• krokus

    Nemáte prosím někdo zkušenost s nataženým mezižeberním svalem? Pár dnů po sobě jsem dělal tento cvik , pak jsem trochu sportoval (kolo, pingpong). Od té doby mě silně bolí mezižeberní sval (vepředu, pod pravým prsem). Bolí to, když se trochu víc nadechnu, když vstávám z postele atp. Mám to už asi týden. Snažím se být co nejvíc v klidu, ale nějak to nepomáhá. Byl jsem s tím zatím na chirurgii, na rentgenu nic vidět není. Na příští týden jsem objednaný k fyzioterapeutovi.

    Myslíte, že se mám teď sportu vyhýbat (to ale může trvat týdny), nebo se mám spíš snažit normálně fungovat a nemyslet na to?

    0 0
    • Yura  

      No tak sis tam něco natahl no. Co si jako po nich chtěl na te chirurgii? Si jim mel rict, aby ti ten sval vyrezali, když uz jsi tam byl..

      0 0
      • krokus  

        Však se na chirurgii dost divili, co u nich dělám, když jsem neměl žádný úraz.:-) Byla to asi blbá úvaha, no. Ale aspoň jsme díky tomu dostal brzký termín na fyzioterapii.

        0 0
    • Esi  

      pokud je to jen natažený, tak bych se na to vykašlal a nějak rozumně sportoval dál, kolo by neměl být problém, časem to odezní, je to jako rýma neléčená trvá 7 dní a léčená týden. Jen tohle bude trvat spíš tak 3 týdny, nijak extra v klidu to neudržíš, napíná se to při každém nadechnutí, jen bych se asi vyhnul v posilovně cvikům na hrudník, tenisu, pinpongu a podobným sportům kde se to natahuje podstatně víc

      0 0
      • krokus  

        S tím pingpongem máš asi pravdu, tam jsem to vlastně začal pořádně cítit.

        0 0
        • Esi  

          jo tam to zbytečně natahuješ, ale nějaké kolo rozumně by mělo být v pohodě, stejně tak běh by mohl jít, jako bolet to bude, tak že to poznáš sám co jde a co už je moc :-)

          0 0
    • Tanabe  

      Cas nejlepsi je lek to musi odeznit samo stim moc neudelas

      0 0
    • Mikikuba  

      Podle toho jak to budeš šetřit tak bude trvat. Třeba i 2 měsíce bohužel. Zkusila bych silniční kolo a ten fyzioterapeut také nebude k zahození. Na bajka a stolní tenis určitě zapomeň!

      0 0
      • krokus  

        V pingpongu bych potřeboval odehrát ještě nějaké zápasy (sezóna končí cca za měsíc), ale to asi mám smůlu. Hrát jsem s tím zkoušel, je to utrpení a určitě si tím nepomáhám.

        0 0
        • Mikikuba  

          Vydržet se dá vše, ale fakt hodně si natáhneš doléčení:( věř mám s tím reálné zkušenosti bohužel.

          0 0
          • krokus  

            Máš samozřejmě pravdu. Na pingpong se vykašlu, dokud to nebudu mít doléčené. Jen mi to trochu nabouralo plány. Počasí je teď přece jen víc pingpongové než cyklistické…

            0 0
            • Mikikuba  

              Skoč na trenažér:) to právě to zranění ocení nejvíc!

              0 0
              • krokus  

                Jj, přesně to mám v plánu. Když to nebude ono, prostě toho nechám, což se venku na kole tak snadno neprovede.

                0 0
    • kadett  

      Něco stejnyho jsem taky měl. Trvalo to snad dva měsíce než jsem se toho zbavil… Napr věc. Ještě hrší je,když u toho musíš kašlat. Musel jsem si mačkat hruď,aby to tolik nebolelo.

      0 0
    • vp2  

      Když tu je zmíněn ten pingpong…nesouvisí nějak Tvůj zhmožděný sval s vedle řešenou zlomenou pingpongovou pálkou? Vypadá to, že proběhla asi velmi zdařilá výměna:-)))

      0 0
      • krokus  

        Naštěstí ne. Pálkou už dávno neházím, vystačím si s nadávkami:-)

        0 0
    • vili  

      Mam to každej rok pravidelně tak dvakrát. Nejvíc mam osvědčenou kapsicinovou náplast (ale bacha, musí byt kvalitní= budeš ji chtít po třech hodinách servat).

      0 0
    • zzd426  

      pokud jsi se objednal ke kvalitnímu fytioterapeutovi tak bych to nechal na něm, protože se nejedná o normální stav a je to něčím způsobeno. Ale je opravdu rozdíl mezi fzyioterapeutem a fyzioterapeutem… to jsem zjistil když jsem řešil výhřez ploténky. rozhodně si nenechat něco lámat a prokřupovat… já než vyměnil fyzioterapeuta tak mě prokřupal celou páteř od hlavy až k bedrům a teď když si lehnu tak ve mě střílí jak na střelnici… přitom na vyrovnání páteře třeba je naprosto jednoduchý cvik. Takže fyzioterapeuta vybírat opravdu opatrně.

      0 0
    • Krov  

      Tyhle bolesti mezi žebry, kdy nemůžeš pořádně dýchat jsou většinou způsobeny křečovitým stažením nějakého svalu, který se upíná na lopatku. Pokud to nepřejde během pár dnů samo, tak je to práce pro fyzioterapeuta, ale jdi radši někam, kde tě nejdřív prohlédne rehabilitační doktor, ten spíš zváží všechny možnosti. Připrav se na to, že to může trvat 1–2 měsíce, ale neznamená to, že bys nemohl nijak sportovat. Měl by ses samozřejmě vyhnout aktivitám, které tvůj stav zhoršují – měl bys poznat sám které to jsou. Když jsem s tím já měl problémy před 2 lety, tak jsem celou dobu bez větších omezení běhal (závody už byly kvůli dýchání trochu na hraně, ale dalo se). Bajk mi naopak moc dobře nedělal a lezení byl vyloženě omyl.

      0 0
      • karliner  

        Super rada :-)

        Buď to přejde hned anebo ne, tak pak zajdi k fyzioterapeutovi nebo raději k doktorovi, sportovat můžeš, ale při různých sportech tě to bude různě bolet.

        Až budu potřebovat s něčím poradit, určitě ti napíšu.

        0 0
        • krokus  

          Ale vždyť má pravdu. Sám cítím, že některé sporty mi na to dobře nedělají (pingpong), jiné v zásadě nevadí (kolo, resp. rotoped). A k doktorovi jsem samozřejmě nešel hned první den, ale asi po pěti dnech.

          0 0
          • karliner  

            Když napíšu, že tvůj post je úplně blbej, no vlastně docela dobrej nebo tak nějek něco mezi tím, tak budu mít taky pravdu, nebo ne?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.