• Dzordano_Bruno1

    Stalo se vám někdy, že zařizujete výlet, dovolenou pro okruh přátel. Jedná se například o vodu-Otava. Okruh přátel není schopen se domluvit kdo pojede, takže týden před odjezdem se neví, zda se vůbec pojede(sobota) v úterý se už konečně ví, kolik lidí jede. Tak začínám od úterý obvolávat všechny půjčovny. Provolal jsem na mobily, pevné linky tak 600,– a zjistil vše, co bylo potřeba. Nejdříve lodě nejsou k sehnání, pak ano, pak dokonce i na Vltavě. Neustálé další obvolávání a změny v tom, kolik lidíé jede, kam atd. jsem rezignoval a nic nezařizoval. Jen pak jsem řekl tel. čísla a někdo další to zařídí.

    Teď je mi oznámeno, že jeden kamrád to celý zařídil a jede se tam. Ale přitom onen kamarád jen celopu dobu píčoval a nic nezařizoval.

    Takže. Máte někdo z vás taky takovou zkušenost, že něco zařídíte, vymyslíte a pak za to dostane zásluhy někdo jiný? Nemyslím jen domluvení dovolený, ale i jiný příklad. A jak se pak zachováte? Já jsem teď tak naštvanej, že bych všechyn zaškrtil.

    0 0
    • Beeda  

      no to je uz do psychologicke poradny, to chce odbornika;-)

      0 0
    • funkatron  

      a co ta stve?

      tie zasluhy?

      na to sa ******

      cim viac clovek chce uznanie ostatnych, tym menej ho dostane

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Uznání, že jsem se tím dva dny sral. Náplonoval trasu, kempy, akce a pak to slízne jen tím, že zved telefon a zavolá na číslo, co jsem mu dal.

        Ale asi máš pravdu. ,,Čím víc člověk chce, tím míň ho bude mít!"

        Ale taky jde o ten princip.

        0 0
        • funkatron  

          jj to naserie, ale takymi hovadinami si nekaz zbytocne den…

          to nezmenis a ked budes to uznanie vyzadovat, tak este zo seba urobis idiota

          uzi si vylet :)

          0 0
    • Jonáš1  

      Právníku ty máš zase starosti teda, vem radši bajka a jeď někam k vodě si lehnout když jsou takový vedra a neřeš zase na internetu.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Barak  

      Se na ně příště vyprdni a nech to od začáku zařídit někoho jiného. Pokud nikdo nebude schopen a pár akcí kvůli tomu padne, sami se ze skupiny vyselektují ti, kteří o to mají zájem a jsou schopni se rozumně domluvit.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Tak si říkám, že kdybych to nezačal domlouvat a neobvolával lidi, tak nikdo, nikam nejede, protože jsou neschopný a dokážou jen kecat.

        A řeči: ,,To jsi měl mít vše zařízený dřív!" Hrozný…

        0 0
        • Lada,s  

          To znám. Vloni jsme s mladou domlouvali dovolenou a penzion asi pro 10 lidí, a už nikdy více. Napřed nebyli schopní se rozhodnout jestli vůbec pojedou nebo ne, pak při domlouvání a obvolávání ani nehnuli brvou, a ve finále na ten penzion ještě pi.ovali že je tam malo mista, malý bazén atd… Takže už nikdy. Buď se aktivně zapojí všichni nebo na.srat :-)

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • rockabill  

      …to chce klid a hlavně jestli to organizuješ jen pro zásluhy, tak pak nevim…

      Buď se jedná o kámoše, kteří jsou rádi, že někdo něco zařídí a když chtějí jet, tak se přizpůsobí. A jestli někdo píčuje, tak ať jde do řiti…taky jsem měl dřív takové tendence něco organizovat a bral jsem to jako velkou křivdu, když nebyly ohlasy podle představ, ale tak co, každýmu se nezavděčíš.. a chce to trošku nadhledu

      0 0
    • náčelník  

      Pokud má parta více jak jednoho člena, pak jsou s organizací vždy problémy.

