Návrh na neplatnost volby prezidenta k ústavnímu soudu

97 nepřečtených
  • ToBla

    Pokud si myslíte, že volební kampaň nebyla dle zákona a byla ovlivněná lživou kampaní, tak můřete svůj podpis přidat zde:

    http://www.ruzovypanter.cz/prezident2013

    0 0
    • Kosta  

      tady je bike-fórum, tyto duševní zvratky si běž prezentovat jinam

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ja bych byl pro kampan hromadneho prezkoumani svepravnosti volicu…

      0 0
      • rovno  

        Z duvodu, ze 45% volicu chtelo delegovat na nekolik let moc jmenovat ustavni soudce predsedovi strany, jejiz mistopredseda nerespektuje rozhodnuti ustavniho soudu?

        „Ústavní soud ignorování svých nálezů tušil, proto přímo v nich napsal návod, co mají obce dělat, když se ministerstvo bude vymlouvat. Ten návod se jmenuje komunální ústavní stížnost. Obec ji může podat tehdy, když je narušeno její ústavní právo“

        http://dialog.ihned.cz/…na-svestkach

        0 0
    • MirosPikos  

      Další magor demokrat… ach jo, vás ale je. Já Zemana nevolil, taky ho nemusím, ale to neznamená, že budu ostatním upírat jejich právo – zvolit si prezidenta. Zkrátka volba proběhla, názory na kampaň se mohou různit, ale není to nic platné – zkrátka máme nového prezidenta, pokud se ti to nelíbí – změň si občanství a můžeš mít jiného.

      Jen bych podotkl, že jsem nevolil ani vlastizrádce Karla :)

      0 0
      • alinceb  

        vlastizrádce Karla – že by až tak? Já bych teda řekl, že jako vlastizrádce se zachoval někdo jiný a to 1. ledna 2013. A doufám, že to bude mít pro něj i nějaké následky…

        0 0
        • miki  

          Jen se neboj napsat celý jméno ,dnes už můžeme. Václav Klaus

          0 0
        • MirosPikos  

          Pro mě je vlastizrádce kdokoliv, kdo vědomě omezuje suverenitu státu, který reprezentuje – a to KS dělá konzistentně již řadu let. Naposledy to bylo včera nebo předevčírem, když se s Kalouskem rozhodli vydírat koaličního partnera ODS nutností podílet se na fiskální unii.

          Abolice je hodně sporná věc, asi to nebyl šťastný krok a hodně to poškodí pravici, kterou Klaus léta reprezentuje. Na druhou stranu, mediální hysterie, která se okolo toho strhla – taky o něčem vypovídá. Třeba o tom, že nejde ani tak moc o samotnou abolici, jako neustále okopávat Klausovo kotníky.

          Klaus chtěl nejspíš poukázat, na stav českého soudnictví, bohužel nedokázal odhadnout, že propagandistická mašinerie bude lidi dále jen dezinformovat a manipulovat. Ty hlavní případy, na které se poukazuje a je jich sotva 10 – tak ty by stejně nikdy nikdo neuzavřel a už to ani není možné. Klausovi lidi se ohánějí presumpcí neviny, což je sice hezké, ale lumpové to byli, to nepopírám. Jenže soudy si to přehazují jako horkou bramboru a nikdo nedokáže rozhodnout – bojí se – nevím čeho.

          Nejsem odborník na ústavu, abych posuzoval amnestii. Sice mám pocit, že takových odborníků jsou u nás poslední měsíc statisíce a stále přibývají, ale já se mezi ně rozhodně nepovažuju. Ale jsem ekonom a dokážu posoudit, jak je pro tento stát (ne)výhodné účastnit se fiskální unie. Proč bychom si měli nechat mluvit do toho, jaký rozpočet budeme mít, když si to můžeme sami do ústavy zabudovat a nebude za nás rozhodovat nikým nevolený byrokrat z Bruselu? (to je to omezení suverenity – vlastizrádství). Proč Kalousek, který byl dosud v každé vládě už 20 let nebojuje pro vyrovnaný rozpočet, který by zaručovala ústava? A pokud by takový rozpočet nebyl – vláda by padla a byly nové volby??? 20 let nic nedělá a nejednou chce tohle? Není to nějaký divný? Takhle se chová „nejlepší ministr financí“ kterému pomáhá maskot v osobě KS?

