nepochopeni youtube videa "sram vs shimano"

93 nepřečtených
  • eXcream

    youtube.com/wat­ch?v=AZQf1bdu­GYs Muze mi nekdo vysvetlit pointu tohoto videa? Je to mozna hloupa otazka zpusobena tim ez nemam zadnou zkusenost s sram prehazovackou. Rika video ze je sram lepsi ptz se nehejbe? Ja koukal na moji shimano prehazovacku a evidentne se hejbat ma. V mych ocich tedy to video ukazuje pouze ze sram ma pevne uchyceni a shimano pruzne, tedy rozdilny pristup, ne ze jeden je lepsi a druhy horsi. A ze by to melo vliv na natazeni retezu se mi nejak z toho videa nezda, lita tak jak tak. Jakou vyhodu to tedy ma demonstrovat? Nikdo v mem okoli sram nema, prestoze kazdy jej vyhledove planuje kvuli systemu razeni palcem a vyhodam 1:1.

    0 0
    • maxtor  

      Tohle se tady už párkrát objevilo a pro příznivce Sramu to znamenalo jediné – Sram je prostě lepší, protože Shimano se chová jinak.

      Taky jsem to nepochopil a spíš si myslím, že logicky ta přehazovačka má pružením tlumit skákání řetězu. Netroufám si ale říct, co je lepší…

      0 0
      • chodec  

        no tak to snad ne – koukni na dráhu té přehazky a musí ti být jasné, že větší rozmerí pohybu přehazky naopak znamená, že řetěz je napínán daleko méně konstatně a tedy že může víc cestovat/lítat. Krom toho že je to videt na videu, je to i slyšet na kole – když jedu s někým na shimanu, tak mohu snadno srovnávat (většinou jezdím s lidma na HT, takže konstrukcí rámu to nebude a všichni vozí neoprén jako já – zvuky jsou ale dramaticky jiné).

        Jak píšu – je to vlastnost, ale je výhodná ? – ještě jsem nezjistil čím.

        0 0
        • maxtor  

          Já si hlavně myslím, že nemá cenu to řešit – pro mě určitě ne. Je to prostě detail, který alespoň mě nepřesvědčí, co bych si vybral nebo ne… Jen jsem reagoval na to, že když tu byl kdysi stejný odkaz, reakce některých rádoby odborníků byly fakt směšné. A věřím tomu, že se tu objeví taky.

          0 0
        • goofy  

          No ono to nemusi byt rachot retezu, ale te prehazky, co? A to shimano, kdyz to porovnas, nelita nejak vyrazneji nez ten Sram, takze jedina nevyhoda je ta, ze to zvlaste u nekterych ramu muze mlatit o zadni vidli…

          0 0
          • blue  

            nelítá výrazněji? vždyť ten sram se ani nehne

            0 0
            • goofy  

              Ale divej se na retez a jeho napnuti. Nac mi je nelitajici prehazka, kdyz spodni kladka u sramu lita temer stejne.

              0 0
              • blue  

                tady ale nejde o lítající kladku, ta do ničeho nemlátí, do rámu mlátí tělo přehazky

                0 0
                • goofy  

                  A co jsem psal vys? Ze rachot nedela retez, ale prehazovacka a ze co se tyce funkce napinani spodni kladky je na tom obdobne. To ze mlati nekomu vadi, dejme tomu. Ale na funkci rostlinare to nema vliv a proste kvuli tomu nebude padat retez, jak se snazil naznacit chodec.

                  0 0
                  • blue  

                    napsal jsi, ze to nemusi bejt rachot retezu, ale prehazky a ze nelita nejak vyrazneji nez sram… coz neni pravda

                    0 0
                    • goofy  

                      Odpovidal jsem na chodce, a ten se bavil o retezu.

                      0 0
                      • chodec  

                        Ano, ale NIKDE jsem nepsal, že padá – jen že IMHO víc lítá – a přijde mi, že je to vidět i na tom videu když jsme u toho.

                        Jak jsem psal, nevím/nemám změřeno, zda to má reálně vliv na funkci přehazky, ale odhaduji, že by mohlo.

                        Každopádně pokud máš cca stejně dlouhá ramínka napínáku a u jedné přehazky k nim ještě přidáš (přičteš) chod celé přehazky, která ramínko drží, tak tam zákonitě musí být větší rozdíl mezi oběma maximálníma úvratěma a tím i větší maximální povolení řetězu než když chodí samotné ramínko napínáku bez přehazky – jednoduché počty.

