              • lysergine  

                Nee to nebylo na Tebe, s tebou souhlasím, poté co jsem rýpnul do těch co se na silnici (ale platí to obecně) chovají jako kdyby tam byli sami, jsem rozpoutal plno zlých výlevů. Až mě to mrzí, že jsem řekl svůj názor :-(

                0 0
                • black.horse  

                  aha, sem nějakej natvrdlej po ránu:-) Tvůj názor Tě nemusí mrzet, blbečka jeho výroky taky nemrzí, tak proč by rozumnej člověk měl litovat, že řekl něco duchaplného:-)

                  0 0
        • Vrci  

          tak teď při žních vůbec nevyjížděj, protože traktor nebo kombajn by tě mohl vytočit do přečítenosti. Voni jezdí taky do 30 km/hod a zaberou celej pruh.

          0 0
          • lysergine  

            Běžně na zemědělské , lesní a stavební stroje jedoucí po silnicích I.třídy volám Policii, stává se tu dost často, letos jsem volal asi 3 x , že kombajny jely po silnici I. třídy, přestože mohli jet paralelní komunikací, Polici potvrdila, že žádné povolení neměli, prostě si jen zkracovali cestu.

            0 0
            • cabbage  

              2. 3. třídy ne?

              0 0
              • lysergine  

                Ne, na to není právní podklad, na silnice I třídy ano.

                0 0
                • cabbage  

                  takže kombajn zabírající celou silnici 3.třídy tě nenaštve narozdíl od cyklisty, který na téže silnici nejede po krajnici?

                  0 0
      • Daník  

        Body jsou o strachu před policajty, odstranit aroganci a neohleduplnost nemůžou.Dnes už to je denodenní chleba cyklisty – prchat před agresivními řidiči a nevěřit na přednost v jízdě. Někdy mám pocit, že mezi cyklisty a řidiči zuří v Česku boj a vůbec tohle pseudokastovnictví nechápu. Blbec přitom může být za volantem, na kole nebo jít pěšky. Spousta řidičů se ale nedokáže vyrovnat s nutkavým pocitem nadřazenosti a jsou o své pravdě tak přesvědčeni, že ji hrdě hlásají. V pondělí mě dokonce jedna dáma z Městského úřadu v rámci pracovního jednání sdělila, že cyklisty nesnáší, nechápe a zakázala by „to“. Když jsem se k nim hrdě přihlásil a tázal se po logických argumentech, řekla, že se motají a že si mám koupit auto.Tenhle náhled to celkem vystihuje – můžeš být třeba ředitel zeměkoule, ale ve chvíli, kdy si sedneš na kolo, je z tebe v očích těhle pitomců Nýmand.A podle toho se k tobě přeci budou chovat…

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Já už jsem se na to vykašlal, pokaždé, když mě nějaký řidič předjede s hlasitým troubením a vystrčenou hlavou z okýnka, tak nevím jestli se mám smát nebo brečet…

          0 0
          • vlk  

            Já jim ukazuji fakáče, když se neumí za volanty chovat.Mimochodem nedávno mě chtěl jeden předjíždějící sejmou-otevřel schválně dveře a cosi na mě řval.Dveře mě minuli jen o kousíček.

            0 0
            • Lance  

              takze valka zacla:)

              0 0
              • lysergine  

                To je skoro na obrázek :-)

                0 0
              • vlk  

                Jo jo, už sháním nějakou odlehčenou bouchačku :o)

                0 0
                • cabbage  

                  někde musim najít odkaz na skandiovej revolver pro piloty…;)

                  0 0
                  • v3d  

                    Bude stačit nějakej malej Glock (neni z kovu) třeba jen s pěti náboji. Občas bych se s nim ale asi neudržel a pomalu i zadělával na kriminál:))

                    Je mi z týhle diskuze nějak teskno…

                    0 0
                    • cabbage  

                      jo, když ani bikeři jedoucí v autě nejsou schopni tolerovat bikery co jedou po silnici tak je to opravdu smutný…:/

                      0 0
                      • lysergine  

                        Smutný je i když bikeři co nejezdí v autě neumí tolerovat bikery co někdy v autě jezdí…

                        0 0
                        • cabbage  

                          je to možný, ikdyž sem nikdy nezažil, že by mě (když jedu autem) omezoval/ohrožoval cyklista…

                          0 0
                          • Daník  

                            ta tos měl štěstí… já kvůli jednomu skončil v nemocnici (i když to bylo jen vinou jeho nešikovnosti) a podruhé to bylo o fous (a to už bylo vinou jeho debility).

                            0 0
                • BiSon  

                  Mozna by stacila paintbolova, ne? :-)

                  0 0
                • pos3k  

                  zkus muzeum :-D www.bike-forum.cz/…ostatni.html?…

                  0 0
              • Biker jak Pes  

                Tak ta už je dlouho… ;))

                0 0
        • chodec  

          Zkus jí vysvětlit, že tvůj bajk má nejspíš tak trojnásobnou hodnotu a prodejní cenu, než její starý favorit a pokud zainvestovala do ojeté Astry, tak na tom je v lěpším případě stejně ;-))) – její náhled to nejspíš nezmění (nejspíš právě naopak), ale alespoň si rejpneš – jo ale udělej to až po tom jednání ;-)

          0 0
        • dancing dog  

          V praxi je to asi tak: když jedu autem, tak ty blbí cyklisti se pletou a motaj a zdržujou, chodci pruděj na přechodech i mimo ně, když jsem na kole, tak mě štvou bezohlední řidiči ve smradlavých autech, co mě chtějí srazit a chodci, co se motaj u krajnic a na přechodech, a když jdu pěšky, tak mě štvou a ohrožujou řidiči i cyklisti

          0 0
          • black.horse  

            :-D současná civilizace má svoje kouzlo… Až skončej všechny pohromy, hurá zpátky na stromy, bude to co nevidět, nebudem si závidět:-)

            0 0
    • vlk  

      Tak to bych byl drsnější a opsal si ID čísla policajtů a nahlásil to jako stížnost na policisty, že nekonali svoji povinnost při nehodě.Nějak tu policii musíme donutit, aby stála vždy na správné straně.