          0 0
          • Manas  

            Možná by sis měl zjistit co dlouhodobě hlásá Zeman – eurofederalista. To by se ti ten list vlastizrádců zvětšil.

            0 0
            • MirosPikos  

              Já snad někde hájím Zemana? :) Samozřejmě, že je to eurofederalista.

              0 0
          • tonik666  

            Málokdo dělá něco nezištně a Klaus už určitě ne. Amnestie neměla jediný rozumný důvod.

            Co se týče omezování suverenity státu, tak s tvejma názorama tu brzo budem mít státy Moravu a Slezsko, případně válku o jejich svrchovanost.

            A co se týče titulování vlastizrádcem, tak bych váhal, než bych něco takového napsal.

            0 0
          • alinceb  

            Není možné, aby si VK nespočítal, na koho jeho II. článek dopadne. Buď tím chtěl lidi cíleně nas*at a nebo chtěl ty gaunery očistit. Jiný efekt to nemělo a jiný efekt ani nemohl předpokládat. A jeho totálně arogantní přístup k vysvětlování amnestie mi přijde jako do nebe volající.

            Co se týká Kalouska, tak on byl hlavním důvodem, proč sem v minulých parlamentních volbách nevolil TOP09. Jinak máš sice pravdu, že hlubší integrace do EU omezuje suverenitu ČR, ale také se od nás očekává, když už jsme do EU vstoupili. Ono někam vstoupit a diktovat si, která práva a které povinnosti přijmeme a které ne, to prostě nejde.

            0 0
            • MirosPikos  

              Jenže my jsme vstoupili do docela jiné EU, která se nedemokratickým přijmutím euroústavy chceš-li Lisabonské smlouvy docela zásadně změnila. (proč nedemokratické přijmutí? Opakování referenda v Irsku, které bylo zmanipulované šílenou propagandou…což je jedno, ale prostě se opakovalo, dokud to centrálním plánovačům nevyhovovalo).

              To je právě ten problém, že se od všech očekává předem jasný výsledek rozhodování a žádná jiná možnost neexistuje, viz. třeba to Irsko. My si nic nediktujeme, naopak nechceme si nechat diktovat, tedy pokud bych mluvil za sebe a zdá se, že i za Nečase. Vhledem k tomu, jak se změnila EU by bylo vhodné, aby se rozhodovalo v referendu, tak jako při vstupu. Jenže referend se všichni strašně bojí, protože sílí odpor proti centralizaci.

              Z EU se stává obrovské nedemokratické monstrum, kde už nyní, zdá se, rozhodují nikým nevolení komisaři a všechno směřuje jen k posílení těchto lidí. Nejen že nejsou nikým zvolení, ale hlavně nejsou nikým odvolatelní. Není to tak dávno, co jedno takové monstrum zaniklo a už je tu další.

              0 0
              • alinceb  

                To ale bylo jasné už od začátku, kam tohle povede. Každé uskupení se nějak vyvíjí a pokud už jsme jeho členem a nelíbí se nám, jak to funguje, tak mám 2 možnosti:

                1. držet hubu a krok a podvolit se většině
                2. vystoupit

                Třetí možnost – tj. být rebelujícím členem, co rád pobírá dotace a požívá výhod otevřeného trhu, ale přitom se nechce podílet na kolektivní odpovědnosti – ta tu prostě není…

                0 0
                • karliner  

                  Ještě je další možnost – nenechat si ***** na hlavu. Takových politiků je tu víc a říká se jim „euroskeptici“. Bohužel, ostatní je překřičí, protože je pro ně výhodné čerpat a co přijde po jejich mandátu je jim už u ******.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    třeba pan Jákl :-)

                    0 0
                  • ememem1  

                    nicmenej dlhodobejsiu viziu som velmi nevidel ani od nich takze bohuzial tvoja posledna veta sa na nich vztahuje rovnako. posledny europsky politik co mal gule bola thatcherova, po nej je to vsetko len ciste PR na jedno dve obdobia.