                        Opakuji že nevím, zda to má reálně na funkci přehazky vliv, ale každopádně to svádí k myšlence, že se velký pohyb na nějaké nepřesnosti může spíš projevit, než že by to absolutně nemohlo mít vliv – ty si myslíš opak (tj. že větší pohyb a víc možností pohybu vůči pastorkům a vidlici přispěje principielně k přesnosti řazení)?

                        0 0
                        • goofy  

                          Ze to prispeje k presnosti nemyslim, ale stejne si i nemyslim, ze to bude k horsimu. Pokud ano, tak tam budou tak nepatrne rozdily, ze to nepude poznat. U razeni je totiz mnohem dulezitejsi pohyb po pastorcich, nez vzdalenost kladky od pastorku. Ja treba mam ted na kole silnicni prehazku a problem nepozoruju a to mi chodi kladka vyrazne bliz nez u MTB verze.

                          No a kdyz rikas o tom litani 2 kloubu mas i nemas pravdu.

                          Ono kdyz se podivas na to video, tak retez pred talirem je totiz temer stejne propruzeny jak u Shimana, tak u Sramu. Je to tim, ze u Sramu se zase vic pootoci raminko prehazky a retez se prehne stejne. Ano, u shimana ten pruhyb je trochu vetsi, ale jsou to zase minimalni rozdily. Cili rozdil v rachotu je urcite spis ta prehazovacka mlatici o ram, nez retez. Dalsi aspekt muze byt delka retezu…

                          No a proc jsem mluvil o tom padani? protoze to mi prave prijde jako jedina potencialni nevyhoda shimanackych prehazek. Ale jelikoz rozdily v pruhybu retezu jsou minimalni, tak bych i tu vynechal.

                          Jezdil jsem na obojim a nerikal bych, co je lepsi. Co se tyce chodu, tak jsou dle me srovnatelne, nekomu muze vadit mlaceni do ramu, chapu. Ale me treba zase rostilovalo, nez jsem seridil X-9 prehazku. To byl pomerne porod, zatimco se shimanem to mam za chvilku. Nevim cim to bylo, ci tim vedenim 1:1, nebo proste myma levyma rukama, ale proste bylo to tak. Se shimanem zatim zaden problem.

                          0 0
                          • Gorgov  

                            k tomu poslednimu co si napsal. Obecně je to právě naopak, seřídit Sram je podstatně snazší. U novejch komponent je to teda fuk, protože je velice snadný obojí, ale pokud máš třeba starší bovdeny nebo lehce ohlou patku, je seřízení shimana postatně složitější, ne-li nemožný.

                            0 0
                            • goofy  

                              Je nevim. Ja mel problem opacny. Relativne seridit to slo, ale aby to bylo tip top to byl porod

                              0 0
                            • Vilém  

                              Tatez zkusenost.Mlade jsem dal na kolo starsi SRAM 5.0, ktera uz byla v podstate vyhozena.Presto ze je pokroucena,ma vakl na vsech cepech,tak to furt radi super.Nechapal jsem jak to muze takto chodit.Na dvou svych kolech mam Shimano a co se tyce serizeni,tak je fakt nachylnejsi.

                              0 0
                              • bam  

                                Tak to ja mam presne opacnou zkusenost se starsima prehazovackama. Seridit to nejak jde oboje, ale Sram chodil dost blbe a v prvnim blate byl nepouzitelnej.

                                0 0
                                • Vlado Jekyll  

                                  tak to si prvý čo niečo také napísal…väčšina má opačnú skúsenosť. Podľa mňa tam bol problém niekde inde.

                                  0 0
                                  • bam  

                                    Znam i dalsi. Slo mi jenom o to, ze se tu dost casto objevuje, jak je sram super do blata a shimano na nic. Neni to tak horky, navic se to tezko posuzuje u prehazovacek ktery nejsou novy. Je tezky rict ze jsou dve stejne opotrebovany, zvlast kdyz maj odlisnou konstrukci. Proto na Vilema reaguju.

                                    Jinak kde myslis, ze mohl byt problem? Ta prehazovacka byla serizena a fungovala. Jak jsem vjel do bordelu, neradilo to nebo si to radilo jak chtelo.