      0 0
      • lidumil  

        No však stáli na té správné (podle nařízení náčelníka) straně, ne? :-((

        0 0
      • McBlacky  

        podplatit?

        0 0
      • chodec  

        …Nějak tu policii musíme donutit, aby stála vždy na správné straně…

        bylo by to hezké, kdyby tohle neříkal někdo, kdo tady zároveň nabádá k porušování předpisů a obhajuje ho – (viz to doprovodné vozidlo a ježdění vedle sebe) :-(

        0 0
        • vlk  

          no dobrá ježdění vedle sebe, ale co je proti předpisům to doprovodné vozidlo, to teda nevím.Ono asi takhle-obměním to:Policie by měla stát vždy na straně práva, ovšem měla by používat i selský rozum.

          0 0
          • wroum  

            pravo a selsky rozum se ve vetsine pripadu naprosto vylucuje

            0 0
            • vlk  

              To už je ovšem problém u jiných lidí.Ono někdy je to schválně vymyšleno špatně a dokonce mezery jsou takzvaně na zakázku :o(

              0 0
          • chodec  

            Jaký je účel toho doprovodného vozidla? Podle mě jedině jet pomalu, zbrzdit ostatní a dělat zeď balíku.

            To IMHO jasné porušení zákona, kterej v tomto ohledu stanoví, že nikdo nesmí bránit plynulosti provozu zejména bezdůvodně pomalou jízdou (§18) – a obávám se, že jako důvod není možné použít to, že chci bránit tomu, aby někdo jezdil příliš blízko balíku, kterej se také roztahuje v rozporu s předpisy.

            Znám spoustu kravin v zákonech, ale tady mi přijde že by naopak bylo proti selskému rozumu, aby policajti chránili skupinku, která primárně nemá na té silnici co pohledávat a pro své potěšení brání užívat silnici k účelu, k jakému byla postavena (a opakuji že tréning cyklistů to nebyl – viz vysvětlení v jiných přívcích tady).

            Tož tak

            Doprovodné vozidlo se v normálním provozu používá jen u nadměrných nákladů, které ale k tomu aby jezdily musí mít zvlášť bumážku, schválení trasy a stanovenou hodinu, kdy se tam můžou courat a nemá za úkol blokovat provoz, ale upozornit na nebezpečí a je podle toho ustrojené.

            0 0
            • cabbage  

              to je zase flame…

              silnice je opostavena, aby se na ní jezdilo, proč, to už je na jednotlivých účastnících provozu,– jestli se jedu jen projet, nebo jedu rozvážet rohlíky, je absolutně jedno.

              osobně bych byl pro povolení jízdy v „balíku“ k ohrožení ostatních účastníků by nedošlo a plynulost(spousta blbů to čte jako rychlost) by taky moc neutrpěla.

              odporuje zákomu – kdysi tu byl jeden zákon proti schromažďování osob, taky ho pak zrušili(ikdyž nejdříve musel být porušen)…

              0 0
        • vlk  

          Jo já nenabádal já pouze vysvětloval, že mě jako řidiči by spíše vyhovoval ten balík cyklistů než kdyby jeli za vozidlem zasebou.

          0 0
    • smallbrother  

      nu, štó ty takój? Ja na glávnoj, ty durag! :)

      0 0
    • náčelník  

      Jsem si vzpomněl, jak před lety Havel udělil milost rusandě, která ožralá zabila autem cyklistu. Ani nevlastnila řidičák.

      0 0
      • Lance  

        toho zkurvykaspara tu ani nepripominej!

        0 0
        • Tomcat_1  

          Hele, mirni se!

          0 0
          • Lance  

            Duvod?

            0 0
            • Tomcat_1  

              Duvod Ti snad nemusim vysvetlovat. Jsi slusne vychovanej, nebo ne? O nejaky ucte k cloveku o kterym toho evidentne moc nevis nemluve.

              0 0
              • Tomcat_1  

                Mam sto duvodu proc si minulyho prezidenta vazit a zhruba padesat proc ne. To mi ale nedava pravo si otirat hubu o kazdyho kdo se mi moc nezamlouva. Sam ses pred chvili pasoval do role silne netolerantniho ridice v aute.

                0 0
                • vlk  

                  Já ho znal i osobně a původně si ho i vážil, ale co jsem do dozvěděl pravdu o tom jak to s tou naší revolucí doopravdy vlastně bylo, tak musím říci, že je to vlastizrádce a neznám se k němu.Ale z druhé strany, kdoví.Masarykovi také lecos prošlo.

                  0 0
                  • Tomcat_1  

                    Ja to beru tak, ze politika je svinstvo jako takovy. A beru to tak, ze specialne my, Cesi, mame obcas tendence se klanet nekterym osobam jako bohum. Osobne se snazim nikoho predem nezatracovat, aspon pokud mam cas o tom popremyslet. Vim dobre ze se ukvapenym soudum nevyhnu, ale rozcililo me to co tady Lance predvedl.

                    0 0
            • chodec  

              Abych citoval klasiku – „na to jak vysoko jsi v potravním řetězci si docela drzej“. Takovejhle názor šlo považovat „jen“ za vulgární, pokud (i) bys toho, o kom mluvíš, dobře a po všech stránkách znal a (ii) byl dost zkušenej na to dělat soudy. Ale to mi přijde jako málo pravděpodobná varianta.

              Pokud neplatí ta podmínka výše tak to kromě vulgarity abych se držel tvé oblíbené disciplíny „dokresluje obrázek“ o tobě.