                    0 0
                • MirosPikos  

                  To rozhodně nebylo jasný, kam to povede. Teda jak komu, ale většině lidem rozhodně ne.

                  Vstupovalo se do spolku, pře převládaly výhody nad nevýhodami. Ale teď nejsou žádné výhody, které by nezaručovaly jiné multilaterální smlouvy. Už je to jen o dotacích, které jsou podhoubím pro většinu korupce a pro záchranu francouzských a německých bank. Dotace bych postavil na vrchol všeho zvěrstva.

                  Když budeš držet hubu a krok, nic nezískáš a jen dokazuješ, že demokracie je v EU něco nechtěného.

                  Vystoupit – výborná možnost ale bohužel, u nás nemožná kvůli lidem, kteří si pořád myslí, že je lepší, když o nás bude rozhodovat portugalský maoista (Barroso) nebo německý fašista (Schulz).

                  Třetí možnost je být eurorealistou, kritizovat nedemokratičnost a další slabiny evropského svazu a nabízet alternativy které jsou, třebaže se eurofanatici tváří, že nic jiného než EU není možné.

                  0 0
                  • jeffino  

                    ty alternativy jsou jaký??? švýcarsko z česka nikdy nebude, někteří lidi nechápou, že pro západ evropy budem vždy „east block“, to nezmění ani kníže ani zeman.

                    0 0
                    • hony007  

                      Proč vždy? Za první republiky jsme žádné „east block“ nebyli, to není zas tak dávno.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        taky nám to tu šéfovali němci :)

                        0 0
                        • hony007  

                          Ano, odsun byla obrovská chyba.

                          0 0
                          • karliner  

                            Mnohem větší chyba bylo nepřijetí Marshallova plánu a příslušnost k sovětskému bloku..

                            0 0
                          • kubad  

                            o odsunu se rozhodlo na jiné úrovni

                            0 0
                            • mr.antik  

                              jj, ale kdoví jak by všechno bylo, jen pro region by to bylo asi fajn.

                              Já bych nejspíš jezdil silničku někde u Hradce :-)

                              0 0
                            • mirabike  

                              a hlavně je to dávno uzavřená záležitost… jinak prostě válka je svinstvo a špína, která nelze spravedlivě vyřešit a tenkrát řešit kdo z němců je „hodnej“ a kdo ne by nebylo možné ani s dnešními IT možnostmi… prostě a jednoduše Německo prohrálo válku, kterou si začalo – jseš němec, budeš persekuován – to bylo jediné možné řešení… a že bylo k mnoha němcům velmi nespravedlivé je holt tím, že to bylo řešení války TEČKA!! Kdo to dnes řeší, tak jedná čistě účelově jen a jen ve svůj populistický prospěch..!!!

                              0 0
                              • Peslezedirou  

                                Oo to je strašně těžký, posuzovat hystorické události dnešní optikou. Ani se třeba nedivím, že lidi volili komunisty, když do Prahy přijeli první rusové, těžko jsi se mohl dozvědět pozadí těchto událostí…:-(

                                0 0
                              • Marskatin  

                                Tak tak.

                                Hlavně se zmiňuje pořád jen odsun němců. Co tomu předcházelo se taktně mlčí. O zabrání pohraničí se nemluví a že se tam taky chovali, jak utržení z řetězu. O tom, že rozpotali válku takyn nic. Koncentráky taky nic. Kolik němců umučili češi v lágrech? Po válce byli najednou všichni hodní. Nejčastější obhajoba u Norimberského procesu byla:" Já jen plnil rozkazy". Takže vlastně všichni nevinnní a mohl za to jen Adolf a ten ještě vlastně ani nebyl němec.

                                Odsun byl dle tuším postupimské konference a netýkal se pouze československa.

                                A moc si nedovedu představit, že by těsně po válce byli spolu schopni žít bez problémů ti co po mnichovu vyháněli a ti co byli vyhnáni. To by asi nakonec stálo ještě více životů.