                                    0 0
                                    • Vlado Jekyll  

                                      je tam viac faktorov, aký typ, či bolo nové lanko (mohlo sa natiahnúť), v akom stave bola reťaz, atď. Ináč, teraz som si spomenul, že mne raz nešla nová prehadzovačka Sram 9.0 SL, top model asi 5 rokov dozadu, nešla vyštelovať a nakoniec bol problém vo výrobnej chybe gripu. Ináč, z vlastnej skúsenosti musím povedať, že ten sram sa mi zdá lepší, to šimano je citlivejšie, nerátam samozrejme moje nerozbitné STX-ko, ktoré fakčí ešte doteraz…ale to boli iné časy. Ináč, v jednom thread-e som písal moje postrehy čo sa týka systémov radenia, tak len pre zaujímavosť:

                                      Moje postrehy na základe vlastných skúseností:

                                      • gripy Sram 9.0 Sl, predchodca X.0 a boli super, veľmi rýchle, trošku mi vadila jemná indexácia na prešmyk. Terajší nástupcovia to už myslím nemajú, ale nie som si istý.
                                      • páčky shimano XT 2003, oproti gripom strašne pomalé a nemotorné, nekonečné precvakavánie…, ale dá sa na to zvyknúť.
                                      • páčky Sram X.7 2005, veľký posun dopredu oproti páčkam shimano. Intuitívne ovládanie a väčší rozsah, istejšie radenie.
                                      • skúšal som aj dualy XT, brrrrrrrrr, ten šmyk sa ovládal pekelne ťažko, nutnosť zvyknúť si na iný typ úchopu riadidiel, prehmatávanie pri radení, na úžších riadidlách problém so šírkou celého systému.
                                      • páčky shimano XTR 2007, veľmi jemné, výhoda odraďovanie jedným prstom ako u sramu, ale veľmi časté nechcené odradenie v teréne, slabý odpor odraďovacej páčky. Tento problém popisujú aj moji dvaja známi, jazdia enduro a vlastia spomínané páčky.
                                      • páčky Sram X.9 2006, negatíva som zatiaľ nenašiel. Možno keby mali nastavenie polohy hlavnej páčky, ako X.O tak je to dokonalé, ale mne vyhovuje továrenske nastavenie.

                                      Ináč máš krásny bajk. Po tom ráme trocha pokukujem. Ako sa to odpruženie správa v teréne, myslím XC jazdenie…

                                      0 0
                                      • bam  

                                        Vicemene proti Sramu nic nemam, jenom kdyz ho tu nekteri slepe prosazuji s argumentama jak s reklamy :) (nemyslim tebe) To co pises je hlavne o zvyku. Me zas moc nesedi packy sram. Na X.0 bych si asi zvyknul (na starsi X.9 a podob ne), ale samozrejme po jednom svezeni se to clovek pod kuzi nedostane. Dualy taky nemam rad. S XTR07 s nechtenym odrazovanim problemy nemam, to je asi ze si zvyklej na vetsi silu z X.0. Je to holt individualni. XTR07 ma samozrejme i svoje mouchy.

                                        Proc ta prehazka nechodila poradne muze byt samozrejme cokoliv z toho cos psal, vcetne vaklu v prehazovacce samotny. Tezko srovnat jak moc to bylo rozbity proti nejakymu shimanu. Jenom jsem chtel poukazat, ze i sram muze radit na … a neda se rict obecne ze rozbitej sram radi lip jak rozbity shimano, jako to tezko soudit kdyz je vsechno novy.

                                        Ten ram je vybornej na vyjezdy (na tom se shodne i hodne lidi na mtbr nebo velo). Zadni stavba je hodne aktivni i pri slapani, ale nehoupe se. Vazne me (a kazdyho komu jsem to pujcil) prekvapilo zrychleni kdyz jsem na tom jel poprvy a proto jsem se pro nej rozhodl. Skvely na slapani po naky rozbity ceste nebo po mensich korenech. Je to samozrejme za nejakou cenu a do vetsiho terenu jsou lepsi kola. Taky trochu taha za retez pri vetsim zhoupnuti. Slabina jsou mozna cepy, je potreba se o to starat. Ja na to kaslal a po roce jsem menil. Jezdil jsem hodne v blate a v desti. Aspon jsou ty loziska velky a taky neni problem je vymen. Rekl bych ze ta zadni stavba udelana lip nez u Bluru o kterym jsem tak premejslel.