      0 0
    • pajan  

      Na mě vždycky padne organizace… Takže vždycky je všechno na mě a pokud se okolí dostatečně neangažuje či se nedokáže domluvit, tak se na to vykáknu a maj smůlu :D Pak jsem špatnej já… Už jsem si zvykl a zbytečně se necpu do věcí, o který mi tolik nejde ;-)

      0 0
    • dieegoo  

      Vůbec nevim, čemu se divíš… Takhle to dopadá vždycky – plná pusa řečí, jak všichni jedou, každý se vším souhlasí. Tak vše zařídíš a už se to veze – já nejedu, já taky ne, místo je na ho_no, tohle si zařídil blbě, mně se tady nelíbí… Naprosto standardní situace :)

      0 0
    • Tommy_Lee  

      Jj, to znam. :-) Loni koncem zimy jsme byli s partijou na Vysocine na chate. Zpet jsme meli jet 2 autama, pricemz asi hodinu pred odjezdem hlasi kamoska (majitelka jednoho z aut), ze ji „v tom neco mlati a tece z toho nejaka zelena sracka“. Vsichni chlapi se sebehli a zacali vymyslet, co vsechno s tim muze byt. Nikdo neresil, jak se teda dostanem domu. Vsichni postavali kolem a krcili ramenama, kamaradka natahovala slzy a zacala podlihat panice :-) Ja jsem se do toho odmital jakkoliv angazovat, prece jenom lidi tam bylo vic nez dost a navic jsem mel ale prisernyho kocaba :-) Nicmene kdyz ani po pul hodine se situace nikam nepohnula, tak sem se nasral a rikam, ze takhle tu budem stat do jara, ze se to asi musi odtahnout ne?! Prej „No jo, to asi jo.“ A zas nic… :-)

      Dopadlo to tak, ze jsem preskladal celej kufr nacpanej vecma, abych se dostal k haku a lanu, zaprahl jsem to a jeste kamosa poucil, jak asi by mel prizpusobit rizeni tazeneho vozidla (mel papiry asi tak pul roku, tak nevedel). Pri tom vsem me bylo porad silene blbe a vdekem mi bylo to, ze po navratu do Brna mi ta vyse znimena kamardka hlasi: „Nevis, co pije Martin (ten, co to odridil) z tvrdyho? Ja mu musim koupit nejakou flasku za to, jak skvele to zvladl a fakt nam vsem pomohl!“ Dneska se tomu smeju, ale v tu chvili jsem byl TKO. :-D

      Od tohohle zazitku se snazim bavit situaci, neschopnosti a zoufalstvi druhych. Samozrejme, ne vzdy to jde, ze :-)

      0 0
      • Flegmatik  

        TKO… tuhý komunální odpad? :-)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          To je to přesně tohle!!!!

          Vidím, že nejsem na tom takhle jen já, ale každému se něco podobného přihodilo :D

          Jsem zvědav, co se ještě posere a budou to dávat za vinu mně :D

          0 0
        • Tommy_Lee  

          technicke K.O. jsem myslel ;-)

          0 0
      • xshreck  

        tyvoe … pro příště: Přeskládej kufr, vytáhni lano, posaď kluka do auta, zahákni ho do očka, lano polož před auto, pouč ho jak se auto tahá a jeď dál ( samozřejmě nic za svoje auto nezahkuj). Třeba to auto potáhne sám xD a dostaneš flašu ty že si půjčil lano :)))

        0 0
        • Tommy_Lee  

          Prave ze ani jedno z tech aut moje nebylo a jejich majitele ani netusili, ze nekde v aute se nachazi neco takoveho, jako lano a podobny kraviny ;-) A odridil bych to radeji sam, ale jaksi jsem nebyl zpusobily jizde. Teda jako byl, ale policajtum bych to asi tezko vysvetloval ;-)

          0 0
    • mr.antik  

      Jediný, co asi pomůže, je vybrat prachy předem. Jak jde o peníze, tak lidem začnou hlavičky šrotovat hned.

      0 0
    • BigKarel2  

      A počkej jak se něco pokazí…Kdo za to může?…no přeci ty! tys to zařizoval… :D

      0 0
      • Schoscha  

        Zlatý časy, kdy nebyl mobil,maila a pod.