                                Ale tak je to vždy, vytrhne se kus dějin a ten vhodně odprezentuje. Koneckonců jisté skupiny popírají holocaust.

                                0 0
                                • karliner  

                                  Člověče, docela by mne zajímal počet Němců povražděných při divokém odsunu, myslím, že v přepočtu na mrtvoloden jsme v tom vyvražďování Němce bezpečně trumfli.

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    365 000 jich určitě nebylo i když v tomhle čísle jsou zahrnuté všechny československé oběti války

                                    takže nevím co tady vymýšlíš za mrtvolodny

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      No, několik desítek tisíc Němců při odsunu zemřelo, údaje oscilují od 10 do 50 (i více) tisíc a několik stovek tisíc je dodnes pohřešovaných. Když to srovnáš, že to vše se událo během pár měsíců, tak ti vyjde ten mrtvoloden.

                                      0 0
                                      • kubad  

                                        zdroj wikipdia:

                                        Počet obyvatel 1939: 10 400 000

                                        Počet padlých vojáků: 25 000

                                        Civilní oběti:63 000

                                        Oběti židovského holocaustu: 277 000

                                        Oběti celkem: 365 000

                                        Oběti/% populace: 3,51 %

                                        do jaké míry jsou ty čísla reálné netuším

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Tady se už pouštíme na tenký led, protože o některých údajích se nesmí (pod hrozbou trestního stíhání) diskutovat, čili to necháme tak.

                                          0 0
                                    • karliner  

                                      Nemluvě o tom, že ty do těch 365000 počítáš i vojáky ze všech front a číslo je spíše vycucané z prstu, protože nevěřím, že by komunističtí historici, kteří jinak lhali ÚPLNĚ ve všem, zrovna v tomhle mluvili pravdu :-). Ale je to už asi jedno, proč se v tom vrtat.

                                      0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    to nikdo nikdy nespočítá. ono to s tím němectvím bylo taky všelijaký. některý lidi byli chvíli češi, chvíli němci. každopádně to asi bylo dost divoký.

                                    0 0
                                  • alinceb  

                                    tvle mrtvoloden, to je zas neologismus…:D

                                    0 0
                                • alinceb  

                                  Pokud jsi neviděl Habermannův mlýn, tak doporučuju. Rozhodně ne všichni Němci byli fašouni. Spousta z nich byla loajální k ČSR a byli dobrými a váženými sousedy ostatních Čechů v pohraničí. To, co se s nima dělo po válce, pak rozhodně nebylo v pořádku. Proběhlo to stylem „padni komu padni“ – neboli „Máš německou národnost? Tak táhni do Německa, nebo dostaneš kulku do hlavy!“. Že ta rodina historicky žila na onom místě stovky let, v NSDAP nikdo z nich nebyl, fašounům nikdo z nich nepomáhal a ani neschvaloval, co se Němci v pohraničí potažmo ČR prováděli. Prostě byli jednou Němci a hotovo…

                                  Bohužel lidi rádi rychle zapomínají na všechno dobré…

                                  0 0
                                  • Marskatin  

                                    Netrvrdím, že byli všichni stejní. Neviděl. Třeba časem podívám. Na straně Čechů byli taky kolaboranti, práskači a jiná individua, na která není nikdo pyšný.

                                    Spravedlnost pro všechny bohužel neexistuje:(

                                    0 0
                                    • alinceb  

                                      Tak se podívej. Minimálně tím získáš trošku reálnější pohled…

                                      0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    jestli byl odsun spravedlivej nebo ne, nemá cenu polemizovat. tu dobu asi nikdo z nás nedokáže pochopit. tam došlo během krátký doby k tolika změnám, že nějaká sametová revoluce je prd.