                                        Je to celkem chrti ram, ale o moc pohodlnejsi nez Epic (muj nazor a nekolika dalsich). XC jezdeni je dost sirokej pojem :) Ale urcite doporucuju vyzkouset jestli hledas rychly kolo na kterym je radost jezdit :) Ja jsem spokojenej a dalsi ram bude asi Spider FRO.

                                        0 0
                                        • Vlado Jekyll  

                                          osobne som niečo také nikdy nejazdil, ale systém VPP či ja sa to označuje ma dosť zaujal, tiež sa mi veľmi páči blur

                                          0 0
                                          • bam  

                                            jo, je to VPP. Jak rikam, doporucuju zkusit, bez toho je to hloupost kupovat. Netroufnu si tvrdit ze je to nejlepsi, jako v jednom starsim velu :) Hlavne musi byt spravne nastavenej tlumic na tvoji vahuju, jinak to poradne nefunguje.

                                            0 0
                                        • chodec  

                                          O Bluru uvažuji – máš nějaké konkrétní postřehy o funkčních rozdílech – zajímaly by mě moc. Jo a jaké to má zdvihy?

                                          0 0
                                          • chodec  

                                            P.S. právě že mi to na pohled přijde stejné jako ten Blur ;-)

                                            0 0
                                          • bam  

                                            No postrehy mam tyhle :)

                                            Intense Spider XVP (100mm)
                                            prisel mi zivejsi. Asi je to dany trosku mensim zdvihem a hlavne vetsi pevnosti zadni stavby. Kdyz ji clovek veme samotnou do ruky, tak je vazne pevna. Pocit z jizdy rozhodl u me ze jsem ho bral, ikdyz jsem to puvodne vubec nemel v planu a vicemene se na test nechal ukecat :)
                                            cepy jsou udelany jinak. Celej cep je schovanej na rozdil od SC. Jednou jsem sem daval fotku jako porovnani se SC, ale nemuzu to najit.
                                            celkove bytelnejsi konstrukce (subjektivni)

                                            – jenom top swing smyk
                                            - nedas tam hodne velkej plast. Ted mam RR 2,25 a to mi prijde jako rozumny max. (nebo Python 2,1, Larsen TT 2,1, atd.) Na XC docela balon.
                                            - za ty prachy nejsou samolepky pod lakem (na tom mym) a taky nic moc nevydrzi. Ale pozitivne hodnotim, ze jsem dostal nahradni zadarmo.
                                            + zacali delat verzi FRO

                                            SC Blur XC (115mm)
                                            + jde pouzit klasickej presmykac
                                            + mozna design. me se driv taky libil vic, ale ted uz ani ne.
                                            + vetsi zdvih
                                            + vaha, jestli se nepletu, tak je lehci. Pokud samozrejme nepocitam Spider FRO, kterej je o 400g lehci nez XVP
                                            - ma ho kazdej druhej :)

                                            Cena je v CR skoro stejna. Intense sel letos dolu. Na SC jsem toho tolik nenajel, takze ti toho moc nepovim. Spider me hnedka pri prvnim svezeni nadchnul. Jinak jako predtim vrele doporucuju oboje zkusit :) Mozna ma nekdo dalsi zkusenosti s obema.. Taky by me to zajimalo.

                                            0 0
    • chodec  

      Video neukazuje chybu, ale jak správně říkáš, konstrukci obou. Jenže z rozdílné konstrukce plyne i jiné chování při drncání a jiných vibracích (částečně patrné i ze samotného videa) – jedním z viditelnějších rozdílů je méně poletující řetěz u SRAMU – to byla ostatně věc, která nevíc zarazila lidi, co se mnou jeli a neměli do té doby se sramem zkušenosti – stěžovali si, že jim proti mě strašně mlátí řetěz.

      To je do určité míry věc estetická, ale částečně i funkční – i když nemám žádná empirická měření, selský rozum a pohled na dráhu letícího shimana mi říká, že by mělo být jednodušší seřídit přehazku když má řadit přesně v jedné poloze (zhruba SRAM) než ji konstruhovat a seřizovat tak, aby řadila v různých úhlech vůči vidlici a tedy i v různé vzdálenosti od pastorků (SHIMANO).