              Myslíš že to jako důvod stačí ;-)

              0 0
    • martin L  

      Je naprosto běžné, že v protisměru jede kamion a přesto Vás (cyklistu) začne předjíždět autobus tak, že pokud nespadnete do příkopu, pak vám drhne plechama o řidítka. Zrona nedávno byl takovej smrťák. Ženská okolo čtyřicítky a náklaďák, kterej si toho ani nevšimnul. Proto je pěkně naprd jezdit na kole po krajnici, protože tím jim to jenom umožňujete. Když můžu já v autě zpomalit a předjet cyklistu až když auto v protisměru přejede, tak nevím, proč by to nemohli dělat i ostatní řidiči, když jedu na kole já. Z tohoto pohledu je opravdu bezpečnější ve skupině jezdit ve dvojicích, protože to kolem Vás nikdo nemůže prosmažit bez toho, aby aspoň zpomalil. Apropo, pokud se dobře pamatuju, tak v zákoně se píše, že cyklista má jezdit při pravem okraji vozovky, ale už tam není nic o tom, jak blízko toho okraje. Když jsou krajnice samá díra, tak samozřejmě kvůli bezpečnosti pojedu od kraje třeba metr. To hovadství českejch řidičů podle mě spočívá hlavně v jejich anonymitě. Srovnejte to s úrovní příspěvků volně přístupných diskusí na Internetu.

      0 0
      • Daník  

        jo,jo, posledně jsem měl verbální konflikt, protože jsem jel od kraje asi metr, abych si nevytřepal zuby v dírách kolem krajnice. V protisměru nikdo, cesta široká 10m a přesto to šoféra za mnou děsně iritovalo.Ale vystoupit si netroufl:)

        0 0
      • RUMcajs  

        S tim odstupem od krajnice mas pravdu. Cim vic je clovek u kraje tim je chovani ridicu horsi.

        0 0
        • kubad  

          Je to o netoleranci řidičů. Přitom pokud mám pocit že cyklista jede prostředkem stačí z dálky lehce houknout, upozornit klaksonem a je vše vyřešeno.Většina i pokud jedou dva vedle sebe v pohodě zareaguje a umožní projetí.

          0 0
      • lysergine  

        Já souhlasím s tím, že když je na silnici výmol, tak nikdo nemůže nutit toho druhého aby jel tímto výmolem. Jezdit záměrně tak, že tvořím překážku silničnímu provozu je xindlovské. taky se trošku dívím cyklistům, kteří jezdí po hodně frekventovaných hlavních trasách s obrovským výskytem kamionů – u nás např. I/55 Otrokovice – Hulín – Přerov, když kolem je dost cest s daleko nižším provozem. Nejen že komplikují situaci pro řidiče, ale sami sebe ohrožují na zdraví a životě. Já sám na takové trasy nejedu, jezdím po polních a lesních cestách, vyjimečně silnicích nižších tříd a do přírody kterou nemám u baráku kolo vezu v autě. Toš tak.

        0 0
        • Darkson  

          kdo tady mluvil o tom, že účelem jízdy metr po krajnici je blokovat provoz?! co to meleš?

          mě stačí, že si musíš kolo dovést autem na kraj lesa

          0 0
          • lysergine  

            Nauč se číst a vnímat souvislosti, ale to po tobě asi vzhledem k bydlišti chci moc..

            0 0
            • McBlacky  

              co jako s bydlištěm?

              0 0
              • Darkson  

                zřejmě máme jednodušší dostat se na kole do přírody. jiná souvislost mě nenapadá.

                vůbec jsem na to vlastně nechtěl reagovat:-)

                0 0
                • pepino  

                  Já na to s tím dovážením kola do lesa chtěl reagovat stejně, ale pak jsem to zapek:-)

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                Trochu mi to pripomina jak se bavi blby s vesnicanem :)

                0 0
              • lysergine  

                :-D Nojo, takový blbý rýpnutí, naše rodina je původně z Prahy, to ještě měla tolik obyvatel, že se všichni znali (bydleli jsme ve Zlatnický už před válkou, tedy děda, pak ve Slezský a nakonec v )Uvalech) ale jak jsem se přiženil mimo Prahu, tak chytám protipražský hlášky a raději jsem zapomněl dialekt. Sorry, trapasd :-)

                0 0
              • lysergine  

                :-D Nojo, takový blbý rýpnutí, naše rodina je původně z Prahy, to ještě měla tolik obyvatel, že se všichni znali (bydleli jsme ve Zlatnický už před válkou, tedy děda, pak ve Slezský a nakonec v )Uvalech) ale jak jsem se přiženil mimo Prahu, tak chytám protipražský hlášky a raději jsem zapomněl dialekt. Sorry, trapas :-)

                0 0
              • lysergine  

                :-D Nojo, takový blbý rýpnutí, naše rodina je původně z Prahy, to ještě měla tolik obyvatel, že se všichni znali (bydleli jsme ve Zlatnický už před válkou, tedy děda, pak ve Slezský a nakonec v )Uvalech) ale jak jsem se přiženil mimo Prahu, tak chytám protipražský hlášky a raději jsem zapomněl dialekt. Sorry, trapas :-)

                0 0
            • black.horse  

              hele, aby Tě za zatáčkou nesejmul černej kamion s nápisem Cube:-P

              0 0
          • lysergine  

            Já ti rýpnul do bydliště protože nesnáším, bytostně nesnáším tenhle tón: „kdo tady mluvil o tom, že účelem jízdy metr po krajnici je blokovat provoz?! co to meleš? “

            0 0
            • Darkson  

              pochopil jsem:-).

              stejně tak nemám rád tón, že je xindlovské nejet při krajnici. zvlášť když důvodem není blokovat dopravu, jak píšeš, ale vlastní bezpečnost.

              0 0
        • Lišák  

          Jeden uživatel B-F tady prezentoval názor, že jezdí po silnici E XX (nevím už které) a že je to bezpečnější, než po okresce. Možná je to částečně pravda (silnice je širší, má odstavný pruh, kde by se dalo, relativně bezpečně, jet). Ale osobně tento druh zážitku z jízdy nevyhledávám. Proč jezdit v plynové komoře, navíc s možností kontaktu s autem, když je spousta jiných alternativ?

          0 0
      • martt  

        jazdim tiez tak. Kusisko od kraja a na frekventovanych cestach aj v reflexnej veste. Jednoducho tak aby sa tam to auto nezmestilo pokial ide protismer.

        Na aute tiez najazdim dost a nevadi mi za cyklistom zabrzdit a pockat si az bude volny protismer.