                                    třeba jeden z obyvatel našeho domku to měl asi takhle: němec, narozen 1910 v rakousku uhersku. sice země české, ale češi byli v okolí v menšině, takže jako doma. pak válka, kterou r-u oficiálně prohrálo. po válce se najednou octnul v československu jako národnostní menšina, ale v okolí samej němec, na úřadech s nim komunikovali německy, takže všecko při starym. akorát si v roce 33 musel odsloužit vojenskou službu v čsl armádě. pěkně ho vycvičili, aby pak přišel mnichov, a on byl zase oficiálně „doma“ a za pár let odfrčel bojovat za führera na východní frontu. jestli rád či nerad, to nevím. ale už se odtamtud nevrátil, zůstal na ukrajině. možná dobře tak, páč by se stejně neměl kam vrátit, jeho rodina byla odsunuta. sice tam bydlela min 50 let, ale halt se dali k temný straně. suma sumárum, za 33 let zažil dvě války a tři státní zřízení.

                                    němci nemohli po válce čekat žádnej soucit. v pohraničí byli češi dost dlouho v menšině, takže nějaká frustrace tam asi byla už před válkou. a taky spoustě čechů se naskytla příležitost si rozšířit majetek, tak co by se snažili rozlišovat dobrý a zlý němce. spíš mi vrtá hlavou, proč se sudetský němci tak hromadně hlásili k henleinovi. co jim nasliboval? nepřijde mi, že by jim za první republiky někdo ubližoval. vesele si tu podnikali, hospodařili. asi prostě jiná doba, dneska už se na ty národnosti tolik nehraje.

                                    0 0
                                    • Peslezedirou  

                                      No a pak, že žijeme v neklidné době…když se člověk podívá do minulosti, tak dnešní doba je stabilní, určitě bych neměnil, třeba za období anglické, nabo francozské revulec, sjednocování Itálie…

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        Jeden den seš hrdina a druhej máš hlavu pod gilotinou…:)

                                        0 0
                                      • karliner  

                                        Já bych chtěl být na Divokém Západě. Whisky tekla proudem a cabbage říkal, že tam bylo bezpečněji než ve Švýcarsku.

                                        0 0
        • marapara  

          tak tak, plný souhlas.

          0 0
      • nitraq  

        +1 až na tu poslední větu

        0 0
      • joudys  

        Pokud zákon jasně říká, co se v kampani nesmí dělat a toto se poruší, pak je námitka oprávněná, ne? … čistě nestranně, aniž bych chtěl toto nějak hájit.

        Je správné se něčeho domáhat, když je porušen zákon a něčí právo, a pokud to nerespektuješ, upíráš tím právo někomu jinému ty sám.

        To platí i o amnestii – premiér degradovat svůj podpis amnestie na pouhý formální akt bez jakékoliv odpovědnosti, zcela tak vyprázdnil smysl a záměr tvůrců ústavy, a současně amnestie poškozuje ústavní práva mnoha občanů a staví je tak do přímého rozporu s příslušnými články ústavy.

        0 0
        • karliner  

          Docela se mi líbí, jak pomalu vychází najevo, že sice při amnestii se asi udělalo pár chyb, ale žádnou není možné přišít Klausovi, přestože se o to pravdoláskařská fronta vehementně snaží :-)))

          0 0
          • joudys  

            Klausovi nic nepřišijou, ten má ústaní práva jasně daná a neporušil je, ale může se dosáhnout třeba zúžení rozsahu platnosti vyhlášené amnestie, což by byl zajímavý precenent

            0 0
        • MirosPikos  

          Pak se obávám, že poslední platné volby by měly být ty v roce 1992 nebo 1996 :)

          0 0
    • Atilla  

      Když si ho zvolili, tak ať si to i vyžerou:) žádný rušení nebude. Pak ještě zvolíme komanče do vlády a lidi pak třeba pochopí…

      0 0
    • karliner  

      Samozřejmě, že jsem jako správný demokrat pro to, aby se volba zrušila a opakovala do té doby, než bude zvolen jediný možný kandidát – svatý Karel!

      0 0
      • Martin  

        ty sis vzal příklad z Uhnije, co? :D

        0 0
    • Smazaný účet  

      přitažený za vlasy.

      0 0
    • MirosPikos  

      přidat do blokovaných loučím se… to nemá smysl, škoda času když je tak hezky.

      0 0
    • mr.antik  

      Jen technická, jsou tam někde vypsaný ty konkrétní důvody?

