Názor odborníků, případně návrh alternativy

9 nepřečtených
  • tomasr81

    Dobrý den,

    v obchodě mi nabídli toto kolo: http://www.vseprokolo.cz/…-matt-138691. Chtěl bych se zeptat, zda jeho výbava je v pořádku. Chtěl bych ho na občasné vyjížďky do 50 km, spíš turistického charakteru. Prodejce mě lákal na vzduchové odpružení, které je v této kategorii neobvyklé, tak si říkám, zda to není aušus.

    Díky za vaše rady,

    Tomáš

    0 0
      • Erknold  

        :-D to je dobré připomenutí, ale byl to asi trochu extrém. Prostě levný rám, buď bude v pohodě, nebo ne. Snad Ti to nabízí za rozumnou cenu a ne za 15 k.

        0 0
        • tomasr81  

          No nabízejí to všude za 15 900 Kč, tak si právě nejsem jistý zda do toho jít, respektive zda za ty peníze neexistuje něco lepšího:).

          0 0
          • Kosta  

            Poslední věc, co bych u kola řešil, je rám. LF dělá levné rámy (i kola), které jsou „těžké“ – rozuměj rozdíl v řádu desítek, stovek gramů. Mně to třeba nevadí, ale 90% BF to evidentně nemůže překousnout. Na kole jsou mnohem důležitější komponenty, třeba zrovna ta vidle.

            LF je v povědomí BF něco jako pseudoznačka, kterou by nikdy nekoupili, já tento postoj přisuzuju spíš snobství, než objektivnímu posouzení kvality.

            Za sebe beru obecně LF jako dobrý poměr cena/kvalita. A klidně bych ho koupil znovu. Přeju šťastný výběr. ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak, ta první věta asi mluví za vše. Rám má vedle hmotnosti i mnoho jiných parametrů. Mně osobně LF nevadí jako pseudoznačka. Jejich karbonový model na XTR jsem v první půli devadesátých let obdivoval v lokálním obchodě. Budu-li mluvit o MTB, třeba absolutně nemusím jejich snahu odlišit se od konkurence podivným kroucením trubek jen na efekt.

              0 0
          • Captainrosette  

            No mám od nich sice jinej model, ale za ty peníze dost muziky. Akorát musíš oželet chlubení na fóru značkou tvého bicyklu. :D

            Ne že by na ní bylo něco špatnýho, nevím proč tu není zrovna oblíbená…

            0 0
          • tomasr81  

            Tak chápu-li to dobře, tak někdo kdo se koly zabývá víc než jen rekreačně, tuhle značku nebere. Já nepotřebuji kolo za 50 tisíc, jen chci co možná největší kvalitu za těch 15 tisíc. To, že s ním nebudu moc dělat to co s tím kolem za 50 tisíc mi je úplně jasné:).

            Chlubení se s kolem někde na fórech, to je věc, která se mě naštěstí netýká. Takže pokud značka není zde na fóru dostatečně cool a já nevím co ještě, ale jinak dělá kola v dobrým poměru cena / kvalita (respektive ten model je kvalitní), tak to rozhodně není důvod toho abych si kolo nekoupil.

            Všem děkuji za informace a s největší pravděpodobností si ho koupím:)

            0 0
            • Captainrosette  

              No ono závodníci tu značku nepoužívají protože nejdražší modely co LF dělá jsou kolem 22 tisíc. Prostě nedělaj kola za pade. :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.