        0 0
      • Frankie  

        Souhlas, osobne jezdim trosku vic od krajnice prave proto, aby mne ridici alespon trochu brali v potaz a alespon v naznaku objeli. Kdyz citim, ze uz ho mam v zadech (auto :), tak se uhnu , pokud to jde, vic ke krajnici…

        FV

        0 0
    • bagr  

      Fuck off ******** smradlavý plechový krabice a tlustý vygumovaný hovada v nich sedící!

      0 0
      • Zlatka  

        Fuck off ******** smradlavý plechový krabice a tlustý vygumovaný hovada v nich sedící!

        MOJE řeč čéče, a to jsem většinou velmi slušná. :-D

        0 0
      • pepino  

        Nějak tak to začínam cítit.

        0 0
        • lysergine  

          Jojo, tyto 3 příspěvky jsou studnicí tolerance a vzájemné snášenlivosti… A až budete starší a budete jezdit auty tak pak budete nesnášet koho?

          0 0
          • cabbage  

            jsou starší než ty:-P (ikdyž u mě je to spíš přitěžující okolnost;)

            0 0
            • lysergine  

              Já nemyslel že až budou starší než já ale až budou starší než jsou teď a budou prostě taky jezdit autem. Já za to že jezdím autem, protože bych to jinak nezvládnul – nemůžu.

              0 0
          • pepino  

            Vzhledem k tomu, že příští rok mi bude 40 a nemam řidičák tak se toho moc nezmění:-) Ale já nechci řidiče krátit o hlavu, mně by stačilo, kdyby těch aut jezdilo tak o půlku míň:-) Ale že se dá na druhej konec města dojít pěšky, dojet na kole nebo jet MHD tady nevyřešíme.

            0 0
            • lysergine  

              Mě se taky nelíbí kolik lidí jezdí autem, ale nenadělám nic.Když vidím jaké případy sedají za volant a co za ním předvádějí, tak se mi otevírá kudla v kapse. Je fakt, že mezi lidmi je spousta zbytečné agrese.

              0 0
            • Lance  

              ty nemas ridicak? jak muzes fungovat?:)

              0 0
            • wroum  

              pesky, na kole a ani MHD neodvezes najednou ani pulku veci, co ja vozim denne. pesky ani na kole a ani MHD se na druhou stranu mesta nedostanes driv nez autem.

              0 0
              • pepino  

                Jasně, zvlášť když auto někdo potřebuje služebně, beru.Spíš jde o zbytečný jezdění. Taky jde o to, kdy se na druhou stranu města potřebuješ dostat dřív, než na kole atd…Já musim díky tomu jezdit 3× tejdně na nákupy do marketu (staram se o mutr) s báglem, dost mi to sere, auto by bylo lepší-ale kupodivu taky to jde a dá se to vydržet. Jezdim vlakem, busem a s kámošema samozřejmě někdy taky autem. Až si možná auto pořídim, bude třeba zavilý obhájce smrdících kisen(doufam, že ne:-)).

                0 0
                • wroum  

                  denne jezdim do worku autem. vozim notebook a RC letadlo. domu jezdim pres letiste. kdybych jezdil MHD, tak jedine bez letadla, coz znamena, ze bych si zalital mozna o vikendu a stejne bych na letiste jel autem, protoze to ero ma 120 cm rozpeti a uz se vidim jak s tim jedu metrem nebo busem a pak jdu x km pesky na tocnou… . Auto mi denne usetri minimalne hodinu casu, coz vubec neni malo. a o pohodli se vubec nema cenu bavit. takze z pohledu cloveka, co vyuziva auto zridka nebo vubec se to v pohode vsechno da, ale z pohledu cloveka vyuzivajiciho auto denne se to proste neda :-)

                  pri predstave ze mam jet treba za kamosem prez prahu MHD, se na to radsi vykaslu. autem tam sem za par minut.

                  0 0
                  • pepino  

                    Jasan, dva kámoši dělali ve stejný práci, jeden měl zastávku před barákem a druhou před prací, bez přestupů cca 20minut, druhej dokonce bydlel cca 5minut pěšky od háku a snad nikdy se tam nedopravili jinak, než autem. Můj cup of tea tohle neni, ale až si dám jednou za tejden v hospě cigáro a nějakej řidič na mě začne ječet, že ho zabíjim…:-)

                    0 0
                  • lysergine  

                    To samý, jezdím do práce 20 km, autem to zvládnu za 20 – 25 minut, veřejnou dopravou ne za míň než hodinu a minimálně jeden přestup. Tahám notebook a nemusím se starat v kolik mi co jede abych někde nezkys, takže mohu prostě v klidu pracovat a až dopracuju (což není pevné) tak v klidu jet domů. A abych nemusel po práci se přesouvat do přírody na kole (20 km k nejbližším kopcům) tak hodím do auta kolo a prostě se tam přesunu. Já si dnes opravdu neumím představit život bez auta, na to mám málo času nazbyt.

                    0 0
                    • pepino  

                      Ve staršim čisle německýho Biku byli nadšenci, co jezdí denodenně do práce několik desítek km na kole. Z hlavy jen vim, že jeden asi 40km (jedna cesta) a druhej měl nějakou brutal havarku a od tý doby se aut bojí.

                      0 0
            • Manas  

              Zalezi co vsechno chces na tu druhou stranu dostat. Bez auta to nekdy proste nejde.

              0 0
    • tk  

      já jsem bohužel většinou „exhilarated“ právě protože mě někdo zprasí.

      0 0
    • jcv  

      Já se tomu ani trochu nedivím, jsem taky z K.V. a mám s rusy své zkušenosti. Sice ne motoristické, ale podle mě to s tím souvisí. Potkáš-li na chodníku, pěší zóně a prostě kdekoliv rusa či rusku, která jde proti tobě, tak z 85% případů ti neuhne ani o píď. Pokud je na chodníku míto tak akorát na to aby se dva lidi kolem sebe protáhli (tzn. oba musí trochu uhnout), tak rusák to neudělá. Ze začátku jsem tím, jak do mě naráželi byl šokován, dneska do nich vrážím já a oni nehnou ani brvou. Jsou na to z Ruska zvyklí.