      0 0
      • joudys  

        hm, to jim tam nějak chybí, je to hodně obecný a člověk se může pouze domnívat, co tím asi myslí, petice by asi měla být konkrétnější, aby nebylo možné zpochybňovat obsah a to, že petanti vůbec věděli co přesně podepisují

        0 0
    • felix.org  

      Měli byste se spojit s těmi podobně demokraticky smýšlejícími jedinci, kteří protestují proti účasti legitimně zvolených členů KSČM v radách obcí a krajů. Ano, nadšenej z těch komunistů nejsem, ale lidi si je tam zvolili, tak to prostě musím přijmout.

      0 0
      • alinceb  

        +1 Svět se sice v prdel obrací, ale volby byly demokratické a tak jsou výsledky platné.

        Co se týká krajů, tak u nás mají lidi naštěstí ještě rozum…:)

        0 0
      • ememem1  

        tam je problem v tom ze vobec mozu legitimne kandidovat. zlocinecke organizacia mali byt zrusene. ja som vzdy hovorieval ze „nejsme ako oni“ , trocha by sme si zastrielali ako v rumunsku v 90-tom alebo madarsku v 56-tom, za chvilu by sa na to zabudlo a bol by od nich klud.

        0 0
        • karliner  

          Souhlasím. Na ty kašpárky z dělnické strany se „našly“ důvody k rozpuštění okamžitě. Skutečné zlo, které představují komouši nejde rozpustit a zakázat ani po 20+ letech po smaetovém puči.

          0 0
          • scoty  

            Já jsem si tedy žádné revoluce nevšiml…

            0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Proč by je rozpouštěli? Před volbami se přece musí před někým nebo něčím mobilizovat, někým / něčím strašit, …

            Přece by si kapři nevypustili rybník.

            0 0
        • MirosPikos  

          To bude tím, že sametová revoluce byla sametová. Nebyla spontánní, byla domluvená. Dále to radši nekomentuji, protože by mě pravdoláskaři sežrali. Kdo si o tom něco chce nastudovat z neoficiálních zdrojů, ten to udělá nebo už udělal. Hlavně nevěřte tomu, co vám 20 let cpe do hlavy Česká televize… to je kámen úrazu těch věčně protestujících pomatenců, bohužel.

          0 0
        • maajkee  

          Církev, zločinecká organizace se taky pořád nerozpustila a ještě se dokonce dotuje :)

          0 0
      • joudys  

        protestovat proti nim je něco jiného než zpochybňovat volby, ve kterých byli zvoleni, což se neděje. Lidé pouze protestovali – a to je každého právo – proti některým funkcím jaké obsadili.

        Souhlasím, byli do zastupitelstev řádně zvoleni, volby proběhly bez porušení zákona, ať tam ti komáři teda jsou, potud to je každému jasné, ale protestovat před konkrétními dohodami a rozdělováním postů občané mohou a často tím vyvinou tlak na partnery při vyjednávání.

        0 0
      • joudys  

        protestovat proti nim je něco jiného než zpochybňovat volby, ve kterých byli zvoleni, což se neděje. Lidé pouze protestovali – a to je každého právo – proti některým funkcím jaké obsadili.

        Souhlasím, byli do zastupitelstev řádně zvoleni, volby proběhly bez porušení zákona, ať tam ti komáři teda jsou, potud to je každému jasné, ale protestovat před konkrétními dohodami a rozdělováním postů občané mohou a často tím vyvinou tlak na partnery při vyjednávání.

        0 0
      • Fran-tic  

        myslím, že tam byl problém v něčem úplně jiném. Třeba jižní čechy- tam šlo o spojení komunistů s čssd, což se dalo čekat, ale protesty byly hlavně proti chování zastupitele (přesněji zastupitelky ksčm), to že je pohrdavě poslala někam, jako cucáky, co stejně nic nezažili (většinou šlo o studenty a jejich učitele, později se připojovali jiní). To pohrdání a nesnaha se domluvit…chápu jejich protesty a tiše podporuju :)

        0 0
        • Fran-tic  

          PS: nejsem nějak odvařený z toho, že Zeman je prezidentem. Co mi opravdu vadí, že ještě nenastoupil a už je pro smích zahraničí (viz zahraniční tisk -Německo, Polsko…). Bohužel, ale tak smířím se s tím. Nezmění se a my to taky nezměníme, hlavně aby myslel na to, že i když vyhrál s cca 3mil hlasy, i tak mu 2,5mil lidí hlas nedalo. To bych bral jako odrazový můstek. Dál to nemá cenu řešit :)

          0 0
    • Nikovlas  

      To je demokracie – když prohraju volby, zpochybním jejich regulérnost.