      Takže je to vlastnost (stejně jako třeba posun 1:2 vs. 1:1 nebo způsob vedení lanka), ale osobně z něj dovozuji i určité důsledky pro chování řazení.

      0 0
    • mar_tin1  

      sram nemlati do ramu, shimano mlati… dovod je prave ten pevny/pohybli­vy cap…

      0 0
      • mar_tin1  

        a aby som to doplnil, shimano montuje na prehadzky kusok gumy, aby to mlatenie nebolo tak pocut a aby to neobijalo lak z ramu…

        0 0
        • Blackbiker  

          zdaretz,mám zcela novou zkušenost s tímto problémem na Reignu, kde mám přehazovačku Shimano LX 2006.Na Gardě ve sjezdech jsem musel volit lehčí převody vzadu-vpředu velkou pilu, právě aby přehazka tak nemlátila do rámu. Pěkně mě to zprvu vytáčelo,protože jsem si myslel že je něco se zadní stavbou. Takže důvod pro změnu, kterou jsem ani nechtěl volit. SRAM! Zatím to vyřeším nějakým gumovým dorazem,ale pak půjde shimano pryč.

          zatím Blackbiker

          0 0
          • mr.antik  

            ty tam nemáš tu gumu na přehazce? Já taky jezdim na velkých pastorkách protože mě to štve, takže počkám až LX dožije (většinou moc nevydrží) a zkusím nějaký ten SRAM

            0 0
            • goofy  

              A co si takhle kousek gumy nalepit na ram?

              0 0
              • mr.antik  

                tam si koupim ten neoprénovej chránič. vždycky ve sjezdu si na to vzpomenu, že to mám koupit :-)

                0 0
                • Vojtas  

                  no on ti mozna neopren taky moc nepomuze, teda aspon me, po chvili byl celej proderavelej a pak se roztrhal, no ale uvidis, me to tam asi mlatilo primo raminkem.

                  0 0
                • goofy  

                  Neoprenovy chranic je k nicemu. Nejlepsi je dat starou dusi a omotat elektrikarskou izolackou. Pod prehazku klidne i neco hrubsiho.

                  0 0
      • Vilém  

        SRAM ma taky pohyblivy cep,ale pohyb ve smeru dopredu se zarazi o serizovaci sroubek,kterym se nastavuje vzdalenost kladek od pastorku.Tim padem nemuze saltr mlatit do ramu,tak jako shimano.

        0 0
        • Mathaus  

          MA sve vyhody a nevyhody. Pro me je SRAM jednoznacna volba, hlavne kvuli tomu ze ma omezeny pohyb.

          0 0
        • mar_tin1  

          ano… ale v skutocnosti je ten cap „pevny“. ten pohyb, ktory je tam mozny sluzi len na nastavenie vzdialenosti hornej kladky od kazety… takze tvoj prispevok beriem ako tahanie za slovicka (ale v pohode) :)

          0 0
    • _Luky_1  

      nemam sram a ani nemam velke zkusenosti s prehazovacka(da se rict,ze skoro vubec zadne-jeste jsem nemenil-alivio),ale napadlo me ,ze by to taky mohlo mit vliv na preskakovani retezu na kazete.u sramu by neusel preskakovat vubec nebo ne tolik…ale nevim vubec za toto nerucim(jen me to napadlo).

      0 0
    • pajasimi  

      vzhledem k tomu že jediný co ve sjezdu způsobuje kravál je právě shitový shimano(xt 07), tak sram alespoň zkusim..opravdu miluju když je bike tichej a né když někde projedeš kolem turistů a oni si myslí že se ti rozpadá kolo

      0 0
      • pajasimi  

        (mluvim samo o mojem kole)

        0 0
        • maxtor  

          Tak dát si na takové kolo takový přehaz a ještě k tomu s dlouhým ramínkem… K tomu není moc co dodat…

          0 0
          • pajasimi  

            co je na ní špatnýho? dlouhý ramínko bych pochopil ale snad nechceš abych tam dával alivio:D no kdybych dal krátký ramínko asi bych měl s trojpřevodníkem a klasickou 9kou problémy

            0 0
            • maxtor  

              Nemyslím si, že XT je dobrá volba pro „enduro,“ jak svoje kolo popisuješ a dlouhé ramínko už teprve ne. Já jezdím střední ramínko na XC první sezónu a nevidím v tom problém. Pobere všechny využitelné převody. Navíc mi přijde, že máš (podle fotky v profilu) trochu dlouhý řetěz nebo zařazený ne zrovna vhodný převod. To se pak nedivím, že to rachotí.