      0 0
    • morlo  

      Drsna prihoda. Bohuzel, lidi jsou posledni dobou drsny tak nejak vseobecne, moc se mi to nelibi. A cestou „poridim si kver“ se taky daleko nedostanem, tim se spusti kolotoc „kdyz ma on, koupim i ja“. Driv jsem taky nadaval, blikal a troubil, ale od doby, co jsem videl slusnou rvacku, to uz nedelam. Navic v poslednich letech nekteri borci, co s oblibou provokujou, vozej v autech vsechno mozny od ruznych bejsbolek az po regulerni bouchacky. Ja se snazim nerozcilovat a manevry, ktery me vylozene neohrozeji, beru s klidem. Spis se snazim bejt vstricnej, leckoho prekvapi, ze kdyz se chce zaradit do pruhu prede me (a v situaci, kdy o zipu nemuze bejt ani rec), udelam mu misto jen tim, ze sundam nohu z plynu, me to nic nestoji a ten druhej je prijemne prekvapenej. Stejne tak pri vyjezdech na krizovatky, nekdy staci ubrat a problikat ho, vetsinou se rychle zaradi a rada aut za mnou ani nemusi zpomalit. U vetsiny nasich lidi vidim, ze spolu v ruznejch situacich spis bojujou. Naopak kdyz je clovek na zapad od hranic, zjisti, ze je tam normalni ohleduplnost a vstricnost, pac pokud to delaji vsichni nebo vetsina, tak je to proste pohoda. Je to bohuzel o toleranci a ohleduplnosti, soucasna doba ma spis tendenci vychovavat lidi predevsim k vysokymu sebevedomi, prilis nezasahovat do casto bourliveho rozkvetu osobnosti deti. Ale ono to ani jinak nejde, kdyz vychovam mirumilovneho a ohleduplneho cloveka, jen tezko se bude prosazovat v soucasne spolecnosti, takze tudy cesta asi taky nevede. Snad lze doufat, ze je to jen obraz vyvoje raneho kapitalismu a ze se to casem zlepsi. Pak mozna prestanem rozprodavat nasi zemi tem, co v soucasny dobe maji penize (a to uz vubec neresim, jak k nim prisli), mozna, az si zacnem vazit sami sebe jako naroda a zbavime se svych komplexu, pak tu bude lip. Jen doufam, ze se toho dozijou aspon nase deti.

      0 0
      • Tomcat_1  

        Pod tohle bych se rad jednou podepsal. Jednou az budu moct sam o sobe rict ze se podle toho chovam. Akorat ze jsem jedinec, kteryho ma dost casto okoli tendenci tlacit do kouta a musi se branit. A temer stejne casto v takovem pripade nestaci jen ohleduplnost a klid. Ach jo.

        0 0
      • Jenda  

        jo tak nejak, kdyz jedu na kole a nemuze me auto delsi dobu predjet tak vyuziju toho ze mam bika a proste sjedu na krajnici nebo mu ukazu at jede s tim ze pocitam ze mozna budu muset vic uhnout, v aute jezdim dost defenzivne a tech 5 min co tim treba ztratim me fakt neznici, chodcum dekuju kdyz me pusti – no proste hotovej mirek dusin. Kdyz me ale nejaky hovado na silnici opere a jedu i s pritelkyni tak to nasazuju drsnej vyraz jako mam v profilu a asi bych byl schopen i inzultace. Nastesti k osobnimu konfliktu zatim nedoslo (asi i diky tomu ze proste mam o 15 kg vic nez spravny ziletkar:-)

        0 0
    • Gorgov  

      docela koukám, kolik je tu lidí, jejichž názory mi přijdou naprosto zcestný až dementní…jezdime vedle sebe a kdyz troubí, ať si troubí, akoorat mu ukazu pozdrav jednim prstem nebo zamavam a jede se dal…

      0 0
      • Lišák  

        Docela zajímavý by mohlo být, pokud by na tebe a tvého kolegu zatroubili policajti a ty je pozdravil tím prstem :-)

        0 0
      • chodec  

        jasně jezdi vedle kohosi, posílej dál řidiče někam – těch pár slušnejch co se snaží jezdit jak se má a podle předpisů jsou přece úplný pitomci se zcestnejma názorama. Tebe přece vůbec nezajímá, že na ně budou ostatní řidiči paušálně naštvaný kvůli drsoňům jako ty, co nejspíš spoléhá na to, že nestojí nikomu za přejetí.

        To je takovej hluboce lidskej, citlivej, ohleduplnej přístup, kterej tady jistojistě zbytek cyklistů velmi ocení.

        0 0
      • black.horse  

        chytráčku a když jezdíš tak seš ten vlevo nebo vpravo? já jen, že až budu objíždět JEDNOHO cyklistu jedoucího při kraji vozovky, abych věděl, koho pak budu seškrabávat z kapoty… koukám, že i či sou na Tebe moc…

        0 0
        • martt  

          no toto je taky ten typicky cesky/slovensky/rus­ky postoj

          0 0
          • black.horse  

            ee, s rusákama mě prosím do kupy nedávej, ať se zbytečně nehádáme… každopádně problémové situace nevyhledávám a myslím, že na silnici se mají lidi chovat dle předpisů a to bez výjimky a což se snažím dělat a snažím se být i ohleduplný, jako cyklista, tak i jako motorista, ale pokud někdo, ať už z jedné nebo druhé nebo jakékoliv jiné kategorie chce „vyvolávat problémy“ tak nevidím důvod proč mu nevyhovět. Křesťasntví hlásá úctu oplať úctou a zlobu dobrem, já říkám úctu oplať úctou a zlobu pořádnou držkovou:-) bohužel ono na některé prevíty nic lepšího neplatí…

