• vitzero

    Zdarec. Přestala mi z ničeho nic řadit levá páka DA 7800, lanko ok, utažení ok. Při snaze o zařazení na velkou pilu jakoby nejde pákou hnout v celém rozsahu, nepřecvakne. Prosím o radu, zda-li má smysl to nějak rozebrat nebo raději se poohlédnout po nějaké jiné. Díky za informace.

    0 0
    • tromboonen  

      Můžeš zkusit vyhodit lanko, prolejt to WD40, vysušit, vyfoukat a promazat, možná je tam nějakej bordel nebo roztřepený lanko… nebo to sundat celý, dát dolů gumu a v něčem to vykoupat… rozebírat to moc nemá cenu, většinou ti z toho něco vyskočí tak, že už to nedáš dohromady, ale ty postupy vejš pomůžou, pokud není něco zlomený..

      0 0
      • vitzero  

        Právě toho rozebrání se bojím. Tuším, že je něco zlomený, protože to přestalo jít tak, že to táhlo lanko trochu míň, při dalším podřazení zase ještě míň a pak, když jsem chtěl zařadit nahoru, tak už v tom nebyl žádný tah.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ahoj, už jsem opravoval dvakrát levý duál ultegra 6700.. jde o to, že z vnitřní strany praskl na 99% plast, který přitlačuje dvě pružinky, které mají funkci přitlačovat západky, ať to přecvakává… na popsání je to složité, ale opravit to jde. První mi trval asi 3 hodiny a druhy už jen hodinu, protože jsem věděl jak na to.. ani jeden nebyl můj, dělal jsem na nich servis.

          Musíš tam dát pak nový šroub, ten co tam je origo, má příliš jemné stoupání závitu a moc tam nedrží.. kdyby to byla 7900 tak budiž, ale u tak “starého” modelu, bych asi koukl po tom novějším modelu, ten to ma lépe vyřešené (7900.. rozhodne ne ultegra 6700, ta to má taky blbě..) za opravu jsem bral 700, ale fungovat to bude až do smrti.

          0 0
          • zdenek  

            Mám trochu jiný problém s oběma pákama 7800. Velká páčka chodí někdy „naprázdno“. Vypadá to, jako by nějaká západka nezapadla na správné místo. Po několika pokusech nakonec zařadí. Teď na podzim je to častější než v létě, takže to asi souvisí s teplotou.

            Nesetkal jsi se s tím také? Má smysl pokoušet se to opravit?

            0 0
            • Jakobo  

              To bude ten zcela bezny problem s vyschlym mazivem, ktere s nizsi teplotou jen lepi. Budto prostrikat nejakym jemnym olejem ve spreji, vazelina se naredi a povoli, chce tomu nechat cas par dnu po nasttrikani. Nebo komplet rozebrat, vymyt v benalu, petraku a namazat. Delal jsme to nekolikrat, je to nekolikahodinove peklo. Chce to detailni nakresy pri kazdem kroku rozebirani nebo fotku. Davat pozor i na malickosti jako natoceni zdanlive symetricke podlozky, pruzinky atp. Pri skladani si pak uzijes, treba jak zapasovat predpruzenou pruzinu, aby pri dalsim kroku znovu nevyskocila. Ale ten pocit jak to pekne slape je potom super.

              0 0
              • zdenek  

                Do rozborky se mi moc nechce. Měl jsem rozebrané řazení od Campy, ale tohle asi bude složitější, když se do toho nechce ani servisům.

                Na to prostříknutí je potřeba taky něco rozebrat, aby se olej dostal dobře dovnitř?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  U tohoto problému, co pán popisuje, netřeba rozebírat.. už jsem servisoval dvě, uvnitř je to udělané opravdu japonsky. Tam vše funguje jak má, pouze se podle mě opět unavilo to plastové tělo, a jen vystřelily ty pružinky:)

                  0 0
                • tromboonen  

                  Dá se to udělat i na kole, zespoda a zboku zpoza páky (při zmáčknutí brzdy)… s kolem na zádech… ale jestli je to hooodně ********, tak bych to sundal z rodel, svlíknul gumu a proplachoval to třeba celý, plus takhle se dostaneš i k dalším ďourám…

                  0 0
                  • zdenek  

                    OK. Zkusím vykoupat v isopropylal­koholu.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      No a občas tam stříkni i to WDčko, na uvolnění sraček funguje… a jestli to rozhejbeš, tak pak to občas hoď na záda a něco tam nalij, wet lube jestli to moc netaháš do sraček, něco jako teflonová vazelina jestli jo, psí sádlo jestli je to zimák, prostě kdo maže ten jede…

                      0 0
                      • zdenek  

                        Letos už toho moc na silničním nenajezdím, takže si to nechám na dlouhé zimní večery. :-)

                        Díky za pomoc.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.