        Prostě se řeklo, že sraz je v sobotu a půl osmé na nádraží a hotovo.

        blbě zařazeno, ale co už

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Flegmatik  

      To je klasika, nějak mě to nepřekvapuje. Já se snažil pořádat během VŠ aspoň nějaké srazy, protože po výuce vždycky se lidi tak nějak rozprchli. A taky i díky tomu, jak jsem z různých stran poslouchal, jak se nikdy nesejdeme, nic společně neuspořádáme apod. (obor 20 lidí). Když jsem tedy 14 dní dopředu avizoval, že jedno odpoledne/večer sejdeme, ať si každý může udělat čas (a nevymlouvat se na to, že musí dopisovat seminárku apod.), tak jako hodně lidí říkalo že jó. Samozřejmě se pak sešli jen ti, kteří se scházeli běžně. Mezitím taky jen „píčovali“ hlavně ti, kteří nikdy nic neuspořádali, pouze se vozili s davem s tím, že tam nejdou (není dobré jídlo/je tam zakouřeno/drahý pití…). Nakonec ale i tak dorazili.

      Nikdy jsem nic neočekával, dával jsem to jen jako možnost a kdo přijde, tak přijde. Bohužel ochota lidí dneska si něco dopředu pevně naplánovat je velmi malá. Mám dojem, že se všechno bere jako vedlejší, kdyby náhodou nic lepšího do plánu nepřišlo. Jaksi překročit svou míru diskomfortu, trochu slevit z ega a přizpůsobit se na pár hodin, je problém :-)

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Slučáky = katastrofa! člověk naplánuje, zařídí a přijdou stejně jen Ti, se kterýma jsem v kontaktu denně :D

        0 0
        • xshreck  

          Ono to ja taky tím, že třeba lidi ze základky jsem nemusel a s těma, které chci vidět se sejdu. Na ostatní házím bobek. Jo dál to už je jiná :-)

          0 0
      • kali222  

        lidi se spis nechtej druzit :) a zastiraj to tim „hnusny jidlo,zakoureno,…“, protoze bejt samotar, co nikam nechodi neni dneska kůl. jinak si to nedovedu vysvetlit.

        0 0
        • Lance  

          ale chtej,ale hlavne na fejsbuuuuuukuuuuu, kde si reknou i jak kdo vysral dlouhe hovno (o fejsu vim jen to, ze je)

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            BEZ FB to nejde. Jsem tam registrovanej a opravdu je to zlo.

            Statusy, co tam někteří píší mě ničí:

            ,,Dám si čokoládičku(o­říškovou), pak si udělám koupel(bublinkovou) abych hezky voněl!"

            Nikdyb ych neřek, že tohle napíše chlap..

            0 0
          • Mr.Duck  

            „Dneska to bylo dobrý, takový pevný, bylo to venku hned a pěkně načisto, žádná práce s tim, no balada.“ Jo, na to je fejsíček dobrej no. Já to používám víceméně jako horší náhražku instant messengeru no, ale ta spolehlivost atd, to je nouze ;(

            Ale já třeba právě do moc hospod nechodim, bo mě ten zakouřenej vzduch dost vadí, takže jedině na koncerty, kde to přežiju, ale když je open air tak samozřejmě o to líp, a tudíž se se „starejma“ známejma taky přehnaně nevídám, ono to se zahulenou hospodou nemusí bejt jenom výmluva -_-

            0 0
    • rainbowone  

      Demokracie v praxi :) Prostě jim to máš oznámit a hotovo ,na diskuzi se vys***** ! Stejně furt bude někdo vypiskovat že je hnusnej kemp a že je blbá trasa … Prostě klasika.

      0 0
    • royal  

      Vodu uz organizuju jenom tim ze oznamim misto a cas srazu a poslu kontakt na pujcovnu – at si kazdej zaridi lod a dopravu jak chce. Tohle jediny funguje.

      0 0
      • xshreck  

        a dobré je od nich vybrat zálohu – která se vrací jen při vážné nemoci .-) ono taky když už v tom maj peníze tak se chvoaj jinak

        0 0
      • mrozu  

        To bych se celkem bál, že přijdu na sraz sám :D

        0 0
        • karliner  

          zřejmě nejsi tak zábavnej parťák, jako royal :-)))

          0 0
          • mrozu  

            No jo, nějakou takovou odpověď jsem čekal :D

            Samozřejmě přeháním, ale většině lidí, pokud se to nenaservíruje přímo pod nos, tak sami nehnou brvou.

            0 0
            • karliner  

              To je pravda, spousta lidí spoléhá, že se v jejich okruhu najde několik „blbů“, co všechno zorganizujou a několikrát je budou přemlouvat k účasti.

