Názor na Trek Procaliber 9.8 SL 2017

28 nepřečtených
  • dříč

    Ahoj,zdravím všechny.Jaký máte názor na Trek Procaliber 9.8 SL 2017,rozhoduji se o koupi tohoto kola.Poslední kolo,jsem měl Scott Scale 610 26",vloni jsem prodal a chtěl koupit nové,pak však úraz,přetržené vazy a teď už chci zas vyrazit,kolo bych měl kupovat někdy v dubnu,čas se krátí,Treka jsem nikdy neměl a tak se ptám všeobecně na názory,jaké pocity z Treku máte.Dík

    0 0
    • Tomas S2  

      Jezdil jsem model 2016, je to super rychlý kolo a rám ( ISO Speed) opravdu funguje- je výrazně pohodlnější než běžný carbon rám. Na letošek maj navíc carbonový kola a kliky, takže je to prostě závodní stroj bez dalších investic…

      0 0
    • jonti  

      Je to rozhodně velmi dobré kolo, testoval jsem ale jen loňský model. Rám je výborný HT, pocitové i hmotnostně. Vidlici i osazení jsou taky ok. Jsem zvědavý na kola, mám pocit, že tam Trek dává těžší ráfky, asi mají strach, že nějaké 360g by většina zákazníků rozštípala.

      Pro běžného člověka by podle mě úplně stačil Procaliber 9.7, je tam nižší verze rámu, GX místo X1, Sid místo Foxe a hliníkové ráfky, ale taky značný cenový rozdíl.

      0 0
      • dříč  

        Jasan koukal jsem,je tam dost velký cenový skok,ale toto bude mazel,ještě přemýšlím,že to nechám přeházet na xt komplet

        0 0
        • jonti  

          To nedava moc smysl, i GX funguje velmi dobre, jen ztratis hodne penez. Jediny smysluplny upgrade jsou lepsi kola a mozna sedlo nebo pro nekoho teleskop.

          0 0
          • dříč  

            Ahoj,mysliš že ty kola nejsou nic moc?Jake by jsi radil?Vzhledem k tomu že počítám s cenou někde kolem 90 až 95 000 a prodejce je vstřícný tak počítám,že mi to prehodi za nějaký rozumný doplatek a stale tam mám rezervu do původní ceny.Ještě vyměním převodník za 36 z nebo dám dvouplacku.

            0 0
        • Tomas S2  

          U modelu Procaliber 9.7 není třeba nic přehazovat. To kolo se vyrábí ve dvouch specifikacích. Se sramem 1×11, nebo s XT 2×11 a k tomu v červené, nebo černé barvě (v obouch specifikacích).

          https://www.trekbikes.com/…077600-2017/

          nebo:

          https://www.trekbikes.com/…077690-2017/

          0 0
    • brundibar  

      Super kolo, jezdil jsem na nizsi verzi, ale vpodstate je to stejny. Nemenil jsem nic, proste sem sednul a jel, raketa jak blazen a super pohodlne na HT. Doporucuji!

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Jsou už nějaké zkušenosti s IsoSpeed a údržbou po dešti či brodech nebo bláťáku?

      Má ten sistém nějaký doporučený interval údržby?

      0 0
      • McBlacky  

        interval údržby je klasicky závodní – po sezoně kolo pryč ;)

        0 0
      • brundibar  

        Jezdim na tom celou zimu, cekal jsem ze se po prvnim bahnitym jezdeni budou ozyvat divny zvuky a iso zatuhne, ale nestalo se vubec nic. Vsecko slape jak ma. Rozdelam to az bude vic sucho/ Ani jsem nikde nenasel doporuceny servisni intervaly..

        0 0
        • jecnak  

          Mam ho uz 2 roky a pres 20t km na CX Boone. Jezdim na ni skoro denne po silnici a v terénu i v zime. Na podzim CX zavody. Nedávno jsem po zmince tady na foru ISO rozdelaval a vse bylo ciste, loziska netknuta plna ciste vazeliny.

          0 0
        • DaD  

          Já s tím mám naopak celkem špatnou zkušenost. Osobně mi to začalo lupat tak po měsíci. Tak jsem to rozebral a ložiska byla na suchu. Domazal jsem to a je to v pohodě už celou sezónu. Kamarád to na svém nechal být a po 6 měsících byly ty ložiska tak zadřená, že už nešli rozhýbat a musel jsem mu tam dávat nové.

          On je tam minimální krok a tak stačí málo a rádo to zatuhne. Také jsem si vyndal tu gumu, která je tam snad jen proto aby člověk nemohl případný bordel v mechanismu dostat ven. Stačí aby se tam dostal malá pevnější nečistota a pěkně se to tam dře. Bez té ochranné gumy to celé krásně vyčistím hadrem i mezi rámem a sedlovkou.

          0 0
    • ArmaniMan  

      Ahoj. Mam prosbicku…mohli by jste mi zkušeni bikeri poradit do kterého z techto 3 kol by jste sli? Vzhledem k osazeni, ramu a kolum a kolu jako celku. :-) Dik moc.

      Trek 9.7 (2018)

      https://www.trekbikes.com/…077690–2018/?…

      Trek 9.7 2X (2017)

      https://www.trekbikes.com/…077690–2017/?…

      0 0
    • Kvetacek  

      Trochu zneužiju toto téma k technickýmu dotazu. Zkoušeli jste někdo na Procaliber 9.8 2018 nasadit klasickej převodník 38T nebo ovál 36T? Budu teď měnit originální převodník a niko známýho kdo má převodníky 36 a 38 nemám abych to mohl zkusit, tak děkuju za odpovědi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.