      Žádná volební kampaň není objektivní, vždy se pravda překrucuje do vhodné podoby – platilo to samozřejmě i tentokrát a samozřejmě pro obě strany. Zeman lhal víc – ale zpochybnit výsledky vole na základě lživé kampaně, to je buď čirá blbost, nebo kalkul.

      V případě Janečka je to podle mě kalkul – potřebuje se zviditelnit a získat trochu sympatií veřejnosti. Evidentně v sobě ještě vidí nevyužitý potenciál.

      V případě těch, co to podepisují… no comment.

      0 0
    • ememem1  

      toto tiez neni zle :-)

      http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

      0 0
    • Fran-tic  

      Přidám jednu perličku. Nedávno jsem se účastnil jedné důležitější porady ve financování firmy, společně se zástupcem odborů. Šlo o to, že do pátku se měly propočíst odměny. On pořád chtěl, ať se rozkryje financování jiných věcí a trval, že to musí být do pátku a nechápal, že se tím opozdí vyplácení odměn a blablabla /nedůležité. CO mě zaujalo byla argumentace stylem: My jsme nyní vyhráli prezidentské volby, máme za prezidenta Zemana, který nás podporuje a proto byste měli vyjít vstříct. WTF? Samozřejmě byl smeten, naprosto nevhodné, ale tady jde viděl, čí prezident je Zeman. PS šlo o firmu RPG, takže žádná malinká společnost.

      0 0
    • rj72  

      Nejde jen o pravdu a nepravdu a účelové chování v průběhu kampaně…

      Když se schvalovala přímá volba, tak aby se z toho nestala jen přehlídka peněz byl navržen finanční limit na kampaň. Tento limit se nedodržoval, obcházel. Velká část peněz nešla přes oficiální účet, ale jen přes zájmové a mocenské struktury. Výdaje např. za billboardy či tištěnou reklamu byly určitě různě zkreslovány. Tady ve skutečnosti nejde o to, kdo byl zvolen, i když na to mám svůj názor, protože nevěřím, že se někdo změní a ve funkci se bude chovat jinak, a že se někomu takovému vyplatí věřit. Opakovaná volba by dopadla totiž určitě stejně. Jenže problém je v tom, že pokud se v podobném duchu budou odehrávat i další volby, tak to může skončit jednou hodně velkým průšvihem. Nelze totiž očekávat, že průběh se příště změní. Buď žijeme v právním státě a pravidla se mají dodržovat a nebo ne. Náklady na volby jsou okolo jedné miliardy. Pokud by byl kdokoliv hnán za poškození průběhu voleb, může se mu to pěkně prodražit a určitě si to riziko další jedinci příště rozmyslí. Problém je v tom, že se to nejspíše dokázat nedá a nebo ani nebude vůle se o to pokusit, protože krátkodobě to nic dobrého nepřinese.Jenže správně by se po tom mělo tvrdě jít. U čeho jiného než u volby hlavy státu by se měly nastavovat obecně platná pravidla…a takhle je to tu se vším, a proto to tu vypadá jak vypadá. Lidi často raději volí i všehoschopné osobnosti, a mylně pak očekávají, že tím něco získají.Nakonec brečí, a celé je to jako jedna velká smutná fraška.

      0 0
      • Marskatin  

        Já myslím, že limit rozpočtu na kampaň je úplně k ničemu.