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • mrozu  

      To je úplně přesný, organizovat něco je hodně nevděčná role. Já mám zkušenosti hlavně s tim, že z lidí, co ještě před měsícem měli plnou hubu keců, jak pojedou, začne s blížícím se odjezdem půlka hledat nový a nový výmluvy proč se jim to nehodí atd. A půlka těch, co nakonec jede, má furt nějaký kecy, že tohle a tamto mělo bejt jinak, přitom o tom dopředu věděli. Takže pokud ještě něco vůbec organizuju, nikoho nenutim, beru jen lidi, co opravdu chtějí a ne ty, který mi pak přijdou, jakoby tam byli za trest.

      0 0
    • karliner  

      já nevím, co tak čtu tvé pobrekávání nad nedostatkem vděku party, tak jestli jim to ještě párkrát na vodě zopakuješ (připomeneš, že by měli být vděční tobě), docela bych si tipnul, že tě příště ani nevezmou :-)

      0 0
    • Pytlik  

      Hele neber si to osobne, ale je to v podstate tvoje chyba. Mas to spatne zmanagovany. Co treba takhle:

      1. Prvotni pruzkum pro ktery termin a misto je nejvice lidi
      2. Jasne urceni mista a terminu
      3. Jasne urceny deadline prihlaseni, s tim, ze prihlasenim v terminu deadlinu

      dotycny souhlasi s tim, ze pokud pak nejede, hradi vznikle naklady – bez pardonu.

      1. Kdo se prihlasi nasledne, zarizuje si vse sam
      2. Toho, kdo nejvic picuje, zaangazovat tak, aby byl soucasti priprav –

      napr. ma na starosti vyber ubytovani – sam sobe nadavat nebude…

      1. Drobnosti jako doprava do mista auty (kdo s kym) nechat na samotnych

      ucastnicich. Udelat napr na google excelu tabulku, kde se muzou online pridavat kdo s kym jede, jakym autem apod. – neresit z tve strany.

      Mimo to zadnou chvalu a vdek necekej. To je jen tvuj pocit, ze by te mel nekdo chvalit. Zapomen na to.

      0 0
      • delightak  

        Zní to hezky, ale z mé zkušenosti realita takhle nikdy nefunguje. Čím víc lidí do toho zapojíš, tím víc jsi pak akorát nasranej, že něco neudělali nebo udělali blbě a akorát se rozhádáte. Mě se nejvíc osvědčilo stanovit dostatečně dopředu čas, vzít dva-tři spolehlivé lidi, kteří opravdu MAJÍ ZÁJEM něco udělat a s těma to všechno dát dohromady.

        Jeden takový malý příklad. Na výšce jsme organizovali magisterské půlení, což je akce, kde se určitý roční (nebo jeho část) prezentuje zbytku školy (studentům i učitelům a managementu), udělá se párty s programem atp. Na naší škole tohle nikdo nikdy předtím nepořádal, ale oslovila nás zdejší cateringová firma, že by něco podobného klidně podpořili, tak jsme z ročníku o cca. 35 lidech vybrali 9 jako organizační tým. Nutno ještě dodat, že z těch 35 lidí je to zhruba půl na půl, jedna „naše“ skupina a druhá, která se moc neúčastní, ale nechtěli jsme nikoho vyšachovat, tak jsme přizvali rovnoměrně zástupce od obou. Naplánování takové akce nečekaně není žádná sranda, jak jsme záhy zjistili. Místo, společný motiv, čas, kapela, dj, zvukař, světla, jídlo, pití, propagace (plakáty, pozvánky pro VIP, emaily), program, tombola, sponzoring atd. Byly organizační porady, rozdělovaly se úkoly. Nakonec to stejně dopadlo tak, že jsme to posledních 14 dní dotahovali a obíhali ve velkém spěchu ve 2–3 lidech, zbytek měl akorát blbé kecy, že žádné vystoupení s náma nacvičovat nebudou (takový malý taneček, trocha recese v rámci představování ročníku musí být) a kdesi cosi. Samotnou akci si pak nejvíc užili tihle, protože ti neměli pronajaté prostory na své jméno, nemoderovali, neorganizovali a neuklízeli bordel co se kde udělal, jenom chodili v jasně odlišeném úboru, nechávali se zvát na panáka a přijímali gratulace od všech okolo, jak skvělou akci uspořádali. A aby toho nebylo málo, tak nám nakonec ještě neznámí „spolustudenti“ rozkradli šatnu a zmínění nefachčenkové odnesli chlast co nebyl přivázaný, který jsme měli nachystaný na oslavu pro organizátory „že to všechno dobře dopadlo“. A ještě měli tihle druhý den tu drzost přijít a ptát se, jestli něco zbylo (víno atd.), že by si ho vzali. Než se člověk stačil ovládnout aby je nezabil, tak už byli pryč aj s pár flaškama. Od té doby už nic z dobroty svého srdce pro podobnou nevděčnou pakáž neorgnizuju. S menším okruhem skutečných přátel se dá vždycky domluvit, akce širšího kruhu a většího rozsahu si jednoduše nechat zacálovat, ať má člověk aspoň nějakou satisfakci. Takže tak.