              0 0
              • pajasimi  

                no hele řadit umim, možná řetěz někdy až moc šetřim co se křížení týče, navíc si nemysli že jezdim pořád na jeden převod (ten na fotce):D řetěz je zkrácenej myslim dost, a co jinýho když né xt? odpovim si sám..sram..ale né jen na enduro ale všude.

                0 0
                • pajasimi  

                  jo a jestli se ti 32/11 nebo 12 zdá bejt nevhodnej převod tak promiň, ale,…

                  0 0
                  • pajasimi  

                    a poslední věc..co si budeme povídat, shimano prostě rachotí..jakýkoliv, v jakýkoliv situaci, kdykoliv a kdekoliv, 24/7..takže odvolávat se na trochu delší řetěz nebo zařazenej převod..na kašpara z kopce jezdit pro tichost nehodlám, taky do toho občas rád dupnu,.

                    0 0
                • goofy  

                  Imho, pjelikoz mas jenom 2 placky, tak mas urcite zbytecne dlouhy retez. Byt tebou se snazim retez zkratit co to pujde a ne ho nechavat zbytecne dlouhy.

                  0 0
                  • pajasimi  

                    nemám dvě placky mám trojpřevodník a nenuť mě abych kvuli tomu vytahoval foťák ;)

                    0 0
                    • pajasimi  

                      myslim si že na tom jezdim dost dlouho abych věděl že tam mám tři tácy..22z, 32z, 44z + rockring..takže ze mě nedělejte ****** jen kvuli tomu že sem o generaci mladší (pokud se budu orientovat dle novýho způsobu odstup. generací, tak o 2–4

                      0 0
                      • pajasimi  

                        a docela mě štve že když všichni vidí rockring hned se jim zatemní mysl a spojujou si to s dvěma (nejlíp s jednim) tácem! já mám svojí největší placku rád a jezdim jako prase, odlítající šutry mi pár zubů taky vylámaly, a proto sem za rr nesmírně rád..už nemusim řešit že zničim převodník při sjíždění např. velkých „přírodních schodů“ atd..prostě o starost míň

                        0 0
                        • goofy  

                          Dle me je idealni kombiace 36/22 zubu i na enduro. Pokud teda tak to kolo vyuzivas. 44zubu stejne clovek vyuzije z kopce jedine na asfaltu

                          0 0
                          • pajasimi  

                            popravdě si velký placky cenim když se musim někam přesunout atd..nejtěžší převod u mě rozhodně nezahálí a chyběla by mi:)

                            0 0
                            • goofy  

                              Je videt, ze tam mas jenom detske plaste, jinak by ti 36/11 bohate stacil ;o)

                              0 0
                              • pajasimi  

                                tyhle pláště tam byly dočasně a ten ignitor je takovej shit že sem vrátil wtb timberwolf 2,3..zadek sem nechal občas tam dám i do oka bijící karmu 2" vyjedu co potřebuju..

                                0 0
                                • pajasimi  

                                  abych někoho neurazil ignitor je skvělej plášť, ale do zadu

                                  0 0
                                • goofy  

                                  No na enduro jsou dle me idealni plaste ±2,3", ale to je jedno

                                  0 0
                                  • pajasimi  

                                    podle mě to nejde takhle omezit a rozškatulkovat­..vpředu vozim 2,3 pořád bez tý si to neumim představit, ale vzadu jí nevyužiju..takový maxxise ve 2,0 jsou často pořádný balony a utlumí hodně, a přitom problém se záběrem atd. s nima vůbec ale vůbec nemám..prostě neřeSHIT detaily

                                    0 0
                                    • pajasimi  

                                      a ještě: musim se hodně nabližovat do terénu, je to sice špatnej argument ale 2,3 drapák by mi v týhle situaci vydržel měsíc..když jsem to kolo koupil a tejden jsem jezdil na wtb timberwolf i vzadu, vzorek kvuli silničnímu nabližování ubil

                                      0 0
                      • goofy  

                        Tak myslim, ze by to slo s trochou slusnosti, ne? Na kolo jsem se poradne nepodival, bral jsem to jenom tak letmo a videl rokac, cili jsem si rikal, ze mas nejakou rozumnou kombinaci. omlouvam se, byla to moje chaba, ale nemusis me hned osocovat…