            0 0
    • Hnoj  

      Můžeš bejt rád, že tě ten rusák nezastřelil…

      0 0
      • fuckier  

        to chodec→ souhlasim s Gorgovem, ty jsi vazne debil, te ohleduplnosti bys mel jit ty prikladem, jo jinak ja jsem nevedel ze na cestach je mimo znaceni o maximalni povolene rychlosti i minimalni povolena. Proto nevidim duvod proc by si to doprovodne vozidlo nemohlo jet jak rychle chce. A to skusim trenerovi navrhnout, na treninku az nas pojede 20 at jedeme v lajne a je mezi kazdym rozestup na osobni vozidlo ( nebo co jsi mlel ) uvidime co mi rekne :-D No a jeste az budou nekde ceste, ktere jakou budou pro trenovani, kdyz na normalnich ce se to nesmi, tak mi napis :-)

        No me se stalo ze jsem jel s kamosem pres mesto, jeli jsme jenom tak za vyhlidnutym osobakem, meli jsme neco kolem 60km/h a jeli jsme za sebou No nejaky magor jel za nama, a my jsme mu zacali ujizdet, a tak to toho cu**** sralo ze vyjel do druheho prohu zrychlel, zacal nas i to auto pred nama predjizdet a rval jestli jsme normalni. Tohle uz je kategorie ridicu kteri uz to v hlave nemaji uplne v poradku......

        0 0
        • enjoy  

          no hloupe na me pusobis spis ty:-)

          0 0
          • dafe  

            dej mu cas, treba zpomali aby stihnul i premyslet…

            0 0
        • mike01  

          Hm ,snad jen věk omlouvá tuto ne úplně chytrou odpověď.

          0 0
        • chodec  

          fuckiere zavodniku Havirovsky – slavné a do kamene tesané prohlášení páně Gorova „ty si debil“, které hezky dokresluje jeho schopnost precizně formulovat myšlenku, nebylo určeno mě. Pokud náhodou bylo určeno mě (ne že by mi to nebylo ukradený), tak Gorov nedokáže ani zařadit příspěvek.

          No a pak mi zkus vysvětlit, jak mám jít v ohleduplnosti příkladem – mělo by to být třeba tím, že když se někdo vysmívá těm co se chovají slušně, tak ho poplácám po zádech a budu ho omlouvat? Nebo by to mělo být tím, že když tu začne být někdo sprostej tak prozřu a pochopím, že má patent na rozum? Nebo jak si to představuješ?

          Co ti nařídí tvůj trenér je zcela nepodstatné – až ti nařídí, abys nezastavoval na červenou, že vychladneš tak také pojedeš? Nebo až ti řekne „podjeď pod šraňkama“ tak určitě pojedeš, že? No a pokud jezdíš v normálním provozu ve dvou vedle sebe, tak se v principu chováš zcela stejně pitomně, jen možná bude trvat dýl, než tě někdo přejede a bude mít kvůli tvé blbé jízdě problém. Je to nad tvé síly to pochopit? A že nemáš cestu na trénování – koho to sakra zajímá – může třeba motocyklový závodník jít trénovat na dálnici a všem vykládat, že jinde nemá vhodnou rovinku, na které by pořádně vytočil motor a zkusil, zda mu to poslední naladění umožňuje překonat jeho dosavadní maximálku? Asi ne, že. A žádnej jinej závodník, ani takový borec Havířovský jsko ty, na tom není jinak a měl by se chovat jako kdokoliv jiný na silnici, kdo ji nemá pro sebe. Pokud to nedělá, je to slušně řečeno sobec a o nic menší čuně než ten rusák co málem sejmul dancing doga – a pokud za to může trenér tak ho pozdravuj a nad sebou se zamysli zda si opravdu nesvéprávný.

          A možná tě to překvapí, ale třeba až si jednou budeš dělat řidičák a při té příležitosti ti někdo vysvětlí podle čeho se na silnici jezdí, zjistíš, že opravdu nemůžeš jet jak pomalu chceš – ne pokud tím zdržuješ ostatní a nemáš k tomu extra pádnej důvod – odkaz jsem hodil výš – posluž si.

          Pokud se neomezíš na nadávky, tak zkus napsat smyslupný argument, který nám všem vysvětlí, proč si fuckier nemusí lámat hlavu s tím, jak jede a kde jede a je nám tedy zřejmě nadřazen.

          0 0
          • hanz  

            že se ti to chtělo psát? myslíš si že 15-ti letej frac…pardon fuckier kterej snědl všechno silničářský moudro světa se dokáže nad tímdle zamyslet? Asi sotva…ale ono ho možná časem něco sestřelí a nebo bude stačit až je párkrát vytlačí kamion do škarpy…a nebo taky ne, je dost možný že je proste jenom......

            0 0
            • chodec  

              Hele a je to pořád takový porno to po mě číst ;-)) pracuji na sobě, ale čas mám jen mimo pracovní dobu, tak mi to jde pomalu – tahle slohovka je vlastně kvůli tobě ;-)

              0 0
            • enjoy  

              v jednu chvili uznavas,ze je jeste kure a pak mu prejes takovy pekny veci,prave proto,ze je kure:-).zkus se do nej trosku vzit,ikdyz ti je 2× tolik:-)

              0 0
              • hanz  

                ale já mu to nepřeju, to chran bůch…já jen upozornuji co ho dost možná čeká než dostane rozum.

                0 0
          • cabbage  

            milan1 má novej nick?

            0 0
          • KoudyJames  

            chodce tys asi nikdy poradne na kole netrenoval co?zastavam se fuckiera…v za­vodnich tymech neni zadnou vyjimkou jet ve dvou vedle sebe..tak nekecej…vim to z vlastni zkusenosti…

            0 0
            • chodec  

              Nemohu, než s tebou 100% souhlasit ;-))) Není nejmenších pochybností, že jak píšeš v závodních týmech se jezdí při tréningu ve dvou vedle sebe po silnici, a to nikoliv výjimečně. A protože sám závodník rozhodně nejsem, spoléhám na to, že ty – podle kontextu závodník na slovo vzatý – pravdu jistě máš.

              Bohužel to ale neznamená nic jiného, než že tvrdíš, že závodníci nikoliv výjiméčně jezdí blbě :-( a porušují dopravní předpisy.