        0 0
        • Pytlik  

          Ono je neco jineho zorganizovat jednoduchy „zajezd“ pro par kamaradu a relativne velkou akci, o ktere pises ty. To neni moc soumeritelne a tim padem potrebujes uz jinou pripravu a deleni funkci.

          Je vhodne funkce rozdelit verejne – at kazdy vi, za co kdo odpovida – to si pak ten dotycnej uplne nelajzne se na to vykaslat…

          Jinak je dobre co nejvice veci nechat na lidech samotnych, oni to nakonec s blizicim terminem musi zacit resit…(jidlo, doprava, ockovani, letenky…) – proste je to o tom nevymeknout a neresit to za ostatni, kdyz to neni treba (otazky typu kdo s kym cim jede, co vzit za jidlo, co na spani…)

          0 0
    • Lázeňák  

      S Tvým nickem buď rád, že tě neupálili.

      0 0
    • scret  

      pocitej do sta a bud v klidu:)) kvuli takovejm ptakovinam zakladat vlakno, no nic no:))

      0 0
    • Lenka.05  

      Chápu tě, mám podobné zkušenosti a tvé pocity taky znám. Rozepisovat se nemá cenu, asi každý kdo někdy něco s dobrým úmyslem domlouval pro ostatní, to zná :)

      0 0
    • jIrI___  

      Klasika. Po podobných zkušenostech už nikdy nic neorganizuju, ale jen se přiseru jako účastník :)

      0 0
      • Mirek1  

        To si taky dycky řikám, ale pak mi to zase nedá. A tak to jde stále dokola…

        0 0
    • Lucky-x  

      Na to je jednoduchá rada, pro takové lidi nic neorganizuj, když o to nestojí.

      Já to dělám tak, že něco pevně zařídím, dám to ve známost, vyhlásím deadline a podle počtu přihlášených se za včasu rozhodne o tom něco uskutečnit či nikoli. (Počet přihlášených = zaplacené či závazně jinak potvrzené)

      0 0
    • jonti  

      Taky jsme byla na Otave, organizovala to pritelkyne. Recept je jednoduchy:

      1. urcit termin a podminky, kam, kdy, jak.
      2. vybrat NEVRATNOU ZALOHU, u nas to bylo asi 300Kc/osoba. My jsme platili

      i zalohu za lode, tak se to obeslo bez protestu.

      1. vsechno resit pres hromadne maily na vsechny, ne samostatne.
      0 0
    • Martyss  

      Organizoval jsem už několik srazů z spolužáků z gymplu s posobným výsledkem.

      Postup řešení je takovýto. Vše pozjistit a připravit. Výletníkům dát termín např. nepozději do 14 dnů před začátkem poslat peníze. V případě pozdějšího zaslání už je neakcetovat. Samozřejmě, že se může stát, že si to někdo rozmyslí ve lhůtě mezi realizací a uzávěrkou přijmu pěněz. Zde už jsou dvě varinty. Člověk přijde a řekne pravdu, že jet nechce. Poděkuji, vrátím peníze a příště už na něj kašlu. Druhý případ je, že přijdou s důvodem, který nemohli ovlivnit (nemoc…atd.). Je jenom na tobě, zda se ti povede dobře odhadnout, jestli člověk lže nebo nelže a tedy ho příště vzít nebo nevzít. Samozřejmě šlo by to řešit nevratnou zálohou, ale to mi přijde nefér vúči lidem, kteří jsou opravdu skutečně nemocní a chtít po známých potvrzení od lékaře je jaksi pod mojí úroveň.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.