                        0 0
                        • pajasimi  

                          ne v poho jen že se tu dycky člověk dostane od někud upe někam jinam ..já si prostě myslim že je jedno jestli tam mám šaltr sg nebo sgs, prostě šimano dycky bude klepat, a řetěz povolenej nemám..každej víme že sram je tižší a nemusí se tak často ladit

                          0 0
          • Pebe  

            nechápu, co tady předvádíš :-D i kdyby si pajasini zažadil převod 22/11, měl nejdelší ramínko na přehazovačce a řetěz dlouhej jak tejden před výplatou, tak mu PŘEHAZKA Sram do rámu mlátit NEBUDE ;-) u toho videa nejde o pohyb řetězu, délku zamínka a já nevimčehovšeho, ale jde o to, že Shimano bouchá do rámu. A jediný na co se Shimano vzmohlo, že začali dávat kousek gumy kolem přehazky… možná verze Shadow 2008 bude jiná, nechme se překvapit P.S:jezdil jsem Shimano cca rok a na funkci si nestěžuju, ale to mlácení bylo neúnosný

            0 0
            • maxtor  

              Asi jsem divný, ale nikdy mi přehaz Shimano do rámu nemlátil nebo to aspoň nepozoruji. Stačí mít správnou délku řetězu, umět správně řadit a zvolit optimální délku ramínka. A nebo jsem tak hluchý, že to prosně neslyším:-)) Nejsem žádný sjezdař, ale na druhou stranu kolo taky nijak výrazně nešetřím.

              No a co tady předvádí ten týpek o kousek víš, to fakt nevím, jestli mám brečet a litovat jej a nebo se smát, ale je mu teprve sedmnáct, tak věřím, že dospěje.

              0 0
              • Pebe  

                seš prostě hluchej kouzelník ;-)

                0 0
              • Vilém  

                Me taky na Mrazku nemlati,ale to nebude asi saltrem.Muzou vsak nastat kombinace,kdy jsou patky tak nestastne reseny,ze spodni trubka zadni stavby je dost pod primkou spojujici stred slapani a zadni osu.V tom pripade to byva spatny.

                0 0
              • Mug  

                … já se mu jen :-))

                0 0
              • MlokCZ  

                Mlácení hodně záleží na rámu, jak to k němu má přehazka daleko. Zvlášť na fullech bývá někdy výrazně blíže, protože ně některých je např. čep pod spojnicí mezi náboji a tím to má přehazka o moc blíže k rámu. No a když pak na fullu se k tomu přidá i o něco drsnější ježdění než na HT, tak je někdy někdy velké mlácení hned na světě. Správná délka řetězu a použití správných převodů je v tu chvíli prd platné.

                0 0
    • speedy gonzales  

      tak sem si prohlidl i test deore vs. X5ka, abych neplacal blbosti. ja myslim ze asi kazdy vidi, ze vedeni retezu je u sramu daleko klidnejsi. resp. kdo chce videt vidi, kdo nechce nevidi.

      0 0
      • pajasimi  

        shimano vypadá jako by nevědělo kam dřív, za to sram je pacifista..ale jedno se shimanu nechat musí..maj úžasný kliky

        0 0
    • eXcream  

      no ja tu nechtel vyvolat flame shimano vs sram (pochopitelne ze sram :-D), kazdopadne na tom mlaceni tela prehazovacky o ram asi neco bude.

      0 0
    • Vlado Jekyll  

      podľa mňa je najdôležitejšia konštantná vzdialenosť medzi kazetou a prehadzovačkou, k čomu sa viac približuje sram. Má to vplyv pri radení v rozbitom teréne, keď prehadzovač poskakuje vplyvom otrasov. Cítiť to hlavne pri podradení na menší pastorok, shimano občas tak rupne, cítiť to aj v nohách, ako si tam tá reťaz sadne, sram ide podstatne hladšie. Nové XT 2008 by to už nemalo robiť.

      0 0
    • kudlanka32  

      at na to koukam jak na to koukam tak retez lita jak zbesilej a to jak nahore mezi tacem a pastorkem (jak to oni u toho neslapou?) tak i dole..... takze to neukazuje vubec nic......rozhodne tam nevidim klidnejsi chod ani v jednom pripade :-/ ze kladka u sramu vic drzi na jednom miste nema aspon podle toho videa na chod retezu zadnej vliv

      0 0
      • revish  

        ja ted presel ze shimana na sram a zda se mi, ze se sramem ten retez lita mnohem vic nez u shimana, u ktereho zas prehazka triska o zadni stavbu. nevim tedy co je lepsi.