              Ani to by ale nebylo tak hrozné – kdo je bez viny hoď kamenem – blbé je jen to, že mají často (modlím se, že ne vždy) jako ty pocit, že kvůli tomu, že jsou závodníci, tak je tento způsob jízdy správný. Horší už by mohlo být jen to, že přesto, že na kole jezdí víc než ostatní, tak ani nevědí, jak by měli jezdit. Smutné – nic víc.

              Omlovám se opravdu upřímně a převelice všem, že jsem tenhle už víc než únavnej thread tímhle opět nadzvedl v pořadí, ale na tuhle „obhajobu“ Koudy"závodní­ka"Jamese jsem zkrátka musel zareagovat ;-). Třeba jsem tím ale Koudymu zachránil život nebo pokutu.

              0 0
        • black.horse  

          milý mladý nadějný cyklisto, kterému svět leží u nohou(doufám, že je máš umyté), dovol abych Tě upozornil na chyby Tvého… ale vlastně co to kecám, sorry, snad admin odpustí, ale seš fakt ******** a stydím se, že někdo takovej vůbec na kole jezdí.

          0 0
        • wroum  

          padnete si s Gorgevem do naruci :-)

          0 0
    • senožrout  

      Já slyšel, že už to tu rusáky omrzelo a postupně táhnou z Varů do švýcar. Tak už, aby šli… Až si jich tam švajcové užijou… Tam se ale s nima tak ***** nebudou.

      0 0
      • Tomcat_1  

        Rusaci ve Varech nejsou nic novyho a tak bych nadeji ze odtahnou jako jejich slavna armada nechal na dalsi generace :-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Ty, co odtahnou doplnej arabasi, takze je to dost fuk.

        0 0
      • lysergine  

        Já si na Rusy v KV stěžovat nemohu.

        0 0
        • Lance  

          vyděržaj pijaněr – to ti je takova hra lysergine,kterou se kluci jako ty zoceluji,tak to popadni.....

          0 0
          • lysergine  

            No jasně. Já jsem v Rusku , Bělorusku a na Ukrajině jako doma, tak mě nic nepřekvapuje…

            0 0
          • lysergine  

            Tady jsem byl na majdanu nezhaleznosti kdyz volili Juscenka :-)

            0 0
          • lysergine  

            Tento je stylový, vsadím se že z pravého samovaru na uhlí moc z vás čaj nepilo… Foceno 30 km od Černobylu :-)

            0 0
        • Radek Broz  

          Ja jsem k jinejm narodum, etnikum a nabozenstvim hodne tolerantni, ale ty Rusaci, co jezdej do Varu nebo jsou na VSE, me fakt docela se***. O kolik prijemejsi by bez nich bylo jen cestovani busem Pha-KV:o(

          0 0
    • black.horse  

      heh, tenhle thread je po dlouhý době zase něco „záživného“:-) ale jen nevím zda se mám smát nebo brečet, když vidím, co tady někteří lidé dokážou plácnout:-( každopádně jedno pozitivní hledisko to má: už dlouho sem si tak nezanadával a neulevil, děkuji kluci:-)

      0 0
      • pegal  

        „čiži nebo či“ .. :-D .. to je hlaska jako bejk .. :-DDD

        0 0
    • dancing dog  

      Fajn diskuze, teda taky si mysím, že oficialně by se mělo jezdit po jednom za sebou, předpokládám ale, že rozumný člověk skupinku cyklistů týmuby měl tolerovat… kještě k 1. reakci- mrzí mě obecně, že si Lance myslí, že si tu na B-F něco vymýšlím- vážně si toho nejsem vědom. Mrzí mě to tím víc,zvláště když se jedná o kolového guru a mistra malby zároveň. Přes jeho velikost mu musím oponovat!! Hezký den všem a ať se Vám auta zdaleka vyhnou…

      0 0
      • Lance  

        ale to byl for, ty tam nevidis,ten smajlik jaky svet nevidel?

        0 0
      • chodec  

        2 dancing dog – 100% souhlas – tohle je úplně přesné – pokud člověk ví, že jízda vedle sebe není košer, ale z nějakého důvodu tak potřebuje jet a ostatní ho tolerují, tak je to super. Ale myslím, že by pak ani neměl být překvapený, ani ukřivděný, když se to nebude líbit z jakéhokoliv důvodu každému nebo že mu dokonce někdo řekne, že se mu to nelíbí.

        Pokud potkám třeba já, jeda v autě, na prázdné silnici balík nebo dva kámoše, co kecají vedle sebe na kole, tak je v klídku pomalu objedu, mávnu jim na pozdrav a pojedu si dál. Pokud ale stejnou sestavu potkám v pátečním provozu na Benešovské výpadovce uprostřed pruhu a nepůjde je předjet 15km, tak asi vyšumim ;-)

        0 0
        • fuckier  

          Dobre asi mate pravdu :-( napsal jsem totalni blbost jak jsem si to ted precetl :( to chodec → Sorry priste si to poradneni prectu a promyslim nez neco napisu :-(( … Jinak my jezdime za sebou, jenom kdyz nejedou zadne auta tak jedem vedle sebe, na treninku jezdime vedle sebe kdyz jedem po nejake 2 proudovce nebo sirsi ceste, jinak se radime za sebe. A divil by ses ale (ne kamion) ale dodavka (a ne do skarby) ale do kraku co byly podel cesty uz me vytlacila. Tak se vam vsem omlouvam!!! A at vam to fičí!!!

