• Jituschka

    Ahoj všem lazarům,

    včera jsem se po letech konečně dozvěděla příčinu bolesti v zápěstí a teď řeším, co s tím budu dělat. Mám natržený SL (Scapholunate) vaz v zápěstí a mám dvě možnosti – nosit na všechny sporty ohebnou ortézu, která bude nahrazovat funkci vazu zvenčí, nebo jít na operaci. Bojím se, že operaci se nevyhnu a proto by mě zajímalo, zda s ní nemá někdo zkušenost – jak dlouhá je rekonvalescence a jaký je stav a funkčnost zápěstí delší dobu po zákroku.

    Bojím se, že jakmile do ruky začne někdo šťourat, tak to bude ještě horší, na druhou stranu jsem si přečetla, že s poškozeným vazem a nestabilitou zápěstí hrozí artróza kloubu.

    Ruka na obrázku není moje, ale přesně takhle to vypadá.

    Nějaké zkušenosti, rady, tipy?

    Díky

    0 0
    • Jituschka  

      Nikdo nic? :-O

      0 0
    • karliner  

      Moje rada je zeptat se nějakého odborníka, lépe dvou nebo tří, přestože je mi jasné, že na B-F všichni rozumí všemu.

      Faktem je, že když tu operaci dojebou, pravděpodobně s tím budou trabe trvalé.

      0 0
      • Jituschka  

        S odborníkem jsem se už bavila, ale zajímalo mě, jestli s tím nemá nikdo osobní zkušenost, hlavně s tím, jak to jde po operaci.Trable s tím budou trvalé i bez operace, lepšit se to nebude.

        Kde jinde najít tolik odborníků najednou, než tady!

        0 0
        • karliner  

          Pak je rada jediná

          0 0
          • Jituschka  

            Tady je to samá kliční kost a vazy nic, jo? :(

            0 0
            • obda  

              Tak předpokládám, že něco s vazama v zápěstí tu měl kde kdo. Zkusím ti popsat svoji zkušenost. Ale neměl jsem nic přesně diagnostikované jako ty. A určitě to nebyl ten S-L vaz.

              Po pádu bolest zápěstí, kontrola druhý den na chirurgii (na ortopedii mne nechtěli pustit bez doporučení), rentgen. Prý nic zlomeného není, natažené/natržené vazy, stáhli mi to obinadlem a že to mám šetřit. Hotovo, další.

              Něco jsem si o tom načetl, rozhodl jsem se to léčit konzervativně. Takže jsem zápěstí několik týdnů nosil stažené, ze začátku patlal nějakým gelem, a určitě alespoň měsíc jsem se kola ani nedotkl. Po několika týdnech už to nebolelo tolik. Na kole jsem začal hodně zvolna, a pořídil jsem si „661 wrist wrap“: http://www.chainreactioncycles.com/…rp-prod45071 Funhovalo to výborně a snad půl roku jsem to pro jistotu vozil. Odhadem za těch půl roku bylo zápěstí konečně v cajku. (Ty časy jsou jen orientační, je to pár let a už si to přesně nepamatuju.)

              Pak mne zlobilo (po dalším pádu) to samé zápěstí ještě jednou, ale asi jenom dva-tři týdny (léčil jsem to podobně, ale v tomto případě to fakt byly asi jen jemně natažené vazy).

              0 0
            • obda  

              Jinak problém je, že ten S-L vaz je hodně specifický. S tím tady asi moc lidí zkušenosti nemá.

              0 0
          • Jituschka  

            Tady je to samá kliční kost a vazy nic, jo? :(

            0 0
    • MichalA  

      Ahoj, muže se zeptat jak si dopadla s tím zápěstím? Před čtrnácti dny mi dělali rekonstrukci SL vazu stěpem. Mám trochu obavy o návrat ke všem sportům atd…

      Zatím fakt nevím co si o tom myslet, takže budu rad za tvůj příspěvek.

      0 0
      • Lafayette  

        Ahojky, tak ja mela taky natrzeny Sca.vaz, bxla jsem na artroskopii, konecky vazu mi popalili- pry nejaky shiping a ted je to 7 mesicu po operaci, hybnost je lepsi, ale ne 100%, ale bolest stale pretrvava, nejvice me boli ohnuti smerem dolu s tim, ze se mi bolest rozptylu do cele ruky az k prstum a pak je ta bolest hodne individualni, kdyz neco delam, uklizim, vzdycky se to ozve. Doktor uz si se mnou nevi rady, tak me z Ovy poslal do Sumperku k tomu Dr., ktery me operoval. Jedu tam v pondeli, tak jsem taky zvedava… Muj doktor z Ostravy si nejspis mysli, ze simuluju

        0 0
      • Jituschka  

        Mám 6 let od operace a rozhodně bych neřekla, že to je bez problémů. Na všechny sporty musím nosit pružnou bandáž a i přesto mě to někdy bolí, rozhodně nejde třeba jen tak udělat kliky, jednak je omezená hybnost, druhak mě to pak nějakou dobu pobolívá. Funguju s tím celkem normálně, ale že bych o tom nevěděla, to se říct nedá. Chystám se někdy na konzultaci do Vysokého nad Jizerou na chirurgii ruky, aby se podívali, jestli je to ok nebo je tam pořád nějaký problém.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.