        0 0
        • kudlanka32  

          ja ti to neberu ze tvuj sram je lepsi…ale to video je o nicem

          a az zacnou sramisti jezdit bez ochrany zadni vidlice tak to bude duvod k zamysleni :)))

          0 0
          • kudlanka32  

            myslel sem to tak ze sram je opravdu v necem lepsi…

            0 0
          • blue  

            skoda, ze shimanisti ji musej vozit taky a jeste jim jako bonus triska prehazka do ramu :-)

            0 0
            • kudlanka32  

              jak komu…bych prisahal ze mi tam vede bowden

              0 0
              • chodec  

                Bych si skoro dovolil odhadnout, že ne – to by oblouk bowdenu dozadu do přehazky byl trochu moc ostrej ne – ta přehazka když někde tluče, tak to musí být pár cm od osy.

                0 0
                • kudlanka32  

                  to holt blbe hadas…je tam bowden a i bez nej si to neumim predstavit ze by to nekam mlatilo.....

                  0 0
                  • chodec  

                    Jednak ti nemám důvod nevěřit – znáš svůj bajk určitě líp, druhak ta fotka mi v tom nepomůže – je tam malá že tam nic nevidím. Na druhou stranu se smiř se skutečností, že když tobě to nemlátí neznamená, že si většina lidí tady ty zvuky a otlučené rámy vymejšlí ;-)

                    0 0
                    • kudlanka32  

                      no uznavam ze je ta fotka mala ale ted jinou nevygeneruju ale to bowden tam videt je docela dobre…

                      ja vim ze to nekomu asi-mlati ale neprijde mi to jako zavada prehazovacky ale toho ramu…este si tak obecne rejpnu – celkem nedavno me tu obvinovali z „oslavy te spravne americke prace“ ale ono to ma nejaky vyhody…aspon doresili drobny detaily :)

                      ale ani z mych pratel si nikdo nestezuje, nebo jim to je fuck…uznavam ze sram ma vyhodu v tom ze je min nachylnej na ohnutou patku (nebo serizeni chcete-li) jinak zadnou nema.......urco ne ten karbonovej kde novy raminko stoji jak cela XT prehazka......

                      0 0
          • Pebe  

            já vozim jenom samolepku a v pohodě ;-)

            0 0
    • fousek  

      No tak prehazovacek Shimano sem mel radu vetsinou acery a jedno LX ze Sramu mam X-9 a SX-4, no a popravde vsechny shimana skoncili ve vypletu zadniho kola, u Sramu zatim nic, ale to muze bejt tim ze na speslu je lepe uchycena prehazka a tu SX-4 mam jen chvili

      0 0
    • Bulda  

      možná díky tomu odpružení se rázy v horním čepu líp utlumí a čep tak rychle nechytá vůli (moje zkušenost – sramy maj v hornim čepu hned hroznej vakl, já na XTR 02 pořád skoro nic, ale jestli je to vskutku tímhle, to říst nedokážu, možná za to může ten plast …i když X.0 prej taky chytne vakl docela rychle na to kolik stojí)

      0 0
      • Vlado Jekyll  

        ja mám X.0 kúpenú od pretekára, ktorý ju jazdil asi 2 sezóny, mám ju od začiatku sezóny, vymenil som iba ložiská v klatkách a dokonale ju vyčistil. Funguje perfektne a nemá žiaden vakel.

        0 0
    • xetron  

      je to hezké ale co když přehazkou sundam nějaky kmen stromu? Shimano se natahne a sram v tom připadě uděla co když se nehejbe? jen takova teoreticka otázka

      0 0
      • Vlado Jekyll  

        ten horný čap u sramu je tiež pohyblivý, tak sa ohne dozadu ako pri shimane

        0 0
      • Vilém  

        SRAM uhne dozadu.Aby se zarazil, tak bys musel do toho stromu narazit pri jizde pozpatku.

        0 0
        • xetron  

          ok thx za reakce Na tom videu to vypadalo jak by byl dotahnuty a ne a ne povolit :D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.