          P.S. Příště si to važně promyslim nez neco napisu :-D

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Ber to v pohodě, taky jezdím závodně (Sundance Opava), taky jsem tady něco napsal a taky se do mě pustili… ;))

            0 0
          • fuckier  

            Jo a sim farejem Havířovskym taky nesouhlasím :-DD ja na bajku jezdim od malicka, ale poradne teprve 5 mesicu :( Pretim to bylo take flakani :-DD a niceni kola :-DD Takze zas takovej frajer nejsem :)

            0 0
          • black.horse  

            to bylo slovo chlapa, sem rád za to, co si teďka napsal;-)

            0 0
        • lysergine  

          No přesně tak, je to o citu pro situaci, na okrasce dva vedle sebe nevadí tak jako v plném provozu, kde nejdou předjet. Už jsem o tom psal, je to o sociální inteligenci, opravdu jsou lidé, kterým to že způsobují jiným problém nedochází a nikdy nedojde a ještě se budou rozčilovat, co ti ostatní proti nim mají. Nejlepší je, když jim to vysvětlujete o co vlastně běží a dostanete argument, že jste debil…

          0 0
        • cabbage  

          konečně normální příspěvek:) teď už s tebou začínám i souhlasit:)

          0 0
          • chodec  

            Ale normální to je od začátku, je sis to asi špatně překládal. Ta citace předpisu tady nebyla proto, že bych chtěl být nějaký mravokárce. Sám jezdím ve dvou s kámošema, po chodníku, protože se bojím v Praze na ulicích, nemám výbavu kola, a lecos dalšího dělám blbě, ale vím to o sobě a pokud se to někomu nelíbí tak, vím, že má pravdu a nehádám se. Na druhou stranu pokud mě osobně prohřešky druhých neobtěžují, tak je také neřeším. Proč jsem na začátku psal že je to nelegální, bylo proto, že jsem měl neodbytný pocit, že tady pár lidí křičí jak jsou strašně utiskovaní a nevědí, že jsou to oni, co se chovaj v principu blbě a nemají tedy proč si stěžovat. ;-)

            0 0
            • cabbage  

              nemyslim že sem byl jediný, kdo to špatně překládal;)

              utiskování je věc dost relativní – dost řidičů si myslí, že se jim děje hrozné příkoří, když musí kvůli někomu pohnout volantem (+blinkrem), nebo, nedejbože, přesunout nohu na pedál brzdy…

              a rozhodně si nemyslím, že by měl někdo někoho na silnici vychovávat.

              0 0
              • chodec  

                …a rozhodně si nemyslím, že by měl někdo někoho na silnici vychovávat…

                skutečně? – abych zas něco špatně nepřeložl, tak nevím co myslíš vychovávat, ale pokud tím myslíš, že by se nemělo druhým „říkat, že jejich představa toho, jaké jsou předpisy se neshoduje se skutečností“, tak nesouhlasím – vědět že dělají blbost by to měli – ty snad kámošovi neřekneš, že dělá něco, co smrdí průšvihem – já ano, je na něm, aby s tím přestal, nebo to dělal dál – a tady na B-F předpokládám, že jsme to v takovém širším slova smyslu tak trochu všichni kámoši. Pokud tím myslíš „nutit někoho k dodržování předpisů“, tak souhlasím – od toho jsou tu policajti.

                0 0
                • cabbage  

                  ano, měl sem na mysli ten 2. případ (+verzi poučování nárazníkem, atd…)

                  0 0
        • Frankie  

          Chtel jsem neco podobnyho napsat, ale nenapisu, zhruba si totiz vystihl, co si o tom myslim i ja :)

          FV

          0 0
    • dancing dog  

      Začínám z Vás mít komplexy, jezdim po lesíc,polích a cestách pro zábavu a tak.,předežene mě často děda na kole s kosou,co jede pokosit louku,nebo babka snůší / no, trochu asi přeháním :-) / a Vy tu jste samí výkonostní cyklisté a závodníci. Můj kus koláče to tedy není, ale máte můj obdiv a úctu…tak ať Vám to závodí, borci!

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Děkuji… :D:D

        0 0
      • chodec  

        Buď v klidu, zajímavé je, že když jsem teď projížděl profily diskutujících, tak mi nejdřív přišlo že vidím určitou korelaci mezi tím, jak moc se někdo prohlašuje za většího a největšího cyklistu a tím, jak tady argumentuje ;-) nebyla to pravda – korelace je jenom mezi názory a věkem. Co mi to připomělo … aha mě samotného tak před 10–12 lety. To je v principu dobrá zpráva, tady se dá říct, že z toho snad vyrostou ;-)

        Ale každopádně je dobré, když existuje i pár cyklistů, co chápou, že nejsou středem vesmíru (mezi které se řadím).

        0 0
        • Daník  

          Ještě poznámka: Překvapuje mě kolik sebektiriky je mezi cyklisty – účastním se občas i jednoho motoristického fóra a ještě nikdy jsem tam nenarazil na diskuzi či stížnosti o cyklistech. Ale spíš to asi bude kritika myšlená na „ty druhé“ :) Taky když čtu volání po vzájemné ohleduplnosti, nějak se nemůžu zbavit pocitu, že autoři volají po ohledech vůči sobě, ale už v dalším řádku se usvědčují z minimálích ohledů vůči druhým.

          0 0
      • Ice-goofy  

        Ne ja si myslim , ze ohleduplnost by mela byt oboustrana.. Ja dam priklad .. Jezdim vetsinou sam a kdyz jedu kolem Sokolova tak neni jizda, kdy by si na me nekdo nezatroubil (uz to beru) a pak jezdim v Rakousku a tady, i kdyz je zdrzuji do kopce me auta (pokud je plna) nepredjedou (a to uz nevim kam bych jim uhnul).. nakonec kolikrat mi pokynou a povzbudi… ale zaroven jsem i ridic a proto je to si myslim o vzajemne toleranci .. jak cyklisti by meli byt ohleduplni a na silnici si uvedomovat ze tam jezdi i auta ;)(to je moudro) a pak ridici ohleduplni k cyklistum.. to co se stalo ve Varech.. se mi podobneho stalo tez ve Varech , ze mluvili rusky me snad ani neprekvapilo.. ;) no omlouvam se za ten roman popijim si tu pri patecnim veceru … tak hodne km bez konfliktu s ridici aut a naopak :D

        0 0
    • kurýr na bajku  

      Ty nevozíš zbraň ?

      0 0
      • dancing dog  

        No zbroják mám,ale pistoli jsem si nikdy nakonec nepořídil…ale v tom hádání s ním sem pak fakt ubral, protože sem měl vážně strach, že ten vzteklej Rusák třeba tu bouchačku vytáhne, u nich vážně nikdy nevíš, je mez nima spousta veteránů z afganistánu a většinou to sou pěkný blázni a vymaštěnci…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.