        Snadno a jednoduše obejitelný. Pokud nějaká finančně silná skupina či osoba bude chtít někoho podpořit, udělá to tak, že bilboardy zaplatí ze svého a ne přes oficiální kampaňové konto. Nikdo jim to nemůže zakázat. Klidně ještě dolů mohou dát nenápadný malý nápis „Tento bilboard není součástí oficiální kampaně xy“. A kandidát se od toho veřejně distancuje. Vlk se nažere a kozy zusatnou celé.

        0 0
        • rj72  

          …neznám přesné znění,ale obecně to má být tak, že pokud chce někdo někoho podpořit má mu poslat peníze a případně se s ním může dohodnout o formě, a vše ostatní co ovlivňuje průběh, by mělo být mařením průběhu.

          0 0
    • mirabike  

      každá reklamní kampaň je nějak „lživá“, emoce způsobuje kontroverznost kandidátů, mylné představy o demokracii u nás ještě nezažité, snahy o zviditelnění se za každou cenu atd., atd… musíme se naučit respektovat výsledky demokratické a svobodné volby celého národa a pak bude vše OK..

      0 0
    • šimlos  

      Lživá nelživá.Volba byla legitimní a tak ji musíme respektovat.

      0 0
    • rj72  

      Přidám se co jsem, kdesi našel v diskusi a co mě už jen rozesmívá. Třeba to taky pár lidí pobaví…

      Zeman řekl, že mu Bohdalová pláče do telefonu, Bohdalová to popřela. Zeman řekl, že Posselt vyjádřil radost nad postupem Karla Schwarzenberga. Posselt to popřel. Zeman řekl, že zprávu o Posseltovi má z Britských listů. Britské listy to popřely. Zeman řekl, že vyhodil dva poradce kvůli kauze Olovo. Poradci to popírají, prý odešli sami. Zeman řekl, že Karel nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale popřela. Zeman řekl, že by se Smoljak obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl přítelem Smoljaka a nemá urážet mrtvé. Zeman řekl, že Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii. Zeman a jeho tým řekl, že na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří.

      Zeman řekl, že se od Šloufa odstřihnul a že si Šloufa nevezme jako poradce na hrad. Šlouf dorazil v sobotu do volebního štábu a řekl, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu.O jejich setkání před druhým kolem ve Vídni mimo ČR, není třeba snad ani psát.

      Komentář Václava Klause: Teď konečně zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí!

      0 0
      • karliner  

        Mno, že bude někdo takhle zmasírovanej ještě týden po volbách, to bych nečekal :-)))

        0 0
      • rj72  

        Připíšu ještě krutou pravdu. Za většinu z těch výroků ho mohly media ukřižovat a zničit, ale oni to neudělaly a chcete vědět nejspíše proč… protože na něm vydělají více peněz. Pokud by šly proti němu (a před druhým kolem se stáhly), šly by proti svým finančním zájmům, protože Zeman jim za tu dobu co bude prezidentem prodá více novin a zaručí výšší sledovanost. Volba byla docela vyrovnaná, tak proč by media ‚podpořily‘ toho, kdo jim vydělá méně. Z tohoto důvodu ani odvolání nemá smysl. Smysl by mělo jen to, pokud by bylo dopředu dáno, kdo bude striktně dbát nad dodržováním průběhu voleb a již v průběhu kampaně, by se určité věci řešily, takhle je to jen zbytečné posilování popularity někoho, kdo si to vůbec nezaslouží.

        0 0
        • Nikovlas  

          To dává smysl – proto tolik médií vyjádřilo podporu Schwarzenberkovi – aby vyhrál Zeman :-D

          0 0
    • metr-x  

      Běž si diskutovat na přísušná fóra, tady se řeší kola (ačkoliv to tak někdy opravdu nevypadá)

      0 0
    • jesperx  

      Zemana jsem nevolil – ani bych nikdy nemohl, protože to byla pro mně od počátku naprosto nepřijatelná věc. Ale to co předvádějí někteří hardcore fandové marketingového a reklamního produktu s pracovním názvem „Karel“ – to už je reguérně k smíchu:-))

      0 0
      • Rychlej turista  

        Tenhle marketingový produkt už žije svým vlastním životem. I bych se vsadil, že to jeho tvůrci nezamýšleli, nečekali a že je jim to nyní velmi nemilé :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.